Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Superman, Batman vs Arafat

Nu contează ce lecţii iau sau dau autorităţile după Cazul Colectiv. Important e să nu ne învăţăm noi cu resemnarea

Permalink to Superman, Batman vs Arafat
luni, 28 martie 2016, 7:29

Umblă vorba că Dumnezeu l-ar fi criticat pe Raed Arafat. Nu e decât un zvon vag, lipsit de orice credibilitate, totuşi, purtătorul de cuvânt plagiat al lui Dumnezeu, Victor Ponta, s-a grăbit să-l infirme.

Pe Facebook, „doctorul” i-a luat apărarea medicului care a garantat pentru el în campanie. Dimpotrivă, a profeţit Ponta, Dumnezeu intenţionează să dea cu parul scenariilor în cei care-l critică pe secretarul de stat în MAI: „Dumnezeu nu îi protejează pe proşti şi nebuni, aşa că pregătiţi-vă pentru ce e mai rău!”.

Evitabilă e doar demisia de onoare

Raed Arafat n-a reacţionat încă la acest zvon. N-a postat un contraraport de 143 de pagini sau de 143.000 de pagini (indiferent de număr, lipseşte una!), în care să arate că, la dezastre, lucrurile se petrec la fel în Bucureşti sau la Bruxelles, la NATO sau la ISU „Dealul Spirii”, în iad sau în rai. Se face un triaj la intrare, direct pe caldarâm, îngerii sosesc într-un interval relativ scurt sau relativ lung, depinde la ce te raportezi, la eternitate sau la o viaţă de om. Ideea e că, de sosit, sosesc etc, etc. Ştim deja pe de rost lecţia predată de domnul Arafat, după intervenţii: „Nu s-a greşit, nu s-a greşit şi iar nu s-a greşit!”.

Nenoricirile se întâmplă. Dacă se întâmplă des, pericolul cel mare e să ne obişnuim cu ele. Occidentalii să se deprindă cu stilul riscant de viaţă din Orientul Apropiat, iar noi să aderăm la explicaţiile oficiale pe tema inevitabilului. Să credem că evitabilă e doar demisia de onoare. Să ne tocim minţile şi inimile. Să tresărim doar la cantităţi din ce în ce mai mari de victime.

Kriptonita i-a mâncat tema

64 de morţi în Colectiv. În cinci luni, n-am asimilat informaţia, dar începem s-o uităm, s-o marginalizăm. Ne întoarcem ca floarea-soarelui la ale noastre. Le dăm înapoi idolilor ce-i al idolilor: centrul atenţiei şi centrul sistemului solar. Pe măsură ce unda de şoc se stinge, tonul domnului Arafat creşte, argumentele lui sporesc ca bulgării de pământ pe capacul sicrielor. Peste tot în lume, spune el, se fac resuscitări pe caldarâm. Desigur. Peste tot în lume, se pun garouri improvizate din curele şi eşarfe.

După cum toate sistemele de securitate din lume dau rateuri. Că dacă n-ar da, n-ar fi posibile atentatele teroriste. Dar asta nu e o laudă, nu e o scuză. Imperfecţiunile din lumea-ntreagă nu demonstrează perfecţiunea lui Arafat. Aberaţiile de sistem nu demonstrează normalitatea haosului.

Nici autorităţile americane, nici cele franceze, nici cele belgiene, copios arătate cu degetul zilele astea, nu s-au plâns de critici. Nu le-au atras atenţia cârcotaşilor să tacă din gură, că nu se pricep. Să arunce piatra numai cine e supererou! Pe când Arafat, de cinci luni, cu asta se ocupă. Refuză să accepte că a greşit. Kriptonita e de vină! Refuză să accepte că mutarea lui de la Sănătate şi numirea lui în fruntea unei structuri parţial militare a fost o greşeală.

După tragedia de la Colectiv, lumea n-a ieşit în stradă pentru că se întâmplă nenorociri. A ieşit mai ales pentru că autorităţile corupte şi / sau incompetente nu fac nimic pentru a le preveni. După doi ani în MAI, domnul Arafat n-a fost în stare să pună la punct o schemă cu cap şi coadă, a, b şi c, după care să fie coordonate operaţiunile ample de salvare. Nu se ştia cine cui dă ordine, în acea noapte. N-a fost prima cacofonie de acest fel, primul blocaj în lanţ. Atât şi e destul pentru a te da la o parte. Nu mai vorbim că inspectorii ISU n-au verificat clubul. Sau l-au verificat cum l-au verificat.

Din raportul Corpului de Control al premierului, reiese că domnul Arafat rămâne în continuare un excelent coordonator al SMURD-ului. În schimb, restul operaţiunilor i-au scăpat de sub control. Cum ar putea schimba ceva în sistem un funcţionar depăşit de funcţie?

Premiem binele cel mai mic

Ce învaţă domnul Arafat şi subalternii lui din nenorociri e irelevant. Ce bobârnace experte şi ce link-uri îi dă la palmă Guvernului nu ne priveşte. Important e să nu ne învăţăm noi cu resemnarea. Cu binele cel mai mic. Şi cu abrutizarea care vine la pachet. Ne-am obişnuit să-l vedem pe Arafat drept Salvatorul cu halat şi halou, descinzând dintr-o Dacie săracă, dar cinstită, în loc de Batmobil. Drept Creatorul sistemului medical de urgenţă din România. Pe bună dreptate! Dar de doi ani ne facem că nu vedem că a fost distribuit în alt film.

Mare e puterea obişnuinţei şi multe erori grave se ascund după ea, ca după mantia invizibilă a lui Harry Potter! Aşa am ajuns să ne prosternăm în faţa strictului necesar, a minunii lui minim minimorum. Fostul premier spune că doar proştii, nebunii, „talibanii” şi „tehnocraţii” s-ar atinge de un mit ambulant ca Arafat. La rândul lui, premierul Cioloş spune că nu vrea să taie capete pentru a da satisfacţie unora sau altora. Corect. Şi-atunci?

Mai bine să facem ce ştim, nu? Ce ne-am obişnuit. Adică după tragedii să încingem tradiţionala păruială între birocraţi, sport la care Arafat deţine centura neagră trei oglinjoare. E o îndeletnicire antrenantă şi sigură. Nu doare.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

cic (1 comentarii)  •  28 martie 2016, 20:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (101 comentarii)  •  28 martie 2016, 20:39

Prin promovarea in functia de secretar de stat la MAI Raed Arafat si-a atins nivelul de incompetenta (principiul lui Peter). Era mult mai la locul lui la Sanatate. Desigur, demisia i-ar mai repara imaginea destul de sifonata.

Calin (4 comentarii)  •  28 martie 2016, 20:46

N-ati inteles mare lucru din raport... Doar sa repetati la nesfarsit "Arafat e de vina! Arafat e de vina!" :(

dudu (12 comentarii)  •  28 martie 2016, 20:47

Acum doi ani, Arafsat a fost distribuit exact in filmul in care oricum juca de dinainte. Si la Ministerul Santatii, tot de SMURD se ocupa, desi SMURD este in subordinea MAI. Si la Ministerul Sanatatii, Arafat poza in salvator national si se baga sa coordoneze indiferent daca avea sau nu competente. A se vedea cazul repatrierii din Muntenegru, unde Arafat a condus operatiunea, dand ordine unitatilor din MAI, MApN si Ministerul Afacerilor Externe. La fel si in cazul accidentului din Apuseni, unde Arafat a stat toata noaptea pe telefon cu toate autoritatile implicate, incepand cu SMURD (unde, repet, nu avea nicio autoritate legala ca subsecretar la Sanatate, pentru ca SMURD e la MAI). Dupa accidentul din Apuseni, Ponta l-a pus in functia in care Arafat era deja, dar pentru care el nu isi asuma nicio raspundere - aceea de sef al situatiilor de urgenta. Ponta s-a saturat - cand totul iesea bine, laurii ii culeagea Arafat, dar cand lucrurile mergeau prost, Ponta si restul guvernului isi luau castanele. Asadar, Arafat nu e distribuit in alt film. E exect in filmul in care trebuie sa fie, face ce a facut intotdeauna, e la fel de (in)competent cum a fost intotdeauna, aplica acelasi texte pe care le-a aplicat de fiecare data (de genul "Interventia a fost reusita/ in New York sau in Bruxelles se face la fel / Nu se putea face nimic in plus pentru cei decedati" etc.). Singura diferenta e aceea ca acum e in functia in care trebuie sa isi asume si responsabilitatea. Ceea ce Sfantul Arafat nu o sa faca oricum niciodata. Pur si simplu pentru ca el e perfect, iar interventiile lui sunt reusite inca inainte sa inceapa, face lucrurile la fel ca in New York sau Bruxelles, iar pentru morti oricum nu se mai putea face nimic. Simplu, nu-i asa?

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  28 martie 2016, 21:55

cristal

Gagiu Luigi (3 comentarii)  •  28 martie 2016, 20:47

Mai Maria, Esti jalnica, mai mult nu are rost sa-ti scriu .......esti setata......sau poate......***....atunci ai fi de inteles???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alin (1 comentarii)  •  28 martie 2016, 21:16

E pacat sa vezi cum se aduna, Clipa de clipa, doar picaturi de ura Si demonstram ca suntem tari si-n vana Schimbamd vreun rege....inca o tura...

Romeo (1 comentarii)  •  28 martie 2016, 22:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

iuhas (2 comentarii)  •  28 martie 2016, 23:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gagiu Luigi (3 comentarii)  •  28 martie 2016, 23:43

Pentru folosirea termenului ;; ***;; ma moderezi?? Tu te poti exprima........eu ?....... vis a vis de libertati....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MarinL (1 comentarii)  •  28 martie 2016, 23:51

Maria, sa-l dam jos pe Arafat. Ok. Ai tu un specialist sa-l inlocuim? Cunosti vreun bugetar care a facut din proprie initiativa ceva pentru tara asta? Stii bine cum a pornit Arafat SMURD-ul, cu masina personala, si stii bine ca fara Arafat nu aveam azi aceasta structura pe care sa o critici. Arafat ne-a dovedit cu varf si indesat buna credinta si devotamentul fara a fi macar roman. Dar este totusi un om care si greseste. La nivelul acesta victimele se vad mai clar. Tu scrii numai articole bune? Poate ca multi sufera in urma greselilor tale, dar nu s-au gandit totusi sa se constituie intr-o asociatie. Esti sigura ca nu a murit nimeni in urma a ceea ce ai publicat tu? Arafat conduce o armata, iar in armata exista si pierderi. Nu ne convine si incerc sa inteleg durerea rudelor victimelor din Colectiv, dar ca sa speli pe jos cu Arafat in felul acesta, nu e corect. Ascultam azi cum un parinte al unei victime din Colectiv era suparat ca Arafat, nici macar doctorul Arafat, sa-i spuna cine a facut triajul. Nu stiu ce pregatire are respectiva persoana si, repet, incerc sa-i inteleg durerea, dar daca crede ca si-o va alina doborandu-l pe Arafat, se insala. Prin aceasta victorie personala nu va face decat sa reduca nivelul de competenta, si asa precar, din fruntea acestui sistem. Dar nu-i nimic, la fiecare rateu, mai schimbam un sef. Deci, hai sa-l dam jos pe Arafat, dar sa-mi spui cu cine-l inlocuiesti. Si sa nu te mire ca el o sa plece intr-o structura europeana, unde este cu adevarat apreciat.

Șerban (38 comentarii)  •  29 martie 2016, 0:21

Am văzut și am înțeles multe la viața mea și pot să afirm că experiența populară ce a produs zicala: „Dumnezeu nu dă cu parul, dar dă!” - este încă actuală. Și ca să mă fac mai repede înțeles, amintesc că Voiculescu l-a trădat pe Năstase, care a făcut pușcărie total nevinovat - asta se întâmplă acum și lui Voiculescu, numai că pentru mai mult timp! Sau, altfel zis, reaua credință nu are scăpare - fiecare își primește „răsplata” la cel mai potrivit moment! Adică inclusiv cei ce l-au băgat pe Voiculescu la pușcărie complet aiurea își vor primii ce li se cuvine și nu neapărat tot prin condamnare la închisoare, există suferințe mai mari.

Emil Bobu (7 comentarii)  •  29 martie 2016, 0:37

Bine ca stiu cum te cheama ca sa stiu pe cine nu mai citesc niciodata. Jalnica faptura

LEFTER POPESCU (50 comentarii)  •  29 martie 2016, 0:44

Se spune ca un om este avansat in functii pana devine incompetent . Este cazul lui Arafat . Trebuia sa ramana la Smurd, cel facut alaturi de primarul din TG. Mures. Pe timpul lui Vodcaroiu ,cand incerca in oras alaturi de dr. Florea - viitorul primar al Tg. Mures, sa faca ceva privat, in paralel cu ambulantele statutului erau pusi la zid de catre premierul mai sus pomenit . Pe timpul guvernului Nastase cei doi au reusit sa acopere doua judete, cu mare greutate si fara bani de la stat . Apoi cand Basescu a ajuns presedinte iar partenerul lui Arafat a devenit primarul orasului a fost ajutat masiv cu bani de buget de se ajunsese ca peste 40 de judete din intreaga tara sa fie acoperite de Smurd . Cand Basescu a dorit privatizarea serviciului de ambulante pentru eficentizarea acestuia si in folosul populatiei - in special cea din de la tara sau micile orase provinciale - Arafar s-a opus ca un profitor, sa ramana numai Smurdul lui cu nasul in banii bugetului de stat. Ca si cum a ajuns la capat de linie si totul era perfect. Pana acolo l-au condus competentele sale. - Cu refuzul privatizarii , cat si acceptarea de a fi salvatorul din Ministerul de Interne a aratat ca incompetenta a pus stapanire pe el , caciula fiindu-i prea mare . Acum e greu sa revina si la Smurd pt ca timpurile l-au depasit total - e un mic comunist.

dudu (12 comentarii)  •  29 martie 2016, 1:31

@ iuhas: Aici nu e vorba de arabi, gay sau alte chestii. Arafat e la fel de roman si la fel de cetatea ca mine sau ca tine. Are aceleasi grepturi si obligatia de a-si face treaba pentru care e platit. Mai departe, probabil ca vorbesti in necunostinta de cauza. Nu stiu cumvezi tu 112-ul romanesc mai bun ca la nemti. Recent, a fost nevoie ca UE sa ameninte Romania cu infringement pentru ca 112 nu implementase localizarea apelurilor, iar cat de bine am implementat-o s-a vazut la accidentul din Apuseni. Probabil nu ai sunat niciodata la 112, de ti se pare asa de minunat. Eu am sunat si am fost tratat ca un ***, am fost interogat, pasat de la operator la pompieri si la politie si inapoi la 112, amenintat cu amenda daca incendiul pe care il raportasem nu era real, etc. Toate asta inainte ca vreunul de la ISU sa plece la incendiul ala blestemat (era vorba de un indediu la niste gradini, noaptea, la periferia unui oras). La fel, spui ca Arafat a "sincronizat" Ambulanta. Daca prin "sincronizat" intelegi faptul ca toti de la ambulanta il urasc pe Arafat pentru ca au masini pe butuci in timp ce SMURD primeste non-stop 100% masini noi, pentru ca SMURD primeste laurii, in timp ce ei sunt scuipati si injurati si trimisi la toate interventiile grele, pentru ca SMURD e trimis de dispeceri la doi pasi de baza, in timp ce ei sunt trimisi in toate satele din fundul pamantului, pentru ca au de n ori mai multa scoala decat paramedicii, dar au salarii egale sau chiar mai mici s.a.m.d. Un medic rezident, dupa 5 ani de facultate, avea anul trecut 10-11 milioane pe luna. Un paramedic, dupa o luna de curs de prim ajutor, avea 10-12 milioane. Frumoasa "sincronizare", nu-i asa? @MarinL: Esti prizonierul miturilor despre Arafat si SMURD. In primul rand, nu ti se pare un pic bizar ca "bugatarul" Arafat sa isi cumpere ambulanta personala, care costa, cu tot cu dotari, pe atunci cand a luat-o cel putin cat 4-5 Dacii noi? Cati bugetari cunosti tu, care sa fie capabili - din salariul lor de bugetari - sa dea fuga pana in Germania si sa vina azi cu o ambulnata de 50.000 de euro? Cati doctori si-ar permite sa fie si angajati la spital, si operatorii propriului sistem privat de ambulanta in acelasi timp, fara sa fie trimisi la puscarie pentru concurenta neloiala si practicarea medicinei fara drept? Arafat mergea la interventii de capul lui, batea cu pumnul in masa ca dispecera de la Ambulanta sa il trimita pe el - ambulantier pe cont propriu, fara firma, fara autorizare de ambulanta, fara nimic. Cauta interviurile cu Arafat, declara astea cu gura lui. In ziua de azi, daca un dispecer de la ambulanta ar da o interventie unui tip ca Arafat - cu ambulanta lui personala - dispecerul ala ar fi maine somer si ar avea si dosar penal, alaturi de tipul cu ambulanta. Arafat nu e bugetarul amarat din povestile romantzate despre SMURD, care ani de zile au fost rulate pe tv. Sunt povesti frumoase, dar care pica testul realitatii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

1134 (1 comentarii)  •  29 martie 2016, 2:59

CE TRABĂ ARE ASTA CU SPORTUL? Că ești urâtă se vede, dar chiar ai probleme la căpuț? Vezi acolo 'în bară' scris blogSPORT? De la ce crezi că vine SPORT? De la goana după click-uri? Fomisto.

zack (11 comentarii)  •  29 martie 2016, 4:59

Prea multi Oameni din Romania au Gindirea Lor destorsionata din cauza Problemelor Sociale din Tara, insa Acidentul acela a fost Cauzat de o Ardede Intensa intr-un Spatiu Fara Sistem de Evacuare Rapida, asa ca Oamenii au Ars de Vii. Nimic mai Mult. In astfel de Situati, unul ca Arafat face, ce mai poate sa faca. Cum putea Dl Arafat sa Fie Exact, unde va fi un Desastru de asemenea Proporti in 5 Minute??? Absurd. Noi Trebuie sa fim Lucizi, apoi Trebuie ca sa Invatam cum sa actionam pe Viitor in astfel de Tragedii. Nu Distrugeti ceva care Functioneaza Bine si de Mult Timp in Romnia. Noi Trebuie sa Invatam din aceste Tragedii, cum Invata Intrega Lume, apoi Sistemul Poate fi Imbunatatit deoarece Exista un Precedent care ne rascoleste Constinta si se aproba Investiti mai mari. Am tot Respect pentru cei Suferinzi insa trebuie sa gindim astfel: Mortii cu Mortii si Vii cu Vii insa Dezastrul Cel Mai Mare ar fi ca Oamenii sa NU Invete din Greselile Lor . Romania este la Inceput de Drum in Toate Domeniile deci va mai avea multe de Patimit in Viitor. Prea multi oamenii FARA CARACTER au Condus Romania pentru Multi Anii. De aici incolo va fi Mult mai Greu. Occidentali au si Ei Probleme Foarte Mari asa ca, Tineri, sa se Gindeasca Serios la Viitorul Lor adica Nici un Om pe Strazi dupa ora 10 Seara. Da, Stiu ca Vreti sa va Distracti, atunci sa nu uitati, unde veti Sfirsiti cu Distractia, care Va creaza Niste Caractere Urite si va Distrug Moralul asa incit intreaga Societate va avea de Suferit. Lenea si Superficialitatea la Distrus pe Om, insa Munca a Inobilat OMUL pentru ca Mereu ne invata sa Cream altceva mai bine. Voi decideti Viitorul Vostru. Tara asta va fi Cea ce Voi Vreti ca ea sa fie. Respect pentru DL Arafat deoarece Romania are Nevoie de 10 Milioane de Oameni ca DL ARAFAT care Traieste Modest si Lucreaza cit 200 din Romnania. A deschis usi si a Creat un Sistem ca in Occident in Romania. Nu cred ca cei din Ocident puteau rezolva mai bine Situatia Grava din Romania daca si ei aveau aceleasi Dotari pe care le are Romania. Ma refer chiar si la sistemul Medical din tara etc.

misu (2 comentarii)  •  29 martie 2016, 7:20

Mai copii asta e un site de sport. Voi profitati de interesul oamenilor pentru sport ca sa strecurati articole comandate politic. Va incolonati toti in urma lui Tolontan si lasand impresia ca subiectul este tragicul eveniment de la Colectiv voi tintiti persoane publice. Scopul este financiar bineanteles. Dezintegrarea sistemului de urgenta din Romania si impartirea lui de catre trepadusi. Atat mai avea statul asta functional.

catio (32 comentarii)  •  29 martie 2016, 7:29

Nu putem pune toate blocajele sistemului nostru sanitar in spinarea lui Arafat, desigur, insa nu putem sa nu observam ca domnul Arafat a fost infectat cu un microb mult mai nociv decat cei nosocomiali: politichia romaneasca!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  29 martie 2016, 11:46

ai dreptate, asta-i problema. pacat!

drako (24 comentarii)  •  29 martie 2016, 7:40

acoperitilor de ambe sexe,prost ordin ati primit ! vi se vad si gradele de pe chiloti !!!

Fibra (104 comentarii)  •  29 martie 2016, 8:19

Lozinca noastra este,sa-i dam afara pe cei buni si pe cei care vor sa ne duca spre normalitate,sa distrugem ce este bun,sa punem in loc aserviti incompetenti. Sa ne mai miram ca suntem ultimii oameni cosiderati de UE ? Oare mai stie cineva ce inseamna limita bunului simt sau golania ne-a cotropit definitiv?

misu (2 comentarii)  •  29 martie 2016, 8:36

De ce mai lasati rubrica de comentarii daca taiati ce nu va convine. Renumeratia vs articol va deranjeaza?

ZONA MAGHERU (57 comentarii)  •  29 martie 2016, 9:14

Demagogie de dragul demagogiei !! Aveau o vorba bucurestenii vechi . " Nu e bine cind e bine " . Singurul serviciu care dupa 90 se ridica la standarde occidentale . Nici asta nu e bun . Imi aduc aminte de ce s-a intimplat in fosta Rhodezia dupa ce si-a capatat independenta devenind Zimbabwe . De nervi sau apucat sa dinaminteze podurile construite de britanici .

Augustin (1 comentarii)  •  29 martie 2016, 9:34

Un singur aspect este uitat sau evitat de aproape toata lumea. ii ridicam statuie lui Arafat dar pentru ce ? Pentru faptul ca in SMURD s-a investit cat nu s-a investit in toata Sanatatea in ultimii 2 ani? Pentru faptul ca Arafat nu concepe sa ceara ajutor din sistemul privat de frica sa nu piarda niste finantari? Pentru faptul ca Arafat prin vorbaria lui cauta sa ne prosteasca pe toti ca el a inventat apa calda? Nu spun ca ce a facut pana acum nu se vede dar fratilor hi sa nu mai aplaudam si sa laudam NORMALITATEA. Pentru mortii din Colectiv se dadea o demisie de sus pana jos, dar in Romania ......

alex (95 comentarii)  •  29 martie 2016, 10:09

Buna ziua! 3 exercitii de logica! 1. Gsp.ro - site cu stiri din sport si alte stiri pana la limita celor cu tenta pornografica. Acest site functioneaza cu ajutorul unei ,,armate,, de oameni: editorialisti, ziaristi, it-isti, fotografi, reporteri, etc Unii sunt mai competenti decat altii. Studii, vointa si salariu sunt cele ce influenteaza bunul mers al publicatiei. Catva litere mancate, un titlu gresit, o idee prost expusa, o mica dezinformare, o defaimare subtila si lipsa dreptului la replica pot produce pagube. Redactorul sef (leaderul!) cateodata ar trebui sa-si dea demisia pentru proasta organizare si un rezultat ce nu sta doar in vanzari si accesari ci si in lucruri mai putin masurabile: educarea publicului vizibil in manifestari sportive - 20 de parinti s-au cam batut? - poate stirile despre batausii de pe stadioane, antrenori batausi sau vulgari au costribuit? Daca acei oameni au traumatizat copii si redactorii sportivi ar trebui sa aiba o parte de vina, nu? Unde este interventia? cum se face educarea - doar cu politia? unde este o campanie de educare? Ce face site-ul pentru ramura juvenila? 2. Firma de telefonie mobila - cumpar telefon, schimb cartela iar operatorul it-ist greseste numarul distribuindu-l altei persoane - a durat 24 ore, pana s-a rezolvat cu acelasi it-ist nu am avut nr mobil disponibil - era la alta persoana - daca nu era la o cunostinta, puteau fi produse pagube incalculabile? si-a dat cineva demisia din firma respectiva, desi nu asta era interesul ..iar serviciile au sincope ca doar lucreaza echipe mari de oameni! 3. Sanatate - interventii - repari ce natura sau alti oameni strica - aici coordonezi (in functie de marimea dezastrului) ,,armate,, de oameni - iar omul este o fiinta dificila (cine nu a lucrat cu oameni - echipe) nu stie ce inseamna - iar lucrul in echipa cere un exercitiu indelungat pe care societatea noastra doborata de lupta de putere, dorinta de inavutire, de parvenire etc nu-l v-a capata prea curand! Este in gena neamului romanesc - fiecare pentru el! Interventiile in situatii de criza - se fac mai mult din bunavointa si cu multe emotii constructive sau distructive! Ipocrizia si impostura se gaseste peste tot! Cum as proceda eu la nivel de minister? As cere sa fie facut - fara bani speciali (fisa postului) un plan integrat de organizare, preventie si masuri coerecitive! Min Sanatatii, Armata, Politia, Pompieri, Ministerul Educatiei, Ministerul Mediului sa-si dea mana si sa educe populatia cu campanii - manipulative - de educare! PS. Astept un reportaj pe saptamana - video si foto cu ceva scris - cu o campanie a GSP-ului despre cum fac angajatii lor exercitii de evacuare in situatii de urgenta: cutremur, incendii, alte calamitati samd O zi faina sa aveti!

razvan (5 comentarii)  •  29 martie 2016, 10:38

stie cineva nr. mortilor necesar pentru pt. debarcarea acestor politruci? in apuseni morti cu zile , vinovati ? nimeni. in lacul siutghiol , vinovati ? nimeni , la colectiv un macel , vinovati? nimeni. mai repet intrebarea care este cifra mortilor pt. a scapa de toti politrucii care nu au decat un singur scop . BUZUNARUL PROPRIU. in orice tara civilizata pt. mult mai putin demisia de onoare era litera de lege , dar noi dovedim inca o data ca suntem o tara BANANIERA

miketheone (3 comentarii)  •  29 martie 2016, 10:44

Articol despre vinovati ? Patronii clubului Colectiv au fost scosi si din arestul la domiciliu, sunt cercetati sub control judiciar ! Desigur ei sunt cel mai putin vinovati !

Z D (2 comentarii)  •  29 martie 2016, 11:53

ca de obicei tu si tolontan sinteti contra. e momentul sa te duci la conducerea isu cu tolontan sef la smurd. am zis!

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  30 martie 2016, 10:55

ma duc, daca au cratitze acolo

un galatean (3 comentarii)  •  29 martie 2016, 13:31

*** ..... ! *** ! Poti sa stergi comentariul meu, important e ca mi-ai citit opinia si ca mine gandesc destui in tara asta ! Daca ai "cohones" de jurnalist impartial, scrie ceva despre hotiile celui mai mare manglitor din tara asta : BASECU ! Sa te vad !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasilica (9 comentarii)  •  29 martie 2016, 13:47

Dna/dra Andries ati cuprins,de mult,spilul cum sa faci sa vinzi! D-aia ati fost premiata si promovata de celebrele ONG-uri Freedom House,Apador-ch,Active watch...ong-uri pline de bani! In cazul de fata nimeni nu lamureste si nici chiar dv! cum poti sa stai comod si mai ales in siguranta sanatatii macar intr-un spatiu de cel mult 80 de persoane,cei 400 care s-au inghesuit fumand si band-ma rog,boemi !si fara sa plateasca un sfanf! ! Poate in alt editorial ne scriti si cine a pus focul si mai cum de s-a dezvoltat in asa hal! Si ultima ,presedintele *** a scris imediat ca coruptia ucide! Butada pe care o impartasiti dar pe care ,in cazul de fata ,nu ne explicati!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anghelescu ionel adrian (5 comentarii)  •  29 martie 2016, 13:56

*** te repezi si tu sa infierezi cu manie pe "*** arafat"sti tu oare daca nu ar fi existat smurdul creatie 100% a acestui domn ce dezastru ar fi fost in colectiv daca ar fi intervenit doar sistemul de ambulanta cel cu masini de mult trecute de norma de casare un sistem rigid fara viitor , dar daca exista ceva bun in tara asta trebuie neaparat sa distrugem sa se aleaga paraful cum s-a ales de toate celelalte hai sa vina eu stiu austriecii, nemtii sau mai stiu eu cine sa ne demonstreze cit sunt ei de destepti si cit de penibili suntem noi in tara lucurlui "bine facut" un rau trebuie intradevar bien facut distrugeti smurdul si pe arafat si ai sa ne intoarcem in anii 46

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan Patru (27 comentarii)  •  29 martie 2016, 13:58

Raed Arafat nu are onoare. In concluzie, demisia de onoare e exclusa din start indiferent de situatie.

Claudiu (1 comentarii)  •  29 martie 2016, 14:03

Felicitari pentru un articol "aratator cu degetul". :) Pe domnul Tolontan il inteleg ca pe blogul dansului apar articole despre cazul Colectiv, doar a fost implicat in ancheta jurnalistica dar pe dumneavoastra...nu va inteleg. Oricum, un articol extrem de slab scris si ultra-politizat, dar felicitari...ceva trebuia sa scrieti si dumneavoastra.

Dani (3 comentarii)  •  29 martie 2016, 15:49

Slab articol. Habar n-ai ! In primul rand - de cand esti experta tu in situatii de urgenta ??? DE CAND ?????? In al 2-lea rand , cei mai multi oameni au murit IN INTERIOR in timpul incendiilor, si ulterior la spital pe parcusul a 2 luni. Asa ca, CE TREABA ARE SMURDUL ?????? Vorbesti COMPLET pe langa!!!

Archiudean Fl. (1 comentarii)  •  29 martie 2016, 22:54

Singura greseala a Domnului Arafat este ca a fost numit pe post de Ponta.Daca-l numea "Hă Hă Hă" alias " M-băă" sau Johannis sau Bruxelles -ul putea gresi oricat ca era Ok. Mai duce ti va-n pustii de tonomate "democratice".... Si da, Maria Andries nu ti sta bine pe post de Tonomat!

Daniel (1 comentarii)  •  30 martie 2016, 11:26

Exista o serie de lucruri in povestea asta a SMURD pe care omul de pe strada nu are cum sa le stie. Dar pe care autoritatile ar trebui sa le stie, numai ca refuza sa o faca. SMURD e un serviciu de paramedici prezent in lumea civilizata de decenii. Are rostul lui bine consacrat, anume intervine atunci cand e nevoie de actiunea combinata a serviciilor de resuscitare, de descarcerare si altor activitati conexe. Nu este o ambulanta, nu este un serviciu medical. Sau, in orice caz, nu este un serviciu medical performant, ci unul minimalist. SMURD a inceput ca un vis frumos. Cu o mana de medici, studenti, asistenti medicali pasionati de medicina de urgenta. Stiu, pentru ca in 1995 am petrecut cu ei o vara. Gaselnita a fost ca s-a reusit un protocol de colaborare cu unitatea de pompieri din Targu Mures, urmand ca acestia sa furnizeze soferii ambulantelor. Atat si nimic mai mult. SMUR (fara D) a inceput cu donatii de la scotieni (sau irlandezi, ceva de genul acesta) - vreo doua masini de ambulanta, o cladire - pe care lucra personal medical calificat si care avea o contributie minima din partea pompierilor - soferii. De ce? Pentru ca in 1995 realitatea era ca ambulantele aveau un timp lung de a ajunge la interventie, datorita romanilor din trafic care refuzau sa acorde prioritate. Pompierii insa capatau aceasta prioritate, mai ales pentru ca erau masini mari si zgomotoase. Ca atare, Arafat a avut o idee superba, de a vopsi ambulantele SMUR in rosu, ca sa para masini de pompieri, sa puna soferi voluntari de la pompieri. Si a functionat, de spaima masinilor rosii cu girofare si sirena occidentale oamenii din trafic au inceput sa se dea la o parte si timpul de interventie a scazut. Ce e de retinut de aici - rolul pompierilor era strict de soferi, in rest lucrau voluntari calificati (medici, studenti, asistenti). In timp, lucrurile s-au extins. Nu are sens sa istorisim toata povestea. Ce conteaza insa e unde s-a ajuns... Astazi, SMURD este un serviciu din cadrul pompierilor, cu un rol de granita. Mai precis, desi SMURD ar trebui sa apara acolo unde este nevoie de el, tinde discret sub protectia lui Arafat sa se comporte ca o ambulanta atotputernica. A dislocat salvarea cat de mult a putut, bantuie prin oras cu lumini si sunet de parca am fi intr-o continua catastrofa in derulare. Ce e mai rau, insa, este ca in prezent pe echipajele SMURD se afla doar pompieri. Pompieri calificati printr-un curs de cateva zile/saptamani, care nu au competente medicale si care stiu doar trei lulele trei surcele sa faca un masaj cardiac. Onorabil si demn de respect efortul acestor oameni. Medicii si asistentii medicali pe care ii vedem uneori pe echipajele SMURD sunt incadrati la Unitatile Primiri Urgente ale spitalelor. Rostul lor nu ar trebui sa fie sa echipeze la nevoie masinile pompierilor, ci sa isi faca treaba acolo unde e locul lor. Firesc ar fi ca domnul Arafat sa se ingrijeasca, ca doar e doctor, nu pompier, ca serviciul national de ambulanta sa se deplaseze eficient si performant. Ca la serviciul national de ambulanta sa fie medici urgentisti. Dar nu, pe domnul Arafat il doare in cot de ambuilanta, el are un copil, rosu si galagios, si doar de acesta se ocupa. Nu ii pasa ca a creat o strutocamila, adica un ceva aflat in ograda pompierilor dar cu veleitati de a lucra in spitale. Nu ii pasa ca genereaza astfel disfunctionalitati serioase in sistemul de urgente medicale. Nu, el are doar un tel, si acela e propria statuie.

Maria Andrieş (1349 comentarii)  •  30 martie 2016, 18:38

sa stea la coada, langa Hagi, dam câte doua socluri, sa ajunga la fiecare 🙂

ref (2 comentarii)  •  30 martie 2016, 23:17

achizitii de mantuiala-salupa smurd inaugurata recent la tulcea este raportata ca si .0 misiuni efectuate-defecta.!!! poze,filme,echipament festiv!eficienta unde este?este noua salupa respectiva?este reconditionata?sau care sunt motivele pt care ?

ref (2 comentarii)  •  30 martie 2016, 23:18

achizitii de mantuiala-salupa smurd inaugurata recent la tulcea este raportata ca si defecta .0 misiuni efectuate-defecta.!!! poze,filme,echipament festiv!eficienta unde este?este noua salupa respectiva?este reconditionata?sau care sunt motivele pt care sta la mal ? Comentează

Alin (1 comentarii)  •  31 martie 2016, 1:17

Gsp ramaneti la sport ca si acolo va intereseaza mai mult de femeile lu borcea decat de performantele echipei nationale de handbal feminin, de cele 2 echipe care se lupta pt un loc in final four, de faptul ca am am avut/vom avea o jucatoare de tenis nr.2 mondial medalia de aur a catalinei ponor careia i s.au acordat doar 2 randuri in gazeta. Referitor la raed arafat, daca nu infiinta smurdul, upu-rile si daca nu trimitea ranitii din colectiv in strainatate ingerii aia nici nu ar fi stiut unde e bucuresti pe harta. Recunoaste.ti ca totul e o propaganda politica de toata mizeria pentru ca sta cuiva in coaste. un singur exemplu mai dau, romania are ambulante fabricate cel tarziu in 2007, in belgia,olanda,franta,italia ranitii nu se transporta cu elicopteru sau privat jet ci cu ambulante din 1997. Normal ca vreti demisia lui ca daca nu era el nu aveam nici 2 ambulante la colectiv

Marian Brujban (1 comentarii)  •  3 aprilie 2016, 20:26

Era o vorba: nu lasati briciul pe mana maimutei!!!

Comentează