Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Copiii şi „Fiara”

Vă vine să credeţi că Lăcătuş are 49 de ani?

N-am fost niciodată fanul lui Lăcătuş. Nu a fost, pur şi simplu, pe stilul meu, atît cît înţelegeam fotbalul în anii în care l-am prins în activitate. L-am respectat […]

duminică, 7 aprilie 2013, 9:40

Vă vine să credeţi că Lăcătuş are 49 de ani?

N-am fost niciodată fanul lui Lăcătuş. Nu a fost, pur şi simplu, pe stilul meu, atît cît înţelegeam fotbalul în anii în care l-am prins în activitate. L-am respectat ca jucător, l-am admirat şi i-am apreciat calităţile, dar nu mai mult de atît. Nu vorbesc despre erorile „Fiarei”. În atîţia ani de carieră înfierbîntată, excesele potenţează de multe ori caracteristicile simbolului. Ce mă pune pe gînduri e realitatea contabilizată sumar: Lăcătuş a împlinit 49 de ani!
Lui Hagi îi stă bine uşor cărunt, Răducioiu îmbătrîneşte cu surîs la o „naţională” de juniori, dar în cazul lui Lăcătuş mi-e imposibil să accept aniversarea aceasta! Năvalnic şi şuierător, l-am crezut mereu înfipt în aerul dintre contraatac şi tackling: cumva dăruit tinereţii şi deopotrivă purtător al vitezei şi prospeţimii ei. Să repetăm: Lăcătuş, 49 de ani!

Antrenorul Lăcătuş a bifat deja 9 echipe de club ca „principal”. Fără mari performanţe, cu o atitudine în care colţii s-au transformat în răbdare, uneori poate şi în ezitări. Dar locul lui Lăcătuş, aş îndrăzni să cred, e tot aproape de gazon. După 2-2 cu Ungaria şi 0-4 cu Olanda, meciuri în care ne-au lipsit multe, dar, înainte de orice, n-am avut mîndria tricoului şi răutatea fotbalului, îl văd pe Lăcătuş în jurul reprezentativelor de copii şi juniori. Poate nu selecţioner, dar consilier, director tehnic, un psiholog fără diplomă, dar cu rănile crampoanelor şi trofeele cîştigate pe post de doctorat.

Nu împărtăşesc ideea că talentul dispare în aceste vremuri la nivel de copii şi juniori. Sînt probleme de organizare, de selecţie, lipsesc unele cărămizi esenţiale din piramida formării. Dar talent este fără să vrem şi oricît ne-am împotrivi, din fericire. Însă nu văd, aproape nicăieri, cuvîntul acela pe care-l rostesc fotbaliştii şi antrenorii în faţa camerelor cînd n-au cu ce umple timpul dintre două întrebări de reporter: „dăruire”. Şi nu accept drept argument domnia banului. Sînt oameni care şi în bogăţie înţeleg să alerge şi să cadă.

Dăruirea ţine foarte mult de educaţie. Din fotbalistul Lăcătuş au rămas şi vor rămîne multe, dar în paradisul amintirilor, chipul său se va linişti pentru generaţiile viitoare în dreptul cuvîntului „dăruire”. Asta e datoare „Fiara” să transmită şi asta aş spune că sînt datori să ceară cei plătiţi pentru idei utile în fotbalul românesc: dăruire la baza piramidei.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

m68 (25 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 10:00

LA MULTI ANI LACATUS!! MULTUMESC PENTRU TOATE BUCURIILE PE CARE MI LE-AI FACUT . MULTUMESC PT CA DATORITA TIE NR.7 ARE UN CORESPONDENT.MULTUMESC .LA MULTI ANI!!.

Randul de Sport (23 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 11:53

Frumos spus!

Gogoy (2 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 11:54

Nu ştiu ce criteriu îl tine pe emil săndoi antrenor la tineret.La fel şi pe răducioiu,dar FIARA ar trebui să fie antrenor la tineret .

alexu (14 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 13:57

Lacatus nu o sa fie niciodata antrenor la loturile nationale cat timp avem conducerea asta. In afara terenului este un adevarat gentleman (chiar va provoc sa gasiti ceva cu iz de scandal despre Marius Lacatus, in afara gazonului). Lacatus si-a calcat destul pe demnitate sa antreneze echipa lui de suflet, Steaua. I-a suportat destule ciobanului analfabet. Nu il consider un antrenor atat de slab pe cat zice lumea, ba chiar e unul ghinionist (cat a ratat Steaua in meciul cu Dinamo cand s-a pierdut titlul in ultima etapa, este absolut incredibil). Locul lui Marius Lacatus este in istorie si doar atunci cand o sa se termine circul din jurul nationalei, cand o sa vina o conducere noua cu un proiect serios, abia atunci o sa-l mai vedeti pe Lacatus. La multi ani Marius Lacatus, pentru toata suflarea stelista tu esti..Steaua!

cristian (1 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 14:20

RESPECT SI LA MULTI ANI,si sper sa ne bucuri in continuare cu rezultate macar egale ca antrenor cum ai fost ca jucator , aceste cuvinte cred ca evidentiaza mai mult decit pare la prima vedere,si sint de acord cu Gabriel,nu stim sa ne folosim calitatile adevaratilor luptatori ,nu avem simtul unui mare conducator .
Un mare admirator si fan al echipei STEAUA-ROMANIA,
si un vecin al FIAREI,in Comunitatea Valenciana.
Cu mare respect,
CristiaN

Xbotz (3 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 14:49

Marius Lacatus va fi mereu un simbol pentru fotbalul romanesc.A fost clar cel mai devotat jucator roman din istorie.A fost adus la Steaua dupa un santaj PCR dar a ajuns sa fie unul dintre simbolurile celui mai mare club din Romania.Ca jucator a fost exceptional,peste toti jucatorii romani care sunt astazi in activitate.Sa speram ca nu a renuntat de tot la fotbal si va ajunge si un mare antrenor,poate chiar cea mai emblmatica figura pentru fotbalul romanesc din istorie!La multi ani!

degeaba (3 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 15:25

Probabil ca nu vei citi si nici nu ma mira acest lucru. cred totusi ca inainte de a incepe sa scrii despre cineva pe care nu il cunosti ar trebui sa te gandesti bine inainte . Nu este pe stilul tau dar care este stilul tau ????

degeaba (3 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 15:32

Fata de Lacatus cu bune si cu rele ca orice om nu cred ca esti persoznz care are dreptul sa spuna ceva asa ca atunci lasa-ne. daca ai fi trait in Ghencea meciurile cu Anderlecht sau cu Sparta praga sau chiar cu Lahti ai avea poate dreptul la o fraza fata de acest idol. Din pacate in Romania toate RAMALE au dreptul sa se exprime si tu esti o dovada vie a acestu fapt . Nu sunt dur cu tine , nu insemni nimic fata de Lacatus. Trebuie sa te obisnuiesti cu asta si stiu ca este greu . Iti doresc sincer mult succes in continuare si un pic de inteligenta ( iti lipseste mult din pacate ) dar incearca sa scrii ( cu doi de ii ) despre lucrurile pe care ( nu este o greseala dar trebuie sa ma adaptez la nivelul tau ) le cunosti MACAR. In rest numai ( probabil ca te asteptai sa scriu nu mai ) de bine; pot sa iti spun cu mana pe inima asa cum am spus-o si dup revolutie : Adio, ba

degeaba (3 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 15:33

Ramale ( scuze) = Ramele

Freddy RE (6 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 15:53

Lacatus e foarte bun oriunde, atata timp cat nu e la Steaua…

Catalin B. (2 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 18:40

Domnilor, unii sunt facuti sa fie jucatori foarte buni, ca in cazul lui Lacatus,Hagi,etc. Insa daca vorbim de antrenorat, haideti sa fim realisti; nici Lacatus nici Hagi nu au demonstrat nimic pana acum… Prin urmare, nu i-as pune la baza piramidei ca selectioneri ,pe nici unul dintre cei doi; cosilieri,poate, cu tot respectul pentru activitatea lor fotbalistica.

Dany (3 comentarii)  •  7 aprilie 2013, 21:42

Doare dar ca dinamovist sa recunosc dar mi dor de, fiara, de ambiția lui si viteza el a fost un actor in acele meciuri Dinamo Steaua toți cei de pe teren erau in anii 90 buni actori. Știm noi cate 11metri a scos. Multă sănătate pentru un 7adevarat

floou (1 comentarii)  •  8 aprilie 2013, 6:01

cine putea zice mai bine…..nu ai fost niciodata fanul lui LACA ….. ASA CA NU AI DREPTU SA VORBESTI DE LACA…..LA MULTI ANI!!!!

arh.Gheorghe Petrescu (112 comentarii)  •  8 aprilie 2013, 7:18

LA MULTI ANI CU SANATATE SI NU UITA SA TE IMPLICI IN FOTBAL. TINERII, AU CE INVATA DE LA TINE. SUCCES SI NUMAI REUSITE IN VIATA TA DE FOST MARE SPORTIV AL STELEI. HAI STEAUA!

BandiT (1 comentarii)  •  8 aprilie 2013, 7:23

La multi ani , Lacatus!
Respect!

Florin (3 comentarii)  •  8 aprilie 2013, 8:59

sincer,jucator ca Marius Lacatus nu vom m-ai avea parte.

seba (66 comentarii)  •  8 aprilie 2013, 17:08

doamne, hagi si lacatus au 49 de ani? nu prea-mi vine sa cred.
nu pot sa zic ca stiu cum juca lacatus. am insa cateva repere din cariera lui. golul din penalty de la sevilla, dubla cu urss de la copa del mondo (primul mondial vazut de mine), cateva faulturi urate si unele povesti despre trucuri pe care le aplica adversarilor, revenirea in tara si niste meciuri foarte frumoase facute de steaua, condusa in teren de lacatus, la sfarsitul anilor 90. si inca ceva: emblema stelei si scandarile galeriilor adverse la adresa lui :P.
nu cred sa fi fost in romania fotbalist mai iubit de proprii suporteri si mai injurat adversari. ce-i drept, cele multe dintre injirii fara rautate, mai mult de atmosfera, de amuzament. in aceasta privinta, poate doar mutu, daca ar fi evoluat in campionatul intern, sa-i fi egalat aceasta performanta.

Razvan (1 comentarii)  •  8 aprilie 2013, 23:03

Marius e un exemplu pentru orice fotbalist. Ce n-as da sa-l vad pe Torje la 23 de ani jucand cu rautatea lui Marius. Nu facand plonjonul de la golul 3 din meciul cu PSG ci doar jucand cu rautatea lui. Aici ai dreptate, Laca a fost unic si prin aceasta rautate a lui. La multi ani Marius, te iubim neconditionat!

Cititor (27 comentarii)  •  9 aprilie 2013, 8:16

Jos palaria in fata lui Laca jucatorul. Din pacate a vrut sa fie antrenor ceea ce nu a reusit decat la nivel de mediocritate,valabil si pentru Hagi. Presa in dorinta neghioaba de a-i plati polite credinciosului si-a batut joc de ei considerandu-i antrenori. La mintea lor cam putina au si crezut, cine nu crede cand este ridicat in slavi ? La multi ani Marius !

provincialul (2 comentarii)  •  9 aprilie 2013, 8:55

d-le berceanu, cand tii cu dinamo, n-ai cum sa intelegi fotbalul: intelegi doar arbitrajele!!!

Kriticon (161 comentarii)  •  9 aprilie 2013, 17:58

@Cititor,
Jos palaria in fata lui Laca jucatorul. Din pacate a vrut sa fie antrenor ceea ce nu a reusit decat la nivel de mediocritate,valabil si pentru Hagi. Presa in dorinta neghioaba de a-i plati polite credinciosului si-a batut joc de ei considerandu-i antrenori. La mintea lor cam putina au si crezut, cine nu crede cand este ridicat in slavi ? La multi ani Marius !
„Jos palaria”si in fata comentariului tau!
La multi ani,Laca!Mi-a placut spiritul tau de luptator,mai putin injuriile,scuipatii si ologirea adversarilor,dar sa zicem ca fac parte din acelasi spirit…

Vasile (1 comentarii)  •  10 aprilie 2013, 14:28

Felicitari pentru articol. La multi ani Lacatus !

Comentează