Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Jocul rezultatelor

Deşi confirmă monarhia lui Hagi, topul „Gazetei” dezvăluie o ordine neaşteptată a valorilor din fotbalul românesc

Adevăratul clasament al fotbaliştilor este cel alcătuit de NASA, dar ţinut la secret pentru ultimii şi următorii de 50 de ani. Topul respectiv, publicat […]

vineri, 26 aprilie 2013, 9:30

Deşi confirmă monarhia lui Hagi, topul „Gazetei” dezvăluie o ordine neaşteptată a valorilor din fotbalul românesc

Adevăratul clasament al fotbaliştilor este cel alcătuit de NASA, dar ţinut la secret pentru ultimii şi următorii de 50 de ani. Topul respectiv, publicat şi revizuit periodic, „pe surse”, în presa mondială, îi împarte pe jucători în tereştri şi extratereştri.

Neavînd acces la dosarele X ale fotbalului, nu ne putem pronunţa cine anume are glezna modelată de nisipul fin de pe Uranus. Avem acces doar la palmares şi la banala aritmetică. Aşa se face că în topul celor mai buni fotbalişti străini, pămînteanul Maldini e peste galacticul Zidane. Iar în clasamentul fotbaliştilor români, alcătuit de „Gazeta”, Hagi se află pe primul loc. Iar Mutu gravitează undeva, la ani-lumină de el.

Hagi este „Regele”. Orice clasament serios al celor mai buni fotbalişti români nu poate avea alt lider. Sigur că fiecare microbist are topul lui. Stă în firea naturii umane să clasifice, să clarifice şi să clarifice clasificînd. Topul din „Gazeta” se bazează, strict şi sec, pe rezultate, nu pe gusturi. E o perspectivă la rece, matematică asupra frumuseţii jocului. Dar dacă şi în artă există clasamente, premii şi coroniţe, de ce nu şi în fotbal? Dacă tot cîntărim metaforele, să cîntărim şi cupele.

Ordinea conform palmaresului pare puţin nedreaptă pentru fotbaliştii care n-au prins epoca industriei glamour a Champions League. Un clasament al celor mai buni scriitori din toate timpurile ar trebui să-l includă şi pe Tolstoi, de exemplu, deşi Tolstoi n-a luat nici Nobel, nici Oscar pentru scenariu adaptat. Ar mai fi inegalităţile legate de contextul socio-politic, de libertatea de mişcare de după ’89. Un idol al generaţiei ’60 în fotbalul românesc n-avea decît în vis şansa lui Chivu, de a juca la un mare club din Occident. La rîndul lor, şi jucătorii din zilele noastre se pot plînge că evoluează într-un fotbal care exclude boema şi care premiază eficienţa în dauna impresiei artistice.

În fine, să zicem că legea compensaţiei funcţionează şi în fotbal. Hagi conduce, fără surprize, în clasamentul Gazetei. Dezbaterea şi curiozităţile încep abia cu locurile următoare. Adunînd punctele, nu părerile, ierarhia rezultatelor îl plasează pe locul doi pe Belodedici, la doar două puncte de Hagi. Puţin a lipsit să avem o detronare! Săpunaru este peste Balaci şi Dobrin. Iar Mutu are mai puţine puncte decît Răzvan Raţ, asta nu-i neapărat o mare răsturnare. E doar o confirmare a sfatului primit de „Briliant” de la Mourinho: „Dacă vrei să intri în istorie, trebuie să cîştigi trofee!”.

Priviţi clasamentul „Gazetei”! Aşa ar arăta fotbalul nostru dacă ar fi introdus într-o capsulă a timpului. Asta este ceea ce rămîne. Peste o sută, două de ani, arheologii care vor să afle ce fotbalişti mari a avut România vor „săpa” virtual, în arhivele net-ului, după rezultate, nu după apariţiile pe prima pagină sau după vorbele de duh de după meci. Pentru cine i-a văzut jucînd pe Mutu sau pe Hagi, pe Belo sau pe Lăcătuş, sigur că rezultatele devin un criteriu ca oricare altul. Cine nu i-a văzut îi măsoară după numerele de aur din palmares.

Comentarii (17)Adaugă comentariu

jalemare (5 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 12:46

Belodedici, dublu castigator al Cupei Campionilor Europeni, nu poate fi decat numarul unu. dupa el puteti sa-i clasati pe ceilalti asa cum va doriti. dupa mingicareala si orice alte criterii…
toate cele bune!

matrix (3 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 13:02

Cand spui „cine i-a vazut jucand pe M sau pe H…” introduci subiectivul, care subiectiv e periculos pentru orice fel de clasificare sau sustinere. Sportul se masoara prin performanta, iar performanta e data de trofeele castigate sau nivelul atins in competitii. Aici ar fi putut intra, pe langa cupe, campionate si balonul de aur, gheta de aur, care ar include si performntele individuale si chiar aprecierea subiectiva a unor PROFESIONISTI. Si daca judeci obiectiv nimeni nu a atins performantele, constanta si chiar eleganta lui Belo. Cand iti amintesti (ne amintim) de fazele geniale ale lui Hagi, de numerele lui extraordinare, de partide sau goluri ca cel din meciul impotriva Columbiei, ar trebui sa-ti amintesti si de inconstanta lui de la Steaua, de meciuri distruse la nationala, dar si de un N. Dobrin care facea un circ chiar mai bun, avea pase de geniu, cine l-a vazut pe Dobrin ar putea spune ca el e cel mai bun… Dar Balaci? Subiectiv e posibil sa aiba dreptate. Si atunci de ce e Hagi peste ei? Simplu. Din cauza performantelor la care a ajuns (o supercupa europeana, o cupa UEFA, sferturile mondialului). Cifrele nu mint. Dar din acelasi motiv, Belo cu doua cupe ale campionilor europeni la doua echipe diferite e peste Hagi. Scuze… Altfel ne bacanizam.

mandeal (4 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 13:13

Stiam ca „monarhia” e o institutie, iar institutiile nu pot fi ale nimanui. Ce-i aia „monarhia lui Hagi” ?
Dar, cine stie, poate in „următorii de 50 de ani” o sa faca el rost de una.
Trecand peste glume, e normal ca Hagi sa fie primul, e normal ca Mutu sa fie mult mai la vale.. dar ce e interesant e ca acest clasament matematizat pare mai subiectiv (adica mai relativ) decat unul pe baza de voturi. Tocmai pentru ca e foarte greu de definit „valoarea” unui fotbalist, de stabilit criterii universale.

matrix (3 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 13:17

Cum copii de azi nu l-au prins pe Hagi si nu-i pot intelege magia lui, la fel tu nu l-ai prins pe Dobrin sau Balaci si nu poti intelege ce faceau ei pe teren. Iti recomand sa iei niste casete cu meciurile lui Dobrin impotriva Cehoslovaciei sau Argesul impotriva lui Dinamo cand au castigat campionatul, meciurile Craiovei din cupa UEFA cand au ajuns in semifinala si ai sa intelegi ca au mai fost jucatori care au adus magie pe teren. Eu imi aduc aminte de Dobrin cum dribla pe 1 mp si nu-i puteau lua mingea, cum se uita intr-o parte si pasa intr-alta directie, cum punea pase de 40-50 m fix in bocancul sau pe capul atacantilor. Era incredibil si cred ca generatia lui Hagi s-a apucat de fotbal cu idolul Dobrin. Poate daca ar fi ajuns la Real Madrid ar fi fost cel mai mare… Poate! Dar istoria nu opereaza cu poate. Realitatea e ca nu a ajuns si nu are performantele lui Hagi. Si daca operam cu obiectivitatea performantei, la fel trebuie sa facem si cand ii comparam pe Hagi cu Belo.

Dan (50 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 13:40

” Orice clasament serios al celor mai buni fotbalişti români nu poate avea alt lider ” . Nu zau ? Cine spune ? Plecand de la ideea ca astfel de clasamente sunt fortate si nu-si au rostul pentru ca nu pot genera altceva decat eterne discutii si evident trafic pe net , nu vad cum un algoritm fie el supersupraextra-gandit poate face diferenta reala intre jucatori din timpuri diferite , de la echipe diferite si de pe posturi diferite . N-are nici un sens demersul asta . Singurele clasamente se fac intre echipe , fotbalul fiind inca de la inceputul sau si pina acum un sport de echipa . Asa , matematic vorbind , doua Cupe ale Campionilor ( Belo) vor fi intotdeauna mai mari decat orice performanata a altui fotbalist roman din acest „top” . Dar aceasta discutie , repet , n-are nici un rost . Stii cum e cu treaba asta ? Ca in banc : ce fac oltenii cand se plictisesc ? Se dezbraca si-si pazesc hainele .

mrnb (15 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 13:43

„În fine, să zicem că legea compensaţiei funcţionează şi în fotbal. Hagi conduce, fără surprize, în clasamentul Gazetei. Dezbaterea şi curiozităţile încep abia cu locurile următoare. Adunînd punctele, nu părerile, ierarhia rezultatelor îl plasează pe locul doi pe Belodedici, la doar două puncte de Hagi. Puţin a lipsit să avem o detronare!”

pe bune?!!!!…… înveţi şi tu în viaţa asta ce înseamnă fotbalul sau ştii să scrii numai după ce vezi trendurile de moment ale „cititorilor”……sau poate ca de aia esti numită „genială” …parcă. Ai o abilitate interesantă să observi ce vor masele….Păcat, să ştii că te urmăresc de la debut, ca de altfel pe toţi colegii tăi, şi, sper să nu greşesc dar nu-mi aduc aminte de un singur articol scris fie fără răutate fie scris că trebuie în numele marketingului. Aştept să vad şi ceva convingător, adică vibrant ca sportul pe care-l analizezi.
PS-sper că nu am fost nedrept în legătură cu articolele tale motiv pentru care am să reanalizez oferta când am timp dar până atunci mai gândeşte-te odată înainte să te miri atţt de găunos dacă marele hagi poate să fie în faţa unui dublu câştigător de CCE.

Tudor (10 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 15:08

Eu chiar credeam că Belodedici e cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. M-a surprins clasamentul vostru, să fie la egalitate cu Hagi, că 2 puncte nu contează.
În afară de asta, referitor la afirmaţia ta „Un clasament al celor mai buni scriitori din toate timpurile ar trebui să-l includă şi pe Tolstoi, de exemplu, deşi Tolstoi n-a luat nici Nobel, nici Oscar pentru scenariu adaptat” —află că există un clasament al celor mai buni scriitori din toate timpurile care nu numai că îl include şi pe Tolstoi (aşa cum te exprimi tu, concesivă), dar îl şi plasaează pe locul 1.
Tare, nu ?

vasilica (1 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 16:34

lacatus e cel mai titrat… cu el sa format echipa de aur a stelei.. cred ca are vreo 10 titluri de campion cu steaua.. cupacampionilor, o finala, o semifinala, supercupa europei , mai multe cupe ale romaniei, cu el in nationala echipa romaniei aproape ca spulbera tot, tot cu el in echipa s a format si inceputurile generatiei de aur a ropmaniei… cat despre chivu , a intrat in echipa nationala cand nationala era in varf, si cu el in echipa, echipa a coborat usor usor.. si cupa campionilor castigata cu steaua echivaleaza cu cateva ligi ale campionilor castigate cu inter… cand chivu nu a mai avut nevoie de nationala, a renuntat pur simplu … nu mai ai nevoie de nationala, cand esti pe la sfarsit de cariera cu 4, 5 milioane de euro salariu nationala nu mai reprezinta nimc… altii au muncit pt chivu.. el pt altii deloc..

persucius (2 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 18:57

dar de Nichi Dumitriu isi mai aminteste cineva? dar de Camataru? Dar de Iovan? Dar de Danciulescu? Dar de marele Gica Popescu? Dar de Adrian Ilie? sau chiar Ilie Dumitrescu sau Dudu Georgescu…

va astept cand faceti clasamente de-astea sa stati vreo 10.000 de ore sa vedeti meciuri si abia dupa stam de vorba… nu dupa pareri de conjuntura…

Dr.Victor Stanculescu (5 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 19:37

SUPERB ARTICOL, SUPERBA TEMA DE DISCUTIE, SUPERB ARTICOL, SUPERBA TEMA DE DISCUTIE, Congratulation and thank you Miss: M.A.!

1. Analiza si clasificarea valoarii vietii unei tari, ale unei culturi, ale unui om campion in -orice domeniu – este o tendinta de viata individual si colectiva, in operatiile mentale de-a ne deosebit, de-a ne diferentia valorile, de-a aprecia sandardul performantelor vietii, culturii, sportului, fotbalului, globale, de asociatii si individuale, etc..

2. Clasificarea stiintifica este facuta de o stiinta numita TAXONOMIA (clasificarea stiintifica a lucrurilor), prezentata si de noi, in toate lucrarile si activitatea SOCCER ACADEMY OF AMERICA & ASOCIATIA ANTRENORILOR DE FOTBAL, FARA FRONTIERE.

3. Exista – ca in orice stiinta – specialisti care fac aceste operatii, cu ajutorul unor programe (tehnologii si metodologii), pe care in noi le-am clasificat in baza metodei celor 3-Dimensiuni aplicate la fotbal, OBLIGATORII: 3.1. Evaluare (Folosind diferite scale, cum sunt 3-dimensiun, scala: 1-10; calificative, procente, etc.); 3.2. Diagnosticarea, deasemeni (in 3-Dimenisiuni): 1. Calitati, 2. Deficiente si 3. Calitati nepregatite /latente si 3.3. Clasificarea valorica: Cocluzii cu implicatii: (1: Immediate; de un campionat sau de 10 ani, etc…)

Referindu-ne la fotbal, exista 3-D-conditii pentru a CLASIFICA:

4.1.- CONCURENTII: Valoarea performantelor mondiale, clasificarea tarilor, ordinea performantelor facute de antrenorilor, jucatorilor, ziaristilor, care trebuie sa fie facuta din 3-D de variabile, factori, caracteristici: 4.1. Varsta/barbate-femei + 4.2. Valoarea performantelor + 4.3. Daca acestea sunt realizate correct sau sunt, pur si simplu, facaturi;

5. JURIUL: Valoarea celor care fac evaluarea, clasificarea, analiza: care trebuie sa fie deasemeni, compusa din 3-Dimensiuni ale vietii: 5.1. Un mare specialist (om din stiinta fotbalului) + 5.2. Un fost campion in acel domeniu (un specialist care poate evalua si compara mai real, prexis, since, cu cele facute si de el) + 5.3. Un om obisnuit – care evalueaza cu simtamintele si emotionalitatea frumosului-sincer, al grandoarei performantelor, cel care poate spune cu computerul/mintii sale…eu cred asta: 1-2-3, etc..

6. PERFORMANTELE- SI VALIDITATEA CONDITIILOR DE REALIZARE: comparandu-le cu performantele 6.1. Anuale/Decade; 6.2. Secolul realizarii performantelor si 6.3. Performantele tuturor timpurilor/mondiale.

7. Spre exemplu: anul acesta, au fost voci, care au spus:
7.1. Jucatorul anului: este MESSI, RECUNOSCUT DE PESTE 80% dintre cei care au votat/capitanii de echipe nationale si Antrenori nationali, ziaristi, agenti de jucatori, ziare de fotbal, etc…
7.2. Cand vorbim de antrenorii anului: crieteriile sunt asa de greu de realizat ca suntem la granite unor erori SUBIECTIVE-UMANE-acceptate sau neacceptate, impuse de un grup de influienta sau altul…
7.3. In casificarea (campionatelor nationale, europene si chiar mondiale) Cluburile si valoarea lor este deasemenea coeficientul de eroare este si mai mare, victoria unei echipe poate fi data de factori auxiliary jocului (cum sunt patronii si arbitrii), etc… (Daca la ultimul joc: Barcelona vs. Bayern, exista REPETAREA FAZELOR DUBIOASE IN MONITORUL T.V. – AL STADINULUI, (cum este la multe sporturi ale lumii), ATUNCI SCORUL ESTE DE 1-0 PENTRU BAYERN…) CAND/ CUM/ CINE? ….da! corectiile se vor face in: timp, de generatiile viitoare, in viata secolului al 21-lea, impusa de specialistii in stiintele de granite ale fotbalului, etc!

8. Intorcandu-ne la exemplul discutat are deasemeni aspecte care pun in discutie validitatea evaluarii….
conditii, criterii, factori, trebuie sa acceptam ca aceste rezultate, daca nu se fac MATERMATIC, dupa criterii exacte,(asa cum si autoarea articolului le indica si incearca sa le respecte). Exemple sunt nenumarate, dar cel mai grotesc este calculul rezultatelor alergerilor presedintilor de tari! * Cine voteaza (morti + vii); * Cine colecteaza voturile (politia politica, care face pentru 500 de metrii departare, 2 zile, timp in care…), * Cine Numara si pune in saci si le valideaza voturile-deja masluite si mai ales, * Cine le anunta! sunt ….atatea maini – (fara minti) – care pot sa-si lase maprentele murdare pe voturi…, sip e viata viitoare a tarilor respective, etc…)

9. Ceea ce ramane, foarte important si noi ASOCIATIA ANTRENORILOR DE FOTBAL PROFESIONISTI, FARA FRONTIERE, AM FACUT PROPUNERI FIFA:

1. Infiintarea unui oficiu la nivelul cel mai inalt al rankingului, de toate formele… care poate sa fie anexat serviciilor de etica, juridic, sportive, etc…

2. Anuntarea conditilor/criteriilor de evaluare;

2.1.Cine are dreptul de vot: 1. Federatii, 2. Antrenorii nationali, 3. Capitanii echipe nationale, 4. Ziaristi, etc…
2.2. Comisa de evaluare, etc…
2.3. Premierea castigatorilor!

3. CEA MAI MARE DINTRE CUCERIRILE VIETII ESTE STIINTA NUMERELOR, MATEMATICA, STATISTICA, PROGRAMAREA, care trebuie sa ajute si fotbalul si oamenii lui SA CASTIGE CEL MAI BUN!

– In final, este vorba de o combinatie intre INTELIGENTA LOGISTICA a specialistilor in fotbal…stiinta si valoarea jocului si INTELIGENTA EMOTIONALA, care impreuna trebuie sa dea BUNA CUVIINTA A CAMPIONILOR…A CELOR MAI BUNI, RECUNOSCUTI DE MAREA MAJORITATE!

10. Multumind Miss Maria Andries, cea care tine steagul clasificarilor feminine in activitatea fotbalistica, pentru care propunem si noi, in spiritual articolului, CASTIGATOAREI CONCURSULUI INITIAT, declarat de cititorii ZIARULUI!

PS: In incheere dorim sa va invitam sa vizitati LIBRARIA ELECTRONICA Dr. Victor Stanculescu, deschizand adresa: http://www.Scribd.com/VictorStanculescu, inceputa luna aceasta, in care sunt deja 24 de materiale si peste 1000 de visitatori! TOTUL ESTE GRATIS! Welcome! Este un cadou professional de Pastele 2013!

Deasemeni, pentru antrenorii fara frontiere, putem sa va tritem “BULETINELE STIINTIFICE, TEHNICE SI STRATEGIE AL ASOCIATIEI ANTRENORILOR FARA FRONTIERE”, inceput in 2007 si ajuns la nr. 432, (Tot GRATIS), trimitandu-ne un E-MAIL PE ADRESA: Victor@SoccerAcademyOfAmerica.com

PS. Apropos, alegerea antrenorilor, clasificarea lor, selectia pentru clubru, echipe nationale si tineret, trebuie sa fie facuta tinand seama de PROFILELE DE PERSONALITATE, care sunt exact conditiile pentru care un antrenor poate sa fie ales, se pregateste individual, se compenseaza si perfectionea, este propus si ales, pentru o categorie superioara, aplicandu-se acelasi principii ale TAXONOMIE DIN FOTBALUL DE PERFORMANTA, FOLOSITA SI DE NOI, SI PREZENTATA IN LIBRARIA ELECTRONICA,

Noroc bun! Dr. Victor Stanculescu FIFA – Instructor, din Chicago, 26-04-2013
Congratulation and thank you Miss: M.A.!

1. Analiza si clasificarea valoarii vietii unei tari, ale unei culturi, ale unui om campion in -orice domeniu – este o tendinta de viata individual si colectiva, in operatiile mentale de-a ne deosebit, de-a ne diferentia valorile, de-a aprecia sandardul performantelor vietii, culturii, sportului, fotbalului, globale, de asociatii si individuale, etc..

2. Clasificarea stiintifica este facuta de o stiinta numita TAXONOMIA (clasificarea stiintifica a lucrurilor), prezentata si de noi, in toate lucrarile si activitatea SOCCER ACADEMY OF AMERICA & ASOCIATIA ANTRENORILOR DE FOTBAL, FARA FRONTIERE.

3. Exista – ca in orice stiinta – specialisti care fac aceste operatii, cu ajutorul unor programe (tehnologii si metodologii), pe care in noi le-am clasificat in baza metodei celor 3-Dimensiuni aplicate la fotbal, OBLIGATORII:

3.1. Evaluare (Folosind diferite scale, cum sunt 3-dimensiun, scala: 1-10; calificative, procente, etc.); 3.2. Diagnosticarea, deasemeni (in 3-Dimenisiuni): 1. Calitati, 2. Deficiente si 3. Calitati nepregatite /latente si
3.3. Clasificarea valorica: Cocluzii cu implicatii: (1: Immediate; de un campionat sau de 10 ani, etc…)

Referindu-ne la fotbal, exista 3-D-conditii pentru a CLASIFICA:

4.1.- CONCURENTII: Valoarea performantelor mondiale, clasificarea tarilor, ordinea performantelor facute de antrenorilor, jucatorilor, ziaristilor, care trebuie sa fie facuta din 3-D de variabile, factori, caracteristici:

4.1. Varsta/barbate-femei + 4.2. Valoarea performantelor + 4.3. Daca acestea sunt realizate correct sau sunt, pur si simplu, facaturi;

5. JURIUL: Valoarea celor care fac evaluarea, clasificarea, analiza: care trebuie sa fie deasemeni, compusa din 3-Dimensiuni ale vietii:

5.1. Un mare specialist (om din stiinta fotbalului) + 5.2. Un fost campion in acel domeniu (un specialist care poate evalua si compara mai real, prexis, since, cu cele facute si de el) + 5.3. Un om obisnuit – care evalueaza cu simtamintele si emotionalitatea frumosului-sincer, al grandoarei performantelor, cel care poate spune cu computerul/mintii sale…eu cred asta: 1-2-3, etc..

6. PERFORMANTELE- SI VALIDITATEA CONDITIILOR DE REALIZARE: comparandu-le cu performantele

6.1. Anuale/Decade; 6.2. Secolul realizarii performantelor si 6.3. Performantele tuturor timpurilor/mondiale.

7. Spre exemplu: anul acesta, au fost voci, care au spus:

7.1. Jucatorul anului: este MESSI, RECUNOSCUT DE PESTE 80% dintre cei care au votat/capitanii de echipe nationale si Antrenori nationali, ziaristi, agenti de jucatori, ziare de fotbal, etc…
7.2. Cand vorbim de antrenorii anului: crieteriile sunt asa de greu de realizat ca suntem la granite unor erori SUBIECTIVE-UMANE-acceptate sau neacceptate, impuse de un grup de influienta sau altul…
7.3. In casificarea (campionatelor nationale, europene si chiar mondiale) Cluburile si valoarea lor este deasemenea coeficientul de eroare este si mai mare, victoria unei echipe poate fi data de factori auxiliary jocului (cum sunt patronii si arbitrii), etc… (Daca la ultimul joc: Barcelona vs. Bayern, exista REPETAREA FAZELOR DUBIOASE IN MONITORUL T.V. – AL STADINULUI, (cum este la multe sporturi ale lumii), ATUNCI SCORUL ESTE DE 1-0 PENTRU BAYERN…) CAND/ CUM/ CINE? ….da! corectiile se vor face in: timp, de generatiile viitoare, in viata secolului al 21-lea, impusa de specialistii in stiintele de granite ale fotbalului, etc!

8. Intorcandu-ne la exemplul discutat are deasemeni aspecte care pun in discutie validitatea evaluarii….
conditii, criterii, factori, trebuie sa acceptam ca aceste rezultate, daca nu se fac MATERMATIC, dupa criterii exacte,(asa cum si autoarea articolului le indica si incearca sa le respecte). Exemple sunt nenumarate, dar cel mai grotesc este calculul rezultatelor alergerilor presedintilor de tari! * Cine voteaza (morti + vii); * Cine colecteaza voturile (politia politica, care face pentru 500 de metrii departare, 2 zile, timp in care…), * Cine Numara si pune in saci si le valideaza voturile-deja masluite si mai ales, * Cine le anunta! sunt ….atatea maini – (fara minti) – care pot sa-si lase maprentele murdare pe voturi…, sip e viata viitoare a tarilor respective, etc…)

9. Ceea ce ramane, foarte important si noi ASOCIATIA ANTRENORILOR DE FOTBAL PROFESIONISTI, FARA FRONTIERE, AM FACUT PROPUNERI FIFA:

9.1. Infiintarea unui oficiu la nivelul cel mai inalt al rankingului, de toate formele… care poate sa fie anexat serviciilor de etica, juridic, sportive, etc…

9.2. Anuntarea conditilor/criteriilor de evaluare;

9.2.1.Cine are dreptul de vot: 1. Federatii, 2. Antrenorii nationali, 3. Capitanii echipe nationale, 4. Ziaristi, etc…
9.2.2. Comisa de evaluare, etc…
9.2.3. Premierea castigatorilor!

9.3. CEA MAI MARE DINTRE CUCERIRILE VIETII ESTE STIINTA NUMERELOR, MATEMATICA, STATISTICA, PROGRAMAREA, care trebuie sa ajute si fotbalul si oamenii lui SA CASTIGE CEL MAI BUN!

10. In final, este vorba de o combinatie intre INTELIGENTA LOGISTICA a specialistilor in fotbal…stiinta si valoarea jocului si INTELIGENTA EMOTIONALA, care impreuna trebuie sa dea BUNA CUVIINTA A CAMPIONILOR…A CELOR MAI BUNI, RECUNOSCUTI DE MAREA MAJORITATE!

Multumind Miss Maria Andries, cea care tine steagul clasificarilor feminine in activitatea fotbalistica, pentru care propunem si noi, in spiritual articolului, CASTIGATOAREI CONCURSULUI INITIAT, declarat de cititorii ZIARULUI!

PS: In incheere dorim sa va invitam sa vizitati LIBRARIA ELECTRONICA Dr. Victor Stanculescu, deschizand adresa: http://www.Scribd.com/VictorStanculescu, inceputa luna aceasta, in care sunt deja 24 de materiale si peste 1000 de visitatori! TOTUL ESTE GRATIS! Welcome! Este un cadou professional de Pastele 2013!

Deasemeni, pentru antrenorii fara frontiere, putem sa va tritem “BULETINELE STIINTIFICE, TEHNICE SI STRATEGIE AL ASOCIATIEI ANTRENORILOR FARA FRONTIERE”, inceput in 2007 si ajuns la nr. 432, (Tot GRATIS), trimitandu-ne un E-MAIL PE ADRESA: Victor@SoccerAcademyOfAmerica.com

PS. Apropos, alegerea antrenorilor, clasificarea lor, selectia pentru clubru, echipe nationale si tineret, trebuie sa fie facuta tinand seama de PROFILELE DE PERSONALITATE, care sunt exact conditiile pentru care un antrenor poate sa fie ales, se pregateste individual, se compenseaza si perfectionea, este propus si ales, pentru o categorie superioara, aplicandu-se acelasi principii ale TAXONOMIE DIN FOTBALUL DE PERFORMANTA, FOLOSITA SI DE NOI, SI PREZENTATA IN LIBRARIA ELECTRONICA,

Noroc bun!

Dr. Victor Stanculescu FIFA – Instructor, din Chicago, 26-04-2013

xoxo (1 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 20:23

2 cupe ale campionilor castigate, 1 cupa intercontinentala, 1 super cupa a europei , 1 sfert de campionat mondial, 6 campionate ale romaniei 3 ale serbiei si eise pe locul 2 …really ?

borshes (1 comentarii)  •  27 aprilie 2013, 0:41

Stimata doamna/domnisoara (de pa Terra sau poate sublim emersa din inmiresmatele gaze venusiene)

Sunt convins ca matematica ecuatiilor pe care le-ati aplicat pentru a clasifica ceva ce nu poate fi clasificat este martian de exacta. Dar, in opinia mea, ati depasit centura de asteroizi care delimiteaza sporturile individuale de cele de echipa. As putea fi aproape plutonic de acord cu dumneavoastra daca in fotbal sau in orice alt sport de echipa ar exista o cuantificare a impresiei artistice. Dar din pacate, asa cum noi (cei dinafara cifrelor dumneavoastra) am putut constata de atatea ori, impresia artistica se strecoara mercurian printre degete si lasa loc rezultatului. Cu totii il iubim pe Hagi. Asa cum probabil Hagi il iubea pe Dobrin cand era un copil.
Si ce daca?
Si ce daca Belodedici e mai bine clasat decat Hagi in orice clasament? Multi ar putea sa-l devanseze pe Hagi intr-un clasament facut dupa niste criterii absurde (de exemplu dimensiunea piciorului), dar nevoia unei populatii iubitoare de sport de a avea un Hagi, Dobrin sau alt Jupiterian vine din dependenta pe care o da performanta sau succesul in general; iar din satisfactia avuta din administrarea succesului se naste o noua stea, poate o constelatie.
Dar avand in vedere ca nu intelegeti nimic inafara de cifre, va recomand sa scrieti editoriale despre cotele apelor sau sa luati un inel de la Saturn, sa-l puneti romantic pe inelar si sa va bucurati de luna de miere intr-un loc plin de „input”-uri statistice, dar va rog nu in aceasta galaxie.

alin sighisoara (11 comentarii)  •  27 aprilie 2013, 5:50

cum mama dracului comparati sau numarati campionate castigate in Turcia sau Romania cu altele castigate in Italia (Chivu ) ? cata minte aveti , pe bune? aici ma refer la”jurnalistii gsp”…..sau cu ligi ale campionilor ( ma rog , CCE , ale lui Belodedici ) …

kriticon (317 comentarii)  •  27 aprilie 2013, 6:18

Dobrin !Dobrin!Dobrin!

misu (8 comentarii)  •  27 aprilie 2013, 7:38

Pardon? N-am auzit eu bine? Savoniera peste Balaci? Peste Dobrin? Cine-a facut clasamentul asta? Un vatman? Un cizmar? Sau vreun parlamentar, te pomenesti, ca si-asa astia se pricep la toate si la nimic, vorba lui nenea Iancu. Ma lasati cu clasamentele astea? Uite-aici clasament. Locul 1: Dobrin. Locurile 2-10: nimeni. Nu merita. Locul 11: Balaci. Locul 12: Hagi. De la 13 incolo, dupa mine, puteti sa-l puneti si pe Messi, daca vreti.

soriniz (7 comentarii)  •  27 aprilie 2013, 11:21

Belodedici a fost cel mai bun si elegant fundas pe care l-am vazut jucand. Si i-am vazut si pe Beckenbauer, copil fiind dar si pe Maldini si Franco Baresi , poate singurul care s-ar putea compara cu Belo.

tavizio (3 comentarii)  •  27 mai 2013, 15:48

Atunci, de ce in clasamentele acestea nu figureaza Tanzer, Ricci Auer sau Baratky?

Comentează