Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Armata şi parastasul vesel

Şefii CSA vor să bea şampania statului şi din Cupa Campionilor Europeni

Permalink to Armata şi parastasul vesel
miercuri, 6 aprilie 2016, 12:00

CSA se află în focul pregătirilor pentru sărbătorirea a 30 de ani de la Sevilla. Ce altceva ar mai putea sărbători Armata? Un an de la ultimul meci jucat în Ghencea. Două săptămâni de când evaluatorul mărcii Steaua a fost arestat pentru fapte de corupţie. Un an şi patru luni de când a recuperat marca Steaua şi a expus-o sub pază la Antipa. Patru ani până la Euro 2020, când se va juca din nou fotbal în Ghencea.

Treisprezece ani de când comandantul CSA, George Boroi, pe atunci membru în Consiliul de Administraţie al AFC Steaua, vota „pentru” preluarea clubului de către firma lui Gigi Becali. În fine, iată o aniversare rotundă: un deceniu de când actualul evaluator al mărcii a şters, în calitate de lichidator, datoriile către stat ale Stelei.

Dansul şi cântecul, din partea CSA
Pentru toate aceste distracţii, au plătit contribuabilii. Plătesc în continuare şi ruina din Ghencea, şi timpul pierdut fără fotbal, şi licitaţiile, şi avocaţii. Fiecare manevră din birourile CSA e decontată din bani publici. Fără explicaţii. Şi-acum trebuie să plătim pentru un alt cocteil controversat, cu dans şi cântec, în cadru formal.

Se împlinesc 30 de ani de la Sevilla. Unde-a fost CSA când s-au împlinit 10 ani de la Sevilla, când s-au împlinit 20 de ani? Câştigarea Cupei Campionilor Europeni era o povară pentru Becali, alergic la orice glorie în afară de cea personală. Iar specialiştii în speţe de la CSA habar n-aveau că marca e a statului şi trofeul, asemenea.

Să trăieşti din amintiri nu e un rău în sine. Rău e să trăieşti din lapsusuri. După ce a înstrăinat deliberat bucăţi din memoria Stelei, Armata mai dă o dată cu buretele şi cheamă suporterii la meciuri aniversare. Pe Arena Naţională, cel mai probabil. În Ghencea, iarba n-ar creşte la timp nici dacă-i ordin. CSA tocmai i-a anunţat pe stelişti că echipa aceea din ’86 nu mai există, s-a dus! Şi că echipa din campionat e un fals, care trebuie retrogradat. Şi-atunci care-i bucuria? Care-i sărbătoarea?

Şefii CSA ţin morţiş să servească şampanie la parastas. Pişcoturi pe colivă. Să adune jucătorii de acum 30 de ani şi să-i oblige la o miuţă festivă. Să facă frumos, să dea onor, cu mingea la picior! Dacă ar fi respectat cu adevărat istoria Stelei, şefii CSA n-ar fi dat-o la cântărit pe mâna unei firme de apartament şi a unui expert care l-a avut client şi pe Becali.

Trofeul, ca muniţie
Suporterii Stelei ştiu ce s-a întâmplat acum 30 de ani. Nu e nevoie să le reaminteşti cu fanfara. Ştiu ce s-a întâmplat şi în anii care au urmat după Sevilla ’86. Dar e greu să se lămurească în legătură cu ultimele luni. Nu mai vorbim despre viitor. Până acum, şefii CSA n-au dovedit că pot gestiona cum se cuvine marca Steaua. Tot ce s-au priceput să facă a fost s-o împăieze. S-o pună în vitrină la fosilizat.

Ceea ce organizează pe 7 mai domnii Boroi, Talpan şi alţi manageri gradaţi e o farsă. Totul pentru deruta fanilor! Cupa aceea nu e meritul lor. Ei doar au lăsat-o să se umple de praf, să aibă în ce săpa tranşee. Nu ei i-au produs pe eroii de la Sevilla. CSA de după ’89 doar le-a dat un brânci în braţele lui Becali, care i-a azvârlit din lojă, ca pe ultimii impostori.

Acum şefii CSA nu fac decât să cheltuiască alţi bani publici pentru a-l imita pe duşmanul lor de acte. Adică ei de ce n-ar avea voie să folosească trofeul pe post de muniţie? E jucăria lor, acum. E perfect pentru lovituri de imagine. Altfel, n-avea rost să se agite şi să-l ia înapoi.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

dl.axinte (1 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 12:27

...cupa nu e a lor...ei n-au ce sarbatorii....

madalin (1 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 12:28

Articol pentru 50 de euro...... FCSB e FCSB cu toate ca unora nu le convine.

Andy (23 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 12:38

Frumos spus.Astia de la armata trebuie sa dea socoteala impreuna cu generalii Oprea si Iordanescu pt ce prapad au facut.Bine Iordanescu a adus 200 lei pt antrenamentul Pandurilor in Ghencea.

Alexbibirica (26 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 12:44

Toata lumea stie ca actualul club de fotbal,cel patronat de becali , este continuatoare Stelei din 86 si nu numai :) demagogii in rest ...

robert20006 (4 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 12:48

Ai dreptate si ai spus f corect realitatea....Toata lumea stie dar toti accepta ca Steaua Bucuresti este asa numita de catre unii FCSB.....Lumea nu si a pus niciodata intrebarea de ce CSA ul nu poate niciodata chiar daca va avea echipa de fotbal,sa foloseasca numele de Steaua Bucuresti????!!!

Cosmin (20 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 12:49

O armata, parte a NATO organizeaza o chermeza , vizavi de un succes sportiv, din vremea lui Ceausescu, nu ceva comemorativ la o fapta militara. Cu stadionul Ghencea, in unitate militara, parasit, deteriorat, fara activitate de fotbal , cu echipe la sporturi in care armata este prezenta , fara sens, cumva militaro-privat, se incearca activarea prezentei militare in sport, cu generali si alti gradati, platiti pentru sport, nu pentru treburi militare. Ca si la Politie, cu Dinamo, de altfel. Stadionul Steaua trebuie dat Sportului, militarii, fiind angajati, pentru o meserie clara, trebuie sa-si faca treaba. Sa la se sportul altora. Dar aici se papa bani frumosi, traiesc sute, daca nu mii de oameni frecind menta la sport, fie in birou, fie afara, mancand banii publici dati pentru Armata in scopuri strict personale. Pina cind ?

Joe (4 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 12:52

Nu stiu daca are rost sarbatorirea de catre "armata" sau de catre ciobansan.....ceea ce stiu este ca nu se joaca fotbal.......e un bambilici aproape general .....rar un meci de campionat care merita vazut ..in rest totul e mediocru ...si nu numai la FCSB sau Steaua ...cine traieste in trecut clar nu are viitor.

Manu Ion (1 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 12:55

Ce sarbatoreste Armata ???? Oprea ,Talpan si generali care care au. batjocorit clubul STEAUA vin la sarbatoare ???? Daca da! chemati si DNA-ul sa-I interogheze pt jaful care sa facut la club!!!!

sica (1 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 12:59

bine spus

adi_stelistul (107 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 13:07

Foarte corect spus. CSA sarbatoreste un succes al unei echipe care, dupa cum sustin, nu mai exista. Nu ne spun insa cand, cum, de ce a disparut acea echipa? Ea exista si pur si simplu s-a evaporat la un moment dat. Culmea e ca ei au fost 100% responsabili de echipa respectiva dar nu spun un cuvant despre ce s-a intamplat cu ea. Daca a disparut cand, cum, de ce si mai ales CINE E DE VINA? Ei, raspunsul la aceasta intrebare va trebui aflat candva.

spinoza (14 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 13:09

Bravoooooo Maria! Ai pus batista pe tambal! Si-acuma ce facem? Intreb retoric, mergem sa sarbatorim sau nu? Eu nu!

Naica (74 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 13:12

=== Pur si simplu nu am puterea de a intelege actiunile asa-zisei armate ! Parca ar fi armata statului Tombuctu, care se lupta pentru o ciosvarta de tigru cu poporul roman. Sunt ofiter in rezerva , am tinut si tin cu STEAUA, cea de demult si cea de acum, dar,parca imi vine sa vomit cand vad ce porcarii poate sa faca actuala armata, prin impostorii care s-au trezit, prin grija nasilor, in functii de decizie. De atatia ani de zile am avut numai ministri care au fost pusi in functie de catre socri si cumnati, incat e normal sa nu fi fost nici unul in masura sa "rupa pisica-n doua " Ei se viseaza mari strategi ai NATO, n-au vreme de asemenea nimicuri. Imi pare rau, dar incep sa ma indepartez de armata Romaniei tot mai mult, cand vad cat de incompetenti sunt cei pusi in fruntea ei !

telu (7 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 13:15

de ce santeti asa vehementa d-ra andries ? credeti ca fcsb-ul clubul pastorului jiji este mai indreptatit sa vorbeasca despre sevilla ? daca tinem cont ca echipa aceia era a armatei , deci a " poporului " si totul era facut pe bani publici , iar acum tot pe bani publici se platesc pensiile nesimtite de generali si colonei a membrilor acelei echipe , fcsb-ul nu are nici o treaba cu subiectul.

dan t (2 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 13:50

ok...si cine ar trebui sa o faca? daca nu era armata...nu exista steaua! am trait o pe propria piele....daca cumva erai sportiv mai rasarit...punea steaua ochii pe tine..greu renunta iar daca te incapatanai...din constanta faceai armata la suceava sau satu mare sau invers...,mancai armata pe paine pana spuneai ca da joc la voi! armata a facut ca acest club sa fie mare! acum de becali....el daca cumpara acest club....pe bune...era al lui! el a incercat o smechereala...cu terenuri cu clubul...etc! cu terenul a reusit sa i pacaleasca,dar cu clubul...uite ca nu a reusit pana la capat pacaleala si armata vrea sa si scoata si pierderea suferita cu terenul! in plus...becali daca era asa suporter infocat,tinea asa de mult la acest club...la cati bani a scos de pe urma lui pana acum...trantea un stadion pe un teren de al lui si l dure la basca! dar nenea gigi...asa cum sta bine unui infractor ce e....tot la banul public vrea si el,el vrea sa dea doar tunuri...nu sa faca investitii

Jean-Paul (96 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 13:50

Dupa cum stie toata lumea care are habar si de istorie si de fotbal, evenimentul din 7 mai 1986 a avut rolul de a omagia, in felul lui, implinirea a 65 de ani de la crearea pcr(8 mai 1921). Acest lucru a fost subliniat si de ceausescu cu ocazia primirii echipei pentru a-i felicita pe jucatori, antrenori si generalii ce conduceau clubul si de cei care au luat cuvantul cu acea ocazie. Mai exista cumva inregistrarea de la festivitatea organizata cu acel prilej??? Cum doar in lagarul(atentie, subliniez LAGARUL) comunist, armata si internele aveau echipe de sport, prin care cea mai mare parte din resursele financiare de la buget alocate sportului, in general, erau drenate catre cele doua cluburi parazite, restull echipelor din tara trebuiau sa se descurce cum pot. Cele doua cluburi au exploatat la sange toate celelalte cluburi, le-au furat sportvii, meritele si gloria. Pe de o parte, jucatorii si jucatoarele cele mai talentate din tara erau luati cu arcanul si asa se intampla ca steauia si dinamo sa aiba mereu cei mai multi sportivi selectionati sa reprezinte culorile patrie, sa fie rasplatite cu bani si diplome de catre conducerea de stat si de partid. Medaliile cucerite de acei sportivi erau contabilizate in dreptul celor doua cluburi desi ele nu aveau nici un merit. Ceea ce incearca sa organizeze acum CSA este o sarbatoare mascata a 95 de ani de la infiintarea pcr. Nu poti, nici daca folosesti aparatul de sudura, sa desparti clubul steaua de pcr: ceausescu si membrii familiei sale au girat multe din actiunile clubului, le-au dat lustrul si "maretia", le-au considerat proprietatea lor. Boroi, talpan si alti colonei sau generali care isi leaga acum destinul de scuturarea si stergerea prafului de pe cupele, trofeele, medaliile si alte distinctii, luate prin furt si talhareala la drumul mare, ar face un lucru mult mai bun daca ar aloca acea suma, destinata aniversarii a 30 de ani, pentru scopuri caritabile fiindca sunt atatea locuri unde ar putea ajunge sumele respective. Si, inca ceva, stadionul Ghencea a fost construit din banii contribuabililor, cu eforturi materiale si umane ale tinerilor care au fost dusi cu forta sa lucreze la ridicarea stadionului. Stadionul ghencea n-a fost ridicat cu bani exclusiv din salariile generalilor, coloneilor si a altor gradati, astfel ca in nici un caz nu poate fi considerat drept proprietate privata a MApN. De ce nu sarbatoresc, de exemplu, acesti falnici militari, implinirea a 200 de ani de la eliberarea Timisoarei de sub jugul otoman, consfiintita prin pacea de la Passarowitz? Ar avea alt ecou in randul tinerilor si varstnicilor, poate ca i-ar aplauda multi....

Vioteatza (5 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 13:54

Cum adica sefii CSA nu pot gestiona cum se cuvine marca Steaua? Adica nu pot sa fure meciuri cu arbitrii, cu jucatori adversi mituiti, valize cu bani la drum de seara? Poate ca asta e solutia de insanatosire a fotbalului romanesc. De ce scuipati pe ea? De ce scuipati pe dreptul armatei de a avea ceea ce ii apartine de drept? ,pe dreptul cuiva de a sarbatori ce vrea? De ce scuipati pe lucruri absolut normale sau , ma rog, normale in afara granitelor Romaniei, in locurile unde se face sport si sport de performata? Nu vi se pare ca dupa 1989 incoace, valoarea si calitatea sportului romanesc a scazut drastic iar presa sportiva s-a dezvoltat mai bine decat vrejul de fasole a lui Jack? Sunteti exact ca lautarii in carciumi!!! Cantati orice, ban pe tambal sa fie! Lasati armata si familia Becali sa-si negocieze singuri interesele, si lasati-ne si pe noi sa sperem ca intr-o zi vom avea iarasi echipa mult iubita.

dan (4 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 14:08

Bine spus manu ion tresba cu dna dar am msi scris si spus ca armata la noi este o forta politica care nu se poate atinge ada usor dna inca nu s primit unda verde mai spus si iam scris mariei andries sa lasam armata sa lssam pe becali doar sa se lamureasca problema palmaresului cu documentele care sunt ca nu pit sa fie doua doc la doua institutii pt .aceladi lucru csa zice ca are palmaresul becali sare si el cu doc.ca el are palmaresul dar aici singurii care pot sa faca ceva e dna dar inca e la smafor pe rosu

dragan (4 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 14:12

super articol. Sintetizeaza exact situatia de fapt si de o parte si de alta. Alde Borhot si Talpa Iadului , recte JiJi , nu gandesac decat sa folosesca pentru nu stiu ce interese De imagine acest moment. Ca in rest CSA prin Borhot si Talpa Iadului, pentru stiu ei ce si ale cui interese, distrug metodic echipa de fotbal. Ca alta nu au facut , si ei nu o sa faca ( legal nici nu pot ) , pentru ca mizerabilul care sta in spatele acestor actiuni nu vrea sa apara inca si doreste sa faca el echipa , ca sa fie sigura ca isi trage toate beneficiile. Vrea sa aleaga momentul , ca sa apara ca un salvator. Pana atunci insa va distruge cat poate de mult. Este reteta deja clasica in Romania. Iar PROSTII nu vad sau se fac ca nu vad. Bineinteles , totul ajutat de ORGOLIUL nemasurat al lui JIJI.

Carizu (1 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 14:24

Şampania statului , Mărie? OK, se pare ca ţie iti place doar şampania aia de Cricova. Băută din belşug la nen-tu jiji . Numai că efectul miilor de bubbles ti-a cauzat *** GSP si ai aparut ca o veritabilă Miţa Baston. In toata splendoarea , in fruntea razvratitilor. De ce nu informezi şi despre milioanele de € , prejudiciul anual la nivelul primariilor Capitalei , cu nenumarate deturnari de fonduri pentru protocol? Despre zeci le de milioane de € risipite pentru protocol la guvern si ministere, la ambasade sau parlament? Oare nu are voie CSA, proprietarul brandului Steaua, sa dea un aer festiv , dupa 30 de ani, câstigării, pe 7mai 1986, a Cupei Campionilor Europeni la fotbal ? Pe vremea aceea, Steaua si CSA erau sinonime. Deci, ce vrei tu pâna la urmă? "Da, vreau scandal, da... pentru că m-ai uitat pe mine, le-ai uitat pe toate: ai uitat că sunt fiică din popor și sunt violentă; ai uitat că sunt republicană, că-n vinele mele curge sângele martirilor de la 11 Fevruarie" . Ma rog, ma siderezi cu vocabularul de cumatră plimbata des pe la mese gratis ( fiindca nu te vad gătind) si dusmaninoasa cu cei care o sar la vreo pomana. Te-ai intrebat daca nu exista sponsori la acest eveniment şi voluntari inscrisi pentru bunul mers al evenimentului? . Tu ,nimic! "Batman, Batman!" Deja ai facut proces de intentie!Sunt sponsori destui, jupâneasă Maria! Ceea ce nu mai pricepi tu este treba cu evaluarea . Ea constituie un prim pas pentru salvarea clubului Steaua in intregul lui , o actiune menita sa salveze corabia nu doar barca de salvare a lui kir Becali. Dupa ce Babiuc&generalii au vizitat beciul domnesc din cauza aplicarii heirupiste a legilor, nimeni din MApN nu mai actioneaza fara acoperire legala. O lectie pe care a inteles-o până si jiji . Ai inteles-o si tu dar , pentru a semana vânt, o ignori cu buna stiinta. la diverse mese gratis si

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 16:48

ca veni vorba, ce mai e pe-acolo, prin Voluntari?

mal. (71 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 14:36

Continui să vă citesc cu plăcere și să vă respect, chiar dacă nu am mereu aceeași părere cu dvs. Mi-aș permite câteva întrebări: oare nu erau tot banii statului și atunci când băieți care nu știau carte erau făcuți ofițeri doar pentru meritele din fotbal? De ce vă îngrijorați abia acum pentru banii poporului? Văd cu părere de rău că nu faceți nici o referire la competența firmei de evaluare... Doar criticați că este „de apartament” și că șefa lor a fost arestată... Oare a fost arestată pentru faptul că nu a făcut bine evaluarea cu pricina? Știți dvs. sigur că un medic care ia ciubuc nu operează bine? Le cam amestecați și mă tem că nu din grabă ci cu intenție... Românul citește greu și în fugă și... rămâne cu mesajul transmis subliminal... Păcat că procedați așa... Credeți că Becali și alții ca el mai aveau nevoie de încă un susținător? Nu știm toți cum era cu banii poporului înainte de 89? Mașini (alea care erau, ARO, Dacia) din banii cui primeau vașnicii ofițeri fotbaliști? Din banii cui primesc pensie generalii din fotbal, tenis, canotaj...? Dacă Boroi și Talpan sunt gradați cu o farsă (sincer mă îndoiesc că dl. Talpan s-ar putea compara vreodată cu vreun geniu gradat corect - după părerea dvs., sper că nu ați inclus aici generalii sportului...; măcar este acolo pentru priceperea sa (a și câștigat în instanță) și nu pentru faptul că este îndemânatic la tumbe !!! Să păstrăm totuși o măsură în toate, s-ar putea ca cineva să ne creadă...

victor L (165 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 15:02

Autoarea, cit si cei "scandalizati" de ceea ce face "Armata", ar trebui sa luati in seama ca "Armata" face ceea ce Justitia a decis. Asa ca dati cu bita si in Justitie, caci ea e mama relelor in acest caz. Tot Justitia a decis ca Becali este un penal. Sau nu e?!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 16:44

i-a condamnat vreo instanta pe cei de la CSA sa execute flotari de imagine pe bani publici? 🙂

Cosmo (44 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 15:21

Un lichidator nu poate șterge datoriile către stat …așa ca n-am putut citi mai departe.

ionnis (84 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 15:44

Ati fost la FIFA pentru un meci amical din 2012? Voi chiar urati nationala Romaniei? Rusine gsp!!!

CRISTEA ALEX. (1 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 15:47

CUPA CAMPIONILOR a fost cu adevarat obtinuta sau castigata de ECHIPA C.S.A-ului , clar, ---poate fara a fi acele ordine date , cum era si dincolo, NU AR FI OBTINUT-O ---pt ca nu ar fi ajuns la acel club respectivii jucatori si norocul ar fi fost altul !!!!-PALMARESUL LE APARTINE LOR !!!----Din momentul preluarii clubului de catre G.BECALLI, sau in cel mai rau caz din momentul in care SIGLA NU IIMAI APARTINE ---aceasta echipa trebuie sa PRIMEASCA O NOUA DENUMIRE si sa i se spuna STEAUA LUI BECALLI---CU UN NOU PALMARES SI O NOUA(actuala) SIGLA !!--CLAR----iar la UEFA sa se faca anuntate /cunoscute aceste probleme !!!

SAG (9 comentarii)  •  6 aprilie 2016, 18:43

Felicitari pentru "Armata şi parastasul vesel"

Comentează