Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Ruşinos

Am ratat şi calificarea, şi şansa de a arăta fotbal

Permalink to Ruşinos
duminică, 19 iunie 2016, 11:57

Albania lui De Biasi e Italia cu dinţi şi bocanci. “Vor face o figură frumoasă la Euro”, spunea Iordănescu, după tragerea la sorţi. Încă de atunci, frica în oase. Şase luni de frică, la capătul cărora Alibec lansează un şut palid peste poartă. Albania a făcut o figură urâtă în meciul cu România. Urâtă şi rea. Dar a trecut prin stupoarea tricoloră ca prin burete.  Nu era un concurs de frumuseţe, la care să aperi pacea mondială şi tibia aproapelui.

Era o luptă.  Curios, cu un general pe bancă, “naţionala” noastră a pierdut acest concept, pe drumul de la Paris la Lyon. Mingi lungi peste ghimpata albaneză şi piruete în meleu.  După jumătate de oră de tranşee, ni  s-a tăiat aerul.  Golul lui Sadiku, prea uşor jocul de cuvinte, a venit pe final de repriză, când românii  visau la vestiare ca beduinii la oaze.

Tătăruşanu a ţopăit ca o bomboană, din cutie, în tricoul lui roz. Va fi primul crucificat. Vor fi arătaţi cu degetul arbitrii, care au lăsat jocul prea liber.  Alibec a ieşit pe targă. Sânmărtean a intrat prea târziu, să revendice mingea şi fotbalul.  Părea că pe tricolori nu i-a prevenit nimeni. Că Iordănescu a studiat adversarii legat la ochi. I-a citit pe francezi. Dar a strâns ochii de neputinţă şi nu i-a văzut venind pe albanezi. Erau după blocuri. Acolo i-a căutat târziu şutul lui Andone, din faţa porţii. Au dominat până la final.

“România rezistă cu Albania”, refrenul comentatorilor ProTV, e noua bornă a ruşinii.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Carol K (12 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:06

Lui Burleanu nu-i cere chiar nimeni DEMISIA ?

yoyo (3 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:13

Maria, Asta este fotbalul romanesc. Aducem la nationala jucatori care trebuie vanduti de impresari maritati cu antrenori, facem selectia la copii pe pricipiul cine imi da spaga trece selectia, facem blaturi si magarii in campionat, avem selectioner "antrenor al secolului" care vede fotbalul ca acum 22 de ani, jucam la alibi si ne ghidam dupa interese meschine care aduc bani unor parveniti care conduc de la Casa Fotbalului (ce ironie...). Nu trebuie sa ne miram ca ne bate Albania sau Insulele Faroe... Trebuie sa ne miram ca am ajuns sa ne calificam la un European fara sa jucam nimic. Asta da minune!

bebe (8 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:16

trist e ca desi toti vor injura nationala acuma,DAR nu se va schimba nimic..

kkciosuldelahamangia (16 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:18

1996-0(zero) puncte.
2016 -un punct, sper ca in 2036 nationala antrenata deiordanescu sa faca 2 puncte.
demisia jeneralului fanatic religios si a conducerii frf si clui de la liga, sa nu uitam ca au fost pusi de psd.
sa dispara gradele militare din sport si cluburile departamentale.

nypd (13 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:22

Ce treaba au cu nationala Popa. Matel, Prepelita ?

Stefan (113 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:22

Cum zice Carol, nici nu are rost sa ne suparam pe Iordanescu sau pe jucatori. Cand tu numesti antrenor la nationala un om care nu a mai antrenat de ani buni de zile, dar tu spui ca alegerile tale au la baza analize factuale ( imi scapa termenul acum, sunt supi, dar stiti voi ce vreau sa zic ), apoi nu ai ce cauta ca si presedinte de federatie. Dar si boul asta, ca sunt supi acum si vorbesc urat, in loc sa admita greselile, cauta doar scuze. Antrenor expirat. Sunt antrenori care fac din rahatul turcesc bici. La noi cautam scuze, arbitrii, gazonul, oboseala, parca restul echipelor joaca altundeva sau alt parte de alt tratament, si noi suntem cei asupriti. Asteapta sa plece in vacanta vezi Doamne, trai-le-ar famelia. Pe baza analizelor „factuale” ale lui Burleanu, urmatorul antrenor o sa fie Stefan Kovacs sa ii fie tarana usoara. Pana o sa il atentioneze cineva din staf ca nu mai este. Sau o sa fie o loterie nationala, si romanii sa traga la sorti care o sa fie urmatorul antrenor. Si vom juca intotdeauna cu ce jucatori ne plac noua ca si caracter, nu cu jucatorii care joaca fotbal si nu sterg bancile. Analizele lui peste voievod..

Stefan (113 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:24

Si prea sfintia sa mai are si tupeu sa jigneasca in continuu jurnalistii, marele Anghel Iordanescu. Sfintii lor de Burleni si preabuni si credinciosi antrenori.

Lucidu (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:26

Nu,nu e rusinos.Este ceva normal ,previzionat de toti cunoscatorii de fotbal ,inca din calificari,cand gafaiam cu Feroe.Suntem la nivelul incompetentei crase patronate de Father Chicken&comp.Avem ñevoie de un antrenor strain-si de interesele becalioate,si de pupincurismul milenar-iar toti ratatii astia din lotul de Franta,exclusive de-a pururi din vreo National a!

Gorila (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:26

Nu vad nimic rusinos in cum am jucat. Jucatorii au luptat dar atata se poate, echipa e f slaba si nici pregatiti fizic nu sunt. Exista totusi meritul si realizarea de a ne fii calificat si noi la un campionat european.

daniel (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:29

“România rezistă cu Albania”. 10+

sly (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:31

Este foarte clar nivelul fotbalului jucat de cluburi si acum de nationala.
Puiu a spus-o foarte clar: performanta a fost sa ne calificam la Euro.
De adaugat ca este primul campionat cu 24 de echipe, deci calitatea este mai scazuta.Cel putin pina in faza optimilor.

?????? (46 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:31

Sa felicitam totusi echipa pentru efortul depus cat si colectivul tehnic pentru aceasta calificare la Campionatul European ?

Costin (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:34

"Rusine" e cam mult spus. Dezonoare. Chiar la un pas de a fi acuzati de dezertare (tot sunt, inca, sub conducerea unui general). Albanezii au aratat ca sunt mandri de originea lor in timp ce ai "tricolorii" nu stiu nici versurile imnului. Restul e fotbal: tehnica, strategie, unitate, dorinta de a fi cel mai bun. Fotbal pe care reusim sa il jucam asa cum trebuie din ce in ce mai rar. Pentru ca ne pasioneaza prea mult trasul sforilor, "combinatiile", evaziunea fiscala si fuga de raspundere. Si sa nu uitam de clasicul "daca eram io pe teren...". Nationala Romaniei nu o sa mai faca performanta prea curand. Nici meciuri mari, nici calificari pe ultima suta de metri. Cu o federatie falimentara, cu patroni de club care fura statul si aranjeaza meciuri, cu conducatori incompetenti nu ai cum sa faci performanta. #mergemdupasistem ar trebui sa vizeze si lumea sportului. Prea multi arestati? Nu-i bai, mai facem un canal (Dunare - Cluj-Napoca). Si pana la urma vor incepe sa se miste lucrurile. Iar pe dl. Mocanu de la minunata televiziune l-am putea pune comentator la o emisiune de smenuri-susanele, in direct de pe santierele patriei. La fotbal nu are ce cauta.

Talmaciu (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:36

Mie mi s-a parut foarte amuzant meciul. Tatarusanu ne-a ascuns biscuitii, lui Sapunaru i-a scapat sapunul, Iordanescu arata ca o mumie pe steroizi din jocurile video... comedie, nene.

Dan (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:40

Sunt total de acord cu ceea ce spune YOYO.Nu se cauta valori ci mafia vrea sa castige pe orice cale .Ma intreb si eu astia ,ai nostrii sunt obositi,nu le au cu mingea.De ce s-au facut fotbalisti? Totusi cu ce se antreneaza ca nu au capacitatea sa faca un stop sau sa dea pasa,nu mai zic de goluri.Cred ca este nedrept sa li se ofere asa sume mari ,venituri /luna.Un minim pe economie este suficient pt eiFotbalistii vechi ai Romaniei jucau fotbal si bani nu prea.O mizerie ca multe altele in tara asta

Danny (4 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:52

Este doar rezultatul nepasarii, indolentei, proastei organizari ai a coruptiei generalizate a unei tari care in mod paradoxal isi aleg reprezentatii dupa cum stiu sa fure si nu cum stiu sa conduca, o tara care mandria de a fi roman si a face ceva pentru tara ta a devenit din ce in ce mai rara compensand cu marlania ostentativa a mizeriei politice; sper ca generatia *** sa apuna inclusiv a sustinatorilor acestora si sa redevenim o tara de care sa fiu mandru, o tara cu conducatori capabili sa aduca Romaniei gloria de altadata si sa nu mai plecam capul dupa cum bate vantul.... Hai Romania!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:53

Da, tristete mare dar jucatorii nu trebuie crucificati! Sunt rezultatul unui fotbal romanesc care in ultimii 20 de ani, incet incet, a decazut datorita conducatorilor care au instituit furtul si smecheria la rang de lege. Toti au fost smecheri, nimeni nu a promovat valorile, nimeni nu a condus bazandu-se pe un management sanatos, toti au fost intr-o mai mica sau mare masura... "becalizati". Trebuie sa investim in copii si tineri, trebuie sa crestem noi jucatori, trebuie sa avem management(strain) performant la natinala, trebuie sa avem un campionat sanatos in care sa renasca echipele din orasele cu traditie in fotbal, trebuie sa avem incredere in noi si sa avem curaj ! Pana atunci dar si de atunci incolo vom fi doar rezultatul fotbalului intern! Hai sa facem cumva sa fim din nou mandri ca suntem Romani!

mario (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:56

ai dreptate maria . niste *** aduse la lot ca sa mai prinda cate un transfer in qatar sau turcia prin liga 4 , sa ai portarul campioanei romaniei in lot si sa nu ii dai sanse mai ales cand vezi ca tatarusanu e orb sa te bazezi pe oameni ca rat , sapunaru care nici macar nu se pot apara ce sa ne mai gandim sa urce in atac . rusine lui burleanu ca a adus *** sa antreneze nationala pana si lupescu a zis ca nu mai acelasi iordanescu de acum 20 de ani . rusine

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cosu (53 comentarii)  •  20 iunie 2016, 0:59

Burleanu a refuzat sa ea interviuri la TV .

GURAU (2 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:01

RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MAREEEEEEEEEEEEEE LE-A SCOS VEDETISMUL DIN CAP SI CAND TE GANDESTI CA NATARAII FOTBALULUI MIORITIC SE GANDEAU LA CE BANI VOR INCASA PRIMA DE JOC *** NE-AU IMBRACAT TRICOLORUL BRAVO ALBANIA SUCCES MAI DEPARTE

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (188 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:01

Cînd îți bați joc de fotbal... așa se întîmpla...Am jucat 3 partide dar în 3 moduri diferite... Și cel mai reușit a fost primul...poate trebuia continuat în acea notă...Au modificat programul campionatului intern pentru amicale care nu ne-au folosit la nimic...Partea lui Raț tot descoperită a rămas...goluri tot nu am învățat să dăm din acțiune... formulă stabilă de joc nu... Pentru ce o fi fost atît scandal? Și oricum era vizibil că suntem pierduți de la meciul cu Elveția pentru că să zicem că băteam Albania...Ce făceam cu Germania sau Anglia...?

Maoru (6 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:02

Nu se poate spune ca jucatorii nu au vrut. Cata vreme acesti diletanti din fruntea fotbalului romanesc nu inteleg ca trebuie sa investeasca in copii si juniori, nu exista speranta. Demisia lui Burleanu si a incompetentilor care-l sustin, afara cu politicul din fotbal.

senor.neo (5 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:03

Am dat la minim sonorul de la TV, ca sa nu mai ascult propaganda comentatorilor, am pus muzica linistita, si m-am uitat la ce s-a jucat. Pardon, la ce au incercat sa joace. Nu am nimic cu baietii astia, dar fotbalul e un joc simplu. Are o regula. Trebuie sa tintesti poarta cu mingea. Ca sa incerci, trebuie sa aduci mingea in preajma portii. Am vazut un grup de cetateni (nu vreau sa-i spun echipa nationala, imi aduce aminte de altele) incercand sa-si trimita mingea de la unii la altii. In aplicarea ideei de pasa, ei isi dadeau mingea unul altuia, ca sa scape de ea. Ati vazut incercarile ridicole de combinatie dintre Alibec si Stanciu ? Mai uitati-va la meci, daca puteti. Oameni, treziti-va. In acesti doi oameni iti pui speranta ? La un moment dat, Prepelita porneste in dribling spre marginea careului albanez, si se prabuseste incurcandu-se in minge si picioarele fundasului albanez. Indrazniti sa va ganditi la driblingul lui Adrian Ilie premergator golului magic cu Columbia ? Am cautat poarta cu suturi ? Accidentele lui Stancu si Andone, pe greselile lor de aparare. In rest m-au amuzat stradaniile marelui suteur Stanciu. Se vedea pe chipul lui ca nu intelege ce i se intampla. Am vazut ca vom pierde meciul in minutul 25. Grupul nostru de cetateni rasufla greu. In min. 25 ! Erau lac de apa, si abia se mai ridicau dupa cate un contact. Dupa fiecare pasa se opreau sa isi traga sufletul. Chiriches parca tragea o remorca dupa el cand mergea. Da, da, oamenii nu alergau, mergeau pe teren. In min. 75 imi era mila, parca erau niste jucatori care asteapta sa se fluiere finalul. Restul, gafele de la gol, nu conteaza. Ca suntem aici, ca echipa e formata din oameni absolut incapabili sa joace fotbal, s-a vazut de mult. Dar discutam despre asta in alti termeni, nu pe sleau. Ne uitam la jucatori si gasim in ei calitati si sperante. Exista o propaganda pozitiva, dar propaganda nu te mai ajuta in momentul adevarului. In seara asta am asistat la ultima lopata de tarana aruncata pe sicriul fotbalului romanesc. Vom invia doar dupa ce ii vom invata pe copiii care joaca fotbal sa loveasca mingea. In rest sunt doar discutii, articole de ziar cu titluri dibace, de parca scriem literatura, nu vorbim despre fotbal. Am vazut ieri un video recent, la un antrenament al viitorului, avea titlul de genul "executie supergeniala a lui Hagi la antrenament", si da , executia a fost magica, si sutul tras fara gheata in picior, doar in soseta. Erau doua comment-uri la articol, amandoua batjocoritoare la adresa lui Hagi. Am doilea spunea "da, fotbal adevarat stie, dar in rest nimic" E chiar atat de putin lucru ca stie "fotbal adevarat"? Fiindca se pare ca pe ala l-am uitat.

nu conteaza (3 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:05

Cand fotbalistii sunt neselectionati sau tinuti pe banca si titularizati "maratonistii" asta e rezultatul. Cand sunt selectionati jucatori doar pt a le creste valoarea (Adi popa, Chipciu, Chiriches, Stancu) asta e rezultatul. Selectie de cacao, rezultat de cacao

Robertino (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:07

As dori sa impart cu dumneavostra cum am trait eu, roman fiind stabilit de multi ani intr-o tara straina, Marele meci de astazi Romania - Albania. Nerabdator, chiar un pic nervos, orele pana la inceperea partidei curgeau greu dar foarte increzator ca ai nostri tricolori nu vor dezamagi, ca ma vor face mandru, speram din toate madularele ca o mare bucurie va fi adusa in sufletele tuturor romanilor. Icepand cu aproape ora inainte de meci, numaram minutele si simteam cum emotia imi cuprindea corpul iar un nod in gat ma facea sa respir aproape greoi. La auzirea imnurilor parca cel al Albaniei rasunase mai convingator ca cel al nostru, un gand ma strapunge dar imi zic ca nu va fi seara lor.... Meciul incepe si incep sa fiu oarecum incantat de prestatia baietilor, cu initiativa dar parca nu cu suficienta dorinta, imi zic ca au nevoie de ceva minute sa si incalzeasca motoarele.... doar ca stupoare, dupa o gafa impardonabila a al nostrului goalkeeper din Seria A ne costa grav si tabela arata in favoarea lor. Speranta nu moare dar totusi gandul ma duce la meciul in care Albania a rezistat contra Frantei 90 de minute iar Romania nu are jucatori precum cei ai Frantei.... Spre finalul primei reprize comentatorul belgian spune ca nici una dintre cele doua echipe nu are un conducator de joc .... Stiam ca Sanmartean va fi in teren dupa pauza, speram ca magia lui va ajuta echipa sa treaca de zidul albanez, sa-i scape pe coeechiperi de blocajul psicologic roman si mingea sa scuture plasa adversa de mai multe ori.... Nu avea sa se intample asa, nervi, frustrare chiar disperare provocata de cei "11 ai nostri"in randul a peste 20 de milioane de romani....Neputinta lor suferinta noastra..... Totul se incheie cu o fraza a comentatorului "Romani cu rusine termina pe locul 4 dupa doar un punct obtinut". Ceea ce trebuia sa fie un vis de neuitat s-a terminat un cosmar.... Eram oricum condamnati!!! Jucam la egal cu Albania intorducand 2 inchizatori din primul minut?

Florian (4 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:08

Maria, sunt om in varsta si am vazut multe si 11-0 cu Finlanda pe 23 august si 4 - 6 pe Ghencea impotriva Iugoslaviei... am cantat in serile americane si am plans cand ne-au eliminat ba elvetienii, ba croatii... Dar niciodata nu am avut sentimentul de rusine pe care l-am trait in aceasta seara, cand imi doream sa se termine mai repede meciul. Si, dupa meci, antrenorul zice ca a fost ok, nu prea rau, o infrangere!!!!! Ca Albania de azi nu e cea de pe vremea Mopsului si lui Dobrin ochi albastrii...asa este dar l-as intreba: dumneavoastra de ce ati pregatit nationala tarii mele ca pe vremea celor doua legende ale fotbalului de la noi, de ce domnule Iordanescu, la acest moment m-as fi simtit mai bine si cu capul sus daca nu ne calificam de loc la acest Euro?

betino31 (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:11

O lege a lui Murphy zice că: „Ce începe bine, se termină prost, iar ce începe prost, se termină și mai prost” ! Cam așa a fost traseul României și evoluția la Euro 2016. Am început bine meciul de deschidere cu Franța, până la golul fabulos al lui Payet, iar jocul, deși pierdut, ne dădea speranțe pentru celelalte meciuri, cu Elveția și Albania. Meciul cu Elveția a început, de asemenea bine, dar acest bine s-a terminat la pauză, iar după aceea a început degringolada și neputința de a mai face ceva, neputință care s-a continuat pe tot parcursul meciului cu Albania. Începând cu repriza a doua cu Elveția, nu am mai jucat nimic, nu am avut nicio tactică și viziune asupra jocului, jucătorii extenuați după atâtea și atâtea meciuri pe banca de rezerve a echipelor de club la care joacă, de parcă ei ar fi jucat 70 de meciuri la club, nu spaniolii care au jucat toate finalele de cupe europene din acest an, de exemplu. De data asta nu am mai avut noroc de un penalti pentru că urciorul nu merge de multe ori la apă. Mareea Neagră s-a numit Albania în seara de 19 iunie 2016, aceasta evoluând în tricouri negre deși țara se numește Albania, iar culoarea ei tradițională este cea roșie atât pe drapel cât și pe echipament. Pe 18 iunie 1990 terminam la egalitate cu Argentina și obțineam calificarea în optimile Coppei del Mondo din Italia, iar tot pe 18 iunie, dar în 1994, învingeam Columbia cu 3 – 1 la World Cup. Pe 20 iunie 2000 ne calificam în dauna Angliei în sferturile Euro, prima calificare din grupe la competiția europeană. Între aceste date va rămâne data de 19 iunie 2016 ca o pată neagră pe obrazul fotbalului românesc după o asemenea umilință. Nu mai putem spune că suntem înaintea albanezilor, fie în Balcani, fie în Europa, căci până și ei ne-au depășit la fotbal și probabil și în alte domenii. Deci România s-a înecat în Mareea Neagră, desigur cel mai umilitor rezultat obținut la vreo ediție a Euro, iar Albania a scris istorie, obținând prima victorie la un turneu final și chiar primul gol marcat. La numărul de victorii la Euro suntem la egalitate cu albanezii, în sensul că singura noastră victorie de la toate turneele finale europene la care am participat datează din 2000, când am bătut Anglia cu 3 – 2, golul victoriei fiind marcat de Ionel Ganea din penalti. De data asta am obținut două penaltiuri, ambele transformate, dar nu ne-a ajutat la nimic. În 2008 am avut cam aceeași evoluție, însă adversarele erau mult mai bine cotate, toate 3, deși singurul gol înscris acolo i-a aparținut lui Mutu din acțiune, nu din penalti ca aici. Un penalti transformat atunci în meciul cu Italia tot de Mutu ne-ar fi adus calificarea în sferturi. N-a fost să fie nici atunci și cu atât mai puțin acum. Nu pot scrie aici: „Cinste învingătorilor, onoare învinșilor”, ci doar, „Cinste învingătorilor” !

Doctor (4 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:14

Foarte elaborat articol, a aparut la 5 minute dupa meci. Fii cinstita, Maria, si arata-ne si articolul pentru o eventuala victorie!

Danny (4 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:21

Iordanescu saracu' ce sa mai zica? Are si el dreptate ca e o performanta ca am ajuns si aici; pacat ca nu a ramas in parlament ca acolo dormi linistit...

Tales (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:21

Gimnastica romaneasca scrie istorie, fotbalul romanesc scrie istorie... Ministrul Sportului e pe val!

david (2 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:28

Dezamagire nu prea dar asta e valoarea noastra

Baiatu’ (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:37

Nu stiu de ce va mirati ca in fotbal apar problemele cu care va intalniti si in viata de zi cu zi. Locurile de munca nu se castiga cu concursuri sau cu un curriculum vitae bine editat. Se castiga pe baza "pilelor". Asa este si in fotbal. Diferenta este ca in sport sunt cateodata turnee unde trebuie sa dai dovada de calitatile tale, la un loc de munca poate stai in umbra 20 de ani si iesi la pensie cu 3000 lei, dar defapt nu ai facut nimic in toti acesti ani. Nu Iordanescu si Burleanu trebuie schimbati ci mentalitatea tuturor. Cand il suni pe omul tau si vrei sa-ti aranjeze ceva si el raspunde ca "nu mai merge asa, daca nu esti bun nu pot sa-ti rezolv nimic", atunci poti sa te astepti si in sport la rezultate. Pana atunci insa mai sunt cateva decenii...

Gicu (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:38

Cel mai urât meci al României si cel mai urât meci de la acest campionat european. Fotbalul românesc este mort de multă vreme dar nu vrem să recunoaștem. Aș începe campania următoare cu jucători tineri de 18-22 ani. Nu poți cîștiga un meci cu 2 șuturi la poartă. Avem o națională cu jucători fără mentalitate de învingători si totul pleacă de jos, de la copii și juniori. Felicitări Albaniei pentru că au știut ce vor si au crezut în șansa lor până la capăt.

Jean-Paul (96 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:42

Maria draga, Vorbeai de frica in oase a generalului Mos Teaca? Uite, iti dau dreptate fiindca ilustrul nostru general, specializat in operatiuni de lustruit ghete si raspalit crampoane, chiar stia el ceva: grupa asta a fost si ramane grupa fricii. Daca citesti pe acrostih clasamentul grupei vei constata ca exprima direct, pe intelesul europenilor(limba engleza fiind limba de circulatie mondiala, nu-i asa?) acest termen FEAR: F de la Franta, E de la Elvetia, A de la Albania si R de la Romania. Am scris inca inainte de a incepe turneul ca asta va fi ordinea in clasamentul grupei, ca FRICA(FEAR, in engleza) se va vedea de la o posta pe acrostih, devoaland frica ancestrala din capatana generalului, istovit dupa atatea si atatea campanii lungi si grele prin munti si paduri, pe vreme torida sau ger siberian, cu gandul la comisioanele ce trebuiau sa-i asigure o batranete linistita, pe langa gloria vesnica de perdant notoriu. Acum la despartire, fiindca asta trebuie sa urmeze, dupa aceasta campanie ratata, lui Mos Teaca ar trebui sa i se decerneze un nou titlu de glorie si anume de cel mai senil antrenor al secolului XXI. Si pentru ca efectul de domino exista si in fotbal, ar trebui sa ne paraseasca si alde burlecu cu trupa lui de piticoti in materie de management... P.S. Prostul daca nu-i fudul, nici nu-i antrenor destul: iordanescu e multumit cu rezultatele din grupa si cu punctul obtinut la europene, asta fiind punctul lui forte de vedere stramba. Chiar ca are cataracte la ochi, senilul nostru general....

Marcello (2 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:50

Ca sa arati gotbal trebuie SA STII fotbal... Pentru a revitaliza fotbalul romanesc, e necesara o ADEVARATA revolutie... pe care NU o vad cum ar putea avea loc pentru ca toti urmaresc CISTIGUL IMEDIAT... Suntem intr-un abis total...

Edi (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:54

Respect Sanmartean, respect Săpunaru! Sunteți singurii care ați arătat ca meritați sa faceți parte din această națională. Dezamăgire totală, puiule, cu p mic! Norocul tău a fost legenda numită HAGI, HAGI, HAGI! El ți-a făcut echipa si numele - renumele. Din păcate ajungem la vorbele lui***"cum că ar trebui sa le facem statuie. Si avea dreptate, "monstrul"! Ce vremuri, ce speranțe, câtă încredere! Acum ne dăm seama. Mulțumim, generație frumoasă!! Și, Doamne, ce am ajuns...!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Manix (20 comentarii)  •  20 iunie 2016, 1:56

Si ne-a mintit??? FIGURÁ, figurez, vb. I. 1. Intranz. A fi prezent undeva, a lua parte la ceva. ♦ A se afla înregistrat, înscris pe o listă etc. 2. Tranz. (Rar) A înfățișa ceva (în artele plastice). 3. Tranz. (Înv.; construit cu dativul) A-și închipui, a-și imagina. – Din fr. figurer. A apărea în calitate de participant. ~ ca martor Dar, FIGÚRĂ, figuri, s. f. 1. Înfățișare a feței, a obrazului cuiva; chip, față, obraz...Mai ales obraz nu are Iordanescu.

adiro96 (33 comentarii)  •  20 iunie 2016, 2:10

Jocul albanezilor este nespectaculos dar eficient. Lipsa noastra de imaginatie doare iar refuzul lui Chiriches ca si cel al lui Burlescu sintetizeaza starea nostra ca si natiune. Lasitatea celor din presa si televiziune de a cere demisia groparilor fotbalului romanesc si al antrenorului este dezarmanta pt. viitorul fotbalului romanesc.S-au dat prime pt. calificare dar nu sunt vinovati pt. traseul dezastruos.

Il Mano (3 comentarii)  •  20 iunie 2016, 2:14

,,Am căzut fizic cu Elveția ", au spus toți , dar statistica arată ca am alergat cât o echipa care nu...... Concluzia?: acest general de cazarma , este total depășit, iar locotenentii- niște chibiti fără personalitate, nu- l trag de trese pe conducătorul orb. NU AM AVUT TACTICA - Antrenor. Trebuie sa batem si jucam cu un vârf si doi oameni la bara... Min 80. Lovitura liberă periculoasa, si nu e lege in vestiar ca cel mai tehnic trebuie sa bată... torje trage de minge ca-n curtea școlii sa bată el... HAOS. La fel si in conducerile echipei si a federatiei. Un antrenor din amintiri si un burlean care i cere autograf...

George (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 3:35

Doamna Maria Andries, va stimez enorm pentru discursul calculat si extrem de realist la adresa nationalei, pe care l-ati avut in ultima vreme. Tocmai de aceea, in calitatea mea de suporter, platitor de bilet si martor la umilinte precum cea din aceasta seara, va implor sa luati o atitudine ferma si sa solicitati scuze, explicatii si demisii din partea celor vinovati pentru aceasta catastrofa. Este timpul ca presa sa nu-i mai scalde in laude pe acesti impostori ce imbraca abuziv acel tricou sfant. E timpul ca Iordanescu sa dea explicatii de ce nu au fost Maxim, F. Tanase, Paul Anton sau Sepsi la lot? De ce a ramas Tatarusanu in poarta dupa meciul cu Franta? De ce ne-a condamnat la o asa rusine istorica? E timpul sa incetam sa ne mai mintim pe noi, pe jucatori si pe fotbalul asta blestemat. Aratam jalnic si e nevoie ca presa sa spuna asta de sute de ori, pana cand federalii, antrenorii, pseudo-medicii, si circarii ce se vor fotbalisti, vor auzi clar si raspicat ca nu mai este admisibil sa arunci in mocirla batjocurii un intreg neam ce te sustine, uneori aproape orbeste.

mihai (5 comentarii)  •  20 iunie 2016, 6:19

As spune doar atat: de accord cu declaratia lui Sumudica (din ziar). Sunt curios daca "premiantii" FRF (toti) au onoare? A fost etapa in viata FRF de peste 2 ani marcata de lait motive: cei din garda veche, managementul dezastruos, am redus, noi conducem, ... cred ca este cazul macar in fotbal sa avem un nou inceput, dar unul cu adevarat profesionist. Hai Romania!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  20 iunie 2016, 7:08

Gica Popescu a spus demult ca n o sa iesim din grupe ...dar nimeni nu a vrut sa l creada ...acum e prea tarziu ...trebuie s o luam de la capat cu oameni competenti ...

JE (31 comentarii)  •  20 iunie 2016, 8:39

O, da da da .. n-a avut nimeni curajul sa recunoasca calitatea echipei noastre..... toata lumea cerea sa batem la scor Olanda, Cehia etc... si de vina era satana aia de Piti ca nu are rezultatele scontate.... a si nu se avea bine cu presa chiar deloc si de ce n-a batut bre Olanda aia cu 10-0 ?! ca noi suntem miezul....stupizeniei si diletantismului servit pe masa coruptiei. unde e vremea in care nu erau selectionati decat cei care JUCAU TITULARI , nu 8 idioti fara contracte si rezerve gonflate de presa aservita impresarilor de orice fel. Regret indepartarea lui Piti nu pentru modul in care a fost tracasat si izgonit de presa, regret faptul ca nu a fost inlocuit de unul mai bun ca el. Toti semidoctii cu legitimatie ( si fara ) de atrenori stiau ca nu sunt mai buni ca el si va sosi si vremea decontului .... lasand nationala ca o "virgina" batrana si tuta pe care n-o mai vrea nimeni ïntreg la minte, doar un senil care toata viata a profitat de o generatie fenomenala si in care unica tactica pe care o stia era: mingea la Hagi ca se descurca el..... Salutare Romania poate te trezesti......

marius (1 comentarii)  •  20 iunie 2016, 9:04

Probabil pentru noi nu conteaza... Romania a jucat slab. Insa m-a dezgustat mult jocul murdar al Albaniei. Dupa ce a iesit Alibec pe targa, albanezii nu au avut fairul sa intoarca mingea din out. Au tras de timp cum au putut, au faultat la limita cit de mult au putut... Astia nu-s niste invingatori. Cu atit mai trist e ca am pierdut. Pur si simplu trist.

Comentează