Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Pentru ce va fi plătit Mircea Sandu

Nu contează cît de mare va fi renta, ci faptul că ea va înlocui salariul, în rana cea mai adîncă a preşedintelui FRF.

La finalul oricărui mandat există un bilanţ, o analiză, o concluzie şi un efect al acesteia. Cel […]

duminică, 12 ianuarie 2014, 9:28

Nu contează cît de mare va fi renta, ci faptul că ea va înlocui salariul, în rana cea mai adîncă a preşedintelui FRF.

La finalul oricărui mandat există un bilanţ, o analiză, o concluzie şi un efect al acesteia. Cel care nu a îndeplinit obiectivele este tras la răspundere, în cel mai bun caz doar îndepărtat. Niciodată premiat, în această ipoteză!

Mircea Sandu nu a îndeplinit obiectivele, ci şi-a îndeplinit obiective. Unele personale, schimbătoare, prelungite de-a lungul anilor cu inocenţă. Înainte să ne spună şi să se convingă că a făcut mai mult bine decît rău, e gata să accepte un fel de salariu pe viaţă. Pentru ce!? A fost plătit pentru ce a muncit. E această rentă un cadou pentru prestaţia per ansamblu? Din partea cui? Pentru exact care sumă de idei minunate?

Îmi pare că nu valoarea financiară a rentei contează cu adevărat pe talerele stranii ale conducătorilor din fotbal. În fapt, această rentă e doar una din acţiunile prin care Mircea Sandu ne demonstrează cît de adîncă e cea mai mare rană a sa. E o măsură care vrea să întărească o convingere bolnavă, că la începutul lui martie nu renunţă la nimic, nu e vorba de un sfîrşit, ci de o transformare.

Şi-a conceput un sediu concret, dar neoficial, în curtea celui real. A promis celor din garda de încredere că vor continua să respire la umbra înlocuitorului său. Ne-a ameninţat, cu ironie, că poate se răzgîndeşte şi candidează iar. Acum vrea să fie plătit lunar, să aibă o formă a salariului de pînă acum. Toate acestea pentru că Mircea Sandu nu poate!

Nu poate să accepte finalurile sănătoase şi ciclicitatea eficentă. Nu poate să admită, nu ştie să se comporte altfel decît un preşedinte de Federaţie! E cea mai adîncă rană, una învelită în cartilagiu de obsesie şi legănată pe picioare de mulţi demoni mici.

Mircea Sandu va fi plătit pentru a putea să creadă că este, încă, preşedinte. A stat atît de mult în fruntea fotbalului, încît legăturile cu exteriorul au devenit asurzitor de mărunte. I-au crescut organe speciffice, cu meniri orientate exclusiv spre subalterni. S-a contorsionat şi a luptat cu timpul, a învins, iar acum timpul vine în redingotă şi i se prezintă drept cel mai mare duşman.

Nu, nu! Acum chiar a venit finalul! Oricîte zerouri puneţi la coada rentei, zero cel mare rămîne în urmă!

Comentarii (19)Adaugă comentariu

ILEANA TRANDAFIRESCU (3 comentarii)  •  12 ianuarie 2014, 14:24

Mircea Sandu v-a fi platit pentru liniste. Linistea celor ce distrug fotbalul romanesc. Linistea celor ce isi bat joc de juniori si fac selectii la comanda . Linistea celor ce sunt la retrogradare si le trebuie o victorie (culmea o si fac), pentru a incheia oarecum linistiti turul in Liga 1. Merita Mircea Sandu, Dragomir si Piturca sume fabuloase ca doar suntem CAMPIONI si Europeni si Mondiali.Cei care platesc isi cumpara LINISTEA.

dani (5 comentarii)  •  12 ianuarie 2014, 18:16

Orgoliul pe care-l au cei ce au condus-o vesnicie-la dezastru, fotbalul romanesc, este imens! Exact asa era si dictatorul comunist ceausescu. Orgolios, narcisist, dispretuitor al poporului roman, se credea un extraterestru. La fel se crede si Nasu. Si corleone. Ei sint mai presus decit noi romanii. Sint facuti din alt aluat. Sint ingeri, demoni, poseda insusiri supranaturale. Legile tarii pt ei sint niste mici pietricele pe care pot calca fara sa se impiedice. Acestor galactici li se permite orice! Pina cind…le fuge pamintul de sub picioare! Vine si clipa aceea, stimati eterni conducatori. Poate nu stiti, sau nu vreti sa credeti, exista JUSTITIE DIVINA! Sau cum se zice in Banat sandule:DUMNEZEU NU BATE CU BOATA, BATE CU SOCOATA!

Alex (2 comentarii)  •  12 ianuarie 2014, 21:36

Are dreptate doamna Ileana, viitorul fotbalului nostru este si va fi in continuare pe maini bune…ce mama dracu’ doar suntem campioni europeni, mondiali etc…ha, ha, ha…!!!

Eugen DELCEA (24 comentarii)  •  13 ianuarie 2014, 9:05

Justificarea este că, vezi zisele lui Dragomir, îi va învăţa pe cei noi „cu ce se mănâncă FRF”. Că le va deschide uşi la UEFA, FIFA şi Federaţia Galactică…Popescu, Hagi etc n-au uşi deschise acolo ? Ba da, cele oficiale, de protocol, nu la Mafie ! Sandu vrea să mai rămână atârnat pentru alt motiv. Trebuie să fie o vreme în mijlocu’ trebii, să se facă util, ca nu cumva cei noi să se crucească de ceea ce găsesc şi să înceapă să vorbească. Nu cumva ca vechii „tovarăşi” să-l trădeze şi să „ciripească”. După ce se vor linişti apele, poate merge şi el liniştit în pensie, să viziteze Terra…Cum însă banii iau minţile, ca să fie sigur, şi-a stabilit „dota” de acum. Încă o gafă, după cea contra lui Mititelu ! PS : Cei mai mari bişniţari din fotbal, înainte de 1990 erau, în ordine descrescătoare, Sandu, Dragomir, Gino. Funcţiile au respectat gradele…

Emy (4 comentarii)  •  13 ianuarie 2014, 10:51

Trebuie sa ai o gandire diabolica sa iti stabilesti RENTA. Cine are dreptul la renta ? Aici noua conducere a FRF trebiue sa se adreseze instantei. Aici este un abuz de natura juridica. Modul de atribuire a rentei si cuantumul ei se stbileste conferm legislatiei. Nimeni nu are dreptul sa primeasca renta pentru ca un numar de ani a indeplinit o functie aleasa si nu mai continua in acea functie pentru ca nu mai este reales sau nu a mai candidat. Cand o sa inceteze abuzurile in fotbalul romanesc. Si dupa moarte continuua abuzurile. Un muncitor primeste 1000 euro pe an pentru munca prestata, iar acest „nas” vrea 5000 euro pana moare pentru o munca ce nu o presteaza. Oare in tara aceasta nu mai exista justitie. Daca nu exista, sa-i plateasca Dumnezeu pentru toate lucrurile facte. Eu cred in Divinitate. Asa sa-i ajute Dumnezeu.

nea alecu (24 comentarii)  •  13 ianuarie 2014, 11:31

Ca in orice sistem mafiot iesirea la pensie se face numai cu „picioarele inainte”.Retragerea Nasului este de fapt o mutare in planul al doilea fara nicio pierdere materiala.De fapt,locotenentii vor ramane in aceleasi functii.Se va mari doar „La famiglia” prin cooptarea Baciului(un fel de nas autohton) care va veni si cu cativa amici.Cred ca M.Sandu iti va aprecia foarte mult editorialul si te va suna personal ca sa te felicite !!!
Singurul candidat cu program sanatos si coerent (de fapt,singurul candidat cu program!)nu va castiga pentru ca nu este membru clanului.L-am ascultat pe Burleanu la SPTFM acum ceva timp si mi-a placut.Pacat ca nu are nici o sansa ,nici macar daca Baciu va primi „cu executare”…

ion (1 comentarii)  •  13 ianuarie 2014, 14:56

DE PORC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rapidist de-o viata (2 comentarii)  •  13 ianuarie 2014, 16:43

sa presupunem ca va fi condamnaat intr-unul din dosarele penale.ii mentinem renta?

Calu (21 comentarii)  •  13 ianuarie 2014, 19:54

Problema nu se pune daca merita sau nu merita, ci daca e conform statutului FRF ori nu. A citit vreun ziarist statutul FRF, ca sa nu mai discutati degeaba pe tema asta?

EUGEN (6 comentarii)  •  13 ianuarie 2014, 22:37

e o nesimtire crasa ceea ce se petrece la nivelul conducerii fotbalului romanesc…..si Sandu este rasplatit pt doza siplimentara de nesimtire!

EUGEN (6 comentarii)  •  13 ianuarie 2014, 22:38

suplimentara,scuze

Cinezan Vladimir (9 comentarii)  •  14 ianuarie 2014, 5:41

Încă o palmă la adresa bunului simţ această probabilă „rentă” pentru un fost. Dacă medaliaţii noştri iau între 2o – 50 milioane rentă pentru realizări de excepţie, cu ce s-ar prezenta Sandu la capitolul realizări ?! Păi, hai să le dăm rentă viageră tuturor foştilor directori din varii domenii, chiar şi preşedinţilor de bloc ce au părăsit tranşeele… Să nu mai vorbim de suma scandaloasă propusă drept răsplată lunară pentru cel care a avut meritul de a ne duce fotbalul acolo unde (nu ) este ! Cred că Sandu ar fi fost de-a dreptul scârbit dacă i s-ar fi propus salarul minim pe economie, nici acela meritat, când, să zicem, un profesor bun câştigă cinci mii de euro într-un an. Pentru el, şapte – opt milioane de lei ar fi fost un ban de buzunar, de-o bere, dar, dacă te-ai nărăvit la fineţuri, ce înghite „gloata” e doar poşircă. Aşa că, hai să venim cu o propunere constructivă: să i se dea zece mii de euroi pe fiecare lună nemuncită ! Aşa, să le dea cu tifla tuturor, celor care-l plătesc chiar din banii lor de pâine ! Poate aşa, ar avea cu ce „rezolva” şi niscai dosare…

dorin valeriu (2 comentarii)  •  14 ianuarie 2014, 12:47

Ideea rentei mi se pare o magarie fara seaman ! Chiar nu exista nici o lege care sa stopeze hotia asta ?

Adi (32 comentarii)  •  14 ianuarie 2014, 16:19

Mircea Sandu trebuie platit pentru ce n-a facut. Ca presedinte onorific, nu ar avea nevoie de vreo renta, la banii lui munciti cu sudoarea sutelor de fotbalisti. Dar ca fost presedinte, e normal sa fie platit, fiindca a fost, nu fiindca a facut bani destui… Pentru ce ai facut, de regula platesti tu, cand te ia DNA-ul, si nu te platesc altii! 😀

mitroi (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2014, 18:55

Va fi platit pentruca asa este obisnuit sa fure din banii FRF si nu se poate dezvata. Si pentruca asta-i pretul cu care se vinde sefia FRF, pret acceptat de Popescu, ca doar nu da de la el.

eugeniu (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2014, 10:15

Nu numai Mircea Sandu nu mai trebuie sa primeasca bani in continuare ! Nimeni , si nu numai din fotbal , nu trebuie sa ramana ” rentieri ” pe statele de plata ale federatiilor pentru simplul motiv ca odata incheiata relatia contractuala nu mai muncesti ; si daca nu mai muncesti nici nu mai poti fi platit . Pe de o parte se plang ca banii pentru sport sunt putini si pe de alta se mentin tot felul de drepturi aberante si nelegale . Intrucat domnii in cauza stau prost cu morala este cazul ca organele abilitate sa intre in actiune ; gogorita ca pe la sport regulamentele proprii sunt tabu nu tine .

romanati53 (3 comentarii)  •  16 ianuarie 2014, 20:24

un ins de o factura morala de cocina, ca a lui sandu, nu poate renunta la nimic, iar cei care vin ii satisfac orice nazbatie, doar ca sa ajunga si ei la ciolan. sa nu creada nimeni ca va fi mai bine! mafiotul si-a negociat la sange retragerea, iar prostalaii au acceptat totul, altfel tatal tuturor hotilor si hotiilor din fotbal nu s-ar fi retras. poate ca-l inhata justitia pentru toate relele din prapaditul de fotbal mioritic. mitocanul a fost pus pe furt si inavutire, si cu ajutorul slugoilor lustruitori de dorsale a reusit.

ramon (37 comentarii)  •  17 ianuarie 2014, 13:26

M Sandu va rămâne ca președintele FRF cu cea mai lungă perioadă în funcție, 24 ani. Conform legii pensiilor, cea a contributivității, va avea și o pensie babană pentru că a avut salariu bun la FRF, poate voi îl știți. Ca președinte al FRF, trebuie să se plieze pe interesele cluburilor și asta nu înseamnă că trebuie făcut întotdeauna ce e mai bine sau legal (vezi și cazul Lobonț Rapid-Corvinul, în care a dispărut mai repede o echipă). Deci dacă echipele mari vor o îngăduință față de arbitri, cum probele nu există (o șpagă nu se inscrie în ștatele clubului, nici nu se dă cu martori), FRF nu trebuie să se opună. Este interpretabil dacă ne-ar fi fost vizibil mai bine cu un campionat fără stranieri, sau cu arbitri care nu ar fi greșit (atât timp cât nu sunt probe, arbitrii doar au greșit, nu mai mult). Așa că va urma Gh Popescu, poate prinde și el 15-20 de ani. Va putea el schimba ceva, când Petrolul sau CFR vor spune că ei sunt mai tari cu mulți străini în echipă ? Sau nu va mai ajuta Steaua și va ajunge Pandurii în CL ? Vom vedea. Sandu a făcut o mare greșeală cu U Craiova, Popescu va trebui s-o repare.

pol (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2014, 18:43

cum este cu fortele oculte pe care lea invocat si a apelat in foarte multe situati in decursul mandatului?ne-a pedepsit …pana cind va vor mai suporta romanii; masonilor tradatori.Le urez succes celor care vin ,au dat dovada si au reprezentat ROMANIA cu mult curaj in atatea meciuri memorabile.A-ti promis calificari.Ne este sete de ele,le ducem dorul.Sintem constienti ca nu o sa va fie usor sa va impuneti in fata acestor sfatuci sireti batrini si depasiti de vremuri.Luptati inca odata pentru ROMANI;dar curat.Asa o sa-si intoarca bunul dumnezeu ochii catre Romania.CURAJ.

Comentează