Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Un om numit Alina Dumitru

Alina Dumitru a fost jignită de doi realizatori TV. Asta se întîmplă cînd libertatea de expresie se confundă cu libertatea de a călca în picioare demnitatea altor persoane.

Alina Dumitru este prima campioană olimpică la judo din istoria României. La […]

marți, 31 iulie 2012, 5:07

Alina Dumitru a fost jignită de doi realizatori TV. Asta se întîmplă cînd libertatea de expresie se confundă cu libertatea de a călca în picioare demnitatea altor persoane.

508654-rk-1582-alina-dumitru.jpg

Alina Dumitru este prima campioană olimpică la judo din istoria României. La Londra, a cucerit argintul la categoria 48 de kilograme. Un fapt care confirmă ceea ce spunea Octavian Belu despre ea, încă înainte de a urca pe podiumul de la Beijing: că e un Michael Schumacher în variantă românească. „E excepţional să vezi un sportiv cu atîta constanţă!”. Constanţă înseamnă, în cazul Alinei Dumitru, pe lîngă medaliile olimpice, trei bronzuri la Mondiale,
şapte titluri europene şi două bronzuri europene, plus 34 de medialii, dintre care 12 de aur, în concursuri de Grand Prix, Cupa Mondială şi Grand Slam. Peste 50 de medalii la seniori.

„Am muncit pentru argintul de la Londra mai mult decît pentru aurul din China!”, spunea în interviul acordat colegului meu Marian Ursescu. De la 12 ani, din clasa a cincea, munceşte şi din munca ei ne bucurăm toţi. În clasa a cincea, un antrenor de la Bucureşti a venit la şcoala ei din Ploieşti şi i-a invitat pe copii la o demonstraţie de judo. De atunci, a început. „Am renunţat la copilărie, la prietenii mei de joacă şi, bineînţeles, la familie. Am fost nevoită să mă descurc singură încă de la 16 ani. Cel mai greu a fost cu spălatul hainelor, mai ales cu chimonoul!”, le mărturisea, acum cîţiva ani, reporterilor de la „Adevărul”.

De la primele antrenamente, într-o sală de la APACA, a ajuns să cîştige medalii pe cinci continente şi să concureze în 48 de oraşe. „De 18 ani, am stat aproape zilnic în sala de judo”. După 18 ani în sala de judo, fiecare loc de pe corp devine dureros. Sau, în cuvintele Alinei Dumitru preluate de „Cancan”, îl auzi cum „trosneşte”: „Am avut o entorsă la mîna dreaptă, a trosnit în meciul cu mongoleza. M-am speriat rău şi cînd mi-a trosnit coloana, dar am putut să lupt mai departe. (…) La mîna dreaptă, am avut un deget scrîntit, a recidivat după concursul din Georgia, cînd mi-a sărit cotul. Iar, înainte de toate, gîtul mi-a trosnit înainte de concurs”. Judo. Un sport care aduce şefii de state, „durii” planetei, în sălile de concurs. Un sport. Ne pasă de el.

Şi chiar dacă nu ne pasă, trebuie să respectăm munca altuia. Munca de 18 ani a unui om de un bun-simţ şi de o decenţă desăvîrşite. Pentru argintul de la Londra, Alina Dumitru a muncit mai mult decît pentru aurul de acum patru ani. Nu poţi să-ţi rupi oasele la nesfîrşit, acum se recuperează mai greu după accidentări: „M-am săturat de ele, este şi foarte multă oboseală psihică”.

Alina Alexandra Dumitru, 30 de ani neîmpliniţi şi peste 50 de medalii, a muncit 18 ani şi din munca ei ne-am bucurat cu toţii. Şi pentru asta, îi mulţumim. Îi sîntem recunoscători şi ne mîndrim că a urcat tricolorul pe acoperişul lumii, într-o competiţie de la care se aşteaptă o audienţă totală peste cea de la Beijing, de 4,3 miliarde de telespectatori. Ne mîndrim că s-a luptat pentru noi şi a spus ceva lumii întregi despre noi. Ceva de bine.
Să-ţi baţi joc de o sportivă ca Alina Dumitru reprezintă un act josnic şi descalificant. Reprezintă un atac degradant şi ruşinos, la care nu putem rămîne indiferenţi. Aşa cum n-am rămas indiferenţi la medaliile ei. Trebuie să ne apărăm valorile. Să reacţionăm cînd se aruncă în ele cu noroi.

La ora redactării acestui articol, cei doi realizatori care au jignit-o încă nu-i prezentaseră scuze publice.

Comentarii (149)Adaugă comentariu

AlexxPl (1 comentarii)  •  1 august 2012, 1:58

Sincer merita sa fie luata peste picior , doar pt simplu fapt ca a declarat lucrurile alea .. Dc e obligatoriu sa o sune presedintele chiar dupa ce a terminat concursul , nu o poate felicita odata cu tot lotul romaniei dupa olimpiada ? Si parerea mea este ca nu a luptat pt drapel sau alte dramatisme ..o sa`mi primeasca o suma consistenta de bani pt performanta facuta . Asa ca nu o mai dati in dramatisme cu drapelu sau cum sa antrenat saraca timp de 20 si ceva de ani .

arh.Gheorghe Petrescu (246 comentarii)  •  1 august 2012, 2:20

Alina, esti o mare campioana si multe FELICITARI. Nu te uita la gura spurcata a doi indivizi… Tu nu te cobori la nivelul vocabularului lor. Fii demna si priveste increzatoare la viitorul tau caci toata lumea inclusiv eu, iti apreciem meritele sportive deoarece, esti o mare campioana, cu multe medalii, inclusiv cele OLIMPICE. HAI ROMANIA!

ion (1 comentarii)  •  1 august 2012, 5:41

CONCLUZIA- Romanii nu mai sunt in stare nici sa se bucure atunci cand ceva inaltator ii uneste; victoria unui semen al lor la Olimpiada. La ce sa te mai astepti daca numai ura, incrancenarea si dezbinarea ne sunt inoculate zi de zi,
Bravo Alina fii mandra de ce ai realizat.
Si eu sunt mandru de tine nu si de altii…

Beldean (16 comentarii)  •  1 august 2012, 7:20

Le urez domnilor Badea si Ciutacu sa aiba parte de o zi de antrenament cu Daniel Brata. Si apoi sa ascult comentariile….

Red (10 comentarii)  •  1 august 2012, 7:33

De fapt e vorba de un personaj lugubru care a declansat un razboi psihologic intre romani chiar si peste granite. Rezultatele se vad. Probabil unii se bucura de reactiile fara ratiune dintre romani. Daca Alina lua aurul, probabil nu se mai simtea jignita. Sau ar putea acum sa-i provoace in ring pe curajosii Badea si Ciutac. Care e problema ? Iar voi, jurnalistii, daca nu va dati seama, inseamna ca sunteti manipulati sau aveti anumite interese. Pina la urma nu s-a intamplat absolut nimic, cu exceptia rezultatului exceptional de obtinere a medaliei de argint.
De aici si pana la acest razboi gretos (ca urmare a unei poante si a unei reactii necontrolate) este o mare facatura, specifica romanilor detinatori de adevar absolut, cautatori ai democratiei cu lumanarea.

alex (1 comentarii)  •  1 august 2012, 7:48

ce sa ceri la doi … care nu au facut nimic pt.tara asta…Ce inseamna increzutul de Badea si lustrfuitul de Ciutacu pt.noi …nimic…ori Alina va ramane iubita si apreciata si peste zeci de ani!Mi-e lehamite de idiotii astia increzuti si tupeisti!

Bog (2 comentarii)  •  1 august 2012, 8:13

Josnica iesirea celor doi indivizi ! Felicitari Alina pentru tot ceea ce ai realizat.
P.S. Badea ai mai pierdut un fan.

gilos (98 comentarii)  •  1 august 2012, 8:25

Bravo Maria !
Un articol fara echivoc, absolut necesar.
Performantele Alinei Dumitru sunt impresionante. A muncit enorm pt a ajunge aici si merita respectul nostru. Este un model de sportiv, o pilda pentru tanara generatie. Ne mandrim cu ea si o iubim !
I-as spuna Alinei sa-i ignore pe toti ciutacii din presa. Ei sunt platiti sa intoxice si sa dezinformeze, si dupa cum se vede, n-au niciun fel de scrupule.

Ion Ionescu (1 comentarii)  •  1 august 2012, 9:01

Felicitări Alina Dumitru pentru realizările sportive de excepție! Totuși, eu am votat, tu nu ai votat! Aici nu te pot felicita, ci te pot critica! Unii chiar ar putea spune că nu ești o bună româncă!

Unul care a votat (1 comentarii)  •  1 august 2012, 9:59

Si eu m-am bucurat pt Alina.
Totusi, Ponta a semnat actul prin care s-au dublat sumele pt. medaliati, ceea ce mi se pare, face mai mult ca un telefon. Din cate stiu, basescu dorea sa le ia si pensiile viagere sportivilor medaliati cu aur la Olimpiada.
Eu cred ca Alina trebuia sa se abtina de la afirmatii. Spunea ca n-a primit tel. de felicitare si atat, daca suferea din acest motiv. Era obligatoriu sa voteze. Afirmand ca n-a mers la vot, a sfidat pe romanii care o iubesc si care au votat pt. un viitor mai bun, sa se scape de pacostea asta scandaloasa, de clica funer(iu)ara a pdlistilor. Nu suportam sa mai vedem asemenea figuri pdliste la tv. Alina intelege aceasta?

COCOLANUL (1 comentarii)  •  1 august 2012, 10:24

BAAA !!! VOI ATI VAZUT CE-A ZIS BADEA ???

misu (1 comentarii)  •  1 august 2012, 10:34

toti aceia care dau cu gura (aka pietre ) in badea sa puna urechea sa asculte ce a spus de alina in emisiune. E un sfat, ma intristeaza ca maria nu a facut acest lucru inainte sa se apuce de scris articolul, dar….poate mai stiiiiiii

litovoi (2 comentarii)  •  1 august 2012, 10:35

Am urmarit si eu tot scandalul, amplificat pana la extrem de postacii portocalii anti badea&ciutacu. Am preferat sa verific intai ce a spus Badea despre Alina.Si a zis cam asa „ Alina este o mare campioana, este impresionant sa iei o medalie la olimpiada, munca este titanica etc etc etc„. Apoi a descris procedeul prin care brazilianca a batut-o pe Alina, comparandu-l cu un procedeu din jiu jitsu brazilian, declarandu-se uimit ca Alina a scapat fara a-i fi rupta mana in priza braziliencei. Pana aici toate ok. Cronologic urmeaza :1.Alina e intrebata daca a votat, iar ea zice ca nu voteaza, ca nu au sunat-o nici asescu nici Antonescu.2.In replica, adea e ironic si face urmatoarea remarca:probabil o durea mana pe care era sa i-o rupa brazilianca. De aici, scandal urias ca a fost jignita Alina. Acum, sa o luam altfel, sa fim realisti si nu cu creierii infierbantati:
-Alina va primi 28000 de euro pentru medalie, suma ce e foarte posibil sa fie dublata, cum s-a facut mai mereu la finalul olimpiadelor. 28000 euro=salariul unui roman care castiga 150 de euro/luna in 15 ani si jumatate. Daca se dubleaza, va lua o recompensa egala cu salariul unui roman pe 30 de ani. Atentie, nu am spus ca sunt nemeritati, ci doar vreau sa arat ca pentru munca depusa sa ia o medalie e super recompensata de stat
-pentru a se putea vota liber au murit mii de oameni la revolutie, eveniment datorita caruia Alina poate lua acum aceste premii in loc de o diploma de merit sau un titlu de erou al muncii socialiste precum alti campioni uriasi ai Romaniei(Patzaichin,Nadia etc) . Sa iesi la tv si sa spui ca nu votezi ca esti suparata ca nu te-au sunat Antonescu sau Basescu mi se pare cel putin deplasat
In ceea ce il priveste pe Ciutacu si comentariul sau, e intradevar jignitor nu neaparat ca se refera la Alina, ci la orice femeie in general.
In alta ordine de idei, nu am vazut sa comenteze cineva cand toata presa l-a facut praf pe Bute, l-a jignit in toate felurile posibile.Dar cum totul s-a intamplat in ziua referendumului, cand toti postacii de serviciu erau pe net ,evident subiectul a fost mana cereasca pentru a crea un mega scandal fara esenta.

George (2 comentarii)  •  1 august 2012, 11:06

Este perfect justificata atitudinea Alinei. Politicienii fara exceptie au tratat cu dispret maxim sportul si sportivii de performanta. Nu si-au amintit de ei decat cand au ajuns campioni si asta pentru a castiga capital politic nemeritat de pe urma muncii lor. O medalie de argint se pare ca nu merita efortul unui telefon de felicitare, nu influenta semnificativ motivatia cetatenilor de a merge sau nu la vot. Bine a facut ca a raspuns la dispret tot prin dispret. Si mai bine facea daca-i inchidea telefonul in nas lui Basescu acum 4 ani. Asa ar trebui sa faca toti sportivii, nu sa-si rupa mainile si picioarele pentru voturile unor derbedei. Mi-as permite sa adaug ceva la raspunsul dat de Alina celor doi: Ciutacu sa faca bine sa mai puna mana din cand in cand si pe DEX ca nu musca! Cum vede el treaba asta, ca niste snobi sa admire pana la idolatrizare o sportiva autohtona. Pentru un snob tot ce e strain e valoros si ce e autohton e de aruncat la gunoi. Conditia esentiala ca o persoana sa devina idolul unui snob este sa nu aiba nici o picatura de sange romanesc in vene, ceea ce nu e cazul cu Alina. Si cuvantul „idolita” din ce lucrare de mare valoare l-a plagiat? Tare mi-e teama ca omul acesta nu mai e in masura sa rada nici macar de Elena Basescu, cu atat mai putin sa faca educatie civica unei mari sportive precum Alina Dumitru

Memories (4 comentarii)  •  1 august 2012, 11:21

Pt.Litovoi-prietene esti putin in eroare!
1.Mergi la vot?
R: Nu merg la vot pentru că nu mă interesează politica şi nu mă pricep la politică.
2.Te-a sunat şeful statului sau primul ministru?
R: Nu m-a sunat nimeni până acum, chiar dacă de obicei domnul Băsescu mă suna să mă felicite.
Astea au fost intrbarile la care a raspuns Alina,nu felul cum le-ai exprimat cum ai vrut! Nu stiu de ce trebuie sa implicati politicul in toata chestia asta! Ma ingrozesc cata ura putem avea in noi si asta datorita politicii,daca ai fi fost impartial nu ai fi gandit asa!

RamaCuPapion (13 comentarii)  •  1 august 2012, 11:35

Bravo Maria!!Sa-i felicitam pe campionii Romaniei , Victor Ciutacu AKA Lingaul si Mircea Badea AKA Bruce Lee de Romania. Ei au obtinut medaliile de aur la proba de pupincurism viteza.

Doru (1 comentarii)  •  1 august 2012, 12:13

Inainte de a jigni o mare sportiva cei doi slugoi ar trebui sa se intrebe ce au facut ei pentru tara , in afara de a otravi zi de zi atmosfera si-asa putin respirabila din Romania ! Prin Alina s-a mai auzit de bine de tarisoara asta in lume caci in rest suntem asimilati ca hoti si barbari .

cosmin (1 comentarii)  •  1 august 2012, 12:51

Sunt colegii vostri, nu? Cam grea reactia din partea voastra!. Tolontan a fost primul, tu acum…cam putin. Ar trebui sa se duca sa-i sarute picioarele …daca le da voie. Sunt niste nulitati(zerooo barat) ..mai bine nu mai scriu ca ar fi numai bip-uri. Daca le spun „hiene” jignesc acest animal. Nu stiu in ce regn pot fi bagati. Poate in „regnul” mamii lor!

Furtos Valentin (1 comentarii)  •  1 august 2012, 13:35

1 Daca nu o intereseaza pe sportiva de exceptie Alina Dumitru politica din Romania si cine conduce Romania ar trebui din respect pentru cei care o sustin si pentru care este acolo la olimpiada sa incerce sa taca sau sa nu aduca motive imorale cum ca nu ar fi sunato presedinti tari!
2 Daca Alina Dumitru cere scuze de la cei doi prezentatori TV public ar trebui la randul sau sa si ceara scuze fata de poporul care se zbate in saracie si pentru care conteaza daca li se dau inapoi bani furati din pensie sau nu!
3 Daca Alina Dumitru se considera cumva jignita de afirmatiile celor doi ar trebui sa si aminteasca totusi ca suntem o tara de lenesi o tara de mamicute si bebelusi o tara de hoti o tara de asistati sociali atunci Alina Dumitru sportiva de exceptie nu s a simtit deloc jignita!
4 Daca Alina Dumitru considera neimportant ce se intampla cu poporul Roman cel care ii plateste delegatia la Londra la randul lui poporul roman considera neimportante performantele acesteia!
5 Daca Victor Ciutacu a spus ca e o „vaca” a gresit!
6 Daca Mircea Badea a laudato 10 minute si dupa a facut o gluma pe seama ei nu a gresit cu nimic!
7 Daca COSR vrea sa „boicoteze” ceva ii rugam sa nu o faca pe bani nostri!

mihai (5 comentarii)  •  1 august 2012, 14:12

draga mea esti o ziarista de „pluton” (e parerea mea si nu ti-o zic cu rautate) intimplator iti citesc din cind in cind editoriale, ceea ce a scris mai sus litovoi este 100% adevarat oameni au murit la revolutie ca noi sa putem vota, in rest nu vad cu ce e mai importanta alina dumitru decit eu care practic medicina sau altul care face inginerie..fiecare isi cistiga banii si prestigiul cum se pricepe mai bine, respectul,bunul simt si onoarea ne fac OAMENI nu medaliile sau faima

liviu (18 comentarii)  •  1 august 2012, 14:26

Stimata domnisoara, articol corect,pareri pertinente,dar
de cei doi derbedei nu prea spuneti nimic.Sau intre colegi se pastreaza o decenta care va descalifica !

Bog (2 comentarii)  •  1 august 2012, 14:33

Vad ca si pe aici e plin de filozofi , uite de exemplu litovoi mai un pic face un eseu sa-i scoata pe badea si ciutacu 🙂 , altii se bat cu pumnul in piept ca au votat, bravo fratilor ati incercat sa inlocuiti o rata fara pene cu doua gaste ametite, ce sa zic buna treaba… Oricum pe langa subiect, adevarul este ca au fost ordinari ambii… sa jignesti in halul asta un sportiv care iti reprezinta tara… Lasa ca ei sunt desavarsiti o sa-i convocam la nationala de CURLING 😛

Cristi (4 comentarii)  •  1 august 2012, 14:49

Felicitari Maria. Iar pentru spargatorii de seminte cu idoli ca Badea si Ciutacu,da-ti inainte cu injuraturile ca si asa nu aveti ce face toata ziua, serviciul pentru voi e ceva de domeniul fantasticului.

Bogdan_C (1 comentarii)  •  1 august 2012, 15:04

Urmariti un pic “stilul” si exprimarea : http://twitter.com/victorciutacu http://twitter.com/lupulalbastru1

tocmai au facut-o „scelerata” pe Maria si s-au luat de „sefa-su” Tolo…
Va mai mira acum ca au zis asa ceva? No comment…

John (1 comentarii)  •  1 august 2012, 15:10

Asa.Ce au zis??Care este jignirea?Am o imaginatie foarte bogata dar nu ar fi ca doamna Andries sa imi spuna si mie ce dracu au spus aia doi atat de grav?Nu de alta dar vreau sa ma scandalizez si eu.

radio londra (98 comentarii)  •  1 august 2012, 15:13

CIO, FIFA, UEFA, toate federatiile internationale interzic amestecul politicului in sport. Competitiile sportive, cu atat mai mult jocurile olimpice, trebuiesc organizate si se desfasoara departe de orice influente si interese politice.

Alina Dumitru a raspuns intrebarilor tendentioase puse de reporter, nu a fost ea cea care sa inceapa sa se laude ca n-a votat sau ca n-a sunat-o presedintele. Ea a raspuns sincer, ca orice sportiv fair-play, la intrebarile care i-au fost adresate. Vina apartine in exclusivitate reporterului care nu avea voie sa puna astfel de intrebari.
Dupa cum stim, rezultatul la referendum a fost aproximativ 50-50, indiferent ce ar fi raspuns Alina, tot ar fi suparat una din parti.
Repet, vina apartine in totalitate celui care a formulat intrebarile. El este acreditat acolo pt a relata despre concurs, despre antrenamete,despre medalii, despre recorduri etc, in general tot ce tine de sport si nicidecum sa faca propaganda electorala pentru o tabara sau alta.

cara chiara (1 comentarii)  •  1 august 2012, 15:46

Felicitari Alina!
Imi plac Jocurile Olimpice, ma mandresc cu rezultatele romanilor nostrii, totusi, de tresarit inima la un gol al Stelei… sigur tresare, fie el dat chiar de Chiajna.

karatistul 2 (2 comentarii)  •  1 august 2012, 17:03

Draga ALINA,
Nu pune la inima postarile unor oameni care nu stiu cu ce se mananca sportul practicat de tine.
Imi aduc aminte ca, acum (al naibii de) multi ani am inceput si eu sa practic sportul asta…(nu am reusit sa trec de secventa cu caderile). Trebuia, timp de vreo 6 luni sa nu fac altceva decat sa invat sa cad din diferite pozitii.
Ce trebuie sa admir, tine (si in general, la voi, practicantii si castigatorii – pentru noi) este faptul ca inca puteti lupta pentru tara asta – desi nu merita – nici tara si nici noi…
Drept sa – ti spun, meriti felicitari ca poti sa intorci spatele unor idioti snobi precum badea si ciutacu.
Personal,
Multumesc…

@Mihai (19 comentarii)  •  1 august 2012, 17:13

bai fatalau, oamenii au murit la „revolutie” ca sa fie liberi si sa nu mai dicteze nimeni constiintei lor, nu pentru a vota caci, bezmetic ce esti, de votat se vota si in comunism, dar se vota cum hotara tatucu, asa cum usl vrea sa hotarasca in numele meu.
eu am fost la „revolutie”, am varsat o picatura din sangele meu, mi-am vazut prieteni ucisi, si in numele acelor clipe imi asum dreptul (absolut constitutional) sa merg la vot cand consider eu ca trebuie sa merg. cand nu am incredere in demersul imbuibatilor din parlament, stau acasa pentru ca am acest drept constitutional.
poate draunciorul tau de minte sa priceapa? nu e vorba de nici-un boicot ci de propria mea hotarare consfintita de Constitutie.

karatistul 2 (2 comentarii)  •  1 august 2012, 17:19

SCUMPULE LITOVOI (vezi ca am scris cu majuscule – semn de pretuire),
Dupa parerea mea, esti putin cam idiot.
Totusi, tin sa-ti spun cateva chestiuni
1. badea se scrie cu litera mica
2. ciutacu – la fel
(De fapt, cine naiba sunt ei_)
3. ALINA DUMITRU se scrie asa cum se vede

Spui (sau mai bine spus – postezi) ca Alina va primi un premiu oarecare (stii macar cu ce se mananca acest premiu – cate sacrificii inseamna pentru cel care practica sportul acesta si nu numai)? Tu ce premiu meriti pentru postarea ta idioata….

Tom (20 comentarii)  •  1 august 2012, 18:01

In atentia celor ce incurca marfa cu ambalajul: la Revolutie,s-a murit printre altele pt. dreptul de a vota,nu pt. obligatia. Si absenteismul este tot o optiune politica. Reporterul care i-a luat interviul Alinei trebuia sa se rezume doar la aspectele pur sportive,mai ales ca e vorba de J. O. Dar trebuie sa bage el batzul prin gard…Cat despre cei doi derbedei ce-si zic jurnalisti…no comment…mi-e si sila sa le scriu numele!

Beaf Toast (1 comentarii)  •  1 august 2012, 18:26

Sper sa nu-si prezinte scuzele.

Sunt perfect de acord cu Badea!

Sper sa dati si opinia mea chiar daca e pro Badea si Ciutacu.

Olteanu Adrian (15 comentarii)  •  1 august 2012, 19:59

Daca o vezi prin cap nu-ti trece
Ca face-un sport atit de greu,
Cu-o vointa de nota zece
Si-n piept o inima de leu.

Nu-i manechin si nici artista
Si nu prezinta nici un show,
Pentru unii nici nu exista
E doar o fata-n chimonou!

Cu multa munca si sudoare
Ea si-a sacrificat ani buni,
Si-a adus o raza de soare
La milioane de romani.

Multi sunt mirati,se minuneaza!
De unde vine-acest cadou?
Nici nu stiu daca mai conteaza
E doar o fata-n chimonou!

Eddie (1 comentarii)  •  1 august 2012, 20:20

Maria, corect ar fi ca (in absenta scuzelor de rigoare) Ciutacu sa fie demis de postul de televiziune pentru care lucreaza… asta daca aspiram sa punem Romania pe drumul cel bun!

Daca ar fi vorbit asa un on public in SUA despre un american proaspat medaliat la olimpiada poti paria ca ar disparea din televiziune, la presiunea publicului, si nu numai. Badea nu a fost atat de jignitor in afirmatii, deci nu stiu daca cei doi ar trebui tratati la fel.

Un Roman (1 comentarii)  •  1 august 2012, 20:52

Titlul este corect. Alina Dumitru, cetatean roman cu drept de vot, a fost jignita de de doi alti romani cu drept de vot. Cei doi jurnalisti NU au jignit SPORTIVUL Alina Dumitru, ei au jignit CETATEANUL Alina Dumintru. Daca nu-i convine. sa nu mai reprezinte culorile nationale ale ROMANIEI, Romanie care sunt si eu si multi altii. Si voi jurnalistii sportivi nu-i mai luati apararea ca daca este o valoare ca sportiv, ca cetatean a demonstrat ca e ZERO.

Sportivul (1 comentarii)  •  1 august 2012, 21:32

Da, Mircea Badea are dreptate cand afirma ca prea multi idioti, in esenta basisti, fara indoiala, si-au ascutit sabiile, fara motiv impotriva lui. Nu este nicio jignire a sportivei noastre de catre cel infierat de idioti si betivi. Mai grav este faptul ca sportiva a afacut o afirmatie care nu-i face cinste, anume ca de data aceasta n-a sunat-o nimeni nici Basecu nici altcineva sa se duca la vot. haida de , dar ma rog cine esti mata sa te sune un presedinte sau un premier ? In rest felicitari sportivei pentru performanta sa recenta. Si cred ca ea este cea care trebuie sa-si ceara scuze celui infierat pe nedrept. Un sportiv de performanta trebuie sa aibe si un caracter de calitate.

olimpic (1 comentarii)  •  1 august 2012, 21:50

…. pt cei care ai au participat la revolutie si nu au fost la vot ,oameni buni voi ati fost la revolutie pt ca alti o incepusera déjà ,ati fost la revolutie sa faceti o mare schimbare cei drept schimbarea ati facut o dar nu ati sustinut o,deci sunteti niste oameni de jumate(nu toti cei drept ) …pt cei care vin cu jigniri la adresa unui sportiv si ii calculeaza cat bani o sa incaseze pt medalia pe care o obtinut o prin mult efort „domnilor” trebuie sa muncesti ff mult pt o medalie si nu stii sigur daca o vei obtine si atunci cand nu obti nici o medalie ,cei drept nimeni nu te jigneste si nici banii aia multi nu vin (esti un nimeni, ca cei care au participat la revolutie dar alti au fost castigatorii) insa sunt persoane care ii judeca pe cei care ne” ridica in lume” ;rusine ,rusine,rusine

Cristi (1 comentarii)  •  1 august 2012, 22:23

Pacat ca Alina Dumitru a cazut prada jocurilor politice din tara noastra. Se vede ca unii chiar nu mai au niciun pic de respect pentru valorile adevarate. Si nu ma refer aici la cei doi papagali ci la cei care le aplauda gesturile…

gtx13 Oh (1 comentarii)  •  2 august 2012, 4:39

Fratilor, Alina n-re nevoie de scuzele acestor vagabonzi si potlogari in saraca politica romaneasca…Caci de vina este cine-i tolereaza ! Motanul…Cred ca ea a si fost razbunata; Cei doi & Motanul au luat-o-n bot deja de la Mr. Basescu, Presidente…Si e destul !!!

alex (1 comentarii)  •  2 august 2012, 7:07

verificati ce a zis Badea si dupa dati-va cu opinia. Omul nu a zis nimic sa jicneasca numai ca toti a-ti sarit de cur in sus pt nimic.pt base ca v-a luat tot si a-ti devenit o turma de oi nu face-ti nimic.in tara asta in afara de prostie nu a ramas nimic.

SilverJapan (1 comentarii)  •  2 august 2012, 7:36

Dupa username va puteti da seama ca nu sunt nationalist, dar am un mare respect pentru sport.
Cu toate astea, am o toleranta scazuta prostiei, Mircea Badea a vorbit frumos despre Alina Dumitru, a spus ca a lua argint la olimpiada este o realizare uriasa. Gluma despre Alina Dumitru si jiu-jitsu brazilian, era mai degraba indreptata spre Menez care a folosit tehnica din alta forma. Sunt usor dezamagit de reactia de victima plangacioasa din partea unei sportive care teoretic ar trebui sa cunoasca rezilienta mai bine decat oricine.
CERE-TI SCUZE FATA DE MIRCEA. Asta ar fi singura cale de ameliorare a situatiei in opinia mea.

un basist (1 comentarii)  •  2 august 2012, 7:58

poate nu a vrut sa voteze,era dreptul ei.

CINE PE CINE A JIGNIT? (1 comentarii)  •  2 august 2012, 7:59

Eu cred ca judoka asta talentata, dar evident cu carte si educatie putina a jignit PRESEDINTII ROMANIEI. Trebuia sa invete in cei 7 ani ca le datoreaza RESPECT si sa vorbeasca cu DOMNUL cand s-a referit la EI. Asta daca e vorba de jigniri si EDUCATIE. Iar blogherita citesti probabil doar can-can… jalnic

gogu (31 comentarii)  •  2 august 2012, 8:02

Sa fim seriosi,n-a jignit pe nimeni Badea si Ciutacu…a spus ca a furat-o precum Bute…ziaristii exagereaza ca de obicei..apoi Alina avea regrete ca n-a sunat fostul presedinte..poate avea regrete campioana…si noi avem ca n-a cistigat..!Alina esti mare ,dar ai gresit lasa politica si regretul cu suspendacul…!

Dinny (389 comentarii)  •  2 august 2012, 8:43

Merci pentru banare…halal corectitudine..am vazut „pareri” mai mult decat „contondente”…eu mi-am exprimat un punct de vedere aproape neutru,fara cuvinte urate,sau cu conotatii jicnitoare….m-ari pus pe lista neagra si …gata.
Incerc din nou,recapituland:
1.M Badea,a caracterizat laudativ,cariera si performantele Alinei,dar a facut un comentariu tehnic despre cum si de ce a fost invinsa Alina. A continuat usor critic la adresa Alinei-motivul care ar fi retinut-o de la vot.
2.Alina nu trebuia sa se amestece in „afacerile politice” fiindca asa cum vedem cu totii…e multa mizerie….
3.Si cum ramane cu …”respectarea opiniei „..?!?…inclusiv, a subsemnatului !!!

un dinamovist (5 comentarii)  •  2 august 2012, 9:24

Suntem liberi sa ne exprimam iar Badea si Ciutacu s-au exprimat dupa cum au stiut adica zeflemitor si fara masura .Ei sunt oameni care traiesc din misto uri iar in timpul liber lovesc un sac sau se uita la filme pentru copii de 11 ani . Dar sunt liberi sa se exprime …ALINA DUMITRU este de 6 ori campioana europeana , campioana si vivcecampioana olimpica si de vreo trei ori bronz la Mondiala – e prea mult ca sa pui in balanta , ea e valoare nationala iar ei sunt doi baieti care fac misto si lovesc un sac …

maria (1 comentarii)  •  2 august 2012, 12:29

alina draga daca esti si te consideri romanca nu trebuia sa te exprimi ca nu vrei sa votezi adica sfidezi atata lume care a votat si de unde i ti ei premiul adica banuti de la noi si mircea badea nu tea jignit asa ca incearca sa citesti ce comentariu a facut despre tine si apoi sa vb deci cum ai procedat tu sa te sune presedintele e ceva cam foarte mult cere ti scuze lui ciutacu si mircea badea

adelina (1 comentarii)  •  3 august 2012, 8:58

Felicitari Alinei Dumitru! Sa nu se lase manipulata de presa basista, lovita atat de dur de Trustul in care lucreaza cei doi. Este doar o incercare de discreditare a celor doi, pedeapsa pentru ca au contribuit la demascarea suspendatului. Hai, s-auzim de bine pe 12 !

George (2 comentarii)  •  5 august 2012, 15:53

Nici o grijă, stimată doamnă, românii nu sunt indiferenţi, nu au fost nici la jignirea lui Raed Arafat de către Băsescu, nici când şi-a bătut Becali joc de Hagi! Ei ştiu mai bine decât s-ar crede să deosebească valorile autentice de nonvalorile cu pretenţii de mari şmecheri. Cum să nu te revolte când un cetăţean român de etnie română (Mircea Badea) îşi exprimă făţiş satsfacţia faţă de insuccesul unei sportive românce? Se mai miră încă de găleţile de flecme cu care a fost onorat? Nemeritate? Oricine a văzut meciul, oricât de puţin s-ar pricepe la judo, a putut fi impresionat de eforturile supraomeneşti pe care le făcea această fiinţă extraordinară pentru a rezista durerilor atroce pe care i le provoca orice mişcare şi a încerca imposibilul. Era accidentată încă din faza optimilor, mai mult moartă decât vie, o martiră, efectiv! Normal că a făcut adversara ce a vrut cu ea. Cum să faci băşcălie de o asemenea dramă umană? Cum să insinuezi că a fost un blat ca meciul lui Bute cu Froch (asta e opinia lui Badea)? Cât despre ”gluma” de pe Twitter, aşa cum o consideră el, este mai mult decât o glumă proastă, este lipsă de cea mai elementară omenie. Adică regretă că brazilianca nu i-a rupt Alinei mâna aia ”blestemată” cu care a refuzat să voteze. Dacă nu a votat e băsistă şi băsiştii trebuie să se tăvălească în chinuri chiar dacă ar fi să se aleagă praful de ţară, asta e logica lui Badea, o ştim foarte bine! Numai să nu se mai mire de ce provoacă atâta indignare. Cu Ciutacu problema e mai simplă, o urăşte pe Alina pentru că e ”băsistă” am înţeles, dar cu limba maternă ce are de o poceşte asfel? Alina Dumitru este şi rămâne idolul meu (nu idoliţă, chiar dacă e de sex feminin tot idol este), nu mă dezic de ea, chiar dacă am fost la vot! Îl aştept pe Ciutacu să aducă nişte probe cum că 50% + 1 din miloanele de români care o iubesc pe Alina sunt snobi! Asta bineînţeles dacă ştie semnificaţia cuvântului, lucru de care mă îndoiesc.

Comentează