Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Popescuu! Hagiiii! Ilieee! Intraţi pe teren! Începeţi, frate, meciul vostru!

Niciodată n-am auzit sau n-am văzut atîtea atacuri la Generaţia de Aur. De 16 ani sînt jurnalist şi o singură dată în toată perioada asta l-am citit pe Traian Ungureanu cu un text dur la adresa lui Hagi. Dar doar […]

marți, 7 ianuarie 2014, 6:22

Niciodată n-am auzit sau n-am văzut atîtea atacuri la Generaţia de Aur. De 16 ani sînt jurnalist şi o singură dată în toată perioada asta l-am citit pe Traian Ungureanu cu un text dur la adresa lui Hagi. Dar doar atît.  Bineînţeles că nici un cuvînt din articol nu cobora limita bunului simţ. De altfel, nici nu mai era nevoie să spun asta.

Azi, lucrurile stau cu totul altfel. Ciuclii, miticii, burlenii s-au transformat în atacatori din interes. Numai că ţintele lor sînt prea sus pentru cine sînt, de fapt, ei. Şi, pînă la urmă, poţi spune ce vrei într-o lume civilizată, dar nu să jigneşti. Nu pe Hagi, nu pe Popescu, nu pe Ilie Dumitrescu, nu pe Dan Petrescu, pe nimeni din Generaţia de Aur. Ei ne-au scos în stradă. Generaţia noastră de 40 de ani va muri, probabil, şi nu va mai apuca vreodată performanţe ca ale lor. I-am uitat prea rapid. Da! Ştiu! Îmi ziceţi repede ce are una cu alta? Are! Toată lumea face, chipurile, o delimitare între carierele lor si ce sint azi. E falsă şi laşă această judecată. Ei au jucat la Mondialul din ’94. Azi tot ei sînt, dar mai încărunţiţi. Dacă erau numai analfabeţi aşa cum spune domnul de la Juventus, azi nu-i ştia nimeni. Nu mai vorbeam de ei.

Întrebarea e, de fapt, cu totul alta. Cine e domnul de la Juventus? Strînge gunoaiele dintr-un sector al Bucureştiului şi-l perie pe Iordănescu pentru vreun interes, deşi fostul antrenor n-ar fi avut nevoie. E foarte bine că ar putea avea o afacere cu statul, dar, pe de altă parte, e adevărat şi că toată lumea se pricepe la fotbal, nu la strîns gunoaie. Dragomir a devenit jurnalist de cînd nu mai face parte din sistem. A devenit un personaj spumos. Simpatic. Şi face faulturi dure la generaţia lui Hagi şi Popescu. De ce? Luat de-a fir a păr, Dragomir, care a fost miliţian şi le-a turnat în pahare colegilor de la Securitate, a fost şef la Ligă 17 ani. Fără vreun pic de substanţă. A fost susţinut, probabil, şi de domnul Ciuclea. Credeţi că Dragomir era analfabet? Eu zic că nu. Dar nici din fotbal nu venea. Popescu, Hagi şi ceilalţi pot fi mai rău decît atît? În nici un caz. De unde vin ei, Hagi, Popescu, Dumitrescu şi ceilalţi, fotbalul din ţara asta nu mai ajunge vreodată. Adalbert Kassai. Care a condus FRF cot la cot cu M. Sandu. Din chelner s-a făcut ditamai başkanul la FRF. De 20 de ani. Chivu, Stelea, Dan Petrescu or putea să facă lucrurile ceva mai bine ca el? Eu zic că da. Să ne înţelegem. Nu vorbim de sfori trase! Vorbim de lucrurile serioase care pot fi făcute de acum încolo.

Toate părţile ar trebui să joace corect. Nu cu chiloţii în vine, aşa cum fac contestatarii fotbaliştilor, dar nici să primeşti palme biblice întorcînd mereu obrazul celălalt. Pentru că asta face echipa lui Popescu. Nu! Trebuie să iasă, să pareze loviturile. Gata! Hagiiii, Popescuuu, Iliiiieeeee! Daneeee!!!! Stelicăăă!!!! Intraţi din nou în teren. A venit timpul să înceapă meciul.

Comentarii (118)Adaugă comentariu

florin8225 (2 comentarii)  •  14 ianuarie 2014, 14:01

Stimate domn Radulescu Decebal,ati facut si faceti erori mari de a partaja idei,pareri,ganduri….legate de fenomenul fotbalistic,care include competie sportiva,antrenori,fotbalisti….Nu mai iau in calcul cum aruncati cu noroi cand vreti dumneavoastra si cu ce vreti dumneavoastra doar ca stati in barca numita „presa”,dar cu abordarea aceasta aparand la o televiziune si intreband „DAR LA NOI IN TARA CINE VOTEAZA PENTRU BALONUL DE AUR????”este jenant.Macar pe viitor sa fiti mai ponderat in tot ceea ce spuneti(ca multe sunt prostii mari),si o sa va vand un pont,daca o sa mai fiti invitat intr-o emisiune si se dezbate un subiect(care in mod normal ar trebui sa-l cunoasteti) si totusi nu-l cunoasteti,asteptati o pauza publicitara, si cereti raspuns la necunoscuta dvs. orcarei persoane care credeti ca poate „dezlega misterul”.
P.S. PUTINA DIPLOMATIE SI RESPECT NU STRICA NICIODATA.
In rest ….sanatate.

r.gabi (12 comentarii)  •  15 ianuarie 2014, 11:15

Stimate domnule Radulescu,
Nu este prima oara cand scriu despre faptul ca noi – si culmea este ca in presa ,unde jurnalistii, care sunt si formatori de opinie ar trebui sa stie aceasta si totusi se continua in aceasta directie gresita) confundam performantele exceptionale obtinute intr-un domeniu sau altul(in sport performantele sportive exceptioanle ale unor sportivi extraordinari) cu cele manageriale.
Este inamisibila cantitatea de osanale care se ridica unor persoane care nu au nici in clin nici in maneca cu manageriatul sau cu antrenoratul.
Toata lumea , in mod justitificat, nu este de acord cu ce se intampla si cu ce s-a intamplat in timp cu fotbalul romanesc, condus de oameni care si-au dovedit pana la urma apartenemta la grup de interese, fara prea mare legatura cu performanta reala.
De fapt intr-un stat normal conducerea Ligii Profesioniste, nu trebuia sa se schimbe prin presiuni politice, situatie neacceptata nici macar de diriguitorii fotbalului international.Eu sunt de acord ca Dragomir trebuia schimbat,este si era un marlan atemporal cu puternice caracteristici de precupet de targ de tara.
Sunt de acord cu schimbarea conducerii FRF pentru ca si aici se intampla lucruri anormale pentru ca si aceasta a contribuit la slabirea performantei si la deteriorarea imaginii Romaniei, de fapt ca si oamenii politici care au facut presiuni pentru schimbarea conducerii ligii nationale.
Totusi, cu tot respectul, eu nu cred ca niste persoane care au performat doar in fotbal, pot sa conduca un organism federal sau un domeniu de activitate.Contraperformantele economice si comerciale ale lui Gica Popescu, lipsa de pricepere in domeniu a celorlalti mari fotbalisti sunt evidente si nici macar acest grup nu a precizat cum si daca fi ajutat in activitatea de conducere de consilieri de specialitate ,economici sau manageriali.Contraperformantele antrenorului Hagi sunt la fel de evidente, el de altfel , transformandu-se dintr-un antrenor fara rezultate, in proprietar de club si nici macar neavand curajul – si cred eu, nici priceperea- sa isi conduca de pe margine propria echipa.
Eu sunt convins ca toata lumea isi doreste o schimbare, ca si mine de altfel, dar trebuie inainte de a schimba sa vedem pe cine schimbam cu cine.
Pana la urma, in Romania si in politica si vad ca acum si in fotbal suntem „foarte priceputi” in inlocuirea „tusei” cu „junghiul”
De altfel, am inlocui grupul de interese actual , cu altul nepriceput in a conduce ceva, fara idei manageriale si fara manageri in echipa de conducere cu alt grup de interese, cel aflat sub evidenta influenta a”impresarilor samsari”
Eu cred ca inainte de a persevera intr-o „naivitate” , fara sustinere in plan managerial si al conducerii unui domeniu sau altul, a unor departamente sportive , ar trebui sa ne gandim cu seriozitate la rezultatele alegerilor noastre. In planul antrenoratului unei nationale, de multi ani fara performante ar trebui sa reflectam asupra priceperii in meserie a antrenorului-cumnat. Cred ca in toate domeniile unde avem de ales sau sustinem o varianta sau alta trebuie sa ne gandim cu maturitate si profesionalism : Cine este „tusea” si cine este „junghiul”
Ar fi bine sa ne gandim ce ne dorim pentru ca s-ar putea ca dorintele noastre sa se implineasca in acest mod si pe urma,ca si alegatorul roman ,din viata cea de toate zilele, vom clama porblemele reale create de alegerile proaste si ne vom mira unde s-a
ajuns, uitand ca noi am contribuit intr-un fel sau altul la situatia creata.
De la presa, de la oamenii de presa doresc mai multa echidistanta, doresc mai mult profesionalism, dar mai ales doresc ca presa, indiferent de felul ei, sa isi exercite rolul de formator si de educator si mai putin rolul de manipulator si sprijinitor al intereselor unor persoane

Ion (1 comentarii)  •  17 ianuarie 2014, 15:51

Un meci arbitrat de clanul Becali. Mai bine lipsă.

Alex (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 12:26

ai foarte mare dreptate,sunt oameni care nu au,nu au avut treaba cu fotbalul si au ajuns sefi prin fotbalul romanesc sau cei care candideaza la FRF si inproasca cu noroi in generatia de aur care a facut mult pentru fotbalul romanesc si ne-au scos in strada ne-au facut fericiti si mandri ca suntem Romani,dar alti ne fac sa ne fie rusine cateodata ca suntem RO,asa ca lasatii in pace pe cei din generatia de aur sa-si faca treaba in fotbal!!

boy (14 comentarii)  •  19 ianuarie 2014, 22:57

esti cioban daca cresti oi?

vasco (161 comentarii)  •  23 ianuarie 2014, 17:22

Penibilul popescu,desi nu are inca nici o calitate,anunta peste tot,ba cine va fi presedinte de onoare,ba ce salariu va avea el ca si sef la frf,ba organizeaza deja turnee pentru nationala…Comedia ororilor,cum ar zice Gheorghe,prietenul meu filozof…Dar cucine ar juca el table in celula ,in cazul mai probabil al condamnarii,nu ne spune?Su stie deja ca nu va fi condamnat?

Bunicu (3 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 11:07

Scapăm de cancerul fotbalului si ne molipsim de o boală mai grea MAFIA Becaloidă.Atit timp cind comanda Becalioși cine cind si cum va fi jale mai departe de fotbalul nostru neoș. Schinbăm prostul cu hoțul.cind te trezesti Decebale sau ai si tu simbrie dela ei?

whiteredarad (3 comentarii)  •  26 ianuarie 2014, 15:38

V-am cunoscut la Zenica,dupa meciul ala trist,va urmaresc de mult. Sinteti oare de acord cu ce a scris colegul Dv Gheorghe Berceanu despre Gica Popescu ? Stiu ca exista obiceiul de a se scrie „de pe ambele aripe” sa para atinsa toata aria,insa productia colegului Dv arunca asupra site-ului o umbra de neincredere. Totusi ce-l poate mana pe Berceanu sa scrie cum scrie despre Popescu ? Aveti o explicatie (logica,desigur!) ?

ggffgb (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2014, 0:56

Cu cine esti frate Decebal? Vorbesti ca in statie,la RATB.Luati si voi un manual de jurnalism!

nu te grabi, Decebal! (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2014, 9:32

Nu uita ca, inainte de meciul la care te referi, G. Popescu trebuie sa treaca de
„preliminariile” de la Curtea de Apel (penultimul tur preliminar) si posibil de ICCJ (ultimul tur preliminar).

Si cred ca acolo pleaca cu sansa a doua!

Parneava (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2014, 19:29

Sunt absolut de acord ca schimbam niste „fosti”alunecosi,cu foarte multe probleme morale si ii inlocuim cu „generatia de aur”care se subordoneaza „onoratei familii”de fosti schimbatori de valuta,care au facut avere pe sudoarea fotbalistului roman care,fie iarna fie vara,a dat tot ce putea pe teren doar,doar,i se va gasi si lui o echipa,ca din salar oricum becaloizii isi luau partea leului.Si acum doua intrebari pentru tine Decebal: Cu ce moralitate va fi reprezentata Romania in forurile fotbalistice internationale,daca se va mentine pedeapsa de trei ani cu suspendare pentru Gica Popescu? Crezi ca cei care l-au dat afara de la UEFA,vor uita peste noapte de ce i-au dat un spitz in dos? Pentru ca nu cred ca ai deja informatii ca judecatorii il vor face scapat! In orice varianta va ramane subordonatul „onoratei. familii,iar fotbalul nostru va fi condus tot de ei.Mitica s-a
autodepasit chiar daca a fost la inceput un militian,iar cu timpul a evoluat si pot spune ca de multe ori sa impotrivit unor decizii luate pe coridoare de mai marii FRF si onorata familie.Dar daca Mitica afost cum a fost,astia sunt,dupa propriile lor spuse:”mafioti” Si cum orice lucru are o unitate de masura si prostia are: Becalul ! Cu submultipli sai GP,GH,BS,GB,VB,GB &co.La &co,suntem noi prostanacii,cei care mai credem ca jucaria lui Mircea Sandu,adica ONG-ul numit FRF si care a fost constituit de ei si acolitii lor ca o proprietate privata,va deveni vreodata si al nostru.La fel ca si echipa nationala:ea nu este aRomaniei,ci a acestui ONG-FRF,care foloseste insemnele nationale si care se substituie persuasiv in subconstientul nostru mincinos,ca facem parte si noi din bucuriile si necazurile acestui fenomen social.Iti voi multumi anticipat daca vei binevoi sa-mi raspunzi.Daca nu,oricum te salut si-ti spun parafrazand:drum drept si LUMINA !!!! Pentru ca te numesti Decebal.

Abuse (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 16:21

Ai luat-o pe pustiu rau Decebal. Imi pare rau, te admiram pentru Dosarul Transferurilor si felul in care le-ai tinut mereu piept mafiotilor si imputitilor care distrug fotbalul romanesc. Nu faci decat sa sustii aceeasi mizerie, sa prelungim chinul si sa nu iesim niciodata din mocirla asta. Faptul ca ei ne-au facut fericiti odata, ca fotbalisti, nu le da nimeni dreptul de a sacrifica, in continuare, poate cel mai frumos sport. Si automat, sa ii priveze pe altii de sansa de a ne face fericiti. Kassai, Bivolaru!? Hai sa fim seriosi. Nu ne-a ajuns? Scapam de Sandu Mircea si il votam iar pe ”Iliescu”

mihail (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 18:19

Eu nu cred ca Ilie Dumitrescu , a fost mare fotbalist !Ca a fost talent urias , da , asta asa e , dar fotbalist mare, nu !Ilie Dumitrescu face parte din „Galeria de Aur a Irosirii „, galerie care ii mai cuprinde pe Sabau, Lupu , Dumitrache , Gabor , Stanici (cine-l mai tine minte !), Varga (da , da Piti Varga !) Coman (Narcis ) Giuchici, de la Timisoara ( cine la vazut pe Giuchici , poate sa depuna marturie ca era cel putin egalul lui Zidane !!) !! Nu-l trec aici pe Radu Niculescu , pentru ca asta a tras fotbalul in piept cat a putut !! Talente uriase ,cei de mai sus (fara R.N.) neamplinite pe masura talentului lor , si nu as vrea sa insist asupra motivelor semiesecului lor ca MARI fotbalisti , probabil ca sunt variate si mai mult sau mai putin reale , dar repet ,nu motivele fac obiectul acestei postari .O mentiune special pentru I. Dumitrescu :acesta, dupa ce s-a epuizat (risipit) pe alte meleaguri (Mexic !! doamne apara si pazeste , se terminasera echipele din batrana Europa !!) s-a intors la Steluta( ma incapatanez sa scriu cu litera mare desi sunt dinamovist ) lui iubita si protectoare ., semneaza contractul pentru inca ceva ani , ceva banuti ( nu putini !) si trai neneaca !!! Numai ca ,dupa primele meciuri,vedeta praf ,da praf frate !!Si cineva, nu spun cine deocamdata, l-a tras de maneca si i-a zis Iliuta , gata tata , nu mai poti ! Trist dar adevarat !!Cineva-ul ala care l-a tras de maneca se numeste CARACTER si CONSTIINTA ! Asta este diferenta dintre un fotbalist adevarat ca Ilie , si un fripturist ca R.N. !!Asta este motivul pentru care , ILIE DUMITRESCU nu poti sa scrii decat cu majuscule !! Ilie , jos palaria , SA TRAIESTI !!

Nelu (1 comentarii)  •  6 martie 2014, 13:00

Domnule Radulescu , va admir inca pentru ca ati fost si sunteti cel mai acid contestatar al mocirlei in care se afla fotbalul romanesc ! Dar dupa dv. n-ar mai trebui sa vina nimeni la federatie ca acolo ar fi si este intr-adevar , mizerie .Ei s-au prezentat ,din ei alegem, oricum cei doi Gica si generatia de aur nu prea ne-au ajutat pana acum e greu de crezut ca o vor face de acum inainte.Ei au facut putina galagie ,ca sa manace o bucata de paine (Lupescu, Iovan, Belo,Gica P.,Hagi,Galca ,Vladoiu).Nu sunt in stare sa conduca e clar ! Altfel nu mancau din palma groparilor fotbalului romanesc !
P.S. Hagi prin faptul ca a creat o echipa tinuta arificial in A ,(de cine ?) ca sa vanda jucatori dupa cateva meciuri pe care-i „”achizitioneaza „” din tara nu prea ii creste deci ii amortizeaza repede e si el un profitor .Sau il doreati selectioner ? Asa salvam fotbalul ?
cu stima !

vip (1 comentarii)  •  8 martie 2014, 15:25

— Nilă! Achime! strigă Moromete de două ori.

update: popescu a fost ´´transferat´´,cea legata la ochi,ce coincidenta l-a transferat chiar cu o zi inainte de alegeri,ea chiar nu stie fotbal si judeca legata la ochi

Ewald (4 comentarii)  •  29 aprilie 2014, 15:56

Avem un singur antrenor strain in Liga I (”Neamtul” Lienen de la Galati)si ne batem joc de munca lui.. Ma refer si la suporteri (cei care-si rup abonamentul detinut), dar si la jucatori ca: Tudorie, Sarghi, Giurgiu, Lovin (nu poti antrena Nesansa nu?). Totusi, cu GIURGIU si LOVIN in centrul liniei mediane, doi jucatori Atehnici, nu cred ca Otelul poate marca (daca lipseste total inspiratia la finalizare), doar jucand pe benzi si apeland la multe centrari! Ar TREBUI SCHIMBAT ceva in acea zona de teren ( Marquinos, Bajenaru sau Cooper sa joace pe postul de mijlocas central ofensiv, in conditiile pastrarii celor 2 de care am amintit, asadar un sistem 4 3 1 2). Sau de ce nu? renuntarea la unul din cei doi (Giurgiu ori Lovin tinuti “rezerve”). Otelul, pentru a se putea salva, in cele 5 meciuri ramase, TREBUIE sa joace cu 2 atacanti. Acum, putin si despre fostul stelist Bajenaru: El este folosit rar, desi este f. tehnic si poate verticaliza; In plus are si un sut bun! Ce ziceti domnule Radulescu? As dori sa nu va suparati pe mine, din cauza ca am „atacat” un alt subiect (Stiti dvs si eu recunosc… zicala cu musca si Laptele……………..). Toate Bune.

Freddy RE (1 comentarii)  •  4 mai 2014, 7:42

Pompescuu e puțin okupados pentru moment. Încearcă să nu te zburleanu…

petru (3 comentarii)  •  24 iunie 2014, 19:04

Decebal , mai trebuia sa amintesti si de mentorul relelor la capitolul ,, geambasi de jucatori,, , adica maestrul Giobbany scuipatorul , tatal tuturor relelor …De acolo, de la nas ,de la oracol au pornit toate relele…Gica Popescu si-a luat ce nu credea ca poate lua , nerealizand cine il manevreaza …

Comentează