Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Silenzio stamba

Răduţ şi Pîrvulescu n-au uimit pe nimeni după meciul cu Avîntul Bîrsana. Au confirmat

Orice s-ar spune pe lumea asta, oricît am invoca presiuni, interdicţii sau indicaţii, a depins doar de Răduţ şi de Pîrvulescu. Ei puteau să fie […]

duminică, 29 septembrie 2013, 11:44

Răduţ şi Pîrvulescu n-au uimit pe nimeni după meciul cu Avîntul Bîrsana. Au confirmat

Orice s-ar spune pe lumea asta, oricît am invoca presiuni, interdicţii sau indicaţii, a depins doar de Răduţ şi de Pîrvulescu. Ei puteau să fie oneşti cu propria inteligenţă, nu cred că ar fi sărit nimeni să le taie limba dacă scoteau din gură cuvinte cu mai multe silabe. Vă imaginaţi că lui Rădoi, Bourceanu, Pancu sau Dănciulescu li se poate comanda aşa ceva?

E bine să fim drepţi pînă la capăt: din 100 de declaraţii ale fotbaliştilor de Liga 1, la capătul unei partide, dacă poţi rămîne cu două propoziţii adevărate. Cu sens, idei, umor, amărăciune, cu ceva în ele care să conteze. Pentru cine? Pentru oricine!

Şi tot jucătorii pe care i-am invocat, căpitanii, liderii, băieţii a căror valoare sportivă e potenţată de sîngele instalaţiei, tot ei produc acest procentaj infim de declaraţii „la cald” care contează. În rest, „ne-am dorit să cîştigăm, dar nu s-a putut”, „păcat de sprijinul suporterilor, cărora le mulţumim”, „ne gîndim la meciul viitor”, „a fost greu, bine că am învins”. Nu se aşteaptă analize profunde, să nu exagerăm, dar nici n-am avut vreo tentativă, ca să continuăm cu sinceritatea.

Declaraţiile de după meci ale fotbaliştilor nu înseamnă mare lucru în economia jurnalistică. Ele sînt reacţii aşteptate de telespectatori şi momente care leagă discuţiile din studiourile tv. Cam atît.

Pînă la urmă, a fost un moment amuzant. Am văzut doi fotbalişti ai campioanei rîzînd prosteşte de situaţia în care se află. Zîmbetul lui Răduţ în acele secunde vorbeşte, mai mult decît fotbalistul, despre starea lui sportivă: a jucat bine cu Bîrsana, cel mai probabil va privi meciul cu Chelsea din afara gazonului, banii intră, Gina Pistol este şi nu mai este. E zîmbetul-instantaneu din viaţa unui jucător talentat care crede că face o ghiduşie. Şi care nu se află într-o situaţie ingrată pentru că ar avea ceva de spus şi nu e lăsat: pur şi simplu, nici măcar nu ştie cum să tacă!

În loc de „silenzio stampa”, am avut „silenzio stamba”. Zîmbeşte, Mihai! Poţi să o faci şi înspre fani?

Comentarii (116)Adaugă comentariu

ciupi (112 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 5:38

„sa stii cum sa taci” este evident o expresie, in vreme ce „sa stii cand sa taci” este ceva care face impresie, nepronuntand niciun cuvant cei doi jucatori ne-ar fi dat de inteles ca nu au voie sa vorbeasca cu presa, pe cand monosilabele ne-au facut sa credem ca mai mult de atat nu sunt in stare sa scoata din tartacutze.

ciupi (112 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 5:43

PS: ma intreb uneori daca avem presa pe care o meritam, sau daca presa are cititorii pe care ii merita. textele sunt de destule ori aiurea, dar nici multe dintre comentarii nu sunt peste nivelul materialelor citite. nu ma refer la porcarii, alea tin de cu totul altceva.

@ dani (2 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 5:48

Nu ma bucur de raul altuia, in general ! Chiar ii compatimesc ! Stelei insa, ii doresc sa i se intample ce e mai rau pentru ea, adica: sa nu se califice in grupe, sa nu ia campionatul si sa fie eliminata din cupa Romaniei ! Asta ii doresc pentru acest an ! La anul, mai vedem ! Repet, imi pare rau de fotbalistii ei, pentru ca de bine de rau, ei isi rup picioarele pentru echipa, de fapt, pentru bani ! Uitati-va la Reghe; domle, este atat de ingamfat, iese pe sticla cu pet-ul in gura, cu pieptul bombat, anuntand cu o aroganta nemaiintalnita la altii, ca el va castiga detasat, la mare diferenta de puncte, campionatul si vrea si cupa Romaniei si supercupa ! Adica pe toate ! Pe ce se bazeaza, nu stim ! I-a plecat doua piese grele , ( Rusescu, care nu prinde deloc echipa si Chiriches, care momentan joaca, dar nu se stie pina cand !.., pentru ca i se pregateste un inlocuitor ! ), momentan e pe primul loc pentru ca n-a jucat Astra si meciul cu Astra ! De MM ce sa mai spun ? Omul e dilimache rau de tot ! Urla ca disperatul pe la televiziuni, si-a luat lumea in cap ! Mai nou, si Duckadam a inceput sa-si dea cu parerea… Au ajuns intr-o stare de euforie, fara sa aibe motive ! Vor titlul 25 ? Peste 7 ani ! Asta e ratia; din 7 in 7 ani !

emil (7 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 7:45

:)) Dle ziarist, dvs. despre ce ati scris in articol ? :)) Din punctul meu de vedere, despre NIMIC ! Un alt ziarist (sau ziarista) , dupa meci a pus o intrebare de un 1 milion de parale : ” Ati baut din tuica facuta cadou de maramureseni ? ” . … Parc’-ati fi frati ! :)))

m0r0m3t3 (1 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 9:38

poate asa va apucati si voi sa scrieti despre sport si sa lasati cancanul si tatele pentru tabloide, bai jurnalistilor…

Milici (50 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 10:02

Am citit , prima şi , probabil ultima oară , un articol scris de G. Berceanu , datorită titlului incitant , în contextul AITUDINII CONSTANTE şi CONCERTATE ANTI STEAUA a GSP şi S-P-O-R-T.ro.
Pe scurt e vorba de :
_ articole tendenţioase zilnice , anti tot ce mişcă la Steaua : stuff , jucători , antrenor şi soţie , cu argumente urechistice căutate cu lumânarea
_ incitarea şi îmbârligarea , unora împotriva altora de : jucători , suporteri , stuff , foste glorii etc.
_ reţele funcţionale de transmisie a ştirilor anti Steaua şi ‘pac la Războiu’ imediat!
Am citit exact la ce m-am aşteptat , drept pentru care am postat #3 , fără să termin de citit , eu vizând un mod incorect de a face presă sportivă !
Ulterior am constatat că marea majoritate a respondenţilor au reacţionat la fel , acuzând campania partizană a presei faţă de echipa de fotbal nr.1 , chiar în momentul când România , mai există în/presa are ce scrie despre/ fotbal , tocmai datorită Stelei!
M-a bucurat această reacţie prin care se încheagă o FORŢĂ COERENTĂ DE OPINIE A CITITORILOR.
Am terminat de citit articolul constatănd că autorul a încheiat luîndu-l în târbacă pe Răduţ , că n-a zâmbit cum şi când vrea Berceanu.
Că Gigi sau Meme sunt aşaşipedincolo , toate pălesc în faţa rezultatelor , a jocului şi muncii prestate de stelişti.
O fi Meme fudul , orgolios spre paranoic dar asta nu justifică aroganţa şi aerele de superioritate suficientă a unor purtători ilegali de condei din presa sportivă.
Meme are ceva rezultate în spate , nedeontologii ce au ?
Iată de ce , principalilor scribălăi acuzaţi pot fi caracterizaţi astfel- AŞA TINERI ŞI DEJA AROGANŢI :
_ce o îndreptăţeşte pe MARIA ANDRIEŞ , de par egzamplu , de-şi permite să ia la mişto tendenţios , repetitiv şi jignitor , multe personaje reale ale fotbalului nostru , neacceptând nci o opinie contrară ?
_dar pe DANIEL ŞENDRE să facă umor , zice el , poticnit , zic eu , de care nu râde niciun câine mort ?
_dar pe DECEBAL Per Scorillo RĂDULESCU , ceva mai puriu , să lupte , tot fără talent , sub lozinca eternă–si dă-i si luptă neicusorule contra Stelei -?
_ să nu-l uităm , cu voia dvs , ultimul pe listă pe G. BERCEANU ce se înscrie şi el pe linia trasată ca să-l remarce şi pe el şefii că e disciplinat şi se orientează !
Dacă mai adăugăm AROGANŢA GENERALIZATĂ , extinsă şi la cititori , cenzuraţi aiurea , uneori automat , numai după nick sau IP , de deontologi consacraţi precum TOLONTAN sau GEAMBAŞU ?
Reacţia mea , şi sper a tuturor asemenea mie , e simplă :
_ nu cumpăr niciodată Gazeta scrisă , mai ales după găselniţa-NUMAI ÎN EDIŢIA PRINT
_ nu voi accesa niciodată ediţia digitală , după similara-NUMAI ÎN FORMA DIGITALĂ.
_accesez la minim GSP.ro
În încheiere un sfat pentru autor , poate-l transmite şi şefilor lui:
Bercene , voi înţelegeţi greşit sintagna NIMENI NU POATE CÂŞTIGA O BĂTĂLIE ÎMPOTRIVA PRESEI. !
Asta îneamnă , de fapt , că nimeni NU POTE PĂCĂLI O PRESĂ CORECTĂ , care scoate la lumină ADEVĂRUL şi nicidecum interpretarea GSP – PRESA îşi permite , tocmai datorită mitului invincibilităţii ei , să FACĂ CAMPNANII TENDENŢIOASE , prin ORICE MIJLOACE , ca SĂ DEMOLEZE pe oricine i SE PUNE PATA , oricum ţinta n-are NICIO ŞANSĂ de SCĂPARE !

ale (1 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 10:15

CAND TI SE CERE UN LUCRU DIN PARTEA UNUI SUPERIOR EXECUTI . CHIAR DACA TE CHEAMA RADOI SAU GABRIEL BERCEANU ! nu fi ipocrit !

Puiu (2 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 10:17

De Radut si Pirvulescu am auzit toti, iubitorii sportuluii ii cunosc. Cine e Gabriel Berceanu?????

@dani
lui Reghe „i-a plecat doua piese grele” ??? Tz! tz! ortogramele astea….. grea limba romana, zau asa!
Ii doresti tu echipel Steaua sa i se intample ce e mai rau???? Foarte inteligent si mai ales elegant! Bravo! Stii ce pateste cine doreste raul altuia?

sadrainbow (13 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 10:18

Domnule „jurnalist”, te felicit pentru articol!!! Este absolut senzational! Sunt convins ca nu te ai asteptat ca noi, cititorii acestei fituici, sa fim atat de receptivi la randurile tale. Asta probabil din cauza ca va inchipuiti ca iubitorii de sport, adica noi, vrem sa vedem in ziare numai scandaluri. Cu aceste articol ai reusit – si sper sa informezi si conducerea gazetei SPORTURILOR – sa descoperi ca noi, cititorii si consumatorii de SPORT, nu doar de fotbal, vrem sa citim analize sportive, articole si interviuri REALE si INTREGI. Nu vrem sa vedem minciuni si inventii, nu vrem scandaluri inventate sau provocate de voi.
Ati interzis in premiera, un personaj din fotbal, dar acest personaj care este creatia voastra!!! Voi creati aceste personaje, voi ii asaltati cu intrebari stupide, pentru a smulge un cuvant pe care sa l puteti transforma in titlu de scandal.
Tot voi ati publicat pe prima pagina un montaj fotografic cu personajul respectiv, montaj care va reprezinta. Voi sunteti curvele platite domnilor jurnalisti, nu femeia care isi apara sotul. Voi sunteti cei care mintiti sau dezinformati, voi creati scandaluri, voi va bateti joc de meseria pe care pretindeti ca o faceti pentru o informare corecta a iubitorilor de SPORT. iubitori de SPORT, nu de scandaluri!!!
Curios este ca ati avut curajul sa va luptati cu o femeie…cu impresarii care „va fac de la brau in jos”, nu aveti curaj sa va luptati!
Despre drama jucatorilor de la Sportul si despre falsurile facute de Siman, scrieti doar 2-3 randuri. Va e teama sau nu aveti voie sa scrieti despre anumite subiecte? (Siman e doar un exemplu)
Sa ti informezii sefii domnule „jurnalist”. Sa le spui ca ai 100 de comentarii care va atentioneaza ca sunteti penibili si ca ar trebui sa va fie rusine de modul in care va bateti joc de cei de pe urma carora va castigati painea. Va bateti joc si de sportivi, dar si de cititori.
Astept cu interes momentul in care vor fi interzisi in ziarele de sport, cei care intradevar au facut rau fotbalului romanesc: oracolul, nasul, impresarii gangsteri s.a.m.d.
Ps. gazeta SPORTURILOR se presupune ca scrie despre ceea ce inseamna fenomenul sportiv, nu doar scandalurile din fotbal.

Puiu (2 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 10:27

@ dani
M-am grabit si am gresit. Nu cu ortogramele ai probleme, cu acordul predicatului cu subiectul.
E frumos ca ai vorbe de bine si pt. Rusescu si Chiriches. Ma gandesc ca tu oi fi vreu un super realizat acolo unde esti, ca altfel….

redknapp (8 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 15:05

Lui Bourceanu, Pancu sau Dănciulescu nu li se poate comanda, dar lui Radut si Parvulescu da. Ultimii doi nu se pot opune unei ” directive ” fiindca statutul lor la Steaua este incert

Frent (1 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 16:04

hmmm .. prodanca va injura voi o injurati pe ea .. so.. ce cauta fanii in subiectul asta ? aaa … a raspuns parvu si radut cu da .. next time ii sfatuiesc sa incerce si cuvantul „nu„

sorinocco (2 comentarii)  •  30 septembrie 2013, 19:07

Pentru #109, SADRAINBOW, suntem pe acelasi gand. I-am amintit lu nea „jurnalistu” din tufa ca IN DIRECT un coleg de-al lor era scuipat. Ei taceau, radeau pe infundat dar pe shest, ca na, nu e deontologic. dar nu l-au interzis. Cand apar la meciuri la infig microfoanele in nas si ii intreaba pana si ce gust are pasta de dinti. Tot nea ”jurnalistu” lu peste spune ca din 100 de declaratii daca poti lega 2 fraze. Atunci, DE CE DUMNEZEU ii mai intrebati, oameni buni??????? Nu stiu ce studii iti trebuie sa in intrebi daca bei tzuica adusa de adversari ca si suvenir. (daca baietii de la Barsana le-au adus stelistilor HORINCA, nu tzuica, e un gest frumos, specific ardelenesc. Ce vroia „jurnalistu” sa i se raspunda???? Mda, poa, am baut-o din voleu si acum sunt beat si imi vine sa vomit!!!!!! Sau sa se apuce de cantat, treceti batalioane romane carpatii!!!
Din pacate jurnalismu’ sportiv la noi se reduce la surprinderea jucatorilor prin cluburi, (merg la ponturi pentru care ii platesc pe angajatuu carciumilor), interviuri imaginare, declaratii rupte din context, chestii d’astea de doi bani. Daca au facut facultatea la cu plata, ar trebui ca parintii lor sa le ceara banii inapoi, daca au fost subventionati de stat…. BANII INAPOI!!!!!! cam ata. la commentul anterior i-am salutat cu NOROC BUN pt ca desi respect meseria de miner, locul lor, dpdv al IQ e in mina!!!!! Inca odata pseudoamatori ai jurnalismului NOROC BUN.

@ Puiu (2 comentarii)  •  1 octombrie 2013, 3:49

Daca n-ai inteles ce am vrut sa zic, cand am scris: ” lui Reghe i-a plecat doua piese grele”… uite, iti scriu acum ca sa intelegi si tu: ” ..lui Reghe, i-a plecat doi oameni de baza de la echipa; Rusescu si Chiriches ” . Acum intelegi ? Da, am scris ca vreau ca Stelei sa i se intample ce e mai rau; in plan sportiv, bineinteles ! Adica sa nu castige campionatul si nici cupa, iar supercupa o pierde de la sine, daca nu castiga nici una dintre trofeele majore ; cupa si campionatul ! Sa mai castige si altii, nu tot Steaua ! Ne-am saturat de ingamfatii astia, pina peste cap ! Ziarele de sport scriu pagini intregi,numai stiri despre Steaua, la tv, vedem stiri despre Steaua, .. Ar mai trebui ca si la buletinele meteo, sa ne spuna tot stiri despre Steaua ! Cat de buni sunt, se vede ! Cel mai bun fost fotbalist al lor, golgeterul Romaniei ( Rusescu ), nici macar pe banca de rezerve nu are loc la echipa lui de acum ! Cat de curand, va lua si Chiriches loc pe banca de rezerve, o sa vedeti ! De 17 ani, Steaua n-a mai batut pe nimeni de” afara”, acasa ! Unde e valoarea Stelei ? Da, in comparatie cu Avantul Barsana, e valoroasa ! Dar in Europa, nu prea conteaza ! Cand a jucat cu Real Madrid in ” Ghencea”, Becali a chemat un sobor de preoti sa ” sfinteasca ” terenul, sa nu ia bataie de la Real ! ” Gata ” ! a zis Becali ! Acum nu imi mai este frica de Real Madrid !… Si le-a dat Realul ” numai ” patru goluri ! Probabil suma de bani pe care a dat-o Jiji preotilor, a fost prea mica… Steaua, are chipul si asemanarea conducatorilor ei…

vlad t. (7 comentarii)  •  1 octombrie 2013, 14:21

Belodedici nu e filozof… Hagi nu e poet… iar Hristo Soicikov a declarat mai demult ca „presa sa ma judece nu daca am caracter, ci daca am caracter de fotbalist” citat aproximativ, din memorie… Daca respectivii jucatori ai Stelei ar fi un fel de Hagi sau Stoicikov, nimeni, dar absolut nimeni, nu le-ar reprosa o anume inapetenta pentru retorica, poezie, teatru… Asta e tot. Nici Maiakovski nu trebuie sa dea goluri, si nici Lobanovski sa deseneze spatii neeuclidiene. A chacun sa chanson.

Abuse (1 comentarii)  •  1 octombrie 2013, 15:11

ai scris, pentru ca nu ai avut ce scrie

Comentează