Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Ziua 4: picioare şi pumni pe muzica anilor ‘90

Se apropie sfârşitul experimentului meu de sport & wellness. A început să-mi placă, ba chiar să mă gândesc cu nerăbdare la următoarea oră de sport. Am rezervat ceva special pentru ultimele două zile din jurnal; până atunci, mai avem o […]

sâmbătă, 19 mai 2012, 8:24

Se apropie sfârşitul experimentului meu de sport & wellness. A început să-mi placă, ba chiar să mă gândesc cu nerăbdare la următoarea oră de sport. Am rezervat ceva special pentru ultimele două zile din jurnal; până atunci, mai avem o întoarcere în trecut – atât de departe par zilele când mergeam la sală şi oboseam cu rost 🙂 – ora de Tae-bo.

Am scris despre acest tip de sport acum ceva timp aici, pe secțiunea Timp Liber din site. Vă spuneam că la Tae-bo înveți să execuți lovituri din arte marțiale pe ritmuri şi paşi de aerobic.  Efortul aerob îți dă o energie extraordinară şi poți să slăbeşti fără să pierzi masă musculară!

Ei, iată o noutate! Față de alte forme de sport care presupun arderea de calorii fără ia în considerare fermitatea corpului la final, Tae-bo se foloseşte de lovituri rapide de picioare şi pumni care îți solicită la maximum muşchii.

Azi, am pornit cu acest scop. Am profitat de 10 minute de încălzire (alergare uşoară pe loc, stretching, paşi laterali şi schimbări de loc ca la box), apoi am dat drumul la muzică şi la cronometru: 45 de minute.

31.jpg

Înainte de Tae-bo

Ora: 17.00

Puls: 57

În timpul programului de Tae-bo

Energia pe care o depui la Tae-bo este direct proporțională cu încurajările/cerințele instructorului la sală sau, dacă faci Tae-bo de unul singur acasă, cu melodiile ritmate pe care le alegi. Mi-am dat seama că fără suport muzical, în tăcere, Tae-bo nu mai e la fel de distractiv. În plus, nu mai eşti motivat să îți iei avânt la croşeu, directă sau la kick lateral.

Muzica pe care am făcut eu antrenament:

1.       Brian Adams: Summer of ‘69

2.       La Roux: In for The Kill original sau clip de Tae-bo pe muzică

3.       DJ Aligator: Davaj Davaj

4.       Sonique: Sky

5.       La Bouche: Sweet Dreams

6.       Techno Twilight Zone sau intro Mortal Kombat :))

Adevărul este că melodiile din anii ’90 şi începutul anilor 2000 erau perfecte ca beat pentru Tae-bo. Pe ce melodii ați face voi Tae-bo?

La antrenament, am preferat directele şi croşeele, deşi şi uppercut-urile nu ar trebui să lipsească din program (depinde de preferințele fiecăruia) şi am pus accent pe kick lateral. Lovitura de picior în lateral e mai greu de executat corect (deschizi piciorul la 45 grade, lateral, apoi loveşti cu putere adversarul invizibil; ideea este să nu arunci piciorul într-o parte ci să canalizezi forța spre un anumit punct) şi trebuie executată mai degrabă cu precizie şi forță, decât cu rapiditate.

411.jpg

Vezi cum arată o oră de Tae-bo la ,,VIDEO! Tae-Bo – o oră de lovituri din arte marţiale pe ritmuri de aerobic. Află ce se întâmplă Pe scenă şi În culise!”!

După Tae-bo  

Puls: 110

Calorii pierdute: 402

Hidratare: 300 – 500 ml apă

Impresii: Tae-bo reprezintă un antrenament cardio intens, deci m-am aşteptat ca la final, să mă prăbuşesc fără putere pe canapea 😐 . Nu m-am înşelat. Totuşi, eu zic că a meritat; am simțit cum prind putere şi încredere în mine atunci când mă concentrez pe o țintă fixă şi pare că am un scop.

Dacă nu eşti obişnuit cu exercițiile fizice, mai mult ca sigur te vei alege cu o febră musculară de toată frumusețea a doua zi. Dar dacă rezişti şi nu te laşi de “obicei”, vei obține masă musculară, energie şi te vei putea lăuda cu figurile tale de arte marțiale la cunoscuți.  Eu, una, aşa am făcut :))

Nivel de oboseală (scală de la 1 la 10) : 8

21.jpg

Locatie poze: Bodyexprim

Voi ce spuneți – de ce evită cei mai mulți români sala şi antrenamentele cardio de acest tip?

Comentarii (2)Adaugă comentariu

SORIN (1 comentarii)  •  22 mai 2012, 22:35

Osu! Ce vremuri…ce sportivi talentati (in pozele de fata:)..muuuulta satisfactie!!! Tot inainte!

Mara Pruna (19 comentarii)  •  23 mai 2012, 15:11

Multumesc, Sorin! Sper sa ne vedem in curand din nou la sala 🙂 Multa bafta in continuare si tie!

Comentează