Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Afara din Ghencea! Acum!

Acest articol a fost scris impreuna cu cititorii si va fi publicat in forma finala in editia tiparita a Gazetei Sporturilor de miine, 22 septembrie.

Iata articolul in forma finala:

„M..e, Becali! Afara din Ghencea!”, iata refrenul ultimelor luni din viata […]

luni, 21 septembrie 2009, 9:48

Acest articol a fost scris impreuna cu cititorii si va fi publicat in forma finala in editia tiparita a Gazetei Sporturilor de miine, 22 septembrie.

Iata articolul in forma finala:

„M..e, Becali! Afara din Ghencea!”, iata refrenul ultimelor luni din viata Stelei. Am pus ghilimele pentru ca nu injur, dar acestea sint cuvintele potrivite.  Ceea ce face Becali din Steaua reprezinta UN ABUZ SI O SFIDARE PUBLICA. Va invit pe toti cei ce simtiti la fel sa va exprimati aici. Cred ca impreuna, presa si suporteri, putem scapa fotbalul romanesc de acest personaj.

Situatiile exceptionale cer masuri exceptionale. Fara violenta, dar cu proteste pasnice, zilnice, neintrerupte pina cind Becali va pleca de la club. Situatiile exceptionale cer schimbari radicale de discurs si de atitudine. Trebuie sa-i spunem raului pe nume. Sa-l expunem drept ceea ce este, fara ambalaj spectaculos, fara nuante, fara menajamente.

Singurul lucru necesar pentru triumful raului, se spune, este ca oamenii buni sa nu faca nimic. Cind umileste antrenori, cind jigneste suporteri, cind calca in picioare numele Stelei, cind ameninta si inchide portile, BECALI SE BAZEAZA PE UN SINGUR LUCRU: LIPSA DE REACTIE A FANILOR. Conteaza pe faptul ca le va trece furia, ca se vor resemna si vor astepta cu inima strinsa un nou episod de batjocura. Conteaza pe faptul ca numarul celor care au curaj sa-l conteste in public se reduce la citeva sute, oamenii de la peluze. Si ca milioanele de fani ii vor trece cu vederea toate isteriile, pentru ca baga bani la club. Argumentul acesta nu tine in contextul din Ghencea.  Si Stalin a bagat bani in cercetare, si Hitler a bagat bani in armata, ca sa distruga zeci de milioane de vieti. Si Ceausescu a bagat bani in scoli si in cultura, ca sa le puna in slujba cultului personalitatii.

Argumentul cu banii nu tine. Iar Becali nu este singurul milionar din Romania. Este doar un profitor care a pus mina pe club printr-o smecherie, punindu-si rudele printre actionari. Este un personaj nociv, o prezenta toxica in fotbal si trebuie tratat ca atare de opinia publica. Trebuie sa plece din Ghencea si ar fi o naivitate sa ne inchipuim ca va pleca de bunavoie. Singura solutie, solutia la indemina fanilor, este un protest organizat, indelungat si insistent. FARA VIOLENTA SI FARA ACTIUNI KAMIKAZE CARE SA AFECTEZE ECHIPA.

Nu  e timp sa ne intrebam cine l-a creat, produsul carui cosmar social-politic este. Putem sa nu-i rostim si sa nu-i scriem numele, dar nu putem ignora ceea ce se intimpla acum cu Steaua. Suporterii trebuie sa se faca auziti, pe toate canalele de comunicare, pe Internet si in strada, la antrenamente, la meciuri, in stadion, in jurul stadionului, la Parlament, in Piata Universitatii, oriunde in spatiul public. Dar, mai ales, trebuie sa inteleaga ca reprezinta o forta. Singura forta care poate elibera clubul de Becali, printr-un PROTEST CIVILIZAT, DAR FERM.

Sa nu ne facem iluzii! Televiziunile nu-l vor ignora dintr-odata, dar nu va vor putea ignora nici pe voi. Pentru ca voi sinteti ratiunea lor de a fi. Voi sinteti audienta. „Afara din Ghencea!” nu mai e de-ajuns. Ce batjocura trebuie sa se mai intimple, de ce dovezi mai aveti nevoie pentru a trece la actiune?

Au contribuit: Maria, paul, sevilla86, aitilop, Radu F., King Julian, Desonac, un fost spectator, ionn, razvanI, erki, serban, un stelist, axelll10, djficus, Tzo24, Filip din Chisinau, Bebe, Marius, Cosmin C, Alex, croitza, Fleaksprezece, mihai-dudu, matizu, deiutzu, campean calin, IEU25, afara cu golanii, clustercore, JJbecaly, sile, vamos, pensionarul, alex, gicu, noct, Marius Bv, mircea, scepticul, Doctorul, PAF, tataee, costinmatei, thejack, dordevil, dexter 71, Un gog, Cristi, Soryn, Pacuiul lui Soare, john, nebunu’, vic, Dr. HF, ockiu, deian14, eugen, sorex, Robert, duceledecabernet, farfuridi,vali, Cr1st1, Mihai, Roro, Sorin, Florin, Cristi Radu, bimbo, tgv, john, Dragos, Suporter Steaua, COSTA, ionut, RIP Steaua!, Arnautovici, valimld, iubesc Steaua, ZIDanNR1, andytfc, Laurentiu, Ardiles, bebelina_stelista, Vlad Iasi, SEVERUS PATIMA, m68, Raoul-Colo, cezar87

Comentarii (716)Adaugă comentariu

catalin (3 comentarii)  •  23 septembrie 2009, 17:06

Nu va mai faceti atatea sperante, sunt suporter dinamovist din tata in fiu, dar chestia asta cu becali deranjeaza pe toata lumea. Traiesc de mult timp in sevilla si cam aceeasi treaba se petrece si la betis. Lopera este acuzat de suporteri ca nu investeste ca nu cumpara jucatori, ca a retrogradat echipa, etc etc. Noi suporterii trebuie sa intelegem ca becali este patron si steaua este afacerea lui. Ca orice om, fiecare trebuie sa castige din afacere, mai ales acum in perioada de criza unde pe becali l.a afectat foarte mult deoarece vanzarea terenurilor si constructiile au stagnat. In aceasta situatie ii mai ramane decat steaua de unde incearca sa produca. Chestiile astea se intampla si in alte tari si campionate mai puternice nu doar in romania si la steaua. Fotbalul este o afacere unde cel care investeste trebuie sa scoata profit. In romania banii care intra in club sunt doar cei de la investitori, drepturile de televiziune si putinii sponsori. Noi inca nu avem profituri de milioane de dolari ca manchester de exemplu din tricouri si obiecte cu insemnele clubului. La stadione in romania omu vine cu mancare de acasa si seminte, nu mananca in restaurantele stadionului ( nu ca am avea asa ceva ) Asa ca trebuie sa ne multumuim cu ce avem.

M (1 comentarii)  •  23 septembrie 2009, 17:11

Calmati-va fratilor.
Obraznicia creditorului este asa de mare incat, la meciul cu ceahlaul de acum 3 ani, cand a fost fluierat de tot stadionul, va mai aduceti aminte ce a spus? ca Steaua nu sta in 15 mii de suporteri si ca pe el il iubesc milioanele de suporteri care n-au fost la meci.

Deci, putem sa protestam noi si 50 de mii, la cat e de nesimtit oierul va spune ca nu este relevant.

dean (6 comentarii)  •  23 septembrie 2009, 17:13

MARIA TE ROG SA MODIFICI TITLUL – ESTE INSTIGARE

cristi (1 comentarii)  •  23 septembrie 2009, 17:28

afara cu bolnavul mintal din ghencea , au ajuns toti parvenitii in lumea bogatilor sa dicteze , acesta ar trebui sa putrezeasca ori la puscarie ori intr-un ospiciu gen Balaceanca sau Socola pentru multi ani de acum incolo. Lasa Steaua noastra si pleaca pana nu iti va fi prea tarziu.

nxss (3 comentarii)  •  23 septembrie 2009, 17:34

DECI VA ROG DIN SUFLET , NU MAI CONSUMATI TASTE DEGEABA: ADUNATI 35MIL EURO, PLATITII LUI BECALI SI GATA, A DISPARUT.(PUNCT)
DE VORBIT SUNTEM TOTI SUPER BUN, LA FACUT SE CAM PUNE PROBLEMA.
NU PUTETI ADUNA 35MIL? SHHH…E SIMPLU SA STAI SI SA SPUI „NU E BINE, E CIOBAN, NOI SUNTEM BUNI SI TARI”…FACETI DRAGILOR SI O SA FOE CUM VRETI VOI.

Hogea (1 comentarii)  •  23 septembrie 2009, 18:04

Sunt un suporter normal. Nu sunt nici fanatic,nici „din galerie”,nici din cei care se duc la stadion cand pun mana pe vreo invitatie de la cunoscuti. Sunt doar un suporter caruia i se pare normal sa stea exact pe locul pe care l-a platit. Din aceasta postura, in ultimii 15 ani, poate ca am pierdut doar 10 meciuri ale Stelei: cand s-a oprit curentul,cand am ascultat la radio Panathinakos-Steaua 6-2 sau cand nu am ajuns macar la un televizor sa vad meciul. Pandurii – Steaua, a fost singurul meci pe care am avut posibilitatea sa-l vad si nu am vrut. Probabil asa se va intampla si cu Bacau-Steaua. Din pacate, mi-e scarba de Steaua…de Steaua lu’ Becali.

George Becali (1 comentarii)  •  23 septembrie 2009, 18:47

Nu am scris in viata mea comentarii pe site-uri. Acum o fac pentru ca observ ca printre altii, care nu vin cu solutii si ma injura de dragul de-a parea viteji, exista adevarati suporteri ai Stelei. Desi ma contesta au initiative constructive. Si ma adresez acestora. Este greu, dragii mei, sa investesti in ceva atatia ani, sa pui suflet, sa fierbi de emotie si, la final sa dai totul uitarii, sa pleci. Dar o voi face, dupa cum am spus-o. Nu o mai repet, o voi face. Voi fi suporter al Stelei pe viata si la fel vor fi si urmasii mei. Dar atat. Suporter. Pana atunci, trebuie sa primesc macar o parte din banii pe care i-am investit. Cred ca la fel ati proceda si voi. Pana atunci, fac un apekl la calm pentru binele nostru, al tuturor stelistilor adevarati.

ss (2 comentarii)  •  23 septembrie 2009, 18:49

te iubesc……….pt articolul asta!!!..iar cand becali va pleca din ghencea sa stii ca ai contribuit si tu putin…felicitari

shalom (17 comentarii)  •  23 septembrie 2009, 19:04

dragilor,voua,se pare nu v-a explicat nimeni in’89 cum e cu munca la patron.Eu din nefericire[pentru mine]am muncit si in comunism si in”democratie”,ultimul patron fiind strain[francez]si vreau sa va spun ca romanii se poarta cu angajatii gigea fata de cei straini .Adica omul te plateste sa iti faci treaba ,nu o faci pa si pusi.Ce tot ii aparati pe nesimtitii aia care castiga de vreo 30 de ori decat un medic si joaca turca in loc de fotbal[voua chiar va place cum joaca steaua?].Mergeti sa vedeti cum se poarta un patron cu un angajat care castiga doua sau trei sute de euro pe luna sau de ei nu va pasa?adica eu vreau sa spun ca ceea ce face becali baci este generalizat la nivel de tara si nu se limiteaza doar un patron sau doi.Tovarase SS,daca tot vrei sa tai cancerul din radacina trebuie sa stii ca trebuie taiat de mult mai sus decat se afla latifundiarul mafiot,altfel risti sa boala sa revina

MiKhaEl (2 comentarii)  •  24 septembrie 2009, 1:17

Pentru gigi_becali_4… simplu. Nu stiu de unde atata „domn”. 2-3 intrebari:
Amice, nu observi ca din sutele de mesaje postate pe blog esti cam singurul pro-Becali?
Nu observi ca din sutele de mesaje venite din Spania, Romania, Italia, Anglia, Irlanda, America, tu esti singurul care se cearta si se contrazice degeaba?
Inainte sa ma faci atat tu cat, si cel din loja: drogat, betiv, huligan doar pentru ca NU sunt de acord cu umilintele aplicate de idolul tau (vostru) lui Boloni, Hagi, Lacatus, MM Stoica, Tudorel Stoica, pentru ca NU sunt de acord cu taraitul Stelei prin noroi, pentru ca NU sunt multumit cu victoriile Stelei obtinute printr-o valiza, o bricheta, ar trebui sa te uiti in oglinda, si tu si cealalta minoritate de oameni care inca-l mai sustin pe Becali, si sa-ti dai seama ce caracter murdar ai!

unsuporter (1 comentarii)  •  24 septembrie 2009, 9:56

Comentati aiurea despre acest personaj dar nici unul nu observati ca daca ar juca echipa fotbal nu l-ar mai contesta nimeni pe Becali :). Nici eu nu-l suport dar nu neg faptul ca daca echipa ar merge bine nu i-as mai da atentie ciobanului.Nu stiu cum sunteti voi dar mie imi pasa de Steaua nu de patronul Stelei. Despre ascensiunea lui Becali este de vina numai presa. Sper ca nu am deranjat prin commentul meu. Va salut!

andreiashu (1 comentarii)  •  24 septembrie 2009, 10:57

Felicitari Maria pentru acest articol si pentru contributia pe care ti-o aduci la inlaturarea cancerului din Ghencea!

jardia (4 comentarii)  •  24 septembrie 2009, 20:58

in ultimul rind tin sa te anunt ca si aicea citez : ( e scris de autor adica maria andries ) “M..e, Becali! Afara din Ghencea!” ! ia scriti si voi asta sa vedeti daca nu va cenzureaza . adica noi care dam banii pe ziar sintem cenzurati , iar ziaristi nu .

Cristi (1 comentarii)  •  26 septembrie 2009, 11:17

Cred ca ceea mai buna forma de prostest ar fi, sa nu mai intram pe stadion, mergem in fata stadionului la fiecare meci, dar nu intram in „casa lui” .

Niki (10 comentarii)  •  3 octombrie 2009, 14:13

Cel mai bun articol pe care l-ai scris tu pana acum…Steaua e cea mai iubita echipa de fotbal din Roamnia si indiferent ce ar sune cei care sunt inpotriva ei,trebuie respectata pentru ce inseamna ea pentru fotbalul nostru.Te felicit pentru curajul tau de a pune degetul pe rana asta adanca.Nu stiu cati colegi de ai tai ar avea curajul asta mai ales ca il invita cu mai multa ravna sa isi spuna parerea lui de Labil Psihic care aduce audienta.Bravo

SOARE (1 comentarii)  •  21 februarie 2010, 10:45

Ba frate dati-l ba afara pe Zapata k e praf.Cat va mai fi el in poarta luam bataie la greu.

Comentează