Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Umbra lui Sandu, interzisă în fotbal

FRF ar trebui să se îngrijoreze de tăcerea scaunelor goale! Nu de murmurul ostil al tribunelor

„Sub asfalt nisipul”. E o faimoasă inscripţie, din altă primăvară, din timpul unor revolte de stradă care au schimbat faţa lumii. Sub asfaltul din […]

vineri, 2 martie 2012, 10:37

FRF ar trebui să se îngrijoreze de tăcerea scaunelor goale! Nu de murmurul ostil al tribunelor

„Sub asfalt nisipul”. E o faimoasă inscripţie, din altă primăvară, din timpul unor revolte de stradă care au schimbat faţa lumii. Sub asfaltul din faţa Cinematecii din Paris, cineva a simţit nisipul. Încremenirea în forme fixe e doar o aparenţă. Mai devreme sau mai tîrziu, libertatea va răzbi din subteran.

Federaţia Română de Fotbal a impus, în calitatea de organizator, reguli de fier în privinţa bannerelor. Inscripţiile pe care le afişează suporterii în tribune să fie aprobate de FRF. Pentru primul meci pe Arena Naţională, cu Franţa, în 6 septembrie, spectatorii au găsit pe scaune steguleţe şi cartonaşe, pentru a participa la „coregrafia” federală. N-au avut voie să-şi afişeze mesajele lor. Acele „Baia Mare e cu voi!”, „Timişoara e cu voi” şi „Suceava e cu voi!” pe care le-au citit tricolorii în tribunele elveţiene ale lui Euro 2008 nu sînt posibile pe stadionul pentru care românii au plătit (repetăm suma, încă o dată, fără număr, fără număr, de la contribuabil pentru Naşu’ mare) 234 de milioane de euro.

Federaţia se teme de trădare. Se teme că suporterii „naţionalei” nu vor face frumos la cîntarea imnului, la golurile adversarului sau la tiki-taktica lui Piţurcă. Se teme că mirificul eveniment va fi umbrit literalmente de înjurăturile cu adresă lepefistă sau ferefistă. Dar trebuie să îndure teama asta pentru că, oricîţi bodyguarzi ar îngrămădi în tribune, este imposibil să închidă gura tuturor. Pînă la urmă, tot se va găsi un copil să strige că „Împăratul e gol”. Ce poţi să-i faci? Să-l loveşti cu bulanul? Să-i dai cu lacrimogen? Să-i sufli cu vuvuzeaua în ureche, să-l acoperi?

Controalele serioase la intrare şi listele cu „interzişi” ar fi trebuit să disciplineze tribunele la România – Uruguay. Dar federalii nu s-au concentrat pe huliganism. Securitatea la meci nu reprezintă maxima lor prioritate. Îi obsedează doar grupurile de fani care-i contestă pe ei, pe Mircea Sandu, pe Dumitru Dragomir. Vor să stîrpească orice formă de disidenţă din tribune. Să toarne asfalt peste nisip. La ce bun toată coregrafia asta de zgură şi beton?

Publicul nu e duşmanul. Publicul e public. Proprietarul de facto al „naţionalei”, al stadionului, al jocului. Unii suporteri vin la meci să protesteze împotriva şefilor Federaţiei. E dreptul lor. Cu cît vor fi mai persecutaţi cu spray-uri, cu atît vor protesta mai mult. Unora nu le place stilul „tricolorilor”. E libertatea lor la opinie. Cîtă vreme nu comit acte de huliganism sau nu deturnează protestele spre campanii străine de fotbal, nu există motiv pentru intervenţii în forţă pe stadion. Dar Federaţia se teme. Mircea Sandu se teme. Într-o zi, va ajunge să-şi scoată în şuturi propria umbră din stadion.

Să le ceri oamenilor să ridice anumite cartonaşe şi să fluture anumite steguleţe reprezintă totuşi prea mult, într-o ţară care a cunoscut vaste şi odioase coregrafii pe stadioane. Măcar acum, după 22 de ani, ar trebui să ne putem striga ce ne taie capul la meci. E interzis să interzici. E un faimos slogan, din altă primăvară, din altă ţară, mult mai versată în materie de revoluţii. Data viitoare cînd li se va cere să participe la baletele federale, spectatorii se vor gîndi de două ori. Poate au chef să se exprime altfel. Poate n-au chef să fie dresaţi.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

contabil (85 comentarii)  •  2 martie 2012, 12:14

adevarul este ca nu se merita sa mergi pe stadioanele romanesti nici gratis, nu ai conditii, sunt o gramada de indivizi care vin doar sa se refuleze acolo, si ca spectator pasnic, poti fi bagat in spital de fortele de represiune care lovesc la intamplare, ca „de” este mai simplu decat sa selectezi pe cei care intradevar fac pe grozavii. plus ca mai dai si bani

Blaustein (32 comentarii)  •  2 martie 2012, 14:04

Mai stiu eu unul care a incercat sa interzica pe stadioane pe cei care il contestau si stiti care a fost rezultatul: pe langa faptul ca a pierdut in instanta, Steaua a jucat mult timp cu tribunele goale.

Dadi (2 comentarii)  •  2 martie 2012, 14:11

Bravo! Unul din cele mai bune articole pe care le-am citit in ultimul timp.Macar de le-ar deschide ochii unora care refuza sa vada realitatea …

GARDA VECHE,STIINTAe (16 comentarii)  •  2 martie 2012, 14:20

Bravo Fâto!
Referitor la bannere si sponsori unu alias SM, a reusit sa-si dezafilieze echipa de catre FFA (australia) crezand ca banii vorbesc, si influenteaza legea FIFA-UEFA!! video mai jos.
http://www.heraldsun.com.au/sport/soccer/a-league-revokes-gold-coast-licence/story-e6frfg8x-1226285137642

Vlad (2 comentarii)  •  2 martie 2012, 14:30

Foarte de bun simt articolul iar calitatea exprimarii este peste cea a colegilor tai mai „titrati”.
Felicitari!

niko (34 comentarii)  •  2 martie 2012, 15:01

in curand cei cu COARDE( asta-i pt mitica)vocale vor avea accesul interzis pe stadion

bubuloi (15 comentarii)  •  2 martie 2012, 15:01

Maria,

Am mai spus-o si pe alt blog, sunt curios unde se va ajunge.In acea peluza, erau dinamovisti, stelisti, rapidisti, olteni, etc…batuti toti la gramada

ma gandesc ca expresia „dusmanul dusmanului meu” e mai de actualitate ca oricand

niko (34 comentarii)  •  2 martie 2012, 15:04

hahahahaha tks

fane (1 comentarii)  •  2 martie 2012, 15:24

e cel mai bun articol ce am citit.dar in Romania nu e un for tutelar care so departeze pe tirani numai poporul asa ca nu mergeti la stadion puteti so vedeti la televizor cum vad si eu in florida si trimiteti petitii la cluburi ca e sint singuri care poate sa ceara revocarea lor sau dati in judecata pe derbedei dela frf lpf.

Sergiu (1 comentarii)  •  2 martie 2012, 15:32

Jandarmi imbracati in uniforme bgs dar si angajati ai acestora au primit ordin de la mai marii frf si lpf ptr a interveni in forta ptr ca s-a afisat mesajul frf=RMGC si ptr ca am avut „tupeul” de a ne exercita DREPTUL la libera exprimare.Despre ce s-a intamplat in afara stadionul nu mai povestesc, cum jandarmii fugareau suporterii(ptr lingaii din presa „huligani”) si ii bateau cu o bestialitate si cu un zambet pe buze de nedescris.Dar asta e, astia sunt creatia voastra domnilor ziaristi, fara voi ei nu ar fi ramas zeci de ani in fruntea acestei mafii,daca voi ati fi gandit liber,daca nu ati fi fost vanduti,iar jandarmii nu ar mai fi savarsit atatea abuzuri(ptr ca asta nu e singurul,se intampla etapa de etapa)daca nu i-ati fi acoperit Dumneavoastra.Sper ca intr-un final sa va dati si voi seama care este adevarul si sa spuneti lucrurilor pe nume,dar din convingere,nu ptr a servi intereselor altora.1 la mana Replica bgs:”Nu ai voie ma sa protestezi,e stadionul lui.Cum ar fi sa vii la mine acasa si sa ma injuri de mama?” Baietii au omis insa ca stadionul asta a fost construit din bani publici.2 la mana de fiecare data cand stadionul protesta la adresa mafiotilor, la boxele stadionului erau redate sunete de vuvuzele.3 la mana la Ploiesti la meciul tineretului a fost afisat un banner frf=mafia,iar jandarmi imbracati in uniforme bgs au venit si l-au luat ABUZIV.
Daca ar fi sa va relatam noi,suporterii, la cate abuzuri suntem supusi etapa de etapa,poate nu ati mai afirma despre noi ca suntem buba,ca suntem niste huligani si drogati, la fel cum s-a intamplat si la meciul Petrolul-Rapid de la buzau cand jandarmii(mascati bineinteles) au intrat in autocare si au dat in stanga si in dreapta,au batut copii surdo-muti,oameni batrani spunand ca ei fac legea.Jandarmi imbracati in civil care loveau fara discernamant.Iar despre acuzele celor de la bgs cum ca totul a plecat de la „injuraturile si actele de violenta ale unui grup de 20 de persoane” asteptam si noi acele imagini cu aceste „acte de violenta” ca stadionul asta este dotat cu un sistem de urmarire video foarte performant,asa se laudau „capii” lpf si frf cand l-au inaugurat,nu?

ultras_1947_doar_pt_culori (1 comentarii)  •  2 martie 2012, 16:47

Superb !! Felicitari !! Ai pus punctul pe ”i” !!! Jos sandu si dragomir !!

alex (2 comentarii)  •  2 martie 2012, 16:59

am fost la meciul romania – belarus. bgs a evacuat un grup care scanda impotriva nasului si a lui mitica. comanda au primit-o prin telefon, nu a fost decizia lor. au vrut la un moment dat sa-i bata, pe unul l-au izbit de scari insa a inceput lumea din jur sa strige la ei, erau multi copii in zona.

morala e ca in romania poti scanda mascari impotriva presedintelui tarii, a guvernului – nu se ia nimeni de tine. dar nu ai voie sa zici nimic impotriva lui sandu sau corleone!!! asta intr-un loc public – pe un stadion pe care s-au cheltuit o gramada de bani publici.

papa (2 comentarii)  •  2 martie 2012, 17:34

La meciul cu Franta cand a fost un fel de punct zero al reconcilierii au ratat momentul si si-au dat in petec aruncand steagurile tricolore ale suporterilor la tomberon. Apoi echipa pe final a pus capac cu acele trageri de timp meschine marca „Pitzi”. Si inainte de acest meci cu Uruguay se mai mirau ca vin doar 20000 de spectatori…si i-au luat si pe aia la bastoane. Lasa ca la urmatorul meci o sa stea doar mitica si sandu in tribuna si o sa puna vuvuzele la statie ca sa faca atmosfera…

bwin (3 comentarii)  •  2 martie 2012, 19:04

…solo…de la contribuabil pentru Nasu mare, fara numar si pentru Oprescu Mondialu’… se shtieeee!

dann (3 comentarii)  •  2 martie 2012, 19:15

Eu nu inteleg cine ia permis acestui maimutoi din fruntea ferefe sa se faca stapan nu doar pe stadion ci si pe parcul din jurul stadionului?
Un stadion pentru care s-au platit bani publici. Foarte multi bani publici.

Sa nu uitam ca FRF este o firma PRIVATA. mai bine zis o asociatie de firme private. Cum poate o firma privata sa ia in stapanire un bun public. Si mai ales cum poate o firma privata sa nu RESPECTE CONSTITUTIA ROMANIEI iar procuratura sa nu se sesizeze?

Si mai vrea basescu sa ne faca sa credem ca el lupta impotriva coruptiei. Mai ales acum in an electoral

Bono (1 comentarii)  •  2 martie 2012, 20:50

Problema nu este doar in fotbal. As fi inteles daca problema era doar la bgs… Aia sunt niste bagabonti adevarati condusi de mafia din tara. Asa ca nu ma miram daca actionau la ordinele lui sandu sau celeilalte jigodii. DAR ce cautau frate jandarmii acolo? Scursurile astea ordinare din fotbal conduc jandarmeria romana? Asta e partea grava a lucrurilor. Ar trebui sa se sesizese oamenii din politica, din conducerea tarii pentru problema asta. Nu avem nici o institutie in tara care sa se sesizese in privinta abuzurilor acestor jigodii. Daca facem un sondaj de opinie printre jandarmi sunt convins ca nici 1% dintre ei nu stiu ce obligatii au, ce au voie si ce nu au voie sa faca. As pune pariu ca nici comandantul jandarmeriei habar nu are despre despre legile sub care functioneaza jandarmeria. Stiu ce zic pentru ca am facut armata la jandarmi la comandament iar baietii aia (generalii) se simt niste Dumnezei acolo. Jandarmeria este stat in stat in Romania.

caligula (2 comentarii)  •  2 martie 2012, 22:11

dupa cum vad sa mergi in Romania la un meci de fotbal a devenit o placere masochista:platesti sa iei bataie!

Dorin (46 comentarii)  •  3 martie 2012, 0:09

eh, de-acum suporterul se va gandi de doua ori inainte sa-i mai dea bani (pe bilet) lu’ Mircea Sandu…

eu unul nu mai contribui la magariile astea :

Nu o sa merg sa platesc bilet la echipa nationala
Nu o sa fac rating TV la Liga lu’ Mitica (e muuult mai frumos campionatul Frantei de exemplu)

Poate ca in momentul in care vor vedea ca nu mai au cu ce sa-si burduseasca buzunarele, Mitica si Mircica se vor gandi sa-si schimbe atitudinea fata de patronul lor, SPECTATORUL

pub01 (1 comentarii)  •  3 martie 2012, 1:54

fratilor la timisoara am iesit 10000 de fani pe strada voi la bucuresti santeti 3 echipe cu galerii la fel de mari ca timisoara eu zic sa uitati de rivalitate pentru o zi sau o saptamana va garantez ca va pleca singur se sesizeaza uefa fifa vor fi nevoiti sa plece doar ca noi suporteri nu santem uniti dar avem ceva in comun pasiunea si dragostea pentru acest sport ei au bani ganditiva bine venim si noi de la timisoara craiova din toata tara cum mergem in deplasari mii de kilometri putem sa mai facem cateva jos mircea sandu jos dragomir…

mihrp (6 comentarii)  •  3 martie 2012, 8:55

felicitari pt articol

caine rosu 18 (37 comentarii)  •  3 martie 2012, 8:55

Bravo! Corect si adevarat! Iar faza cu „umbra scoasa in suturi din stadion” face toti banii!

Sport Scouting (2 comentarii)  •  3 martie 2012, 9:13

F bun materialul…

Sport Scouting (2 comentarii)  •  3 martie 2012, 9:14

F BUN

mann (1 comentarii)  •  3 martie 2012, 9:38

pana acum cativa ani mergeam cu sotia pe stadion. am fost membru al unei galerii. acum nu mai merita sa merg nici singur. si asta din cauza celor care „conduc” fotbalul din Romania. ei sunt principalii vinovati pentru decaderea acestui fenomen. am ajuns sa ne batem de la egal la egal cu cipriotii si albanezii, ca turcii ne-au depasit de mult. BRAVO ANDRIES ! DACA SI CEILALTI COLEGI AI TAI AR FI LA FEL DE CORECTI SI ECHIDISTANTI POATE CA ALTFEL S-AR INTAMPLA LUCRURILE.

taranu din balcesti (2 comentarii)  •  3 martie 2012, 12:19

e strigator la cer cita mizerie e in fotbalul romanescsi totusi nimic nu se misca ….organele statului tac platite din bani publici ….samsari cu chipuri de impresari jefuiesc precum tatarii odinioara ,arbitri intra pe la DNA ca sa poata ajunge in conducerea cluburilor ori a federatie si a ligii…..iar pt asta de vina sint suporteri care nu mai pot inghiti mizeria!!!
RUSINE!!!!!!!!!!

IPSILANTE (35 comentarii)  •  3 martie 2012, 12:56

Securistul Mircea Sandu si militianul puscarias, Dumitru Dragomir, deveniti in ultimii 22 de ani, milionari din simpli bisnitari, prin schingiuirea, exploatarea si distrugerea fotbalului romanesc,
au FRICA! De ce? De cine? Simplu! De ce au pe constiinta! De masele de fani, luati drept idioti,
dar care incep sa se trezeasca si sa PROTESTEZE!
Cu Uruguai, Fanii isi strigau nemultumirile, fara violenta! Dragomir, in stilul lui arogant-nesimtit, i-a categorisit drept o mana de huligani(!?). Ciudat!
„Mana”aia, umplea un sector dintr-o tribuna, insa…
Cei doi CAPI au fost insa agasati, si au dat ordine jandarmilor sa-i „desfiinteze”! Asa s-a ajuns la rupt de scaune si violente! Provocatorii? Cei doi mafioti din fruntea FAMIGLIILOR, FRF si LPF! Pina cind acesti doi INFRACTORI mai zburda in libertate, umplindu-si SACII pe seama INGROPARII tot mai adinc, a fotbalului nostru! Oare curva de JUSTITIE, nu s-a mai saturat sa PRESTEZE pe „centura”si sa-si reia MUNCA pentru care a fost inventata si investita de societate? Pana cand suporterul de rind, va mai fi batjocorit de niste insi DUBIOSI, lacomi, aroganti, hoti, nesimtiti si puturosi? Acum nu mai vrem ca cei doi banditi din fruntea FRF si LPF sa plece, pur si simplui! Acum vrem sa plateasca pentru halul in care au batjocorit fotbalul romanesc. Sa fie cercetati, judecati si pedepsiti! Oare are cine sa faca asta? Ce zici COANA-MARE, justitie?

nelu (9 comentarii)  •  3 martie 2012, 13:52

Bine ANDRIES,daca vei continua asa vei ajuge MARE SAU te vor concedia SACALII.TOTUSI CONTINUA PENTRA CA FIIND CORECTA VEI AVEA DE PARTEA TA PE CEI MULTI…

sorin (75 comentarii)  •  3 martie 2012, 19:07

min.21 Rapid – U Cluj, Grogore il calca intentionat pe un jucator de la Cluj. Nici o intentia a jucatorului rapidist de a juca balonul, care nici nu se mai afla prin preajma. Balaj, acord cartonas galben!!!! Incredibil!!!
Pai cum sa nu cerem excluderea lui Balaj – asa zis cel mai bun arbritru roman – din arbitraj?!!!
Craciunescu, da-ti demisia sau da-l afara pe Balaj!!!! Gata! Ajunge!!

grama (5 comentarii)  •  3 martie 2012, 19:18

Am spus-o si ma repet: astia doi sunt mai odiosi decat cuplul Ceausescu. Sunt niste infractori ce trebuie odata sa infunde puscariile.

sorin (75 comentarii)  •  3 martie 2012, 19:50

Rapid – Cluj 1-1: s-a facut dreptate!

stiinta till death (3 comentarii)  •  3 martie 2012, 21:09

Copii, aici e doar coaja „bubei”. Din nefericire, am prins ceva ani buni sub comunism. Multi dintre voi nu aveti habar ce inseamna sa traiesti clipa de clipa cu frica, sa ajunga pana si sotul sa se fereasca sa vb ceva fata de sotie si viceversa… Bineinteles, vorbesc de teroarea dictaturii, de realitatea monstruoasa intr-o Romanie comunista dictatoriala cu un popor subjugat, terorizat si obligat sa sufere in….TACERE!!! Tot ce se intampla acum, sunt acte asemanatoare, sunt cel putin tendinte de a reveni la ce se intampla odata. Intr-o Romanie care a suferit atatea si cel mai neinsemnat om politic ar fi trebuit sa fie revoltat si sa ia atitudine in fata unor asemenea abuzuri din partea „capilor” fotbalului nostru. Asadar, cei ce nu stiti de comunism si dictatura din Romania decat din cartile de istorie, va indemn sa mai cititi o data, sa patrundeti exact insemnatatea realitatilor si faptelor din acea vreme ca asa sa deschidem odata pt totdeauna ochii larg si sa stopam tot acest RAU din tara asta ce, pe zi trece, devine tot mai mare si mai mare transformandu-se in MONSTRU. Concluzia: in Romania trebuie CURATENIE din cel mai inalt punct pana la cel mai jos (fotbalul nu e, cred, nici pe la jumatate)!!!

mihai (1 comentarii)  •  4 martie 2012, 19:56

Eu cred ca presa ar trebui sa se implice mai mult in a face curatenie in fotbalul romanesc. Voi aveti puterea sa faceti ceva si cred ca ar fi timpul. Ne-am saturat sa vorbim pe forumuri sau sa protestam cu pumnul in gura pe stadioane. Faceti voi lumina in forbalul romanesc. Va rugam.

Gheorghe Alexandru (2 comentarii)  •  5 martie 2012, 8:23

Vazand ca se apropie momentul cand nu numai ca trebuie sa plece dar sa si dea socoteala, la cat de disperati sunt incep sa faca greseli care ii compromit definitiv asta daca m-ai era nevoie. Pacat pentru fotbalul nostru ca nu s-a luat atitudine mai demult. Felicitari pentru articol!

Victor (2 comentarii)  •  6 martie 2012, 2:42

Respect articolului. Un cumul de exprimare la toate strigatele noastre haotice si desfigurate pe alocuri de atata ura si manie. Un lucru este sigur, nu au unde sa se mai ascunda in viitor. Daca au stat la adapostul revolutiei contemporane pentru care exista inca persoane ce au participat atunci, de azi inainte, noile generatii nu stiu de aceasta frica. Daca inainte de ’89 bunicul meu era arestat la un pahar in bufet ca l-a reclamat pe Ceausescu, dupa 2010, nepotul la fel la un pahar in bufet va urla pana ii se rupe coarda vocala, si nici atunci nu se termina acel strigat inlauntric protestatar catre abuzurile celor din conduceri. Revenind totusi la ceea ce ne aduna AZI si anume imaginea degradata a fotbalului romanesc si abuzul politic intre o societate privata (LPF) si o natiune de cetateni….ce poate fi mai ridicol?
Dar un lucru este sigur, ce nu vom putea obtine prin proteste fara violente, le vom obtine atunci cand violenta va deveni ultimul hatz de care ne mai putem folosi pentru a ghida aceasta tara.
Violenta este genetica , nu dezvoltata logic sau predata in scoli. Violenta este naturala atunci cand trebuie sa te aperi de violentele, chiar si nefizice dar totusi psihologice, pe care unii in functii si le permit.
Ne acuza de instigare la violenta si derbedenie, cand de fapt ne exprimam frustrarea plina de ambitie sa putem schimba ceva.
Romanie!, am schimbat un dictator cu un altul, si pe acela cu un altul, si pe acela cu un altul si tot asa. Asta pana cand acel cineva care va fi lozul castigator se va ridica pentru dreptate, corectitudine si respect. Va veni si ziua cand ne vom imbata de bucurie ca l-am gasit pe acel „dictator” corect. Este menirea noastra sa nu ne dam batuti si sa-i pedepsim crunt si neiertator pe acei care se dovedesc dictatori corupti si abuzivi.
Pentru libertatea de exprimare si existenta: LUPTATI!
Pentru respectarea drepturilor constitutionale: LUPTATI!
Pentru abuz si refuz: PROTESTATI!
FARA VIOLENTA!
CU INTELIGENTA!
PANA CAND VIOLENTA NE RAMANE ULTIMUL INSTINCT PENTRU A NE PROTEJA IDENTITATILE SI DREPTURILE!
fie ca e vorba de fotbal sau nu numai
HAI ROMANIA!

Adi (95 comentarii)  •  6 martie 2012, 17:03

Cred ca incepe curatenia in fotbal, cu Gigi – care ne cam face de ras si in parlamentul european. Daca vor fi condamnati si cei 8 cu transferurile (mi-ar parea rau pentru Gica Popescu sa fie vinovat), probabil urmeaza alti granguri din fotbal, ca Mitica (care a fost si deputat PRM) si Mircea.

Stanici (1 comentarii)  •  13 martie 2012, 17:14

Dar un articol tot asa de acid si de mobilizator impotriva mafiei din presa romaneasca, in general, si a cele sportive, in partcular, pe cand? Ca si ea, puterea sufletului din stat, a ajutat cu varf si indesat la instalarea si, ulterior, la mentinerea acestor lipitori odioase in fruntea societatii romanesti. Ca sa n-o mai dam dupa copac, am putea spune chiar ca presa romana este detinuta de unele dintre aceste lipitori. De unde intrebarile sincere, fara urme de ironie: au uitat mitica si sandu rata lunara in schimbul careia isi primeau doza de stiri care sa ii puna intr-o lumina cat de cat favorabila? Ori distinsele lipitori care detin fituicile de sport din Romania si-au dat seama ca publicul roman, din pacate pentru ele, nu mai poate fi prostit si manipulat – drept urmare- au dat ordin de schimbare a directiei dupa vantul format din huduielile si fluieraturile pline de ura care se aud pe stadioanele tarii? Va dati seama ca, pana la urma, mergand dupa principiul „sub beton este nisip”, va va veni si voua randul? Incepand cu lipitorile care trag sforile si terminand cu umilii slujbasi care ponegresc meseria de jurnalist scriind la comanda. Pentru ca, doamna Maries, oricat de iscusiti ati fi, oricat de buni in denaturarea adevarului si in cosmetizari, oamenii isi vor da seama din ce sunteti facuti si, mai ales, cui raportati si de la cine primiti ordine. Si, atunci, sper sa nu fiti huduiti si nici fluierati. Sper sa fiti ignorati, uitati, sa fiti priviti exact ca ceea ce sunteti: purtatorii de cuvant ai unor persoane influente si a caror parere sa nu fie luata in seama. Sanatate!

Comentează