Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Nazism în pantaloni scurţi

În 2013, un părinte a reclamat Federaţia Română de Handbal la CNCD, din pricina regulilor care defavorizează juniorii mai mici de 1,73 metri. „Dintr-o echipă de 16 jucătoare, FRH impune participarea a minim 3 sportive de talie. Este aceasta o […]

...

Au pus şi „stejarii” pe butuci

„Astăzi rugbyul românesc a pierdut tot”, a scris căpitanul „stejarilor”, Mihai Macovei, pe Facebook. România a fost depunctată şi ratează Cupa Mondială, pentru că a folosit un jucător neeligibil din Tonga. World Rugby a depunctat, din acelaşi motiv, Spania şi […]

...

Pârăşte-i, Dică!

Când ia o decizie, Dică simte nevoia să anunţe public. „A fost decizia mea ca Alibec să nu facă parte din lotul pentru meciul cu Craiova”, a spus antrenorul FCSB. „Nu vreau să intru în amănunte”. Amănuntul, în acest caz, […]

...

Bugetari rataţi

După înfrângerea lui CSM Bucureşti în semifinala Ligii, scor 20-26, Gabriela Firea are unele motive să-şi reconsidere strategia de shopping. De 15 milioane de euro, edilul putea comanda ceva mai drăguţ în locul magneţilor de frigider de la Budapesta. De […]

...

O afacere cu mai multe cocoaşe

Ocupată până peste cap să combată traficul de leurdă, ANAF n-a observat că s-au scumpit urzicile. Altfel ar fi descins la sediul firmei Lotus Perfect Products SRL, să dea un ochi prin contabilitate. În doar patru zile de la înfiinţare […]

...

Demagogie lucie

În loc de dreptate pentru Craiova, Răzvan Burleanu vrea caritate pentru FRF

Permalink to Demagogie lucie
vineri, 27 ianuarie 2017, 9:26

La fiecare termen din Dosarul Dezafilierii Craiovei, pe lângă sceneta de rigoare, de la tribunal, conducerea FRF îşi intră şi ea în rol. Se opreşte din numărat juniori sărind gardul şi se apucă de vândut chibrituri trecătorilor. Altfel cum ar putea strânge 220 de milioane de euro, despăgubiri?

FR de Flămânzi, 1907
„FRF este o organizaţie nonprofit, o sumă de membri, de cluburi şi asociaţii judeţene de fotbal”, a adăugat Burleanu, citat de Agerpres. Trecute sunt vremurile când decreta că a scăpat Federaţia de „căpuşe” şi a repus-o pe profit. Acum pledează sărăcie temporară.

E drept, organizaţiile nonprofit beneficiază de diverse facilităţi fiscale. Dar, dacă desfăşoară şi activităţi economice (vând bilete, tricouri, percep chirie pentru baze sportive), şi înregistrează profit, plătesc impozit pentru el, ca orice SRL. În vara trecută, la Digi24, Burleanu se plângea că n-are un „salariu competitiv”, deşi conduce o instituţie „stabilă financiar”, cu un buget anual de 20-25 de milioane de euro. După primul verdict în Dosarul Craiova, a avut revelaţia contrară, că gestionează polul foametei. „Întreg fotbalul românesc nu are o asemenea valoare”, a comentat şeful FRF.

Burleanu şi Sandu, fraţi de speţă
Nu banii sunt marea miză a procesului, ci recunoaşterea în instanţă a unui abuz. Înainte de a cântări deciziile judecătorilor, Burleanu ar trebui să evalueze, cu acelaşi ochi critic, şi deciziile predecesorilor de la Casa Fotbalului. Dar nu, nimic, nicio indignare. S-a fosilizat conflictul. Cele două tabere au descoperit că au încă un duşman comun, pe lângă regulament: justiţia. O vreme, Burleanu nu-l va mai trimite pe fostul şef al Federaţiei la Moş Crăciun, după rente, sau la coadă la DNA. Are altă temă pe care să brodeze: „Sincer, nici nu vreau să mă gândesc cum ar arăta fotbalul românesc fără federaţie…”. Ca Pământul fără buric. Ca peştele fără cap.

„Păi, 300 de milioane face Real Madrid ca valoare de jucători”, socotea, la ieşirea din sala de judecată, un Gigi Becali „fără frică”, în calitate de martor. Cum explica în vară avocatul Mircea Moise, pentru „România curată”, despăgubirile au fost stabilite pe baza clauzelor de reziliere din contractele a 39 de jucători. Aşa a rezultat o sumă impresionantă la scara Ligii 1, dar departe de orice comparaţie cu Realul. Numai clauza de reziliere a lui Cristiano Ronaldo ajunsese pe la un miliard de euro.

Avocatul apărării adăuga că suma ar putea creşte, dar de scăzut, nu va scădea sub 50 de milioane de euro.

Au scăpat de daune morale
Oricare va fi suma, inculpaţii, cu FRF în frunte, vor insista că fotbalul nostru e o afacere cu mizilicuri, nu valorează nici cât şireturile lui Messi. Noroc că au fost solicitate doar daune materiale. Dacă erau la mijloc şi daune morale, Federaţia îşi închidea de pe acum porţile.

Fotbalul nostru n-a ajuns sărac prin forţe proprii. A fost slăbit şi devalorizat de corupţia de la vârf. În plus, imaginea de confrerie întru şmecherie, cultivată de FRF, a provocat şi ea pierderi grele campionatului nostru. Grele şi irecuperabile.

„Scenariul sumbru” nu este, cum crede Burleanu, drobul insolvenţei FRF. „Scenariul sumbru” a fost deja aplicat, 24 de ani, sistematic, cu nonprofitul şi nonperformanţele pe care le ştim. Şeful Federaţiei sugerează că judecătorii ar cauza un rău şi mai mare fotbalului, dacă ar lovi într-o federaţie prea săracă pentru a-şi permite mustrări de conştiinţă. Dispariţia unei echipe de tradiţie e un fleac, un accident banal, vorba poetului, pe lângă deriva financiară a unui stat în stat la castele din Franţa.

„Nu ne permitem să plătim”. Un campionat cu tribunele pline, în care ar fi existat şi Universitatea, şi Sportul Studenţesc, şi Rapid, şi Poli Timişoara, şi-ar fi permis să achite preţul dreptăţii. Dar, fireşte, paradox românesc, n-ar mai fi fost cazul.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

Adi (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 9:45

Omu a zis ca dezastru e sumbru, nu scenariu. Calitate de exprimare mai superioara lu gica 'iancu talent'...

Maria Andrieş (1347 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 13:23

am citat Agerpres. din respect pentru cititor, mintea reporterului se pare ca a refuzat sa cuprinda enormitatea unui dezastru trist, dar plin de umor

Observator (7 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 9:56

FRF-ul merita o 'liturghie'. Indiferent de unde vine. Judecata dreapta sa fie! Asa este Maria, 's-a fosilizat conflictul'. Ce probleme de constiinta, ce echipe de traditie. Mega-salarii, bonusuri si rente. Atat. Ideile unui management viguros apartin acarului. Cel care cumpara 5 pachete de sare mare de bucatarie ca sa inmoaie gheata de pe terenul sloi. Rusinos si pagubos.

adiro96 (33 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 10:04

Subtirel , a fost muza la deszapezire .Pacat , subiectul era interesant , poate data viitoare ,....

dannythefrog (4 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 10:44

Cam asa! Se da cu stangul in dreptul la FRF. Felicitari pt. articol!

17 Nentori Tirana (372 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 10:50

Las Maria ca sint Prosoape albe la guvern, sa se stearga pe miini. Lenuta-mi zicea ca ba Tirana stii tu ca astia se ascunde la privat si maninca ciocolata, lasa Lenuto ca in Piata striga Marco van Basten pentru noi ca e moda din Teleorman unde n-au de unde sa-l fure pe Plesu ca sa se stearga regulamentar, vezi ba Tirana ca ne asculta Binomu si ne fabrica dosar chiar acum cind am facut un imprumut sa-mi cumpar aspirator, ia-l Fa pe asta, ia si mopu si galeata, zici trebuie sa faci curat acasa la Dr Agnea ca vine Binomu sa-i ia masura, intelege Costica. ------------------------------------------------------ Scuze cetateni, dar in conditiili astea voua nu vi se pare ca Mititelu e nebun ? Da ba, sta tot cu cartea aia in mina, dar n-are cui sa-i dea in cap cu ea. Ce sa-i fac eu, daca-i prost ? Ha, ha. Dar daca-ti vine si tie rindul ? Mie ? La ce sa-mi vina rindul, ca azi nu se mai sta la coada. Ha, ha.

naica (73 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 13:43

Adiro69 sau 96: Ia pune-ti tu calculatorul in functie si scrie un articol mai "gros"ca sa-i dai intr-adevar peste nas Mariucai. Ca destepti pe margine, avem o sumedenie!

Bogdan (16 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 14:59

Ti-a pasat Ioanitoaia stafeta sa dai in Burleanu cit e el plecat pe coclauri si te conformezi. Nimic nou sub soare.

iftime ionut (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 15:00

cainii latra,ursul trece si noi tot n-avem echipa !

adiro96 (33 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 16:54

Aviz amatorilor , de Mariuca musai sa scrieti numai de bine .Daca nu, va cenzureaza,iar daca nu are ce sa cenzureze atunci apare verisorul naica care ia atitudine si va da na na cu nuielusa.Ce zici Mariuco , nimeni nu e perfect si egoul tau e mare ,nu-i asa ?

gabi (6 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 18:02

acum ceva ani il luati toti din presa in deradere pe Mititelu fara a va interesa in vreun fel adevarul!acum omul aproape a demonstrat jaful care a fost atunci si surpriza:acum toti ii dau dreptate.sunteti penibili!!!! \

Gabi Prossi (4 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 20:30

Bai, dar mare nesimtit esti bai burleanule, "da"?!? Cara-te de acolo de bunavoie si mai lasa-ne cu marlaniile si vaicarerele tale sterile si puerile! Antreneaza-te pentru europarlamentare, ca vei primi voturi garla, cam cate urechi ai la capul acela de intelectual rasat!?!

ZONA MAGHERU (57 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 20:32

Deocamdata urmeaza sa fie ingropata Steaua . Restul mai vedem dupa ce se va pronunta Curtea in cazul Craiovei . Chiar citesc articole si stau si ma intreb din ce ati mai trai voi ziaristii daca se va desfiinta Liga Profesionista de fotbal . Banui ca aveti soti , copii, parinti etc . Dezbinarea asta se vede peste tot inclusiv in lupta Johannis - Psd si in general in tota societatea romaneasca . Ce ma oripileaza cel mai mult e DEMAGOGIA !

Sebastopolao (4 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 22:45

Asta, cu bune si rele, incearca sa faca ceva...voi in loc sa-l certati constructiv, il folositi ***. Bravo! ***? De Craiova chiar imi pare rau...dar e bine macar ca respira...zic si eu...Toate bune!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

radu c (8 comentarii)  •  27 ianuarie 2017, 23:13

Un eveniment amar petrecut cu cativa ani in urma, ma tine captiv unei nedumeriri pe care n-o pot explica nici macar prin faptul tine de Romania, tara tuturor intamplarilor posibile si imposibile. FC Arges, un club care nu doar ca a dat pe cel mare fotbalist roman, (Dobrin) si pe unii dintre cei mai mari fotbalisti ai acestei tari, (Barbu I, Barbu II, Barbulescu, Coman, Cristian, Radu II, Vladoiu, Banuta, Mutu, Dica, Neaga ca sa amintesc doar cativa), dar a avut si cele mai performante scoli de fotbal. La nivel de copii, FC Arges si Aripi Pitesti castigat cele mai multe campioante interne si turnee international pana in 1989. A fost distrus cu sange rece un club romanesc valoros sub motivul atat de comun si inca atat practicat astazi in fotbalul autohton, (aranjamente cu arbitrii) fara ca cineva din media de pilda, sa-si arate indignarea. Nu incerc prin asta sa-l scutesc de vina pe penescu si nu-I scuz faptele penale de care in mod cert se face vinovat; ma refer strict la FC Arges si motivul pt care a fost desfiintat acel club. Alaturi de Craiova, Argesul a alimentat cat a putut de mult cu jucatori de valoare, nu doar propria-i ograda ci si pe cele ale principalelor insititutii de forta din tara, Dinamo si Steaua. Cu fotbalisti in majoritate ai lor, (ai Craiovei si Pitestiului), aceste doua cluburi militarizate au reusit sa atinga performantele cu care se lauda si astazi. Nu m-ar fi intrigat distrugerea unui club de mare traditie cum a fost FC Arges daca as fi vazut ca masura luata impotriva lui este aplicata si altor cluburi. Se cunoaste foarte bine faptul ca arbitrii au continuat sa stea la cheremul conducatorilor de cluburi si dupa "asasinarea" Argesului si dupa arestarea lui penescu. Niciun alt conducator de club membru al cooperative lui Jean nu s-a temut ca poate avea soarta lui Penescu. De ce oare? De-atunci, de la desfiintarea Argesului, nicio o alta echipa n-a mai fost acuzata/ desfiintata din motive de aranjamente cu arbitrii. Despre astfel de arnajamente se vorbeste si acum dar numai Argesul, (care nici macar n-a castigat meciurile in urma asa-ziselor anajamente), a fost sanctionat cu asemeena asprime. Pai nu e normal sa ma gandesc acum ca totul a fost premeditate? Ca s-a dorit scoaterea acestei echipe din circuitul fotbalistic national pentru a face loc unor protejati ai lui Sandu si Dragomir si pt a promova si chair permite accederea la niveluri inalte a unor echipe satesti efectiv, precum Voluntari, Concordia Chiajna, Astra si inca altele? E normal sa ma gandesc ca s-a droit eliminarea echipelor de traditie care n-ar fi oferit nicio sansa de promovare unora care pana in 1989 nu reuseau sa se ridice din divizia B sau C, (Gaz Metan Medias, Gloria Bistrita, Pandurii Tg. Jiu, Ceahlaul Piatra-Neamt, CFR Cluj etc). Odata cu uciderea Argesului si a Craiovei, la care tebuie sa adaug fara riscul de a exagera, alte cluburi cu nume si traditie ca Timisoara, Iasi, UTA, Bacau, Constanta, Jiul Petrosani, Baia Mare, FC Bihor, Sportul Studentesc, Universitatea Cluj si nu in ultimul rand, dar cel mai recent, Rapidul a scazut nivelul fotbalului nostru extraordinar de mult. Pai cine sa-ti mai livreze jucatori de nationala daca voi Mitica si Sandu, ati ales sa distrugeti poate cea mai prolifica sursa de alimentare cu fotbalisti de talent, clubul FC Arges. (Hagi are cativa jucatori, inclusiv Balasa) din pepiniera fostului Aripi , Pitesti, daca nu ma insel! Nu sunt creatia sau descoperirea lui. Nu, nu vreau sa reduc din meritele lui, Hagi este de fapt care incearca sa mai tina in viata un organism aflat in semi-coma, daca pot sa spun asa... cum de inca nu raspunde nimeni de aceste actiuni grave si atat de evidente prin care s-a distrus fotbalul romaensc? Presa sportiva se ocupa de can-can-uri, in loc sa atace barbaria care sufoca acest sport! Lsati-l pe BUrleanu in pace ca de cand a luat in primire federatia, numia in critici il tineti. Despre criminalii reali ai celui mai iubit sport din tara, nimic n-ati scris. Nici macar tolontan care se pretinde mare investigator, n-a catadicsit sa se aplece asupra jafului produs de acesti doi inamici ai fotbalului, mentionati mai sus. Tolontan, nagajat la un ziar de sport, scrie depsre politicieni, ii investigheaza pe-aia ignorand complet lumea mocirloasa a sportului.

Anonim (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 1:54

Mi-ai fost antipatica de la primele materiale publicate in *** insa de vreo doi ani tot incerci s-o dai in bune cu brutarul asta *** si falit. *** ***-iste ca aceasta eroare genetica nu va mai avea NICIODATA ocazia sa mai aiba o echipa cu numele Universitatea Craiova. P.S. Peste o saptamana va incepe campionatul, spor la copy-paste informatie despre Stiinta de la alte ziare mai putin *** ca voi. :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcello (25 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 2:54

Maria, niciodata n-as putea spune ca nu ai talent la 'plimbarea' pixului pe foaia de hirtie... Ma rog, e un fel de a spune... Se pare insa ca ai anumite "datorii" fara de sfirsit la dl. Ioanitoaia, prieten la catarama cu Popescu Gh... NU incerc sa-i iau apararea lui Burleanu pentru ca nici n-as avea de ce... NU Burleanu a condamnat "la moarte" Universitatea Craiova si NU Burleanu a lucrat CONSECVENT la falimentarea fotbalului romanesc timp de aproape 25 de ani... Se stie si cine, il stie toata lumea... dar acum se pare ca s-a "cicatrizat", cum spui tu... Din pacate pentru voi reporterii (ca si in America de altfel) adevarul conteaza mai putin... Important este de unde bate vintul, cine va plateste... Redresarea fotbalului oriunde in lume incepe cu copiii si juniorii, iar in cei 2 ani de zile de la venirea lui Burleanu sef la FRF, acesti copii si juniori inca NU au putut fi promovati la seniori... Si asta numai din vina lui Burleanu... Bineinteles ca daca ar fi fost Popescu Gh. sef la FRF (Doamne Fereste), acesti copii si juniori ar fi putut creste intr-un an ca Fat Frumos... cit cresc altii in 3, 4 sau 5 ani... Da. Fotbalul romanesc NU valoreaza 200 de milioane de dolari iar in momentul in care FRF ar fi obligata sa plateasca acesti bani, in conditiile in care venitul anual al FRF este intre 20 si 30 de milioane de dolari, normal ca o asemenea decizie ar fi falimentara pt. FRF... Iar cel care ar trebui sa aiba pe constiinta aceasta situatie imposibila si sa TREMURE, NU este Burleanu ci 'Nasu' Mircea Sandu... In ceeace ma priveste, sper ca decizia initiala potrivit careia Mititelu ar trebui sa primeasca cel putin 200 de milioane de dolari SA SE MENTINA pentru ca ce a facut Mircea Sandu este UNUL DINTRE CELE MAI MARI ABUZURI DE CARE AM AUZIT IN VIATA MEA... Cum se va plati aceasta suma, NU stiu...

Anonim (109 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 9:26

@ Marcello Sa vedem cand va avea acest pusti tupeist vreo realizare in domeniul pe care pe nedrept il "pastoreste"; de asemenea, vom urmari daca si modul in care acest oportunist feroce va putea materializa ceea ce a obtinut Sandu, si ma refer la organizarea celor 4 meciuri ale C.E din 2020. Daca vom reusi sa materializam acest angajament, meritul va fi mai mult al lui Lupescu (ultimul reprezentant important la Nyon) decat al acestui jalnic "parasutat" in lumea fotbalului, cu care are legatura doar prin intermediul tatalui sau! In fine, ar mai fi de urmarit si traiectoria lui burleanu pe plan international; nu l-a sustinut pe Sandu in scopul reinnoirii mandatului sau, insa sa-l vedem daca va fi in stare macar sa aspire la o astfel de demnitate! A.

Dan (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 13:37

@Marcello, Burleanu a continuat si continua distrugerea fotbalului romanesc in felul lui original si prostesc.
Exemplele cu asociatiile sportive „Centrul de excelenta” este cel mai bun exemplu.
Mizeria acestui centru de la Tirgu Mures este imensa si distruge orice sansa de a avea fotbal de performanta si mai ales fair play in Romania.

Malin (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 22:57

Atat timp cat romanul nu accepta legea si nu o respecta nu se va rezolva nimic. Contractul e contract, responsabilitatea este clara. Cum ar decide si cum ar actiona, cat de influentabil ar fi judecator, avocat, politist, jandarm, director, inginer, etc , care ar garanta cu viata si bunurile lui decizile si actiunile pe care le ia la locul de munca ?

Comentează