Genunchii lui Mutu
Îl cunosc bine pe fotbalistul Mutu. E un tip şiret pe teren. Împrumută din viaţă. Înaintea fiecărui meci îi place să-şi urmărească pe o casetă video adversarul direct. O dată, pe vremea lui Iordănescu, le-a cerut socoteală secunzilor la o […]
Îl cunosc bine pe fotbalistul Mutu. E un tip şiret pe teren. Împrumută din viaţă. Înaintea fiecărui meci îi place să-şi urmărească pe o casetă video adversarul direct. O dată, pe vremea lui Iordănescu, le-a cerut socoteală secunzilor la o şedinţă video: „Ce meci aţi văzut? În fişa noastră scrie că nu ies bine la offsaiduri. Pe video nu văd nici o greşeală”. Din momentul în care e conectat cu adevărat la joc, Mutu acolo rămîne. Nu-l laud. Îl ştiu cum e. Ambiţios pînă la sînge. Imaginea cu genunchii lui povesteşte, de fapt, meciul pe care el l-a făcut la Rotterdam. Sîmbătă seara a jucat pe trei posturi: atacant, mijlocaş şi apărător. A făcut-o excelent. UEFA l-a dat omul meciului. Adrian era conducătorul perfect al băieţilor mai mult în afara terenului. Acum a devenit şi liderul lor din teren.
Contra
Cînd a greşit l-am certat şi l-am cerut afară din echipă. La acel 2-0 pentru Olanda de acum doi ani, tot de la Rotterdam. Acum, Cosmin Contra (31 de ani) trebuie lăudat pentru felul în care a jucat. O să se spună că nu l-a mai avut adversar direct pe Robben. Ba da. L-a avut! Jucătorul lui Chelsea a schimbat partea pentru cîteva minute, dar fără succes.
Chivu
Am simţit în vocea căpitanului o urmă de gelozie. E vorba de interviul dat de el la TVR 1 imediat după joc. ” Olanda n-a mai fost cea de altădată”. Întrebat dacă naţionala a scos un rezultat mare, el a răspuns: „E un rezultat bun. Un rezultat mare era dacă băteam!” Lui Chivu i-a fost ciudă că n-a putut juca. E un sentiment pe care-l trăim toţi, dar şi semnul de însănătoşire a echipei naţionale.