Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Parfum!

Meciul cu Franţa anunţă un turneu final frumos pentru echipa noastră

Permalink to Parfum!
vineri, 10 iunie 2016, 11:53

Surprinzător, Iordănescu s-a ţinut de cuvânt şi a atacat Franţa. Chiar dacă asta a însemnat normă dublă pentru fiecare tricolor, dublă alergătură, dublu rol. Primul şut pe poartă a fost al nostru, prima ocazie, la fel. Le-am cântat „Deşteaptă-te, francezule!”, cineva trebuia s-o facă şi pe asta, să-i dezmeticească pe cocoşi, din puful de favoriţi.

România a jucat de la egal la egal în meciul de deschidere. A marcat.. A făcut faţă mai bine presiunii. A onorat ocazia istorică de a evolua în centru unui continent de priviri. Şi nu doar pentru că am fost outsideri. Am avut ce ne-a lipsit de atâtea ori, încât nu mai ştiam că-l avem: curajul. Iar francezii, de pe teren şi din tribune, au descoperit uluiala.

O ţară întreagă aştepta ceva de la „tricolori”. Un motiv să ţină fruntea sus. A primit mai mult, un motiv să spere.

Orice plănuieşte selecţionerul pentru următorul meci, să nu schimbe iconiţele.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

Rocco (1 comentarii)  •  11 iunie 2016, 0:05

Pacat, au jucat excelent, nu ma asteptam...Iordanescu e un mare antrenor. AM pierdut din cauza boului de Tatarusanu care la primul gol a iesit ca Prunea in 94 cu Suedia. Iar adormitul ala de B Stanciu a avut golul in bocqanc si a ratat. Daca va juca la fel , cu acelasi pressing, ne vom califica din grupe, vom bate Elvetia si Albania. Mai departe...nu stiu, mai vedem... As vrea sa ne reintalnim cu Franta in fazele eliminatorii.

Emil Bobu (7 comentarii)  •  11 iunie 2016, 0:27

Spune-le *** aia cu clasamentul de pe prima pagina ca numele scurt al echipei este ROU nu ROM. Macar sa se uite la meci.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petrache (66 comentarii)  •  11 iunie 2016, 2:19

Foarte mult talent aveti la scris domnisoara Andires! (M-a delectat articolul.) Pacat ca tara asta nu are oameni talentati la fotbal cum sunteti dumneavoastra la jurnalism - ar fi tras Franta la un egal cu noi.

Jean-Paul (96 comentarii)  •  11 iunie 2016, 2:26

Marie draga, hai sa citim din Murphy: "Ce incepe bine, se termina prost. Ce incepe prost, se termina catastrofal" Meciul cu Franta respecta prima parte a lemei lui Murphy. Oare, cu Elvetia vom juca respectand partea a doua a lemei? Mos Teaca n-a pupat suficient cruciulitele si iconitele si de aceea am luat gol in min 89.

Sorin (6 comentarii)  •  11 iunie 2016, 3:25

Tatarusanu out

Tavi (1 comentarii)  •  11 iunie 2016, 5:38

Articol scris "la repezeala", in acelasi stil "macist". Se vede calitatea gazetarului...

Cata (8 comentarii)  •  11 iunie 2016, 6:56

oda mediocritatii perpetue... wow!

ovidiu_3003 (214 comentarii)  •  11 iunie 2016, 7:02

...O tara intreaga ii asteapta pe tricolori acasa ...pe 20 iunie ...

Comentează