1 euro
Suporterii Stelei au dat în judecată clubul şi finanţatorul. Solicită în instanţă dreptul de a intra la meciuri pentru o sută de abonaţi interzişi în Ghencea. Asta plus plata unor daune morale în valoare de 1 euro de fiecare reclamant.
[…]Suporterii Stelei au dat în judecată clubul şi finanţatorul. Solicită în instanţă dreptul de a intra la meciuri pentru o sută de abonaţi interzişi în Ghencea. Asta plus plata unor daune morale în valoare de 1 euro de fiecare reclamant.
In premiera in Romania, a apărut un arbitru în meciul dintre club şi tribune: justitia. Şefii stelişti vor trebui să probeze, aşa cum se cere într-o sală de tribunal, că X sau Y a încălcat regulamentul, nu sosia lui sau vecinul de rînd. Să dovedească, negru pe alb, că au scos din stadion numai şi numai fanii scandalagii. Că n-au dat afară pensionari pe caz de boală, copii şi femei, doar pentru că plătiseră abonament la peluze.
Legal vorbind, lucrurile stau invers decît îşi închipuia Valeriu Argăseală: „Să ne trimită o solicitare în acest sens, să-şi dovedească nevinovăţia şi o să le anulăm interdicţia”. Într-un stat de drept, nu fanii plătitori trebuie să-şi dovedească nevinovăţia ca să intre la meci. Şefii clubului trebuie să justifice de ce n-au respectat drepturile abonaţilor! De ce au interzis bannere cu numele lui Hagi, de ce au extins interdicţiile la meciurile din deplasare şi la meciurile Unirii Urziceni din Ligă.
„În Scoţia sînt interzişi o sută de suporteri! Iar ca să fie interzişi pe viaţă, trebuie să comită fapte foarte violente”, explica delegatul poliţiei din Glasgow, venit la Bucureşti pentru meciul Unirea – Rangers. În Ghencea sînt interzişi peste 3000. La grămadă, majoritatea pentru că, spunea tot Argăseală: „Cînd stăteau toţi în peluză şi strigau măscări, n-am văzut pe nimeni să dea înapoi!”.
Acum, cei care dau înapoi sînt şefii clubului. Din păcate, a trebuit să se ajungă la proces ca ei să înţeleagă că suporterii nu-şi pierd drepturile civile după ce intră în stadion. Că legea se aplică peste tot, nu peste toţi. Fiecare cetăţean răspunde pentru faptele sale, nu pentru că a apărut pe monitorul din camera de securitate.