Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Mîhnirea domnului Ienei

Centrul de echilibru al Stelei se află în afara clubului

Emeric Ienei e numele unei insule. Un loc neclintit şi îndepărtat de ceea ce se întîmplă acum la Steaua. De acolo, de pe insula Ienei, oamenii şi faptele lor apar […]

joi, 23 septembrie 2010, 6:44

Centrul de echilibru al Stelei se află în afara clubului

Emeric Ienei e numele unei insule. Un loc neclintit şi îndepărtat de ceea ce se întîmplă acum la Steaua. De acolo, de pe insula Ienei, oamenii şi faptele lor apar drept ceea ce sînt. „Ilie Dumitrescu este un om slab de tot”, iar Edi Iordănescu nu este în nici un fel aparte, „abia a intrat în fotbal, nici nu ştiu pe unde a jucat ca fotbalist”. Poartă numele tatălui, „e important, dar nu suficient”.

Antrenorul care a cucerit Cupa Campionilor are talentul să pună degetul pe rană, părinteşte, fără să doară prea tare. Declaraţiile lui nu desfiinţează şi nu ridică în slăvi. Nu conţin formulări memorabile, ironii îndelung căutate, glumiţe de dragul glumiţelor. „Ilie e un om slab”, iar interimarul de la Steaua „abia a intrat în fotbal”. Adevărul e simplu. Dar trebuie să ai putere să-l rosteşti.

Dacă Steaua va uita vreodată adevărul despre ea, lucru probabil în vremuri tulburi, îl poate întreba pe Ienei. Dacă vreodată va uita unde se află linia orizontului şi tot ceea ce se află dincolo şi deasupra ei, îl poate întreba pe Ienei. Pentru metafore şi alte figuri de suprafaţă, să-i întrebe pe alţii. Sînt destui care se înghesuie să susţină că Steaua trece printr-o mare tragedie sau printr-o mare comedie, depinde de preferinţe.

Ienei spune doar că e „mîhnit de ceea ce se întîmplă la club de cîţiva ani”. Mîhnit! Mai există cuvîntul ăsta, într-un fotbal furtunos 24 h/7? N-ar trebui să fie măcar nervos, mînios, revoltat, scîrbit? „Mîhnit” sună aşa, ca un cuvînt străin. La fel ca şi „onoare”, ce termen de modă veche!, pe care l-a pronunţat cînd a plecat din Ghencea, fără să-şi pună măcar problema să rămînă. „Plecarea mea a fost un gest de onoare, pentru că eu făceam parte din echipa lui Victor Piţurcă”.

Pare un pretext luat din cărţi. Mihai Stoica, de exemplu, nu s-a cramponat de onoare, cînd şi-a negociat revenirea în Ghencea. Oamenii se ceartă, se scuipă, se păruiesc, apoi se împacă. Vreo problemă? Gesturile de onoare sînt bune şi ele, pentru imagine mai ales, dar cu măsură, să nu exagerăm cu principiile.

E clar de ce a plecat Ienei, nu e foarte clar de ce a revenit. „Echipa lui Piţurcă” reprezintă un motiv subţire. Poate s-a întors din simţul datoriei faţă de culori, pentru că îl apasă mantaua invizibilă de militar, pe care o duce tot timpul pe umeri. Poate s-a întors de dor, pur şi simplu, dar n-a spus-o, pentru că Ienei nu e genul de om care pune totul la vedere şi vorbeşte despre orice.

Dar, atît cît vorbeşte, îi aminteşte Stelei că are un centru de echilibru, un reper intact. Poate e mai bine că reperul ăsta se află în afara clubului. Poate e mai bine că vorbeşte şi apare rar în public. Dacă îl asculţi, ai impresia că trăim într-o lume normală, cu un fotbal aşezat. Dar nu e aşa. Emeric Ienei e doar numele unei insule.

Comentarii (46)Adaugă comentariu

Nila (2 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 19:15

Toata lumea-l apreciaza, dar nimeni nu se comporta ca Dumnealui…

Gigi (2 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 19:20

Fata draga, te urmaresc din cand in cand; uneori imi placi , alteori nu. Intr-adevar, domnul Ienei este un monument de demnitate si stie sa spuna lucrurilor pe nume fara a jigni cu ceva. Si dansul este un om supus greselilor si chiar m-am mirat ca a acceptat sa vina la Steaua lui Becali, ceea ce dupa mintea mea, supusa si ea greselii, a fost o mare eroare din partea sa.

alex (4 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 19:24

unul dintre cele mai bune articole despre o glorie a Stelei. FELICITARI Maria si multumim d-le Ienei pentru toate bucuriile oferite ca antrenor al Stelei

nime.n.lume (34 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 19:26

Ai dreptate Maria.
Si tot mai multi oameni se autoizoleaza, devin insule.
Ei poate detin adevarul, curajul, morala, dar nu mai au puterea sa ni le inoculeze noua din nou si din nou!
Raul e ff intins in noi.
Am ajuns sa nu il mai consemnam. Am ajuns sa consemnam normalul.
Si asta nu mai e normal. E obisnui acum, dar normal nu e!

mittic (14 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 19:31

Frumos Maria, dar articolul tau puterea articolului tau depaseste nivelul de inteligenta a multor flacai care-si fac veacul pe net. Asa cum scrii si tu esti un nume de insula, in jurnalistica.

vasco (317 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 19:33

Foarte frumos!”Emerich Jenei e doar numele unei insule”!Nimic de adaugat.

GabiC (1 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 19:38

Insula fericirii.

Blondistador (1 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 21:45

Ataaat! Un articol excelent, dar daca ar si atinge unde trebuie… Marea de ignoranti cu sau fara bani care a cuprins Romania in toate domeniile nu prinde nicicum nuanta unor astfel de creatii, ca urmare o sa te aprecieze doar cei fara putere…Trist.

antonpan (6 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 22:21

Pacat.
Jenei debiteaza numai platitudini.
Este ca o baba in sat, pe banca la poarta.
El nici macar nu vorbeste despre fotbal.
Apropos de ce spunea El Luce.

marian (23 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 23:02

dl. jenei a fost un reper de echilibru al stelei. de cand cu afilierea sa neconditionata la manariile lui victor piturca nu mai este. vorbesc numai si numai in numele meu, ca stelist cu 52 de ani „vechime”. lupta steaua !

Tzeava Stelistu (2 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 23:21

Domnul Jenei merita respectul nostru,dar dinsul e prea batrin ca sa revina la Steaua.Sfaturile lui sint utile si trebuie macar ascultat.In rest sa speram ca se schimba soarta Stelei cit de curind,iar echipa sa mearga ceas ca pe vremuri,pt. ca valori sint.

ultimii cu onoare (1 comentarii)  •  23 septembrie 2010, 23:50

respect Domnule Ienei… Dumneavoastra sunteti printre ultimii oameni din tara asta care stiu ce inseamna un gentlemen , un om cu onoare… care in fapt sunt lucruri simple si absolut normale pentru o societate normala. Insa … in societatea noastra hidoasa, de freejijei si ilfoveni platiti sa dea din gurile spurcate(aici ma refer la fetele dubioase de pe unele stadioane), in tara noastra unde jandarmii si politistii lovesc CADRE MEDICALE, unde cultura devine o batjocura a manelistilor, unde pana si IMNUL NATIONAL este luat in deradere, unde romanii si-au pierdut tara a fi un om cu unoare e doar o exceptie, mai bine spus o mica exceptie… BRAVO MARIA, felicitari !

Dani (37 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 0:35

In fotbalul autohton, ca si pe net, aproape totul e altceva decit ceea ce pare. Ienei s-a intors. Daca plecarea sa a fost un gest de onoare, ce fel de gest o fi acesta de revenire? Ienei s-a intors la Becali, nu la Steaua. Iar Becali e numele unei insulte. O insulta adusa bunului simt in primul rind…

X-ulescu (1 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 0:52

Extraordinar articol!!!!!Extraordinar exemplu de putere a cuvintelor!!! Cuvinte care nu pot sa iasa decat din gura unui om cu intelepciunea lui Ienei……insula lui Ienei…
Fantastic om,este singurul personaj(alaturi de Hagi,insa nu chiar asa de mult ca si la dl Ienei)la care de cate ori vad numele intr-un articol sau reportaj il citesc sau urmaresc.Si niciodata nu mi-a parut rau,sau nu am considerat ca a fost o pierdere de vreme.
Domnule Ienei,Dumnezeu sa va tina mult si bine,ca noi astia tineri sa nu uitam ca pe lumea asta mai exista si demnitate si onoare!Ma-nclin maestre!

pupila unei insule intr-un ocean de albastru… (1 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 1:23

Iar Maria Andries e numai numele sub care stau pastrate amintirile noastre despre Nichita Stanescu si Ioan Chirila.

gabi (2 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 1:40

e o insula sau vine din alte timpuri…bravo Maria, excelent articol. Jenei nu se balacareste si nici pe Razvan macar nu l-a criticat, doar a facut simple observatii parintesti…Lucescu a sarit imediat la gatul lui Jenei, ca cica s-a luat de fiu-sau…
SEcretul e ca Jenei stie doua lucruri: ca fotbalul e un JOC (nu un razboi, sa ajungem sa ne ucidem, sa ne jignim) si totusi e SERIOS (si nu e un circ cu giumbuslucarii). Daca vedem asa fotbalul, ca un JOC SERIOS vom ajunge sa gandim si noi ca Jenei….

nu.conteaza (1 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 1:48

Felicitari, Maria! Stelistii adevarati inca mai simt aceste articole si sunt mandrii de cei ce le scriu si de adevaratele glorii ale Stelei.
Speram, inca, la un viitor normal.

Ghitza (2 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 3:57

Well said. Ienei ramane un exemplu pt multi!
Edi nu inspira incredere…dar sa speram ca suntem gresiti!

dorian (3 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 4:22

felicitari pentru acest articol si nu numai. La mai mare!

no name (2 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 6:31

BRAVO !!

nicole (6 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 8:22

IMI PLACE FATUCO,CUM ZICE FANUS NEAGU,SPUI CU MULTA DELICATETE CEEA CE S-A INTAMPLAT LA STEAUA SAU CE SE INTAMPLA ACUM.DA,IMI ESTE O INSULA FRUMOASA.FELICITARI PENTRU CA DEMONSTREZI CA POTI ASTERNE PE HARTIE CUVINTE…POTRIVITE,CUM FACEA ARGHEZI,NU FRAZE CARE ZORNAIE OTRAVA SERPILOR CU CLOPOTEI.DAR SI AIA AU DELICATETE CA TE AVERTIZEAZA CAND II CALCI TERITORIUL,UN AVERTISMENT OARECUM…DISCRET.ASTEPT CU NERABDARE UN ARTICOL SI DESPRE ACEST INCHIPUIT MAG AL FOTBALULUI ROMANESC CARE SI-A LUAT LUMEA IN CAP CREZAND CA ESTE …PAMFLETAR-ACEST MEME.APROPO DE CE A SPUS UN CITITOR,CA JENEI A GRESIT CAND A ACCEPTAT SA VINA LA STEAUA,DECI AR AVEA SI…LIPSURI,DAR EU CONSIDER CA TOCMAI DIN DRAGOSTE PENTRU ECHIPA CU CARE A CASTIGAT C.C.,ALATURI DE UN ALTUL CARE A FACUT ISTORIE SI EL IN GHENCEA,PITI,VENEA ACOLO PENTRU UN PROIECT NU PENTRU JIJI.PLECAND CU PITI IMI A FACUT CEVA NORMAL,O NORMALITATEA CE NU-SI GASESTE LOCUL IN MOCIRLA FOTBALULUI ROMANESC.PRIVITI-L PE LIPI,PENTRU EL BANII N-AU MIROS SI ESTE GATA SA-SI INCOVOAIE IAR SIRA SPINARII IN FATA OIERULUI CU SLOGANUL „SA TRAITI SEF”.

VIO (1 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 8:38

Alaturi de Tolontan esti dupa opinia mea cea mai buna editorialista din presa sportiva. Multumesc ptr articolele tale.

Petre Ioan Cretu (1 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 8:59

Of, il iubesc pe nea Imi, dar nu pot sa’i iert intepaturile otravite la adresa ideiilor lui Ilie Dumitrescu. Nea Imi a avut de fiecare data pareri numai de bine si sfaturi parintesti de fiecare data cand antrena un fost elev de’al dumnealui, acum doar cea facut Piti era bun….De’aici si reactia celor din stadion…
Pacat nea Imi, pacat…se poate spune ca mata ai fost cel care a incitat suporteii contestatari ai Lui Ilie. Nu ti s’a strans sufletul can era fluirat Ilie Dumitrescu? Chiar, nea Imi, ai putu dormi in acea noapte?

bimbi79 (67 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 9:28

Mâhnire, la domnul Jenei ? Puţin spus.
Supărare, deranj, invidie – acestea sunt trăirile domnului Jenei.

Onoare la domnul Jenei ? – vorbe de duh !

După dezertarea lui Piţi, Jenei a spus că rămâne Preşedinte în Ghencea la un salariu de 10.000 euro lunar.
Cum Becali i-a oferit „DOAR” 5.000 euro, domnul Jenei a spus: “Plecarea mea a fost un gest de onoare, pentru că eu făceam parte din echipa lui Victor Piţurcă”.

Când aud asemenea minciuni şi ipocrizii …

De ce nu spui Măriuţă dragă ADEVĂRUL până la capăt ?

Titi (43 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 9:30

@ Dl Jenei a ajuns „o umbra veche” care incearca acum ,la varsta „senectutii’ sa presare parfumul gloriei de alta data peste ‘o mocirla urat mirositoare a Stelei actuale si a anturajului ei.Dar este inutil,cum sa inteleaga „peluza” rontaitoare de seminte si purtatoare a tricoului lui Banel semnificatia vremurilor apuse ,a „frumoaselor zile din perioada Sevilia” .Dar Dl Jenei trebuie sa inteleaga sa nu mai vorbeasca din amintiri ,pentru ca DRAKUL si-a bagat coada la Steaua.

ba(la)nel (45 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 9:39

Maria, te rog, nu face marea greseala de-a trasa o linie intre dl. Ienei si mimi stoica…nici nu poate fi vorba de vreo comparatie, niciodata…

Ienei, desi a castigat Cupa Campionilor, nu si-a pus fata sa se tina de mana cu Raul, la Steaua-Real, asa cum a facut „marele conducator”…Dl. Ienei l-ar fi pus, de mana cu Raul, pe cel mai bun produs al centrului de copii si junori al Stelei, nu pe fiica-sa…

ionut (1 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 9:56

Si adica daca spui ca Ilie Dumitrescu „este un om slab de tot” spui adevarul? Nu este asta o insulta si din partea lui Ienei cat si a voastra care o sustinetzi? E un articol cel putin ciudat.

BOGDAN (2 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 10:13

DACA SE INTORCEA DE DORUL ECHIPEI,RAMANEA DUPA PLECAREA LUI 666. DAR A FOST COMPLICE LA TENTATIVA PRAZARULUI,SI DACA NU A TINUT,S-A RETRAS. CAND A MERS STEAUA RAU, NU MAI ERA ECHIPA LUI piturca? DOAR CAND A CASTIGAT?ASTA DA DOVADA DE EGOISM SI PARSIVITATE,A FOST UNUL DINTRE CEI MAI INVERSUNATI DUSMANI AI LUI ILIE.TOATA ZIUA,NUMAI CRITICI PE LA TV,SI IN PRESA.ASA A DORIT BINELE STELEI?ACUM AR TREBUI SA IASA SI ILIE,SA ZICA CA E MERITUL LUI PT VICTORIA DIN CUPA,NU?SAU DACA CASTIGAM CU NAPOLI,LA FEL!DACA IESEA PASENTA CU TERENURILE LUI BECALI,ERA O MINA DE AUR PT NEPOTII LUI.S-A VAZUT CINE A VENIT DEZINTERESAT D.P.D.V.FINANCIAR-ILIE!EL POATE SUSTINE CA IUBESTE STEAUA CU ADEVARAT,NU CEI CARE O VB DE RAU,DUPA 3-4 JOCURI MAI SLABE. AI SPUS F BINE-O INSULA,CU NUMELE JENEI-CEL MAI BINE E SA RAMANA CA O INSULA,ADICA IZOLAT,PT CA NU POATE FACE FATA FURTUNILOR DIN FOTBALUL ACTUAL.A FOST O INSULA EXOTICA,ACUM ESTE UNA PUSTIE!

STEFAN (7 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 10:32

Maria, nu mai filozofa atata pe tema „Jenei”. Timpul lui a trecut… Daca „insularul Imi” a spus: “Ilie Dumitrescu este un om slab de tot” Ilie n-a spus: „Emeric Jenei este un batran frustrat cu iz de molie”. Respect ce a facut dansul in fotbalul romanesc si mai ales la Steaua. Dar ca parinte nu mi-as balacari copilul in presa sau Tv, chiar daca e slab, prost sau needucat. I-as spune copilului in fata, fara martori, ceea ce gandesc, ceea ce n-a facut bine si apoi presei i-as mai povesti odata cum a fost cand am castigat Cupa Campionilor. Tu sti sa scri frumos, de ce nu o faci, cu analize profunde si pertinente despre fenomenul fotbalistic. Weekend palcut.

Stefan (25 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 11:03

Nu stiu cati vor intelege ce ai vrut sa scrii , ca ma tot uit la comentarii si sunt cam dezamagit de cei ce nu pot sa inteleaga.
Acuma nu spun ca D-nul Ienei este o icoana, dar spune cand e nevoie adevarurile si cand dor si cand nu dor.
Ce s-o alege de Steaua , Dumnezeu cu mila sincer, nu stiu cat mai poate Becali s-o tina asa deoarece ramane fara posibilitatea de a aduce antrenori decenti la club , competenti, foarte repede.
Sau poate niciodata nu si-a dorit asa ceva si doar a adus antrenori/persoane la club pentru amuzamentul sau , care o fi ala.

cristi (1 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 11:40

Absolut superb. Rar am citit un articol care sa fie cu cu adevarat literatura de calitate pastrand esenta jurnalismului : simplitate, directivitate, concizie.

vasglo (91 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 11:42

Maria,

Nu ne crede naivi. Motivul revenirii lui Nea Emi e mult mai prozaic: traim vremuri grele, iar pensia nu ajunge.
Crede cineva ca desele lui aparitii la TV, comparabile cu cele ale lui Becali, nu sunt si platite, legal, bineinteles, cu contracte de colaborare pe la diferite televiziuni? Va mai aduceti aminte?:..”vin la Steaua, dar trebuie sa mi se asigure si mie niste conditii, o casuta cu garaj, asa pentru confortul meu de familist”…

cornel (2 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 12:57

Cred ca mai degraba e nevoia noastra de a crede ca mai exista „insule”…imi pare rau, nu cred in „blajinul” de serviciu la emisiunile tv ! Au observat mai multi atacurile indreptate asupra tuturor, mai putin asupra barbugiului ridicat de unii la nivel de geniu. Nu cred ca Ilie era mare antrenor, insa atitudinea „onorabilului” nea`Imi a fost agresiva si defaimatoare permanent. Locul dumnealui e in vitrina de onoare a clubului si atat. Parerea mea !

bigfoot.ball (41 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 13:42

„Oamenii se ceartă, se scuipă, se păruiesc, apoi se împacă. Vreo problemă? Gesturile de onoare sînt bune şi ele, pentru imagine mai ales, dar cu măsură, să nu exagerăm cu principiile.”… As fi vrut sa gasesc eu aceste cuvinte… mai ales ca ele descriu, din pacate, un mod de viata foarte raspandit! Acum inteleg mai bine ce inseamna mahnire. Foarte frumos articol, exceptional punct de vedere!

emg (66 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 15:03

ion alexandrescu si emerich ienei – prin valoare, performante, echilibru si modestie sunt probabil cei mai mari oameni de fotbal din istoria romaniei

Ovidiu (6 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 15:11

Felicitari! Excelent.

letter from Santa (1 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 16:00

foarte frumos!!!

mieusa (37 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 16:08

Si pentru ca apa in jurul insulei era relativ linistita, se gasi unul sa dea cu batu.

maria andries (1349 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 17:43

Pt. ionut, sint curioasa cum argumentezi taria de caracter a fostului antrenor al Stelei 🙂

Ion Mataranga (1 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 19:25

Da, un articol placut ce se vrea sa o paralela intre anumite stari trecute si actuale. Jenei este ca un bunic scump la vorba de la care te astepti la tot felul de sfaturi miraculoase cand deschide gura.
Cred totusi ca la judecat putin prea aspru pe Dumitrescu depasind contextul fotbalistic. Ilie drept vorbind e putin asa, cu capul in nori… visator, idealist, filozofeaza. Daca vreti, este un fel de Cornel Dinu lipsit de cinism. Slab? Nu stiu daca este, e greu de masurat asta la un om, eu unul nu m-as aventura in astfel de remarci inutile. Totusi Nea Jenei a facut-o, poate din inertie poate din OPORTUNITATE….si uite cum de fapt, aceasta insula devine o peninsula… legata de aceiasi balcani seculari.
Personal ii recomand domnului Emerich Jenei o cura de sah in parcul Cismigiu si multa, multa sanatate.

Alex (345 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 20:24

Maria a reusit inca o data sa rasuceasca adanc cutitul in rana. E dureros, dar acesta este adevarul, fiind tot mai grea de suportat actuala stare de degradare in lipsa oricarui sprijin sau reper moral, care face prabusirea inevitabila sub incercarea unor puternice sentimente de furie, dezgust si neputinta, iar teama de izolare si marginalizare va deveni o povara insuportabila si nemeritata.

costel cernomoret (14 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 21:14

Jenei ataca permanent Steaua deoarece nu a ajuns el si gasca lui Piturca la butoane. Ataca Steaua pentru-ca nu ai ajungea cei 5000 de euro oferiti de Gigi. El voia 10.000 de euro.Indiferent ce se intimpla Steaua lui Jenei . Numai cand era Piturca curgea lapte si miere, acum numai fiere.

florin (15 comentarii)  •  24 septembrie 2010, 22:39

Pentru toti „cunoscatorii” de fotbal:
Stefan Covacs, Emerich Ienei, Mircea Lucescu, Ladislau Bölöni, Puiu Iordanescu – astia sint singurii TEHNICIENi pe care i-a avut/ ii are fotbalul romanesc. Restul, sint doar antrenori, multi facuti la „scoala” lui Mircea Radulescu (un neica nimeni intr-ale antrenoratului, a ajuns sef de scoala nationala! Si ne miram de ce e fotbalul la pamint si de ce vocabular „academic” au cei ce STAU pe asa zisele „banci tehnice” ale echipelor).
Bravo dna Maria! Ati scris CU suflet, PENTRU sufletul celor ce inteleg CE AR TREBUI sa fie fotbalul, nu ce este acum!
Inca o data, BRAVO!

Iulian V.Bica (1 comentarii)  •  25 septembrie 2010, 9:20

Da,felicitari,D-ra ! Articolul este pe masura omului Ienei !
Pe masura antrenorului Ienei !
Va citesc articolele si va consider unul din ziaristii de prima mana ! Cu respect,subsemnatul !

vali (1 comentarii)  •  25 septembrie 2010, 10:45

articol ok.titlul aiurea

george (6 comentarii)  •  25 septembrie 2010, 21:01

mai in toate campionatele echipele au incercat si incearca din rasputeri sa pastreze in interiorul clubului oameni care au facut lucruri importante pentru acel club, doar la noi ca la nimeni. daca te uiti la steaua spre exemplu ce vezi in interior?
becalii, varu lu b, nepotu lu b, ,argaseala , si iar nepoti, veri peste tot , la echipa de copii nepoti, .. a mai e domnul Duckadam, dar si el e din obligatie (fac pariu ca de nu ii era dator lu behehe nu venea nici el ), iar intro societate fara onoare nu are cum sa apara performanta

Comentează