Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Inimă de inculpat

Acum şi în fotbal! Crizele cardiace au ajuns un fel de hobby al anchetaţilor penal

Ca orice inculpat care se respectă, George Copos şi-a descoperit în timp util o suferinţă. Nu e legată de echipa Rapid decît indirect, prin nişte […]

joi, 15 martie 2012, 10:54

Acum şi în fotbal! Crizele cardiace au ajuns un fel de hobby al anchetaţilor penal

Ca orice inculpat care se respectă, George Copos şi-a descoperit în timp util o suferinţă. Nu e legată de echipa Rapid decît indirect, prin nişte transferuri anchetate de procurori. Dar e o suferinţă. „N-am venit la stadion pentru că nu mai am chef de nimic. Justiţia la noi, din păcate, se face în mass-media, şi nu unde trebuie (…). Am o stare de frustrare enormă!”, a mărturisit patronul din Giuleşti, citat în „Evenimentul zilei”.

N-a adăugat dacă se va interna, dacă va pleca în străinătate, să-şi regăsească pofta de viaţă. Cel mai sănătos ar fi să aştepte verdictele, nu să le comenteze înainte, că riscă ipohondria. În dosarul Loteria I, e drept, au trecut şase ani de judecată şi nu se întrevede încă vreun deznodămînt. Dar în dosarul Transferurilor, Copos poate fi optimist: sentinţa se dă pe 20 martie.
Şi Cristi Borcea, colegul de boxă al şefului rapidist, are nişte suferinţe. Cu cît e anchetat în mai multe dosare, cu atît suferă de mai multe boli. Preşedintele executiv al FC Dinamo a devenit un atlas ambulant de curiozităţi medicale. În urmă cu un an, se trata de o presupusă intoxicaţie cu mercur. Nu a apărut nici un medic să confirme diagnosticul, doar rudele şi Gigi Becali, specialist permanent, au susţinut varianta finului dinamovist. Întrebaţi de „Evenimentul zilei”, hematologii de la Spitalul Fundeni au declarat că Borcea ar fi trebuit să dea de duşcă mercurul din termometru, să cadă brusc la pat.

Şeful „cîinilor” a continuat totuşi să sufere de hidrargirism, departe de ochii lumii, la Miami. Şi-a scos perfuziile doar pentru nuntă. Apoi a anunţat că recurge la chelatoterapie (10.000 de dolari /şedinţa) în SUA. Tratamentul poate dura şi cîţiva ani. Borcea şi-a revenit în două luni. Nici nu s-a restabilit bine, că preşedintelui dinamovist i se descoperă la inimă „o malformaţie probabil congenitală”, cum a descris-o şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Floreasca, Şerban Brădişteanu. Decizia de a-l opera pe cord pe Cristian Borcea a venit la fix, cît să nu se suprapună cu verdictul în dosarul Transferurilor.

Ca să vezi malformaţie nebănuită, cu o zi înainte de operaţie, pacientul comenta vioi în direct la TV prestaţia dinamoviştilor în meciul cu Pandurii. Ştirile despre starea inimii lui Borcea, iată ceva la care merită să meditezi sumbru, cînd stai la coadă la tomograf. Nu justiţia, cum clamează Copos, mai degrabă medicina se practică mai eficient în mass-media decît în spitale. De orice ar suferi Cristian Borcea, se pare că nu se poate trata decît în public. În cazul ultimei internări, diagnosticul a fost autentificat de un medic. Nu orice medic e un medic de vedete, fost senator PSD, în prezent judecat pentru luare de mită în dosarul „Aparatură medicală pentru penitenciare”.

Cînd afirmă că l-a operat pe cord pe Cristi Borcea, trebuie să-l credem pe cuvînt pe chirurgul Brădişteanu. Doar n-o să apelăm la „surse” mirobolante din interiorul blocului operator! E curios totuşi că am ajuns să ştim atîtea şi atît de prompt despre fişa medicală a pacientului dinamovist. E curios că Borcea a trecut prin mîinile atîtor specialişti, din ţară şi de peste hotare. Şi nici unul nu şi-a dat seama că suferă şi de o formă severă de alergie la justiţie. Vorba lui Copos, asta te face să simţi „o stare de frustrare enormă” faţă de sistemul medical. Poate nu există încă aparatură necesară. Poate ar trebui să se pronunţe şi Doctor House!

Comentarii (13)Adaugă comentariu

petru (4 comentarii)  •  15 martie 2012, 13:22

Mai fata , scrii bine ,te felicit !Bravo !Sper sa fie condamnati toti ,absolut toti !Cred ca sunt implicati in multe nereguli care le-a profit enorm.Daca vor scapa necondamnati,atunci putem desfiinta fotbalul din Romania,ca nu-si mai are rostul si locul.Decit fotbalul din prezent ,mai bine lipsa!

flaviuSS (1 comentarii)  •  15 martie 2012, 13:29

excelent. bravo maria.

chimir sen (3 comentarii)  •  15 martie 2012, 13:33

Eu as sti de azi cine castiga premiul IOAN CHIRILA ! BRAVO !

el fugitivo (17 comentarii)  •  15 martie 2012, 14:16

Foarte dragut articolul. am pornit dimineata cu un zimbet…amar.

Liviu (40 comentarii)  •  15 martie 2012, 14:32

Aveam o parere mai buna despre tine.. Dar chiar sa-l suspectezi pe Borcea pentru orice… Omul chiar este bolnav cu inima. Tu stii, in zilele noastre, cata lume, chiar si foarte multi tineri, sufera cu inima? Chiar si eu am fost operat pe data de 2 martie, la un spital din Germania, desi am doar 37 de ani. Nu „By-pass” , dar ceva asemanator… Chiar nu este de gluma cu bolile de inima. De ce interpretati mereu negativist si cu suspiciune orice lucru pe care il fac oamenii de fotbal ? Poate ca omul, stiind ca va urma o perioada mai grea in viata lui, a vrut , totusi sa se asigure, si acum cat mai are putina liniste , sa faca acest „pas” cu operatia. Stiu din proprie experienta, cum este cu operatiile astea la inima, cand stii ca pe urma , o viata intreaga ai un „aparat” in tine si trebuie sa ai grija toata viata sa nu faci „excese” de nici un fel … In fine, nu numai tu, dar multe lume bagatelizeaza aceste boli de inima. De ex, in cazul meu, desi am scutire medicala, unii colegi de munca pe care-i intalnesc cand fac plimbarea zilnica de relaxare (sunt in perioada de convalescenta) nu prea ma cred cand le spun prin ce am trecut , ca am fost 4 zile la „reanimare”” si de-abia mai miscam . In mintea lor, probabil isi spun , la fel ca si tine in cazul Borcea, ca sunt un bolnav inchipuit, doar ca sa nu merg la lucru. In fine, nu e simplu deloc. Ar trebui , totusi, ca oamenii sa aiba putina intelegere fata aceste boli de inima pentru ca nu este chiar asa cum credeti voi, ziaristii…

Razvan (1 comentarii)  •  15 martie 2012, 14:44

E pura bataie de joc …sunt dinamovist de peste 35 de ani,dar imi doresc un verdict corect [adica,vorbind pe sleau,pedepse cu EXECUTARE,saptamana viitoare,desi imi dau seama ca ma’imbat’apa rece….ne-am dori cu totii sa-i vedem la’gros’ pe finul Borcea,nasul Gigi,verii&co…in alta ordine de idei, apreciez f mult cum scrii…

marian (23 comentarii)  •  15 martie 2012, 15:31

domnita, sunteti jalnica. dvs. credeti ca avem in romania multi medici de valoarea dlui. bradisteanu ?

Mstan (1 comentarii)  •  15 martie 2012, 17:55

Excelent punctat Maria,sa ne rugam sa nu mai existe amanari,nu de dragul de a afla rezultatul,il cunosc deja,si orict mi-as dori sa mai fiu copil…nu se mai poate…dar daca se amana,iti dai seama??posibil sa ia nastere si alte boli,noi,incurabile si deosebit de contagioase si n-am dori una ca asta…oricum un sincer bravo!

George (40 comentarii)  •  15 martie 2012, 18:23

Eu NU vreau sa ii iau apararea lui Borcea, dar cred ca ziaristii si oamenii, in general, NU au dreptul sa isi dea cu parerea daca o persoana este sau nu bolnava. NUMAI doctorii au dreptul sa se pronunte din punct de vedere medical despre o persoana. Voi, jurnalistii , nu puteti stii mai bine decat un doctor (care a studiat 6 ani medicina si are multi ani de experienta) daca cineva e bolnav sau se preface. Sau poate la scolile de jurnalism se studiaza medicina ? Ori tu faci o aluzie la Dr. Bradisteanu ca diagnosticul dat de el nu este corect…. Deci, domnisoara Maria Andries, il contestati pe dl dr. Bradisteanu, deci , cum ar veni…, sunteti , dpdv medical, mai competitiva decat dl doctor … pai de ce nu v-ati facut doctor ?
Vreau sa spun ca sunt unele domenii , in care jurnalistii ar trebui sa faca „mucles”… pentru ca nu au competente in domeniu…

Un stelist (1 comentarii)  •  15 martie 2012, 19:05

Mai intai de toate sunt stelist si in acelasi timp doctor in Statele Unite. O operatie de bypass coronarian este ceva foarte, foarte serios si nu se poate face asumptia ca e facuta la comanda ca d-nul Borcea sa scape de justitie. Sanatatea omului e ceva pretios si limitele la cata informatie medicala sa fie facuta publica sunt sau ar trebui sa fie impuse numai de catre pacient. Aici in State violarea acestor limite de catre oricine altcineva in afara de pacient se pedepseste foarte grav. Sunt cateva exceptii cand viata altora este periclitata. Eu as avea un ton mai moderat sau chiar m-as abtine cand vorbesc despre conexiunea dintre aceasta operatie si decizia in cazul dosarului transferurilor. Multa sanatate d-nului Borcea si sa nu se uite la TV cand Steaua castiga campionatul!

Filbert (45 comentarii)  •  15 martie 2012, 20:29

@10 George

Doctorii romani sint ‘competitivi’ (sic!) in functie de tarif. Uite si dovada: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/am-obtinut-toate-avizele-medicale-pentru-permis-de-port-arma-cu-doar-30-de-lei-camera-ascunsa.html

Freddy RE (8 comentarii)  •  18 martie 2012, 7:01

Bravo Maria!
Iar celor ce cred ca asa un by-pass nu se poate face la ‘șto, asa au crezut si altii ca din samsar de de butelii nu poa sa iasa miliardaru’ autostivuitor.

Comentează