Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Instigatorul la violenţă Stoica Mihai. Suspendaţi-l!

Ca să scapi de puroi, adică să se vindece o rană, trebuie să chiuretezi buboiul, mizeria. Asta trebuie să facă LPF zilele astea. Comisiile de la LPF, dar şi Jandarmeria. Omul care a pornit, de fapt şi de drept, tot […]

luni, 15 aprilie 2013, 2:33

Ca să scapi de puroi, adică să se vindece o rană, trebuie să chiuretezi buboiul, mizeria. Asta trebuie să facă LPF zilele astea. Comisiile de la LPF, dar şi Jandarmeria. Omul care a pornit, de fapt şi de drept, tot acest scandal de la Rapid Steaua a fost Stoica Mihai, zis MM. Din senin l-a atacat pe Daniel Pancu. Au urmat apoi declaraţii instigatoare la adresa suporterilor rapidişti, fără ca aceştia să-l atace în vreun fel. N-au făcut-o, culmea, nici aseară, în Giuleşti! Am fost acolo! L-au ignorat pînă în minutul cu scandalul. Pe care tot el l-a provocat. Au fost doar cîteva fluierături la adresa lui la începutul partidei, cînd a venit cu un mers stupid, de-a dreptul stupid, către banca de rezerve. Atunci l-am auzit pe Ioan Becali exprimîndu-şi indignarea faţă de gesturile lui Stoica: „Instigi la violenţă”, i-a strigat el, în timp ce Iordănescu a făcut cu mîna cu un gest a lehamite în direcţia lui şi a spus: „Ăsta n-are faţă de conducător niciodată”.

Deci, corect ar fi ca Liga să-l judece în primul rînd pe Stoica Mihai. El trebuie suspendat şi sancţionat pecuniar pentru ce a făcut. Asta dacă LPF chiar vrea să facă ordine. Apoi Rapidul, fireşte!

El dă tonul
 Pentru că nimeni n-avea voie să intre pe teren să-i despartă pe jucători. Cu atît mai puţin Stoica Mihai. Se poate observa că e primul care fuge spre locul incidentului, însoţit de bodyguarzii lui Becali. Repet, pînă atunci suporterii nu-l băgaseră în seamă. Nu ştia cum să facă să iasă în evidenţă. Aici ar mai fi de făcut o observaţie. Cum a permis observatorul de joc sau în ce calitate bodyguarzii lui Becali au stat pe banca de rezerve a Stelei? Trebuie să avem un răspuns. Altfel, la începutul jocului, observatorul de joc era plin de exces de zel. În fine. Oamenii ăia, adică bodyguarzii, n-au nici o vină. Ei îşi fac meseria. Îi cunosc. Mai grav este că unul ca Stoica Mihai le riscă libertatea. Şi Fane Dediu, garda de corp a lui Becali, ştie cel mai bine asta. Şi o palmă dacă dă cuiva, riscă enorm. Dar ei am văzut că mai mult au încercat să-l astîmpere pe Stoica Mihai decît să atace pe cineva. Şi bine au făcut.

Discuţia mea cu Aron Huzu
La marginea terenului de joc, fostul mare arbitru mi-a mărturisit: „Am vorbit cu brigada de arbitri. Am mare încredere în băieţii ăştia. Totul va decurge bine. O să vedeţi. Un singur lucru  i-am rugat ferm,  să termine meciul pe teren.” Atenţie, lucrul acesta mi l-a spus Aron Huzu înainte cu o jumătate de oră de începerea partidei. I-am răspuns: „Dacă Stoica îşi vede de treaba lui, aşa va fi!”

Ce le reproşez suporterilor rapidişti
Că după scandalul din minutul 82 s-au luat de familia lui Stoica Mihai. Scandări la adresa fiicei acestuia. Nu avea legătură cu subiectul. Nu era un război cu fiica lui. Nu trebuie amestecate lucrurile! Unde se ajunge aşa? Stoica Mihai e un instigator. Sînt de acord. Dar răfuiţi-vă cu el. Plătiţi-i poliţe isteţe, fără violenţe verbale sau fizice, aşa cum aţi făcut întotdeauna. Dar nu aşa!

Ce mi-a plăcut la galeria Rapidului
Pînă la urmă nici măcar mascota din cutia de carton n-a existat. Şi foarte bine că s-a produs ironia doar în presă şi n-aţi realizat-o şi pe teren. Îşi făcuse deja efectul. Aţi fost de o mie de ori mai inteligenţi ca Stoica Mihai. Aţi evitat momentele tensionate. Pînă la iscarea scandalului, practic n-ai ce să le reproşezi. Şi au mai avut un moment de vulgaritate, dar care a avut rolul de a taxa în profunzime fuga Stelei de pe teren şi care, de ce să nu recunosc, pentru că nu vreau să fiu ipocrit, a produs un zîmbet scurt pe faţa celor prezenţi. Tot stadionul striga la un moment dat: Fetelorrr, Fetelorrrr! Asta ca să nu reproduc exact ce s-a strigat. Oricum atmosfera pe Giuleşti e unică. Asta e clar. Dacă Steaua e campioana incontestabilă la fotbal, Rapid e campioana unei mari iubiri a acestei ţări. Mai rar ca în astfel de situaţii suporterii să fie în aşa mod alături de echipă. De fapt, n-am văzut asta niciodată. Dar şi jucătorii, flămînzi, s-au chinuit şi le-au făcut o bucurie.

Reghe, dacă eşti bărbat, recunoaşte! Ceai sau altceva? Şi recunoaşte că ai şi provocat.
E o invenţie la fel de murdară că lichidul aruncat spre Reghecampf ar fi fost urină. Era ceai. E mizeria scoasă de Gigi Becali, cel care ar fi vrut să mai ia trei puncte la „masa verde”. Ca acum cîţiva ani. Altfel, gestul urît şi condamnabil, dar făcut în urma provocărilor venite de la antrenor. Pe imagini se vede foarte clar cum Reghecampf le răspunde fanilor care va fi scorul, dar fluturînd şi degetul mijlociu. Consider ciudată reacţia antrenorului pentru că în toată săptămîna premergătoare a avut cel mai echilibrat discurs, pentru care merită toate laudele.

Despre joc
Cred că astfel de meciuri trebuiau să fie în Liga 1. Aşa ca altădată. Numai că, e clar, sărăcia ultimilor ani din fotbalul românesc a dus la discrepanţa asta dintre echipe. La un campionat atît de slab. Cred că, aşa cum am mai spus, dacă la Dinamo, Rapid, Vaslui, CFR Cluj şi altele nu erau sărăcie, la unele, şi scandaluri, la altele, altfel arăta podiumul Ligii 1. Asta fără a le ştirbi în vreun fel din merite jucătorilor şi antrenorului Stelei. Doar ei merită toată lauda. Pentru că Rapid a jucat aseară cu stomacul gol, dar cu inima alături de suporteri şi invers.

Comentarii (515)Adaugă comentariu

boby (6 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 21:40

Mihai Stoica asta zis Mimi este un derbedeu! Nimic mai mult decat un derbedeu frustrat. Nu vad nici o calitate la acest personaj de desene animate. Abia astept clipa cand o sa-l puna cineva la punct la fel cum a fost pus la punct Gabi Safta cu ani in urma. Astfel de personaje care o cauta cu lumanarea si-o merita. Nu am nici o treaba cu Rapid sau cu galeria Rapidului.

radu (9 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 21:59

decebal la geamgerie!

si asta te deranjeaza, mai corsicanule? si pe asta il stergi?pana acum ai sters jumatate din comentarii….

prin articolul asta ai reusit sa ni-l faci din nou simpatic pe mm…nu credeam ca asa ceva e posibil….pai mm e barbat fata de tine, macar pt cum la pus la punct pe „verisorul” tau corsican

in rest, ramane cum am stabilit, asta nu articol, e instigare la violenta, e apologia tiganiei pe stadioane.

radu (9 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 22:00

l-a pus la punct, evident….

GOLOMBIOSCHI ILIE (26 comentarii)  •  19 aprilie 2013, 9:25

Cel putin la unele meciuri si pe unele stadioane la intrare ar trebui sa fie verificat gazul din brichete. Cele fara gaz confiscate.

17 Nentorae Tiranicioiu (14 comentarii)  •  19 aprilie 2013, 10:40

mai baieti, sint stelist.
cine se mindreste si apara „specimenele” din tribuna?
Autorul se delimiteaza clar, stie ca nu-i vrea nici un investitor, ca se autodesfiinteaza daca continua asa.
Decebal il ataca pe drept pe MM. Cam dur dar asta tot nu intelege nimic. Un mare conducator ar fi felicitat personal fiecare jucator la intrarea pe teren. S-ar interesa daca jucatorii au bani pentru familie si ar incerca sa ajute. Ar lasa orice jignire, caci Rapidul e la pamint. Daca situatia ar fi fost invers, putea din partea mea si sa se imbrace in negru si sa planeze deasupra stadionului. Dar asa, fara solidaritate, azi dispare Rapidul, miine Dinamo, Vaslui, U Cluj si apoi noi, iar pe unul caCopos, Nicolae Banicioiu, Crinisor si Pontalica o sa-i doara in fund.

FRF, Ligile, Televiziunile si toti stelistii ar trebui sa faca ceva, sa plateasca cit de cit baietii de la Rapid, ca sa joace cu interes tot campionatul. Greva nu, din respect pt suporterii de toate culorile. Pancu ar trebui sa nu-l mai bage in seama pe Copos si sa faca ceva pe legea care ii permite sa declare un buzunar insolvent cind mai are si altele doldora, sa constientizeze ca au ramas singuri. Bani facuti cu functii UTC, PCR, Rapid si FSN. Se da rotund, cu „imperiu financiar”, zice ca are grije ca voi sa aveti unde sa munciti, cind toata lumea il vede planind deasupra stadionului in locul lui MM.

PS daca dispare si Rapidul, Copos si Publicul sint vinovatii. Nu Steaua si MM.

BrownBear (1 comentarii)  •  19 aprilie 2013, 15:23

Intr-un mediu fotbalistic civilizat, acest individ ar fi fost interzis pe stadioane in momentul in care a lovit un suporter stelist (culmea) acum cativa ani. Din pacate la noi cuvantul civilizat este un vis.

Gicu (10 comentarii)  •  19 aprilie 2013, 18:17

Foarte multi se fac ca nu pricep ca nu exista justificare pt ce se intimpla de cite ori suporterii giulesteni sunt prezenti. Incidente similare s-au intimplat inclusiv la partide la care Steaua sau Stoica nu erau implicate. Care era scuza atunci? Iar cei care spun ca sunt curati, bine-crescuti si cu educatie oare ce au de spus despre aruncatul obiectelor pe teren, despre scuipaturi si pungi cu urina, sau despre injuriile fara sfirsit.

Poli (2 comentarii)  •  19 aprilie 2013, 19:25

@BrownBear, da, asa e, Intr-un mediu fotbalistic civilizat, acest individ ar fi fost interzis pe stadioane, dar nu doar cei ca el ci si salbaticii care intra de obicei pe giulesti si nu in ultimul rand jurnalistii ca acest Decebal Radulescu ar trebui interzisi in media indiferent de functie pentru ca nu e posibil sa dai intr-o singura persoana cand de fapt principalii vinovati sut cei pe care el ii apara.

ucluj2011 (22 comentarii)  •  19 aprilie 2013, 19:26

Cei care nu sinteti deacord cu cele scrise de Dl. Decebal Radulescu , chiar nu ati inteles nimic si nu aveti habar de fenomenul fotbal.

panion44 (3 comentarii)  •  20 aprilie 2013, 6:06

dupa ce am citit toate comentariile la acest articol am observat ca 99 la 100 dintre stelisti sunt obiectivi ei remarcand ca meme a instigat intradevar iar 99 la 100 dintre rapidisti vad doar instigarea lui meme ei neavand vreo vina ptr ce s-a intamplat… din asta se vede diferenta de calitate dintre suporteri,stelistii pot sa-si asume greselile proprii pe cand la rapidistii ei se considera niste ingeri…daca nu ar exista meme ei ar fi cei mai cuminti suporteri din lume…domnule radulescu esti cel mai subiectiv ziarist diin romania,mai jos de atat nu se poate…e ultimul articol care ti-l citesc si promit ca si la tv o sa schimb canalul cand apari…vorba unui scriitor celebru dvs nu meritati nici scuipat…

gogUsuporterU (16 comentarii)  •  20 aprilie 2013, 10:18

Aloooooooooo!Campioana unei mari iubiri a fost,este si va fi STIINTA CRAIOVA!Pe Giulesti e tiganie,Mimi e o curva masculina dle Decebal!Sanatate,forza Stiinta!

AMICII STELEI (1 comentarii)  •  20 aprilie 2013, 13:04

Paranoicul zice ca 1+1=3 !!! Si nimeni nu-i poate scoate din cap treaba asta !!! Schizofrenicul STIE ca 1+1=2 … dar il ENERVEAZA !!! Domnule carcotas ratat Radulescu Dece(bal ?) fi, te rog, mai calm si nu te mai enerva asa de tare, ca o sa ti se ridice pana si colesterolul nu numai tensiunea … pe bune !!!

maximuspqr (10 comentarii)  •  21 aprilie 2013, 20:51

Radulescu Decebal,vad ca te au scos de pe gsp, sigur asta ai meritat, nu iti ramine decit sa faci pe martirul, pe neintelesul, pe victima si sa il cauti pe stucan si sa plingeti unul in bratele celuilalt, vomind diverse „dezvaluiri”, anchete si alte mizerii.
Cind majoritatea celor ce au comentat, au condamnat articolul vomat de tine si ti se spune clar ca esti instigator la violenta si ca ce ai scris este o mizerie si un atac la MM, tu vii cu lamuriri penibile si spui ca sint stelisti contestatarii. Asa si?
Radulescu Decebal, ai curajul si demnitatea de a recunoaste ca ai dat cu bita, rau, rau, rau, altfel, premiul din 2005, nu se justifica si eu personal, asa stelist cum sint cred ca a fost obtinut pe merit.
Pace!

maximuspqr (10 comentarii)  •  22 aprilie 2013, 0:49

Radulescu Decebal, am citit „Da ti roba jos! N o meriti” si am ramas masca!
Pai rudi ala nu era si el un minunat suporter de vreun fel ,care saracul a fost instigat? Dar ala din frumoasa galerie a Petrolului care l a pocnit pe Galamaz, nu era si el ironizat de MM?
Ultima data cind imi mai spun parerea, mi ar placea sa mai si raspunzi si mai ales sa nu cenzurezi aiurea postarile. Am intrebat daca ai fi multumit dupa ce iti lovesc sotia, copii si iti torn in cap citiva litri de ceva, unii suporteri stelisti ar da vina pe tine, ca tu m ai instigat si ar spune ca eu sint spectaculos, fidel si adevarat suporter, ca nu trebuia sa te si injur si ca solutie, ar fi foarte bine sa te suspende jandarmeria si mai stiu eu cine, sa nu mai instigi si sa provoci.
Cineva spunea ca vomiti asemenea teorii si ataci Steaua, pe motiv ca are foarte multi suporteri si asa te simti bagat in seama.Are dreptate!
Pace!

rapace (2 comentarii)  •  27 aprilie 2013, 20:07

Domnule autor, am urmarit acest meci de acasa si desi nu am auzit chiar toate scandarile si nu am vazut imaginea de ansamblu a tribunelor ma ingrozit ce se scanda acolo si ce imagini de cosmar erau. Rivalitati? Galerie frumoasa? Pubilc civilizat? mai lasati valiumul. Mai degraba: Spitalul Noua, Lumea aTreia, Vandali… Dar o mare parte de vina o aveti chiar voi ziaristii, toata saptamina dinaintea unui astfel de meci , din lipsa de subiecte reale, intocxicati cu tot felul de declaratii ale unor specimene mai mult sau mai putin sanatoase. Apoi dupa meci tot voi veniti si va mirati „cum este posibil asa ceva domle in Romania secolului 21”. Sa fiu sincer voi sinteti IPOCRITI aici. lol sa ai viata frumoasa:))

Comentează