Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Să-i spunem Leonardo?

Problema conducerii FRF nu e că nu se pricepe la fotbal. Problema e că se pricepe la toate

Permalink to Să-i spunem Leonardo?
joi, 17 noiembrie 2016, 11:55

La întoarcerea de la Groznâi, Răzvan Burleanu şi-a amintit că e un as în medicină. L-a pus la punct, încă o dată, pe Pompiliu Popescu. „Ar trebui să ne uităm la cariera sa de la naţională, la preţurile de achiziţie la medicamente… Şi o să vedeţi ce fel de persoană este”. Cum ar veni, spune-mi cât dai pe ibuprofen, să-ţi spun cine eşti!

Burleanu se pricepe şi la justiţie, le-a dat clasă judecătorilor din Dosarul Dezafilierii Craiovei. De curând, şeful Federaţiei a demonstrat o anumită înclinaţie spre matematici superioare. A calculat şansele de calificare la CM 2018, după teorema mare a lui Fermat, dar şi după teorema mică, de pe locul doi.

Societatea, ţapul din oglindă
De asemenea, sociologia nu are taine pentru un atare spirit enciclopedic. I-ar putea da lecţii şi blogger-ului oficial al FRF, Vasile Dâncu. „Echipa naţională”, a sondat Burleanu, „e o reflexie foarte clară a fotbalului din Liga 1 şi a societăţii româneşti”. O emanaţie a grătarului, o chintesenţă a şpriţului, adică o bulă, un ersatz cu gel în păr al mentalului colectiv. Păcat că societatea românească, remarcata etapei, e mereu sărită de la premieri. Când reflexia ei ia bani de la UEFA, societatea nu se alege cu nimic. Nici oglinzile nu mai sunt ce-au fost. Nu te poţi baza pe ele.

Dar cel mai bine şefii FRF se pricep la afaceri. Nu acceptă critici la acest capitol nici de la întreprinzătorul Prunea: „Să mulgi bani publici nu este un atribut al unui manager veritabil”. A vorbit magnatul terenurilor de minifotbal, cel care participa de unul singur sau în familie la licitaţii organizate de primării.

Doar la partea „securistică” mai are de lucrat şeful FRF. Deşi nu s-a sfiit să fie confundat cu un politician sau altul, toată lumea l-a descoperit. Poate că asta era şi ideea. O fi agentul cu clopoţei, care sperie şoarecii sau măcar îi stresează. Bine că nu e spion, Doamne, fereşte secretele ţării! Ar răsufla în prime-time la TVR.

Oricum, semn clar că e securist modern, se simte urmărit. Şi-a dat seama la ultimul filaj, înaintea meciului cu Polonia: „În această perioadă, am văzut multe persoane care stăteau după colţ şi aşteptau cu nerăbdare primul meci pierdut, primul eşec”. Ei pândeau „naţionala”, Burleanu îi pândea pe ei, ţinând strâns de coada tigăii, ridicolul îi pândea pe toţi, ca un frate mai mare.

Batman, Batman!
Conducătorul Federaţiei se pricepe şi la un domeniu misterios. Informaţia i-a scăpat lui Daum: „Nimeni nu înţelege ce face el pentru România”. Ei, vedeţi că se îndeletniceşte şi cu alte aspecte? Aşa se explică de ce în fotbal n-a produs vreo mărgică. Selecţionerul n-a dat detalii, a spus doar: „extraordinar” . Dar ăsta e un termen-umbrelă pentru el, îl scoate când plouă.

Atât e plătit, atât spune. La jumătate de milion de euro pe an, n-a exagerat cu reclama. Şi-a păstrat o rezervă diplomatică: „Răzvan Burleanu face mai mult decât să se ocupe de naţionala României”. Dacă era mai bine remunerat, ne dezvăluia că şeful lui e un zeu, coborât cu batmobilul din cer, să pună ordine în contabilitatea Casei Fotbalului.

Cu puţin noroc, Burleanu se va consacra activităţii de supererou civilizator şi va lua tot mai puţine decizii legate de mercurialul „naţionalei”. În rest, ceea ce putem înţelege, de pe margine, ca amatorii, e că actuala conducere a FRF reprezintă, la fel ca şi vechea conducere, o reflexie a clasei politice. Sunt imposturi legitimate de alte imposturi. După 24 de ani de Mircea Sandu, fotbalul nostru a devenit o pradă atât de uşoară încât a fost înhăţat de un competent plenipotenţiar ca Burleanu. E drept, după o concurenţă acerbă cu doi condamnaţi penali.

Dacă încă n-am dispărut din sportul ăsta e pentru că pe undeva, prin cotloane unde n-ajung ierarhiile, nu cotrobăie găştile, există şi oameni care se pricep la fotbal. La fotbal şi nimic altceva. 

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Carol (309 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 12:12

Doar activistii PCR si presedintii de CAP se pricepeau la toate pe vremuri.Acum au schimbat doar vestimentatia,au trecut la Armani si ochelari de intelectual (dupa caz)

sorin (6 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 12:42

Cum ar spune un anume fost coleg de al dvs ..fost jurnalist...actulmente padisah fotbalul romanesc....Fotbal..fotbal..nimic altceva decat fotbal!

Geo (15 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 12:50

Stimata doamna Andries, tot vad articole peste articole in fiecare zi despre pacaliciul asta de Burleanu. E copie fidela a demiterii lui Piturca. Demisia demisia insa nimeni nu se preocupa atunci de cine o sa vina in loc. "cefosul" cu maieu si burta avea in cap doar atat "Demisia". Micutul lui creier nu ajungea mai departe de atat. De fapt, el nu putea nici sa ajunga sa gandeasca sa strige demisia dar ati avut voi presa grija sa umpleti articolele cu detalii despre cat de incompetent era Piturca si l-ati dat afara ...fara sa aveti o idee clara despre cine vine in loc. Si a venit Iordanescu. Nimic nou, aceeasi gandire ,aceeasi tactica, aceiasi jucatori. Parca Piti stia mai bine cum sa faca echipa sa nu luam goluri. Acum vad ca se face la fel. Burleanu in sus Burleanu in jos...si cine vine? Spuneti-ne doamna Andries va rog..cand o sa plece prapaditul asta..cine vine? Terminati cu articolele astea despre el..toata lumea stie ca habar nu are ce inseamna F.R.F. Stim ca nu stie ce sa faca. Mai bine spuneti la lume care ar fi posibilii candidati. Hagi? Vad ca ucigasul fotbalului romanesc Don Sandu tot i-l impinge sa intre el. Si mie tot ce e legat de Il capo dei capi Sandu mi se pare suspect. Hagi nu stie sa vorbeasca, Prunea la fel. Popescu puscarie cine vine? Deschideti ochii la lume nu mai acoperiti rahatul cu articole gen "sa-i spunem Leonardo" mai bine fa un articol cu titlul "A fost Al Sandone" si de ce s-a ajuns unde s-a ajuns ca nu martalogul asta a stricat fotbalul in 2 ani.

Cristian (55 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 14:08

Mie imi place de Burleanu, insa domnul Daum nu este un veritabil tehnician. Se ocupa foarte bine de tot ce nu are legatura cu dreptunghiul verde, respectiv vorbeste bine, urmareste foarte multe meciuri si multi jucatori, face antrenamente speciale si aduce lucruri noi in relatia cu jucatorii. Dar, cand arbitrul fluiera inceputul partidei, Daum e Out !! Toate schimbarile de pana acum au fost gresite: Keseru introdus la 0-1, imedia s-a facut 0-2. Tîru introdus la 0-0, imediat nationala Romaniei a luat gol. Nu se poate continua asa. Eu am propunere interesanta: domnul Daum sa ramana pana la sfarsitul contractului deoarece ne poate ajuta in dezvoltarea fotbalului juvenil si in relatia cu jucatorii, dar echipa in teren s-o aseze si s-o dirijeze altcineva. Ar fi un pas inainte.

Jean-Paul (96 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 14:50

Nu e doar constatarea mea: fotbalul dezbina nu doar lumea, in general, ci si prieteni, amici, de mici copii. Jonathan Haidt in cartea sa, "Mintea Moralista. De ce ne dezbina politica si religia?" a uitat, probabil, sa includa si sportul printre aceste cauze. Ori i s- a parut ca nu merita efortul. Echipa lui de lucru, specialista in formularea de chestionare psihologice s-ar fi molipsit si ea de microbul fotbalului si ar fi iesit altceva decat concluzii pertinente despre dezvoltarea morala. mircea sandu, ca si dragomir- oracolul de la balcesti-de altfel, ar trebui sa se abtina de la judecati de valoare. Sau, macar, sa-si aduca aminte de pilda lui IIsus cu aruncatul pietrei In schimb, noi nu numai ca nu-i ignoram asa cum ar trebui pentru a ne vindeca de mizeriile lor, ii mediatizam, le facem reclama cartilor scrise, cica de acestia, adica facem voit abstactie de agramatismul lor dovedit cu varf si indesat in cei 20 de ani, cat s-au lafait pe scaun sau la tv. P.S.1 Corleone de Balcesti si-a scris, probabil, "lucrarea stiintifica", cea pe care o citeza GSP acum(azi) pe prima pagina, in vederea scurtarii cu 30 de zile a uceniciei la Poarta Alba, pentru matraprazlicurile comise la lpf, dar iesind cu bine din aventurile cu dezafilierea Craiovei, a considerat ca e bine sa si-o publice acum, pentru a incasa cota aferenta de parai in vederea Craciunului ce se apropie. PS.2 Azi e 17 Noiembrie si vad ca userul @17 Nentori inca n-a aparut pe aici: probabil este la masa, sarbatorindu-si Nick name-ul. Spor la ospat!

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 15:11

Merci tata, dar azi il halim prajit pe Burleanu, daca nu se cuminteste cumva subit. La fel tata, spor la treba. __________ Azi Burleanu ar trebui sa faca un gest nobil si sa repare o greseala. O pensie discreta de urmas ar trebui sa fie posibil de obtinut de catre functionarii lui. Macar atit sper ca pot face „specialistii“ lui cei invatati. ----------------------------- Burleanu isi rateaza cariera inceputa atit de promitator. Pe fondul unor nemultumiri generale si al unor conduceri tot mai autoritare a cistigat lejer alegerile. Bineinteles ca a avut si sprijin politic. Din pacate politicul a pus stapinire si pe sport, fara consiliili locale, pacienti printre primari si primarite, multe cluburi ar disparea. Bazele sportive intereseaza doar in masura in care se pot spala bani si acolo. Ce sa faca membrul FRF X din judetul Y daca politicianul Z ii transmite: „ori votezi cu Burleanu, ori iti taiem macaroana !“ ? A facut si G P turul electoral, macar de-ar fi gasit altul care sa-i care diplomatu, la fel ca Burleanu. Fara sa supar pe nimeni, eu sint absolut convins ca Burleanu cistiga si daca G P participa la alegeri. Prea era mare nemultumire, prea evident era in ochii tuturor ca G P inseamna si pensia Nasului. Poate nu avea nimeni nimic cu G P, supararea venea din faptul ca Nasul si Corleone au domnit un sfert de secol, prea mult, iar cumetriile i-au orientat pe toti spre fete noi. Apoi Burleanu s-a lasat pe mina unor functionari si efectiv bolnavi, care s-au crezut mai buni decit Hagi. Oameni care n-au facut nimic in toata viata lor ii faceau fisele tehnice lui Lucescu, alcatuiau profile de selectioner, pe modelul Hagi voiau sa-si construiasca propriile centre de excelenta, voiau chiar 25% din profit !, din banii unor primari alesi pe sprinceana. Asa de mari specialisti incit nici pina azi aceste centre nu functioneza legal. ------------------------- Altfel Burleanu a oferit toate conditiile loturilor, nu s-a amestecat in comisii sa favorizeze, a oferit incredere angajatilor lui, are in continuare un discurs decent. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar seful FRF n-a fost mare fotbalist nici in Germania. Atit ca acolo in DFB lucreaza multi fotbalisti. Toata lumea recunoaste, chiar si Löw, ca rezultatele de azi se datoreaza in mare parte muncii lui Matthias Sammer. Apropo, Sammer era liber iar cum a ajuns VoChin la Daum inca n-am aflat. Am aflat Doar minciuna gogonata cum ca Daum ar fi avut un rol in dezvoltarea fotbalului german. La germani Sammer, la Burlenau vrea s-o ia de la capat VoChin. Scuze dar EL ne anunta: „noi“ asa, „noi“ asa si pe dincolo … Succes tata. Poate nu e bolnav, poate are ceva bun si el, poate tine Burleanu la el si la alti doi penibili din motive politice, dar pe VoChin nu trebuia sa-l lase sa cistige bani si la Dolce, in media in general caci pozitia oferita gratuit in FRF il face foarte cautat, iar la tv VoChin lasa impresia ca el conduce federatia. Am o intrebare: aude si el mereu acelasi lucru, simte ca intre FRF si cluburi – fotbalisti actuali si fosti este o ruptura ? Are o singura obtiune daca nu vrea sa-si rateze cariera, sa renunte la 3 oameni si sa aduca specialisti adevarati care au jucat si fotbal. E pacat. Stiu ca supar, dar trebuie sa spun ca inca mai trebuie sa avem incredere, in ciuda greselilor inerente din primii doi ani de mandat. Pruneeea ar face mai bine sa ofere solutii, nu doar sa critice, caci el poate, el e acolo dar acolo tace, eu am oferit una: demiterea a trei functionari si inlocuirea lor cu specialisti adevarati, daca se poate fosti fotbalisti. Apoi, pe Burleanu oricum n-ai cum sa-l dai jos azi ! Trebuie sa fie si el mai realist. Azi face planuri cu Andone si cu altii, miine il lasa unii dintre ei singur. In interiorul FRF sint insa posibile schimbari. Astea trebuie facute mai intii. -------------------------------- Dar azi Burleanu ar trebui sa faca mai intii un un un gest nobil si sa repare o greseala care pare personala.

brod (87 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 15:29

aveți dreptate, Burleanu esteun tip jalnic - semidoct cu tupeu. dar el exprimă fidel calitatea fotbalului românesc (echipa națională / echipe tineret-juniori / cluburi / arbitri)... pe (alt)undeva, chiar jurnaliști.

Anonim (109 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 15:44

@ Jean-Paul Sandu si Dragomir au activat in fotbal de (foarte) tineri si cunosc fenomenul mai mult decat daca ai multiplica priceperea lui burleanu de 100 ori! Sigur, Dragomir este amendabil din multe puncte de vedere (exprimare, limbi straine etc), iar amandoi sufera la capitolul credibilitate/moralitate; totusi, a-i acorda incredere lui burleanu si a-l exonera de critici de toate felurile este exagerat! Omul foloseste fraze intregi fara sa spuna nimic; daca, totusi, rezulta un sens al spuselor sale, acela nu este decat un alibi! Asta face toata ziua: incearca sa formuleze alibiuri! Numai imberbii si rau-intentionatii pot sa creada ceva din stilul corporatisto-demagogic al tinerelului aflat intr-o vreme in slujba batranului lup de mare care ne-a fost baci vreme de 10 ani! A.

Jean-Paul (96 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 16:36

@Anonim, Nu stiu de unde ai tras concluzia ca il sustin pe Burleanu. Probabil, n-ai citit mesaje mai vechi pe care le-am scris vis a vis de Burleanu. Criticam prezentul, dar nu trebuie sa uitam nici trecutul. Atat sandu cat si dragomir sunt cei mai vinovati pentru starea fotbalului de azi. Ei au ajuns lideri la frf , respectiv, lpf, intr-o vreme cand mai puteam scoate capul in lume, cu generatia asa zisa, impropriu, de aur. Daca v-ati uita in certificatele lor de nastere, ati observa ca toti acei fotbalisti erau nascuti in perioada "epocii de aur". Deci, singurul argument palpabil pentru epitetul aplicat acelor fotbalisti este ca s-au nascut, crescut si format, in epoca de aur, "sub conducerea inteleapta a PCR si a secretarului sau general.....". Alta motivatie pentru aceasta expresie nu vad, fiindca n-am castigat nici un titlu la nivel de echipa nationala..... Dupa 1990, au inceput sa dispara treptat, centrele de copii si juniori, iar aici vinovatii sunt nu doar patronii de fotbal ci si cei de la frf si lpf, in primul rand , ei fiindca erau la butoane si ar fi putut impune obligatii in acest sens echipelor din cele doua divizii. Ce merite isi pot aroga cei doi fosti sefi in propasirea fotbalului mioritic? Nici unul. Dimpotriva, ei au fost doar niste paraziti care au profitat de pe urma muncii unui Hagi, Popescu, Lupescu etc....Dar au tupeul sa critice pe altii exact pentru ceea ce ei sunt vinovati. Da, Burleanu nu a fost fotbalist de talia lui m sandu, nici nu a aranjat meciuri, fiindca nu a jucat la seniori. Si, da, Burleanu nu a fost conducator penal de cluburi sportive, precum hahalera de dragomir. Cariera penala a lui dragomir a inceput cand acesta avea in jur de 26-27 de ani si pastorea clubul Chimia Rm Valcea: i-a convins pe sefii de partid din Rm Valcea sa impuna directorilor de intreprinderi sa cotizeze cu minim 25 de lei fiecare salariat, pentru a putea aranja rezulatele meciurilor, astfel incat sa promoveze echipa in prima divizie. Cand echipa pierdea meciurile din deplasare, dragomir se scuza, spunand ca a fost "tras in piept" fiindca el , naivul a dat banii inainte de meci, iar partenerul l-a pacalit dar nu i-a returnat nici banii... Dupa Valcea, au urmat alte aventuri pentru mitica-oracolul de Balcesti- pe la Brasov, Scornicesti si victoria bucuresti...... Mitica se lauda mereu cu cinstea lui exemplara, dar nu-si poate justifica averea din salariul de militian...... Mai vreti amanunte?

pamfletaru (40 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 17:04

...didi prodan nu mai este, a fost convocat de dumnezeu sa joace in ceruri...R.I.P !

Anonim (109 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 18:35

@ Jean-Paul OK, Sandu si Corleone au fost corupti, insa numai al doilea a profitat de munca fotbalistilor; Sandu a fost un bun atacant, cu meciuri si goluri in contul "nationalei", cu abilitati de comunicare in cel putin o limba straina, cu o functie la UEFA! Admitand ca Sandu a fost corupt si ca Popescu a fost inchis pe drept cu o zi (culmea coincidentei) inaintea alegerilor, se pune intrebarea justificata: de ce burleanu? Altfel spus, de ce un ins cu antecedente politice? De ce unul ca el si nu unul care mananca fotbal pe paine? De ce unul ca el si nu unul cu studii serioase, nu un absolvent al fostei Academii St. Ghiorghiu? Ce a facut si face acest imberb pentru a castiga sumele colosale (salariu, chiria exorbitanta platita de FRF, diurne si prime) in raport cu savoir faire-ul sau?In plus, se mai si stropseste la ziaristi pe la conferinte de presa; in locul lor, il puneam la punct pe mucos! La aceeasi conferinta se lauda ca poate raspunde la orice provocare; poate are tupeul, insa nu si suportul cognitiv si intelectual! A.

Jean-Paul (96 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 20:04

@Anonim, Crezi ca eu si altii ca mine l-am votat pe Burleanu, presedinte frf? Art 25 din Statutul FRF scrie clar ca presedintele este ales de catre Adunarea Generala , adica de catre reprezentantii cluburilor din cele trei divizii/ligi, plus reprzentantii fotbalului feminin si a piticilor(copii si juniori), etc Deci, cei care l-au ales au avut anumite motive. Judecata lor, morala sau nu, a functionat, cumva, pe principiul alegerii raului mai mic, precum la alegerile prezidentiale, sau a fost un vot pe proiecte? E adevarat ca dupa ce Gica Popescu, principalul candidat cu sanse, conform opiniilor de la acea vreme, a fost "exclus" de catre madam Strambu si colega ei de la CAB, Burleanu a devenit candidatul bun in comparatie cu Avram. D-le anonim, cu A mare, Nu se pune problema asa:"ce a facut X pentru a merita salariul ?"Salariul se da pe functie, adica toti capitanii din armata au acelasi salar, in conditii egale de vechime si ore prestate. Daca pui asa problema, cum isi justifica sandu banii luati? Meritul pentru calificari nu-i apartine, fiindca jucatorii erau deja formati, iar experienta acestora a fost castigata pe teren, acasa sau la echipele din strainatate. Pentru mentinerea Romaniei in top 20 la nivel mondial trebuia sau nu trebuiau luaet masuri serioase privind cresterea juniorilor? Ce poti spune despre asta: s-a achitat sandu de cerinta asta? Daca da, unde sunt rezultatele din ultimii 10-15 ani? La conducerea frf nici nu e nevoie strict de un fost fotbalist. Un bun manager asta e necesar la frf iar asta nu implica neaparat ca respectiva persoana sa fie un fost fotbalist, tot asa cum un bun manager la un spital nu necesita, la modul imperativ, un doctor de profesie. Daca nu intelegi ce vreau sa spun, poti cauta pe net ce calitati se cer unui manager, asa in general, dar am sa ti le insir aici, asa cum scrie la carte: a)un bun ascultător, b)disponibil pentru alţii, c)deschis spre colaborare, d)cu capacitatea de a împărţi responsabilitatea, e)nu abuzează de autoritate, f)orientat spre echipă, g)corect cu ideile altora, h)onest, i)de încredere, j) sincer, k)etic. Acuma, poti sa analizezi in ce ar consta fiecare dintre aceste cerinte si cum s-ar putea implementa. a revoir

Anonim (109 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 22:03

@ Jean_Paul Risipa inutila de cuvinte si efort. Omul nu merita absolut nimic, pentru ca nu exceleaza in vreun domeniu (inclusiv management-ul si comunicarea), pentru ca nu stie nimic despre fotbal si despre fotbalisti, pentru ca ignora niste personalitati ale domeniului (recunoscute pe plan mondial), pentru ca nu are simtul masurii si, in fine, colac peste pupaza, pentru ca este si arogant! Dincolo de aroganta prosteasca a tineretii (pe care o recunosc la tot pasul si poate fi iertata intr-o oarecare masura), el are pretentia ca se descurca minunat in toate, nefacand absolut nimic! Pentru ca aveti (sa va reprosez ca utilizati singularul?) un pseudonim francez, am spus ca trebuie sa fie remunerat in functie de competenta, de ceea ce stie, de acel savoir faire (m-am plictisit de know how) important in orice domeniu. Cand am spus ca n-are simtul masurii m-am referit mai mult la chiria fabuloasa suportata de FRF, la diurnele generoase si, mai ales, la primele nesimtite pentru el si slugile sale! Un tip mediocru in toate gaseste suprinzator de mult adepti/avocati, chiar si dupa ce Maria l-a luat, in sfarsit, in colimator! A.

Dani (37 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 0:48

Marie, si tu ai aceeasi impresie desi nu te pricepi la nimic. Motivatia ta in jurnalism tine doar de antipatiile personale si de ordinele primite. Cind Burleanu e vinovat, in regula! Hai sa-l facem de ris! Dar cind federatia ofera conditii ireprosabile de pregatire unor indivizi pentru care fotbalul este ultima grija si cu care au legatura doar pentru ca poarta ghete si tricouri, nu cred ca tot Burleanu este vinovat. Selectia se face doar in functie de interesele materiale ale impresarilor si anumitor cluburi. Ce sa faca Burleanu, sa intre el in teren? Nu, caci dupa aceea vei spune ca el se pricepe doar la futsal si astfel te vei contrazice singura.

Ion (35 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 1:22

Ceea ce nu pricepe opinia publica si autoarea este ca domnia sa nu a fost pus sef la federatie ca sa faca performata sa eliminam noi pe Argentina in sferturi la mondiale sau sa ia vreo echipa romaneasca trofeul Champions League. Seful de federatie cu 0 experienta in fotbal, dar cu foarte mult tupeu a fost pus aici pentru cu totul alte scopuri. El are bugete de intocmit, bani de cheltuit, prieteni de ajutat, iar, in paralel, se mai preface, cand si cand ca "se face ca lucreaza". Se imbraca la costum si se preface ca este sigur pe el, cand de fapt habar nu are despre ce vorbeste. Insa pentru multi prosti faptul ca vad pe un ins la costum la televizor este de ajuns. Cam asta ar fi ideea cu aceasta meganulitate. Este 0 barat. Si asta o arata in primul rand rezultatele - nu este doar o opinie personala. O opinie personala o poti ataca in 1000 de feluri - poti sa spui ca in spatele ei se afla nu stiu ce interese "murdare", "agenturili staine" sau Soros. Insa rezultatele spun altceva. Am inteles, unii multi oameni sunt rai si nu inteleg geniul acestui individ, dar poate n-ar fi rau sa ne lase - sa mearga si pe la alte federatii din alte tari, sa conduca multinationale, sa intre in politica, sa se apuce de cantat - sa fac orice mai putin sa fie in fruntea federatiei pentru ca puteti observa ce rezultate avem. Insa partea cea mai odioasa la acest personaj este felul in care a umilit si sfidat oameni care chiar au facut ceva in fotbal, spre deosebire de dansul care nu a facut si nu va face absolut nimic.

d0z3 (9 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 1:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ZONA MAGHERU (57 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 2:13

@ carol Mai demagogul ardelean ? Dar activistii tai capitalisti ardeleni impreuna cu presedintii de consilii judetene din eopca Capitalista ce au facut ca macar ailalti in decurs de 27 de ani au construit transfagaraseanul , autostrada bucuresti pitesti, portile de fier 1 si doi, singura centrala atomica din Ro, barajul de la Bicaz, lacul de la vidraru, etc.. Capitalistii tai ce au construit ? Ah era sa uit !! Unul din ei cumpara energie electrica de la statul roman si i-a revindea inapoi aceluiasi stat roman . Apropo doi din presedintii consiliului judetean cluj parca va reprezinta interesele la beciul domnesc daca nu ma inseala memporia !! Nu mai fa pe croitorasul cel viteaz ca nu tine povestea cu mine .

Marc (36 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 3:23

Bravos Maria macar tu te legi de lucruri concrete desi daca ar fi sa rastalmacesc si eu te-as ataca pe motiv ca nu-ti convine ca a iesit Burleanu la cotraatac. Adica ce, sa taca cand il ataca Prunea, marele manager al arajamentelor cu bani publici. Apropos, cand un articol de cum se spala banii publici in fotbal. Ai putea incepe cu iasul, apoi Chiajna, Voluntari... Nu te-ar asa sefu Ioanitoaia, nu-i asa?!

gigelos (37 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 6:32

Au fost alegeri , a câștigat ( în ce condiții nu mai contează)asta e sa dea înainte pana la viitoarele alegeri. Problema e echipa lui , i-am dat și eu credit dar nu funcționează. Vișan, Budescu , Vochin , Jean Vladimir, Belo. Nu e ok . Cea mai buna alegere pt viitor Cristi Bivolaru .

Bogdan (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 6:40

Ceea ce se întâmplă în ultimii ani în fotbalul românesc sau chiar sportul românesc mi se pare un fel de sindrom al pacientului aproape decedat . Nu vrem să ne acceptăm locul , ne zbatem și tot o dregem în sus și în jos că vezi Doamne ce buni suntem noi la sport . Nu , am fost buni , cândva. Acum , trebuie să acceptăm adevărul și să ne vedem lungul nasului! Suntem slabi dar putem deveni mai buni . Trebuie lăsată deoparte gloria de altădată , să nu mai avem obiective aşa îndrăznețe precum câștigarea grupei de calificare la mondial ! Sigur, e frumos să visezi , dar mai întâi trebuie să îți propui un obiectiv realizabil iar după, ce mai vine, e un bonus ! Desigur că domnul Burleanu și compania nu ne vor readuce gloria de altădată, asta e clar , dar putem fii siguri că față de precedesorul său, e un mic pas înainte! Minuscul, dar e spre mai bine. Părerea mea.

ofsaid (11 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 9:45

auzi la bogdan,aducerea lui burlica este un mic pas...inainte? dar de ce nu i vezi pe urmatorii stimate domn?nu simti prapastia in care niciodata n-a fost fotbalul romanesc.se lauda omul cu centrele de excelenta ,da frau liber infiintarii academiilor de fotbal fara ca acestea sa indeplineasca cerintele laboratoarelor formarii adevaratilor profesionisti.hagi ii sta in gat ca un os de peste,dar marele decar scolit din toate punctele de vedere dupa manualele marilor cluburi ii da mereu palme usturatoare..lui burlica i-a dat viteza marele si inchipuitul strateg,ourtatorul de cuvant care l-a pescuit pe daum si de pe urma caruia au venit,de ce nu,si bonusul angajarii neamtului.

Geo (15 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 12:04

MI se pare stupid sa ne legam de Burleanu. Mi se pare rusinos e asa enervant cand vad cate patru articole despre Burleanu pe zi. Subscriu ce a spus Jean-Paul mai sus. A mai mers fotbalul cat inca erau jucatori crescuti de sistemul comunist..dupa ce astia au terminat, s-a ales praful de tot. Sa te legi de Burleanu cand in spatele lui sunt 24 de ani de conducere fara nici un obiectiv, fara nici un proiect..absolut nimic. Cand in spatele lui Burleanu sunt patronii de echipe care l-au ales bineinteles cu un scop. Cand a indraznit sa faca regulla U21 au sarit toti in sus parca nush ce a facut. Hai sa deschdem bine ochii si sa nu mancam tot ce scrie "gesepeu'"

rem (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 14:47

Am iesit in strada si a cazut poanta,dar pt a scăpa de *** asta de zburleanu trebe sa ne punem bine cu 2 s-un sfert.Poate aleg pe altul mai bun,daca nu vor sa-si ia labele de pe frf.Apropo ce au de castigat de aici ,un mizilic pt servicii.

Bogdan (2 comentarii)  •  19 noiembrie 2016, 4:35

@ofsaid Față de M.Sandu e un mic pas înainte. Părerea mea . Nu îmi pot imagina că poate corupe și poate *** banii federației la nivelul lui M.Sandu. Omul ăla a dus corupția la rang de artă. Oricum , stai liniștit, al doilea mandat nu va prinde , asta e clar. Sunt acele centre nişte minciuni pentru a acoperi alte lucruri? Desigur că sunt . Sunt incompetenți majoritatea din staful lui? Sigur că sunt . Nu sunt naiv ! Nu o să fie salvatorul fotbalului românesc dar nici M.Sandu nu a fost, iar când vine vorba de cât a furat fiecare , cred că ştim cine e câștigătorul detașat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează