Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Un gest oribil, de părinţi teribili

Pînă aici am căzut: părinţii „tricolorilor” U 17 îşi fluieră copiii

E atît de trist. Nu neapărat tipic românesc, doar trist dincolo de consolare. Trist şi ireparabil. Juniorii U17 au fost fluieraţi de părinţi la meciul cu Olanda. „Huo, ieşiţi […]

sâmbătă, 7 mai 2011, 7:33

Pînă aici am căzut: părinţii „tricolorilor” U 17 îşi fluieră copiii

E atît de trist. Nu neapărat tipic românesc, doar trist dincolo de consolare. Trist şi ireparabil. Juniorii U17 au fost fluieraţi de părinţi la meciul cu Olanda. „Huo, ieşiţi din joc! Ne facem de ruşine cu jocul ăsta!”, au strigat românii aflaţi în tribune la Belgrad. Informaţia de atmosferă otrăvită apare în cronica semnată de colegul meu Viorel Tudorache.

„Tricolorii”, singurii „tricolori” calificaţi la un turneu final în ultimii trei ani, s-au apărat în stil autobază. Aşteptările erau altele, probabil. De ambele părţi ale baricadei familiale. Nerăbdarea de a vedea altfel de generaţii în fotbalul românesc a atins însă cote de un grotesc alarmant. E ca şi cum s-au inversat rolurile din „D-l Goe”. Puştiul cu bereta de „mariner” trebuie să le calmeze pe mamiţica, mam’ mare şi tanti Miţa care se isterizează în tribune: „De ce nu mai vine? Eu vreau să vie!”.

Dar de aici şi pînă la a-ţi fluiera propriul copil e cale lungă. Sau nu, nu e cale deloc. Pînă aici am decăzut. Nu mai sîntem în stare să le ţinem pumnii băieţilor noştri. Oricît de prost ar juca, sînt încă la vîrsta la care au dreptul să gafeze. E chiar recomandat să gafeze. Important e să aibă de la cine să-nveţe, să aibă unde să-nveţe.

S-au apărat tot meciul cu Olanda. Ei, şi? Cine sîntem noi în fotbal, ce putere megalitică, de ne permitem să stingem lumina pe faţa copiilor? Nu cumva ne facem de ruşine oferindu-le an de an acelaşi cadou de Crăciun: Steaua ’86, Craiova Maxima, Dinamo ’89, „naţionala” ’94? Între ele, nimic comemorabil. Beznă. Şi iarăşi beznă. Nişte copii au murit la Revoluţie, ca s-o putem lua de la capăt în penumbră comodă.

Ca naţiune fotbalistică, am dezvoltat un ataşament bolnav, la alibi pentru montaje literar-idilice, singura formă în care suportăm Trecutul, şi ne-am detaşat de Viitor. Îl fluierăm din faşă. Nu numai că nu ne priveşte, dar ne dezamăgeşte din capul locului. Nouă ne convin numai basmele. Matur, foarte matur!

Rezultatul acestei fixaţii pe certitudini festive şi excesive este un fotbal în care de 20 de ani nu s-a clinitit nimic şi nici nu se va clinti prea curînd. Peste un sfert de secol, ne vom aminti tot de Sevilla, tot de „sîntem finalişti”, tot de Rose Bowl. Şi vom fi uitat, fără remuşcări, că i-am fluierat pe puştii din 2011.

Asta, despre structurile mari, colective şi frica lor de adevăruri complicate. Revenind la celula de bază, tactica a fost decisă de Văsîi. Dar modelul de viaţă, ăla dominant şi triumfător, a fost servit din familie, în primii şapte ani, la pachet cu reţeta tradiţională „eu te-am făcut, eu te huidui”. Ce să înţeleagă copilul din asta? Cu ocazia turneului din Serbia, puştii U17 au mai aflat ceva despre mentalitatea de cîrcotaş şi exigenţa care se aplică numai celorlalţi. Dar astea au de unde să le-nveţe. Plină lumea!

Părinţii ăia teribili care şi-au fluierat băieţii să se uite în jur. Întîi la ei, în oglindă. Apoi la lumea în care şi-au crescut copiii. Dacă e o lume normală, decentă, aşezată pe un sistem solid de valori, n-au de ce să le fie ruşine. Dacă nu, să-şi dea demisia de onoare. Nu s-aştepte candid meciul cu Argentina, din ’94.

Comentarii (120)Adaugă comentariu

alb_sor_9 (9 comentarii)  •  8 mai 2011, 17:12

Atunci când le luăm apărarea şi spunem că sunt la vârsta la care au dreptul să gafeze nimeni nu gafează mai mult decât NOI! Oare aşa a fost crescut Messi, cu expresii de genul „nu-i nimic, ai voie să gafezi”. Cred că e cea mai mare prostie scrisă vreodată!

criu (4 comentarii)  •  8 mai 2011, 17:23

si daca si au huiduit copiii c!? mai d ra ai fost vreodata la un meci de juniori? copiii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa joace barbateste si cu respect fata de ceilalti jucatori. raman mirat …

taz82 (4 comentarii)  •  8 mai 2011, 17:39

eu sunt de acord cu tine maria! nu cred ca exista vreo tara civilizata cum ar fi franta sau anglia in care parintii sa-si fluiere copiii! pur si simplu chestia asta nu se face indiferent de tactica adopta de antrenor! cred ca exista si alte metode de a protesta fata de jocul defensiv: stiu eu, poate un banner mare pe care sa scrie: vrem sa atacati!! dar, na! mentalitatea rromanului! sa nu uitam ca antrenorul asta, cu tacticile lui ofensive sau defensive a calificat totusi o nationala de tineret a carei valoare ramane sub semnul intrebarii; daca jucam ofensiv poate ne-o luam pe cocoasa cu 10-0 si atunci sa vezi comentarii de la cititori: „N-AVEM VALOARE! SUNTEM JALNICI! MAI BINE NU NE CALIFICAM DECAT SA INDURAM O ASA MARE UMILINTA!” pai ce incredere sa mai aiba ala de 17 ani in fortele proprii cand ma-sa si tat-su il fluiera? de unde sa stie el, saracu, ca-l fluiera pentru tactica sau il fluiera ca nu e in stare sa loveasca mingea cum trebuie! si daca luam bataie cu 10-0 cum poti sa remontezi psihicul a 11 adolescenti? in rest ce sa zic, constat ca ne-am nascut antrenori! (acum injurati-ma!)

popicas (1 comentarii)  •  8 mai 2011, 18:54

Domnisoara, doamna, nu semnez cu numele meu pentru a nu va impresiona. 1. aveti un stil care impune si va urmaresc, cand am ocazia, cu interes. 2. Azi comiteti o eroare pe care am comis-o si eu: va induiosati. Iata alternativa: fie parintii isi sparg bojocii strigand, Pe ei, omorati-i, dati-o in tribune, lesinati, bagati-va-n poarta, ori, vazand mizeria la care sunt impinsi, deturnati, obligati, in locul atitudinii sportive, sa protesteze, sa-i rusineze, sa-i invete minte. Ce alegeti? Cu bine! Cat ceea ce priveste un reportaj impresionat – vai noua!

dumbravita (1 comentarii)  •  8 mai 2011, 19:00

Nu pot sa cred ca realitatea este atat de denaturata de unii. Am fost la Belgrad in tribuna la ambele meciuri ale echipei de juniori. Sunt si eu tatal a 2 baieti care joaca fotbal din pasiune.
Baietii sunt foarte talentati, i-am vazut de mai multe ori jucand la echipele de club si sunt deosebiti. Stiu fotbal, dar bineinteles ca mai au si de invatat. Dar, in meciul cu Olanda nu au fost lasati sa joace de catre staful tehnic. Parintii din tribuna printre care si mondialul Vastag Feri au fost total dezamagiti de comportamentul antrenorilor, nicidecum de copii. Ei nu i-au huiduit asa cum s-a spus la televizor si in presa, ci i-au sustinut pe jucatori. Felicitari d-lui Giovani Becali, a fost singurul de la Tribuna Oficiala ce a luat atitudine impotriva antrenorilor romani. Oare de ce acesti copii joaca frumos (fotbal) la echipele lor de club si nu sunt lasati sa joace fotbal (cu fundul in poarta) si la echipa nationala? Gica Hagi a asistat la aceasta mascarada si consider ca i-a fost rusine de cele intamplate. Dupa meci d-nul Emil Sandoi spunea ca nu este de acord cu tactica echipei pentru ca aceasta are jucatori de valoare, iar astazi da o declaratie contradictorie.
Ne-am facut de rusine in fata strainilor care au venit sa ne urmareasca. Succes Romania in meciul cu Germania!

Prazilia (4 comentarii)  •  8 mai 2011, 19:10

Ceea ce se intampla cu echipa U17, este ceva specific poporului roman. Cate razboaie OFENSIVE am dus noi, romanii, de-a lungul istoriei???? Zero!!! Am stiut doar sa ne aparam si sa ne plangem de mila ca vin dusmanii sa ne atace!!!! Astia suntem Maria, un popor cu dunga maro la chiloti mereu si cu o mentalitate paguboasa!!! Cand Columb descoperea America, noi inca trageam cu arcul. Asta spune multe despre ceea ce stim sa facem si despre cum ne crestem copii!!!

axel4steaua (1 comentarii)  •  8 mai 2011, 19:30

mai fratilor fara suparare dar stie cineva cum se comporta asa-zisii „fotbalistii” de 15-17 ani in societate???cat de figuranti sunt de la varsta asta???parca nu mai este nimeni ca ei…oricunde ii intalnesti..in terase, cluburi sau pe strada pur si simplu vezi suferinta aia de MARE OM…si de asta nu joaca nimic nimic sunt vorba lui C. Dinu „autisti ai fotbalului”….de figurile alea nu zici nimic doamna Andries???le plangi de mila ca-i critica tocmai parintii lor??probabil si aia stiu ce fel de oameni sunt toti 22 sau cati sunt in lotul ala…ti e teama pt ei ca nu cumva sa i demoralizeze??dar cand sufera de ei inclusiv la antrenamente si se antreneaza in reluare asa cum o fi??probabil si parintii aia s-au saturat de atata nesimtire…nu cred ca Xavi, Iniesta, Ronie, Giggs sau Fabregas „sufereau” la 17 ani cumufera putzoii astia ai nostrii..pt asta au ajuns pana si parintii sa i fluiere..pt ca aia se vad deja mari vedete…

fluiericius (1 comentarii)  •  8 mai 2011, 19:40

daca eu ca suporter pot injura si fluiera pe oricine de pe teren sau din loja ,nu vad de ce un parinte nu o poate face propriului copil care e pe teren atunci cand vede ca nu joaca bine.chiar cred ca un parinte e indreptatit sa atraga atentia fiului jucator ,pt ca el a facut poate sacrificii mari cand copilul a inceput fotbalul.la echipe mici trebuie sa le cumpere parintii echipamentul[care costa],si multe altele care sunt necesare.nu poti creste un copil cu un caracter puternic spunandu-i toata ziua:ba tata!tu esti cel mai frumos si cel mai destept.

Cristisor (1 comentarii)  •  8 mai 2011, 19:45

Domnisoara Andries, sunteți intr-o mare eroare. Părinții au huiduit antrenorii pt modul cum au ales sa abordeze acest joc, dar si restul meciurilor, si nicidecum pe micii tricolori. Am fost acolo si nu cred ca un părinte si-ar huidui propriul copil.

maria andries (1349 comentarii)  •  8 mai 2011, 20:02

Pt. Mihai, senzational o fi pentru altii, pentru noi pare sa fie normal sa ne fluieram copiii, vorba ta, daca ne-am pune in locul lor…

nicu (2 comentarii)  •  8 mai 2011, 20:11

cred ca trebuie o anumita responsabilitate cand educi copiii, trebue incurajati cand trebuie si criticati de cine se pricepe. Rusine la antrenoti care invata copiii de la vrste fragede sa se apere si sa ne fie frica, cand osa intram cu o mentalitate de invingatori osa invingem,

sven (3 comentarii)  •  8 mai 2011, 20:24

pt dodo… scuza-ma, dar cunosc mentalitatea… parinti care ii preseaza pe copii sa urmeze o anumita cariera, sa faca o facultate cu orice pret, etc. etc… doar pentru a se simt ei bine in amorul lor propriu de parinti pentru ca deh.. e mai importantcum te judeca lumea in targ.. fericirea copilului? ce e aia? io l-am facut io il omor, n’est ce pas?
ma rog, astea sunt exemple de reminiscente arhaice, dar inca prezente prin provincii in care timpul parca a ramas in loc… in orasele mari si cu fitze competitia intre parinti se transfera in domeniul „ba al meu ii mai popular [papiulãr]”.. nu mai intru in detalii..
la fotbal? vine un individ ca Becali care le baga tampenii in cap nu atat copilului cat parinitilor si gata… l-au vazut noul Maradona, in doi ani contract pe milioane la Chelsea… ce mai conteaza un amart de antrenor sau un terchea-berchea de psiholog… pana si federatia isi baga picioarele in deazvoltarea armonioasa a acestor tineri, jertfindu-le educatia sportiva spre performamta adevarata pe altarul unei calificari cu orice pret…
cazul lui Florentin Matei (daca nu gresesc) de la Steaua mi se pare elocvent…

liviu (1 comentarii)  •  8 mai 2011, 20:49

Stimata doamna/domnisoara,

Ma inscriu si eu in corul celor peste 100 de comentarii, in care majoritatea te acuza ca ai dat-o in bara cu acest articol.
Sunt si eu parinte si nu pot decat sa-i admir pe acei parinti si ceilalti suporteri romani prezenti la meciul in dicutie care prin huiduielile lor au condamnat o atitudine.
Faptul ca eminentul antrenor Vasii s-a inscris pe o prea lunga linie de tehnicieni romani, deschisa de Angelo Niculescu si continuata de multi altii, care ne-au invatat ca e mai bine sa stam cu fundul in poarta decat sa jucam fotbal, nu-l face de ras decat pe acest selectioner si pe cei din FRF care permit o astfel de exprimare. De aia joaca nationala lui Piturca si a lui R. Lucescu asa cum joaca, pentru ca si ultima selectionata romana de juniori calificata la un turneu final, sub conducerea lui Piturca, juca tot cu autobaza. E normal ca dupa 10 ani, la CE2008 sa ne facem de ras pt. jocul prestat desi Dumitru Dragomir ne povesteste acum ce mare performanta am realizat.
Pe scurt: daca la 17 ani jucam cu frica pentru ca Olanda e prea puternica, iar cu Cehia trebuie sa aparam primul gol inscris, e normal ca peste 7-8 ani sa ne intrebam cum putem sa batem Belarus sau Albania.
Bravo parintilor care prin gestul lor au aratat copiilor ca sistemul pastorit de Nasu si Mitica si propovaduit de meseriasul Vasii e unul mincinos.
Oribil e sa pacalesti fotbalul, ci nu sa-ti trezesti copilul impotriva indicatiilor antrenorului.

criticul (20 comentarii)  •  8 mai 2011, 22:24

E bine cum au procedat parintii acelor copii, domnisoara(doamna)Andries,intrucat daca de la varsta de 17 ani ii inveti pe acesti copii sportul numit,,fotbal cu curu’-n poarta”,ce pretentii sa mai ai de la ei cand vor deveni seniori?Nu uitati ca,,eminentul antrenor”Vasai zicea,ambalat de aceasta calificare a reprezentativei U17,ca acesti copii peste vreo 3 ani de zile vor fi componentii unei nationale de fotbal la fel de tari precum a fost cea din 1994,care scotea romanii afara pe strazi.Cu asemenea joc, ei vor deveni in viitor in mod cert componentii unei nationale de fotbal care-i vor face pe romani sa stea in casa si sa nu iasa pe strazi,de rusinea fotbalului prestat de acesti ,,fotbalisti”.Articolul dvs.nu este prea bun intrucat n-a abordat viitorul fotbalului romanesc prin prisma ,,fotbalului”pe care-l ,,invata” acesti copii sub ,,indrumarea”,,marelui antrenor”Vasai,de la nationala Romaniei U 17. 🙂

Dorin (46 comentarii)  •  8 mai 2011, 23:37

Bravo, Maria!

Ba nebunilor care criticati antrenorul… tocmai asta spunea Maria: un parinte trebuie sa-si incurajeze copilul, e datoria lui de parinte!
Daca vine copilul de la scoala si va zice ca la istorie a invatat despre Esca il huiduiti??

Revenind la fotbal: asa, defensiv, Vasii v-a calificat prapaditi de folbalisti la un turneu final, asa ca ciocu’ mic si pupati-i pulpana hainei! Unele meciuri se abordeaza intr-un fel, altele in altul. Cu Olanda, deca scoteau egal erau la Mondiale! Deci, ultimul meci cu Germa, puteau juca si cu mainile in short! Poate ca situatia din grupa a facut ca Vasii sa ceara tactica asta…v-ati gandit asa departe? Cu ce ne ajuta sa jucam frumos si sa riscam sa luam vreo 5? Va amintiti SUA 94? Am jucat frumos cu Suedia, am atacat chiar si la 2-1…. si ne-au bagat mortu’ in casa…
Tot in domeniul fotbalistic ramanand, nu cred ca baietii aia s-au dus ca mielul la taiere. Nu sunt antrenor sa apreciez daca au aplicat bine sau nu tactica, dar cred ca Vasii le-a spus mai degrab: „capul sus si jucati ce va zic eu” decat „ba, si mie-mi tremura chilotii, hai sa bubuim mingi in tribune, poate-poate” :)) Copii aia trebuiau incurajati sa joace fotbal- fotbalul pe care antrenorul le-a cerut sa-l joace, nu ce vreti voi, parintii-selectioneri ;)! Mourinho tot cu un fel de autobaza a batut Barcelona, nu? Pai o fi si el veun roman iar CR7 vreo miorita??? Oare ma-sa lu’ Marcelo l-a huidiuit???

Pustii astia tre’ sa invete sa joace si la obiectiv… sa nu ajunga ca Sportul: cel mai frumos folbal din Liga lu’ Mitica, da’ si cel mai retrogradabil poate si cu ceva puncte handicap!

Am trecut o singura data prin asa ceva, copil fiind. La pauza mi-am scos tricoul si i l-am aruncat lu’ tata spunandu-i „intra tu, ba scula!”. A tacut, seara acasa si-a cerut scuze. Nu putea sa ma priveasca in ochi. Oare carcotasii astia (90% vad ca tiin unii statistici) cum si-ar mai privi copiii in ochi dupa ce i-ar fluiera??? Ia sa vad: vine copilul acasa si spune „de ce m-ai huiduit si fluierat? eu am jucat perfect ceea ce mi-a cerut antrenorul…” ce-i raspunzi????

dodo (6 comentarii)  •  8 mai 2011, 23:47

pt sven,,,,,da poate ai dreptate…dar e prea dur sa zici k i folosesc pt bani …..sau poate asa fac uni parintii,,,problema nu e acum,,,prob o sa fie cand o sa dea de banii….

dodo (6 comentarii)  •  8 mai 2011, 23:52

Am vazut k foarte multi critica jocul defensiv….sa nu uitam k noi nu neam mai calificat la juniori de fff multi ani…si acum vrem sai batem pe toti,,,,usor cu rabdare poate osa ajungem sai batem si pe olanda sau alte echipe mari,,,,,,BAFT BAIETI!!!!!! hai ROMANIA….!!!!

Radu (9 comentarii)  •  9 mai 2011, 8:35

Daca era vorba de selectionata U7 (pina in 7 ani) articolul ar fi avut sens.

Fiind vorba de selectionata U17 numai e cazul sa ne plangem de faptul ca parintii nu-si mai pupa odraslele in …. si nu le mai cauta in cornite.

Intelegeam sa se atace unii si sa-i dea dreptate Mariei daca criticile nu ar fi fost justificate si ar fi fost vorba de copii de varsta prescolara.

In opinia mea, dupa ce copii fac 7,8 ani, parintii care nu-si critica justificat copii le fac un foarte mare deserviciu fiindca fara critici se vor crede mai grozavi decat sunt si nu vor mai muncii sa devina din ce in ce mai buni .

In copilarie si adolescenta se formeaza caracterele , dupa 18 ani nu prea mai ai ce sa modelezi la propriul copil.

PS. Maria , se vede ca nu ai inca copii. Dupa ce vei capata experienta in acest sens te vei gandii de doua ori inainte de te lua de parintii care isi critica copii.
Critica este un proces constructiv daca este justificata si insotita de sfaturi pertinente.
Doar la Romani am constatat ca ea este luata drept jignire , un mare merit pentru asta avand si modul in care jurnalistii aleg sa interpreteze criticile in massmedia.

AdiTM (5 comentarii)  •  9 mai 2011, 8:56

Unii scriu tot felul de baliverne. Detaliile meciului: stadion Obilic, 600 spectatori – majoritatea romani si copii sarbi, intrare libera. Nu cred ca parintii isi huiduiau copii ci romanii care au venit sa vada viitorul Romaniei fotbalistice. Ca si mine. Sincer, ma asteptam ca Olanda sa se impuna, am si pariat pe asta. Cum am pariat si pe victoria Germaniei contra Cehiei. Surpriza insa, Cehia, chiar daca are o echipa modesta – Romania merita victoria in meciul direct – a jucat, a avut si noroc – Germania a ratat 2 penaltiuri – si a reusit un 1-1 care-i da mari sanse de caificare. Noi? Suntem condusi cu 1-0 de Olanda inca din minutul 10 si ce facem? Ii lasam pe fundasii olandezi sa paseze intre ei (cred ca si-au dat vreo 200 de pase intre ei tot meciul) surprinsi de neimplicarea juniorilor romani. Si ce speram in urma acestui comportament? Sa facem o excursie in Mexic (ultima pentru multi dintre componentii nationalei noastre) sau sa ne intoarcem acasa cu coada intre picioare. Caci la semifinale nu ma pot gandi cu astfel de joc. Cred ca am sa merg si la Smederevo cu speranta ca lucrurile se vor schimba. Romanii au acest talent.

topitzu (2 comentarii)  •  9 mai 2011, 16:38

eu cred ca e o problema de atitudine, noi ne prezentam la o competitie doar ca sa fim la numar
nu o sa inteleg tactica de autobaza, ce rost are mai ales cand esti condus
am vazut un meci saptamana trecuta care m-a impresionat villareal-porto in semifinalele cupei uefa, desi spaniolii erau condusi cu 7-2 la general, adica fara nici o speranta de calificare, au atacat pana s-a fluerat finalul partidei.
si veti spune: ce au castigat???
au castigat aplauzele a 40 mii de oameni din tribune care au vazut ca echipa lor a dat totul dar au avut in fata un adversar net superior
nimeni nu se supara daca luau 4-5 de la olanda, dar macar sa incerce
si o alta problema e ca desi sunt foarte slab valoric, fotbalistii romani indiferent de varsta au pretentii sa fie respectati la fel ca cei valorosi
iar privitor la problema celor care au murit la revolutie, maria, tin sa subliniez ca acei oameni au murit ca sa avem si noi aceleasi drepturi, posibilitati si sanse ca si cei din vest. adevarul e ca le avem, doar ca am uitat sa punem osul ca si cei din vest

Comentează