Lista pentru Ungaria
În funcţie de mersul Stelei în Europa, vom afla cum va arăta (sau cum ar trebui să arate) „naţionala” în meciul de la Budapesta
Meciul cu Ungaria s-a furişat discret dincolo de orizontul de aşteptare al microbiştilor români. Pînă pe […]
În funcţie de mersul Stelei în Europa, vom afla cum va arăta (sau cum ar trebui să arate) „naţionala” în meciul de la Budapesta
Meciul cu Ungaria s-a furişat discret dincolo de orizontul de aşteptare al microbiştilor români. Pînă pe 22 martie, cînd e programat jocul de „totul sau nimic” pentru „naţională”, urmează returul de „totul sau totul onorabil” al Stelei şi toată atenţia, curiozitatea, febra de primăvară se concentrează asupra lui.
În acest anonimat convenabil, selecţionerul a anunţat lista extinsă a stranierilor pentru „dubla” cu Olanda şi Ungaria. Aşa e regula, s-o anunţe public, deşi toată lumea o ştie pe de rost: Cociş, Mazilu, Lobonţ, Raţ, plus Mutu şi Marica, abia refăcuţi după accidentări.
Alexandru Maxim a prins lotul şi după transferul la VfB Stuttgart, dar s-a accidentat între timp. Nu vă îngrijoraţi că lipseşte Florescu, a revenit în Liga 1, la Astra, şi va apărea probabil pe cealaltă listă, lîngă Grozav, Măţel, Rîpă şi compania.
Victor Piţurcă rămîne egal cu sine şi nu suferă revelaţii de la un meci la altul. Şi, chiar dacă ar suferi, nu poate inventa stranieri mai zdraveni decît cei pe care-i avem. Dacă n-ar fi fost returul de la Londra, chemarea sau nechemarea lui Mutu ar fi stîrnit comentarii, dezbateri, controverse. Însă discuţiile despre „naţională” trebuie să aştepte pînă după returul Chelsea – Steaua. Atunci se va completa şi lista cu jucătorii din campionatul intern.
După cum a afirmat în repetate rînduri, în viziunile tactice ale selecţionerului nu intră atacanţi „lenţi, mult prea lenţi”, precum Rusescu. Dar faptul că Steaua a învins Chelsea reprezintă o presiune în plus pentru viziunile tactice sus-pomenite. Echipa lui Reghecampf are jucători în formă, intraţi în atmosfera meciurilor cu miză. Are un portar lăudat de Rafa Benitez.
Are soluţii pentru jocul cu Ungaria. Ştim că Mutu este de neînlocuit, Marica este de neînlocuit, Lobonţ este de neînlocuit şi aşa mai departe. Dar simplul fapt că Steaua merge bine în Europa League ar trebui să le mai scadă o pernă de sub ei titularilor indiscutabili din lotul „naţionalei”.
Să-i facă uşor discutabili. Mai ales cînd sînt incomplet refăcuţi, plafonaţi, plictisiţi şi greu guvernabili. Poate ar fi timpul să primească şi alţii şansa de a „salva” România de la campanii ratate. Mutu, Marica şi ceilalţi „tricolori” impliciţi au salvat „naţionala” doar de la calificare.