Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

De la Alexandra pentru Dedu

Toate greşelile FRH în relaţia cu sportivii se decontează la Rio. Asta produce un sistem care exploatează jucătorul, în loc să-l susţină: coşmaruri

Permalink to De la Alexandra pentru Dedu
miercuri, 10 august 2016, 9:58

Alexandra do Nascimento zâmbea în sala din Rio. Din tribune se răspândeau ecouri de carnaval. Sala din Zalău, unde „se auzeau onomatopee cu tentă rasistă”, cum le-a numit şeful FRH, a rămas departe. Când o vezi pe fosta jucătoare de la HCM Baia Mare triumfând în faţa României, te gândeşti că Federaţia lui Dedu abia acum achită amenda pentru discriminare. Iată preţul dispreţului pentru om, în general, şi pentru sportiv, în special.

Cazul „onomatopeelor”, petrecut în februarie, arată clar priorităţile FRH: federalii, comisiile, comitetele şi răfuielile lor cu şefii de cluburi trec oricând înaintea sportivilor. „Îmi pare rău, Allison Pineau şi Alexandra do Nascimento, pentru tratamentul la care aţi fost supuse”, a transmis Dedu, pe Facebook. Recunoştea că a existat un „tratament”. Dar adăuga: „petenţii”, adică HCM Baia Mare, „nu aduc probe în favoarea petiţiei”. Şi cu asta, basta.

Farsa primelor
Nu doar pe sportivii străini îi afectează regretele sincere ale domnului Dedu. Şi jucătoarele de la „naţională” au parte de acelaşi „tratament”. La Mondialul din decembrie, şeful FRH le-a anunţat prin telefon pe handbaliste că vor primi 5.000 de euro fiecare, dacă înving Brazilia. Şi au învins-o. Înaintea meciului cu Danemarca, Dedu a crescut prima la 7.000.

România s-a întors acasă cu bronzul. Au venit primele de la Guvern, dublate. Bonusul promis de Federaţie n-a ajuns nici până azi. Conducerea FRH le-a spus fetelor că n-au înţeles bine. „Greşeala a fost a mea”, a explicat Dedu, citat de Ziare.com. „Eu am gândit în felul meu, ele au interpretat probabil altfel”.

Şeful FRH, salariu de ministru
Şi cam la ce se gândeşte Dedu? La începutul anului, s-a gândit să-şi mărească salariul de patru ori. Iar subalternii lui au interpretat corect şi au aprobat. Acum câştigă 3.000 de euro pe lună, mai puţin decât premierul, care are 3.500 de euro pe lună, dar mai mult decât ministrul Sportului, care are 2.600 de euro pe lună. „Am considerat că mi-am făcut treaba”, a spus şeful FRH.

Iar salariul n-ar fi nimic, fără prime. În stil FRF, cei 27 de angajaţi ai FRH primesc prime, 25 la sută din salariul net, pentru fiecare calificare a echipelor naţionale. Jucătorii, junioarele de la Under 17 sau băieţii de la Under 21, nu primesc nimic. „Ghinionul celor de la FRF e că nu reuşesc seniorii mai multe calificări”, spunea un şef de club, citat de Gazeta.

Federalii, înaintea sportivilor
Cele 14 jucătoare din lotul lui Ryde trebuie să stea la coadă după Dedu şi compania, pentru recompensă. Nu sunt centrul universului FRH, sunt o anexă a lui, care atrage sponsori şi justifică finanţări pe bani publici. Ordinea se schimbă doar dacă echipa are zile proaste. Atunci apar specialiştii în moral, cu uneltele lor motivaţionale, „Ce caută Neagu la JO?”, ce caută antrenorul străin pe bancă? Nu se întreabă nimeni ce caută consilierul personal al lui Dedu pe lista cu premieri.

Poate şeful FRH dă şi acum un telefon şi le transmite handbalistelor un mesaj interpretabil. De câte ori poate să funcţioneze farsa? O dată, hai, de două ori. Până la urmă, te saturi de tratament. Cu atât mai mult cu cât ai văzut ce statut au sportivii la cluburile profesioniste din afară. Numai la FRH rulează încă „Sclava Isaura”.

La „naţională”, jucătoarele nu vin să umfle potul. Vin din patriotism. Dar de patriotismul lor profită alţii. Tot ce înseamnă valoare în handbal e folosit împotriva meritocraţiei şi în favoarea unor grupuri „care-şi fac treaba” pe spinarea sportivilor. „Marea peformanţă se face pe durere”, filosofa Dedu, după calificarea la JO. Acum să sufere federalii pe semicerc, în locul lui Neagu. La cât de motivaţi au fost de sistem, ar fi timpul să bată şi ei pe cineva.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

valeriu (2 comentarii)  •  10 august 2016, 10:09

Daca mergeti pe idea ca numai federalii, antrenorii sunt de vina, iar sportivii sunt niste mimoze, va inselati. Asa s-a procedat si cu gimnastica s. S-a dat in antrenori intoti dar sportivii si parintii care urmareau numai interese nu au nicio vina. Asa am ajuns unde suntem. mZiaristii le canta in struna sportivilor care sa recunoastem sunt multi mediocri.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  10 august 2016, 11:11

ia sa vina Cristina Neagu cu parintii la scoala 🙂

Victor (7 comentarii)  •  10 august 2016, 10:26

As vrea sa va interesați cam ce salarii au răsfățatele astea de jucătoare.Cele mai mici contracte sunt de 3 sau 4 mii de euro.Ca. sa ne dam mai bine seama ce înseamnă,sunt mult peste 15.000 lei lunar.Probabil ca la aceste sume se adaugă si indemnizatia olimpica de 1500 lei lunar fara sa le fie scăzute din contracte așa cum se întâmpla la celelalte sporturi unde in momentul in care primești indemnizația olimpica ti se anulează cea de la club.Pentru ca s-au calificat la JO,au mai fost premiate inca odată de către COSR cu inca 3000 de euro.De ce nu au fost premiați toți sportivii calificați cu aceleași sume?Pentru bronzul de la mondiale li s-au dublat premiile doar lor,ceilalți medaliați mondiali fiind ignorați.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  10 august 2016, 11:14

pai, „rasfatatele” iau salarii de la echipele de club, nu de la FRH. si premiile celorlalti au fost dublate, e drept, dupa oarecare galagie

Andrei F (188 comentarii)  •  10 august 2016, 10:37

Bine ati revenit la sport!

barbu brailoiu (104 comentarii)  •  10 august 2016, 10:46

dureros, trist, adevărat.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  10 august 2016, 11:10

Un articol curajos...care ne spune cum sunt sifonati banii sportului ...federalii de la handbal sunt super platiti ...trebuie aratat si acest aspect ...

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  10 august 2016, 11:27

Pe cite cararari trebuie sa coboare un om, ca sa mai poata fi numit om ? Cite oceane trebuie sa zboare o *** ca sa adoarma pe plaje ca un porumbel ? Da prietena, cit de des mai trebuie sa curga banii inainte de a fi arsi definitiv ? Raspunsul prietena e ca li se filfiie in vint. Cit de des trebuie sa priveasca un om in sus in sus ca sa vada in sfirsit cerul ? Cite urechi trebuie sa aiba un om ca sa auda plingerile altuia ? Cit de multe infringeri ne mai trebuie, ca sa pricepem in sfirsit ca au murit prea multe sperante ? Raspunsul prietena e ca li se filfiie in vint. Citi munti de bani se dau pentru Partide, Biserici si Morminte sacre ? Citi ani mai pot exista munti de bani spalati de oceane de apa ? De cite nenorociri mai e nevoie pina omul sa devina om ? Raspunsul prietena e ca li se filfiie in vint. ---------------------- Cu dedicatie pentru Ilici, Roman, Isarescu, Base si Piranda, Bombonel, Izmenar si toti Doctorii si Judecatorii lor care permit inculpatilor imbogatiti subit si ajunsi pRimari si in latrai Politici pina in Guvern, sa atace Presedentia, Justitia, ba chiar sa intimideze martorii si sa ameninte cu blocarea vietii publice, deci sa atace Democratia, care nu mai e doar pentru ei, iar asta azi 2016 era noastra. Culmea: un Doctor declara ca „azi Romania se afla in razboi civil“ ! El care a dat o lovitura de Stat in 2012 si s-a dat apoi la Pace si a impartit functii si NUP-uri cu alta basina din Frontul Salvarii Nationale cu care ataca azi simultan democratia. Si sint inca liberi, se plimba, fac glume si dau sfaturi. Concurenta ta Piranda e bine merci, se bronzeaza, arata ca e dotata si declara ca-i e lehamite de politica si de binomul care le fabrica celor buni dosare, iar prietenul tau Copos a mai carat un miliard, un munte de bani, a mai vindut o fabrica, ca sa nu se scufunde Planeta in balta giulestiului. Cine are, i se filfiie, cine nu are ce filfii, arata dotari celor care au. Asta e societatea pe care sportul, sanatatea si educatia o oglindesc perfect.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

M Mihai (22 comentarii)  •  10 august 2016, 11:29

Articol foarte bun. Asteptam articole si despre dna lipa, care face gafa dupa gafa si se crede manager dar la dinamo a ingropat performanta, acum face acelasi lucru ca ministru.

handbal (1 comentarii)  •  10 august 2016, 12:14

domana Lipa ministrul al sportului la finala Ligii Nationale de handbal masculin disputata intre CSM Bucuresti Si DInamo facea galerie echipei DInamo, canta si batea din palme ca un ultras. E ok atat timp esti conducatorul clubului Dinamo, dar cand esti ministrul sportului ROMANESC trebuie sa existe macar un fair play si un comportament civilizat, bun simt fata de echipa adversa si suporterii ei. Dar e destul de greu probabil sa gandesti atat de departe...

Vlad (34 comentarii)  •  10 august 2016, 13:01

Sincer, mare minune ca fetele de la handbal mai vin la lot. Sa fiu in locul lor... Neagu e cea mai buna jucatoare a lumii, idol in Muntenegru, are lumea la picioare si se poate transfera ORIUNDE , la ORICE club... Ea vine si joaca la JO pt romanica care nu i-a oferit nimica... Tipam la Halep ca nu vine la JO...Apoi daca vine, tipam ca e dezinteresata, apoi daca bate, tipam ca da, e slab turneul... De ce sa ne luam de sportivi? Cu ce-i ajuta statul? Clar, concret, pe foaie! Cu antrenori care castiga 1.500 lei? Really? Cu masaj, gheata si somnic pufos mergea probabil prin anii 90....cand talentul conta mai mult de 50%. Acum, talentul e poate 10%, restul e munca si logistica. Pt munca e nevoie de motivatie buna....cu 1.500 lei tu te gandesti probabil din 2 in 2 zile ca daca te accidentezi si trebuie sa te lasi...ai cam terminat-o, ramai muritor de foame. In plus, pompeaza parintii bani sa te poata tine, depinzi financiar de 100 de factori. Cat de eficienta e munca in aceste conditii? Cu logistica....sa fim seriosi. Noi pierdem bicicletele, ei vin cu un avion special doar pt ciclisti. Si e doar un exemplu. pe 24

Vlad (34 comentarii)  •  10 august 2016, 13:03

Olandezii isi trimit sportivii care au terminat concursul acasa IMEDIAT...noi il tinem pe Alin Moldoveanu (care n-ar fi trebuit nici macar sa se califice) pana pe 24...probabil am prins biletele la super oferta cu vreun charter special... De aia- contam cu tenisul- unde baietii sunt 100% stabili financiar si NU AU NICI O LEGATURA cu FRH sau cu Romania in general. Contam la sporturi gen Judo, unde mai merge si "rupti in fund" , adica nu conteaza asa mult logistica si cam aia e...

Vlad (34 comentarii)  •  10 august 2016, 13:06

***FRT nu FRH

lcu (1 comentarii)  •  10 august 2016, 13:17

felicitari pentru articol! Si la mai multe!:)Sper ca toate articolele astea sa clatine scaunele acestor "Dinu Paturica" din fruntea frhsau frf . Si daca nu le clatina macar sa le produca niste stari anxioase ...

columb (7 comentarii)  •  10 august 2016, 13:35

Relativ corect punctul de vedere. Insa intrebarea privind prezenta Cristinei la Olimpiada ma indoiesc ca este una motivationala pentru meciurile viitoare. Este evident rauvoitoare. Cristina este cea mai buna jucatoare din lume si chiar in forma proasta in care este, tot a fost cea mai buna din echipa. Insa Cristina este victima colaterala in razboiul atotstiutorilor castigatori de olimpiade antrenori romani si un antrenor strain, care pana acum si-a facut treaba.

fanache (3 comentarii)  •  10 august 2016, 14:00

Remunerati sau mai putin.., oamenii din federatie trebuie sa afle mai intai cum se transforma o echipa de junioare de top intr-una de senioare cu mentalitate de gagici si solduri de mamici. Nu e cazul tuturor, dar daca din sapte titulare ai trei ''dragalase'' in teren, e anti-handbal. Uneori strident machiate pentru mize sportive de varf si gatuite de emotie inca de la inceput, fetele noastre..HANDBALUL NOSTRU E DE MODA VECHE!

neutrul (2 comentarii)  •  10 august 2016, 14:44

OK, Maria, sunt de acord cu ceea ce ai scris. Dar - pentru ca exista si un "dar" - acest Dedu nu este nici selectioner si nici nu s-a aflat pe teren la umilintele istorice cu Angola si Brazilia. Inteleg, individul e lipsit de scrupule si a reusit sa-si bata joc, intr-un fel, de echipa. Insa cum s-a ajuns ca echipa sa piarda cu Angola si sa fie umilita de Brazilia, in fata intregii lumi, cu 26-13? Serios, cum sa ne bata cu 26-13?!? Ce echipa serioasa marcheaza 13 goluri intr-un meci de handbal la nivelul asta? Ce echipa, fie ea si mediocra, reuseste doar 4 goluri intr-o repriza? Au uitat handbalul in cateva luni? Aminteste-ti, Maria, Romania invingea Brazilia, pe 13 decembrie 2015 (deci n-a trecut un an) cu 25-22, la Mondiale. Ca sa nu-ti mai amintesc ca pe 20 martie 2015, Romania zdrobea Brazilia la Cluj (Trofeul Carpati) cu 27-19. Ce s-a intamplat de atunci? Ale noastre au uitat de tot sportul asta sau nu le pasa, nu le ntereseaza ca se fac de ras? Ori e vorba de o vendeta pentru ca nu si-au primit toti banii de la FRH? Pentru ca, nu te supara, oricat de incompetent si nesimtit ar fi Dedu, pata de rusine cade si pe fete dupa asemenea rezultate / jocuri

sorin (7 comentarii)  •  10 august 2016, 14:47

Oameni buni , asa o fi cum ziceti voi despre Dedu. Doresc sa va atrag atentia ca dl Dedu era pana mai acum cativa ani un sportiv de talia fetelor din echipa nationala de handbal deci nu este vreun burlean cu scoala de partid. Deci vine din interiorul fenomenului . Daca-ar fi adevarat ce spune autoarea articolului (dialogul halucinant si repetat cu majorarea primelor urmat de aratarea degetului mijlociu dar in mai multe cuvinte ) ar fi descalificat moral si n-am mai avea nici o nadejde - adica politrucii si fostii sportivi sunt tot una - . Sa punem la federatie un computer.Daca , pe de alta parte premierea de la guvern s-a considerat ca acopera ( si include ) promisiunile lui - pana la urma federatia prin minister se subordoneaza guvernului atunci avem o alta calimera. C-o fi una c-o fi alta nimic nu justifica un eventual non-combat al handbalistelor pentru ca asta ar fi cea mai mare nesimtire posibila. Daca se considerau pacalite puteau sa refuze selectionarea si veneau la Rio alte jucatoare ne- mintite inca. Cat despre discutia legata de ce le-a dat federatia si echipa nationala sportivilor va atrag atentia ca sunt rarisime ocaziile in care un sportiv prinde un contract extern inainte de a juca pentru niste loturi nationale . Se numeste EXPUNERE .

fanache (3 comentarii)  •  10 august 2016, 15:36

Ati mai vazut intr-o echipa cu pretentii un pivot care nu poate sa alerge macar pe semi-contraatac ce sa mai vorbim de contraatac. Aici bani si salarii nu mai conteaza..e grav si atat.

vasco (317 comentarii)  •  10 august 2016, 16:06

Ati inceput sa dati si in Dedu,pe model Burleanu.Astea nu sunt rafuieli?E de vina Dedu pentru ca niste pitecantropi din BaiaMare scot onomatopee?De parca pitecantropii pot si altceva...Dar desigur ca...Dedu e de vina.La mondiale nu a fost si meritul FRH,doar a celor care jucau "pentru ele"?Acum de ce nu o mai fac?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  11 august 2016, 11:24

vezi, daca nu citesti Gazeta in fiecare zi? 🙂 te superi degeaba. despre problemele de la FRH (primele, amenda pt rasism, „pentru noi” etc) am scris si eu, si colegii mei, la timpul lor

omul negru (2 comentarii)  •  10 august 2016, 16:27

La cata nesimtire are "acest dromader pe motocicleta" sunt sigur ca a pacalit jucatoarele.....iar Voina sa taca!!! Referitor la fete.....inainte de pauza din meciul cu Brazilia s-a cerut minut de odihna in care s-a incercat de catre antrenor sa explice o schema...dar Manea si altele nici nul-au bagat in sema.....JENANT 8

Costel Grigore (1 comentarii)  •  10 august 2016, 17:24

Toată lumea are dreptate aici...e de vină ăla,nu e de vină celălalt......s-a dat...s-a primit.....un lucru însă e sigur la noi.......e BAI MARE în sportul românesc.

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  10 august 2016, 17:58

...mai multa polivalenta la nivelul jucatoarelor noastre ...mai multa motivatie ...sunt convins ca o sa bata Muntenegru ...

Naica (74 comentarii)  •  10 august 2016, 20:51

Articol cu i-ul sub punct ! Ce se poate face pentru a elimina vascul din sport ?

Bibicul (8 comentarii)  •  10 august 2016, 22:17

Vreau sa stiu si eu cine e antrenorul lotului? Ryde, Buceschi sau Cristina Neagu? Cam in toate time-outurile o vedeam pe Cristina Neagu dand indicatii coechipierelor. Am impresia ca se incearca debarcarea lui Ryde de catre echipa.

Venom (83 comentarii)  •  10 august 2016, 23:42

Și la federații se repetă jaful din țară. La fel ca politicienii, bampiri ca Dedu sug sângele boborului apoi ajung se mire că românii mai vor și performanțe, în condițiile astea financiar-potrivnice. @Bibicul Nu bag mâna în foc pentru nimic. Dar, pentru Neagu, monopolizând discuția la time out, există o explicație: sunt mimoze în echipă care nu înțeleg foarte bine engleza.

Anonim (109 comentarii)  •  11 august 2016, 9:28

@ AlterEgo Cred ca ati observat, Maria scrie mult numai despre o parte a "spectrului politic" si, la modul general si nicidecum laudativ, numai despre barbati! Cu habarnistul burleanu a nimerit-o (desi n-are vreun merit, pentru ca toti ne-am dat seama cine-i individul), dar pana si aici "a dat" in Ponta, pretinzand ca fostul premier ar fi contribuit la alegerea junelui in functia de presedinte al FRF! Din nou, toata lumea este la curent cu filiatia care a dus la acel deznodamant, insa Maria di DNA-ul (ceea ce nu-i deloc o surpriza) o ingora (sau nu?) cu o condamnabila nonsalanta! Sa ne intelegem, nu-l apreciez pe Ponta (prietenul meu @ 17 Nentori Tirana poate fi linistit din acest punct de vedere) si i se pot reprosa foarte multe greseli (inclusiv aceea de a fi incercat sa plagieze, in conditiile in care are competenta necesara dobandirii titlului de doctor) dar nici n-am ceva contra lui, pentru ca, direct sau indirect, nu mi-a facut vreun rau, in afara de acela ca lumea din care face parte ne mentine la limita saraciei, desi suntem de aproape 9 ani membri ai U.E.! In schimb, cei carora le scriu numele cu minuscule mi-au facut direct rau sau ii consider niste "parasutati" intr-un domeniu cu care doar pe linie paternala ar avea vreo legatura (burleanu)! Mi-ar fi placut sa-mi raspunda Maria la ultima postare, sa-i aflu si gusturile in materie de muzica, nu numai in privinta politicii! De asemenea, as fi putut sa-mi dau seama si daca se pricepe la stadioane... @ M.A. In privinta lui Dedu, n-as fi radical, intrucat omul a practicat handbal de inalta performanta, se pricepe la fenomen (l-am auzit formuland idei pertinente intr-o dezbatere televizata), iar performantele handbalului feminin (palpabile, nu ca cele ale fotbalului) i-ar fi dat dreptul la mariri de salariu! A.

dana (10 comentarii)  •  11 august 2016, 10:07

Inca un text misto de tot! Marca, stil, brand, felicitari:) Misto si comentariile, per total o dezbatere adevarata! PS sint convinsa ca asa a fost cu "uite prima, nu e prima". E in ADNul nostru de romani sa mergem la biserica, sa promitem orice numai sa ne ajute,... si apoi uitam tot. Dar macar la biserica ne mai rusinam putin ca vorbeste gura singrua....

Dan (7 comentarii)  •  14 august 2016, 18:03

Un comentariu, care arata PROFESIONALISMUL din handbalul romanesc, feminin, ca doar cel masculin ce mai conteaza, este cel legat de finala cupei Romaniei dintre CSM BUcuresti si DINAMO. Finala, unde doamna colonel Lipa, sau nu stiu ce functie are, a fost in galeria CS DINAMO. Nicaieri in lumea occidentala nu veti gasi asa ceva. Adica doua cluburi de stat, unul detinut de PRIMARIA BUCURESTI, iar celalalt de Ministerul Administratiei si Internelor, sa joace o finala de genul Cupei Romaniei. NICAIERI. Mizeria sportului, de orice fel de la nivel de cluburi, este legata de mizeria implicarii primariilor si ministerelor ( MTS, Ministerul Educatiei cu ale lui cluburi, Ministerul Apararii cu CSA Steauna, Ministerul de INterne cu CS DINAMO) . NIcaieri in lumea occidentala nu veti gasi aceasta nedreptate mentinuta de ministrii, de sefii de federatii. Avem campionate cu echipe de STAT. Pai cum se poate ca in Bucuresti, sa dau exemplul doar cu prostia intituala CSM BUcuresti, din banii tuturor privatilor, inclusiv ai celor din tara, care trimit impozite si taxe si la Bucuresti, prin legile proaste ale finantelor publice, sa finantezi un club al PRIMARIEI GENERALE A CAPITALEI, iar aceste prin aceste taxe platite inclusiv de privatii de la alte cluburi din tara, tu sa finantezi club concurent? Cum se poate sa dam privatii din tara bani pentru a finanta GUvernul. iar Guvenul sa dea bugete cluburilor concurente din cadrul ministerelor, care sa ii concureze neloial privatii, atitia citi au mai ramas, daca au mai ramas? Cum poti sa ai pretentia sa ai rezultate in zeci de ani in care ai finantat lipsa de fair play. Ei bani de la toti contribuabilii, obligati sa isi plateasca impozitele si taxele si dai doar la citiva. Cum ar fi sa se joace un meci dupa doua regulamente diferite? Unul in favoarea echipelor primariilor, ministerelor, iar alt regulament in defavoarea celorlalte cluburi, private?!? Cum ar fi ca tu sa mai ai pretentia sa faci sport in Romania, cind doar unii au acces la baza sportiva a comunitatii, finantata din banii tuturor privatilor, vezi baza sportiva a CS DINAMO, CSM BUcuresti si alte echipe de primarii si ministere, iar ceilalti, nu au decit sa isi faca, daca mai au bani, alta baze sportive, unde ei trebuie sa isi plateasca singuri curentul, intretinerea etc. Cum sa reziste un club privat, cind antrenorii, parintii copiilor si juniorilor de la acel club, platesc impozitele la Bucuresti sau in comunitatea lor, iar din acei bani, statul ii concureaza aiurea prin LPS si CSSuri? Asta este cauza mizeriei si lipsei de performanta, celelalte sunt efecte, Dedu, Lipa, PETRACHE si alti multi habarnisti ca ei.

Comentează