Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Ţara în care trăim

Procesele durează prea mult. Ghici cine trebuie să lupte pentru reforma în justiţie? Deputatul Neţoiu şi deputatul Becali!

Încă doi ani de aşteptare pînă la un verdict în Dosarul Transferurilor. Doi ani reprezintă o estimare optimistă. Calitatea de parlamentar a […]

marți, 21 mai 2013, 9:06

Procesele durează prea mult. Ghici cine trebuie să lupte pentru reforma în justiţie? Deputatul Neţoiu şi deputatul Becali!

Încă doi ani de aşteptare pînă la un verdict în Dosarul Transferurilor. Doi ani reprezintă o estimare optimistă. Calitatea de parlamentar a unuia dintre inculpaţi, Gigi Neţoiu, ar putea complica şi mai mult traseul Dosarului prin instanţe. Există şanse ca deputatul Neţoiu, ales în decembrie 2012, să fie judecat separat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lentoarea cu care se împarte dreptatea la noi este echivalentă cu rapiditatea tribunalelor staliniste. O judecată tergiversată cu anii nu e cu nimic mai solidă şi mai întemeiată decît o judecată sumară, ochiometrică. În Dosarul Transferurilor, drumul lung şi anevoios pînă la verdict este şi în spiritul, şi în litera bătăii de joc. Cetăţeanul, microbist sau nu, aşteaptă de la tribunale să judece şi să dea verdicte. Nu aşteaptă să fie răzbunat, consolat, confirmat. Aşteaptă ca legea să fie aplicată şi atît. Or, în acest moment, pentru a aplica legea, magistraţii români au nevoie de un răstimp nefiresc de lung.

Cazul Neţoiu, care ar putea complica Dosarul Transferurilor, e posibil pentru că fostul acţionar de la Dinamo a fost votat de nişte cetăţeni. A fost votat, pentru că a putut candida. Dacă aveam o lege a lustraţiei în vigoare (hai, că n-au trecut decît aproape 24 de ani din ’89!), care să interzică accesul la funcţii pentru foştii membri ai Securităţii, candidatura în Dolj a domnului Neţoiu n-ar fi fost posibilă. Domnul deputat Neţoiu a fost ales, deşi are dosar penal, deşi a declarat pe propria răspundere că a lucrat în cadrul fostei Securităţi. Mai vreţi reformă a clasei politice?

A dobîndit, o dată cu funcţia, imunitate parlamentară. Şi-ar putea pierde imunitatea dacă deputaţii din Comisia Juridică decid asta. În Comisia Juridică a Camerei îl găseam, pînă ieri, pe Gigi Becali, şi el votat de cetăţeni. „Singura lui legătură cu justiţia”, comenta „România liberă”, „este în calitate de inculpat”. Just. Trimis în judecată în noiembrie 2010, în Dosarul Terenurilor MApN, finanţatorul Stelei a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare.

Gigi Becali avea un cuvînt de spus în privinţa judecării lui Gigi Neţoiu. Gigi Becali, absolvent de liceu tehnic (mai vreţi reformă în învăţămînt?) avea misiunea să pregătească reglementări în domeniul dreptului civil, penal, contravenţional etc. Putea lua hotărîri privind organizarea judecătorească. Cercul vicios e aproape perfect: inculpaţii intră în afaceri, investesc în campanii electorale, intră în Parlament, de unde dau sau blochează legi în funcţie de propriul interes.

Avem nevoie de reformă în justiţie. Dar cei care ar trebui să se ocupe de asta nu au nici un interes să urnească mastodontul care nu se grăbeşte să-i judece. În prima instanţă, cei opt inculpaţi din Dosarul Transferurilor au fost achitaţi pe motiv că „faptele nu există”. În Apel, au fost condamnaţi, pentru că „faptele există”. Decizia de la Înalta Curte, de rejudecare a procesului, completează tabloul: justiţia română este un exersat mecanism de mistificare a faptelor. Încă doi ani de termene, cu cheltuielile aferente.

Asta e ţara în care trăim şi alta nu avem. După ce trimitem oameni cu dosare penale în Parlament, nici măcar nu putem să ne plîngem. N-avem decît să aşteptăm cu ochii în soare o justiţie care să funcţioneze şi în altă direcţie decît tocatul banilor publici. Sau, da, în lipsă de justiţie, de spitale, de şcoli, de sport curat,  putem face cozi interminabile la icoanele la care nu se roagă ei.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

george (7 comentarii)  •  21 mai 2013, 11:35

Felicitari pentru articol. Sunteti un jurnalist foarte bun d.p.m.d.v. Din pacate aveti mare dreptate. Modul in care cei 8 interlopi scapa nepedepsiti este revoltator. Am citit in alt articol din GSP ca noul cod penal din 2014 reduce pedepsele la inselaciune, probabil si la evaziune fiscala, violuri etc. Asta este daca legile le fac niste nestiutori. Suntem o tara de natangi, am ajuns sa votam pentru 2 mici si o halba de bere, unii… Nici nu poate fi vorba sa mai avem incredere in justitia romana. Da oare mai poti avea incredere in ceva in Romania ?

Parere (1 comentarii)  •  21 mai 2013, 11:43

Foarte bun articolul. Ai pus punctul pe „I” in legatura cu situatia actuala din tara asta. Noi vrem schimbari, dar cei pe care ii alegem (nu o sa ma intreb cum de ajung aceste personaje sa fie alese) nu au absolut niciun interes sa faca asta.
Nu mai putem decat sa speram ca viitoarele generatii vor reusi sa-i dea jos pe cei care sunt acum „fruncea” Romaniei. Asta, bineinteles, in caz ca nu vor fi si ei angrenati in acest sistem falimentar.

Cum spunea o melodie: „Sunt masochist, traiesc in Romania…”

Agree (2 comentarii)  •  21 mai 2013, 13:12

Romani sunt probabil cei mai lacomi,mai prefacuti.mai lasi,mai prosti,mai corupti oameni de pe pamant[Agree 2013 era noasrta] Acum un an mi de oameni protestau inpotriva gazelor de sist,iar astazi cand sa dat verde exploatari gazelor de sist nu mai protesteaza nimeni .De ce ? Pentru ca atunci cand au protestat au fost platiti.
La ultimele alegeri de exemplu cu cine ar fi votat romani daca[prin absurd] Einstein PDL ar fi candidat impotriva lui Jack Spintecatorul USL ? Cine ar fi fost invins cu 75% ? Romanii! Un popor cu intelect de maimuta! Nu trebiue sa fim suparati pe Romani pentru ca ei nu stiu ce fac!Atat ii duce mintea!

boy (15 comentarii)  •  21 mai 2013, 13:33

doamna andries se va face dreptate …se va face expertiza si nu vor mai fi aceste judecatoare compromise!! vor fi condamnati la puscarie!!

RRR (9 comentarii)  •  21 mai 2013, 13:38

Frumos articol. Felicitari.
Astept de ani de zile un verdict in cazul acestor oameni si tocmai cand trebuia sa apara si sa se dovedeasca faptul ca legea este pentru toti in aceasta tara, iata ca s-a dovedit, inca o data, ceea ce stiam dintotdeuna:
existenta incompetentei si coruptiei la cel mai inalt nivel.

aureliano08 (2 comentarii)  •  21 mai 2013, 13:48

Singura sansa ca sa scapam de batjocura asta, de tot circul asta cu justitia din Romania, dumneavoastra sunteti, presa. Sa va adresati Uniunii Europene, peste tot in Europa, ca sa vada toti ce se petrece cu justitia din Romania.

utraian (40 comentarii)  •  21 mai 2013, 13:51

Calitatea de parlamentar a lui Gigi Netoiu e defectul nostru. Am vrut alegeri uninominale, ca sa ce? Ori suntem prosti ori ne prefacem.
Nea carnat Carol II si papagalul de Mihai, 5 ani de razboi, 50 de ani de Stalinism, o revolutie cu iz mare de interventie straina, nu au fost de ajuns pentru un POPOR DE PAPAGALI CA NOI.
Numai la noi se poate asa ceva, acum, in conditiile date, dupa ce au murit prosti in Revolutie pentru a fi liberi.
Si Dragomir si Sandu sunt sefi? Si Netoiu si toti mafiotii parlamentari, alesi prin votul nostru?
Are you f….g kidding me? Ne mai miram d-ra Andries de ce suntem in halul asta.
NU HOTII SUNT DE VINA CI NOI…CA NU VREM SA-I INCHIDEM

icstream (1 comentarii)  •  21 mai 2013, 13:56

Pentru că de fapt ÎCCJ, înseamnă Înalta Curte pentru Corupţie în Justiţie, judecând după numărul de judecători arestaţi pentru luare de mită. Despre ce discutăm, dacă unul care fură o găină de 25 lei ia 4 ani de puşcărie, iar unu care fură sute de milioane de euro ia decât 2 ani şi urlă ca e deţinut politic, despre ce vorbim? Judecători care reduc pedepsele peste noapte de la ani grei la cateva luni sau nup-uri. Depre procurori care dau NUP pentru un dosar de plagiat clar, doar pentru ca „suspectu'” e prim-ministru, fost (sau actual) avocat si el…

utraian (40 comentarii)  •  21 mai 2013, 13:56

6 aureliano08 on 21.05.13 at 1:48 pm Singura sansa ca sa scapam de batjocura asta, de tot circul asta cu justitia din Romania, dumneavoastra sunteti, presa. Sa va adresati Uniunii Europene, peste tot in Europa, ca sa vada toti ce se petrece cu justitia din Romania.

Lasati porcariile astea… Asta e treaba poporului roman, sistemul e total corrupt…100%. nu exista scapara. Ce sa faca presa la Bruxelles?
ASTA E TREABA NOASTRA. Haideti sa ii ardem!

njknjkkjk (2 comentarii)  •  21 mai 2013, 13:57

Si dumneavoastra nu vi se pare ca reprezentati o parte din problema? In momentul in care in presa se pune atat de multa presiune asupra unor aspecte. Ca sa nu mai spun si de eternul : „cazul dezvaluit de GSP”. Ultimul lucru de care avem nevoie e o reforma. Prin 100 de reforme am ajuns unde suntem. La fiecare schimbare de ministru exista 3 refrome, la fiecare regim 100. Ceea ce a avem nevoie e de mai mult bun simt. Din partea presei care face presiuni sau se aduna ca ciorile pe un hoit in fata portilor, din partea inculpatilor care dau capuri in gura la presa, din partea judecatorilor care se gasesc intre 4 tabere (sau doua) samd. Da aceasta e tara in care traim. Si dumneavoastra si presa si parlamentarii si toti fac parte din ea. Si totusi judecatorii au misiunea de a nu face parte din aceasta tara. Si sper sa reuseasca.

gilos (98 comentarii)  •  21 mai 2013, 14:08

Draga Maria,

Felicitari pentru articol, ai spus lucrurilor pe nume si, din pacate, ai mare dreptate !!!

njknjkkjk (2 comentarii)  •  21 mai 2013, 14:09

Ca sa nu mai spun de circul mediatic care a avut loc in ultimele 24 de ore. Ceva penibil. S-a acoperit totul de la programul de somn pana la fluctuatiile de scaun ale lui Jiji in inchisoare. In acelasi timp s-a descoperit un alt caz care pe mine personal m-a socat. Acei copii orfani care aratau precum prizonierii din lagarele celui de-al doilea razboi mondial (in anul 2013) in momentul in care noi irosim si aruncam foarte multa mancare. Dar din cele 60 de minute de stiri aceasta stire a acaparat un incredibil 5 minute in comparatie cu cle 10 minute destinate detalierii meniului lui Becali de la penitenciar. Stiu ca este greu de schimbat aceasta mentalitate dar e nevoie sa incepem de undeva. Dumneavoastra le-ati dat aceasta putere/notorietate. Tot dumneavoastra presa in timp puteti sa le-o luati.

sim (25 comentarii)  •  21 mai 2013, 14:17

Bravo Maria! Bine scris. Ce curaj…
Da… Se judeca de 10 ori, deci zece salarii grase de judecatori si tot restul pana la curentul consumat de becuri… Care se iau din impozitele noastre, a prostimii… Ei o duc bine si asa, noi nu.
„Judecati-i mai repede ma, ca nu mai putem cu birurile!”

alex (2 comentarii)  •  21 mai 2013, 14:38

Bravo Maria! Bine scris!

serban filipescu (1 comentarii)  •  21 mai 2013, 14:53

Crima organizată din fotbal: o caracatiţă imună în faţa unei justiţii semi-impotente
Când scriu aceste rânduri, tocmai am aflat că s-a amânat din nou verdictul final în Dosarul Tranferurilor din fotbal. Reamintesc celor care cunosc doar superficial sau mai deloc problema că acest caz a fost analizat şi judecat prin tribunale mai mult de cinci ani, fiind vorba de nici mai mult nici mai puţin de 58 de termene! Personaje, hai să le spunem „pitoreşti” (eufemism pentru băieţi descurcăreţi, la limita legii) precum Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu, Jean Pădureanu, George Copos și Gică Popescu, pe care aproape toată suflarea microbistică a ţării dar şi mulţi dintre oamenii corecţi, care vor ca justiţia să triumfe, îi aştepta să îşi ocupe un loc meritat după gratii, au reuşit să amâne din nou momentul penibil când vor putea să se bronzeze facial la ferestre de 20 pe 20 centimetri, cu modele in forma de zăbrele. Degeaba judecătorii au strâns destule probe cât să condamne întregul pluton infracţional, degaba presa le-a şoptit tandru celor din lotul respectiv că a venit momentul cel mare. Totul în zadar. Iar acuzaţii păreau să ştie prea bine ce va urma. În ciuda lacrimilor vărsate patetic de George Copos, cel care are bani să cumpere telecabine şi hoteluri la Poiana Braşov dar nicidecum să salveze Rapidul înainte de retrogradare şi umilinţă, în ciuda atitudinii de copil răsfăţat ale lui Borcea (un manager catastrofal al secţiei de fotbal de la FC Dinamo) sau a gesturilor de golan de Ferentari ale lui Ioan (Giovanni) Becali care aplică lecţii de rugby contra unor ziarişti care îi stau în drum, aş putea jura că ştiau toţi că nu se va întâmpla nimic.
Dar cum se poate explica această tergiversare ruşinoasă şi descalificantă pentru justiţia română? Probabil că şi dv, stimaţi cititori, vă gândiţi la câteva scenarii posibile, cum fac şi eu acum. Aşadar membrii acestui lot de indivizi cu imensă putere de decizie în fotbalul nostru (patroni, impresari, samsari etc.) posibil să fi ajuns să corupă şi să influenţeze politicieni la vârf, să le cumpere tăcerea sau să o obţină prin şantaj şi ameninţare. Pe la colţuri, la cozile formate la stadioane pentru bilete la meciuri se mai spune că e la fel e plauzibil să se fi acţionat şi asupra unor procurori şi judecători, care deh, oameni sunt şi ei. Au familie de întreţinut, gură şi stomac de hrănit şi maşină de dus în service. Nu ştiu dacă e aşa, nu am cum şti. Dar ce gândeşte lumea ar putea fi mai important decât ceea ce s-a ântâmplat în realitate. Percepţiile negative, necontrazise la timp prin exemple pozitive, subminează încrederea în justiţie. Dacă senatorul-bandit Cătălin Voicu reuşise să demareze aproape nestingherit formarea unei reţele de influenţă de tip mafiot în Ministerul de Interne (dornic să îl păstorească ca un sultan), fără să aibă neapărat banii şi puterea fraţilor Becali ori a lui G. Copos, vă daţi seama aceştia cu toţii cât de sus au ajuns!
Că justiţia română e adeasea timorată, influenţată politic şi semi-impotentă ştiam de ani buni. Nu am descoperit eu America, vă asigur. Dar văzând cum au căzut pe rând în plasa acesteia personaje de talia lui Adrian Năstase, C. Voicu, Traian Remeş mi-am spus că ceva s-a schimbat. Dar acum îmi dau seama că am fost naiv. Năstase a fost lăsat pe mâna legii deoarece nu a mai avut susţinerea necesară şi s-a dorit a se da un exemplu. Sau poate că procurorul din acel caz a avut coloană vertebrală. Ştia că membrii partidului dlui Năstase sau apropiaţii acestuia ar putea să îi facă probleme dar şi-a spus că dacă e procuror trebuie să rişte. Ori la bal ori la spital! Dar în cazul lotului de patroni şi samsari din fotbal, probabil că teama resimţită de procurori a fost una mult mai mare. Pentru că, să fim serioşi, una e să iei o poşetă în cap de la dna Dana Năastase sau să te îmbrâncească băieţii acestuia care oricum nu au fizicul şi pumnii lui Bute sau Moroşanu şi altfel să ştii că te aşteapă în faţa casei oamenii „clanului” Becali, băieţii cu muşchi şi fără minte ai lui Meme Stoica, angajaţii de la firma de butelii a lui Borcea ori gorilele lui Copos. Nu-i aşa că brusc totul parcă e mai clar?
Totuşi cum de a „căzut” George Becali şia fost condamnat cu executare? Poate că reţeaua sa de susţinere a slăbit. Devenind europarlamentar şi parlamentar român, face parte din sistemul politic legal şi nu mai are sprijinul „clanului” (famigliei), e poate un fel de oaie neagră. Legea imunităţii nu l-a mai protejat. I-a tras după el şi pe ex-ministrul Victor Babiuc şi pe generalul Cioflină, care plătesc acum preţul afacerilor mănoase cu machedonul. Să mai spunem că ANI a identificat circa 42 de parlamentari care între 2008 şi 2012 au strâns averi nejustificate. Dar prin decizia altor parlamentari, colegii acuzaţi de ANI îşi menţin postul până la condamnarea finală de către instanţa judecătorească. O tergiversare care îi ajută evident pe hoţomanii „aleşi de bobor”.
Aşadar, revenind la cazul samsarilor de fotbalişti, judecătorii au demonstrat la un moment dat că ar exista o schemă de fraudare a cluburilor şi a statului cu ajutorul unor companii off-shore fantomă din Olanda şi Insulele Virgine. Dar nu a fost suficient. Curtea de Apel Bucureşti dăduse deja condamnări, anul trecut, pentru transferuri de fotbalişti pe sume care nu se regăseau în actele cluburilor. Astfel, fusesră condamnaţi Ioan Becali (8 ani), Victor Becali (7 ani), Cristi Borcea (7 ani), George Copos (5 ani), Mihai Stoica (4 ani), Gigi Neţoiu (3 ani cu suspendare), Gică Popescu (3 ani cu suspendare), Jean Pădureanu (3 ani cu suspendare). Urmau să plătească şi daune substanţiale. Bun, şi? Păi vă spun eu. Băieţii aceştia cu zâmbet de primadonă, bani în conturi cât să cumpere nu doar un sau nişte oameni ci oraşe întregi cu tot cu locuitori, au reuşit să tragă sforile acolo unde a trebuit. Probabil că au scos banii din chimire, au dat mesajele care trebuia cui ştiau ei că are puterea de a influenţa, poate au uns bine o parte a clasei politice şi iată că au fentat din nou justiţia!
Accept, până la proba contrarie, că poate procurorii nu au considerat probele ca fiind suficiente. Bun, atunci cum de a dat acea sentinţă de condamnare Curtea de Apel? Să fi fost formată din jurişti care îi urăsc personal pe inculpaţi? Au vrut să braveze? Să devină eroii unui public avid de justiţiari. Sau fac parte dintre cei probabil maxim 10% din români care nu ar accepta mită nici picaţi cu ceară? Nu ştiu, sincer. Dar atunci s-a putut şi acum nu. Nu ştiu ce credeţi voi dar mie îmi pute treaba asta. Ştiu că dosarul nu e finalizat şi se va rejudeca dar felul cum s-a mers, în mod involutiv, e cel puţin suspect. Plătesc taxe ca bugetar şi din banii mei sunt asigurate, măcar în parte, salariile domnilor şi doamnelor din Justiţie. Am adesea sentimentul că le dau degeaba bani. Mai bine i-aş dona unui azil de bătrâni sau unei fundaţii pentru copii canceroşi. Aştept ca judecătorii şi procurorii să îmi infirme bănuielile şi să mă facă să spun – tare mult mi-aş dori să o pot face – că nu avem o justiţie semi-impotentă ci doar una grijulie să nu condamne nevinovaţi. Până atunci… aş dori să se inventeze odată şi viagra pentru jurişti, ca să capete încredere în forţele lor şi să nu mai plece capetele obedienţi în faţa clanurilor în poziţia ghiocelului. Curaj băieţi, nu muşcă! Cel mult împuşcă… Deh, riscurile meseriei.

contabil (85 comentarii)  •  21 mai 2013, 15:01

traim in romania

pamfletaru (24 comentarii)  •  21 mai 2013, 15:06

reforma se face tot timpul din 89 incoace,cand vine coana ue in vizita,cand vine unchiul sam,se face in fiecare zi,eu vad zilnic la tembelizor…

nasul il angajeaza pe finu,finu angajeaza amanta,amanta angajeaza nepotul,nepotu pe mamaie,mamaie pe verisoru verisoarei,

reforma se face, tot timpul la haine ,in rest toti sunt legati la ochi si cantaresc dupa cum suna bacnotele,fara numar,fara numar…mai amanam ,mai introducem o hartie,mai tragem de timp,mai apare o prescriptie….vorbim de celeritate, in casa melcului

lord belial (90 comentarii)  •  21 mai 2013, 17:21

sau puteti sa iesiti in strada sa dati cu pietre in jandarmi si sa strigati jos basescur
nu va mai plingeti atit
am trei amenzi luate aste iarna la proteste, pe care nu o sa platesc nici de-al dracu.

dar iarna trecuta stateai toti ascunsi in case si urmareati revolutia de la tv.
asa tara va meritati

FREE GIGI

kpaxcmdr (35 comentarii)  •  21 mai 2013, 18:19

Chestia cea mai dura este ca tara in care traiti NUMAI ESTE A VOASTRA!Sincer vorbind,va meritati soarta.Sa auzim numai de bine!

Filbert (40 comentarii)  •  21 mai 2013, 20:15

Cum adica, ‘il gaseam pina mai ieri’?! In mod natural, GB acum trebuie sa fie numit sef al comisiei juridice, nu doar un simplu membru…

lila (39 comentarii)  •  21 mai 2013, 20:55

Maria, ce facusi, iar le incurcasi ziaristic! in dosarul terenurilor Gigi a fost condamnat LA 2 (doi) ANI, dar voi duceti lipsa de precizie, dezinformati si interpretati dupa mintea voastra de doi lei (vorba lui mircea Badea- si are dreptate ). din cauza unora care trateaza lucrurile in felul asta ne auto condamnam in loc sa fim directi si sa nu facem filozofia nimicniciei. documenteazate, investigheaza si spuneti cu putere si la obiect punctul de vedere, daca nu abandoneaza si nu ne vinde gogosi si astea neprajite!

Alegz (20 comentarii)  •  21 mai 2013, 20:58

Nu avem justitie .. este doar o impresie artistica pentru fraierii din popor.
Si nu vom avea justitie pana cand nu se va introduce raspunderea civila asupra judecatorilor. Abia atunci vor judeca toti in litera legii, vor lasa la o parte spaga, mita sau influenta politica. Justitia isi va recapata onoare si credibilitatea cand judecatorii vor risca sa intre la zdup sau sa isi piarda posturile pentru decizile care le iau dupa influentele altora.
Pana atunci .. la Tribunal apare o decizie, la Curtea de Apel se inverseazaq decizia, iar ÎCCJ spune ca nici unul n-are dreptate .. sa mai judece odata! Nu se poate ca toate cele 3 instante sa aiba toate dreptate!
Dar de ce ne trebuie atatea instante ?? Nu putem sa facem doar 1 si cui nu ii convine sa faca apel la Justitia Europeana/CEDO ??

rico (26 comentarii)  •  22 mai 2013, 2:30

Pt. Maria Andries:
Maria, trebuie sa spun, esti SINGURUL ZIARIST / REPORTER cu COLOANA VERTEBRALA si cu asta am spus tot.
Ma bucur ca existi si iti doresc MULT SUCCES in ceeace faci.

Dani D. (4 comentarii)  •  22 mai 2013, 10:22

Din nou FELICITARI! Ceea ce ai scris reliefeaza o realitate socanta si groaznica. Chiar nu avem dreptul sa ne plangem de mila odata ce am votat, in schimbul unor promisiuni sau a unui kil’ de zahar, niste infractori. Nu meritam sa fim compatimiti sau ajutati din moment ce, cu o buna-stiinta inconstienta parca, alegem sa ne conduca destinele oameni ca Becali, Netoiu si multi, multi altii… Pacat…

Aristotel (97 comentarii)  •  22 mai 2013, 14:10

Ce stim noi ? Noi stim ca acum cativa ani, niste jucatori-fotbalistii ai unor echipe din Romania, au fost transferati pe bani multi in strainatate… si ca, in actele contabile ale cluburilor de la care au plecat fotbalistii, s-au inregistrat sume foarte mici !. Daca extragem din acele sume, comisioanele impresarilor, au mai ramas niste sume de bani… Cine a luat banii aceia, cum s-au impartit ei, asta se vrea sa se stie, pentru asta sunt judecati infractorii din dosarul transferurilor ! Au inselat cluburile, au inselat statul roman prin neplata impozitelor cuvenite sumelor incasate… Nu mai e nimic de clarificat; se stie totul, se cunoaste modul de actionare pentru ascunderea sumelor, deci, cineva trebuie sa plateasca ! De ce se tot amina ? Vrem sa se faca odata lumina si daca e cineva vinovat, sa plateasca ! Asa se cade, asa e drept !

LEFTER POPESCU (30 comentarii)  •  22 mai 2013, 14:56

Doamna Maria Andries , va felicit pentru articol . Ati pus punctul pe I. …si cati parlamentari care si-au platit locurile dar care fac parte din aceeasi tagma cu GIGI si NITI se „inghesuie” sa faca „reforme” pe unde vor muschii lor.

vasco (317 comentarii)  •  23 mai 2013, 10:32

Tara de hoti condusa de tilhari cu complicitatea tuturor cetatenilor.Numai cei care nu au posibilitatea sau nu au ce fura ,doar aceia nu fura in Romania.E un act considerat normal,toti participa intr-un fel sau altu la favorizarea acestui fenomen fie doar prin tacere,prin acoperirea sau tainuirea hotilor.E considerat anormal,fricos,sau posibil turnator acela care nu participa la aceasta minunata opera colectiva.Si atunci ne mai miram prin presa,asa ca s-o facem pe deontologii ,de „justitia” din Romania.

denis (1 comentarii)  •  24 mai 2013, 0:09

La asa popor, asa justitie. Nu e nimic intamplator! Din randurile norodului s-au ridicat oamenii care au cladit clasa politica si judecatoreasca. Nu sunt veniti din alte tari, nu nu! Iar votantii dau dovada de aceeasi prostie incomensurabila; GIGI BECALI ar iesi parlamentar european inca o data cu mai multe voturi ca prima data, fiind perceput mai nou ca un razboinic al luminii cazut victima a unui razboi nedrept pentru el . Romane , nu te mai trezi, iti meriti soarta!

Comentează