Traian Ungureanu

Scrie simplu și atrăgător, are prospețime. Când iubești fotbalul, totul devine ușor. Nu poți să nu iubești fotbalul dacă trăiești la Londra

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Traian Ungureanu
Un car de vise

Însă rostul și învățămintele acestei întâlniri nu au legătură cu istoria fotbalului. Nu adaugă mare lucru la ea și nu stabilesc vreo ierarhie. Boca-River se joacă sub un pretext sportiv, dar face serviciul de piscină sau confluență sau deltă mitologică. […]

...

Viitorul la Liverpool

Execuția lui Jurgen Klopp nu mai e o fantezie absurdă. După a șasea înfrângere consecutivă acasă, Liverpool e echipa de bătut dacă vrei să nu retrogradezi. Fulham a luat ușor trei puncte pe Anfield, într-un meci în care Liverpool merita […]

...

Calomnii publice

De cînd sportul e un fel de a repeta antrenamente fără public în condiții de competiție, am înțeles ceva esențial. Mai întâi, cum arată manevrele cu muniție de război și, apoi, ce caută publicul pe stadion. Prima parte seamănă cu […]

...

Zaha la maturitate

Aripa lui Crystal Palace nu va mai rămâne mult alături de trup. Cel mai talentat jucător fidel unei echipe mici a declarat deschis că a venit clipa să câștige „ceva mare, de povestit copiilor și nepoților”. Asta spune că Zaha […]

...

Nașterea unică și renașterea imposibilă a Misteriosului Gareth Bale

Ambele persoane poartă același nume: Gareth Bale. După șapte sezoane la Real, Bale s-a întors la Tottenham și face bine un singur lucru: dispare.

Misterul e amplificat de câteva fapte certe: Bale nu a uitat să joace fotbal, are doar […]

...

Fotbalul de jos

Cine vrea să regăsească valorile originare nu trebuie să caute în Premier League

Permalink to Fotbalul de jos
vineri, 25 septembrie 2020, 9:52

Cu excepția recomandărilor Coca-Cola, lozincile îmbătrânesc repede. În rest, robotică servilă. Premier League, de pildă, ucide fiecare meci înainte de a începe, impunând un microbalet lozincard. Fiecare jucător pune genunchiul jos. Noi nu suntem rasiști!

De aici, insinuarea vagă după care undeva, printre suporterii din afară, nu printre mântuiții din teren, cineva e suspect de rasism. De ce? În primul rând, pentru că trebuie. În al doilea rând, din același motiv și abia în al treilea, uite-așa! Lumea trebuie reeducată. Prin urmare, sportul poate fi desfigurat sau falimentat. Cum era de bănuit, proiectul o duce de minune în Statele Unite, unde NFL s-a reprofilat în școală de corecție morală și sindicat pedagogic. Spectatorii fug, telespectatorii mută pe emisiunile gastro, încasările se topesc, dar gloria politică nu mai cunoaște margini. Sportul e o chestiune secundară în propriile temple.

Cine nu are frisoane

În realitate, și nu în iluzia promovată oficial, sportul e liber, dar cu două condiții: să se găsească în afara zonei puritane anglo-americane și să țină de ligile din subsol. Sudul și estul Europei n-au frisoane sectare și își văd de joc fără obligații rituale. Nu veți vedea nici un haka întrerupt în genunchi în Serie A. Cu excepția cazurilor în care Lukaku vrea să pozeze și fără minge la picior.

Fotbalul de sus, morala de jos

Problema fotbalului de sus e o muțenie dictată tot de sus jucătorilor siliți la postura de supuși fără drept la cuvânt. Adică exact situația pe care aceiași jucători sunt învățați să o conteste. Nu știm câți jucători din Premier League își doresc să facă semne virtuoase din genunchi, dar știm că decizia care îi obligă la așa ceva a fost luată după o întrunire a Federației cu căpitanii echipelor de Premier League. E mai simplu. Decizia se ia în cadru restrâns și se comunică spre executare membrilor de rând. Care acceptă, cu gândul la contract și la salariu. Mai ales că vremurile sub COVID sunt grele.

Săracii chiriași!

De la începutul sezonului, piața imobiliară s-a dat peste cap. Până în august, cine semna cu un club londonez găsea ușor o vilă cu teren de golf, în zonele luxoase de la sud de Londra. Un buget imobiliar de 10.000 de lire pe lună era suficient. Acum nu mai e nimic de găsit, nici măcar pentru vedetele cu bugete de 15.000 pe lună pentru chirii. Mulți din nou-sosiți s-au văzut obligați să sufere în apartamente de hotel. Cum să faci gură, acum, când necazurile curg?

Les is more. Mai puțin e uneori mai mult

Un singur mare fost fotbalist a rupt tăcerea. Les Ferdinand, cândva vârf de forță al naționalei și acum director la Queens Park Rangers, a spus simplu: povestea cu genunchiul jos e PR și noi nu mai servim așa ceva! Ferdinand e de culoare și asta ajută. QPR e în divizia a doua, cu șanse solide de retrogradare. Și asta ajută. Divizia a doua (Championship) nu are difuzare globală. Asta ajută cel mai mult. Cine vrea jocul adevărat trebuie să caute fotbalul de jos.

TRU (Londra)

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Umila parere (25 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 11:11

Sporturile de mare auditie au devenit o trambulina pentru exprimarea celor mai originale convingeri politice, televiziunea acorda cea mai mare audienta acestor neica-nimeni in cautare de celebritate. Din pacate, opinia lui Les Ferdinand este doar o picatura intr-un ocean al ignorantei. Am gasit de multa vreme antidotul: televizorul aruncat la gunoi, evitat presa traditionala, cules stirile cu adevarat importante prin intermediul internet-ului, ultimul mijloc de comunicare ramas liber; pentru putina vreme, mai mari lumii lucreaza de zor la rezolvarea acestui "inconvenient". Foarte bun editorial, succes in continuare!

Adrian Rusinescu (1 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 11:31

Sunt de acord cu cele de mai sus. Acest gest de a pune genunchiul jos, facut o data si spontan este frumos, emotionant. Dar facut in mod repetat si la comanda devine o propaganda, si inca una periculoasa. Este de parca prezumtia de nevinovatie dispare si trebuie sa demonestrezi ca esti nevinovat facand acest gest. Incet, dar sigur, acest mecanism de "political correctness", acapareaza toate domeniile vietii si ne impune originea "sanatoasa" deasupra valorii individuale. Asa ajungem sa avem ca obiective cate persoane de culoare sau minoritati etnice, culturale, sexuale etc sa fie in distributia unui film, ce numar de femei sa angajate in companii, in ce procent se afla acestea in functii de conducere si asa mai departe. Practic, criteriul valorii individuale este impins in plan secund, exact ca in vremea comunismului, cand originea "sanatoasa" iti garanta un avantaj fara de cei mai putin norocosi. Nu ar fi exclus ca in curand sa avem cote de cate casatorii intre persoane din rase diferite sa aiba loc :) Una peste alta, simt ca libertatea atat de mult proclamata de societatea occidentata se transforma intr-un ghem de constrangeri care ne vor limita din ce in ce mai mult libertatile si liberul arbitru.

dan (11 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 13:07

Traim intr-o lume de ***, asta-i adevarul. Fotbalistii aia platiti exorbitant trebuie sa inceteze sa faca gesturile acelea, sa aiba coloana vertebrala ! O intelegere a unei federatii cu unii capitani nu poate fi LEGE si nu-i poate obliga sa faca asa ceva. Bravo Les Ferdinand !

El Fugitivo (1 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 13:40

Jos palaria pentru articol. Ati zugravit perfect imaginea unei lumi strimbe, bolnave, hidoase, ipocrite. Acesta este rezultatul fascismului de stinga, neo-liberal, care incurajeaza infractorii rasisiti BLM. Scirbos, abject, imoral. Sintem dezgustati de acest curent *** de rectitudine politica, discriminare pozitiva si alte ineptii ce le putem regasi la Democrati in campanie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (23 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 20:08

Toata stima, domnule Ungureanu, pentu pozitia dumnevoastra corecta, in aceasta problema neo marxista care prefigureaza o nebunie de tip revolutia culturala din China (1966-1976), una din cele mai teribile manifestari de nebunie umana din istorie.

DanS (4 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 22:10

Totul se reduce la bani; aruncati un ochi pe speta din NBA, unde GM-ul lui Rockets a scris un mesaj de sustinere pentru Hong-Kong si s -a ajuns ca, China sa ceara NBA concedierea rebelului. Nimic spectaculos pana aici, dar cititi mai jos ce declara Lebron James, poate cel mai bine platit baschetbalist din liga “ I don't want to get into a word or sentence feud with Daryl Morey, but I believe he wasn't educated on the situation at hand, and he spoke. And so many people could have been harmed, not only financially, but physically, emotionally, spiritually” - pe scurt, grija mare, ca raman fara bani Revenind la PL, e intersant de aflat cate echipe se prostitueaza pentru banii chinezilor; drepturile alea TV pe cati bani chinezesti se sprijina...

Etele (15 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 2:15

Domnule Ungureanu, ai reusit sa dezinformezi cu mult succes din nou, iar cititorii dumitale, care sunt din aceia de tip "Trump's fans" te aplauda si te aduleaza. Asta e ceea ce faci dumneata, sa aduni asemenea fani, nu sa faci articole sportive obiective. Citat din presa britanica: "The League says it is a matter for individual players and clubs to decide on whether to take a knee before a match, but it has to be agreed with their opponents and the match officials." Te rog sa le traduci aplaudacilor dumitale, ca nu am siguranta ca stiu s-o citeasca...desi, sincer am dubii si cu dumneata, cand vad ca traduci "mai putin" din engleza in LES cu un singur "s" !? Scrie la dumneata ca "nu poti sa nu iubesti fotbalul daca traiesti in Londra" ? Domnule Ungureanu, muta-te de la Londra, ca traiesti degeaba acolo, nu pricepi nimic. Mai bine deschideti un blog "Trump support", ca altceva nu stii sa faci.

Etele (15 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 2:37

Si am uitat sa mai spun ceva: "QPR...cu sanse solide de retrogradare" ???? Serios ? Asta de unde ai luat-o domnule ? Deci, QPR are sanse solide sa nu poata depasi trei dintre: Wycombe, Rotherham, Barnsley, Huddersfield, Luton, ori Sheffield Wednesday (cu 12 puncte penalizare), sau chiar Reading, Coventry si chiar mai pot fi cateva altele ca Middlesbrough, Stoke sau chiar Nottingham ori Derby ??? QPR e o echipa solida de mijlocul clasamentului, care cateodata chiar da sa se aproprie de primele 6 locuri. Domnule, lasa fotbalul englez, ca ori dezinformezi, ori nu-l pricepi, muta-te !

sorin (5 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 2:56

Superb articol, subscriu!

motanul incaltat (19 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 6:18

E usor sa vorbesti cind esti jos si nu te asculta nimeni---adica opiniile tale nu valoreaza 2 bani. Daca ar activa in Premier League ar minca bullshit pe piine la micul dejun la prinzul de afaceri si chiar si seara la cina in familie.... Cu toate ca la cina n-ar fi obligat. Dar oricum ar face-o ca sa se obisnuiasca.

DanS (4 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 13:08

@etele...observa ca esti singurul care sare sa-i infiereze pe autor si comentatori laolalta; acestia au comentat pe tema articolului si atat. Ideea de baza pe care ne-o expune autorul eun pic mai subtila, s -ar putea sa-ti scape, dar asta nu inseamna sa te legi de oameni care au alte pareri; combate ideea, nu omul.

requiem (2 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 17:46

@etele - bine ca jignesti pe toata lumea, dar tu, desteptul, nu esti in stare sa intelegi un simplu joc de cuvinte. E minunat cum te-ai facut de ras singur. Iar legat de declamatia cu QPR, nu ma pricep, dar vad ca sunt considerati intre cele mai slabe 4-5 echipe din campionat de catre casele de pariuri, deci e clar ca esti agresiv fara nicio baza, ai doar niste probleme care te fac sa fii asa uracios si incrancenat.

Etele (15 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 18:31

@DanS Revin cu citatul pe care l-am dat mai sus: "The League says it is a matter for individual players and clubs to decide on whether to take a knee before a match, but it has to be agreed with their opponents and the match officials." Da, precum spui, autorul a fost subtil, in subtilitatea sa a uitat sa mentioneze care sunt recomandarile federatiei. De ce ? fiindca atunci nu mai putea scrie articolul sau disgratios si dezinformant. De ce a reactionat Les Ferdinand in felul in care a facut-o ? pentru ca vrea mai multa actiune, ci nu doar manifestare. Iata una dintre cauze mentionate de catre el: "Our Under 18s were forced to abandon a game in August 2019 against AD Nervion FC due to racist abuse. More than 12 months on, Uefa refused to deal with the situation and the Spanish FA did nothing." Prima data cititi articolul sursa, intelegeti-i mesajul, si apoi comentati, nu va luati dupa domnul Ungureanu, care doar a scos din context precum a dorit dansul, ca sa faca un articol care sugereaza altceva decat adevarul. Articolul e in BBC News. Autorul zice: "În realitate, și nu în iluzia promovată oficial, sportul e liber, dar cu două condiții: să se găsească în afara zonei puritane anglo-americane și să țină de ligile din subsol. Sudul și estul Europei n-au frisoane sectare și își văd de joc fără obligații rituale." Cata subtilitate mincinoasa ! Da, cei de acolo n-au rituale, sunt liberi si isi vad de joc...remember Muntengru-Anglia 1-5 si Bulgaria-Anglia 0-6 ??? cantece de maimuta si salut nazist ? Iata ce a declarat Les Ferdinand dupa acele incidente: "Montenegro should be banned from competitions over racist abuse, says Les Ferdinand." sau "Les Ferdinand hits out at lack of action on racism. LES FERDINAND has said that football authorities are not doing enough to tackle racist abuse “because it does not affect them. So, when you’re handing out a punishment for something you have no idea about, the punishments become very, very lenient, as we keep seeing time and time and time again." (surse Skysports, Morningstaronline) El nu e impotriva ritualurilor, dar el vrea mai multa actiune ! Impotriva rasismului lupta si federatia engleza, cu bune rezultate, iar jucatorii nu sunt sclavii lor, pentru bani si bla-bla-bla...la Leeds, ritualul e facut pentru ca cel mai valoros jucator Phillips o initiaza, ceilalti il fac din respect pentru el, echipa adversa o face tot din respect, daca nu o initiaza si ei, nimic nu este impus de club sau de federatie, federatia doar ofera conditiile daca jucatorii doresc sa o faca. In loc de asta, ce va povesteste domnul Ungureanu ? scoate totul din context si face un articol in spiritul convingerilor sale politice !! ca sa ralieze in jurul sau comentarii extremiste cu acuzatii de "fascism de stanga, neo-liberal", "infractori rasisti BLM", "problema neo marxista", "lume stramba, bolnava, hidioasa, ipocrita" si alte baliverne din lumea debila a mereu conspirationistilor. TU dezinformeaza si instiga, face forum politic, nu reportaj sportiv. Din pacate, asta e un trend foarte uzitat acum si cu nesperat de bune rezultate. Informati-va si desteptati-va, altfel ramaneti sub influenta a asemenea oameni "subtili".

Etele (15 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 19:04

@requiem - Nu e simplu joc de cuvinte, ci minciuna instigatoare, am dat destule elemente sa te informezi. Iti repet inca o data, ca in acelasi articol sursa din BBC News pentru articolul lui TU este precizat: "The League says it is a matter for individual players and clubs to decide on whether to take a knee before a match, but it has to be agreed with their opponents and the match officials." Atunci de ce TU scrie in articol: "Premier League, de pildă, ucide fiecare meci înainte de a începe, impunând un microbalet lozincard." ?? Asta-i joc de cuvinte sau minciuna ? Legat de QPR, ai spus ca nu te pricepi...atunci de ce te bagi ? Eu, de exemplu, ma pricep, cunosc bine echipele englezesti. Ce case de pariuri ai verificat, cele din Afganistan ? In Anglia, la case de pariuri, sunt asteptati sa termine undeva pe locurile 14-17 din 24 de echipe. Asta ti se pare sa fie "cu sanse solide de retrogradare" ? (tot asa a mai spus TU despre Huddersfield ca va retrograda dupa primul an de PL...si nu s-a intamplat). bet365 ii da lui QPR in acest moment cota a 17-a la castigarea ligii 2. Informati-va, nu sariti. Eu cunosc despre ce va explica TU, traiesc in Anglia si vad cum va dezinformeaza.

requiem (2 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 23:09

@etele - in continuare esti prea incrancenat ca sa faci un pas in spate si sa intelegi ca ma refeream la "les is more". Legat de QPR, conform oddschecker au cota sa retrogradeze mai mica decat are Bayern sa castige Champions League (ce-i drept nu sunt cotati intre cele mai slabe 4-5 cum am zis initial, ci intre cele mai slabe 7-8). In conditiile astea e penibil sa te legi de exprimarea "sanse solide sa retrogradeze". Ce ai spus in rest nu prea ma intereseaza si nici nu m-am legat de acele lucruri, m-am legat de faptul ca jignesti oamenii aiurea.

Etele (15 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 2:49

@requiem - Daca te-ai referit la "Les is more", atunci spune asa...e un joc de cuvinte care e gresit, nu poti egala Les cu less, daca vrei totusi s-o faci atunci pune un "s" in paranteza si fa-l "Les(s)", altfel e incorect gramatical pentru una dintre variante. Legat de QPR, e exact penibil opusul a ce sustii, e penibil sa numesti cu "sanse solide de retrogradare" o echipa cotata intre intre ultimele 7-8 echipe din liga dintr-o liga cu 24 de echipe. Si nu e orice echipa, e QPR, daca ii spui asta la un englez cunoscator de fotbal, te priveste cu taxa inversa, daca nu rade de tine. Ai spus ca nu cunosti, crede-ma pe mine ca e o prostie. Ar trebui sa te intereseze si acel rest pe care l-am scris, sunt argumente solide. Daca te intereseaza doar ca omul a facut un joc de cuvinte si nu te intereseaza ca dezinformeaza si minte, atunci inseamna ca nu dai prea mult pe tine insuti. Ti-am dat argumente ca scoate din context si minte, citeste si informeaza-te, altfel, vorba englezului, vorbim pisici si caini. Asta e esenta: articolul e o dezinformare instigatoare, asa ca sa te intereseze si sa te legi de acele lucruri. M-am legat de oameni ? imi pare rau, dar n-am ce face cand vad ca abia asteapta sa fie instigati si sa dea ce au mai rau din ei (asa s-a cladit si imperiul trump, de exemplu). N-am niciun raspuns elegant pentru cei ce vin cu neo-marxism, fascism de stanga si alte prostii din astea. TU sau cineva ca dansul niciodata nu ma va pacali cu asemenea articole mincinoase, daca nu cunosc destul, ma informez...daca altii abia asteapta sa se lase instigati ca sa iasa fiecare cu crezul sau politic sau de orice fel, sa aruncam TV-ul si sa nu mai ascultam mainstream-ul, doar canalele conspirationiste de pe internet...si alte baliverne din astea...ce sa spun, ca sunt desptepti ? Si ca sa inchei odata: ti-am dat citat cu forma in care federatia a dat recomandari cu privire la ritualul BLM...l-ai citit ? Spune-mi simplu: este articolul o minciuna sau nu, in lumina acelui citat ? Iti spun eu ca este, nu poate fi negat, atat e de evident. Si atunci despre ce mai vorbim...

DanS (4 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 11:12

@Etele...m-ai facut curios si am citit articolul cu pricina pe BBC news; sunt dezamagit; te rog sa gasesti punctele mele mai jos: - nu pricep de ce a facut TU asta, dupa mine se cheama inselatorie; ce e si mai rau, e ca nu apare sa se scuze - referitor la libertatea cluburilor de a se intelege inaintea meciurilor, hmmmm... da, daca principiile morale ar guverna prezentul. In acelasi articol, Mark Warburton e confuz, vrea lumina. Stim insa ca banul conteaza azi, iar Anglia si institutiile ei se pricep de minune sa se spele pe maini, sa iasa cu bine din orice, in cazul de fata, evident cluburile poarta raspunderea. Pe de alta parte, eu asimilez ‘recomandarea’ FA cu o regula caci lumea nu mai vrea nimic altceva decat reguli, multe reguli. - Les Ferdinand este un exemplu de ‘asa nu’. Niciodata un luptator pentru dreptate nu poate pedepsi o majoritate pentru atingerea unui deziderat, vina este individuala, nu colectiva. Apoi, observa te rog cum presupune ca cei care impart dreptatea sunt albi educati. Mai, sa fie! In plus, Les vorbeste despre rasismul din Est si cere represalii; de cate ori a jucat in Est, un numar infim de meciuri!? Omul generalizeaza si cere pedepse la gramada. Sa fie sanatos! P.S. Ce treaba au suporterii lui Trump cu cititorii de articole? -

Etele (15 comentarii)  •  27 septembrie 2020, 18:47

@DanS - Merci frumos ca ai acordat timp sa citesti si sa te informezi, da, este o inselatorie, de asta si reactia mea mai abrupta. Eu cunosc aspectele si multe alte aspecte despre care TU face articole, din pacate pacatuieste des sa dezinformeze, pentru voi e mai greu sa aflati detalii despre vreun aspect doar dupa o citire de cateva argumente or surse. Les Ferdinand a criticat aspru rasismul din Europa de est dupa meciurile Angliei in Muntenegru si apoi in Bulgaria, a fost ceva teribil ce s-a intamplat acolo, Les a cerut si cere masuri ferme (de aici si declaratia sa ca facand continuu ritualul BLM la inceputul meciurilor nu aduce schimbare, trebuie mai mult de atat, trebuie actiune...TU a scos-o din context si a redat-o mincinos), cele doua tari trebuiau excluse din competitii pe cativa ani, asta e si parerea mea. Bineinteles ca nu a fost singurul sa critice si sa ceara masuri ferme, tocmai acest tip de rasism federatia lupta cu toate mijloacele sa-l starpeasca...au reusit s-o faca cu hooligans, sunt convins ca o vor face bine si aici. Sa sugerezi ca jucatorii sunt doar niste slujbasi fara libertate, care se supun umil unui sistem autocrat englez in fotbal, e una din cele mai mari minciuni si ofense. Asta face TU, el stie ca minte, dar o face ca sa obtina citiri, nu stiu cat e de constient ca instiga. Suporterii Trump ? astfel de reactii doreste sa obtina TU, ca ale suporterilor Trump, a mai avut articole anterioare cu asemenea interes, si crede-ma, cand citesc comentarii aici si comentarii de-ale trumpistilor, nu e mare diferenta (observa postarea lui El Fugitiovo, e postare impotriva Democratilor - iata cum sunt gasiti fani Trump). Cert este ca societatea sportiva din Anglia este unul din cele mai corecte si bine functionale sisteme, daca nu cel mai bun sistem din lume. Avem si noi un reprezentant in Londra si vine si baga tot felul de minciuni, in loc sa va informeze corect. E rusinos ceea ce face. Asta e esenta, restul sunt detalii. Cand spun asta, o spun responsabil, am datele si sunt informat, am dorit sa dau pe comentariu niste link-uri, dar nu am fost aprobat sa le postez. Imi pare bine, ca macar tu te-ai informat.

Toader (36 comentarii)  •  28 septembrie 2020, 18:50

Treaba cu urîțitul sportului nu e nouă; vezi gimnastica feminină de pildă. Acum cîțiva ani citeam pe un forum englez că din pricina meciurilor aranjate, pariurilor, mulți spectatori s-au mutat de la liga 4-a în jos. Genunchiul jos este doar un alt cui în coșciugul sportului. Să-i fie țărîna ușoară! Ieri-alaltăieri unii se bucurau că olimpiada nu s-a mai ținut. Printre altele ziceau că sînt scîrbiți de icnituri, răgete și bucurii surate cu săritura de pe fix, mai nou, la majoritatea sportivilor. Și mai ziceau de industria steroizilor și truprile diforme, neomenești.

Etele (15 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 3:06

" Acum cîțiva ani citeam pe un forum englez că din pricina meciurilor aranjate, pariurilor, mulți spectatori s-au mutat de la liga 4-a în jos." Ce prostii vorbesti, cate tampenii puteti sa inventati. Una la mana, spectatorii in Anglia nu se muta de la o echipa la alta, niciodata ! sunt fideli unui singur club toata viata, de aici stabilitatea financiara a cluburilor engleze. A doua la mana: in Anglia nu s-au facut, nu se fac si nu se vor face aranjamente...stiu ca voi nu va puteti inchipui asa ceva, voi care traiti si acceptati o lume corupta si cu multe blaturi si pile, dar exista si asa ceva, o lume curata de asa ceva. Romania, tara oamenilor destepti care vorbesc prostii !

Toader (36 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 17:09

Etele, plimbă ursul! Miroase de la o poștă a postac plătit sau apdatat. Am lucrat +10 ani pt o multinațională în State și Canada. Cu toate că nu erau obligați prin lege să angajeze negrii, era tot timpul UNUL de expoziție. Nu stătea mult și apărea altul. În orașul din Canada chiar mă miram unde-i găsesc pt că orașul era aproape tot format din europeni. Întorceam capul, fără să vreau, din curiozitate, ca pe vremea lui Ceaușescu, cînd trecea un negru pe stradă. Repet nu era lege, însă multe multinaționale și alte companii mari, de asta știu doar de State, nu făceau afaceri cu firme mici dacă nu aveau diversitate.

Etele (15 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 3:57

Una la mana: daca ai lucrat in State si Canada, atunci de ce bagi pe probleme de fotbal in Anglia ? e ca si cum ai cultiva cartofi si te dai mare la cunostintele tale despre mere. Aia cum ca ce ai citit pe un forum englez e o minciuna. A doua la mana: ai lucrat in State si Canada degeaba, tot cu porniri balcanice ai ramas, n-ai invatat nimic. Si a treia la mana, care este si cea mai importanta: nu postezi aici pentru opinie impartiala pe subiectul articolului, postezi ca sa deversezi ura ta pentru negri, esti un rasist. Un text atat de inapoiat in gandire cum l-am citit pe al tau n-am vazut de mult. Continua sa intorci capul cand trece un negru...chiar compatimesc oamenii ca tine...

Toader (36 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 9:37

Etele, sau Etelelor, păreți mai mulți, prea îngrămădit pt un singur om, ce zici de Cassius Clay şi interviul de la BBC din 1971?

Costea (1 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 16:30

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează