Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Misterul camerei 712

Ce vrea conducerea Federaţiei cu sondajul intern? Să afle mai multe despre activitatea şi procedurile colaboratorului Liviu Dragnea

Permalink to Misterul camerei 712
marți, 5 iulie 2016, 5:43

Chestionarul „Flori, fete sau băieţi?” pe care conducerea FRF l-a trimis pe mail angajaţilor are un scop. Altul decât să-şi mai dea o primă, pentru că poşta şi-a îndeplinit obiectivul.

Curiozitatea lui Răzvan Burleanu datează din 13 iunie 2015, de la meciul României cu Irlanda de Nord, scor 0-0. Din delegaţia FRF la Belfast au făcut parte, atunci, mai mulţi demnitari. „Sunt colaboratorii noştri”, a explicat Departamentul de Comunicare al Federaţiei.

Colaborarea de la Belfast
„Colaboratorii” nu numai că au efectuat deplasarea alături de „naţională”, dar au fost şi cazaţi în acelaşi hotel cu „tricolorii”, la Hilton-ul din Belfast. Din factura publicată de enational.ro, reiese că în camera 708 a stat Liviu Dragnea, iar în camera 712 a stat Liviu Dragnea. Dacă stăteau amândoi într-o cameră, gradul de ocupare ar fi fost de 200 la sută şi bătea la ochi.

Burleanu ştie cine e Liviu Dragnea din prima cameră: lider PSD, fost vicepremier, fost ministru al Dezvoltării. Acum încearcă să afle, discret, din aproape în aproape, cine e şi cu ce se mai ocupă colaboratorul Dragnea din camera 712. Aşa se explică întrebările în diagonală, intitulate pudic, dar sugestiv „Relaţii de serviciu pe orizontală şi verticală”, din chestionarul pe care l-aţi putut citi în Gazeta de azi.

Aparent naiv, şeful FRF îşi întreabă subalternii de ce-au fost angajaţi. „Descrieţi activitatea pe care etc, etc”. De fapt, întrebările se adresează misteriosului colaborator: „Ce proceduri utilizaţi în activitatea voastră curentă?”. Şi procurorii au sondat şi încă sondează „procedurile” lui Dragnea de la 712. Doar că formulează întrebări mai aplicate. Iar scopul lor e cu totul altul decât al preşedintelui FRF, care nu vrea decât să înveţe de la cei mai buni.

Întrebări despre cultura infracţională
Din sentinţa în Dosarul Referendumului, reiese că Dragnea de la 712 e o mină de aur pentru lupii tineri şi zeloşi. Federalii noi vor să-şi descoase pe îndelete „colaboratorul”, să afle mai multe despre obţinerea de foloase necuvenite, asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni şi alte „proceduri” din cultura lui organizaţională.

Cu cine interacţionează? Asta e bine de ştiut şi de trecut pe lista cu invitaţi, în următoarele deplasări ale „naţionalei”. Cine e şeful lui, cui raportează? Bună poanta. Ce suport informatic foloseşte şi în ce scop? Sau e doar un suport electronic, care trimite SMS-uri? E suficient timpul de lucru, adică un mandat de patru ani? Sau trebuie multiplicat? În ce măsură activitatea îl satisface pe plan personal şi profesional? Cu alte cuvinte, se merită, dom’le, pâinea asta albă, după coada la DNA şi condamnarea de doi ani cu suspendare?

De bun-simţ întrebările, pertinente. Sigur vor veni şi răspunsurile. Peste 300 la sută dintre angajaţii FRF, aduşi cu autocarul la Casa Fotbalului, vor completa chestionarul, pe liste suplimentare. Iar conducerea Federaţiei va afla, cu acest prilej, că 50 la sută din subalternii săi sunt din Teleorman, 50 la sută, din Mehedinţi, iar restul, din Coloneşti, Olt.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

Filbert (45 comentarii)  •  5 iulie 2016, 19:06

'se merita' e incorect gramatical, chiar si intr-un articol, ca de obicei, foarte bun. 'a merita' nu e verb reflexiv nici macar intr-un articol despre Dragnea si dublura lui de pe tarim irlandez...

Stefan (113 comentarii)  •  5 iulie 2016, 19:17

Maria draga, esti culmea acum. Ai fi vrut sa apara pe hartie vreun nepot al lui Dragnea cu prietena? Sau vreo secretara harnica venita in deplasare de servici? Stii ce i-a zis Dragnea lui Burlesteanu, i-a zis trece-ma linistit pe mine pe cate camere vrei, ca ma uit de sus la cine comenteaza ceva. Dar imi place de Buli ca a facut gat daca federatia a platit un cartof pai cu usturoi pentru prieteni cu nationalii care nu erau pe lista oamenilor lui. Cred ca s-a linistit dupa ce si-a dat seama ca e intr-o situatie ingrata. Hai Rapidul, Hai Craiova! Faceti ceva o cheta sa vad ca nu dispar echipele astea doua.

haideusicfr (49 comentarii)  •  5 iulie 2016, 21:31

Ce fain urmaresc ei fotbalul.Pe *circulare*.Pe vremuri am lucrat in Canada.Acolo celulare nu aveau numai patronii si ..romanii.Si apa toata lumea o bea de la chiuveta.Doar romanii din butelii de plastic...

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  5 iulie 2016, 22:11

...s au cheltuit milioane cu invitatii lui Borleanu...

ultimul dinamovist (3 comentarii)  •  5 iulie 2016, 22:43

O fi fost purtatoarea de cuvint, asa cum a fost Firea la BNR (de ce a ajuns purtatoare stie Mugur!)

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  5 iulie 2016, 22:53

A fost acolo si fratii Maior. Da nu acolo. Ei avea alte 2 camere. Doar 712 si 69 unde a stat sora lu Maior avea pat care se misca cu bagat monede. Da n-a dormit acolo ca era sub masa ca s-a impidicat Torje de el cind a venit la 5:31 de la analize sa bea un suc si pe urma s-a miscat pina n-a mai avut monede ca nici Dragnea nu era acolo ca era la 712 si explica cu Burleanu si Vochin procedurile standard de pe ei, pe ei. S-a impiedicat si femeia de serviciu da nu s-a mai ridicat ca s-a sculat Maior. Nu e nici un mister ! Da.

uapxela (23 comentarii)  •  6 iulie 2016, 8:26

Nu ai inteles nimic si esti rautacioasa. Pai este foarte simplu in 708 statea Dragnea seful PSD si in 712 statea Dragnea fostul ministru al dezvoltarii. Fiti mai atenti cand vorbeste Ponta ca el a explicat asta cu ceva vreme in urma

Venom (83 comentarii)  •  9 iulie 2016, 6:23

@Filbert Pun pariu că Maria l-a folosit intenționat fiindcă așa fac aroganțe și se exprimă personajele respective.

Comentează