Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Dădaca Vasile

După ce i-a recuperat jucăria şefului FRF, vicepremierul Dâncu l-a luat la sânul patern pe ministrul Sănătăţii

Permalink to Dădaca Vasile
vineri, 6 mai 2016, 3:07

Nu atât criza din Sănătate, cât situaţia ministrului Sănătăţii l-a alertat pe vicepremierul Vasile Dâncu. A sărit ca o leoaică după ce domnul Achimaş a strigat că s-a răcit laptele.

„Patriciu Achimaş este un foarte bun ministru, din păcate a moştenit acest minister”, a spus guvernanta din Guvernul Cioloş. Ministerul este „aproape gol”, „nu sunt specialişti pentru că nivelul de salarizare e foarte slab”. De la domnul Dâncu, ne aşteptam şi la nişte statistici, nu la simple emoţii legate de salariile din ministere. Să ne deseneze un caşcaval, să ne arate pe felii câţi angajaţi ai Ministerului mai au o slujbă la stat, sunt cadre universitare la Medicină sau şefi de secţie în spitale.

Bebeluşul de la Sănătate
Domnul Achimaş „a făcut multe lucruri bune”, spune vicepremierul. „Dar are foarte multe crize. În fiecare săptămână, îi apare ceva nou şi este greu de gestionat”, spune domnul Dâncu. Nu numai că habar n-avea ce-a moştenit, ministrul Achimaş venind de pe planeta Feleac, nu din sistem. Dar îi mai apare şi „ceva nou”.

Pentru guvernanţi, mizeria din spitalele româneşti a reprezentat întotdeauna o noutate.

Domnul Achimaş e major, vaccinat şi cu doctorat. N-a preluat portofoliul de ministru sub anestezie. I-au dat dinţii, se descurcă şi singur, când e vorba să se recomande drept marea victimă a problemelor din spitale. Dar aşa e domnul Dâncu, protector. Îl vede pe colegul de la Sănătate ca pe un bebeluş mai mare, ameninţat periodic de adevăraţii bebeluşi. Un Rainman care numără cât ai clipi bacteriile de pe podea, dar se sperie de orice schimbare.

Presiuni pentru stadion, nu pentru transparenţă
Ca ministru al Administraţiei Publice şi Dezvoltării Regionale, cu asta se ocupă domnul Dâncu. Îşi dădăceşte protejaţii. Nu doar pe medici îi vede neajutoraţi într-ale comunicării. Ci şi pe oamenii de fotbal. Când se apropia meciul cu Spania, s-a făcut luntre şi punte pentru pupilul din fruntea FRF. A presat Parlamentul. A presat Primăria Capitalei, care, culmea, „vrea să respecte legea întru totul”.

A presat pompierii, să redeschidă Arena Naţională. A convocat comisii interministeriale, a lucrat la „un dosar de câteva sute de pagini privind organizarea securităţii spectatorilor la meciul cu Spania„. A presat logica, dând asigurări că stadionul e „temporar sigur la incendiu„.

Printre picături, domnul Dâncu a alăptat judeţul Teleorman, să-i crească şi lui două stadioane. A vorbit despre transparenţă, despre un pachet de legi, despre diverse simplificări şi implementări. Dar de făcut, asta a făcut, în calitate de Mary Poppins a administraţiei: voluntariat la schimbat scutece de imagine.

A avut grijă de copiii lui minune, predispuşi inadaptării la o pălărioară mai mare. N-a cerut IGSU să publice şi listele cu sponsori din anii 2011 – 2014, aşa cum ordonase premierul. Alta era urgenţa. A cerut IGSU să-i rezolve problema şefului FRF.

Acum umblă cu premergătorul după ministrul Sănătăţii. E „un foarte bun specialist”, dar riscă să nu-l vadă nimeni în toată splendoarea, pe blana de urs, din pricina crizelor din Sănătate. Noroc că nu l-a înţărcat domnul Dâncu. Îl bate uşurel pe spate, de câte ori trebuie să dea explicaţii. Îl ia în braţe şi îl leagănă până adormim toţi.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

mal. (71 comentarii)  •  6 mai 2016, 15:48

Pentre acest "New Hrebenciuc" când va veni decontul? Este ridicol tot ce face Achimaș, de la numirea sa de urgență (pentru a salva rușinea de a nominaliza un striper la acest portofoliu!) - probabil tot la sugestia lui Dâncu - până la dovada neînțelegerii fenomenului în integralitatea lui, totul este un circ ieftin! Vedeți declarația domnului (?) Cioloș cu privire la faptul că nu trebuie schimbați oamenii! Stupefiant! Dar pe ministrul culturii de ce l-a schimbat? Chiar nu mai este nici o personalitate pricepută la sănătate publică? Trebuie să ajungă la putere tot felul de copii ai părinților lor? Oameni capabili și pricepuți există în sistem... s-au înmulțit doar excrocii care fac nominalizările pentru funcții!

mal. (71 comentarii)  •  6 mai 2016, 15:49

PS: Felicitări domnișoară!

adi (1 comentarii)  •  6 mai 2016, 16:18

Nu ma asteptam ca la singurul trust liber de presa sa fie lasati oameni ***... dar asta demonstraza inca o data faptul ca trustul Intact este democratic liber in cuget si unde oamenii sunt lasati sa fac dupa liberul lor arbitru... Revenid la subiectul Militiei politice *** ... e normal sa fie atact Dancu ... el e singurul tehnocrat din guvernul legionar al lui Ciolanis uzurpatorul de case ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  6 mai 2016, 18:18

sigur ca Dancu e tehnocrat. daca pana si avocatii lui sunt tehnocrati…

Gareth Edwards (19 comentarii)  •  6 mai 2016, 16:43

Maria, je t'embrasse!!!

Marele Inchipuit (3 comentarii)  •  6 mai 2016, 16:47

Evident, Dancu e un mare inchipuit al sistemului de la Cluj si Mihai Viteazul (academie de plagiat); un dr. si el, in felul sau, tip hororis causa; desi armata si bandele maghiare (cititi istorie, stimati boiai, raresi, hoandrii, margi etc.) au parasit orasul, Clujul, oras "cu vocatie europeana" e tot sub ocupatie, de data asta ASC-ist securitic europeneizata pe repede inainte. Emana din el rusi, danci, pauni si boci. Sarman oras, ce "personalitati"!

durden (209 comentarii)  •  6 mai 2016, 18:23

inca un articol fara legatura cu sportul...zau, e super usor sa iti faci un blog separat sa scrii despre ce vrea sufletelul tau.asta are sport in titlu deci esti cam pe langa subiect...

Stefan (16 comentarii)  •  6 mai 2016, 19:03

Continuati!

Claudiu (1 comentarii)  •  6 mai 2016, 19:36

Bravo duduita, tu si Tontolan rezolvati problemele din sistemul sanitar romanesc, acuzand oameni care chiar doresc sa schimbe ceva in tara asta. Ce sa inteleg ca timp de 20 de ani ati tacut si nu ati scris nimic de sistemul sanitar *** (vezi epoca Banicioiu, Nicolaescu, cand se pare ca totul a fost perfect nu?!), ***? Va doare ca a venit omul asta si a facut investigatii sa vedeti si voi, boilor, in ce sistem *** ati trait pana acum si cum au muls banii din sistemul sanitar. Faptul ca infectiile sunt subraportate, ca dezinfectantii sunt diluati reprezinta dovada nepasarii si lipsei de responsabilitate din sistem. Bine ca a trebuit sa vina ministrul Cadariu sa scrieti si voi si sa fiti marii salvatori ai sistemului sanitar !? Daca ati fi scris pana acum de filierele mafiote (inclusiv ce a fost in minister pana nu demult), incuzand firmele (care va sustin si va premiaza serios) poate ca nu eram aici si nu mureau atatia oameni. Dar a fost bine si caldut, ***, dormea toata lumea linistita, oamenii mureau pe capete dar voi taceati mac, ca va luati premiul! Acum ca a venit omul asta si v a aratat ca sistemul pute nu va convine si il faceti responsabil, cerandu-i demisia si incercand sa aduceti pe cineva ***! Rusine sa va fie, ***! Nu meritati un astfel de ministru!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Calin (1 comentarii)  •  6 mai 2016, 19:58

Doamna Maria, sper că nu vă încurcă faptul ca Dancu are o altă opinie decât șeful dvs. Și nici faptul că valoarea profesionala a unui medic nu se stabilește prin anchete jurnalistice. Nu poți pune în carca unui ministru toate neîmplinirile unei generații (dacă nu doua...) de politicieni. Asta nu îi scuză însă propriile greșeli. Hai să le separam mai întâi și să îi dăm fiecăruia după merit.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  6 mai 2016, 21:31

hai sa separam, bine zis. e vorba aici de eficienta unui ministru si de eficienta unui vicepremier, nu de sociologul Dancu sau de ginecologul Achimas

pawn (42 comentarii)  •  6 mai 2016, 20:07

eu sunt psd-ist pur in sange. adica om de stanga. doamna andries este de dreapta, basista, si pot sa inteleg si sa respect optiunea asta, desi o detest. dar dancu...aceasta nevertebrata nu are nicio legatura cu stanga sau dreapta. e pur si simplu o meduza care ar trebui lasata sa se topeasca la soare.

mal. (71 comentarii)  •  6 mai 2016, 20:17

@Claudiu: mă tot ciupesc, cred că visez... Nu cred că existați cu adevărat... Nu merităm un astfel de ministru! De acord cu dvs.! Ar trebui să mă tăvălesc de râs dar... am împietrit de consternare! Nu reușesc să vă dibuiesc... Sunteți postac sau prostănac? Ce pedeapsă pe țara asta...

Jean-Paul (96 comentarii)  •  6 mai 2016, 20:32

Dear Maria, Cand am vazut titlul articolului si poza lui Dancu, prima impresie care mi-am facut-o a fost ca Dancu asta s-a implicat in fotbal si de aceea n-a luat jiji titlul . Apoi, dupa o secunde de reflectie am crezut ca el e vinovat de ratarea echipei de gimnastica, care nu va mai merge la Rio, iar noi nu vom mai castiga un sac de medalii. De abia dupa ce am citit primele randuri m-a strafulgerat o intrebare: "oare, Mariuca noastra s-a plictisit de subiectele sportive, unde se pricep toti si ea nu mai razbeste sa raspunda tuturor celor care fie o critica, fie o felicita si-i cer lamuriri suplimentare ori, pur si simplu, *** a dat ordin sa se scrie mai mult despre politica, asta fiind important, acum cand incepu si campania electorala pentru locale?". Chiar am ramas nedumerit de ce "marele" jurnalist *** nu scrie decat despre probleme extrasportive, intr-un cotidian de sport. Si am tras concluzia ca operele lui trebuie sa fie in acord cu temele abordate la A3 de catre sf. gadea, badea si stancu. Dezvoltarea regionala este, de fapt, un subiect prea anost ca sa-l preocupe intr-o asemenea masura pe d-l Dancu, incat sa nu se gandeasca ca, vicepremier fiind, are in sarcina si coordonarea unor ministere. Si chiar nu inteleg de ce problemele ridicate de ministru Achimas Cadariu trebuiau tinute in continuare sub pres. Dvs, Maria, intelegeti ca odata si odata tot trebuia puroiul sa se reverse si lumea sa se destepte? In fapt, un ministru trebuie sa se dovedeasca responsabil pentru domeniul lui si e mai important sa fie un manager eficient decat sa fie doctor docent in profesia pe care a practicat-o inainte de a ajunge ministru si sa lase lucrurile sa curga in voia celor care trag foloase din mersul schiopatat. Dar, la noi, interesele de partid(a se citi interesele grupului infractional organizat) sunt mereu prioritizate in dauna interesului general. Acum, ca a inceput campania electorala, in mod oficial, psd nu mai are nici o retinere sa-si arate adevarata fata inumana si sa critice guvernul tehnocrat pentru descoperirea unor grave disfunctionalitati, ce durau inca din vremea fostelor guvernari, dar au fost mereu considerate ca inexistente pentru opinia publica. ************************************************************************************

Robertinho (12 comentarii)  •  6 mai 2016, 23:18

@Jean-Paul Eu amcrezut doar ca esti un ********* incult si ********, insa de-abia acum mi-am dat seama ca esti doar un postac platit. O mare dezamagire pentru toti, preferam un prost sincer unia platit.

haha (2 comentarii)  •  6 mai 2016, 23:40

Maria, ai dreptate in esenta. Dar... pe cand un articol despre *** patron Felix Voiculescu? Serios

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează