Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Funcţia trece, dosarele rămîn

Schimbarea de lider de la LPF nu înseamnă automat şi o schimbare de regim, după cum o comandă politică nu ţine loc de dreptate. Fotbalul românesc nu se va reforma, nu va avea lideri din alt material, cu altă mentalitate, […]

joi, 14 noiembrie 2013, 6:27

Schimbarea de lider de la LPF nu înseamnă automat şi o schimbare de regim, după cum o comandă politică nu ţine loc de dreptate. Fotbalul românesc nu se va reforma, nu va avea lideri din alt material, cu altă mentalitate, în urma indicaţiilor preţioase de la Centru spre teritoriu.

Singura şansă pentru schimbarea profundă a acestui domeniu o reprezintă justiţia, nu politicul. Cînd dosarele în care sînt implicaţi şefi din fotbal vor fi finalizate cu verdicte definitive, atunci vom putea vorbi despre aerul proaspăt din Adunarea Generală.

Fabula celor 17 ani de regim Dragomir trebuie să se bucleze cu o morală pronunţată în instanţă, nu cu o reglare de conturi în stil italian. Fostul şef al Ligii este implicat în mai multe dosare penale. Pînă acum, consecinţa acestor anchete a constat doar în numere de „stand-up tragedy” pe treptele tribunalului. Acum doi ani, Dumitru Dragomir îi certa pe reporteri în felul următor: „Sînt învinuit, nu inculpat!”. Din 18 iunie, este şi inculpat, în Dosarul Excluderii Craiovei. Detronarea lui din postul de la LPF nu înseamnă că s-a făcut dreptate pentru clubul din Bănie, nici măcar la modul poetic.

Indiferent de alegerile de la Ligă sau de indicaţiile microbiştilor de la guvernare, justiţia îşi urmează cursul. Nu se opreşte să aplaude prelungit exerciţiile de imagine ale politicienilor ori simulările de democraţie de la Ligă. „Nu există patron din fotbalul românesc fără dosar penal!”, bagateliza de curînd fostul lider al LPF. Dacă mersul la tribunal a devenit parte din rutina de lucru a conducătorilor din fotbal, asta nu modifică încadrarea din „fapte grave de corupţie” în „fapte de corupţie normale pentru un şef din Liga 1”. Legea e aceeaşi pentru toţi, nu se adaptează după nevoile clientului, în stilul regulamentelor federale.

Dumitru Dragomir nu mai este şef la Ligă, dar clasa politico-fotbalistico-mediatică pe care a coagulat-o şi care l-a confirmat ca „tătuc” timp de aproape două decenii durează încă. Nu justiţiarii de ocazie, dornici de popularitate, pot să-i destabilizeze imunitatea de „stat în stat în afara legii”. Justiţia, ea şi numai ea, are datoria şi competenţa să filtreze mediul toxic al structurilor de putere din fotbal.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

george (6 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 20:11

Perfect adevarat…..

Gabi G (2 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 20:12

foarte bine spus. sa nu ne imbatam cu apa rece, declaratiile lui Gino dupa investire nu aduc nimic proaspat, e aceeasi limba de lemn si o foarte greu de ascuns iritare in fata intebarilor presei.

adi (3 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 20:23

cooperativa functioneaza. Doar ca si-a schimbat conducatorul. Din plictiseala. Banditii astia vand pielea ursului din padure. In locul TV-urilor nu as arunca un ban pe gunoiul numit fotbal romanesc si sa vedeti ce mielusei se fac intretinutii fotbalului romanesc.

dansy (10 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 20:27

Bravo Maria!!Intotdeauna te-am admirat pentru curajul cu care ai scris.Daca toti colegii tai de breasla ar fi ca tine,fotbalul romanesc ar fi mai curat.

claun (14 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 20:38

si chiar crezi ca va infunda puscaria? eu nu cred. si chiar crezi ca va pierde banii pe care i-a „cistigat”? eu nu cred.pai nu ai auzit ca vor sa-i dea si 10 salarii (15000 euro)?!?!?dar astea sint problemele din Romania.noi daca furam o piine sau o gaina ne ducem la puscarie 3-4 ani, iar ei, care au furat, falimentat, devalizat, etc rid si fac misto.

gore (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 20:40

ooooofffffffffff,Doamne, nu ai obosit sa bati campii?

petru (26 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 20:49

Probabil urmeaza procesele grele pe care le are Mitica si era bine sa fie ,,detasat,, de imaginea oficiala a fotbalului.Se incearca o ,,punere a batistei pe tambal,, dar problemele fotbalului raman grave si nerezolvate.Si in loc sa se rezolve onest ,vertical se propun solutii tranzitorii de compromis.Nu poti face fotbal cu echipe sustinute de primarii ,sa faci clone pentru a parea ca te tii de cuvant …Sunt probleme grave care trebuiesc rezolvate cu PROFESIONISTI ONESTI SI VERTICALI ..Iar Mitica se prezenta cu tupeu ca o ,,cu..a batrana,,.Si de la ,,cu..e ,, i s-a tras …Mai dorea sa ii ofere un post de gradinar la Liga ,lui Gigi…Culmea,azi dimineata l-a desfiintat pe patronul Stelei … Oricum suporterii Stiintei Craiova il vor pomenii pentru relele facute acestui mare brand fotbalistic .Nu va fi iertat niciodata …

teodor (3 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 20:58

Bravo Maria, rămâi genială.

jugaru lucian (18 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 20:58

Cand vor juca si fotbalistii nostri impotriva Braziliei cum joaca sahistii romani contra Rusiei acum?
GM Andreikin, Dmitry (2706ELO) ii propune remiza prin repetarea mutarilor lui GM Parligras, Mircea-Emilian (2575), care raspunde cu…sacrificiu de Dama pentru a intra intr-un final Turn+Nebun+5 pioni contra Dama+3 pioni..
Pare ca vom pierde la limita, dar lupta este crancena, spectaculoasa si inca mai speram..

Echipa noastra este favorita nr. 19 si se afla pe locul 9, neinvinsa dupa 5 runde.
Fetele sunt tot pe locul 9 si vor intalnesc puternica echipa a Ungariei.
Loturile noastre :
-baieti : http://chess-results.com/tnr114411.aspx?lan=1&art=20&flag=30&wi=821&snr=19
-fete : http://chess-results.com/tnr115919.aspx?lan=1&art=20&flag=30&wi=821&snr=10
Si clasamente : http://chess-results.com/tnr114411.aspx?lan=1&art=0&flag=30&wi=821
http://chess-results.com/tnr115919.aspx?lan=1&art=0&flag=30&wi=821

vasco (317 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 21:42

Corect spus si foarte curajos,Maria,numai ca ,in acelasi stil cu al d-nei Lucia Hossu Longin in „Memorialul durerii” omiti ,cu buna stiinta ,cred eu sa spui cauza a ce se intimpla,si anume ca „izvorul”tuturor acestor racile(coruptie,justitie care nu se face,politicieni,etc.etc)este acest popor ,in ansamblul lui,adica noi toti,prin proasta educatie,prin incultura,prin lipsa de morala,prin complicitate,facem ca lucrurile sa fie asa.De aceea a fost posibila domnia atit de lunga a lui Dragomir si ne bucuram acum ca „am scapat de el”,de aceea a fost posibil si cultul personalitatii lui Ceausescu in vreme ce in alte tari ale aceluiasi „lagar socialist”nu s-a intimplat asa ceva,de aceea am predat la dusman conducatoru tarii si al armatei,ma refer la maresalul Antonescu si dea ceea,revenind la „Memorialul durerii”,d-na Hossu Longin nu duce curajul adevarului pina la capat si nu spune niciodata ca principalii tortionari erau evrei cominternisti sionisti.Speram mereu ca „dumnezeu vaface dreptate”,asteptam ca justitia sa faca dreptate,uitind ca de fapt justitia e cea mai corupta,si-au subjugat-o toti ,mereu,indiferent de epoca.
Asa ca ,sa nu ne asteptam ca indivizi ca si Dragomir,Sandu,clanul Becali,lotul „transferurilor” sau vreun politician,va fi vreodata pedepsit cu adevarat,prin inchisoare sau confiscarea averilor ilicite.Suntem demult o societate in metastaza.Totusi felicitari pentru curaj si pentru frumoasa naivitate!

maria andries (1349 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 21:59

Pt. vasco, interesant cum pui problema, dar, daca aruncam totul in seama poporului, trebuie sa ne lasam cu totii de meserie. Hai sa ne luam fiecare viata in serios si sa schimbam ce putem, partea grea, adica, pe ala din oglinda 🙂

Michele (3 comentarii)  •  14 noiembrie 2013, 22:25

respect Maria Andries

arh. Gheorghe Petrescu (246 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 5:14

Noul ales la LPF, Gino Iorgulescu, va trebui sa respecte tot ce a spus din cioculesc, caci daca nu, va zbura, neconditionat de peste tot. In rest, sanatate si la multi ani! HAI ROMANIA!

Cinezan Vladimir (82 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 5:45

Am văzut la o televiziune încrâncenarea cu care o doamnă avocat îi apăra pe cei care l-au băgat după gratii pentru 9 luni pe un tânăr pe nedrept acuzat pentru crimă. Aşa vor fi şi procesele cu Dragomir şi ceilalţi, o găluşcă pe care o înghiţim noi, cei pentru care s-a inventat justiţia „independentă”, caz concret – gaşca acelora cu „transferurile”. Nu aşteptăm nimic, tot fără crampoane rămânem pe un teren acoperit de apele nepăsării. Deja Iorgulescu a început să răspundă scrâşnit la întrebările jurnaliştilor, urmează balul mascat. Măcar Dragomir avea o mască ştiută… Apropo, să nu uităm de greci ! Şi aşa, şchiopi, putem câştiga cursa, chiar la începutul unei noi ere „escu” ! Calul nostru cel troian este acolo, depinde cine se ascunde în el… Nici Piţi nu ştie !

ciupi (400 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 6:09

va veni si alegerea sefului federatiei, vor urma schimbari si colo si dincolo, nu numai in fotbal ci si in viatza, atata cata inca exista, dar dosarul acela despre care ati pomenit tot in stare de coma va ramane. pana la adinci batranetzi, amin!

mihai tanase (26 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 7:09

EXCLUDEREA CRAIOVEI S-A FACUT LA FRF SI PE BUNE , DIN CAUZA PROSTIEI , HOTIEI SI GRANDOMANIEI LUI MITITELU .EL E SINGURUL VINOVAT IN CAZUL CRAIOVEI .MITICA ARE ALTELE PENTRU CARE A PIERDUT ALEGERILE .

Ithlin (17 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 9:04

Felicitări! Un articol concis și memorabil, pentru un fotbal așa cum îl vrem cu toții: CURAT!

corvette59 (24 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 15:17

Vasco are dreptate ! Coruptia, hotia si,partial, lenea sint in DNA -ul poporului roman . Fiecare ar vrea sa fie mituit,sa lucreze cit mai putin si sa-si insuseasca bunuri care se cuvin,sau apartin altuia . Sint si exceptii,dar ca de obicei ele intaresc regula.Daca poporul roman a ajuns sa-si aleaga presedinte pe unul care i-a „scufundat „flota comerciala …Sa nu ne fie cu banat,dar cum ne asternem asa dormim ! Dupa aproape 30 de ani am vizitat Romania in aceasta vara .Nimic nou acolo !Dimpotriva ! Pacat,mare pacat !

vasco (317 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 15:35

Multumesc pentru sfatul de la final,cu cel din oglinda am cam rezolvat-o,mi-e mai greu cum ies din casa si deja vad un trotuar care nu-mi place,vecini care au grija de capra mea,pietoni care se pling de conducatorii auto dar traverseaza de cele mai multe ori riscant pentru propria viata…si as mai putea continua pina la infinit.Imi iau viata in serios,sunt totusi un tip optimist si ma reincarc usor,dar cred totusi ca suntem cea mai atipica societate,exista un ceva undeva care nu ne lasa sa fim normali(nu am gasit alt cuvint).
Multumesc totusi ca ai bagat in seama postarea mea,dovada ca le citesti.Succes in toate,si mai ales iti doresc sa crezi in continuare in justitie iar ea,justitia, chiar sa-ti dea motive sa o faci!Eu mai astept.

NR (12 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 16:42

Apa trece pietrele(de moara)raman,d-na Andries, raman cum ? Inmarmurite intr-un colt al uitarii ca mai toate obarsiile puse sub influenta dinamicii ..”Cine e orb,surd si tace traieste 1000 de ani in pace” spune un vechi proverb italian,mustind a omerta conjugat cu mioriticul de fanar „interesul poarta fesul” decantandu-ne abrevierea logicii si confruntand-o cu morala ..iar noi speram intr-o revolutie a constintei ,o involutie a diabolicului ! Schimbam,schimbari,schimbandu-ne ..in nu stim inca ce.., imaginandu-ne un rezultat final corespunzator asteptarilor nu doar reflectiei..ma tem sa nu fie vorba de o rocada de fatada o morgana a viciilor atat de bine dosite.. Aceeasi Marie cu alta palarie dar aceeasi strategie,d-na Andries.

Venom (83 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 16:43

„Fabula celor 17 ani de regim Dragomir” – va dati seama ca au trecut aproape doua generatii care s-au nascut cu Sandu si Mitica si au crescut cu nenorocitii astia la TV ca exemplu, sub ochi? Nu e o fabula, e o tragedie.

peli (3 comentarii)  •  15 noiembrie 2013, 18:35

Corect si la obiect Maria!..Totusi sper din tot sufletul ca dosarul dezafilierii Stiintei sa nu dureze cat a durat dosarul „transferurilor’…..cam asta e peceptia mea despre justitia din Romania, din pacate!!!…

vasco (317 comentarii)  •  16 noiembrie 2013, 16:39

@NR,Venom,
Aferim!!!

Comentează