Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Culisele cooptării lui Daniel Stanciu la Steaua

Incepe sa-mi fie mila de Stoica Mihai. Nu e bine sa fii nici angajatul umil. Fara personalitate. Asa cum a fost el pina astazi. Pina astazi a lucrat pe la spate. Pervers. Las. In mai multe situatii. Astazi a riscat […]

marți, 23 aprilie 2013, 8:35

Incepe sa-mi fie mila de Stoica Mihai. Nu e bine sa fii nici angajatul umil. Fara personalitate. Asa cum a fost el pina astazi. Pina astazi a lucrat pe la spate. Pervers. Las. In mai multe situatii. Astazi a riscat intr-una dintre ele. Si mi-a placut!  A iesit public si i-a raspuns patronului la sicanele pe care acesta i le face. E bine sa spui ce crezi. Sa ai personalitate. Sa nu fii un om slab. Sa nu incerci sa ti subminezi dusmanul existent doar in mintea ta, intr-un mod las, scirbos, umilitor pentru tine si descalificant, facind anticamera la patron, la sef. Asta la oricare dintre locurile de munca pe care le ai. E vorba de Stoica Mihai. Sigur ca eleganta si inteligenta celor pe care i-a intilnit au fost descurajante si probabil pline de intelesuri pozitive pentru Stoica Mihai daca astazi a hotarit sa-i raspunda lui Gigi Becali. Ci nu sa fie las.

Stoica i-a fost loial, Becali il umileste
Undeva, ceva se rupe la staff-ul administrativ de la Steaua. E un amanunt care ne lipseste. Venirea lui Daniel Stanciu, la insistentele lui Teia Sponte, face valuri. Posibil si “victime”. Adica o posibila plecare a lui Stoica Mihai. Si daca patronul Gigi Becali forteaza in continuare acest lucru, redemonstreaza caracterul indoielnic pe care-l are. Ca sa pastram lucrurile in matca lor corecta, Stoica Mihai i-a fost unul dintre subalternii onesti, loiali. Sa ne intelegem, pe bani, dar asa a fost. Stoica Mihai  a riscat pentru patron si pentru Steaua prin declaratiile si comportamentul pe care le-a avut in ultima vreme. Si nu mai tirziu de ieri a mai deschis un front. Razboiul cu Dinamo. Cu o declaratie, din nou, de gang. “Noi sarbatorim titlul 24, ei autoincinerarea”. Trist. Fara cuvinte. Pare ca atita poate, dar nu e adevarat. Eu spun ca Stoica Mihai e mai inteligent decit atit. Fara nici o ironie. Daca stai in fata oglinzii si te uiti atent, Stoica Mihai, vei vedea ca si in contextul acestei declaratii, Iordanescu a avut dreptate cind a spus: “Asta n-are fata de conducator al Stelei”.

Judecata lipsita de omenie
Mai circula o versiune care pe mine, unul, m-a scirbit. Si intristat in acelasi timp gindindu-ma ca sint oameni care pun problema intr-un asemenea mod. E vorba de Gigi Becali. Care s-ar fi gindit ca daca Mihai Stoica ar fi arestat in “Dosarul Transferurilor”, l-ar activa imediat pe Daniel Stanciu. Judecata abrupta in opinia mea. Corect ca trebuie un inlocuitor intr-un astfel de caz ( nu doresc nimanui sa faca inchisoare, asta sa fie clar, sa plateasca intr-un alt fel daca sint vinovati), dar poti astepta. Asa, dai impresia ca n-ai nici urma de omenie in tine. Si din acest motiv nici noi, ca jurnalisti, cel putin eu, nu-i vom da nici o clipa de tras aer in piept lui Gigi Becali. Nu merita! Are bani destui si creier foarte putin. Combinatie extrem de proasta si periculoasa de obicei. Cu timpul insa, lucrurile se vor aranja si in ceea ce il priveste. O sa vedeti.

Stanciu a fost la un pas de Steaua inca din toamna trecuta

O alta versiune pentru numirea lui Stanciu la Steaua este aceea ca fratii Becali vor sa aiba si ei omul lor la echipa din moment ce Anamaria Prodan are in portofoliu semnaturile majoritatii jucatorilor din Ghencea. Echipa care in acest moment poate produce sume foarte frumoase pentru impresarii care au jucatori aici. Daca-l sun pe Daniel, neaga varianta. La fel si cu fratii Becali. S-ar intimpla acelasi lucru. Asa ca  las varianta cu titlu de zvon. Din alt punct de vedere stiu ca Daniel a fost foarte aproape de Steaua, si asta cred ca o confirma si el, atunci cind Steaua a iesit din grupele UEFA. Mai clar in cazul in care echipa nu trecea mai departe. Altfel, Teia Sponte nu i-a adus niciodata oameni slab pregatiti prietenului Gigi Becali. Nici cu Stanciu nu cred ca ar putea gresi. Dar in ceea ce ma priveste, il anunt pe Daniel, cu care sint prieten si ma stiu demult, ca raporturile dintre noi se vor schimba. Asa cum au fost si in perioada in care el a activat la Timisoara sau Vaslui.

Piti Talent, da, Steaua ’86 nu!

Tineti minte povestea cu biletele aruncate pe jos, jignitor, de catre Gigi Becali. Se intimpla la casa de la Sosea. Fostii mari jucatori ai Stelei ar fi vrut sa vada meciul cu Chelsea de pe stadion. Nu s-a putut. Dar lui Piti Talent i s-a facut chiar si trening cu initialele lui. Mihai Stoica o fi avind? Toata Steaua ’86 merita un set de echipament? Piti Talent a cistigat o Cupa a Campionilor si a mai jucat o finala. Nu Duckadam, Bumbescu, Belodedici…….” Admir insa in toata povestea asta faptul ca Laurentiu Reghecampf e constant. Lui ii plac manele si cu asta, basta! E un tip petrecaret care nu-si ascunde pasiunea, si asta spune multe despre un om. Chiar daca manelizarea e vazuta ca un soi de spalarea creierului de catre o parte a societatii romanesti, care  are si dreptate, Laurentiu si familia lui cred in pasiunea lor. Si o promoveaza. Cinste lor pentru puterea de a nu ascunde chiar daca nu da bine.

LPF si-a facut treaba
Observ ca Liga, prin comisiile ei incepe sa-si faca treaba corect. Suspendarile date lui Mihai Stoica si Rapidului sint corecte si au rolul de a indrepta situatia pe viitor. S-a judecat in profunzime situatia si s-au luat masuri juste, ciudat insa contrare obiceiurilor din ultimii ani ale acestor comisii. E o bila alba si poate un inceput de drum bun pentru Comisiile Ligii Profesioniste.

Dan Nistor si sutul dat intre picioarele rucarenilor lui

Cred ca Stoica Mihai are dreptate cel putin in cazul unuia dintre jucatorii pe care Gigi Becali i-a cerut insistent in ultima vreme. Adica sa nu-l fi adus la echipa. E vorba de fotbalistul Pandurilor, Dan Nistor. Intimplarea e reala si face proba caracterului acestui jucator. Baiatul e din Rucar, judetul Arges, din gura trecatorii Branului. La echipa din localitate mai sint doi frati cel putin la fel de buni ca Nistor, dar care n-au avut sansa lui. Sa fie vazuti de cineva. Ii cheama Jenaru. Tatal sau o ruda a lor l-a contactat pe Nistor: “ Dane, ne cunosti. Ii stii si tu pe baieti. Nu ne ajuti sa-i iei pe acolo. Sa-i promovam si pe ei. Sa afle lumea de ei.” Raspunsul lui Nistor a venit scurt si de foarte sus: “Unde a ajuns Dan Nistor nu va mai ajunge nici un rucarean” si i-a inchis telefonul. Aoleuuu! Unde ai ajuns, Danute? Vezi poate ajungi din nou la stinele din Piatra Craiului, daca nu-ti reevaluezi caracterul urgent. Daca se mai poate!

Comentarii (119)Adaugă comentariu

Flavius (3 comentarii)  •  25 aprilie 2013, 13:19

PITI TALENT, DAM CU TINE DE CIMENT!

ps: treningul era al secundului, pe nume toni petrea

steaua (1 comentarii)  •  25 aprilie 2013, 15:15

foarte bine punctat! bravo!

jiji4 (21 comentarii)  •  25 aprilie 2013, 19:08

Presa bolșevică e în continuare cu tunurile pe Steaua. Canonada se întețește pe măsură ce ne apropiem de titlul 24. Ziariștii-tonomat dau în clocot. Alo, lăsați-o mai ușor, bre, că faceți icter!

Blaustein (7 comentarii)  •  25 aprilie 2013, 22:18

@Decebal Radulescu
De ce colegii dumneavoastra sterg toate comentariile in care este atacat Mihai Stoica?! De fiecare data cand scriu ca memeu baga strambe, lucreaza jucatorii pe la spate, da fuga cu pîra la patron, ca jucatorii adusi de el sunt tratati preferantial MI SE STERGE comentariul!!!? Nu injur, nu jignesc si nu fac remarci xenofobe, rasiste, religioase… Stiu ca are prieteni peste tot prin presa, dar totusi…este exagerat…fata de ce am scris eu, pot spune ca in acest articol se matura pe jos cu memeu, iar articolul este acceptat 🙂

Gabriel Bratu (7 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 12:57

Domnule Radulescu, v-ati grabit sa laudati Liga :)) „Desteptii” de acolo tocmai ce i-au redus la doar o luna pedeapsa aplicata initial lui Mihai Stoica (6 luni).

radu (9 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 14:52

Decebale, tu nu ai cum sa vorbesti despre personalitate, lasitate, umilinta……primul cuvant nu-l cunosti, iar celelalte doua reprezinta perfect „munca” ta cotidiana.

marin (2 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 16:16

radulescule, bine a zis cine te-a catalogat drept un „reporter nesportiv”.
mai adaug si eu: daca „penibilul” ar trebui sa poarte un nume, in mod sigur acesta ar fi „decebal radulescu”! …… si noroc ca prostia nu te doare?!

Vasi (1 comentarii)  •  26 aprilie 2013, 22:19

Esti penibil. Din nou. Scrii sec si scurt. Cica esti la obiect. Asa o arzi in ultima vreme. Te-ai maturizat ca gazetar. Asta crezi.
Din fericire, doar tu.
Sper ca observi ca scriu si eu idei scurte, ca ale tale. Genul allegro. Sper ca stii ce-i ala.

Imi doream sa nu deschid articolul tau, dar titlul m-a atras. Din pacate, nimic din ce ai scris in articol nu are o baza reala. Esti slab. Si limitat.

Stoica Mihai. Asa-i scrii numele astuia? De ce? Sa fii dur? Sa fii rece? Nu-ti mai da spaga? Sau pentru tine nu a mai ajuns cascavalul? Vorbesc in termenii tai. Golanesti. Asa iti mai place sa o arzi. Tipul de om care are are „scoala vietii”. In realitate, unii dintre noi stim cum esti defapt.

Esti slab. Esti limitat. Si-l copiezi pe unu’ mai batran ca tine. Stii tu care. Ala grizonat, de vorbeste mult. Alt penibil. Dar nu mai mare ca tine.

Stima.

pescarul.amator (1 comentarii)  •  27 aprilie 2013, 18:04

aoleu ce se mai agita oile, nu cumva sa scrii ceva de mimi sau de stapanul lor becali ca incep sa comenteze. ba oi inepte, slugi umile, va curge scuipat din bot de inteligenti ce sunteti, voi, o gloata mizera care vine le meciurile unei mizerii de echipe cu rezultate false, imi faceti sila, duceti-va la palat ca va da becali bani de aurolac

Mihai (10 comentarii)  •  27 aprilie 2013, 21:08

Mimita e tare frate!!! Treaba cu incinerarea trebuie inregistrata la OSIM, sa stie lumea ce mare cretin este jiji cu un asemenea angajat!!! BeeeeeHeeeeee!!!!!

Petrini (1 comentarii)  •  28 aprilie 2013, 8:53

Bravo Vasi!

gabriel (1 comentarii)  •  3 mai 2013, 21:11

Vasi si Steaua1986forever au dreptate. esti jalnic maestre. Macar asteapta pana revine craciunescu la CCA

un simplu om (1 comentarii)  •  7 mai 2013, 15:31

Pentru tine este o mandrie sa vezi ca nimeni nu te suporta. eu de exemplu cand esti invitat intr-o emisiune schimb programul. cel mai tare moment a fost atunci cand ai fost lovit cu mingea in cap.

Stoica Mihai (1 comentarii)  •  11 mai 2013, 0:09

Hai ca ati retrogradat! De la anul o sa te scoli cu noaptea in cap sa vezi „Farmecul Vietii” jucand cu Slobozia si Berceni! Daca iti uiti semintele ai de unde sa faci rost. Sunt sigur ca ciorile or sa lase nemancate cateva prin balariile Baraganului.

FLORINELO (4 comentarii)  •  17 mai 2013, 11:52

Meciul Steaua – Viitorul Constanta este blocat la 90 % din casele de pariuri ! S-a pariat masiv pe victoria Viitorului la toate casele de pariuri ! S-au pariat sume enorme !…. Reghecampf loveste din nou

Mike (1 comentarii)  •  15 iunie 2013, 20:48

@dr Jivago, eu ii dau dreptate autorului articolului, nu inteleg opinia dv … cred ca mai degraba ati oferi ceva argumente decat sa criticati fara noima…

maximuspqr (10 comentarii)  •  17 iunie 2013, 15:29

Acum nu dezvalui culisele plecarii lui Stanciu de la Steaua? Nu mai scrii nimic ? Despre Hagi, Popescu? Oameni care au facut cinste fotbalului si Romaniei, dar o jagardea ca tine vomita ineptii si mizerii despre ei…
Muila, singura mea problema este ca m am inselat in privinta ta, mai citeam uneori ce postai si era ok, cind erai cu stucan la gsptv chiar va apreciam, mai ales pe tine, credeam eu ca esti altfel, dar cu timpul m ai convins ca esti un mizerabil. Poate iti este greu sa crezi ca eu stelist fiind, sint realist si nu ma deranjeaza criticile , poate nu crezi dar fac parte dintre cei ce isi fac un obicei din a citi ziarul de sport si imi doresc sa citesc despre sport si editoriale de calitate, apreciez un rapidist ca Stanca, Pitis , antrenorul Rada sau Nae Manea, apreciez dinamovisti ca Dinu, Multescu, Andone si in general sportivi sau oameni de calitate, toti avem plusuri si minusuri, important este sa avem mai multe plusuri si minusurile sa nu fie esentiale. Esti adult, probabil casatorit si cu copii. Cum ii educi, ce le spui? Critici pe jijinio, borcea etc, pentru timpeniile lor si pentru lipsa de educatie, dar tu la tine nu te uiti? Esti mai rau si mai periculos decit mizerabilii pomeniti, pentru ca tu ai si inteligenta…
Rusine sa iti fie , esti mic, dusmanos, sarac si prost!

maximuspqr (10 comentarii)  •  20 iunie 2013, 11:29

Scuze pentru cuvintele „inferioare”(de la Dumitrecu citire) eram suparat si m am gindit ca nu postezi, ma gindeam ca ramine intre noi:))
Chiar sint surprins, ori nu ai fost atent la ce am scris ori chiar iti asumi si bune si rele.
Imi mentin totusi parerea, esti subiectiv si uneori iti folosesti calitatea de ziarist pentru „razboaie”personale. Pina una alta,”decit respect” pentru lipsa de cenzura.

andrei (2 comentarii)  •  2 iulie 2013, 19:44

Nu spunea MM prin primavara ca jucatorii Stelei sunt controlati antidoping inainte de fiecare meci din Europa League?
Cum se face ca UEFA a anuntat zilele astea ca din sezonul care va incepe se va proceda la aceste controale?
Sa intelegem ca MM a mintit??

Comentează