Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Retrogradarea din vorbe

În loc să vegheze la respectarea regulamentelor, LPF se preocupă de implementarea zvonurilor

Ceva se coace la LPF. Aşa se explică de ce, în plină anchetă DNA, cu sechestru pe sediu şi conturi, Dumitru Dragomir a repetat anunţul lui Mircea […]

joi, 19 aprilie 2012, 10:54

În loc să vegheze la respectarea regulamentelor, LPF se preocupă de implementarea zvonurilor

Ceva se coace la LPF. Aşa se explică de ce, în plină anchetă DNA, cu sechestru pe sediu şi conturi, Dumitru Dragomir a repetat anunţul lui Mircea Sandu, cu privire la revenirea Craiovei în Liga a 2-a. Dezafilierea poate fi
ştearsă cu buretele, dacă Adunarea Generală decide asta, prin vot liber şi democratic, evident.

În octombrie 2011, poziţia lui Dragomir era sensibil, de fapt, insensibil diferită. Adică îl „durea-n pălărie” de cazul Craiovei: „Şi dacă am votat ce? Mă dezic de vot? Nu ştiu! Pe pămîntul ăsta nu există om care să ţină minte nici ce a făcut alaltăieri, dar acum trei luni!”. Toată esenţa şmecherească a managementului lepefisto-ferefist se află în frazele de mai sus. Cum să conduci fotbalul românesc timp de 22 de ani? Simplu. Uitînd de la mînă pînă la gură.

Senzaţia acută din pălărie s-a atenuat pe măsură ce investigaţiile procurorilor au avansat. Aşa se face că Dragomir tinde spre amnezie totală în problema dezafilierii. Dezafiliere? Ce dezafiliere? Păi, a fost demult. Acum un an. Şi pentru că o minciună credibilă trebuie să fie incredibil de gogonată, Dragomir adaugă teorii despre cum vor reveni în Bănie cei 40 de jucători declaraţi liberi de contract şi legitimaţi, între timp, la alte echipe.

Bineînţeles, peste trei zile, va spune altceva. Şi nu e greu de imaginat cum ar reacţiona şeful LPF, dacă DNA ar constata, să presupunem prin absurd, că excluderea Craiovei a fost corectă. În ce zone ale garderobei ar simţi dureri Dragomir? Ce ar mai vota inchizitorii de serviciu din Adunarea Generală?

Ceva se coace la LPF, judecînd după semnalele de fum transmise de capii fotbalului. În loc să aducă echilibrul într-un campionat scuturat de scandaluri, Dragomir şi AG-ul alimentează provizoratul. În loc să vegheze la respectarea regulamentelor, se preocupă de implementarea zvonurilor. Unul mai edificator decît altul.

Craiova va reveni în Liga a 2-a, că de n-ar fi, nu s-ar povesti. Iar premierile pe final de campionat vor fi aspru pedepsite. „Penalul n-are nici o legătură cu regulamentele noastre. Aşa că, dacă Gigi continuă premierile, retrogradăm Steaua”. Se pare că nici şeful LPF n-are mare legătură cu regulamentele, de vreme ce ameninţă cu sancţiuni care nu există. În prezent, premierea se pedepseşte cu o amendă de un milion de RON şi cu maximum
doi ani de suspendare pentru cel care dă banii. Adică finanţatorul Stelei nu va mai putea apărea la Adunarea Generală. Poate regulamentele de mîine sau de poimîine să prevadă retrogradări în masă, dar regulamentul valabil ieri (şi poate şi azi) nu sperie pe nimeni. Nici măcar pe Dragomir.

Parodia asta de tăiat în carne vie este doar demagogie iresponsabilă. Cum ar veni, Liga reuşeşte acolo unde justiţia dezamăgeşte. Justiţia îl achită pe Becali, Dragomir îl… îl… ce mai, îl ceartă de-l zăpăceşte. La fel, şeful LPF lasă să se înţeleagă că nu DNA-ul, nu judecătorii sînt în măsură să decidă dacă dezafilierea Craiovei reprezintă un abuz. Adunarea Generală, însă, da. Adunarea Generală este noul Tribunal, noul Parchet şi noua Înaltă Curte la un loc. Adunarea Generală se pricepe atît de bine la împărţit dreptatea după legea junglei, încît, dacă îşi pune-n cap, se poate ancheta singură şi chiar aresta preventiv, pînă trece pericolul. Supravieţuire se cheamă.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Karpatwolf (4 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 11:33

Domnisoara draga, asta da articol. Imi placi, tine-o tot asa.

cuscru (1 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 11:34

nemaipomenit cum ne sfideaza acest comunist sa fie inganfare sau prostie sa nu cunosti regulamentele ,de fapt a recunoscut ca el are juristi pe care ii da afara daca gresesc deci el n-are nici-o treaba cu regulamentele urla doar ca el face si drege dar cand e vorba de raspundere aunca pisica in alta ograda tipic pt acest incult agramat si balbait cand e sacait de presa asmute la meciuri jandarmii sa confiste benerele care il ataca pe el si pe nasul celalalt comunist de vita veche jos comunismul si blaturile lor !!!!!!!!!!!

Tostao (19 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 11:34

CRISTOS A INVIAT!…Maria,se strange latzul….militianul o intoarce cum vrea muschii lui,doar,doar l-o crede cineva….materie predata le Cimpina,la scoala de militieni…da’ cred ca,de data asta,le baga unghia in gat tembelul de Mititelu….de i s-ar rupe unghia lui Mititelu, in jugularele mafiotilor de la varful fotbalului mioritic!…Doamne ajuta!

Lereter (42 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 11:36

Oare cine l-a cultivat pe don Mitica ?.Nu aparea zilnic in ziar,pe ecranul GSP ?Nu l-ati facut voi „öracolul din Balcesti”?.Oare cine ii sorbea orice suflare,orice parere ? Acum va da cu flitul ?.Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca, dupa ani de zile de caciuleala, la Mircea&Mitica, acum unii ar vrea sa para vigilenti,au parasit FRF si Liga,au trecut la Becali&Borcea&Porumboiu.Pentru ratind si nu numai.Asa FRF,asa presa,asa fotbal. Apropos, nu mai lucrati la clasamente „cu erori de arbitri” ,din care sa reiasa cit de furate sint Steaua,Dinamo ,Rapid,Vaslui si cit de avantajat e CFR-ul ?. Nu v-ar fi rusinica,creati monstri si apoi va deziceti de munca voastra !!!!!!!!

Tiberius (7 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 11:41

Imi place cum ai scris… Poate cand vin prin Bucuresti te invit la o pizza!

Neluvienezu (35 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 11:49

Maria! Imi place cum scrii! Imi place ce scrii… Sint suporter Stiinta si ma bucur ca atitudinea iresponsabila, a celor doi mahari din fotbalul nostru, Dragomir si Sandu, nu ti-a scapat nici tie. De peste 20 de ani cloaca FRF & LPF, duhneste de putreziciune, dar sefii de cluburi, „executa” supusi, dansul alegerilor sau realegerilor, „democratice”! Ma intreb, ce poate distruge „increngatura” asta, creata pe FRF & LPF, care se comporta ca o grupare mafiota INCHISA, cu reguli de FIER! Cine nu e cu ei, dispare sau sufere consecintele… Vezi Stiinta Craiova sau Timisoara. Oare fotbalul romanesc mai are vreo sansa la revenirea la NORMALITATE si CORECTITUDINE? Cit timp, cei doi dinozauri, rupti de realitate si partial senilizati, vor impune acest stil mafiot, SIGUR, NU! Sanse pentru o innoire? Minime! Parerea mea!

fhjj (1 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 12:08

”…se poate ancheta singură şi chiar aresta preventiv, pînă trece pericolul. Supravieţuire se cheamă.”
GE-NI-AL !

suedezu (1 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 15:46

articol bun,problema este GSP-ul este cel care il promoveaza cel mai mult pe becali,este creatia ziaristilor care asteapta orice grohait a lui si il ridica in slavi,daca te uiti la GSP TV ti se face greata de steaua si becali,sunt fan sport nu ce se intampla la noi care se poate numi orice numai sport nu !

Bilete (8 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 17:35

Cumva fiecare din noi are ceva din Mitica Dragomir ca nu a ajuns el sa ne conduca fotbalul degeaba…Noi ne am facut ca ploua…sau intr un fel sau altul am acceptat. Ca sa il dam jos nu ne trebuie demonstratii si scandari pe stadioane. Ne trebuie stadioane goale, rating tv pe fotbalul romanesc 0 si cand or sa fie astea o sa plece ei singuri…

Roro (104 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 18:13

Care e deosebirea dintre conducatorii FRF si LPF si politicienii conducatori ai tarii,apropo de una spun acum si alta cind vor muschii lor,mintind cu zimbetul pe buze? Niciuna.In schimb este o asemanare esentiala,toti sunt romani.

acu (4 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 21:13

Cat timp FRF si LPF nu isi asuma raspunderea pentru greselile comise, degeaba aburesc lumea cu declaratii in presa. Sa puna in siturile proprii toate regulamentele, si deciziile oficiale la fiecare caz in parte. Sa fie transparenti, sa fie responsabili, sa fie onesti. Nu sa apere valizele prin alte tertipuri diplomatice si de presa, dar oficial sa nu faca nimic.

cla (94 comentarii)  •  19 aprilie 2012, 22:50

DECAT SA FACI ARTICOLE DESPRE CLAUZE PIERDUTE DIN START, PENTRU CA ASTA ESTE ROMANIA, MAI BINE ITI DAU O RETETA DESPRE TORTUL” BUTURUGA”, O SPLENDOARE CULINARA.

I George (2 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 0:37

“Şi dacă am votat ce? Mă dezic de vot? Nu ştiu! Pe pămîntul ăsta nu există om care să ţină minte nici ce a făcut alaltăieri, dar acum trei luni!”.
Magistral mastre Mitica … iti doresc multi ani la „brutarie”!

CIABATTA (6 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 2:00

Am o propunere pt SANDU si MITICA prin care pot sa-si rascumpere parte din greselile lor si sa plece oarecum cu capul sus din fotbalul romanesc.

Sa-si vinda cele mai scumpe vile pe care le au si sa-l aduca la nationala Romaniei pe Fabio Capello (pe banii lor) pt un contract pe 4 ani!

Daca ar face acest gest, de a da inapoi tarii Romanesti parte din banii care i-au luat necinstit din fotbal (necinstit pt ca nu prea au realizari in ultimii 10 ani), cred ca romanii ar fi destul de buni sa-i ierte si sa le mai uite din pacate!

Ce ziceti domnilor Sandu si Dragomir???

P.S. Numai asa am avea sansa sa vedem si noi nationala in Brazilia…chiar daca sus-numitii o vor vedea de dupa fileu! Totusi, sunt sigur ca daca ar urma sfaturile mele le vor pune si lor TV in camera! 🙂

pancozone (3 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 2:06

Felicitari pentru articol!!! Direct la obiect….sper sincer sa ne fie la toti dor de durerea lui Mitica in palarie!

cla (94 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 6:46

am vrut sa scriu cauze, nu clauze, scuze.:))

brod (104 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 9:13

păi, nu era vorba că federaţia lui sandu nu prea mai este în legalitate, devreme ce nu şi-a respectat statutul şi nu a îndeplinit oarecari proceduri?! sigur, chiar şi aşa, căcăciosul de la uefa (aşa după l-a desemnat prietenul lui, mircea sandu) a venit la bucureşti, i-a făcut campanie electorală lui oprescu şi a plecat, promiţând să revină pe 9 ani. pregătiţi folcloristele, başca… cele (ne)cuvenite!

fata morgana (19 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 10:16

am criticat-o adesea pe Maria pentru articolele fara substanta, sau scrise dupa ureche, dar, de ceva vreme, fata asta chiar arata a ziarist, a jurnalist adevarat.
sa vedem cat o vor tolera Ioanitoaia si Tolontan.

@ Alex poz. 88 ! (97 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 11:17

Dragomir afirma la un post TV., ca nu-l deranjeaza deloc scandarile ” contra” de pe toate stadioanele tarii ! Eu cred ca braveaza ! Eu cred ca e speriat de moarte ! Orice om,normal cu capul, se pierde in asemenea postura ca a lor ! Dar poate Dragomir nu este normal cu capul ! Se prea poate, daca ne luam dupa elucubratiile pe care le debiteaza cu orice ocazie, cum ar fi, intoarcerea la Craiova ( dupa el ! ) a jucatorilor, dupa ce tot el a parafat impreuna cu cancerul fotbalului romanesc , declararea jucatorilor liberi, asta in conditiile cand jucatorii Craiovei erau blocati de fisc, pentru datoriile Craiovei ! Dragomir zice ca e nevinovat ! Pai, daca zice Corleone, asa o fi ! Cred ca fie tata mare, fie mama mare ( Dumnezeu sa-i ierte..) au facut ce au facut cu Craiova ! Incolo, ei sunt nevinovati ! Ati auzit prostie mai mare din gura stramba a lui Dragomir, referindu-se la intoarcerea jucatorilor la Craiova ? Mitica, esti prost de bubui ! Da prost, nu gluma! Ca daca erai destept, taceai si faceai si tu cum a facut toata lumea buna, facultatea la timpul ei! Nu la 56 ani, cu bani ca tine ! Hai, mars la tomberon, ingramaditule !

acu (4 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 21:57

Retrogradarea Craiovei era deja decisa prin punctele putine care au plasat-o pe un loc retrogradabil 15 in editia trecuta. Dar, tinand cont ca Timisoara de pe 2 si Gloria Bistrita de pe 14 a fost retrogradate pe alte motive, Craiova ar fi putut ramane in liga 1 daca i se permitea sa ia licenta (cum a ramas si Sportul, de pe 18!!!) – dar licenta nu i-a mai fost permisa dupa decizia abuziva de dezafiliere. In acest context, Mititelu are dreptul sa pretinda revenirea Craiovei direct in Liga 1, dupa anularea dezafilierii. Sau mari daune financiare din partea FRF care a decis abuziv dezafilierea, daca i se cere sa reintre in Liga 2.

dan (1 comentarii)  •  20 aprilie 2012, 23:29

Prea mult scandal in sportul romanesc , prea putin fotbal adevarat

Aristotel (97 comentarii)  •  21 aprilie 2012, 12:07

Mirce Sandu a fost jucator la Sportul Studentesc, deci e echipa lui de suflet ! Chiar daca Sportul ar fi activat in „judeteana” si mafiotul canceros tot o aducea in liga I ! Astia interpreteaza regulamentele dupa bunul plac ! Bine, acele regulamente sunt oricum, lovite de nulitate, atata vreme cat ele nu sunt trecute prin Tribunal ! Echipa lui, Sportul Studentesc, numara cel mult 200 spectatori, si au dezafiliat Craiova cu cel mai mare nr. de spectatori din tara, si pe Timisoara, care are foarte multi spectatori ! Sandu nu s-a gandit la spectatori, el si-a facut ambitiile, taie si spanzura, amendeaza cu sume astronomice pe oricine nu se aliniaza, iar cacaitul adormit, ii tine isonul ! Dar-ar strechea in ei, de nenorociti ! Stati sa vedeti distractie, dupa finala E.L. ! Atunci o sa fie putin luati la intrebari si de forurile europene, pentru expresia mai mult decat jignitoare, la adresa lor ! ( i-a facut, ” kakaciosi „! ) Ei Sandule, te-au ajuns blestemele suporterilor, ,care nu te mai suporta de nici o culoare.. Cand vei disparea din functie, va fi sarbatoare nationala !

mihai ioaniship (1 comentarii)  •  27 aprilie 2012, 11:22

SANDULE ZILELE LE AI INUMARATE.LA PUSCARIE CU TINE,AI DISTRUS UNIVERSITATEA CRAIOVA CU CEL MAI FRUMOS SI FRECVENTAT IMN DIN ROMANIA,IAR PE POLI TIMISOARA CARE TI-AI BATUT JOC SI DE EI, TU SI DRAGOMIR LA PUSCARIE,LA MITITICA CU VOI. HAI CRAIOVA HAI BAIETI,TINEM TOTII CU VOI PANA LA SFARSIT,HAI CRAIOVA HAI STUDENTI,CU OLTENI NU E DE GLUMIT…..SSSSTTTTTIIIIINNNNTTTTTAAAAAAA.STIINTA,STIINTA,STIINTA.

Comentează