Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Libertate interioară pentru suporteri

Steaua mai are mult de muncit ca să-şi recupereze spectatorii

N-a fost chiar „nimeni la meci” în Ghencea. Lui Ilie Dumitrescu, obişnuit în ultima vreme cu anticariatele şi galeriile de artă, atmosfera i s-a părut „extraordinară”. Dar, în comparaţie cu […]

marți, 17 august 2010, 6:21

Steaua mai are mult de muncit ca să-şi recupereze spectatorii

N-a fost chiar „nimeni la meci” în Ghencea. Lui Ilie Dumitrescu, obişnuit în ultima vreme cu anticariatele şi galeriile de artă, atmosfera i s-a părut „extraordinară”. Dar, în comparaţie cu valurile de la Steaua – Craiova, cei 8.300 de spectatori veniţi la meciul cu Brăneştiul reprezintă un comitet de primire moderat.

Ce contrast faţă de vulcanul din startul sezonului! N-a fost chiar „nimeni la meci”, pentru că oamenii reacţionează diferit. Şi prezenţii, şi cei 18.700 de absenţi au considerat că aşa ajută echipa.
S-a tot vorbit şi s-a tot cerut „libertate pentru suporteri”. Pînă la urmă, fanii şi-au recîştigat dreptul de a intra în Ghencea. Acum, lupta se dă pentru libertatea interioară, opusul fanatismului. Unii aleg să vină la meci, alţii nu. Sînt supuşi, desigur, influenţelor şi presiunilor de tot felul. Unele voci, precum cea a lui Emeric Ienei, îi vor îndemna pe suporteri să vină în continuare la meciuri, treaba galeriei e să susţină echipa. Alţii, dimpotrivă, vor vedea în asta un compromis, o susţinere indirectă pentru conducerea clubului.

Şefii Stelei încă-şi imaginează că dresează mulţimi. Şi, cînd scad încasările, reacţionează destul de opărit, de parcă le-au evadat focile din cuştile cu turnicheţi. Vor miza, ca de obicei, pe conştiinţa vinovată a fanului care stă acasă în zi de meci. Chiar şi fără moralizatorii de serviciu, suporterii care nu vin la stadion se simt, dacă nu vinovaţi, măcar stingheriţi de situaţie. Dar e alegerea lor. Nici uşoară, nici egoistă. S-ar simţi mai vinovaţi dacă n-ar protesta într-un fel sau altul. Dacă ar rămîne fără reacţie la ceea ce se petrece. Dacă s-ar comporta normal în ceea ce ei consideră a fi deplină, stridentă anormalitate.

Ca popor, nu avem exerciţiul protestului în stradă şi nici n-o să-l dobîndim peste noapte. Noi protestăm mai mult în casă. Dar protestăm. O parte dintre fanii stelişti aplică metoda boicotului. Nu sînt nici „huligani”, nici „vagabonzi”, nici alte categorii socio-profesionale identificate de şefii clubului în masa plătitorilor de bilete. Sînt oameni liberi care văd cu ochii lor, gîndesc cu capul lor şi decid cît şi ce pot suporta.

Majoritatea tăcută din faţa televizoarelor se revoltă şi ea, dar în timp. Ilie Dumitrescu visează frumos că timpul acela va fi scurt. „Sper ca atunci cînd echipa va avea o evoluţie bună, şi suporterii care au stat acasă să vină la stadion!”. Dar discuţia nu se mai învîrte de mult în jurul jocului Stelei, ci în jurul libertăţilor, drepturilor şi îndatoririlor. În jurul contractului nescris dintre o echipă şi fanii ei. Din momentul plecării lui Piţurcă, dialogul dintre părţi s-a blocat şi e nevoie de mai multe garanţii decît „o evoluţie bună” ca să restartezi comunicarea echipă-fani.

Pînă atunci, suporterii sînt liberi să vină sau nu la stadion. La rîndul lor, şefii, antrenorii şi jucătorii Stelei au două variante: fotbal pentru public şi fotbal pentru public. Grea alegere!

Comentarii (48)Adaugă comentariu

Gigi (2 comentarii)  •  17 august 2010, 19:54

Am o mica nedumerire: stiu cum arata o cusca, stiu cum arata un turnichet dar zau ca nu stiu cum ar putea fi o cusca cu turnicheti! Probabil ca este o licenta gazetareasca fara acoperire in realitatea noastra profana. In rest numai de bine. Imi plac articolele tale, chiar si cele mai putin reusite, ca acesta de exemp-lu.

nime.n.lume (34 comentarii)  •  17 august 2010, 20:06

Kudos!
Good job again!
Multumim pentru articol Maria.
Poate a pozitie mai bine conturata ar fi creat mai mult buzzz in comentarii, dar o sa vina si cei cu „pozitii ferme” si cei care sant vestic antagonisti si cred ca o sa ai parte de un party!

Mihai (41 comentarii)  •  17 august 2010, 20:06

Bravo Maria!!!

Oare e chiar asa greu de priceput….
Cand aud pe unii ca de ce nu sustinem echipa si sa l il ignoram pe becali.Oameni buni, la primele 2 infrangeri consecutive acest nebun va distruge orice urma de strategie a lui Dumitrescu si o vom lua de la inceput.

Daca tot tineti numai la rezultatele echipei intrebati va. De ce Steaua nu a mai luat nimic de 5 ani……
In rest Maria a explicat totul mult prea bine…..

alinst (24 comentarii)  •  17 august 2010, 21:09

stii,azi citeam in ygsp despre sarbatoarea fotbalului pe legendarul Wembley si intrebarea era de ce nu avem si noi aceiasi suporteri.cred ca articolul tau e o parte din raspuns.cealalta parte a raspunsului este dragostea acelor oameni pt ECHIPA.si ceva pe deasupra:o lege antihuligani care se aplica.

sandman (1 comentarii)  •  17 august 2010, 21:15

In ultimii ani a fost evident ca cea mai ajutata echipa de catre arbitri a fost CFR Cluj. Evident pentru toata lumea, exceptandu-i pe cei de acolo, care dupa fiecare acuza a adversarilor ieseau in fata si ii criticau pe acestia ca dau vina pe arbitri pentru propriile esecuri, iar ei nu comenteaza arbitrajul. Acum dupa un meci in care Muresan si ai lui au fost dezavantajati, putem trage urmatoarele conluzii, concluzii sugerate chiar de presedintele clujenilor in declaratiile sale despre cei care vorbesc de arbitraj.

Iuliu Muresan nu vorbeste despre arbitraj, cel putin nu atunci cand acesta este in favoarea sa cum a fost dupa meciul cu Branesti sau Craiova (“Nu cred că fost penalty, nu comentez arbitrajul”). Nici eu nu cred ca a fost penalty, rosu sau ca s-aufacut alte greseli la meciul cu Astra, dimpotriva, arbitrajul a fost “corect, cu mici greşeli de ambele părţi”, ca in supercupa.

Acum Iuliu Murean vrea sa depuna memoriu, dar uita ca “numai cei care pierd acuză!”, cum a facut Urziceniul dupa supercupa. De asemenea uita ca “I-am învăţat pe jucători să nu fie plîngăcioşi. Noi nu încurajăm cerşetoria!”, dar memoriul ce este? Criticile la adresa arbitrajului sunt “poveşti de frustrati”, iar „alţii trebuie să înveţe să şi piardă! Noi avem mentalitate şi spirit de învingător!”, au, doar cand ii avantajeaza lucrul asta probabil.

Toate citatele sunt cuvinte spuse de Iuliu Muresan, si nu pot sa ma intreb, cum e domnule, arbitri gresesc numai cand greselile sunt impotriva Clujului, nu si impotriva altor echipe? Si ce se intampla cu atitudinea dumneavoastra, prin care descurajati criticile la adresa arbitrilor, unde a disparut acum?

Concluzia e una singura, Iuliu Muresan e poate cel mai mare ipocrit din fotbalul romanesc.

Mony (1 comentarii)  •  18 august 2010, 6:42

Acest grup de „fani” nu avem nevoie sa fie recuperat ci izolat si ignorat.

vulpoiul (5 comentarii)  •  18 august 2010, 7:06

si mie imi plac aricolele tale.dar intreb si eu.cat timp mai tineti acest subiect?(nu crezi ca pare o continua instigare?)in fiecare zi cate unul din redactie o ia de la inceput.in rest multa bafta si lasati oamenii sa gandeasca singuri

Alegz (20 comentarii)  •  18 august 2010, 7:14

Comparatia Steaua Craiova o rivalitate de ani buni) cu Steaua – Victoria Branesti (o nou promovata) este inutila ..
8300 de bilete pt un meci in zi de luni (lucratoare) cu o nou promovata este chiar decent ..
Chiar dc ramane Piturca nu vedeati un stadion plin .. pe la jumatate din capacitate ramanea ..

stresu (67 comentarii)  •  18 august 2010, 8:44

Bună Mărie,

Legat de acest articol am următorul punct de vedere.

Ca să încheie conflictul cu suporterii, Gigi Becali a recunoscut că a greşit faţă de fostele glorii ale clubului şi faţa de fani.
ŞI-A CERUT SCUZE.
Mai mult, Becali a început să aducă în cadrul clubului fostele glorii, dintre cele mai importante amintesc: Piţurcă, I.Dumitrescu, Dukadam, Jenei etc.
S-a încercat şi variantele Iordănescu şi Hagi, dar pentru moment acestea au eşuat.
Este adevărat demersul cu tandemul Piţurcă/Jenei a murit chiar la naştere (nu dezvolt sbiectul, se ştie: garanţii exagerate, orgolii proprii etc), dar ideea de baza a rămas: REVENIREA FOSTELOR GLORII.
În relaţia cu suporterii, Becali s-a comportat absolut normal, fără injurii sau jigniri, le-a creat multe facilităţi (este adevărat multe dintre ele plecând de la ideile lui Piţurcă).

Ca o concluzie, putem spune că Becali este pe un drum bun.

Oare se poate spune acelaşi lucru despre suporteri ?
Şi ei au avut partea lor de vină: au înjurat, au jignit, din cauza lor clubul a plătit amenzi drastice, clubul a fost suspendat etc.
SUPORTERII SI-AU CERUT SCUZE ?
Măcar formal !

NU !

Ştiţi ce au făcut suporterii ?
Înaintea meciului cu Brăneştiul, îi înjurau, îi ameninţau şi-i jigneau pe cei care-şi luau bilet pt. meci.
Au reuşit să intre la meci în jurul a 8000 de suporteri, dar alte câteva mii au renunţat în ultimul moment de frica ultraşilor, au fost convinşi de aceştia prin metode neortodoxe.

Ultraşii, sunt de lăudat, doar pentru faptul că în locul clasicilor înjurături au ales neparticiparea la spectacolul sportiv.

Mă opresc, dar dacă va fi cazul voi reveni.

O zi bună frumuseţe !

ciupi (400 comentarii)  •  18 august 2010, 9:58

libertatea interioara se castiga mai greu decat cea oferita de autoritati. astora de pe urma le mai arunci cate-o incendiara, tie insuti n-ai ce-ti oferi daca n-o intelegi.

dada (2 comentarii)  •  18 august 2010, 10:13

bun articol. se pare ca esti unul din putinii jurnalisti care au inteles despre ce este vorba la Steaua. pe restul ori nu-i duce mintea, ori au alte interese… pentru ca e destul de evident ce se intampla pe acolo

dan (1 comentarii)  •  18 august 2010, 11:14

felicitari pentru articol , maria. Din pacate , ca pe „mariile siteuri romanesti de SPORT( sau mai bine zis de promovare a lui gigi becali ,marian iancu si altii – in loc de promovarea SPORTULUI ROMANESC) s-a uitat ce inseama pasiune; gasim tot felul de oamenii care nu au nici o treaba cu , CUGETU-n SIMTIRI , dar se gasesc ei sa comenteze de ultrasi. DIn punctul meu de vedere , acesti oamenii au perfecta dreptate , iar toti cei care au fost la meciul cu branesti , cu semnintele intre dinti , fac un singur lucru : ECHIPA DE RUSINE.

Felicitari inca odata , Lupta Steaua 1947

Cristi (1 comentarii)  •  18 august 2010, 11:20

„cînd scad încasările, reacţionează destul de opărit, de parcă le-au evadat focile din cuştile cu turnicheţi”

Spune-mi si mie cand au reactionat in vre-un fel cand au scazut vanzaarile de bilete. E singurul club din zRomania care si-a permis sa anuleze abonamente si nu la 1-2.

De ce esti „acra”? Esti jurnalist nu baba in fata blocului sa bagi strambe. De ce nu esti corecta?

Oamenii protesteaza fiecare cum stie sau cum i se spune, un lucru e clar, iar tu ca ziarist trebuie sa recunosti asta, asa cum ziaristul trebuie sa fie la meci sa poata scrie corect despre el si suporterul trebuie sa fie acolo sa isi sustina echipa.

Restul e can-can!

Mihai (41 comentarii)  •  18 august 2010, 11:46

@stresu

Evident ca si a cerut scuze apoi iar i a injurat apoi iar si a cerut scuze si tot asa….Omul face doar circ- atat stie si nu e numai vina lui ci si a celor care l suna non stop.

Toate masurile pro -suporteri au fost luate de Piturca cat despre miile de fani adevarati care au plecat acasa ….sa fim seriosi. M am speriat cand am vazut prim planuri cu niste orci din tribune. Cam ciudat cum au fost 6000 de oameni cand la un moment dat se vandusera doar 1000 de bilete. Miroase a gratuitate zabrauteana dar in fine…poate ma insel.

stresu (67 comentarii)  •  18 august 2010, 13:30

pt. Mihai

Da, corect, la un moment dat se vandusera doar 1000 de bilete.
Dar pui la socoteala si abonamentele deja vandute ? – si nu ma refer aici la abonamentele de la peluze !

Da, corect, masurile pro suporteri au fost PROPUSE de angajatul PITURCA si APROBATE de BECALI. Tot n-ai inteles cine e sef in Ghencea ?

Asa cum este el, Becali, cu bune si cu rele, a avut bunul simt sa va ceara scuze.
Voi ati facut-o ? – macar formal.

Faptul ca multi suporteri au fost impiedicati sa intre in stadion la meciul cu Branesti este O CERTITUDINE.
S-a inceput cu jigniri si injuraturi, apoi s-a trecut la aenintari, ajungandu-se chiar la pumni in figura si suturi in fund, din partea voastra a ultrasilor.
SA VA FIE RUSINE !

Iar referitor la figurile oamenilor care vin la meci, nu are nici o importanta: nu este un concurs de miss sau mister, nu se fae parada modei. Important este sa incurajeze echipa, sa creeze o atmosfera decenta in stadion.

Din pacate ADEVARUL este altul si va este frica sa-l spuneti. AISS i-a cerut lui Becali sa finanteze aceasta asociatie.
Becali a refuzat, iar AISS cauta nod in papura pt. a strica din nou atmosfera in Ghencea. Tot AISS a pornit scandalul care a avut ca punct terminus plecarea lui Piti.
Inclusiv MARELE PITI a recunoscut ca acel comunicat AISS a fost o mare greseala.

nick (2 comentarii)  •  18 august 2010, 13:41

articol cam acrisor! ma rog, dupa gustul duduitei maria!
totusi, parca prea mult ne tocati cu fanii „adevarati” din peluze! ce sunt ei, ce vor ei, ce simt ei, ce idealuri au ei si tot felul de bazaconii?! noi ceilalti ce suntem? fani neadevarati? de cand o ceata de indivizi care isi urla frustarile pe la intrarile din stadioane sunt simbol si etalon, iar sfaturile si recomandarile unor agramati au devenit litera de lege?!
gigi este si nebun si dulce, in acelasi timp. probabil ca acesta este „farmecul” lui inegalabil in fotbalul romanesc. cei care ii tot cauta nod in papura, ori n-au simtul umorului, uitand ca pana la urma fotbalul are si o componenta vorbita, ori au prea mult timp de pierdut. in orice caz, la fotbal venim nu ptr a face analiza semnatica a vorbelor patronului, ci ptr echipa. venim mereu si mereu ptr STEAUA, echipa sufletului nostru!

Io (3 comentarii)  •  18 august 2010, 13:42

Sunt 2 planuri care sunt idependente:

1) Fenomenul ULTRAS in Romania (si poate nu numai) e alcatuit din oameni de joasa factura, golani, neadaptati sociali, betivi … etc. Stiu asta pentru ca in trecut am incercat sa merg la meci si sa stau la „galerie”. Dupa 1, 2 meciuri m-am mutat la tribuna 2 sau 1 si cam asta a fost.

2) Protestul VS Becalii e NECESAR indiferent de mijloace si indiferent de apartenenta la categoriile de la punctul 1. Sa nu mai incerce moralistii de pe forumuri sa impuna idea falsa ca niste golani nu il mai vor pe Becali. Nimeni cu capul pe umeri nu trebuie sa-l sustina pe acest ….. nici nu am termen de comparatie!!! EU am ales sa nu mai vin la meci! DE CE?!? Pentru ca asta nu mai e FC Steaua ci e doar FC Steaua a lu Becali!!! Entitate complet diferita fata de ce imi doresc ca suporter. Pina cind babu.inu nu pleaca eu nu mai calc pe stadion! PUNCT!

Nikko (41 comentarii)  •  18 august 2010, 14:35

@Mihai: Ce sa fie de priceput? Pana acum niciunul de-ai vostri nu a reusit sa explice in mod coerent cum vad ei urmarile acestui „protest”. Hai sa zicem ca nu vine nimeni la meci. Si? Cat timp? O etapa? Zece? Doua sezoane? Cat?

un cetatean (2 comentarii)  •  18 august 2010, 14:43

@stresu: sunt un cetatean de la tribuna I, de fapt eram pana sa-l dea afara pe Bergodi (am avut 5 ani la rand abonament). te intreb un lucru: cati membri AISS ai cunoscut pana acum? Stii ca 95% dintre membrii AISS au studii superioare si castiga in medie peste 1000 eur pe luna? Stii de ce s-a creat aceasta asociatie? tocmai pt a se delimita de sclavii de la nord care cersesc bani de la conducere!

daca tu crezi ca AISS ar cere vreodata bani de la cioban ori esti rau intentionat ori esti vreun nepot de la stana.

Ti pup! ne vedem joi: „rezultatele ADUCE suporterii la stadion”

Mihai (41 comentarii)  •  18 august 2010, 15:47

@stresu

Da…m am lamurit. Argumentul clasic inaugurat chiar de oaia sefa. Da, domnul meu, toti cei care l contesta pe becali sunt invidiosi pe valoarea lui si pe banii sai cinstit castigati de catre el prin fortarea a diversi batranei sa si vanda terenurile la preturi ridicole sau prin schimburi ilegale de terenuri cu Ministerul Apararii.

Eu recunosc in mod oficial ca l am iubit mult pe becali pana nu mi a mai dat bani de bilete. De atunci il injur non stop, chit ca e o persoana deosebita, religioasa si evident extrem de echilibrata psihic.

De ce oare ,adevaratii suporteri, astia care incurajeaza echipa orice ar fi, isi redescopera sentimentele doar in conditiile unor rezultate favorabile.

Mandru ca sunt compatriot cu astfel de oameni.

vasglo (91 comentarii)  •  18 august 2010, 16:26

@ un cetatean

Domnule, am impresia ca ati dat in boala „elitismului infantil”, adica a copiilor care se dau ‘mari si tari”, se tavalesc pe strada, trasi de mana de parintele disperat si care tipa cat ii tin gura”..”eu vreau asta, da-mi aia…”
Pai daca 95% dintre membrii AISS au studii superioare si castiga peste 1000 euro pe luna, cum se face ca purtatorul lor de cuvant, unul Nicolau, se refera mereu, la Becali, in sens peiorativ, jignitor, desigur, cu apelativul..”creditorul Stelei”..Sa nu stie oare acesta ca in Romania forma cea mai raspandita de a finanta un club de fotbal este imprumutul societatii fara dobanda? Ca fotbalul este un business in care bagi bani sperand sa-i recuperezi candva daca afacerea merge? Nu acelasi lucru il fac Paszkany, Porumboiu, Bucsaru, Borcea, Iancu etc.? Si daca baietii de la AISS sunt asa de „doxari”, cum se face ca striga obsesiv „Pleaca, Vinde” fara sa spuna si cui, fara sa vina ei cu un cumparator credibil si „valoros”, ca vor binele Stelei, nu-i asa? Sa nu realizeze acesti baieti „dashtepti” ca, fara raspunsuri valabile la aceasta chestiune vitala, sunt perceputi, pe zi ce trece, de oamenilor simpli, dar cu judecata sanatoasa, niste marionete trase de niste papusari care vor Steaua, dar pe nimic?….

maria andries (1349 comentarii)  •  18 august 2010, 16:47

Pt. Cristi, te-a atins cuvintul ala 🙂

bertoldino (2 comentarii)  •  18 august 2010, 17:37

Stresule un exercitiu de sinceritate se poate?… crezi tu ca e posibil sa faci performanta la Steaua in conditiile pe care le alege si mai ales impune, dupa dispozitia ( oscilanta si imprevizibila ca ploile de vara) de moment patronul? Respectiv vezi organizare actuala ,despre care vorbea Piturca in conferinta de presa daca ai auzit… E clubul capabil sa pastreze o minima constanta si siguranta indiferent de cine pleaca sau vine intr-o Organigrama a clubului Steaua… Presupunem ca stadionul e plin , caci nu sa golit nici ieri ,nici alaltaieri, ci cam de cand o inceput Steaua sa nu mai cunoasca notiunea de Campion , Respect , Onoare , Aroganta pozitiva a jucatorului in teren etc … Atribute necesare performantei … si ca sa si facem clisee „despre ce vorbim” faptul ca vreau mai mult de la singurul club din tara cu nume in Europa ma face mai putin Stelist? cine alcineva o sa intrbi ? 300.000 de euro Steaua vs Craiova numai din bilete… cu un Management bun Steaua traiesti si singura (Fara sa vina saracul patron cu bani de acasa). Concluzie Gigi vs Performanta 0-6… O fi bun in afaceri asta nu inseamna management si mai cu seama nui football… dar ce conteaza nu ? Hai Steaua

stresu (67 comentarii)  •  18 august 2010, 18:13

pt. MIHAI

Jean Pavel iti spune ceva ?

Spunand acest nume cred ca am spus totul.

Hai pa !

Suporter (4 comentarii)  •  18 august 2010, 21:01

@Stresu,

Da mai baietas, erau milioane de suporteri care vroiau sa intre si n-au putut din cauza celor 30 de oameni care stateau cu 3 mesaje in fata caselor. I-au batut, ******, calcat in picioare, taiat , ***** ** ***, samd. Au explodat bombe, s-a tras cu tunurile.

La case au fost maxim 30 de oameni, voluntari AISS, care au afisat cele 3 mesaje. Nici macar n-au venit cei din Sud, Nord sau alte grupuri. Dar daca e sa aberezi, abereaza in continuare.

@vasglo, Becali e un creditor pentru Steaua ? Este. Si atunci, care-i problema ca e numit creditor ? Nu va placea cand ii ziceam cioban, samd, acum nu va mai place nici cand ii zicem creditor ?

Eu abia astept inca vreo, hmm…cat sa zicem. 2 luni, maxim. Pana cand Ilie Dumitrescu va avea aceeasi soarta cu Piturca, Hagi, samd, samd – chiar sunt curios daca placa va fi tot „sustineti echipa”.

svenson (2 comentarii)  •  18 august 2010, 23:05

@Suporter: Banuiesc ca esti unul din „conducerea asociatiei familiale independente” care stati toata ziua pe forumuri si cersiti bani .Vezi-ti de copilaria ta zbuciumata si lasa pe alti sa sustina Steaua , si aici ma refer la adevaratii suporteri , nu la milogi ca tine.Have a nice day.

Mihai (41 comentarii)  •  19 august 2010, 8:58

@stresu,svenson

Ma cam asteptam sincer sa nu aveti argumente. In fine asta e riscul unui dialog cu un suporter adevarat. N am inteles totusi f bine ce legatura are jean pavel cu AISS.

Felicitari, m ati convins si ati dovedit inca o data ca suporterii adevarati stie mai bine.

nejuvetu (1 comentarii)  •  19 august 2010, 9:19

Bravo Maria, tot respectul.

vasglo (91 comentarii)  •  19 august 2010, 10:25

@suporter

Piturca a avut soarta pe care si-a ales-o singur!..Sa ceri contract ferm pe 3 ani, cu obtinerea locului 1 in ultimul an, cu garantii imobiliare de milioane pe „vorbaria” patronului, cu promovarea ca principal a varului Neagoe,”remarcat” pentru „performantele” de la Pandurii si a celui care a spart lumea cu „succesele” sale, zis si Flocea, asta da tupeu oltenesc. O fi el prost Becali, de l-au fraierit multi, dar stie si el ca de la anu’ nu mai pupam noi echipa direct in Liga campionilor, ca orice proiect, oricat de bun pare la inceput nu garanteaza reusita, ca trebuie sa plateasca, cu bani grei, un grup de „experti”, ca Neagoe si Flocea, timp de trei ani, in care nu poate zice nimic daca lucrurile nu merg bine, ca daca zice pierde averea familiei.. Crezi ca mai e vreun patron care sa accepte asa ceva? Copos zice ca daca nu castiga titlul anul asta, da faliment. La fel si Iancu,Borcea, Pazskany sau Porumboiu.. Deci, cine l-a data afara pe Piturca? Mai gandeste-te…

dinu (7 comentarii)  •  19 august 2010, 10:45

azi mergem la meci?
hmm….. NU, e Victoria Branesti.

mah, parca as bea o bere si as vedea un meci, mergem?
hmm…. hai sa mergem la Grassopher

azi ai chef de un Vaslui?
NU, hai ca stam acas’

da’ la urmatorul protestam sau mergem?
da, mergem.

Halal suporteri …. si cica-s din aia adevarati.

dinu (7 comentarii)  •  19 august 2010, 10:54

CONCLUZIA:
daca tot ati ales sa boicotati meciurile Stelei, in semn de protest fata de Becali, atunci dovediti verticalitate si consecventa si RAMANETI ACASA IN FATA TV-ului acest tur de campionat!

STEAUA nu sunteti DOAR voi!

Mihai (41 comentarii)  •  19 august 2010, 12:01

@dinu

Hotaraste te omule. Ori aplecam urechea la milogeala liderului spiritual -oaia maxima , care tot cheama peluzele la stadion ori facem cum ne indemni tu. Vezi ca nu e frumos sa l contrazici pe nea jiji.

justmusy (1 comentarii)  •  19 august 2010, 12:07

Daca sunteti suporteri adevarati care sufera cand Steaua pierde si sunt in culmea fericirii cand Steaua castiga veniti fratilor si sustineti echipa la fiecare meci.Va inteleg ca nu il suportati pe Becali, dar de ce sa sufere echipa? ce vina are Steaua ca are un patron asa cum e el? echipa are nevoie de sustinere.Cu un stadion plin si cu ambitia jucatorilor din teren putem invinge orice echipa 🙂 veniti la stadion lasati protestele…numai impreuna putem invinge.

vasco (317 comentarii)  •  19 august 2010, 12:57

VPM!!!Nimeni la stadion continua!Nu-i mai bagati bani in buzunar !!!
Bravo Maria!!!

stresu (67 comentarii)  •  19 august 2010, 14:05

pt. vasco

Deja s-au vândut vreo 20.000 de bilete, plus abonamentele…
Pt. ultimele bilete deja se dau lupte crâncene.
Şi bişniţarii şi-au epuizat stocul.

Vasco !
Pe ce lume trăieşti ? sau eşti fiul ploii ?

PS – eşti de la AISS ?

dinu (7 comentarii)  •  19 august 2010, 14:29

pt. MIHAI
oamenii care au ales sa mearga pe stadion, nu o fac la chemarea lui Gigi, ci o fac pentru ca asa simt ei, vor sa fie alaturi de echipa, care-i o victima colaterala in razboiul asta cu Becali.

Eu doar am spus ca cei care au ales sa protesteze prin absenta, sa fie naibii consecventi, daca vor sa aiba credibilitate. Nu-i vreau pe stadion sa inceapa cu injuraturile 90 de minute + pauza, caci mai mult rau fac echipei, decat lui Becali. Vor sa-l loveasca pe Becali la portofel? atunci sa ramana acasa.

Mihai (41 comentarii)  •  19 august 2010, 15:02

@dinu

E oare asa dificil sa gandesti pe termen lung? Am gandit si eu ca tine…eu tin cu Steaua nu cu becali , ce mi pasa mie de oaia aia vorbitoare?

Dupa ce asisti cum in fiecare an eforturile diversilor antrenori sunt distruse de acest isteric megaloman, ajungi sa te intrebi daca nu merita sacrificat viitorul pe termen scurt, pentru a salva aceasta echipa de la mediocritate. De crezi ca nu am mai castigat nimic de 5 ani?

Oameni buni, nu mai ganditi limitat si incercati sa puneti binele legendei noastre Steaua inaintea satisfactiei personale de a povesti lui nea gicu de la bloc cum ati dat m ..e lui dinamo…..etc

P.S oricum nu mi fac grji, in cel mult 2 luni babuinul isi da in petece din nou si iar vor fi 250 de specatori pe stadion( veiz vitesse). Unde vor fi suproterii adevarati atunci?

svenson (2 comentarii)  •  19 august 2010, 15:53

@Mihai : Deja ai inceput sa ne plictisesti .Ce argumente ai tu ?Ce te crezi tu , mama Omida?Te pricepi tu asa mult la fotbal incat sa dai sfaturi ?Ce vrei tu sa explici pe aici ca eu sant mai prost si nu inteleg.Nu exista forum pe care intru sa nu gasesc cate un cersetor de la asociatia aia de 2 lei cersind bani.Eu vreau sa vad un meci al echipei favorite si atat.Nu o sa poata un agarici de duzina care a facut o asociatie familiala sau ce S.R.L o fi sa ma reprezinte pe mine .Eu merg
la meciuri de prin „76.Am fost alaturi de Steaua si la bune si la rele .Despre Gigi , bv lui o sa recapete din nou respectul care la avut inainte.Restul sant doar invidii pe banii oierului.Have a wonderful day.

Mircea (3 comentarii)  •  19 august 2010, 16:08

Pentru tot ce se intampla la Steaua in acest moment vina este doar a „jurnalistilor” care nu stiu cum sa vorbeasca mai mult cu Becali. NU trebuia sa il mai bagati in seama deloc. NU el a venit la voi in redactie sa va dea declaratii. Voi l-ati tot instigat la declaratii. Nu mai vorbiti voi de suporteri pentru ca oricum nu va pasa de ei. Nu mai vorbiti voi de noi stelistii pentru ca oricum nu ne vreti binele. Daca asta vroiati ne lasati in pace, in suferinta noastra, cu oierul nostru si cu Piturca la echipa. Dar nu … voi a trebuit sa il sunati pe Becali si sa il intrebati ce parere mai are el. Voi a trebuit sa il ignorati pe Jenei si sa il aduceti in discutie iar pe Becali. De ce a trebuit sa faceti asta? Pentru ca ratingul conteaza mai mult decat milioanele de suporteri stelisti care sufera pentru echipa lor si pentru mocirla in care ne aflam si din cauza voastra. Becali este produsul vostru. Nu al nostru. Nu noi l-am adus aici unde este acum. Doar voi sunteti cei care ar trebuie sa fiti ignorati si impotriva voastra sa se indrepte aceste masuri de a nu mai cumpara produsele voastre. Sunteti doar autori de can can pentru ca asta va place. Unde sunt reportajele legate de un meci? Avem si asa ceva? NU!!! Avem doar analize ale arbitrajelor si a declaratii ale patronilor.

Kendo (13 comentarii)  •  19 august 2010, 17:16

Eu sunt dintre cei care stau acasa de vreo doi ani… Pentru ca nu vreau sa mai bag bani in buzunarul microbului din Ghencea. M-am indepartat de fotbal si m-am apropiat de alte sporturi. Si am refuzat sa mai vin la stadion nu pentru ca mi-a spus AISS – organizatie care, sa ma ierte baietii cu cap de acolo (pentru ca stiu ca sunt si din astia), dar parca nu e in stare sa lege un protest serios (cu exceptia marsului de anul trecut) si si-a pierdut mult din credibilitate , n-am mai venit pentru ca mi s-a facut sila de ce a ajuns clubul asta.
Nu-i inteleg pe cei care o tin una si buna „eu ma duc sa vad Steaua, nu pe Becali”, care se duc pe stadion sa sparga seminte, sa urle „stai jos!!” si sa-l injure pe Banel, Lovin sau mai stiu eu pe cine le nazare lor. Nu-i inteleg, dar asta nu inseamna ca n-or avea dreptate…
Ca sa inchei, eu nu sunt in momentul asta nici cu unii, nici cu ceilalti. O sa-mi continui „protestul” meu insignifiant, dar nimic nu mi-ar placea mai mult decit sa-l vad pe cioban zburand din Ghencea.

stresu (67 comentarii)  •  19 august 2010, 17:55

pt. Kendo

Frumos domnule. Felicitari !
Este punctul dvs. de vedere, este parerea dvs. care trebuie respectata.

Am, totusi, o intrebare: Pe cine doriti in locul lui Becali ?
As vrea un raspuns pertinent, in sensul ca aceea persoana sa dispuna de capital si sa doreasca sa faca acest pas.
O seara buna !
Hai Steaua !

Mihai (41 comentarii)  •  19 august 2010, 18:28

@svenson

becali nu se va bucura de respectul nimanui fiindca nu
l a avut niciodata. De ce oare fanii lui becali urasc atat de mult ortografia? Poate si fiindca ciobanul are acelasi inamic.

V am lasat domnilor. Se pare ca logica nu are ce cauta in aceste dialoguri.

Suporter (4 comentarii)  •  19 august 2010, 21:44

@Svenson,

Daca mergi la meciuri de prin ’76, ma asteptam ca in 40 de ani sa inveti si tu gramatica aia grea cu „Eu sUnt”. Dar ca toti suporterii inchipuiti, bronzati si cu referinte de Ferentari, liceul e doar pentru cei civilizati.

Cat despre AISS, baietii aia – spre deosebire de tine – au facut ceva pentru Steaua. De la aniversarea a 60-61-62-63 de ani, cu sute de invitati si zeci de foste glorii, pana la coregrafii pe stadion, pliante, reviste si organizarea de deplasari pentru orice vroia sa sustina Steaua in deplasari. Tu ai ramas la stadiul in care repeti gramatica de clasa a VII-a ca sa intelegi ce scrie pe pliantul ala de la intrare. Nu stiu unde-i vezi tu cersind bani (deja m-am obisnuit cu laitmotivul asta), dar cum ziceam si intr-un post anterior, continua cu toate aberatiile, ca poate mai prind la 1-2 cititori.

In rest, noroc ca e inca frumos si cald afara, sa vedem prin toamna-iarna si dupa ce apar niste rezultate mai slabe ce suporteri de elita avem.

peluzasud (4 comentarii)  •  19 august 2010, 22:42

RESPECT !!! Imi dovedesti inca o data ca esti o jurnalista de o reala valoarea… Te salut si tine-o asa in continuare. Inca o data RESPECT!!!

alexadius (17 comentarii)  •  20 august 2010, 0:11

@mihai: ai dreptate in ceea ce spuneai despre logica; daca asta ar fi un criteriu tu nu ar trebui sa fii lasat sa postezi pe acest site sau pe oricare altul:”becali nu se va bucura de respectul nimanui fiindca nu l a avut niciodata” ai spus tu, adica argumentezi o posibilitate viitoare cu o parere personala despre trecut; FOARTE logic!!! pina una alta, becaliotul, in afara de faptul ca nu a mai dat bani galeriei, nu s-a comportat diferit de Berlusconi sau de fratii Della Valle, adica a spus ca, pe banii lui, se va face totul asa cum vrea el, gindire foarte sanatoasa d.p.d.v. al capitalismului, pt el Steaua este o afacere din care poate cistiga bani, expunere s.a.m.d. -daca nu intelegi ce inseamna insiruirile alea de litere si puncte pot sa-ti explic, ca sa vezi ca nu toti cei care il apreciaza intrun anumit grad pe Becali sunt certati cu gramatica- mai degraba pari tu certat cu bunul simt si cu logica.

BeznaWarrior (4 comentarii)  •  20 august 2010, 10:33

Mi-e dor de Steaua!Dar de dat bani lu’ jiji, nu-i mai dau. Nici la meciul cu Branestiul si nici in vreo eventuala semifinala de UEFA. Eu mi-am vazut semifinala, am dat inapoi banii imprumutati pt „visul de la Eindhoven” (cand la pauza aveam 500 de euro imprumutati) si nici nu mai mananc macaroane de atunci. Si nici nu ma consider „suporter adevarat” chiar daca am cateva deplasari pe dinamo, cateva in tara si una afara dupa Steaua. A, si inca ceva: n-am spart seminte pe stadion niciodata. PS Mi-e dor de Steaua

tequilla.ro (1 comentarii)  •  20 august 2010, 11:22

@mihai
Taticule poate ar trebui sa mai pui mana pe un manual de gramatica sau macar sa inveti sa pui o cratima acolo unde la tine lipseste cu desavarsire. Si toate astea inainte sa categorisesti tu fanii cum or fi ei becalioti sau antibecalioti. Si nu uita : MAMA PROSTILOR E TOT TIMPUL GRAVIDA!

je (2 comentarii)  •  20 august 2010, 14:56

Ca de obicei esti o dulce!
Stii ce-i lipseste unui suporter ca mine („infiintat” din 1980) sa fie suporterul echipei acum? Steaua! Nu mai am echipa, nu mai avem echipa. ECHIPA! Unitate adica; cu tot ce presupune un club: patronat, management, organizatoric, jucatori, suporteri. Nu mai e Steaua! Lipseste spiritul. Astept condoleante!

Comentează