Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Plevuşcă pe rol

Ştirea că şeful FRF e cercetat de DNA reprezintă un semn că Justiţia se află într-o stare de aşteptare. Oricâte impresii copleşitoare are fotbalul românesc despre el însuşi, anchetarea mişmaşurilor de la Federaţia condusă de Răzvan Burleanu rămâne un caz […]

...

Cu cine ţinem la Mondial

Egiptenii, iranienii, marocanii, australienii sunt la Mondial, purtaţi de ambiţia nou-venitului în club. Iar noi suntem, vorba aia, vechi. Acum 88 de ani, pe 21 iunie, ne-am îmbarcat pe Conte Verde, din Genova. Trofeul Jules Rimet era şi el la […]

...

Epoca lui Lumânare vs Epoca de Aur

„Să fim serioşi, fotbalul este pentru spectatori”, a declarat un reprezentant al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, pentru Gazeta. „Pentru spectatori” reprezintă criteriul principal de promovare, acum. Criteriul pe baza căruia AMFB a comunicat FRF că vrea ca şi CSA […]

...

Aici sunt sportivii dumneavoastră!

Gabriela Szabo a dezminţit că le-ar fi impus angajaţilor de la CSM Bucureşti să fie prezenţi la mitingul PSD de sâmbătă. Nu numai că a dezminţit, a insistat să nu fie asociată cu „aşa ceva”. „Fiecare e liber să facă […]

...

Simona e o patrie visată

Complicate vremuri să fii român. Dar a fost oare vreodată simplu? Nici n-ai apucat bine să iei un trofeu, că ţi-l şi suflă abilii compatrioţi de la putere şi-l agită vioi în faţa maselor. Dacă n-ai trofeul, dar eşti cel […]

...

Birocraţie prost înţeleasă

Şefii CS Dinamo le-au transmis suporterilor că documentaţia pentru noul stadion va fi gata „mâine sau poimâine”, adică la un moment dat, dar nu mai târziu de poimarţi

Permalink to Birocraţie prost înţeleasă
luni, 1 mai 2017, 9:34

Corpul de control trimis de ministrul de Interne la CS Dinamo parcă s-a dus în văile din Mordor. Întârzie să iasă la lumină, anunţând că a dezlegat blestemul din actele stadionului. În curând, va trebui expediat după el, în misiune de recuperare, Corpul de control al corpului de control.

Între timp, conducerea CS Dinamo a preluat ştafeta temporizării. De vină sunt „demersurile”, durează, a anunţat preşedintele Monica Iagăr, în şedinţă cu suporterii. Birocraţia mănâncă timp, cine ar fi crezut? Iar birocraţia din jurul stadionului Dinamo mănâncă şi documente, şi bucăţi de tribună, şi tartan. Cu orice s-ar hrăni, a ţinut prea mult în aşteptare suporterii. Acum are nevoie de explicaţii suplimentare, pentru a fi plauzibilă.

Comandantul clubului MAI a dat doar un termen orientativ la care va fi gata  dosarul şi se va trece la modernizarea stadionului: „Poate mâine sau poimâine”. Termenul-limită dat de CNI a expirat de o lună.

Statul, „noi” şi „domnul Adi”
„Statul doreşte refacerea stadionului, noi la fel, se va face, doar că este de durată”, a adăugat fosta atletă. Suporterii, în nerăbdarea lor, habar n-au ce muncă titanică depun oamenii cu mapă. „Stadionul nu stă în pixul meu şi nu este nicio hârtie pe care o punem în plic şi gata”. Nu, nu stă în pixul Monicăi Iagăr stadionul, stă în aerul imobiliar din Ştefan cel Mare. De fapt, tocmai într-o hârtie, într-un singur act s-a poticnit refacerea arenei din Groapă: amplasamentul. E drept, un act care trebuia predat de Minister, nu de clubul sportiv.

Dar ăsta e graficul. Pe rând, Internele şi CS Dinamo trebuie să spună câte o poveste, de fiecare dată alta, despre adevărul adevărat în legătură cu baza sportivă.  Monica Iagăr a prezentat tabloul unui heirup generalizat: „Ne-am unit forțele, ne-am unit cu domnul Badea, cu domnul Negoiță, cu domnul Adi Mutu”. Lipsesc doar Moş Ion Roată şi nea Gicu de la Sculărie. Dar foarte inspirată cooptarea lui Mutu în acest „think tank”! După ce se termină lucrarea, ghici cine nu achită consumaţia?

Entitatea vine!
„Stadionul este o entitate şi ea aparţine statului”, a anunţat şefa CS Dinamo. Entitatea asta e „condusă de mai mulţi factori”, are viaţă şi voinţă proprie. Dacă nu vrea, nu poate fi modernizată cu de-a sila. Nu doar arena, şi pista de atletism e o entitate, „este o bază sportivă”, „are o legalitate a ei”. Dacă renunţă la pista de la Dinamo, statul trebuie să amenajeze o alta,  în apropiere. De pildă, în Piaţa Victoriei. Să aibă jandarmii unde alerga după protestatarii fără buletin.

Monica Iagăr s-a ferit atât de mult să implice Ministerul în discuţie, încât l-a exclus de tot din câmpul muncii eroice la hârţoage. În schimb, a creat un monstru al deciziei, o entitate a entităţilor, Statul, care demolează şi „construieşte ceva tot pentru stat”.

Bond. Clemenţa Bond
„Vreau clemenţă din partea peluzei”, a spus Iagăr, la întâlnirea cu fanii dinamovişti. În schimbul clemenţei, trebuie să ofere ceva mai mult decât teatrul opacităţii şi parada ineficienţei. Ceva mai consistent decât bancul cu statuia şi Mutu, colegi de brain-storming. Să spună, de pildă, care-i identitatea factorilor care conduc entitatea statului. Să n-o ia pe ocolite, ci direct prin meandrele concretului.

În lipsa datelor şi a faptelor, dusul ăsta cu vorba e un abuz. Nu numai de timp, e un abuz de banii contribuabilului. Toţi aceşti funcţionari din MAI şi de la CS Dinamo care se opintesc să pună ştampila sunt plătiţi din banii celor mulţi, deci buni de prostit. Toţi cei care vin şi promit a mia oară că „se va face” ar trebui să plătească, la rândul lor, cel puţin cu postul un eventual eşec al modernizării stadionului pentru Euro 2020. Pentru că au înşelat încrederea populaţiei, spunând basme la microfon.

Basme care, tipic birocratic, sunt împăciuitoare. Nu conţin personaje negative. Nimeni nu e vinovat de haosul din actele stadionului. Şi chiar dacă ar fi, Statul nu ne-ar povesti. Dintr-un reflex trist moştenit.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

vasglo (91 comentarii)  •  1 mai 2017, 10:19

Oare cum o fi ajuns o persoana fizica, Badea, sa controleze un bun public precum Stadionul Dinamo?! Cat o plati el Statului pentru aceasta "afacere"?! De unde se vede ca la romani "Internele" bat "Apararea", indiferent de vremuri!...-:)

arbitru (14 comentarii)  •  1 mai 2017, 10:34

La noi ca la nimeni,cand ai posibilitatea sa faci ceva bun???apar hartoagele care nu te lasa ca trebuie o mie si una de semnaturi,dar ii o vorba romaneasca care spune:HOTIA,BETIA si C****urvia nu vor disparea niciodata din Romania

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  1 mai 2017, 13:10

tocmai, ca nu e vorba de hartoage, aici birocratia e doar pretext pentru trasul de timp

marcelp55 (4 comentarii)  •  1 mai 2017, 11:11

Încă o dovadă că Ministerul de Interne e unul din stâlpii corupției din România ... dacă nu cumva chiar cel mau puternic !!!

Carol K (302 comentarii)  •  1 mai 2017, 11:25

La Steaua e unul...Becali...A bagat bani in modernizare si a plecat acasa cu un sut in gura !!! La Dinamo e unul Badea...A bagat ceva maruntis si a plecat acasa cu o jumatate din baza sportiva aflata in Centrul Capitalei ! Diferenta s-a facut la Guvern...Pe Becali l-au urmarit in instanta,i-au luat tot,au bagat si niste ani de puscarie sa fie tabloul complet....Badea e OK,a primit de la Bombonel cadou o jumatate de baza sportiva mai are si bani de luat de la Negoita,cel care a scos la liman clubul cum a putut....Da,dar domnul Badea e din familie aleasa,familie de rezonanta,din sistem.Ca si Bombonel,tot din vremurile alea si-a tras pedigree-ul ... Amaratii fac echipa cu "domnul Adi" intr-un Las Fierbinti in alb si rosu iar smecherii cu un cu totul alt domn Adi,cel care face diferenta oricand daca situatia o impune.

17 Nentori Tirana (389 comentarii)  •  1 mai 2017, 11:31

Vino sa simti forta Stelei ! ----------------------------------------------- Vrem apartament, vrem servici, vrem doamne fara chiloti … Si ce mai vreti baa, placinta cu mere ? Unde sa cistige Capsuna si Costel titlul de cel mai inteligent cuplu din istoria voastra ? De ce credeti voi ca sint zeci pe loc la examenele de admitere in militie ? Vrea tinerii si fetele patriei scumpe sa alearga con-cureze si fluiere acolo pa pista istorica a Gropii ca exista un sentiment de solidaritate asa cum parintii lor n-a simtit nici la adunat cartofi la colectiv. Vrea sa fluiere Capsunii si Costeii patriei – daca te uiti atent la BD cu ochi de cunoscator era de fapt femela ca prea era partenera si inteligenta si o chema Co-stela – s-o scoata din limuzina pe Doamna Carmen si sa-i comande sa-si dea jos tocurile sa vada ei daca nu cumva incalca linia dreapta, s-o prinda ca o face strimba. --------------------------------------------------- Stadionul Dinamo ar trebui sa ramina asa cum este ! Acuma serios, stadionul chiar e frumos, numai ca ar trebui – si asta ar fi tot - sa revina la „Groapa“ ! Macar e solid. Daca nu se darima ala de la Crraiova sa … Doar nu vreti unu care sa se darime pa voi ? Cine sa v-il faca ba ? Strigati atunci si vrem muncitori, vrem ingineri, vrem oameni inteligenti ! Ba baieti, jurnalistii internationali fac periodic clasamente cu cele mai frumoase stadioane din lume iar in toate aceste clasamente Groapa este vazut ca unul din cele mai frumoase, de multe ori pe locul doi in lume. I-o fi impresionat si statuile fotbalistilor de la intrare, beton-otel tare de cio-banesc, cum n-a mai simtit reporterii straini la ei, de aia poate n-ar fi rau ca doamna Dan sa-i mai mareasca putin materialul lui Pataichin, cred ca domnu DrAgnea ar fi de acord. A fost o mare greseala ca i „s-a“ pus scaune, „s-a“ pus plastic si nici macar in trei culori, „s-a“ pierdut din farmec si nici nu incap atitia miticieni. Sa luam exemplul Elvetiei, care stie sa pastreze un monument, ca cine nu stie ca acel meci minunat de zero zero cu Franta l-am jucat pa stadion cu banci de lemn. Nu l-a impidicat pe Chivu sa-si toarne o sticla de apa in cap ca sa arate bine. Putea sa-i torne si lui Mutu jumate ca sa nu arate asa de prafuit. Da, uite inca o idee, doamna Dan ar trebui sa scoata plasicul chinezesc si sa puna banci da lemn original roman. Pun pariu ca elvetienii scirtari cum sint n-au aruncat bancile de lemn. Le-ar putea importa si monta in Groapa istorica si asa ar avea si Dinamo niste banci de lemn inteligent care a jucat o finala mondiala. Apoi cu pista, e iar istorica, e monumentala, sa ne gindim si la doamna Dan, o scoti doar cind nici Costel nu mai are chef sa se antreneze acolo. ------------------------------------------ Vino azi sa simti forta Stelei, Alibec – Bizonu ! Poate ar fi mai bine sa nu va prezentati. "Vrem stadion fara pista" 0 - "Vrem doamne fara chiloti" 5 Punct

mg (82 comentarii)  •  1 mai 2017, 12:09

..aceeiaşi birocraţie din cauza căreia ne-am uitat patru luni ca proştii la arena naţională, închisă de excesul de zel a celor de la ISU, şucăriţi după scandalul Coectiv. Dacă ţara asta ar fi condusă de oameni normali, Steaua n'ar fi fără nume, Progresu' şi Rapid n'ar fi dispărut din peisaj, iar împreună cu Dinamo ar beneficia de stadioane moderne pe bani europeni.

Romulus65 (9 comentarii)  •  1 mai 2017, 12:13

Am si eu doua intrebari: 1. Dupa reconstructie stadionul va reveni in administrarea firmei insolvente a lui Nicolae Badea? 2. Ce se va intampla daca la un moment dat Nicolae Badea nu va mai dori sa inchirieze stadionul catre F.C. Dinamo ?

room (14 comentarii)  •  1 mai 2017, 12:49

Pai daca au disparut echipe mari din footbalul romanesc????de ce nar disparea si stadioane????/Bravo Romania,si celor ce se ocupa de acest sport numit football.FRF@LIGA de hoooooooootttttiii.

DARA 2501 (31 comentarii)  •  1 mai 2017, 12:57

Ramane cum am stabilit. O tot spun si nimeni nu ma crede. Nici chiar Dara (un ghemotoc cu blana de 52 kg) catelusa mea de rasa nobila Ciobanesc Carpatin.

alin77 (1 comentarii)  •  1 mai 2017, 13:12

Sunt din Valcea si sunt suporter al echipei Dinamo....am un baiat de 9 ani caruia incerc sa ii transmit din spiritul acestei echipe....dar daca nu se face stadionul ''cel nou'' si laudat, cred ca o sa merg cu baiatul meu la meciuri la Craiova, pe un stadion modern....o sa ma doara sufletul, dar asta e.

aldo_m (63 comentarii)  •  1 mai 2017, 13:32

multa...lume..se...intreaba,,cum,,un,,stadion,,,alMAI...a...ajuns,,in..proprietatea,,,,unei...firme..care..e...n..a....fost..in...stare...sa....tina,,,un...club...becali...asa...cum..e.el...a.tinut...fcsb.....dar...badea....pt...falimentul...clubului...de...fotbal...a..primit..cadou..stadionul...oare..bombonel...cat...are...parte...la...acest...stadion

JAX (17 comentarii)  •  1 mai 2017, 14:15

Suporterii dinamovisti ar putea sa faca o coregrafie cu un stadion fara pista si acela le va ramane doar lor fara aprobari si negocieri...Altul nu vad cum.

militian (1 comentarii)  •  1 mai 2017, 15:22

mai repede o sa veniti voi sa la cumparaturi la mall-ul ce se va construi pe locul fostului stadion.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:19

...da...poimarti...metafora fie cu tine ...

Mozzie (43 comentarii)  •  1 mai 2017, 20:43

Deja m-am plictisit sa astept sa inceapa asazissul derbi.Dinamovistii demonstreaza inca o data ca nu merita sa aiba un stadion modern,sunt rudimentari cat cuprinde.

Cristi (7 comentarii)  •  3 mai 2017, 11:26

Cred ca erau minele din Moria,nu Mordor.Acolo in strafundurile Khazad-Dum-ului unde din negura istoriei se afla si Balrog-ul care scuipa flacari adica entitatea Stadion de care tuturor le e teama sa nu se friga cu niste dosare penale.Ca in tara asta nimeni nu mai semneaza nimic ca vine Codruta peste ei,de aia abuzul in serviciu trebuie sa aiba prag mare.Iar pentru fecesebeii care nu pot dormi de grija lui Dinamo,i-as intreba cand se renoveaza stadionul FC FSCB Domnesti,Berceni,Pipera sau unde il au ei.Asa e,am uitat,Ghencea este casa Stelei nu a FCSB-ului.Voi nu aveti nici macar stadion dar preocuparea voastra principala este ciorba de la RIN si situatia stadionului Dinamo.Dar uite ca va face stadion mitomanul sef care salveaza el fotbalul romanesc.Ce sa zic,mult succes ! http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-veste-bomba-pentru-fanii-stelei-becali-face-stadion-pentru-ros-albastri-493846.html

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  3 mai 2017, 13:41

ai dreptate, ma refeream la subteranele unde misunau orcii 🙂

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord