Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Struţocămila pentru FRF

Ne-ar trebui un preşedinte de Federaţie cu trecutul lui Burleanu, prezentul lui Avram şi identitatea fotbalistică a lui Gică Popescu.

Un fotbal din care Botev Plovdiv îşi poate achiziţiona cam orice jucător şi chiar face asta nu are cum să […]

duminică, 19 ianuarie 2014, 8:59

Ne-ar trebui un preşedinte de Federaţie cu trecutul lui Burleanu, prezentul lui Avram şi identitatea fotbalistică a lui Gică Popescu.

Un fotbal din care Botev Plovdiv îşi poate achiziţiona cam orice jucător şi chiar face asta nu are cum să fie condus de un preşedinte cu profil cert. În patria paradoxurilor, fotbalul nostru reglat din antagonisme nici măcar nu îşi va alege un conducător. FRF e o instituţie care funcţionează pe temelii sigure, umplute cu vasalităţi, ungeri şi principii dinastice. Se predă şi se preia, totul ambalat în norme şi camuflat în dogme.

Ne-ar trebui un preşedinte care să aibă randamentul, prospeţimea şi ideile lui Burleanu, dîrzenia, concreteţea şi experienţa lui Avram. Să aibă în munca la Federaţie un strop din revolta lui Puşcaş, să-şi pună în aplicare programul la adăpostul unui nume precum Gică Popescu, fotbalistul şi nu candidatul de acum. Nu avem struţocămila, oamenii au plusuri şi minusuri, dar e boala noastră de serviciu această visare fără efect.

E cumva trist să vezi cum Vasile Avram se chinuie să-şi adapteze trecutul la un limbaj contemporan, să preschimbe activismul în voluntariat. Profilul lui acum e un hibrid confecţionat din nou şi vechi în aliaj casabil. La fel de amar e gustul pe care ţi-l lasă revoluţionarul fără consistenţă din Marcel Puşcaş. Iar Burleanu vrea să transmită din verva planului său unor votanţi arvuniţi încă de la intrarea lor în fotbal. Uneori e ca şi cum, la marginea redingotei sale preţioase, vrea ca poporul de aplaudaci ai lui Deşliu să înveţe iute din Rainer Maria Rilke.

În timpul acesta, Gică Popescu stă. Nici nu contează dacă şi-a dat seama sau a fost sfătuit. E cea mai utilă atitudine posibilă. A intrat în cursă cu o emisiune greţoasă la tv, un post de ştiri din ce îmi amintesc, în care drapelul era faţă de masă pe un pupitru transparent, iar elogiile erau acoperite pe un ecran uriaş de imagini cu „Baciul” la Barcelona. S-a faultat prin diverse declaraţii publice, de tipul „v-ar cădea bărbile dacă aţi şti cîţi bani am”. S-a îngropat în tăcere atunci cînd l-am întrebat, punctual, de ce a condiţionat venirea la „naţională” de un hotel în Poiană, dacă îşi asumă notele informative din dosarul de la CNSAS, în ce măsură a prejudiciat statul prin activităţile sale ce fac obiectul Dosarului Transferurilor.

Gică Popescu stă, de restul are cine să se ocupe. La Braşov, sîmbătă şi duminică, nu a nins. Dar palmele „oamenilor de fotbal” sînt roşii, ca după o „bulgăreală” zdravănă. De la aplaudat.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

nea alecu (24 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 13:05

Ce ar mai fi de spus?De ce sa fi fost altfel in fotbal daca in politica este asa de 23 de ani?Fotbalul va avea conducerea pe care o merita.E democratie.Vor vota toti in cunostiinta de cauza si vor alege exact ceea ce ii reprezinta.Pana la urma nici noi,suporterii,nu meritam altceva.

da, (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 13:15

… pana acum e cel mai bun articol despre subiectul alegerilor in FRF.

Altii care au mai abordat pana acum tema par ca vor doar sa se gudure pe langa castigatorul unor „alegeri” cu final dinainte cunoscut…

ady (8 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 14:01

Gazetarul sa inteleaga , totusi, ca FRF nu este Academia Romana, iar membrii ei, ( unii fosti sportivi) , nu au detinut vreodata un brevet de inventii.
Din aceasta cauza, tare mi-e teama ca nu se va alege un manager, ci cel mult un ,, presedinte”…

Nelson (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 14:25

Ma tot chinui de vreo 2-3 luni incoace, din pacate fara folos, sa inteleg de ce majoritatea covarsitoare a ziaristilor si mare parte din suporteri au impresia asta ca Razvan Burleanu ar fi cea mai buna solutie pentru sefia FRF. De ce absolut nimeni nu spune( cel mai probabil pentru ca nu are interesul sa o faca) niste lucruri pe care de altfel le observam cu usurinta, si-anume ca acest Burleanu isi promoveaza candidatura in proportie de 90% prin atacuri la Gica Popescu si 10% prin glorificarea faptelor sale „marete” ca presedinte al federatiei de minifotbal(mare disciplina sportiva profesionista,cum sa nu…), si niciun fel de program concret de administrare si organizare a fotbalului romanesc. Putinele lucruri pe care propune in mod concret sunt, cel putin o parte din ele, niste aberatii ce denota diletantism. De exemplu, voi stiti ce a propus cu privire la campionatul romanesc? Va zic eu: cica Liga I sa aiba 18 echipe si sa se dispute play-off. Pai la 34 de etape sa se mai adauge play-off-uri, va dati seama ce program infernal si ce numar exagerat de mare de meciuri ar fi? Nu mai vorbesc ca defapt asta n-ar intra in „jurisdictia” sa ca presedinte FRF, pt. ca Liga I este organizata de LPF. Nu mai vorbesc ca la inceput se batea cu pumnii in piept ca el nu are nicio treaba cu politicul, nu are nicio sustinere politica, nicio tangenta cu clasa politica, ulterior dovedindu-se ca musiu Burleanu insusi a detinut o functie politica de varf, si-anume cea de consilier prezidential. Acesta este Razvan Burleanu: ipocrit, arogant, filfizon, diletant, necunoscator al fenomenului, impostor.
P.S.: Nu sunt deloc de-acord cu ultima miscare a lui G. Popescu, care l-a cooptat in echipa sa pe Adalbert „cancerul fotbalului” Kassai.
Moral vorbind, cea mai buna solutie in acest moment pentu presedintia FRF este Marcel Puscas, din pacate cu sanse 0,00001% de a castiga.

vlad (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 17:49

La Burleanu nu am vazut atacuri la Popescu, ci pozitionari de bun-simt care scot in evidenta minusurile flagrante ale acestuia. E foarte bine ca cineva poate sa spuna lucrurilor pe nume fara sa se teama de mania lui Sandu si Kassai.
Programul sau a fost lansat din toamna si este chiar foarte aplicat, foarte orientat spre management si administrarea FRF (chiar l-am parcurs de curizitate), plus ca l-a pus in dezbatere pe site-ul sau. Pe al lui Popescu l-a vazut careva pe undeva?
Faptul ca un candidat este intrebat despre contracandidatii sai, iar nu despre program, nu cred ca e vina acestuia.
M-am uitat si eu in cv-ul sau (se gaseste pe net) si a lucrat ca exper la Cotroceni, nu consilier, deci nu politic.
Pentru minifotbal merita felicitari: care alta federeatie a reusit sa creasca atat de mult in cativa ani? Nu joc minifotbal, dar mi se pare foarte tare ca mai sunt romani care fac cate ceva. Daca Becali e mai mediatizat decat lucrurile bune care se mai intampla, asta e problema noastra ca societate…

Editorial Gazeta Sporturilor – Răzvan Burleanu (130 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 20:01

[…] http://blogsport.gsp.ro/gabrielberceanu/2014/01/19/strutocamila-pentru-frf/ Distribuie această paginăShareFacebookTwitterGoogleLinkedIn […]

ramon (37 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 20:05

Poate ar fi mai interesant sa se discute ideile fiecarui candidat, s avedem daca ele sunt doar povesti electorale, ca cele ale lui Geoana acu 5 ani, sa vedem de ce nu putem avea campionat de tineret (pe care nu-l vrea nimeni), de ce cluburile lui Gh Popescu si Gh Hagi nu au adus niciun mare jucator, de ce importam jucatori din toate colturile lumii, care joaca mai bine decat loazele autohtone, de ce nu putem organiza vreodata un turneu, sau macar jumate, de CE sau CM (cate stadioane cu mare capacitate avem, mai ales pentru o finala ?) și până la urmă de ce se vinde orice la Plovdiv și se readuc români la sfârșit de carieră. Deci fiecare din candidați să ne spună clar dacă vor fi votați de cineva (de ex cine l-ar fi crezut pe Cernea președinte al Rom acu 5 ani) și cei cu șanse să dezbată pe bune cu ce vrea să-și convingă alegătorii. Dar la noi nu avem nevoie de argumente inteligente cu de urlete urmate apoi de înjurături. BTW, ce a făcut președintele LPF în ultimele luni ? Auzim ?

Andrei Onicescu (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 20:08

Programul lui Razvan Burleanu se poate gasi in totalitate aici razvanburleanu.ro/program unde se poate citi intreaga viziune a sa asupra fotbalului romanesc. El ne-a spus de ce nu trebuie Popescu sa ajunga presedinte, oferindu-ne totodata argumente sanatoase de ce avem nevoie de Burleanu la conducerea FRF. Faptul ca a lucrat in institutiile statului roman (nu numai in Administratia Prezidentiala), fara sa fie membru de partid, este un motiv in plus ca stie ce vorbeste cand vorbeste de schimbarea cadrul legislativ, atat de necesar sportului romanesc.

george (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 20:21

Cum bine spui nu prea sunt candidati apti pentru o asemenea functie. Mi s-ar parea mai potrivit, evident cu modificarea de rigoare in statut, ca postul sa fie scos la concurs. Cel care il va ocupa sa faca dovada ca are cel putin 3 mari calitati: competenta, cinste si sacrificiu personal. La acest moment conteaza doar notorietatea fie ea si mototolita. Ca am ajuns in situatia actuala este exclusiv „meritul” acestor oameni foarte slab pregatiti si foarte lacomi.

vasco (161 comentarii)  •  20 ianuarie 2014, 18:28

Degeaba orice discutie,e hotarit,acolo,undeva in spatele usilor inchise,popescu va fi presedinte la frf.
Gino a adus la LPF un neamt.Ar trebui deschisa o lista de pariuri:-Cit va rezista in Romania?
Ce?,mai spera cineva ca ne vom mai face vreodata bine???

marin (7 comentarii)  •  20 ianuarie 2014, 19:06

In sfarsit un ziarist care nu-l linguseste pe Gica Popescu si echipa sa. Nu stiu ce preferinta are pentru sefia FRF si asa si trebuie, pentru ca exprimandu-si aceasta preferinta nu mai poate fi impartial, ci propagandist. Cu parere de rau trebuie sa spun ca si in acest domeniu se manifesta acelasi fenomen: ies in fata profitorii si oportunistii si stau pe margine profesionistii. Folfalului romanesc nu trebuie condus de foste glorii, ci de manageri profesionisti, de oameni cu multa experienta. Daca trebuie sa punem la conducere doar foste glorii, atunci de ce comisiile FRF si ale Ligii sunt formate din experti si profesionisti? De ce nu ar judeca diversele spete Adrian Mutu (cand se retrage), Gabi Balint, Dudu Georgescu etc.? Nu cumva nu se poate astfel pentru ca nu au pregatirea necesara in domeniul dreptului. Nu asa ar trebui sa fie si pentru cei ce vor conduce FRF (chiar daca au in spate juristi, economisti, manageri care sa-i sfatuiasca)? Daca se alege o conducere doar pentru imagine, FRF va avea soarta federatiei din Croatia (dupa preluarea conducerii de catre propria „generatie de aur”)

ramon (37 comentarii)  •  21 ianuarie 2014, 10:14

@ Andrei: ca și în cazul președintelui ales, și la FRF te bazezi pe o structură existentă, o poți clătina, dar nu schimba din temelii. Una e să vrei, alta e ceea ce poți face. Acest Burleanu trebuie votat de președinții de cluburi, mulți dintre ei cred că nu vor să schimbe de frica falimentului, așa că menținerea status quo ului este cea mai bună soluție.
Se spune, tot mai intens: schimbarea clasei politice. Dar cum și cu cine ? De unde poți aduce 100 aleși care să fie zmei și nu un sistem clădit clientelar, care acceptă pete de culoare (PPDD) care se îmbâcsesc imediat. O revoluție în fotbal nu se poate realiza, primele 30 de cluburi nu se vor schimba peste noapte, deci vor alege schimbarea minimă (la fel la alegerile Sandu vs Popescu de acum câțiva ani). La LPF Mitică era trecut de vârsta de pensionare, deci tot ar fi fost schimbat, fizic dacă nu prin alegeri.

Editoriale Gabriel Berceanu și Dan Filoti – Răzvan Burleanu (130 comentarii)  •  21 ianuarie 2014, 11:09

[…] http://blogsport.gsp.ro/gabrielberceanu/2014/01/19/strutocamila-pentru-frf/ […]

Dinu (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2014, 19:43

Si de ce, mai exact, scrii ca este Puscas revolutionar fara consistenta? Ca sa insiri vorbe goale ce din coada au sa sune? Cum adica fara consistenta? Cati neuroni ai folosit scriind unele bazaconii?

duralex (2 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 8:16

firele nevazute a interelor de grup, gasti, impresari, patroni, investitori, sponsori, pariuri sportive, etc si cumulul ocultistilor??

vasco (161 comentarii)  •  22 ianuarie 2014, 19:14

@duralex,
intr-un singur cuvint,MAFIA!!!

vasco (161 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 17:29

Nea Alecu,nea Alecu…cum mi-ai luat matale vorbele din gura!Perfect adevarat,in absolut orice domeniu,noi romanii avem ce meritam.

arh. Gheorghe Petrescu (112 comentarii)  •  25 ianuarie 2014, 3:17

Gica Popescu va castiga. Asa ca nu va mai dati cu parerea deoarece Nasu,(Mircea Sandu), e omul lui de manevra. Ei bai frate, dracu e mare, mai ales in fotbalul de tip romanesc. Gica Popescu are in vocabularul lui vreo 2000 de cuvinte, din care un sfert sant nume si prenume, adica 500 la numar. Dar nu conteaza in fotbal cata scoala ai in Romania, ci conteaza cum sa tragi pe sfoara publicul spectator, adica pe amaratul ala ce sta in ploaie sau frig si striga din toti plamanii hai ciuleandr-o joaca fotbal….!El, noul sef al FRF, face ce a facut si Mircea Sandu, adica nimic, dar bani vrea sa aibe si in continuare, pe cinste sau nu, nu mai conteaza. Eu cred ca iar vom fi condusi la FRF, de alti escroci cu fata umana dar, fara nimic in a imbunatati fotbalul ROMANESC. Desteapta-te Romane!

Comentează