Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Focul de artificii

În drum spre Paris, îmi trag suflul la Frankfurt.

Permalink to Focul de artificii
joi, 7 iunie 2018, 8:29

Germania e sub rupere de nori, dar observând bombardamentul pe care Simona Halep îl administrează Muguruzei, comentatorul german al Eurosportului se gândește la un foc de artificii.

Apoi constată, cu o rigurozitate germană că atunci când Halep e în formă, practic, mărșăluiește în tenis. Mingile pleacă din racheta Simonei de parcă ar fi proiectilele pe care scriitorul francez Eric-Emmanuel Schmitt le descrie în probabil cea mai bună scenă de război din literatura contemporană, romanul „Hitler, Două vieți”, apărută și la noi, la editura Humanitas.

Francezul și-l imaginează pe Adolf un tãnăr inocent de abia sosit pe front, dar absolvent al Academiei de Arte Frumoase. Traiectoriile pe care le desenează Halep pe tabloul Philippe-Chatrier sunt de-a dreptul pasionante, și explodează după ce sunt construite cu asprime.

Muguruza calcă linia la serviciu, și bubuie o minge ce pare decisivă în neț. E ziua Simonei. E turneul Simonei, spun toți specialiștii. Sâmbătă la Paris se anunță ploi. Pardon, focuri de artificii.

Comentarii (3)Adaugă comentariu

NR (1 comentarii)  •  8 iunie 2018, 2:25

Vă salut dle Prepeliță. Sper să aveți parte de un spectacol captivant, frumos și, citându-l pe autorul menționat ( n.r. Schmitt ) ,, pentru a înțelege, nu pentru a justifica, deoarece răul e un mister mult mai mare decât binele " ( extras, pagina 430 ) .:)

rammstein (3 comentarii)  •  8 iunie 2018, 7:35

ai ***...*** *** de meci face in finala...pierde la scor....atunci sa va vad ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian (1 comentarii)  •  8 iunie 2018, 9:43

Salut! Daca te ajuta la corectare, uite varianta ta scurta: "traiectoriile...sunt, si explodeaza". Ori ai o virgula in plus (intre sb si pr), ori ai o virgula in minus, care ar delimita constructia de dupa traiectoriile.

Comentează