Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Scorurile resemnării

Deşi nu se află la primul abuz, nici la primul haos, FRF şi LPF au strîns la un loc 40 de ani de domnie fără opoziţie

Dumitru Dragomir deţine funcţia de preşedinte al LPF din 1996. Mircea Sandu a fost […]

luni, 5 august 2013, 9:30

Deşi nu se află la primul abuz, nici la primul haos, FRF şi LPF au strîns la un loc 40 de ani de domnie fără opoziţie

Dumitru Dragomir deţine funcţia de preşedinte al LPF din 1996. Mircea Sandu a fost ales în fruntea Federaţiei în august 1990. A fost nevoie de o cantitate apreciabilă de mandate, realegeri şi voturi democratice, pînă s-au prins şefii de cluburi că haosul din fotbalul românesc vine de la vîrf.

După ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anulat „barajul” de menţinere în Liga 1, vocile rebelilor circumstanţiali s-au făcut imediat auzite. De la oficialii Stelei pînă la CSMS Iaşi, protestele vizează tranşant Comitetul Executiv, liderii FRF şi LPF. Totuşi, în afară de noul patronat al Rapidului, care n-a apucat să ridice mîna în plenul Adunării Generale, toţi conducătorii de echipe poartă răspunderea pentru aberaţiile oblăduite de Sandu şi Dragomir.

La alegerile din noiembrie 2009, şeful LPF a fost reales cu 16 voturi din 18 de către reprezentanţii cluburilor din  iga 1. Nici un vot împotrivă. Dragomir a fost singurul candidat în cursă, la fel ca şi în 2005. Ar fi fost reconfirmat în funcţie şi cu un singur vot şi 17 abţineri. Cu mulţi, mulţi ani în urmă, la alegerile din 2000, Gino Iorgulescu a candidat şi el la şefia LPF. A obţinut 5 voturi descurajante din 16. După 17 ani de condus LPF, Dragomir vrea să candideze şi în 2014. Cum îi convinge pe nehotărîţi? „Dacă ies din nou preşedinte, nu schimb nimic. Schimbările au adus România în pragul falimentului!”.

Mircea Sandu este mai longeviv la şefia Federaţiei. Din august 1990, a fost reales de cinci ori. Singura dată cînd a avut emoţii şi un contracandidat notabil s-a întîmplat în 2005. Gică Popescu a obţinut 102 voturi, Sandu – 187. În ianuarie 2010, şeful FRF a strîns mult mai liniştit 192 de voturi, iar concurentul Constantin Iacov – 67. Toate aceste scoruri resemnat de categorice ne reamintesc o stare simplă de fapt. Şefii de la FRF şi LPF au lăsaţi să gestioneze fotbalul după bunul lor plac de către o sumă de persoane cu putere de decizie. O dată la patru ani, şefii de cluburi au un cuvînt de spus în privinţa organizării fotbalului românesc. Au un vot de dat. O dată ce au votat „pentru” Sandu şi Dragomir, degeaba mai vociferează retoric acum. Nici un vot împotriva şefului LPF! Nici un contracandidat, măcar de formă, la alegerile LPF! 23 de ani de conducere pentru Mircea Sandu şi abia acum unii descoperă nemulţumiţi că „se încalcă regulamentele”.

Aceste decenii fără opoziţie nu reprezintă un semn de sănătate a sistemului federal. După cum cazul Rapid – Chiajna nu reprezintă singurul delir al regimului Sandu şi Dragomir. Au existat multe abuzuri, multe interpretări piezişe ale regulilor, atît de multe, încît alegătorii din Adunarea Generală au trecut de la uluire la fascinaţie. S-ar spune că îi convinge, în primul rînd, abilitatea federalilor de a jongla cu regulamentele, astfel încît ele să nu deranjeze pe nimeni. Sau, mă rog, aproape pe nimeni. Cazurile Craiovei şi Timişoarei se înscriu, de fapt, în ordinea socotelilor de ordin personal, nu instituţional ale preşedintelui FRF.

Acum indignaţii din fruntea cluburilor condamnă haosul şi cer demisii. Vorbe. La momentul faptelor, în 2014, vor vota aşa cum le dictează conştiinţa mai mult sau mai puţin vinovată. De aceea va mai dura pînă să apară o şansă de schimbare reală la vîrful fotbalului nostru, o schimbare din aceea care să aducă regimul Sandu şi Dragomir în pragul falimentului. Fatalitate? Nu, doar laşitate direct interesată.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

me (2 comentarii)  •  5 august 2013, 9:50

o poanta din anii 90 , valabila si azi nu numai in fotbal
Intrebare : cu cine semanau romanii inainte de ’89
Raspuns : cu pinguinii -inghetau de frig si bateau din palme
I: dar dupa ’89 ?
R: cu dalmatienii -toti sunt patati dar toti latra , asa si cu acesti presedinti de club , cel mai bun exemplu , dezafilierea Craiovei …. pt motive ca : „persiflare de regulamente , pact cu Diavolul ” etc etc ….

Marian (1 comentarii)  •  5 august 2013, 9:52

Excelent articol. Felicitari!

zeze (7 comentarii)  •  5 august 2013, 10:00

e interesant sa vezi cine sunt de fapt cei care cer demisii.sunt fix aceia pe care sandu si dragomir i-au aparat indiferent de ceea ce au facut, au dat cu pumnul in suporteri si jurnalisti, au trantit meciuri dupa interese si cumetrii etc.

LEFTER POPESCU (30 comentarii)  •  5 august 2013, 10:13

FRF SI LIGA CALCA IN PICIOARE REGULAMENTELE SPORTIVE DUPA PROPRIILE INTERESE.

Astazi, – (mai putin mass media care se pare traieste din zvonuri si inventii si nu doreste aflarea adevarului)- se astepta de catre iubitorii fotbalului, Adunarea Comitetului executiv a FRF, in care aceasta trebuie sa JUSTIFICE :

1 – de ce nu si-a aparat la TAS DECIZIA BARAJULUI ?

2 – daca a reintrodus Regulament, in ziua meciului 06.07.2013, art. 20 si cum va proceda in continuare, inclusiv daca echipa Rapid va contesta la “APEL” TAS ?

3 – daca avocatii din casa de avocatura care lucreaza de regula pentru FRF , a reprezentat echipa Concordia cu materialul de contestarea a barajului la TAS , inclusiv cu sfatuirea de a nu cere o judecata in regim de urgenta. ?

4 – de ce FRF a permis aceasta ?

Echipa Rapid Bucuresti, victima a fara de legilor a celor ce conduc destinele forbalului romanesc

Decizia TAS, favorabila echipei U Cluj, a dat peste cap dorinta lui Sandu, Duru, Mitica si a comisiilor lor de a retrograda echipa Rapid . In urma acestei decizii, pe cale de consecinta echipa Rapid trebuia sa ramana in Liga I .

Pentru ca nu au avut curajul sa-si recunosca greseala (de fapt dorinta de a retrograda echipa Rapid), neluind in calcul intrarea acestora in insolventa (vezi cazul U Cluj), ceea ce nu se opunea obtinerii “Licentei” dupa regulamentele UEFA si FIFA, cei de la FRF au inventat un baraj ilegal fara suport regulamentar, prin vocea sindicalistului Dumitru Costin (care in dese randuri, s-a ante-pronuntat, spunand ca echipa Rapid trebuie sa joace in liga a II-a).

Nimeni din Comitetul executiv, nici macar presedintele Sandu Mircea nu s-a opus acestei decizii neregulamentare) , asa ca, in corpore, in frunte cu Sandu Mircea si Mitica Dragomir, au votat in secret aceasta decizie neregulamentara, mizand pe faptul ca echipa Concordia (care avea 3 saptamani de cantonament) va invinge cu usurinta, in meciul de baraj, un Rapid care nu mai avea jucatori cu ce sa incropeasca o echipa (marea majoritate a acestora plecase) iar cei ramasi (tineri de 18-20 de ani nu incepuse pregatirea si deci, nu erau antrenati).

Se pare ca marea marlanie insa de aici incepe : Meciul este anuntat sa se dispute peste cateva zile, sambata 06.07.2013. In acelasi timp, in zilele premargatoare meciului, printr-un plan pus la punct, in cardasie, intre FRF si Concordia Chiajna, FRF este data in judecata la TAS de catre Concordia.
Surpriza (tinuta secret) vine cand se afla ca materialul probator de contestare a barajului, de catre echipa Concordia Chiajna, este facut de catre casa de avocatura care a aparat si apara interesele FRF, care pune la cale modul in care acestia trebuie sa actioneze la TAS . Adica FRF contra FRF .

In ziua disputarii “barajului de ramanere in Liga I”, 06.07.2013, FRF reintroduce ilegal in regulament art. 20, revocat in 2012 ?
In acest art. 20, se spune ca o echipa care nu primeste licenta este inlocuita de catre prima echipa retrogradata. In acest fel FRF o reintroduce pe Concordia in Liga I inaintea disputarii barajului, chiar daca meciul va putea fi pierdut de catre aceasta. Cum de altfel s-a si intamplat.

Echipa Concordia CHIAJNA, sfatuita de avocatii FRF, nu cere la TAS , judecarea cazului in procedura de urgenta, prin simplu fapt, ca se dorea trecerea a ceva timp ca sa nu afle de introducerea art. 20 in ziua meciului .

In ziua de 02.08.2013, (la o luna dupa depunerea contestatiei meciului de baraj), la judecata de la TAS – CONCORDIA contra FRF -, aceasta din urma (FRF) nu se prezinta si nici nu este reprezentata de vreunul din avocatii sai, pentru “a-si apara barajul mincinos” . In aceste conditii ,-IN LOC DE TREI ARBITRII JUDECATORI- cate unul de fiecare parte si un altul neutru – , Concordia isi alege un arbitru (un fost impresar de jucatori) care judeca doar pe datele prezentate de Concordia (reprezentati in sala de un spaniol) si pe ceea ce i-au sfatuit avocatii FRF, trunchind adevarul .
In aceste conditii ARBITRUL , neinformat (deoarece FRF nu a fost reprezentata ) a dat pe fond acesta decizie pe care o numeste si executorie.

Daca FRF s-ar fi prezentat la TAS, pentru a–si justifica decizia barajului neregulamentar, ar fi trebuit (fara sa-si doreasca asta) sa apare in fapt echipa Rapid. , ori ei, dimpotriva, doreau ca aceasta echipa sa retrogradeze si de aceea au refuzat sa se “apere” la judecata TAS.

Art. 20 introdus ilegal in regulament, in ziua meciul de baraj, a fost “argumentul” cu care Conconcordia a ramas in Liga I ?

Acum, echipa Rapid trebuie sa actioneze in judecata, la apel (TAS) contestand aceasta decizie, in care FRF nu s-a aparat iar ea a fost prejudiciata, si sa arate toate fara de legile FRF, Comitetului executiv al FRF si ale LIGII, de asemenea sa readuca in discutie (cu documente) situatia sa de echipa intrata in insolventa in 12.12 2012 – avand precedentul U Cluj -, si termenul judecatoresc din septembrie 2013 (cand se va aproba planul de reorganizare), lucruri pe care Concordia le-a ascuns ; inclusiv ca UEFA a penalizat echipa Rapid in ianuarie 2013, pentru intrarea in insolventa, cu 100.000 de euro si cu neparticiparea in cupele europene pe o editie din urmatorii trei ani, ceea ce demonstreaza ca nu s-a cerut retrogradarea Rapidului ci doar penalizarea ei.

In acest moment FRF si LIGA vor trebui sa astepte rezultatul demersului echipei Rapid la “APELUL” de la TAS, altfel, daca va continua liga I cu Concordia Chiajna, s-ar da peste cap intreg campionatul daca echipa Rapid va avea castig de cauza.

Totul a inceput de la Sandu Mircea si Duru care nu au vrut in ruptul capului sa judece insolventa conform legii UEFA dar si a legilor romanesti , chiar daca ,intre timp , aparuse deciazia TAS favorabila U CLUJ.

O echipa intrata legal in insolventa nu trebuie retrogradata pentru ca a intrat sub incidenta legii UEFA si FIFA si a judecatorilor romani, ori contra acestor prevederi, FRF dorea un campionat cu 16 echipe .

Legal sub toate formele , echipele U Cluj si Rapid trebuia sa primeasca dreptul de a juca in Liga I fiind exonerate de obtinerea Licentierii romanesti.

UEFA recomanda obtinerea Licentei doar echipelor, care obtin pe criteriul sportiv, dreptul de a participa in cupele europene . In cazul echipei Rapid este si echipa Malaga din Spania, care a primit aceeasi interdicitie ca si echipa bucuresteana, pentru ca facea parte din grupul echipelor ce au participat sezonul trecut in competitiile europene .

Sa vedem acum pe unde vor scoate camasa Sandu, Duru ,Mitica si Comitetul executiv al FRF daca echipa Rapid va avea castig de cauza in demersul sau.

**** In cadrul emisiunii Fanatik, televizata de DIGI 1, din 02.08.2013, dupa ora 22, Ionut Chirila, antrenorul echipei Concordia, dorind sa-si aroge meritul deciziei, se tot lauda cu prietenia sa, pe care o are cu avocatii casei de avocatura (cea care a aparat interesele FRF, pla dezafilierea echipelor U CRAIOVA si POLI TIMISOARA ), care i-au sfatuit in demersul clubului sau, cum sa conteste decizia FRF de la TAS . Vazand ce porumbel scoate pe gura, Mitica Dragomir a intervenit disperat, in direct la tv., spunandu-i acestuia, pe un ton imperativ, sa taca imediat din gura pentru ca prin ceea ce spune poate iesi cel mai mare scandal din fotbalul romanesc. Acesta s-a conformat imediat.
Dindu-si seama de gravitatea situatiei (incerca si el sa se dea mare) , Ionut Chirila a devenit absent pe tot parcursul emisiunii . Realizatorul Horia Ivanovici , chiar l-a intrebat in dese randuri, de ce are aceasta pozitie tacuta, insa acesta a refuzat sa raspunsa .

Seneca (4 comentarii)  •  5 august 2013, 10:25

Dar oare ma intreb acesti Mitica si Nasu’ nu au oare nici un Superior, nici un sef in fata caruia sa raspunda?? De ce a fost desfintat Ministerul Tineretului si Sportului? Oamenii astia fac ce vor ei pentru ca nu sunt trasi la raspundere de nimeni. Ei sunt proprii lor sefi. Tara bananiera, asta suntem.

maria andri-CA$H (5 comentarii)  •  5 august 2013, 10:34

mărie, dar mititelu ce mai face? :)))

dimi (21 comentarii)  •  5 august 2013, 10:44

Mersi Maria pt. articol,daca din 1990 romanii ar fi gandit nu cu *picioarele* azi nu aveam haos in fotbal.Numai intr-o tara de „cretini” pot fi la conducere indivizi ca Sandu si Dragomir !Bine ar fi ca voi cei din presa sa descrieti cititorilor cum au ajuns ei in fruntea fotbalului.Cat ma priveste pot sa-ti spun ca pe Sandu pe cand juca la Progresul si l-am arbitrat l-am eliminat de doua ori,asa de cuminte era.Iar pe Dragomir la fel cand a pierdut cu mine la FC.Olt sau Steagu Rosu Bv.nu am mai fost delegat o luna.Si cate se mai spune de acesti doi eroi ! Cu ani in urma la o emisiune „fotbal minut cu minut” codusa de Mircea M.Ionescu si care avea o tema:”credeti ca fotbalul romanesc este intr-o criza?”eu am raspuns ca atata timp cat acesti indivizi vor ramane in fruntea fotbalului, nu se va rezolva ceva.In urmatoarea sapatamana, M.M.Ionescu a fost scos dela Radio Rom.Actualitati !!!

duralex (12 comentarii)  •  5 august 2013, 11:00

felicitari. important ce e de facut ca barbatii din fotbal, nu sunt barbati, ci niste lasi, indolenti, avari, mafyhoti corupti si ipocriti. interesul este sa le meargabine in afaceri, cu ajutorul fotbalului. de ex. gh. copos, borcea, turcu, badea dinca, nicolae, niculae. pinalty, puiu, gh florea, netoiu, etc. cind primaria chiajna, din banii publici obtine licenta, iar rapidul s-a scufundat inaintea lui copos, patron a 7 hoteluri si o fabrica de motoare ce exporta pina-n japonia, nici premierul, nici dna nu se intreaba de ce banii publici pt. licentiere?de comisionul de 3, 5 mil euro nimeni n-a auzit, nu cere corpului de control al premierului sau DNA sa verifice legalitatea??este discriminatoriu ca unii sa obtina licenta cu bani de la buget, repetenti de 2 ori, iar altii, avind autoritate de lucru judecat sa nu aiba avocat la TAS?O RUSINE NATIONALA TANDEMUL CELOR 2 DINOZAURI.

cristian007 (22 comentarii)  •  5 august 2013, 11:10

” Au existat multe abuzuri, multe interpretări piezişe ale regulilor, atît de multe, încît alegătorii din Adunarea Generală au trecut de la uluire la fascinaţie. S-ar spune că îi convinge, în primul rînd, abilitatea federalilor de a jongla cu regulamentele, astfel încît ele să nu deranjeze pe nimeni. Sau, mă rog, aproape pe nimeni.” Ai pus punctul pe I, pe J si chiar pe literele care nu au punct. Cand noi romanii vom intelege ca legile, regulamentele exista pentru binele nostru si nu impotriva noastra, ne vom numii popor civilizat. Pana atunci dulaul sare, catelusul trece pe sub si doar amaratul de catel se impiedica de bata.

barbu (104 comentarii)  •  5 august 2013, 11:22

cât de curând ,se va ajunge la suspendarea fotbalului românesc din competiţiile aflate sub egida FIFA şi UEFA – s-au săturat şi străinii de aberaţiile româneşti. până atunci, să nu ne mai mirăm dacă unii arbitri se vor uita cu silă la echipele româneşti – şi vor fluiera în consecinţă.

tostao (10 comentarii)  •  5 august 2013, 11:33

da,Maria,ai dreptate,niste curve toti…romanii…si,ca sa nu bat apa in piua, dau si un exemplu voi,ziaristii, ati promovat toate leprele,jegosii,interlopii ca Becali,Iancu,Mititelu,Borcea si multi altii ca ei,le-ati sorbit vorbele si i-ati varat, cu mare placere,pe gat iar acum,urlati ca sunt asa si pe dincolo!….iar voi niste caractere precum Maica Tereza!….nimic personal cu tine,chiar te iubesc….ai auzit cum chicotesc ”ziaristele” acrediate pe langa Palatul Becali,cand Becali are accese de ”umor” jegos,sau cand jigneste oameni nevinovati?….si atunci?…nu-i asa ca suntem un popor de curve?

dan.motru (48 comentarii)  •  5 august 2013, 11:41

Shogun-blue si eu afirmam de mult acest fapt ca Steaua trebuia dezafiliata pentru ca puscariasul sau mafiotul Becali a dat in judecata FRF in litigiul cu Bacaul.Ei nici licenta nu trebuiau s-o ia datorita datoriilor catre firme de stat(Ministerul Apararii)pentru stadionul folosit sau alte societati particulare,plus restante la jucatori.Steaua pe langa faptul ca este o echipa privilegiata de mafia frf,este si protejata de masmedia centrala care nu dezvaluie aceste adevaruri fiindca sunt jurnalisti subiectivi sau fara deontologie profesionala.

vasy (2 comentarii)  •  5 august 2013, 13:07

Scurt si la obiect, Maria te iubesc 😛

Daniel (6 comentarii)  •  5 august 2013, 13:55

Am si eu o idee, care vad ca a fost expusa pe aici de cei care ati comentat. Dan.motru, tu ai adus subiectul Steaua in discutie si ai adus argumente logice si de bun simt, dar uite si ideea mea legata de echipa puscariasului Becali: de acum inainte, cinci ani de zile, cat tine supravegherea aia pe care a anuntat-o UEFA in cazul de coruptie in care e implicata, Steaua va fi cea mai protejata echipa din fotbalul romanesc.Din toate directiile, in orice mod.Orice va fi rau de Steaua va fi ascuns, iar in fata va fi scos doar ce da bine…..
Cei de la FRF si LPF nu-si vor da demisiile, nu vor cere scuze, nu vor face nimic.Nici macar nu-l vor demite pe selectionerul condamnat.

Georgel (7 comentarii)  •  5 august 2013, 14:10

da, Maria, e bine si mai tarziu ca observi. Din 19 milioane romani, doar cei doi sunt alesi sa condca fotbalul nostru, nimeni nu vrea pe altii. Perspectiva post MS este ca un condamnat penal, chiar si cu suspendare este, in capul multora, marea salvare. Nu, marea salvare sunt milioanele care lipsesc, spunea si Sandu azi. Atat timp cat nu ai 4 mln buget, cum sa lupti impotriva altora cu bugete de 3 ori sau 60 d eori mai mari ? Nu le scoate nici Sandu, nici Popescu. Voi, insa, va luati banii si scrieti pentru a injura tembelii. Mai vedem peste 2 ani!

MIHAI TANASE (26 comentarii)  •  6 august 2013, 6:47

MAI IMPORTANT DECAT CE SE INTAMPLA CU ECHIPELE , CARE SUNT NISTE ENTITATI ALE UNOR POTENTATI AI VREMII .ESTE FAPTUL CA SUB DOMNIA CELOR DOI S-AU PIRDUT MULTIPLE CALIFICARI ALE NATIONALEI SI EI NU SI-AU DAT DEMISIA NICIODATA , SI FAPTUL C-AU DISTRUS FOTBALUL JUVENIL .

dana (6 comentarii)  •  6 august 2013, 10:33

din link-urile oferite de către shogun_blue, este cât se poate de clar că steua a acţionat în instanţele civile FRF. şi totuşi, împotriva ei nu s-a luat măsura luată (pe nedrept!) împotriva universităţii craiova.
eu, dacă aş fi conducător de club, aş trimite chestia asta la UEFA. iar dacă aş fi mititelu – la TAS!

Nea Gogu (24 comentarii)  •  6 august 2013, 10:51

Caruselul afilierilor si dezafilierilor continua .In ce fotbal se retrogradeaza Vice campioana pe motive asazis tehnice .In Romania-Sp Stud si Poli Tim. Unde se arunca la cos un club cu traditie si istorie glorioasa.In Romania .U Craiova poate depune marturie. Unde e posibil ca doi interlopi sa conduca destinele sportului nr1.In Romania. N-am folosit semnul intrebarii.Nu merita !Nu si-l pun nici cei in drept sa intrebe !

Alex One (132 comentarii)  •  6 august 2013, 11:05

Faptul ca votezi o persoana nu inseamna ca esti de acord cu prostiile pe care le face ulterior. Daca am gandi altfel ar insemna ca nimeni sa nu se mai prezinte la vot niciodata.

sorin (43 comentarii)  •  6 august 2013, 16:29

spune-mi te rog Maria in cazul Craiovei si a Timisoarei TAS-ul a dat sentinta favorabila cluburilor ? Efectiv nu stiu . Au existat reclamatii la TAS ? Vad ca le dai de exemple a altor ilegalitati a celor doi capi ai fotbalului romanesc .De aceea intreb .

Georgian (1 comentarii)  •  7 august 2013, 1:39

Lefter Popescu….
Excelent…de unde stii toate astea?

Aristotel (97 comentarii)  •  7 august 2013, 12:55

Iata de ce s-au ales de fiecare data cand au candidat : Cu circa o saptamina inainte de alegeri,, delegatii” sunt chemati la Casa Fotbalului, cazare gratuita, mincare gratuita, etc ! In cele cateva zile pina la alegeri, mai sunt tinute cateva sendinte, plictisitoare, fara importanta.. Deci, o saptamina, pe mincarea, bautura si dormitul FRF ! Apoi, printr-a masinarie pusa bine la punct, sunt indepartati toti contracandidatii potentiali periculosi pentru ei, gasindu-le multe motive; ca n-au experienta, ca nu cunosc limbi straine, ca n-au facultate, etc. Votul propriuzis, este de cascadorii risului ! Se voteaza prin ridicare de mina ! Se noteaza doar cine se abtine si mai ales cine voteaza ” contra ” ! Cei care au avut tupeul sa voteze contra, sunt scrisi intr-o agenda ! Va dati seama, ca acestia vor fi hartuiti in continuare, pentru indrazneala de a fi contra „nemuritorilor” ? Multi se intreaba, de ce sunt amenzile asa de mari in fotbal, de ordinul miliardelor si unde se duc acesti bani din amenzi ? Acesti bani, sunt cu ” circuit inchis” ! Ei merg in contul LPF si FRF, de unde sunt ridicati si premiatii sefii, pentru ” performantele deosebite in fotbal ” ! Uneori isi mai platesc si eventualele operatii de cancer ! Daca echipa nationala castiga un meci sau se califica la un turneu final, sefii iau prime de sute de mii de euro, iar la cei care si-au rupt piciarele pe teren, recte jucatorii, sunt miluiti cu cateva mii de euro ( cam 6000 euro de jucator ! ) Grosul primelor, le iau niste nesimtiti, care absolut accidental, mai sunt inca sefi ai fotbalului romanesc ! Interesant este si contractul lui Piturca la nationala ! El are 35.000 euro pe luna ( banii nu sunt toti ai lui, mai cotizeaza si el pe ici pe colo…), dar interesant este ca daca va fi dat afara pentru necalificare, conform clauzei din contract, liga se obliga sa-i plateasca in continuare contractul, ca asa e clauza ! Oare, cat de prost trebuie sa fi ca si conducator, sa faci un asemenea contract ? Probabil, banii pe care ii ia dupa ce a fost dat afara, ii imparte cu… cine? Cu Papa Benedict al nu stiu citelea…

Comentează