Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Mirela, fii bărbată!

După ce şi-a descoperit prea tîrziu propriile limite, Rădoi i-a descoperit prea devreme meritele lui Cojocaru

Permalink to Mirela, fii bărbată!
luni, 17 august 2015, 9:14

Mai exact, cum procedăm? Că planul lui Rădoi sună profesionist, dar e cam vag: „Mă gîndesc să îl împuşcăm pe Cojocaru! Să îl scoatem din ţară!”. Da, dar în ce ordine? Întîi îl împuşcăm, apoi îl scoatem din ţară sau îi facem vînt peste graniţă, apoi cerem extrădarea, să-l mătrăşim? Că ambele deodată nu le putem face, e nevoie de expertiză, de atenţie distributivă. Avem şi noi limitele noastre.

Antrenorul Stelei şi le-a descoperit şi el pe ale lui. Un pic cam tîrziu, dar hai să nu-l descurajăm, că începe să se descurce binişor şi singur la treaba asta. „Poate că în acest moment astea sînt limitele mele, nu pot face faţă unei echipe ca Steaua”, a spus el, după remiza cu ASA. A menţionat că el n-a venit pentru bani, a venit „să ajute”. În caz că rămîneţi cu maşina-n drum şi Rădoi, trecînd pe-acolo, se oferă să vă ajute, să nu acceptaţi în ruptul capului! Că vă demontează motorul şi apoi îşi dă seama că are şi el, ca omul, limitele lui. N-are diplomă de Lăcătuş mecanic.

Limitele lui Rădoi sînt irelevante, în acest moment. Faptul că el se cramponează public de ele afectează însă echipa. Dacă-şi asumă rolul de antrenor, n-are voie să se declare incompetent în gura mare. N-ai voie să spui aşa ceva nici măcar duhovnicului. Că poate duhovnicul ţine cu Steaua şi nu-ţi acordă iertarea. Fiecare are limitele lui. Inclusiv Liiceanu. A şi scris o carte despre asta. Dar numai unii folosesc, ca Rădoi, limitele pe post de scuză, de cenuşă semeaţă, pentru presărat în capul piromanilor. Antrenorul Stelei îşi fredonează neputinţa şi vîntură batista de adio. Echipa „a căzut fizic” şi psihic. N-a ştiut, de data asta, „s-o motiveze”. Vai, dar e de necrezut! Tocmai el, care-i de-un optimism molipsitor, ca Violetta din „Traviata”?!

„Din momentul în care am venit am luat în calcul o eventuală plecare”. Cît spirit de prevedere, nu? „Nu pot face faţă unei echipe ca Steaua”. Steaua e un nume, iar un nume e ca o puşcă, în care-şi pune fiecare antrenor muniţia lui: bile cu vopsea, verze de Bruxelles, gloanţe dum-dum. Unii pun pe ţeavă numele lor şi atît. Orice-ar folosi, pac-pac-ul tot de la lojă vine.

Rădoi şi-a epuizat cartuşele de Rambo, a trecut la artileria grea de vorbe. Cel puţin ca debit, face faţă cu brio la Steaua. „Poate că plec joi”. Poate că nu pleacă. Pleacă miercuri, să fie rugat să rămînă măcar pînă joi, cînd e primul meci cu norvegienii. „Nimeni nu zice ceva bun de Cojocaru”. Cum ar fi, de exemplu? Are 19 ani. E un lucru bun. N-are picioarele lipite ca Mica Sirenă. Ăsta e un lucru rău. E coleg de generaţie cu Vlad Mihalcea, iată încă un lucru bun. A evoluat, în ritmul lui, în 28 de meciuri oficiale. Portarul lui Rosenborg, Andre Hansen, 25 de ani, joacă şi la „naţionala” Norvegiei. Are 179 de meciuri oficiale la seniori, peste cît au Cojocaru şi Niţă la un loc.

„E noul sport naţional să criticăm tinerii, dar ar trebui să îi lăsăm să joace!”, zice limitatul de serviciu. Cojocaru nu e criticat pentru că-i tînăr. N-o fi el Maradona, cum îl ironizează finanţatorul, dar nu e nici Mozart dintre buturi. În acest moment, nu face faţă la Steaua. E un pilot de karting în F1: cursa şi monopostul turtit. Rădoi n-are piesă de schimb, dar o ţine pe-a lui. Pretinde că-l apără pe tînărul talent, cînd, de fapt, îl expune inutil huiduielilor. Pentru ce? Pentru a spune falnic, după „dubla” cu Rosenborg: „Steaua a mai pierdut o calificare, dar, într-o bună zi, va cîştiga un portar!”.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

dan76 (7 comentarii)  •  17 august 2015, 9:33

Eu va spun de mult doamna Andries, v-ati gresit meseria. Si nu stiu daca sunteti intr-o ipostaza mai buna decat a lui Radoi, continuand sa faceti ceva la care sunteti, sa spun limitata ar fi prea bland dar voi lasa asa, doar limitata. Sa ne scututi cu comentariile de subtilitate. Cred ca o cariera in a comenta politica v-ar fi fost mai pe suflet, mai pe caracterul dvs.

Bogdan (1 comentarii)  •  17 august 2015, 9:59

Te-ai gandit vreun moment, stimata doamna, ca poate Cojocaru, daca i se va da sansa si va confirma, va avea la 25 de ani acelasi numar de meciuri ca Andre Hansen?Te-ai gandit vreun moment la Tatarusanu, cum juca el la inceput la Steaua?si Tatarusanu avea cu 2 ani mai mult decat Cojocaru, cand a inceput titular.Nu stiu pe cine are Steaua antrenor cu portarii, da poate ar trebui cautat si acolo.Sa ne aducem aminte ca forma cea mai buna pe care Tatarusanu a prins-o, a fost avandu-l pe Tene antrenor

ddd (1 comentarii)  •  17 august 2015, 10:46

La multi ani Maria!

Esti un pic cam dura poate cu Cokocaru ,dar nici mie nu mi inspira incredre,deocamdata…Nu e un portar rau la 19 ani…dar se fac prea multe experimente la Steaua ,acum…

Antrenorul e un experiment,portarul alt experiment,Tade inca unul ,iar toata linia de fund,cu exceptia lui Varela ,se incadreaza la aceeasi categorie..

dan (1 comentarii)  •  17 august 2015, 11:10

excelent articol, relevant si la obiect despre ceea ce se intampla la defuncta steaua

Gibbs (1 comentarii)  •  17 august 2015, 11:49

De 3 lei bloggareala ta Marie, sincer du-te la cancan pe treaba ta si las-o așa cum a picat , in sfârșit avem un om care este sincer si va vorbește deschis si onest si ii dam in cap si i-l mai si jignim Draga Mărie , preferați sumudici care se țin de scrot si va arată chiloții la conferințe , sincer asta meritați , o foarte mare Rușine Mărie

jan (7 comentarii)  •  17 august 2015, 11:50

BRAVO pisi

daniel (40 comentarii)  •  17 august 2015, 12:42

mi se pare ca l auto iti trebuie un mecanic auto sau un electrician auto, daca ai probleme mari cu aprinderea..dar nu un lacatus mecanic, desi calaburul e bun! pai mirel a venit ca sa plece, ca oricum nu stie nimic! doar un *** ca beclai il credea antrenor!!

doriansky (12 comentarii)  •  17 august 2015, 13:59

Foarte, foarte frumos! … mai ales ultimul paragraf!
Felicitari maxime!

piua (1 comentarii)  •  17 august 2015, 16:25

Apa ai ca vine ploaia. O piua o sa-ti facem casdoude

Pop Emil (7 comentarii)  •  17 august 2015, 18:29

Un articol de 2 lei !

Pop Emil (7 comentarii)  •  17 august 2015, 18:34

Un articol de 2 lei ! scris de cinva care este in afara subiectului.Nu l-am sipatizat niciodata pe Radoi sau pe Becali,la fel cum n-o simpatizez nici pe steaua,dar a vorbi despre un anumit subiect trebuie sa-l stapanesti.

Marius (7 comentarii)  •  17 august 2015, 18:52

In ultima vreme ai inceput sa scrii tot mai mult inspre pamflet…
Ceea ce nu-i neaparat rau; vinde bine, ca oricum suntem o tara de mishtocari.

Insa cu ultima observatie nu sunt de acord: cate greseli facea Tatarusanu in primul lui an la Steaua ?! S-a trecut peste si a ajuns portar.
Ma intreb si eu: oare Andre Hansen mai ajungea el la 179 meciuri oficiale la doar 25 ani, daca se nastea in Romania?

MZM (101 comentarii)  •  17 august 2015, 19:12

Maria, bucuria dispretuitoare cu care rastorni galeata de misto-uri in capul lui Radoi nu-ti face cinste. Ca orice echipa care are suisuri si caderi, Steaua trece printr-o perioada slaba, ca joc si ca rezultate, dar nu doar din vina lui Radoi. Lasi impresia ca, in tonul general al revistei, abia ai asteptat ceva in neregula la aceasta echipa, pentru a o critica. Ma intreb si te intreb: cate articole de lauda ai scris la adresa acestei echipe, in ultimii 3 ani, cand aceast team a avut atatea succese pe plan national?
Faptul ca la un moment dat confunzi meseria de mecanic auto cu cea de lacatus mecanic nu mai are nici o importanta, oricum ironia este ieftina.

Gigi (6 comentarii)  •  17 august 2015, 20:13

Exact ce trebuie! inca niste sare pe rana sub forma unor observatii fumate. N-a stat nimeni sa dezbata de ce cade Steaua la pauza si ce se intampla cu apararea.. Toata lumea trage in Radoi din toate pozitiile cand e clar ca acum e nevoie de sustinere si rabdare. Jurnalism de doi bani..

albucat (2 comentarii)  •  17 august 2015, 20:28

Bravo Maria Andries ! Recunosc ca nu ma numaram printre cei care sa te placa…dar mi-ai schimbat radical vechea impresie!!!

Iulius (1 comentarii)  •  17 august 2015, 21:26

Esti foarte penibil marian andriesova felicitari

acid2006 (1 comentarii)  •  18 august 2015, 1:19

As avea mai multe intrebari…
1. Cum ai obtinut calificarea de ziarist sportiv?
2. Cand a fost prima data cand ai auzit de fotbal?
3. gsp sau cancan?
4. Cand veti incepe sa dezvaluiti adevaratul motiv pentru care voi, meseriasii din presa, v-ati unit pentru a denigra Steaua? Toate canalele media sunt invadate de postaci platiti sau neplatiti. Nu va convine, publicati articole doar despre profesorul Sumudica de la Giurgiu sau altii ca el, care sufera de frustrari si va injura sau va arata chilotii. Anul asta, parca e mai rau ca niciodata, presa, arbitri …
5. Rusine…dar nu pentru continul execrabil si cancanist al materialului, ci pentru faptul ca iti permiti sa afirmi despre un om ca nu stie meserie, cand tu esti intr-o situatie si mai ingrata decat acel om….inca o data, rusine!

Dan Mitrofan (11 comentarii)  •  18 august 2015, 4:52

Love it!

florin (1 comentarii)  •  18 august 2015, 7:45

Se pare ca ne intoarecm la matriarhat. Ne place, nu ne place, aceasta este realitatea. Dupa cum se poate observa, in ultimii ani doamnele fac mare biza de barbati, iar acestia, din pacate, gandesc cu ce au in pantaloni si nu cu ce au intre umeri. Dealtfel, titlul d-nei andries este cit se poate de sugestiv… „mirela fii barbata”. Oricum, in romania, multe doamne sunt „doi in unul”, respectiv si femeie si barbat, pe cind barbatii sunt, in opinia doamnelor, … niste”muieri”.

Fibra (104 comentarii)  •  18 august 2015, 8:28

In mare parte ai dreptate,Marine.

vasi (1 comentarii)  •  18 august 2015, 9:21

si laudele la fel ca si criticile fac parte din structura de rezistenta a unui om…doar laude doar laude nu sunt bune mai trebuie si urecheati atunci cand gresesc asta e o educatie sanatoasa cand avem fapte bune sa ne laude cand gresim sa ne critice dar constructiv

Marius (1 comentarii)  •  18 august 2015, 11:48

Doamna Andries, te rugam frumos sa te ocupi de altceva…poti sa scrii despre moda, flori, fete si eventual baieti.Te rugam lasa chestia aceasta cu fotbalul in grija altora. E mai bine pt toti si in primul rand pt tine

Marius (7 comentarii)  •  18 august 2015, 23:44

Apropos de ironie ieftina: conform pozei, autorul articolului este Marian Andries 🙂

Comentează