Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Mândria răpită a lui Raț

Banderola nu te face lider. Românii nu știau, înainte de Euro, cine e căpitanul naționalei de anonimi. Și nici n-au aflat

Permalink to Mândria răpită a lui Raț
sâmbătă, 25 iunie 2016, 10:14

În timp ce albanezii erau primiţi ca niște eroi pe aeroportul din Tirana, Răzvan Raţ medita neîmpăcat pe prispă la marea lui umilinţă. “Mi-au răpit mândria!”, a spus fundașul de 35 de ani.  Și nu se referea la Sadiku, la Payet, la Giroud sau la Mehmedi.

Supărarea lui Raţ venea din vremuri străvechi, tocmai de la amicalul cu Congo, când selecţionerul i-a luat banderola și i-a dat-o lui Chiricheș. “M-am simţit rănit în orgoliul de sportiv”, a spus jucătorul, în interviul din paginile Gazetei. Nimic despre faptul că ne-au răpit bucuria de a ţine cu naţionala.

Raţ are probleme medicale. Tocmai a rămas fără echipă, abia a trecut clasa la turneul final. L’Equipe l-a notat cu 5, și pentru prestaţia cu Franţa, și pentru cea cu Elveţia. Iar el se frământă pentru o fâșie de pânză care, “până la urmă, nu joacă”. E și asta o metodă de a evita realitatea. Raţ vrea recunoaștere, cu orice preţ, chiar și la o naţională care s-a făcut de râs. Vrea să fie cel dintâi dintr-un “oraș de gogomani”, vorba lui Caţavencu.

Zece la sută memorabil
Cu o zi înainte de startul Euro, IRES, fosta firmă a vicepremierului microbist Dâncu, a sondat publicul din România. Cam 3 la sută dintre români credeau că “tricolorii” vor câștiga turneul. E bine că avem visători printre noi. Conform studiului, citat de Ziare.com, doar 70 la sută dintre cei chestionaţi știau cine e selecţionerul României. Și asta e bine, pentru Iordănescu mai mult. Conducerea FRF se află probabil printre cei 30 la sută care nu știau, nu s-au interesat cine stă pe banca tehnică.

Cât privește banderola care-l chinuie pe Raţ, întrebaţi cine e căpitanul „naţionalei”, un sfert dintre români au răspuns „nu ştiu”. Iar asta spune ceva și despre căpitan, și despre naţională. Doar 30 la sută au nimerit răspunsul, indicându-l pe Chiricheș, iar 10 la sută au spus că e Raţ. Ceilalţi chestionaţi au încercat alte variante.

Banderola putea fi purtată de oricare dintre “tricolori”. Nu numai că nu joacă, dar nici nu te face lider. Studiul care lovește în mândria şi-aşa răpită a lui Raţ e făcut de o firmă care are contract cu FRF, n-a fost comandat de suporteri sau de Generaţia de Aur.

Marea lor miză de cârpă
Raţ era convins că merită banderola, nu s-a străduit să convingă și restul lumii. “Am preluat-o în mod firesc de la Chivu”, spune fostul căpitan, “în baza unor criterii obișnuite: selecţii, vechime și, fără falsă modestie, valoare”. Cu alte cuvinte, dacă apari în primul “11” ani la rând, la un moment dat ajungi și într-o funcţie de conducere. Intri în

Sfatul oamenilor bătrâni și buni, care dirijează obștea pe teren. Într-adevăr, vechimea și numărul de selecţii îl deosebesc pe Raţ de majoritatea colegilor “tricolori”. Dar jocul lui la naţională n-a strălucit ca un far într-o mare de mediocritate. Chiricheș nu stă nici el pe o treaptă mai ţanţoșă. La Euro, România n-a avut decât un căpitan de formă. Iar discuţia despre valoare nu mai are temei. Valoare e un cuvânt străin pentru toţi “tricolorii”.

Timp de patru ani, Raţ a purtat banderola de căpitan al unei naţionale de anonimi. N-a observat aproape nimeni când a rămas fără ea. Asta ar trebui să-l consoleze, într-un fel. Românii nu se recunosc în echipa asta, nu-i cunosc jucătorii, iată ceea ce ar fi trebuit să le zgârie orgoliul vanitoșilor cu vechime, ca Raţ. Iată ceea ce ar fi trebuit să le răpească mândria și să le dea la schimb modestia și simţul proporţiilor.

E ușor să te baţi și să suferi pentru o bucată de cârpă în loc să te răfuiești cu adversarii și să te rușinezi de propria neputinţă. Când nu contezi în ochii publicului, degeaba contezi în ochii unui selecţioner, care nici el nu e faimos sută la sută.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

brod (87 comentarii)  •  25 iunie 2016, 10:18

ăsta nu-și prea găsește echipe la care să joace, și vrea să mai și strălucească! de fapt baderola de căpitan i se cuvine lui Mitică Dragomir. Poate și lui Mircea Sandu, și lui Borcea... echipa becaliotă, unită în cuget și în muget, în bani și hoții. Căpitan... dar de pirați.

mazareanu radu (4 comentarii)  •  25 iunie 2016, 10:41

Păi rată zicea ca joaca pentru el si familia lui si abia după pt națională.

lord belial (182 comentarii)  •  25 iunie 2016, 10:47

de acord, dar puteai sa ii dedici niste paragrafe mai consistente lui chiriches, care merita banderola de capitan chiar mai putin ca rat. sigur ca nationala anonima a tarii hotilor nu sta intr-o banderola (ca metonimie pt leadership in echipa), dar si sa-l faci capitan pe un speriat de bombe precum chiriches nu se face. e ca si cum l-ai titulariza pe keseru in locul lui andone si te-ai astepta sa vezi goluri. una peste alta, e bine ca expira si generatia asta. sa vina unii mai tineri si mai buni, mai pasionati de fneomenul 'echipa nationala'. iar oli, ca stelist o zic, cred ca e un antrenor cam defensiv pt o nationala, cam fricos, ultima repriza cu boro imi sta si acum in minte. nu avem bani de dan petrescu sau de reghe la frf?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  25 iunie 2016, 12:50

problema lui chiriches nu e ca se sperie de bombe, se sperie si de minge 🙂 iar Olaroiu, pe langa faptul ca are nisip in scheme, e prieten cu seful LPF, un mare defect daca vrei sa lucrezi la FRF

BogdanG (1 comentarii)  •  25 iunie 2016, 11:13

Salut Maria, In sfarsit un articol impartial la adresa lui Rat. Desi multi s-ar putea sa nu prinda ironiile si sa il considere prea bland. Subscriu opiniei tale cu cateva mentiuni: - Cate meciuri a jucat Rat ca titular in ultimii doi ani, incat sa-l trimita la nationala? Eu tin minte ultimele 10 minute ale meciului cu Real Madrid de acum cateva luni in care de-abia a atins mingea si in care Vallecano a luat gol (dupa intrarea lui) - Golurile cu Franta au fost luate ambele pe partea stanga. - Nu l-a luat nimeni la rost pentru experienta cu care s-a laudat mai sus? El a fost coleg cu Payet la West Ham. Presupun ca in mini-jocurile de pregatire, in care atacul joaca impotriva apararii, Rat se apara, ghici la cine? Chiar nu stia ca Payet, in ciuda loviturilor libere cu piciorul drept, poate sa centreze (primul gol) si sa suteze la fel de bine cu stangul (al doilea gol). - Rat nnu ar fi trebuit convocat la acest european. La fel ca filip. Ne-amprezentat fara fundas stanga. (Filip, cel care inainte celor doua eciuri cu Steaua se batea cu pumnul in piept ca DInamo rupe tot, a luat un catronas rosu si a dat autogol.) - Aveti statisticieni la gsp. Cate assist-uri a dat rat pe partea stanga? Sunt curios sa vad procentul de centrari care au ajuns la om din totalul de centrari date. - Rat, care a fost umilit de propriul sau antrenor la interviul de liga campionilor dupa meci este genul de jucator care alearga ca un bezmetic (ma rog, alerga) si dadea ca un cioban in ea. Cam asta despre Rat. Multumesc Maria pentru concluzie. Cu sau fara capitan au aratat ca 11 fraieri pusi sa serveasca meniuri la Mac (no offense). Pana si studentii aia arata ca o echipa mai inchegata decat oamenii lui Tata Puiu.

mal. (71 comentarii)  •  25 iunie 2016, 11:27

De acord cu dvs, domnișoară! Problema este mai grea, mai gravă... Am ajuns aici din cauza unei conduceri la FRF incompetente și arogante. Din păcate și alte variante sunt tot în negru (sau cel puțin gri...). Nu pot să uit că Hagi este legat de amintiri și relații/obligații de grupul infracțional al fraților Becali... Nu pot să uit că Hagi este legat de multe blaturi și afaceri necurate din fotbalul intern... Nu pot să uit că Hagi "ia foc" atunci când e întrebat de unele transferuri (vezi cazul Cristi Manea, vezi cazul Ianis Hagi - care ba este al Fiorentinei, ba este al Viitorului și va pleca în altă parte...). Asta mă îngrijorează cel mai mult, nu lamentarea lui Raț... Prea multe interese legate de concurența pentru preparaea colivei fotbalului românesc și pentru desemnarea celor care trebuie să ducă "steagurile" la înmormântarea acestuia... Locul de veci a fost prăduit de mult, de pe vremea cooperativei... Și, peste toate, Raț se plânge că nu a fost lăsat să poarte banderola unei generații de ratați! Ratați doar profesional și fără onoare, nu sunt ratați financiar. Pe când un fotbalist român, cu bani cât Lewis Hamilton va da pe teren tot ce poate, riscându-și viața în fiecare duminică, la 300 km/oră? Aia e mândrie și caracter, profesionalism... vorbe fără sens pentru fotbalistul român... Nu pot uita neghiobia rostită de Tătărușanu după meciul cu Albania: "Fotbalul românesc merge înainte"; adică el, săracul, se aștepta ca noi să credem că fotbalul românesc se termină cu generația asta de maneliști!!! Nici cu capul, nici cu sufletul dragi sportivi de discotecă! Sunteți de milă, cu toată suficiența pe care o afișați...

dani (88 comentarii)  •  25 iunie 2016, 11:32

Felicitari, excelent articol! Ratzul a fost trimis la plimbare, de catre M Lucescu, de la Shaktar, in urma cu 4 ani, din lipsa de valoare. In acest interval de timp, Ratz a fost senator de drept la nationala de tsurca a Romaniei. O tempora...o mores...Ce nulitatzi de selectioneri, se aduc la natzionala Romaniei! UN SELECTZIONER STRAIN, nu admite ca cineva, sa il impuna pe X sau Y in echipa. Selectionerii romani, primesc comision, pt Hapciu, Adi Pompa, Ratz, Stancu, Tatarushanu etc. Banul, ochiul dracului...Performantza? Pt ce? Pt altzii!

Stefan (113 comentarii)  •  25 iunie 2016, 11:54

Va contrazic! Figura si atitudinea lui Chiriches sunt chiar impozante, lasand la o parte numele. Ii vin turnate unui capitan. Stiti puii aia de pasari cazuti din cuibul ma-sii primavara? No poi cam la asta ma gandesc eu cand il vad pe capitan ( cuvantul spaniol, fara a cu caciula ), deci pe cApitan Chiriches. Iar restul, sunt niste vedete neintelese. Genii neintelese. Si noi suntem invidiosi pe cati bani castiga ei si cat de buni sunt ei :)) Ca sa il citez aproximativ pe Chipciu.

Stefan (113 comentarii)  •  25 iunie 2016, 11:55

( De parca e chiar asa usor sa fii invidios pe un om care abia leaga cateva propozitii una de alta, ca daca ajungem la capitolul fraze iti vine sa plangi. Nu ca as excela eu in prietenia mea cu limba romana si gramatica )

Stefan (113 comentarii)  •  25 iunie 2016, 12:04

Si, sa nu uit. Domnul Iordanescu l-a numit capitan pe domnul "Supi" "Isterie mica" Chiriches dupa ce respectivul a mai avut cateva episoade anterior in care era necajit rau de tot pe presa si pe suporteri, si a uitat sa ia cu el atitudinea de capitan si om cu personalitate, caracter si bun simt. Sau poate domnul Iorandescu se gandea ca atitudinea se castiga, chiar si la 28 de ani. In lista de capitani ai nationalei Romaniei, pe langa amarati ca Gheorghe Hagi, Cristi Chivu, Razvanel Rat, Cornel Dinu, avem acum si pe legendarul Chiriches.

Stefan (113 comentarii)  •  25 iunie 2016, 12:06

Apropo, nu inteleg cum vine asta: "Cât privește banderola care-l chinuie pe Raţ, un sfert dintre români nu știau cine e căpitanul naţionalei. Iar asta spune ceva și despre căpitan, și despre naţională. Doar 30 la sută au nimerit răspunsul, indicându-l pe Chiricheș, iar 10 la sută au spus că e Raţ." Un sfert dintre romani nu stiau = 25% dintre romani nu stiau cine e capitanul nationalei, adica 75% stiau. Apoi vine 30% au nimerit raspunsul, indicandu-l pe Chiriches, asta inseamna ca nu 75% stiau, ci doar 30% stiau. Imi scapa ceva, si nu stiu ce,

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  25 iunie 2016, 12:34

un sfert dintre cei intrebati au raspuns „nu stiu”, o sa schimb si in text, sa fie clar. ceilalti au raspuns fie Rat, fie Chiriches, fie Torje, fie Tatarusanu etc, la noroc 🙂

Dragos (12 comentarii)  •  25 iunie 2016, 12:52

Imi pare rau dar aici nu sunt de-acord cu tine Maria....Aceasta naționala de "anonimi" a muncit f mult si au ajuns la un turneu final unde se spune ca s-au facut de ras...o afirmație total falsa si eronata dar pe care o putem accepta numai din partea celor care nu se pricep la fotbal.Atata timp cand la noi in țara nu mai exista nimik bun in fotbal de la antrenori incapabili pana la centre de fotbal care nu exista in afara de doua trei scoli de fotbal nu avem nimik De aici pleaca totul. Aceasta naționala a facut meciuri excelente Argentina Uruguay Belgia Spania Italia unde nu am fost învinși înaintea acestui turneu apoi a venit meciul cu Franta unde Iordănescu principalul vinovat de acest eșec a nimerit echipa buna iar in finalul meciului ne-a îngropat dupa ce acei băiati au reușit sa revină deși au fost conduși lucru atipic pt noi.... In finalul meciului trebuia forțata victoria am avut bara am avut situații de a marca dar cand tu faci numai schimbări defensive si nu bagi jucatori care sa facă presing in jumătatea adversa cum a facut Andone e f greu pentru ca echipa care joaca cu 3 atacanți sa nu vina peste tine...Ne întrebam oare daca păstra aceiași echipa cu Elveția care era situația...aici a facut doua greșeli fatale la introdus pe prepeliță care este in jucător foarte slab si care nu a reușit sa atingă mingea in meciul cu Elveția cand joaca el România joaca cu un om in minus la introdus pe keseru care nu a facut un presing nimik a mers pe teren atâta tot cand tu ai doi jucatori care pur si simplu nu exista pe teren e foarte greu. Anton de la Dinamo este de cel puțin 100 de ori mai bun ca prepeliță iar intre keseru si Bogdan andone nu exista termen de comparație.keseru nu a realizat nimik in cariera lui cum nici prepeliță au fost propulsați de o echipa a stelei cu jucatori foarte buni la momentul respectiv precum si antrenorul de atunci care nu are rost nici sai pronunț numele .La meciul cu Albania la fel același prepeliță iar in prima repriza am fost foarte slabi de ce in a doua repriza cand a intrat sanmartean si a ieșit prepeliță si a intrat si andone(mult prea târziu pt ca sa încercat si cu stancu vârf împins ) lucrurile sau schimbat radical am avut o bara am avut o situație de a marca dar sa dictat offside eronat daca jucam asa din prima repriza suta la suta altul era rezultatul....in fine sa revenim la subiectul banderolei.....este inadmisibil sa iei banderola lui Raț si sa o dai la alt jucător....pe aceasta tema sunt f multe de discutat.....schimbarea stafului medical sa văzut cati titulari accidentați.....au fost multe greșeli facute in lanț care ce au facut? sau răsfrânt asupra jucătorilor....poate trebuia sa fie facute unele schimbări dar in nici un caz înaintea unui turneu final....iar atat pot sa spun ca atitudinea noii echipe medicale a lăsat de dorit....de la faptul ca i-am urmărit pe fb pe kinetoterapeuți si maseuri ei nu au facut decât sa facă selfiuri si sa posteze poze pe fb pana la faptul ca am avut ocazia sa vad Exercițiile de incalzire facute la meciul cu Ucraina si Albania la care am asistat si pot spune ca totul este învechit si nici nu se compara cu ce incalzire fac echipele vestice chiar si Ucraina a fost peste noi la acest capitol jucătorii au fost practic alergați nebunește înainte de meci cand ei înainte de meci trebuie sa facă stretching f mult sa se încălzească cu mingea sa simtă gazonul... tot ce au facut au alergat nebunește înainte de meci.....in fine sunt prea multe de discutat si oricum întodeauna vor existat opinii pro si contra. Mult succes!

Ciprian (6 comentarii)  •  25 iunie 2016, 12:54

Baiatul asta de cand a plecat de la Sahtior e un fel de pisica aruncata de echipe de la una la alta. La nationala nu a facut nimic, NICIODATA!!! Doar pasa in spate si nu trecea de mijlocul terenului. Anul asta a jucat 2 meciuri la echipa de club, nu avea ce cauta in lot, drept dovada s-a sufocat pe teren. Mai dureros e ca el se vede Roberto Carlos. Aerul de Slatina o fi de vina.

tepes (4 comentarii)  •  25 iunie 2016, 14:51

Mario...se vede de la o posta ca n-ai jucat fotbal in viata ta ! pt ca ci ne a juact fotbal intr-o echipa de la "onoare" in sus,stie ce inseamna pt un jucator sa devina capita de echipa ! aia cu "fasia de carpa" e un leit-motiv....ea ti-i indica pe cel care o poarta ca e "seful" acelui vestiar ! carpa in sine nu inseamna nimic,nici nu joaca ea.....dar cel care o poarta,are multe responsabilitati si o poarta cu ONOARE ! iti spune asta unul care a avut ocazia sa joace fotbal pina la nivel de Divizia A,si care a purtat o asemenea "fasie de carpa".... asa ca....gasesc total neadecvat articolul tau.

Adiro96 (15 comentarii)  •  25 iunie 2016, 14:55

*** .Cand nu "este" idei mai bine nu scriem decat sa iasa ceva cu fractie si integrale cu un sfert "stie" cine este dar 30 % nu stie iar 70 % minus plus 10 indica altii......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adiro96 (15 comentarii)  •  25 iunie 2016, 15:42

Da, Maria , trebuie sa-ti cantam ode si cand nu esti in forma , ti-am mai scris , se publica doar ce-ti convine si numai de bine daca se poate , ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nope (3 comentarii)  •  25 iunie 2016, 15:45

Bun articolul, foarte corect. Pacat ca fotbalistii traiesc in lumea lor si nu sunt capabili sa observe realitatea cu o logica obiectiva. Am Vazut ca si prin commenturi pe aici e mentionat numele lui "Reghe" ca posibil antrenor, cea mai mare postie, pai decat Reghe pana si pariorul Sumudica e o varianta mai buna, doar l-a umilit pe Reghe Chiar daca Sumudica pariorul nu si-a permis sa faca transferuri precum "marele" antrenor Reghe. Olaroiu ar merita o sansa, Dan Petrescu ar merita Chiar mai mult. Lucescu senior insa ar Fi cea mai buna solutie. Pacat ca nu vrea.

Razvan (41 comentarii)  •  25 iunie 2016, 15:52

Stimata doamna, ceea ce face un om sa fie mandru, tine de motivatia sa interioara, de experientele traite si de valorile sale. Sa faci misto de cineva ca "se plange pentru o carpa", e ca si cum as desconsidera boicotul dvs *** sau lupta acerba pentru a fi cel mai slab ziarist de la gsp (ceea ce e cu adevarat extrem de dificil)=

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (41 comentarii)  •  25 iunie 2016, 16:03

Cuvantul vulgar din comentariul meu era "SAMPON"...deci va dati seama cat se teme dna Andries de acest articol, daca nu suporta nici sa'i citeasca numele

marcel (1 comentarii)  •  25 iunie 2016, 16:07

Bine zis, nimeni n-a observat când a rămas fără ea,far'de banderola...Observam talentul,vointa,dorinta,implicarea,ambitia,efortul,transpiratia,crampele,sudoarea nu bucati de carpa fara de valoare.Omul "ratza" se da zeu,condamnat la nemurire...Aiurea,de pluton a fost,"aiurea" acum!

exidpol (100 comentarii)  •  25 iunie 2016, 16:25

stimată d-ră, e un subiect (jenant pt cititori) de mult răsuflat; ziariștii mai pomenesc de banderola lui din lipsă de alte preocupări...

Pretty Kitty (4 comentarii)  •  25 iunie 2016, 18:27

Pe cine oare din tara asta intereseaza care sunt mandriile, ambitiile si orgoliile winnerului si champului Razvan Rat din Piatra Olt?

calinescu (6 comentarii)  •  25 iunie 2016, 19:14

RAT E SI EL UN SMECHERAS CARE NU VROIA SA PIARDA OCAZIA SA MAI PRIMEACA UN "GRAD"...!!! CAM CUM FACEAU TZARANII IN ARMATA PE VREMURI ...!! ADEVARUL ESTE CA ORICE ALTA SOLUTIE DECAT CEA A LUI CHIRICHES ERA INFINIT MAI BUNA ...!!! CHIRICHES ESTE UN SIMBOL AL NEPUTINTEI ....!!!! CUM SA PUI UN ASEMENEA CAPITAN ???? DISTRUGI MORALUL ECHIPEI ....!!! SI ASTA S-A INTAMPLAT ....!!!!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  25 iunie 2016, 19:32

Razvan Rat pacaleste fotbalul de trei ani ,,.sper sa nu l mai vedem la Nationala...

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  25 iunie 2016, 19:48

Rat mustacea: „asa-s romanii. Nu trebuia sa fie divulgata prima de calificare. - apoi zimbind cu subinteles – Cu ce-i incalzeste pe ca sa stie cit am laut eu ?“ -------------------- „Geambi“ - nu eu ci un amic, da de-al lui, ii spune asa - vorbea de mamaligi, de galben – de parca Hagi n-a jucat in galben - , de jucatori fara incredere in sine, numai de puisori cu puf galben, abia iesiti din ou – scumpii de ei - nu vorbea. --------------------- Aiurea. Nu le ajungi la nas nici cu prajina la parasumutulicele astea. Daca s-ar vedea poate ar intra in depresie. Cum deschide Rat gura ma priveste sotia indelug – adica ce-i si cu asta ? - iar cum il vede pe Torje – altul care ar educa toti suporterii – incepe sa rida amar: ha, ha, Doamne, Toje, ha, ha, cine ii mai aduna si pe astia, Doamne, … Iordanescu, Tatarusanu, Hoban, Keserü, Sanmartean, Andone, Alibec. Grigore, Gaman, … chiar credeti ca mai au nevoie de psiholog, sa le transmita incredere in sine ? Vai de capul lor, bine ca sint asa cum sint, natura le-a dat capul nu numai ca sa nu le ploua in git ci si ca autoaparare. Pai sint unii pe care natura nu i-a dotat asa perfect, care ajung chiar sa aiba ginduri negre. Rat a suferit, „i s-a rapit onoarea“, dar isi va mai cumpara un Ferrari si o pereche de ochelari, n-o s-o recunoasca nici pe mama seara si va supravietui. Nu mai pot eu de el. Din partea mea poate sa incerce sa mai ia niste titluri in Coreea de Nord. Chiar si pentru dinamovisti singura lui realizare e ca a sarit la capul lui Radoi la centrul terenului ! ---------------------- PS pe voi nu va inteleg. De ce nu le aratati cit de bolovani sint ? Ma asteptam ca jurnalistul PRO sa-l trimita pe generalu Tata Tamiie in Coreea de Nord, unde cred ca mai e singurul loc de pe Planeta pentru unul care numeste un jurnalist obraznic, mincinos si trimite un jurnalist acasa. Adevarul e ca fotbalul e un sport de echipa iar cu prosti gramada n-o sa faci niciodata nimic. Ia mai ascultati si voi alti capitani. Iar Chiri, Grigore, scuze, pai sa le traduca cineva cum explica Boateng un joc mai slab. Nu ajunge sa aiba o sotie desteapta, trebui sa se mai cizeleze si ei. Daca nu-ti folosesti cumva si capul faci greseli si la fotbal. Eu ii doresc sanatate lui Gardos. Alt capitan de plai aveti acolo: Totti, 10, sa faci tata bine mai departe !

adrian (1 comentarii)  •  25 iunie 2016, 20:00

Cum suna echipa asta?: pantelimon-sapunaru , moti , grigore ,filip - p.anton , pintilii, chipciu, maxim,- matei, alibec?... va spun eu suna cu ***,ceea ce nu exista la f.r.spaga

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

WAX (50 comentarii)  •  25 iunie 2016, 20:11

traiasca nenea Iancu ,ca bine le mai zicea...

senor.neo (5 comentarii)  •  25 iunie 2016, 21:38

Chiar mi-a placut. Pentru prima oara (si te citesc de mult) , iti spun bravo.

brazvan (17 comentarii)  •  25 iunie 2016, 22:01

nu-mi place rat, dar articolul dvs. cu atat mai putin.

Dragos (12 comentarii)  •  25 iunie 2016, 22:42

17 nentori Tirana e foarte usor sa critici dar in fine toti au dreptul sa își spună părerea, dar cel mai bine ar fi cand criticam sa aducem argumente logice si clare,iar singurul Argument este ca aceste meciuri de la euro nu le-au pierdut acești băieți prosti rai sau cum vor sa ii facă toti cei care nu stiu decât sa critice....aceste meciuri au fost pierdute de antrenor care a schimbat formația de la un meci la altul neavând nici o idee nici o strategie nimic.....

alt Bogdan (4 comentarii)  •  25 iunie 2016, 23:40

Eu ma gandesc ca dacă as fi fost in locul lui Rat as fi zis mersi ca m-au luat si pe mine la euro, ma rog, probabil in semn de apreciere pt cariera lui. Dar Rat nu s-a multumit ca a fost in lot, ca a luat locul altora mai in forma in momentul ăsta : filip, tosca, vatajelu...nu, a zis ca vrea titular, titular a fost, ce mai conta in mintea lui iordănescu si a secunzilor ca deja pe stanga aveam -1 omcu rat titular, ca pe partea stângă nu vom fi deloc periculosi, ca nu vom vedea centrari, incursiuni pe partea asta... Si el s-a suparat ca i-au luat banderola, ca nu l-a vazut pe el tot globul primul la deschidere... Eu zic sa-l cheme sa dea trofeul...p.s. ati ramas in istorie ca niste lași in frunte cu iordănescu, moldovan, badea si isaila

alt Bogdan (4 comentarii)  •  25 iunie 2016, 23:52

Dragoș dacă avea vreounu din lot *** ar fi iesit in fața si ar fi zis ca meciurile cu albania si elvetia au fost pregatite prost sau cel putin de meciul cu albania care nu a fost pregatit la victorie a fost pregatit la ce vine: un penalty, o fază fixa, o actine individuală, o degajare...doar un nebun poate sa creada ca noi am pregatit meciul cu albania la victorie: adica un-doi-uri, combinatii, trasee, scheme , exploatat slabiciunile adversarului etc, dar in schimb ei au venit sa ne prostească

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  26 iunie 2016, 0:53

"Greseala" lui Rat A FOST ca a sacrificat echipa de club, in detrimentul echipei nationale, operandu-se la umar ,INTR-UN MOMENT NEPOTRIVIT si "NATIONALEI" iar in acest fel a ajuns sa aiba foarte putin timp la dispozitie pentru a reveni la forma sa sportiva. Putea sa astepte terminarea turneului final si se opera acum... dar se punea intrebarea : cine il mai lua? Statea neplatit si nejucat de nimeni , incercand sa-si caute echipa la iarna. Cam greu la varsta lui. Socoteala sa ia iesit bine , deci nu are de ce sa fie suparat. A jucat la EURO chiar si nerefacut total. Intr-adevar, pt Rat banderola poate fi facuta ,in gluma, o carpa . Insa pt gafeurul- eterna rezerva - Chiriches , cat si pentru cei care-i extrag din cont comisionul de 10-15 % din salariu, inseamna scoaterea acestuia in fata camerelor de luat vederi, ATUNCI cand arbitrii dau cu banul. Atat a facut acest jucator care chiar nu avea ce cauta in lot. Tare imi este teama ca si Iodanescu a mirosit si el ceva din comisionul carpei. Cred ca icoanele generalului cashcheta au gresit si nu l-au determinat sa-l puna capitan pe Sapunaru, cu amendamentul ca acestuia, SA-I FIE PERMIS, sa le poate da si cate o castana tuturor coechipierilor care dormeau pe teren . Astfel , l-ar fi responsabilizat pe el , pe cel mai in vana si rau jucator din lotul nostru iar echipa avea ADN sau. ...................................................................................................................................................Pentru cei care-l contesta pe Rat , am sa le spun - daca nu au jucat fotbal macar de nivelul ligii a III-a - ca nu exista in lot un jucator care paseze si sa centreze mai bine ca el. Nea Cashcheta stie asta . Pasele si centrarile sale au un procent , de precizie , de peste 90 %. Si asa nerefacut a jucat mai bine ca Filip ca sa nu-l mai pomenesc pe bramburitul de Matel.

Golan (9 comentarii)  •  26 iunie 2016, 6:52

Am sperat inainte de meciul cu Abania ca echipa Romanca o va lua in freza,d'a nu eram prea sigur,ca ma gandeam ca aia vor fi mai obositi tinand cont de meciul epuizant ce-l avusesera cu Franta. Totusi,cand am vazut ca ''Generalul''-tip tarile africane-l-a scos pe RAZVAN RAT,inlocuindu-l cu Macel,am zis ca sant deja sant sanse de 80% ca romanasii s-o ia pe coaja.Spre bucuria mea acest lucru s-a intamplat si-i multumesc d-lui ''general'' in primul rand,apoi intregii echipe ca si-au aratat nonvaloarea,ca pana la urma trebuia sa se vada ca si calificarea la Campionatul European a fost nemeritata.

Dragos (12 comentarii)  •  26 iunie 2016, 8:37

Corect in prima repriza nu au avut atitudine dar de ce in repriza a doua cand a intrat sanmartean si andone a fost cu totul altceva...de ce golul sa luat tot de pe partea stânga? ca doar Raț nu mai era in teren? Eu pot sa spun doar un singur lucru ca am fost pe stadion la acest meci iar daca noi cei din tribune nu scandam numele lui sanmartean pt a fi introdus eu zic ca slabe șanse sa il fi bagat din min 45 poate il baga undeva in min 70 (poate )Cert este ca noi cei din tribune am scandat pt România de a doua zi nu am mai avut voce la propriu. Si inca un lucru care nu stiu daca sa văzut la tv albanezii ne-au dominat si la capitolul spectatori...la ora meciului cu o ora înainte de meci tot stadionul era roșu pe drumul înspre stadion eram câțiva romani intr-o mare de albanezi care ne erau net superiori numeric toti care ne întâlneam intre noi doar cabinetele astea le spuneam "multi mai sunt"....numai masini albaneze numai steaguri roșii numai canteze albaneze cu o seara înainte de meci pe străzile Lyonului erau numai suporteri albanezi numai steaguri roșii numai grupuri de albanezi si deși ne-au depășit numeric au avut un comportament exemplar si înainte de meci si dupa odată nu au scandat si nu ai huiduit in fine nu mai contează si lucrul acest poate nu are prea mare relevantă dar vreau totuși sa zic unde erau romanii care critica peste tot si oriunde??? erau f bine in fata televizorului va zic eu...Adevărații suporteri nu sunt cei care critica sunt cei care sustin echipa sint cei care sunt la bine si la rau pt echipa si care cânta pentru echipa pe care o susțin si care in pofida tuturor evenimentelor sibriscurilor au fost in franta au mers sa susțină echipa Românieie. dupa intrarea lui sanmartean si a lui andone totul sa schimbat radical a avut situație clară de a marca unde sa ridicat offside eronat si alta era situația la 1 1 apoi a avut andone bara plus alte incursiuni ale lui sanmartean care la vârsta pe care o are e de departe cel mai tehnic jucător de la acest euro....iar la nivel Jurnalistic atat pot sa spun ca doar câțiva din România jurnaliști din România sunt de calitate( stucan, m andries, UDREA si inca unu doi)restul sunt f slab pregatiti nu mai pomenesc pe cei care comentează meciuri gen isaila Naum si compania nu stiu cum au ajuns si marea problema e ca informează opinia publica f greșit dar f greșit in fine suntem departe de tot la nivel competent departe ce ne place este doar scandalul bârfa si certurile

17 Nentori Tirana (383 comentarii)  •  26 iunie 2016, 9:18

@ Dragos ai dreptate. Chiar cu acest lot se putea mai mult. Am tot scris de lipsa de omogenitatea, de idei, despre varza lui PiTurca 2. Am scris inaintea meciurilor ! Am scris ca l-a folosit gresit pe Hoban care nu e inchizator, ca nu i-a incercat deloc pe Andone si Alibec, ca Keserü e o petarda, gresit l-a folosit de 3 ori si pe Stancu care ar fi putut eventual juca virf, ca Popa – Stanciu – Chipciu n-au jucat nici un minut impreuna. Am scris ca in afara lipsei de idei a tot improvizat si n-a gasit echipa pina in ultima clipa. -------------------- Am scris mereu de lipsa de perspectiva a lotului. Eu, ca si orice om normal la cap, as fi lasat mai mult de jumate acasa. Vezi tu mai mult de jumate care sa inceapa calificarile pentru C M ? -------------------- Dar „Geambi“ scria de mentalitate, lipsa de incredere iar doamna Andries despre capitani, despe „rapirea“ onoarei lui Rat. Despre asta am scris si eu. Ma doare mintea cind ii vad pe bolovanii aia vorbind de onoare. Consider ca sint niste increzuti cum pot fi numai cei mai prosti si inculti. Cunosc bine citeva echipe si pot spune ca nu au nici un bolovan in lot. Astia gresesc pina la urma, iti strica atmosfera, ce sa faci cu ei intr-un turneu final ? Rat a mai fost si capitan ! Te doare mintea ! Eu bolovan mai mare n-am vazut de cind sint. Pe asta l-ai fi vrut capitan ? A jucat in Coreea de Nord apoi a fost folosit pentru transferuri de bani intre rusnaci. Rat capitan a fost o imagine reala a nationalei din ultimii 10 ani. O adunatura de increzuti adunati de multe ori de prin parcuri: 6 a titularizat si Razvan in meciul din Bosnia. Record mondial, a depasit SUA la CM din Germania. Chiar Iordanescu spunea ca are in lot 8 !!! jucatori fara contract. Asa sint prostii citeodata, sinceri, ei recunosc danuma cu candoare. -------------------- PS Dragos, or fi pareri diferite, dar eu am scris toate astea inainte de meciuri, nu dupa. Dupa ce n-a jucat, dupa ce echipa lui Rat n-a obtinut nimic notabil de 10 ani, cind o ajunge si bolovanul asta analist de fotbal, ori poate il ia Dancu acasa si-l face senator, poate si el sa spuna ce vrea, ca asa-i in democratie. O stie el bine din Duoniscc, c, ca cam asa cred ca se numeste metropola aia unde prizonierii defilau anul trecut ca in evul mediu, unde clubul de fotbal a fost preluat aruncind in aer tribuna principala, unde oamenii si-au aratat determinarea doborind un avion de pasageri - adica pe la ei nu are voie sa treca nici pasarea. Au transferat citeva milioane ca sa vinda Rat bilete in Anglia, apoi alte transferuri de bani, tot intre prieteni. De 6 luni n-a jucat si tu il voiai capitan ? Din cauza lui a fost nevoit Iordanescu sa improvizeze si pe dreapta, cu Matel, caci Rat a fost luat doar din motive de omenie. Iar acum vorbeste ? Oare pe ce limba ? Am citit ce-ai scris, bine dar cu Rat o dai in bara. Nu trebuia chemat si nu mai discutam despre el.

subzero (1 comentarii)  •  26 iunie 2016, 10:09

Fasia de carpa:)), Nu am mai comentat de ani de zile, acum am timp si am sa o fac, am si eu 2 3 comentarii pe an, cand nu ma pot abtine. Fasia de carpa se numeste banderola si are un rol important. Sunt sigur ca nu ai fost intr un vestiar si nu ai facut parte din nici un sport de echipa, si daca ai facut vad ca performanta in sport nu s a legat de tine, si performanta ziaristica da rateuri mari. Banderola reprezinta muult, reprezinta curaj reprezinta mandrie. Romania a jucat ok la campionat, fara lideri, fara antrenor, fara idei, fara faza ofensiva. Ce semeni aduni, stiam ca asa o sa jucam(joc timorat, la fel ca si selectia) Daca se facea selectia intr un mod profesionist, fara scandaluri si asteptari, se putea sa avem un grup mai unit la euro si poate treceam de grupe. Rat stie ce este umilinta, si stie ce este si performanta. Daca toti jucatorii nationalei aveau mecanica de lovire a mingii la fel de buna ca a lui Rat, pasele in adancime si intre linii chiar aveau rezultate. Rat trebuia sa fie capitan, si daca era poate romanii se grabeau si faceau ceva ca albanezii sa nu traga de timp, cine sa urle la arbitru cine sa urle la jucatori, cine sa se bata? Chiriches? :))))) Chiriches si a luat Maseratti cu primii bani castigati in Uk. Rat si a luat Ferarri dupa ce a castigat Cupa Uefa, e diferenta intre ei mare, mare de tot.. unul poate fii capitan, altul niciodata. Gsp de azi : Socant, paul Ipate 8 ani de inchisoare pentru trafic de droguri, Socant, vedeta din Romania care bea sange, Aceasta femeie a fost tratata oribil de fiul ei, dupa ce a murit s a intamplat.....,Are Anglia la picioare, imagini spectaculoase cu cea mai dorita femeie din Premier League. Pot continua la nesfarsit, care este diferenta intre Gsp si nationala Romaniei? NICIUNA. Cand societatea e mediocra totul e mediocru inclusiv fotbalul, cu exceptia catorva sclipiri gen Hagi, Mutu, Ad Ilie. Asa ca domnisoara, iti recomand (Le Penseur). Gandeste te la articolele tale lipsite de esenta, prost gandite si fara research. Si acum du te si intreaba l pe Haldan ce inseamna BANDEROLA. Te as ruga sa nu comentezi pentru ca ai un talent sau scoala, sa o faci pe langa subiect ca raposatul Vochin. Tu esti un fel de Radu Niculescu, te ai nascut talet si mori speranta.

Dragos (12 comentarii)  •  26 iunie 2016, 10:45

17 nentori Tirana sunt de acord cu tine in unele lucruri cu privire la Rat dar de ce nimeni nu zice nimik despre Radu Ștefan acest băiat putea sa ajute România e clar ca este mult mai valoros decât Raț.....daca era un roman adevărat venea si juca pentru țara lui si nu conta nimik nici bani nici nimik si din cate stiu sau dus dupa el in Italia sa il convingă si nu a reușit nimeni....de el de ce nu spune nimeni nimik....pt franta numai francezi nu joaca ca poți sa ii numeri pe degetele de la o mana pe toti.....pt Elveția la fel....cu privire la hoban e drept ca a jucat fundaș central la început la gaz metan dar la mijlocul terenului ca mijlocaș defensiv eu il vad foarte foarte bun chiar si cu un aport ofensiv daca luam in calcul golul care la dat cu Finlanda....iar daca ne uitam cum a jucat Elveția cu Polonia( pe care eu o vad câștigătoare ) si ce posesie a avut si cu Polonia tind sa cred ca România nu a facut un meci slab a facut un meci de lupta in care au rezistat eroic si numai o greșeala si neatenție de marcaj a lui chipciu care la scăpat la lina de 16 m pe jucătorul elvețian.....in meciul cu Albania tu ai nevoie de victorie si tu începi meciul cu un singur vârf asa ceva este inadmisibil impardonabil trebuia jucat doua vârfuri chipciu pe stânga pe dreapta oricare din cei doi torje popa....in fata andone cu stancu sau cu alibec iar mijlocași centrali hoban si sanmartean(Stanciu) si suta la suta altul era rezultatul........

Comentează