Arhiva

Toate articolele
Cele mai noi articole de Arhiva
De cînd îl știu

Vara lui 1987. Radio București difuza lunea o emisiune de sport, “Magazin sportiv”, o retrospectivă a săptămînii precedente. Acolo, de ceva vreme, Ovidiu ținea o rubrică. În vara aceea, după Wimbledon, a recitat, cu vocea sa joasă și gravă, o […]

...

Ponta a vrut să se folosească de imaginea lui Halep în campanie, dar ea l-a refuzat

Mai întîi știrea, fără comentariu. În perioada 2-16 noiembrie, prim ministrul Victor Ponta a făcut presiuni la Simona Halep pentru un meci de imagine. Schimbul de mingi ar fi urmat să aibă loc la clubul Stejarii, care aparține omului de […]

...

Reunirea de la Rahova

Ieri, de ziua lui Gică Popescu, Hagi i-a strîns și au mers la Rahova. Pe Stelea și pe Didi, pe Dumitrescu, pe celălalt Ilie, „Cobra”, pe Gâlcă, pe Gabi Balint. Plus Chivu, cel care va putea spune peste ani că […]

...

Revoluție în fotbal declanșată de comentatorii TVR! » Iată 10 informații care vor bulversa Universul :)

FIFA a decis să-i introducă pe cei 8 comentatori TVR în albumele Panini. Mario Balotelli a anunțat pe Twitter că oferă 4 Bocanaci și 3 Mihoci pe un Șelaru. Celebrul comediant american Dave Chappelle a declarat că a ajuns la […]

...

Ion Țiriac, bomba nucleară și o demonstrație de meserie

Sînt 12 ani de atunci. Un interviu cu Ion Țiriac pe tema finalei de Cupa Davis cu SUA, cea de la București, din 1972. Bogdan Enoiu și trupa sa de la McCann au organizat atunci un eveniment superb, „Rejucarea unui […]

...

Vînătorul de comori

În cariera sa, Louis van Gaal a propus fotbalului mare nume de tineri fotbalişti care, între timp, au devenit uriaşi.

Poate că multora li se va părea stranie formula de echipă a Olandei din meciul cu România. Sau, mai bine […]

marți, 16 octombrie 2012, 9:52

În cariera sa, Louis van Gaal a propus fotbalului mare nume de tineri fotbalişti care, între timp, au devenit uriaşi.

Poate că multora li se va părea stranie formula de echipă a Olandei din meciul cu România. Sau, mai bine zis, numărul mare de fotbalişti tineri şi foarte tineri cărora Louis van Gaal le-a găsit locul în modulul tactic gîndit de el. Nu este însă doar un episod singular, e o caracteristică a acestui antrenor olandez, ajuns la 61 de ani, în a cărui carieră se regăsesc un număr foarte mare de tineri promovaţi.

La 20 de ani, Louis van Gaal era legitimat la Ajax. N-a avut niciodată privilegiul de a-şi construi o carieră de jucător la această echipă. Antrenor era pe atunci românul Ştefan Covaci, care nu i-a dat prea multe oportunităţi. Poate şi de aceea, o dată ajuns pe scaunul lui, Van Gaal a procedat de manieră total opusă. În paranteză fie spus, debutul său ca fotbalist în Eredivisie e legat tot de un român, Mircea Petescu, care antrena pe vremea aceea echipa Telstar.

Van Gaal i-a fost o bună perioadă secund lui Leo Beenhakker la Ajax. Tocmai plecase Johan Cruyff la Barcelona, iar cei doi au preluat echipa din Amsterdam. Era vara lui 1988, iar vedeta „lăncierilor” era Dennis Bergkamp. În 1991, Beenhakker a luat drumul Madridului, ceea ce s-a convertit în marea şansă a lui Van Gaal. dar, veţi vedea mai tîrziu, a multor fotbalişti.

Perioada Ajax
Există o certă confuzie cu privire la anumite nume. Trebuie lămurit din prima faptul că Bergkamp (18 ani), Richard Witschge (19 ani) şi Ron de Boer (18 ani) au debutat cu Cruyff, iar Frank de Boer (19 ani) a făcut-o cu Beenhakker, dar cu Van Gaal ca asistent. Însă apoi au urmat alţii:
Edwin Van der Sar (22 de ani). Teoretic, el debutase cu Beenhakker, însă a fost adus de Ajax la solicitarea lui Van Gaal. Iar sub mandatul acestuia a devenit titular, în locul lui Stanley Menzo.

Michael Reiziger (18 ani). Un meci, de debut, sub mandatul lui Beenhakker. Apoi împrumut la Volendam şi Groningen. Van Gaal l-a readus şi i-a oferit, în sezonul ’94-’95, postul de fundaş dreapta.
Edgar Davids (19 ani). Tehnic vorbind, şi el a debutat cu Beenhakker, pe 6 septembrie 1991, într-un meci cu Waalwijk. Dar fix în acea lună, Beenhakker pleca la Real, iar Van Gaal s-a ocupat de creşterea lui. În acel sezon a jucat 16 meciuri şi a marcat două goluri.
Clarence Seedorf (16 ani). Van Gaal îl debutează la 16 ani şi 242 de zile, convertindu-l, atunci, în cel mai tînăr debutant al Ajaxului.
Jari Litmanen (22 de ani). E o extrapolare, dar faptul că Van Gaal a descoperit în el înlocuitorul perfect pentru Bergkamp merită semnalat. Venea totuşi din fotbalul finlandez, fără nici un fel de expunere la acea vreme.
Mark Overmars (21 de ani). Van Gaal l-a adus de la echipa a doua a lui Wilem Tilburg. În primul său sezon la Ajax a jucat, în toate competiţiile, 40 de meciuri, marcînd 13 goluri.
Finidi George (23 de ani). Van Gaal l-a adus direct din Nigeria, de la echipa Sharks. Nwankwo Kanu (17 ani). A fost adus în acelaşi timp cu Finidi, de la o echipă cu nume imposibil, Iwuanyanwu Nationale, pentru 200.000 de dolari. A jucat 54 de meciuri pentru Ajax şi a dat 25 de goluri, apoi a fost vîndut la Inter, cu 4,7 milioane de dolari.
Patrick Kluivert (19 ani). Zlatan Ibrahimovici îl consideră şi acum idolul lui. Spre deosebire de suedez, care caută cu disperare prima lui Ligă a Campionilor, Kluivert a cîştigat-o în sezonul său de debut, 1994-1995, marcînd şi golul din finala cu Milan.
Cei de mai sus sînt numele cele mai importante. În cei 6 ani de mandat la Ajax, Louis van Gaal a propus şi alte variante, Musampa, Silooy, Bogarde, care n-au avut apoi acelaşi succes.

Prima perioadă la Barcelona
În 1997, Louis van Gaal pleacă la Barcelona. Găseşte un club în criză de nervi, după două despărţiri traumatizante pentru suporteri, a lui Johan Cruyff, în 1996, şi a lui Ronaldo, brazilianul, în vara lui 1997. În cele 3 sezoane din prima aventură catalană, Van Gaal a fost foarte puţin iubit, deşi a adus clubului două titluri în primii doi ani. Asta în principal urmare a obsesiei sale de a umple lotul de olandezi şi, în mai mică măsură, de brazilieni, ceea ce, după perioada Cruyff, nu le-a picat deloc bine pretenţioşilor catalani. Cu toate acestea, de această perioadă se leagă cîteva nume propulsate în fotbalul mare.

Xavi Hernandez (19 ani). Cel mai bun pasator al momentului a debutat în al doilea sezon al lui Van Gaal, pe 18 august 1998, în prima manşă a Supercupei Spanie, cînd a şi marcat. În acel campionat, într-un meci cu Valadolid, pe 20 decembrie, Xavi marchează golul unei victorii care i-a salvat scaunul lui Van Gaal, ameninţat atunci cu demiterea. Echipa catalană era pe locul 11 din 14 etape, tocmai pierduse acasă cu Villarreal (1-3 cu două goluri antologice Craioveanu) şi afară din Europa.
Carles Puyol (22 de ani). Căpitanul de azi al Barcelonei debutează pe 2 octombrie 1999, la Valladolid. Intră ca titular şi joacă, pe parcursul sezonului, 37 de partide.
Pe lîngă cei de mai sus, în acea perioadă de 3 sezoane au mai apărut nume precum Mario Rozas, Jofre, Sergio Santamaria, Nano, Okunowo, cel ce avea să ajungă şi pe la Dinamo, şi Gabri.

A doua perioadă la Barcelona
În vara lui 2002, Louis van Gaal ajunge din nou la Barcelona. Venea după o perioadă neagră a carierei sale, cea a primului mandat la „naţionala” Olandei, terminată prost cu necalificarea „Potrocalei Mecanice” la Mondialul asiatic.

Primit cu evidentă ostilitate de public şi presă, Van Gaal nu rezistă pînă la finalul sezonului 2002-2003, fiind înlocuit cu Radomir Antici. Găseşte însă timp pentru a introduce în fotbalul mare cîteva nume importante şi astăzi.

Victor Valdes (21 de ani). Debutează pe 1 septembrie 2002, cu Atletico Madrid. Van Gaal a mers pe mîna lui în dauna argentinianului Bonano, dar ulterior s-a certat cu el pentru că portarul refuzase să meargă înapoi la echipa a doua, pentru cîteva etape.
Andres Iniesta (19 ani). Van Gaal n-a avut prea mult timp să lucreze cu Andres, dar el l-a debutat, într-un meci de Liga Campionilor, cu FC Bruges.
Thiago Motta (20 de ani). Tehnic, Motta, format la La Masia, debutase în mandatul lui Rexach, dar cu Van Gaal a devenit titular la echipa catalană.
În acest al doilea mandat al lui Van Gaal la Barcelona au apărut în fotbalul spaniol numele lui Oleguer, Fernando Navarro (azi la FC Sevilla, campion european cu Spania în 2008) sau Sergio Garcia (azi la Espanol, şi el campion european cu Spania în 2008).

Episodul Alkmaar
Nici la Alkmaar, Louis van Gaal n-a uitat de preocuparea sa pentru tineri. A stat la AZ 4 sezoane, cu un titlu de campion, în 2008-2009, la capătul unui campionat fabulos, 28 de meciuri consecutive fără eşec, din care 11 fără gol primit. L-a aruncat în fotbalul olandez pe starul naţionalei de azi, Jeremain Lens, la 18 ani, şi a propus alte cîteva nume: Moussa Dembele, Mounir El Hamdaoui sau Stijn Schaars.

Episodul Bayern Munchen
A urmat perioada Bayern. Putea fi una glorioasă, dar un anume Jose Mourinho, cel ce i-a fost asistent în prima sa perioadă la Barcelona, s-a opus. Cu campionatul şi cupa cîştigate, Bayern avea nevoie de Liga Campionilor pentru ca Van Gaal să intre, cu o triplă istorică, în cartea de aur a clubului bavarez.

Cele mai importante nume propuse de Van Gaal în episodul Bayern sînt azi extrem de importante pentru „naţionala” Germaniei: Thomas Muller şi Holger Badstuber. Ambii debutaseră sub comanda lui Klinsmann, dar Van Gaal e cel care, ca şi în cazul multora dintre cei enumeraţi mai sus, a avut deplină încredere în ei.

Poate să-ţi placă sau nu Van Gaal. Însă n-ai cum să nu observi că Olanda a beneficiat din plin de munca lui. Iar strălucirea Barcelonei lui Guardiola şi a Spaniei lui Del Bosque se bazează pe 3 oameni pentru care Van Gaal a avut, la un moment dat, ochi: Xavi, Iniesta şi Puyol. Atenţie, aşadar, la aceşti tineri pe care-i vom vedea pe Naţional Arena!

Comentarii (17)Adaugă comentariu

efor (5 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 10:09

Intr-adevar Olanda de azi are destul de putine nume ‘consacrate’ si poate parea o prada usoara.Dar nu e!

nos (7 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 10:21

Frumos articol Andrei. Chiar nu se putea mai potrivita o poveste in ziua meciului decat cea propusa de tine.
Fiind totusi un pic pragmatic, e corect ca i-a promovat pe multi tineri, dar a si avut parte de o generatie incredibila de fotbalisti olandezi. Cred ca din lista prezentata de tine nu stiu care antrenor mare n-ar fi indraznit sa-i promoveze…
Doar decat era vreun antrenor roman, ca la noi mai sunt cazuri de „distrugatori de talente”, oameni care nu titularizeaza copii cu potential la 19, 20 de ani, si pe la 27, 28 ii redescopera si se lamenteaza ca , vai, e prea tarziu.
Felicitari, un articol potrivit din partea unui om echilibrat, nu cum ne intoxica nea’ Ovidiu cu Piturca in ziua meciului. Daca ii iese „pasenta” (ce epitet potrivit), lu’ Piti, il lauda toata presa maine…

nos (7 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 10:24

LE: Sau mai stii? Poate descopera si de la noi vreun pusti…un Mutu, un Cocis, poate un Lobont…:)))

Kovacs Istvan (1 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 10:49

*Antrenor era pe atunci ungurul,maghiarul Kovacs Istvan-mai corect!

jos_cenzura (51 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 11:00

Ce s-a intamplat cu sperantele noastre? Bicfalvi? Ochirosii? (Nu mai zic de Mitea etc).

Stefan Andrei (1 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 11:38

Mi-a placut articolul, mereu am fost interesat de factorul asta, pe care nu poti sa-l cuantifici: ” a avea ochi la jucatori”. Cum faci sa observi adevaratul potential la jucatorii tineri? Multi zic experienta, dar atunci cum se face ca doar cativa antrenori batrani vad talentele reale?

jules (20 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 11:42

Se pare ca se poate si fara Spania!
Excelent articol, multumim pentru informatii. Sper, totusi sa nu fie doar copy paste de vreundeva.

vanea (1 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 11:42

ce mare analiza este articolul asta? este un copy/paste coafat de pe wikipedia! spor in continuare!

tinkkker (1 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 11:50

poate nu imi mai stergi comentariul de data asta..
la noi antrenorii nu pot promova tineri,si-ar risca postul daca nu ar avea rezultate …pentru ca stim cum sunt patronii de la noi…singura speranta e in hagi si echipa lui…sa speram ca nu va schimba strategia

b87 (1 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 12:19

@autor: Stefan Kovacs, nu Covaci

Flaviu (8 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 12:23

Ma bucur Andrei, ca in sfarsit cineva din redactia Gazetei pune in discutie, un fapt pe care l-am evidentiat prin numeroase articole, inca de la instalarea lui Van Gaal la timona nationalei Olandei (atunci cand foarte multi din presa din Romania, considerau ca Romania are mult mai multe sanse de calificare cu el ca si antrenor si il caracterizau ca, citez ,,ciudata lalea de fier” si il blamau, desconsiderandu-i competentele si aptitudinile pentru un antrenor de top – cred eu din lipsa de informare – pentru necalificarea nationalei Oalndei la CM din 2002) si anume, faptul ca acest om este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului, o legenda vie a fotbalului mondial, unul dintre antrenorii care au descoperit de-a lungul timpului jucatori tineri de clasa mondiala, jucatori pe care nu numai ca doar ochiul sau vigilent i-a descoperit (apropo de ce a scris mai jos un cititor – crezi ca nu sunt in fiecare generatie dintr-o tara, potentiali jucatori de top, insa incompetenta antrenorilor nu ii aduc la nivelul la care ar trebui sa ajunga, iti spun eu numerosi si inca in acceasi generatie – ce sa mai spunem de antrenorii din Romania care trimit jucatorii tineri la diferite echipe, dorind sa scape cat mai repede de ei, pentru ca nu au rabdarea sau nepricepere sa ii creasca si pentru a avea in echipa doar jucatori mai in varsta si consacrati deja cat de cat ,, certitudini”).
Nu numai ca a decoperit acesti tineri olandezi insa a reusit sa ii slefuiasca intr-un fel incat au devenit staruri mondiale, majoritatea. Daca era unul singur, poate era o intamplare, daca erau doi, poate la fel, insa deja sunt zeci si zeci de fotbalisti descoperiti si slefuiti de el, ajunsi staruri mondiale, in plus a reusit ceva incredibil, a fost antrenorul care a dominat fotbalul mondial in 1995, 1996 cu, cred, cea mai tanara echipa si cel mai tanar lot din istoria castigatoarelor Ligii Campionilor.
Cine avea curajul sa promoveze acei tineri fantastici….ii aruncau ca niste lucruri nefolositoare, intr-un sertar, imprumutandu-i la diverse echipe, cum a fost Van der Sar, neavand incredere in potentialul lor si nestiind cum sa ii slefuiasca, se bazau doar pe jucatori mai in varsta si care deja confirmasera…treptat Van Gaal a promovat in prima echipa jucatori foarte tineri (care au castigat Liga Campionilor dupa o cladire a echipei care a durat din 1991, an in care a castigat Cupa UEFA cu Ajax, pana in 1995 anul castigarii Ligii campionilor) incredibil de tineri de exemplu pentru o echipa din Romania pana in momentul de fata, cu exceptia Viitorului si partial al Stelei (prin prisma faptului ca sunt putin mai in varsta fata de varsta promovarii acelor jucatori la Ajax) in locul unor jucatori tineri, insa trecuti de 20 – 21 de ani promovati tot de el, carora le-a acordat incredere insa vanduti pe sume mari, gen Dennis Bergkamp, Aron Winter, Bryan Roy…
Cine stia atunci de Van Der Saar (24 ani), Michael Reiziger ( 22 ani), Winston Bogarde ( 24 ani), Frank de Boer ( 25 ani), Clarence Seedorf (19 ani) , Finidi George ( 24 ani), Edgar Davids (22 ani), Ronald de Boer (25 ani), Jari Litmanen ( 24 ani), Marc Overmars ( 17 ani), Nwanko Kanu (19 ani), Patrick Kluivert (17 ani) – acestia sunt jucatorii care au castigat Liga Campionilor in 1995 in finala cu Ac Milan, intr-un parcurs fara infrangere in aceea editie de Champions League, iar majoritatea dintre ei au jucat si finala din anul urmator pierduta pe Olimpico din Roma impotriva lui Juventus la penalty-uri – deja plecasera insa vreo 2- 3 dintre ei…
In finala din anul urmator au jucat titulari Kiki Musampa ( 17 – 18 ani) si Sonny Siloy ( 31 ani ), ultimul in locul lui Frank Rijkaard retras din activitate…se transferasera deja Clarence Seedorf si marc Overmars, iar Nwanko Kanu a jucat titula in aceasta final, dupa ce cu 1 an inainte fusese rezerva…Patrick Kluivert in amandoua finalele a fost rezerva insa in ambele a intrat, in prima prin min.60 (el a si inscris singurul gol al partidei si implicit al victoriei), iar in a doua in min. 45, jucand si in prelungirile meciului….ce echipa vaea atunci Ajax si ulterior Olanda pe ,, scheletul””acelei echipe…
El, cred ca e singurul antrenor olandez capabil si care are curajul sa schimbe generatia actuala de vedete olandeze care a dezamagit la ultimul CE…de ce nu a facut asta fostul antrenor al Olandei, Bert van Marwijk? Poate pentru ca nimeni nu indraznea sa renunte la vedete in favoarea unor tineri jucatori, nimeni nu avea nebunia asta, nimeni nu avea priceperea asa cum o are Van Gaal…rezultatele de pana acum demonstreaza ca intinerirea echipei Olandei merge ceas cu el la timona..
Sa inchei pe un ton optimist, avanatajul nostru e ca inca nu au experienta jucatorilor nostrii, in plus si noi avem tinerii nostrii jucatori foarte buni (eu vedeam o contracare a jocului in viteza a Olandei, doar introducerea jucatorilor Stelei care joaca tot in viteza, se pliaza pe acelasi stil adoptat de Van Gall) si inca, tinerii jucatori ai Olandei nu au inca un joc sudat…norocul nostru ca jucam cu ei acum, pentru ca peste 2 ani acesti jucatori, vor deveni vedete internationale, vor fi greu de invinsi in lume – presimt Van Gaal va castiga cu aceasta generatie un Campionat Mondial sau un Campionat European, cel putin ( stilul de joc, specific lui Van Gaal va fi extrem de placut ochiului, foarte ofensiv, in viteza, cu devieri si bazat pe controlul mijlocului terenului, inclusiv cu fundasii, insa asta va fi dupa definitivarea relatiilor de joc si asta se va intampla in aproximativ doi ani spre avantajul nostru)
HAI ROMANIA…astazi, cred ca vom castiga, greu, insa vom castiga…era bine daca juca Rusescu si Grozav in fata si pe benzi Chipciu si Adi Popa sau Maxim (de ce nu toti 3, cu Maxim in centru), doar cu un joc in viteza ca a lor putem sa ne creem multe ocazii….Van Gaal, desi sunt foarte tineri, daca era selectionerul Romaniei sunt sigur ca ar fi inceput partida cu ei ;…unii cred ca isi dau seama de ce…a vazut el potentiale staruri peste tot pe unde a fost

anticenzura (2 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 12:30

Cand o sa incetezi sa mai cenzurezi cimentarii care nu au cuvinte jignitoare. Ti-e ciuda ca iti taxez amatorismul si superficialitatea care te caracterizeaza? remember: modriC nu modriCI.

anticenzura (2 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 12:36

FANTASTIC ARTICOL! SUPERB!

alex (4 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 12:49

e tare periculos meciul de diseara! tinerii lansati de aces van gaal sunt extrem de talentati si motivati! e un meci tare periculos si ar fi cea mai mare prostie sa ii subestimam! un singur avantaj avem diseara, k avem fundasii si inchizatorii foarte buni, foarte puternici, duri,bataiosi! aici va fi cheia pt k dak ii vor lua tare pe acesti tineri cu tot cu van persie, sunt convins k putem scoate un rezultat bun!

vlad (51 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 13:21

@tinkkker, din ce ai citit aici, ti se pare ca Van Gaal a promovat tinerii si a sacrificat performanta??? Uita-te ce palmares are… la noi antrenorii nu promoveaza tineri, pt ca nu sunt destul de priceputi sa-i faca sa joace la un nivel ridicat, nu stiu sa le controleze iesirile si nu stiu sa profite de principalele atribute al tinerilor: entuziasmul si foamea de performanta!!! Uita-te la noi cati tineri foloseste Grigoras si are rezultate!!!

Problema adevarata nu este neaparat la nivelul de varf, la Liga 1. Antrenorii nu prea au ce sa promoveze, ce tineri sa foloseasca, pt ca pur si simplu nu au calitate. Problemele sunt la patroni care nu baga bani in academii, la presedinti care nu controleaza departamentul de juniori in asa fel incat sa nu se faca selectia pe pile. Din cauza coruptiei din fotbal ajungem sa avem „tinere spernate” gen Pintilii si Bourceanu abia la 25-26 de ani. Sau Gabi Muresan care ajunsese vanzator prin Germania din lipsa de sanse.

Biborteni (21 comentarii)  •  16 octombrie 2012, 13:51

daca un fotbalist tanar are valoare, care antrenor nu-l introduce in chipa? Cu ce e meritul lui ca echipele la care a lucrat a avut asemenea talente? Cel mai bun exemplu din tara noastra e rromul cel batran, care a trait tota viata cu convingerea ca el l-a ‘descoperit’ pe Hagi. Pai Gica marca gol dupa gol in campionat, ce era sa faca, sa-l tina pe bara? Pana si un antrenor de mana a doua ca Piturca ar aprecia cu un fotbalist precum Hagi.

gery76 (77 comentarii)  •  17 octombrie 2012, 0:59

Domnule Andrei Niculescu ,l-ati lasat pe @redsef2005,sa ma jigneasca in ultimul hal,doar pentru faptul ca eu nu-l idolatrizez pe Mircea Lucescu[ omul ce a descoperit toti fotbalistii planetei,doar ca jucatorii Craiovei l-au calificat la Euro’84,iar in ’86 ne-a umilit cu selectia mai mult decat subiectiva si astfel am ramas acasa ,desi sansele de calificare erau enorme si generatia era super-talentata],insa cand eu am folosit un limbaj mult mai temperat,comentariul inevitabil n-a mai aparut.
-Daca acest lucru este deontologic din punctul dumneavoastra de vedere,o sa incerc sa-mi apar punctul de vedere prin orice mijloace mai mult decat pajnice!

Comentează