Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Cum ați devenit „domnul Gică Popescu”

Am crezut, iar acum n-o să-mi caut scuze pentru asta

Sînt secundele acelea de zguduire cînd afli că sub erou există un om, apoi orele lungi în care aștepți să fie curat, să nu plece naibii cu toată mantia, și […]

duminică, 26 ianuarie 2014, 9:32

Am crezut, iar acum n-o să-mi caut scuze pentru asta

Sînt secundele acelea de zguduire cînd afli că sub erou există un om, apoi orele lungi în care aștepți să fie curat, să nu plece naibii cu toată mantia, și legendele, și armurile, spre mașina de tocat fier. Uneori, el se duce acolo. Cu tot cu o bucată din adolescența ta.

Era martie, anul trecut, cînd am scris „Dacă nu Hagi și Popescu, atunci cine?”. Amărît după meciurile României la Budapesta și la Amsterdam am crezut că, în lipsa de perspectivă, poziția incisivă a lui Gică Popescu înseamnă un pas. Chiar am crezut asta, domnule Popescu! Că din dulcegăria dragă, dar sterilă, a amintirilor cu un mare fotbalist se poate trage personajul eficient și sincer care să-și zornăie trecutul, să-l limpezească de bube și mărăcini, să se apuce de treabă. Cine ne-o fi învățat, oare, lecția asta proastă, să scoatem eroii din albumele cu fotografii de la Mondiale? Dar cine i-a sfătuit să iasă așa?

Admit, domnule Popescu, n-am fost atît de naiv cît să vă plasez într-o escadrilă incoruptibilă care ia de turul pantalonilor „garda veche” și ridică în trei luni piramide, cu umerii goi. Dar cum să fi bănuit că nu veți candida, de fapt, la alegerile pentru FRF, ci veți accepta să fiți „candidat” de alții?

Nu m-am îndoit că veți răspunde. „Da, domnule, am vrut facilități pentru afacerile mele în schimbul prezenței la națională, am clacat, nu m-am simțit apreciat pe măsura dăruirii mele”. „Da, am greșit, aștept soluționarea în Dosarul Transferurilor. Poate n-am greșit din punct de vedere penal, dar fotbalului tot nu i-am făcut bine”. „Aduc oameni de ispravă lîngă mine, am fost căpitanul Barcelonei, dar nu pot să știu și management, și comunicare, și investiții…”

Am fost eu un dobitoc atunci cînd aș fi acceptat fie și un simplu „am fost un dobitoc”, de tipul Postelnicu, sub preșul căruia să iert ce-i de iertat și să supraviețuiască eroul?

Capturat de neguți, ați ajuns în filmul Revoluției din ’89: sînteți, poate fără să știți, un Iliescu fără zîmbet, care conservă rînjetul lui Kassai-Brucan și așteaptă indicații de la Moscova-Casa Fotbalului. Clacați prin opacitate, vă faultați prin împrejmuiri, cu o mînă vă agățați de Hagi în timp ce brațul celălalt tremură cu foaia unei organigrame în care vă mințiți că schimbați ceva.

Domnule Gică Popescu, de asta îmi pare cel mai rău: de ziua în care am ajuns să vă spun „domnule Gică Popescu” și v-am trecut din afecțiunea lui „Popescu” al „naționalei” într-o politețe mundană.

Nu pot decît să vă invit la înmormîntarea amintirilor cu un erou. N-am cum să vă mulțumesc pentru invitația neașteptată la ceaiul cu dezamăgirea.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

alen (5 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 11:30

Slab. Cum te-ai repezit sa crezi in Gh popescu acuma te grabesti sa-l socotesti marioneta. N-ar fi mai bine sa ai rabdare sa vezi ce poate omu’?

derr (14 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 11:40

romania tot experimenteaza de 24 de ani in toate domeniile „sa vedem ce poate „pai oamenii buni e viata noastra alta nu avem timpul trece in defavoarea noastra tot experimentam !

dereu (6 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 11:45

gica popescu acest mare fotbalist devenit mai mult sau mai putin falit prein afacerile paguboase pe care lea facut, se lasa propus ca sef la frf de cine? de sforarul sandu..care se retrage dar nu vrea sa lasa afacerile de milioane de la frf la un strain ,vrea sa suga in continuare sa isi ia cota chiar daca nu mai este el.si la gasit pe baciul care deunazi il ura iar acum se lasa mangaiat de sandu ca un pustan..caruia i se cumpara ce vrea doar sa fie cuminte….asa arata lucrurile acum..bineinteles ca timpul va dovedi ce fel de om este ,ptr ca acum e sigur ca lui ii lasa sandu sfoaraul federtia.poate si intoarce armele cum au facut multi.dar va putea oare sa ia totul pe cont propriu sa intre in conflikt cu sandu, kasai,ponta, becali..si mai stiu eu cine e in mizeria din fotbal in spate..

Naica (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 11:51

S-avem rabdare ? N-o sa fie deja raul produs?

Falcao (2 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 11:53

Penibil „domnu’ ” Berceanu !

ovidiu_3003 (67 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 12:09

Foarte corect articolul …Popescu la 21 sau 22 de ani a semnat un angajament cu Securitatea …
Popescu mereu o sa astepte indicatii din partea fratilor mafioti sau a Nasului…
Nu o sa se schimbe nimic …

SalaAurel (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 12:11

Cata nesimtire dle Berceanu,mâine o sa-l ataci pe Patzaichin,apoi pe Nadia,apoi pe Nastase,cine te crezi ? ,te-ai uitat in oglinda ? Nu cred ca vei mai face prostia asta dupa ce te vei vedea reflexia oglinzii.Ce mai mod de a aprecia valorile ai!!!!!?.

sorin (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 12:30

Ma intreb la ce foloseste ca aveti dreptate ?
Ma mai intreb daca Gica Popescu spune si altceva in afara de da-l in ***** de fraier si isi continua drumul glorios spre fotoliul de om de paie .
Ma intreb daca este o umilinta mai mare decat aceea ca un capitan al Barcelonei, sa fie acum un fel de sef peste chelnerii lui M. Sandu, care daca ar fuma l-ar trimite si dupa tigari.
Ma intreb daca are curajul sa se uite in oglinda, sau poate i-a disparut si curajul o data cu cerbicia de fost mare campion.
Asta este, daca se serveste in portelanuri fine si cu tacamuri de argint, pentru unii rahatul e ambrozie .

puf (2 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 12:54

In primul rand, Popescu e un hot dovedit. Apoi, daca a fost capitanul-capitanilor, trebuie sa trebuie sa acceptam ca e un bun manager? Eu nu cred in Popescu, eu cred intr-un administrator scolit in acest sens.

Tostao (2 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 12:58

Alen,ai dreptate,dar ce crezi poate Popescu? tot respectul pt fotbalist,dar omul Popescu aduce cu un dalmatian….are pete destule….accepta sa fie impins de la spate de sandu,kassay,f-tii becali, etc…adik goparii fotbalului romanesc….il prefer pe ”terchea-berchea” de M.Puscas….este un ”terchea-berchea” cu coloana!

Lereter (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 13:08

Ridicol dl Gheorghe Berceanu ! Ce ai produs dumneata in publicistica sportiva romaneasca,care sa-ti dea dreptul sa vorbesti in modul asta,cu unul care a produs ceva in si pentru fotbalul romanesc ?. Ce poate mana ,la o asemenea „productie” pe un jurnalist roman ? Sigur,schimbarea lui Mitica cu Gino si perspectiva ca un Avram („alo,mi-ai trimis sampania?”),un Puscas („productie zero”) sau Chivorchian („eu sint finul lui Mitica,sint independenmt!”) sa nu poata accede la mFRF. .E groasa fratilor !. Ponta pune in miscare „masele” sa-l scoata pe Turcescu,unii adeuna „ziaristii de bun simt” sa-io najute ! Dle Berceanu ati produs rumoare,greata si …. dispret ! Banati-ma !!!!

hu (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 13:43

Fata de cel mai corupt sef al arbitrilor din ultimii 7-8 ani(domnul Avram), e mult mai bine cu gica

alen (5 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 13:45

comentam ca sa ne aflam in treaba. Din pacate la fotbal nu decidem noi nimic, ne bucuram de ce ni se serveste. daca vroia nasul sa mai stea inca 10 ani statea indiferent daca ne placea noua sau nu. Da, popescu vine promovat de sandu, cu imagine de marioneta in mana papusarului. Ramane sa vedem daca poate mai mult decat pozitia de marioneta. Asa si eu as vrea sa schimbe toata vederatia si liga dar nu se poate.

whiteredarad (3 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 15:32

L-ati banat pe concitadinul meu Lereter. Stiu ca v-a durut ce a scris. Chiar asa ;cine va da dreptul sa scrieti ‘mizeria”asta despre Gica Popescu ?.Oare aveti singele necesar in instalatie sa repuneti ce a scris omul acela ? Nu cred !

ricco (9 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 15:50

Din nefericire, sint destui DOBITOCI care-l vor pe „domnul” gheorghe popescu la sefia FRF, incapabili sa realizeze ca din ‘capitanul’ Barcelonei si al echipei nationale NU A MAI RAMAS DECIT UN HOTzOMAN AGRAMAT FARA NICI O EDUCATIE, FARA NICI O CUNOSTINTA DE MANAGEMENT SI GATA SA PUPE ACOLO UNDE CU CITIVA ANI IN URMA A SCUIPAT (vezi relatia actuala cu Mircea Sandu) SAU DIMPOTRIVA, SA SCUIPE ACOLO UNDE, TOT CU CITIVA ANI IN URMA, A PUPAT (verzi relatia cu giovani becali care NU i-a dat lectii in afaceri ci doar l-a invatat cum sa faca prostii si sa bage-n buzunarul propriu bani care ar fi trebuit sa ajunga la cluburile care au format acei fotbalisti)… Dupa un comportament atit de IRESPONSABIL SI DE CONTRADICTORIU, mai poate cineva sa creada in „omul” gheorghe popescu ???…

Serban (10 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 16:12

Să se finalizeze odată procesul transferurilor – să scape fotbalul românesc de mitocănia fraților becali și va scăpa și de fantoșe ca Gh.Popescu!

dlg (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 17:03

traim in lumea in care soparlele se cred iguane. asa cum si gabriel berceanu se crede jurnalist

Un cititor (3 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 17:03

DA,domnule alen,gica popescu(fara majuscule) este o marioneta,este un individ care are probleme mari CU JUSTITIA. Nu merita sa fie presedinte frf,mai ales ca este inscaunat de ‘nashul”.

mitroi (2 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 17:16

In relatia cu Sandu, Popescu se poarta cam ca Bianca pe langa Cristea! In concluzie, ori el ori Bianca in fruntea FRF, tot una!,

kaoma (3 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 17:52

@ricco
Din nefericire, sint destui DOBITOCI care nu-l vor pe “domnul” gheorghe popescu la sefia FRF.Tu se pare ca esti CEL MAI MARE !!!

emil (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 20:16

Comparatia cu filmul Revolutiei este cat se poate de idioata….dar avand in vedere varsta dvs, totul pare scuzabil !!

petru (3 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 20:59

Ma ,nu le zici rau!In schimb ,Ioanitoaia e de alta parere!Voi va impartiti acolo sa dea ca sunteti impartiali?Nu stiu ce sa cred ,dar e,oarecum, comic .Vai de site-ul vostru!

marian (14 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 22:05

Dle. Berceanu, ce plasa am luat cu dvs. …

miHAI (2 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 23:28

Prietene scrii dupa disctare.
Esti slab, subtire si sinistru. Acuzi, faci praf si distrugi fara sa ai nimic la indemina decit povesti din tirg. Daca jurnalistica ta la asta re rezuma, sictir cu voi la balamuc.

Nu zic ca Gica-i sfant insa tu esti subitre, slab, modest si zvonar.

Cu regret.
MM ( nu ala ce crezi tu) Mihai Mare

QUASIMODO (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 4:02

Nu contest ca GICA POPESCU ar fi implicat in procesul ala(in care cred c-a fost bagat de omul care era platit sa se ocupe de banii rulati-Gica nefiind si expert financiar)-dar nu sint convins c-ar fi pe acelasi plan cu ceilalti acuzati-toti niste smecheri ciorditori,parveniti dupa harmalaia din 89(ca sa nu mai spun ca toti au fost in/linga militie sau secu)!
Dar mi se pare cam mult ca un pusti cordit,nenascut in anii de glorie ai lui GICA,se fie atit de radical in optiuni-sau,ptr. 2 lei in plus,kxakxatul mincat devine delicatesa!
Toti isi dau cu parerea despre un mare jucator-care a fost doar apreciat,pe unde a jucat-acuzindu-l de toaterelele,dovedite sau inchipuite-dar citi dintre acesti cocalari au facut ceva sport-nu vorbesc de performanta,ca ar fi comic,la asa bivoli-si,culmea,uitind ca SANDU si noul aterizat IORGULESCU au fost niste petarde in fotbalul romanesc-stie,cumva,vreun comentator strain-serios-ceva despre ratatii astia,sa fim seriosi,doar la noi puteau acesti ratati sa ajunga la virful fotbalului-astia sintem,o natie de oligofreni?!@
@RICCO-bai jegosule,GICA a fost CAPITAN la BARCELONA-pe bune,deci nu folosi ghilimelele-ele ar putea incadra notiunea de individ…inteligent,pe care ti-o banuiesti-dar fiind singurul care crede asta!

gery76 (77 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 4:07

O multime de p.ap.a.gali spun ca Gica Popescu a falimentat o sumedenie de afaceri,insa toti la un loc in frunte cu autorul articolului[foarte slab de altfel],nu vor avea nici un sfert din banii pe care i-a produs Gica Popescu,capitanul lui Figo,Guardiola,Blanc,Ronaldo[adevaratul ,nu gelatul],Stoickov ,Baia sau Couto!!!

ciupi (112 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 6:01

exista multe domenii de activitate, incepand de la guvern si terminand cu lucruri marunte, in care oamenii nu gasesc o albina lucratoare, in care sa aiba incredere, si-atunci se multumesc cu o musca.

cristian (4 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 13:52

Articol mediocru.Sa fie f clar,fara sprijin consistent si nu tocmai curat,nu poti accede in asemenea functii.Asa a fost si in cazul lui Dragomir,nu scapam de el daca nu interveneau cei din politica,ba am inteles ca au fost si amenintati unii pres.de cluburi.Dar scopul scuza mijloacele uneori,ori venirea lui Iorgulescu,cel putin pina acum,mi se pare de bun augur.Asa si cu Popescu,daca nu punea in functii si o parte din oamenii lui Sandu,nu avea nicio sansa.Este exact ca in politica.Sa mai lasam smiorcaielile astea de fatalai si sa fim realisti.Cum necum,schimbarea lui Sandu e f buna,dupa care vor fi schimbati si oamenii lui,ca asa-i in viata,te faci frate cu dracu pina treci puntea.

GOLOMBIOSCHI ILIE (26 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 23:11

@ cristian. Domnule Cristian dumneata daca ai un cancer de operat, tai o bucata din el, arunci la gunoi si restul il lasi pentru o operatie ulterioara? Poate ii cereti sfatul si domnului MIRCEA SANDU.

Comentează