Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

Scena de pe plajă

Alegerile le-a pierdut Lupescu, le-a pierdut Dragnea și le-a pierdut Mircea Sandu. Oamenii s-au speriat că la FRF va ajunge politicul și, într-o zi, fotbalul va fi precum lacul Belina.

Era 1990, în timpul Campionatului Mondial. România tocmai fusese eliminată […]

Permalink to Scena de pe plajă
miercuri, 18 aprilie 2018, 7:15

Alegerile le-a pierdut Lupescu, le-a pierdut Dragnea și le-a pierdut Mircea Sandu. Oamenii s-au speriat că la FRF va ajunge politicul și, într-o zi, fotbalul va fi precum lacul Belina.

Era 1990, în timpul Campionatului Mondial. România tocmai fusese eliminată și unii jucători au venit în concediu la Mamaia. Eram puști, stăteam numai pe balcon, doar-doar o să îi observ undeva pe afară, la plimbare, și coboram și urcam scările hotelului de nebun, doar să mă întâlnesc cu ei, ca să cer un autograf. Într-o după-amiază, pe plajă, Lupescu schimba pase cu Răducioiu și lumea în costum de baie se uita gură-cască. Erau oameni simpli cu slipuri caraghioase, colorate, unii aveau colacul în formă de dinozaur ori de crocodil la picioare, își țineau puștii pe umeri și beau bere la sticlă.

La alegerile astea, Lupescu trebuia să rămână în mijlocul acelor oameni și nu să se suie pe un skijet pe care să îl tureze printre geamandurile unui fotbal care se scufundă, pe zi ce trece, sub ochii noștri.

Salvamarul nu e nicidecum un înotător, dar asta nu mai contează.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

Petro Burgener (4 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 19:49

Dle Prepelita va contrazic, doar Lupescu a pierdut, oamenii intra-devar nu au vrut amestecul politicului dar cei care au votat au fost alti oameni, care stiau cu mult inainte ce vor vota! Nu cred ca Lupescu a fost sprijinit de Dragnea & comp.

Petro Burgener (4 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 19:53

Scuze, " intr-adevar " am vrut sa spun!

Che Guevara (10 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 20:24

Lupescu si Popescu au pierdut pe mana lor. Au facut tot ce le-a dat prin cap sa castige alegerile FRF. Nu le-a iesit din 3 incercari. S-a terminat cu Mafia, cu PSD, cu clanul Becali si cu toti mulgatorii fotbalului romanesc. Cum sa vii cu delirul ala: "Schimbarea sistemului competitional pe model sovietic primavara-toamana" si sa ai pretentia ca esti candidat serios la alegerile FRF?

Dr. Dan Patru Tudosie (5 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 21:06

Ai anuntat ca nu vei mai scrie. Chiar n-ai un minim de decenta?

pgs (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 21:09

u știu de unde atâtea interpretări și analize pe lângă realitate. Toti au votat pentru a-și apăra interesele: președinții de AJF câștigă bani din 2-3 salarii și delegări săptămânale ca observatori și alte avantaje. Cei de la echipele de fotbal în sală și fotbal feminin primesc lunar sume de bani de la Burleanu pentru competiție și pentru traiul lor și a oamenilor din clubul lor (jucători, jucătoare, antrenori s.a.). Totul este o goană după câștig imediat și pentru interesul propriu. Si atunci cum să lase „*** din mână pentru vrabia de pe gard” ? Ce performanță, ce fotbal de prima mână, doar fotbal de mlaștină pentru ca grupul să mai trăiască încă un an, doi, trei, patru într-o competiție și să aibă bani pentru trai. Acesta-i argumentul pentru vot. Poți să faci strategia strategiei, să te lupți nu două luni, ci doi ani pentru alegeri, să fi fost mare fotbalist, rezultatul este nul. Așa s-au câștigat aceste alegeri. Restul sunt doar vorbe pentru discuta degeaba.Doar interesul de grup și câștigul imediat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nicu (1 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 21:16

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Freddy RE (1 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 0:12

Bravo, tata. Asa e.

nypd (1 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 2:45

Bai, tare vorba romaneasca, "cine se amesca -n tarate il mananca porcii'... gasca aia de o numim impropriu "generatia de aur" l-a bagat in ceata.. cu Prunea.,Gica Popescu, Hagi si toti ceilalti dinozauri credea ca va aduce fotbalul in sec. xxI? Mircea Sandu si toti cei afiliati sunt, cu bune si rele. istorie, Burleanu, cel putin, e o uitatura spre inainte, cu fosile nu cladesti nimic nici macar in vis (prea multe schelete prin vestiarul lor). Sa fim seriosi! PS - chestia cu liga I si II seamana cu fabula "cainele si catelul" de Alexandrescu, "ca voi egalitate dar nu pentru catei" (la o federatie au drepturi si aia de la ***-sal si aia de la "femei"). A nu se uita!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (3 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 7:48

„un fotbal care se scufundă, pe zi ce trece, sub ochii noștri.” Situația de mai sus se numește realitate. Și nu e vina ei că noi ne aflăm neadaptați ei. Asta, întrucît sufletul nu ne poate trăi cu ideea, că fotbalul românesc face puțini bani. Dumnealui, sufletul, are găuri de umplut. Pe așa sete, nici nu-i mai contează că se află alături realității. / De ce simt, că gazetarii n-au nici o contribuție, la reclamata scufundare a fotbalului românesc. / La o adică, și dumnealor și-au urmat doar interesul. Precum atîția semeni, sub cerul ăsta. / Cu toții clamînd că alții sînt de vină.

Mircea (2 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 8:53

Si tu ca si ceilalti colegi sugerezi ca Lupescu ar fi fost salvatorul fotbalului. E o greseala de logica pe care voi o faceti constant: baza performantei se afla in fotbalul de masa, in ligile mici, de acolo se pleaca, de la conditiile pe care le creezi pt a practica acest sport. In orice fel de sport este la fel. Burleanu a preluat acum 4 ani o federatie care se afla intr-un declin moral si financiar, a inteles ca mai intai tb sa realizeze o baza solida iar pasii urmatori vor fi performantele la nivel international. Modul asta de a crea performanta prin facilitarea maselor la sport se gaseste in Germania, Olanda, Franta...etc, etc.. In momentul in care fundamentul este realizat, poti cladi. Si mai este o chestie: ce aveti cu fotbalul feminin ?? Este foarte bine ca se investeste si acolo, ca fetele nu sunt uitate. Deci Lupescu nu avea cum sa fie un salvator numai pt ca a fost un fobalist bun si a lucrat la Uefa.

Alex One (3 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 9:15

Adevarul e mult mai simplu Burleanu a castigat datorita sistemului de votare in care amaratii care constituie majoritatea se vand pe nimic multumindu-se cu pomeni ridicole trei mingi si cinci tricouri gen sticla de ulei si galeata de plastic la alegerile locale si parlamentare. A, ca unii vor sa politizeze orice asta e alta chestie penibila.Prin urmare, elita nu mai conteaza respectiv echipele din prima liga adica cele care dau jucatori nationalei si ne reprezinta in Europa care au votat 13-1 in favoarea lui Lupescu ! Asta ar trebui sa realizeze Burleanu , ca nu este presedintele FRF ci a saracimii ,multimea muta si surda, Cand s-a anuntat rezultatul am ramas socat de bucuria desantata manifestata de cei din grupul Burleanu, Apoi am realizat ce mare miza a reprezentat alegerea sefului lor. In caz de infrangere azi erau toti someri deci adio lefuri de mii de euro,diurne, deplasari in strainatate, haine ca erau toti imbracati la fel parca erau ospatari si toate astea pentru o munca lejera aproape invizibila,

Che Guevara (1 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 10:06

Lupescu si toti cei care l-au sustinut reprezentau Mafia si o perioada de trista amintire a fotbalului romanesc. O perioada in care tot ce inseamna FRF era propietatea impresarilor Becali. Burleanu de-aia a castigat alegerile. Nu a vrut nimeni sa auda de mafioti si oamenii au votat in consecinta.

Cris (2 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 11:10

Va place sa aberati aiurea. Si jurnalisti si postaci. Adevarul e simplu. Burleanu a castigat pe acelasi sistem su PSD. Adica sprijinindu-i pe cei mici si saraci, dandu-le pomeni electorale. Degeaba „elitele” primelor ligi voteaza covarsitor cu Lupescu, asa cum „elitele” marilor orase voteaza covarsitor impotriva PSD. „Elitele” in speta (asa cum sunt ele) vor fi mereu in minoritate numerica. Burleanu si PSD VOR CASTIGA MEREU PE SISTEMUL AJUTORULUI (CU IZ SOCIAL) OFERIT MASEI, REPREZENTATA DE CEI MICI SI SARACI (usor de prins in jocul manipularii si vanzarii-cumpararii votului). Si poate ca e si firesc sa se intample asa intr-o societate saraca si, prin asta, vilnerabila la astfel de jocuri. In acest caz e chiar normal ca unul ca Burleanu sa ca un partid social ca PSD sa castige aproape de fiecare data cu un asemenea sistem care sa avantajeze mereu multimea nevoiasa, care subzista prin mecanisme socio, chiar daca in dezavantajul asa ziselor „elite” sportive sau, in extenso, sociale.

Urod (2 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 19:17

Pai si daca se scufunda fotbalul care e problema...?!!!!... il salveaza Burleanu si cu Trasnea de la Buzău, care l-a facut tradator pe Lucescu...?!!!!.... Nu e bine așa, decat cu skijetul lui Lupescu mai bine cu Trasnea....?!!!... Bine a facut Lucescu ca nu a venit la Națională.... Bravo lui, a stiut ca nu are pt cine.... Sa va faceti articole numai cu de-alde Trasnea, asa v-ar trebui... Eu in locul lui Lucescu, nici la telefon nu v-as mai raspunde.... Iar lui Lupescu, ii recomand sa-si cumpere bilet doar de plecare la UEFA si fara nici o jena, sa-si reia locul.... Auzi, sa vina Lupescu cu Ferguson, Lucescu... Etc... Și sa castige Burleanu cu Trasnea...?!!!!... Sa fiti sanatosi, dar nu mai aveți sanse sa iesiti din ***... Si nu ma refer numai la fotbal..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Urod (2 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 19:51

Am omis sa spun... Trasnea este pe post de salvamar princpal... Si dupa aceea vine Burleanu, Bodescu si comp.....

Comentează