Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Autograful

Semifinala dintre Halep și Sharapova e încheiată dar și la ora asta rusoaica încă se pregătește să servească

Permalink to Autograful
sâmbătă, 19 mai 2018, 9:33

Până și Nadal cred că ar avea timp să se scarpine, de vreo de 10 ori, dacă ar trage de timp precum Mașa.

Serviciul acesteia întârzie uneori enervant de mult, încât până e repusă mingea în joc, Romulus și Remus, gemenii întemeiietori ai Romei, trag câte un pui de somn, iar lupoaica adoptivă pleacă și se și întoarce de la vânat.

Dar Halep e acelasi perpetuum mobile pe tot terenul care a uimit lumea tenisului și, după sprinturile supersonice se așază, calmă, în fiecare colțișor de pe zgura romană, returnând de oriunde ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, cu înțelepciunea unui bătrânel ieșit pe băncuța din fața casei.

Scena cu Simona servind de una singură în momentele când Sharapova și-a luat pauza dintre seturi părea o înregistrare redifuzată din finala de la Roland Garros, din 2014, disputată între cele două.

Diferența e că de data asta Simona nu se mai teme. Nu mai are de ce. Toate șiretlicurile Sharapovei par doar niște foi mototolite, pe care Halep le desface răbdătoare pentru a da pe fiecare dintre ele, câte un autograf citeț: Locul 1 WTA.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Catalin (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 21:41

Minunat, o încheiere demnă de meciul Simonei!

mickael61 (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 21:43

Perfect normal,doar a jucat nr.1 mondial cu locul 40.

eugeniustin (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 21:46

O rusine a sportului, aceasta rusoaica dopata.

Ardeleanu’ (2 comentarii)  •  19 mai 2018, 21:54

Minunat scris, domnu’ Prepeliță, felicitări! Bravo, Simo! Ne bucurăm pentru victoria asta cât pentru alte 10!

spinoza (4 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:02

Un final demn de Oscar Razvane! Bravo.

Niculescu (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:03

Nenea Prepelita, mai usor cu entuziasmul asta si mistocareala damboviteana. Misha încă se încălzește pentru ce va urma.

unul (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:18

@Niculescu....Ce urmează ? A gasit înlocuitor la meldonium ? :)))) O să se încălzească până se retrage ! :))

Mircea (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:22

Mare meci a făcut Halep cu o Maria Sharapova în mare formă. Să nu uităm de meritul lui Darren Cahill

Adrian (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:23

Nenea Niculescu , daca nu cumva esti Iliescu-n persoana , atunci esti vreun comunist nostalgic .Da-i pe -Antena ca pierzi emisinea care va-ndobitocit . Simona ne face mandri si-ar trebuii sa o respectam mai mult .Bravo Simona !

Lucidu (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:34

Sa recunoastem ca Simona a jucat, poate, cel mai bun tenis al ei din ultimii patru ani, s-a miscat excelent, a lovit formidabil din alergare, a luptat pt. fiecare punct cu ferocitate! Cu serviciul mai are mult de progresat, daca mai poate. Totusi, sa nu uitam ca este instabila psihic, si greu leaga doua meciuri perfecte, asa ca prevad o finala grea cu Svitolina! Iluziile sunt bune atunci cand baza e solida si armata cu ceva GS-m uri, ceea ce, din pacate, nu se poate spune despre Simona! Are sanse mari sa castige maine, dar o Mare jucatoare fara macar un GS in palmares nu prea se exista, chiar daca esti vremelnic nr. 1 WTA!

Braveheart (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:39

Dopatova deja devine penibilă, dacă nu chiar ridicolă cu manifestările astea. Dar Simona e altă jucătoare față de cea din 2014. E nr. 1 in lume şi începe, încet-încet să conştientizeze acest lucru. E o mare campioană şi eu, unul, sunt fericit şi mândru că sunt contemporan cu ea. Simțim şi noi cam ce simțeau părinții noştri pe vremea lui Năstase.

gin (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:41

Felicitari, Razvan!

Alex (2 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:52

Întreabă-l și pe Geambașu dacă se bucura!

Octavian (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:55

Simona Halep e campioana mare. Cu atat mai mare cu cat are multi centimetri mai putin decat multe adversare. Sarapova incearca multe. in ultima vreme nu prea'i reusesc. Sa'i dea Dumnezeu Domnisoarei Halep "minte, sanatate si noroc"! Asta era urarea bunicului meu. Asta e si urarea mea pentru Simona.

Alex (2 comentarii)  •  19 mai 2018, 22:57

Domnu’ Prepeliță, intreaba-l și pe Geambașu dacă se bucura!

pavel (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 23:06

Frumos scris, excelent ...zis! Bravo Simona!

itu52 (4 comentarii)  •  19 mai 2018, 23:16

Te corectez un pic, mai nou, un ministru al învățământului a modificat legenda, este vorba despre vulpe. În acest context Mașa și vulpea, au mai multe în comun cu șiretlicurile pentru a obține un avantaj. La un moment dat am crezut, când a apărut în ușa arenei, fizioterapeutul, că o să facă pe vulpea moartă din povestea cu ursul păcălit de vulpe. Să lăsăm acum gluma, povestea pare să fie alta. Sharapova consumă multă energie în executarea loviturilor, fie că e vorba de servă sau retur, pentru că este obișnuită să lovească foarte puternic. Nefiind o maratonistă, are nevoie de timp pentru a-și regla ritmul cardiac, drămuiește fiecare picătură de energie. Înainte se mai dregea recurgând la meldonium, acum este nevoită să lungească momentul servei pentru recuperare. În general urmează același tipar, mișcări în spate până aproape de perete, așezare lentă la servă, a doua minge o scoate cu mișcări încetinite(la alte jucătoare aprope nici nu sesizezi mișcarea), bate mingea rar, totdeauna de două ori, după care o aruncă foate sus. Sunt mai mult trucuri de autoapărare, decât de scoaterea adversarului din joc. Tot din acest motiv lungește pauzele. Cine-și dă seama, trebuie să o ia ca atare, să-și vadă de joc, lungind cât mai mult schimburile.

corneliu (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 23:21

Dacă și rușii de azi sunt comuniști înseamnă că Chelsea e o echipă aparținând unui evreu comunist rus. Sunteți simpatici, dar căutați mai bine comuniștii la Bruxelles.

Clord (1 comentarii)  •  19 mai 2018, 23:22

Cand ii aud p’astia ca daca nu castiga un GS e deranj mi se ridica paru’n cap! De ce trebuie sa faca asta mai spargatorule de seminte in fata blocului? Sa-ti satisfaca tie frustarile acumulate intr-o viata in care n-ai fost primul nici macar cand te urci in autobuz sa mergi la munca???? Terminati draq o data cu nesimtirea asta ca deja sunteti penibili!!!

Bog22 (1 comentarii)  •  20 mai 2018, 2:36

Perfect de acord cu Clord! Mi-e deja scarba de comentariile mancatorilor de seminte care mai au mizeria morala de a spune dupa atata timp petrecut de Simona pe podiumul WTA ca acest lucru e conjunctural samd. In ce domeniu ai reusit asta, mancatorule national de seminte? Pun pariu ca si despre Hagi improsti cu aceleasi păreri rancede...dar ai pus mana sa construiesti ceva din nimic si sa muncesti sa ajungi cel mai bun sa vezi ce caracter si ce sacrificii unseamna toate astea? Macar la bătut covoare pe tapsanul din spatele blocului...si tot ar fi ceva...dar stai c-am uitat ca in afara de parlit mici pe grătar n-ai fost in stare de nimic altceva nici pe-acolo macar... Sharapova are lovituri uluitoare intr-adevăr, dar cum poti sa nu vezi ce mare e diferenta dintre tenisul curat al Simonei si tenisul parsiv al acestei dopate? Munca si sacrificiile, si corectitudinea, si lupta impotriva propriilor limite...pe acestea le mai apreciază cineva in tara asta, oameni buni?

ovidiu_3003 (33 comentarii)  •  20 mai 2018, 8:35

Masha este o mare campioana...merita respectul nostru...

catyo (3 comentarii)  •  20 mai 2018, 8:41

Felicitari pentru articol si pentru Simona! O lectie de tenis oferita Sarapovei de catre NR.1 in tenisul feminin. Se pare ca pe rusoaica nu prea o mai ajuta nici tertipurile lipsite de fair play si nici...picaturile de nas pe care le-a consumat. Bravo, Simona, mult succes in finala!

Fane (2 comentarii)  •  20 mai 2018, 9:32

Felicitari pentru articol! Urmaresc cu multa greutate un meci al Girafei urlatoare,de cele mai multe ori fara sonor.In continuare i se permite sa faca tot felul de sicane.Felicitari Simona pentru modul in care te-ai stapanit.

FanCraiova (1 comentarii)  •  20 mai 2018, 10:24

*** pe campeoana voastra falsa fara un GS castigat esti 0 , toate campioanele au castigat un turneu de GS numai la voi nu e nevoie . Si *** dar cu bust si halepoasei la fel

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

patrutreitrei (1 comentarii)  •  20 mai 2018, 15:30

Hm, te-a cam luat gura pe dinainte. Locul 1 WTA adevărat nu-și permite niciodată să piardă un set în 20 minute cu 0-6 într-o finală, poate dacă joacă într-un picior. E o jucătoare foarte bună, să ne bucurăm de ea, dar să ne păstrăm și simțul măsurii. E un fel de Hagi al tenisului, cu momentel ei de genialitate, însă la mare distanță de adevărații monștrii. Păcate, că n-o duce nici pe ea capul.

Comentează