Răzvan Prepeliță

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Răzvan Prepeliță
Ies și Great

Acea imagine a copilăriei, din acel hol zgomotos, mi-a rămas peste ani, atunci când la televizor, „Minunea blondă” se învârtea cu mingea printre adversari cu o ușurință, de parcă desena cercuri în nisip.

La pauză, taică-meu s-a lăudat unor alți […]

...

Fair-play-ul de carton

 Cine a văzut circul din finala feminină de la US Open, făcut nu de un spectator ci chiar de Serena Williams, se uită de azi cu alți ochi la marea campioană.

După ce am trăit pe viu victoria Simonei la […]

...

O recomandare

Nu e vorba despre UTA, nicio o ironie,  e vorba desigur despre Juventus Torino, dar poate nepoții-nepoților noștri vor prinde astfel de documentare despre echipe românești. Serialul se chemă First Team:Juventus și deocamdată sunt doar șase episoade care […]

...

Cușca tigrului

Monumentul e închinat venirii primăverii în bătrânul oraș al Crimei și Pedepsei. Belgianul a semănat cu opera de artă celebră în oraș, nu datorită frizurii haioase ci mai degrabă faptului că atât de static a părut în duelurile cu francezii. […]

...

Zigzag

Așa rapide erau contraatacurile belgienilor față de tricicleta braziliană ce făcea ghidușii pe bordura circuitului.

Vedeta Neymar a fost și de data asta cel mai român jucător de la Mondial. Brazilianul s-a tolănit pe jos ca pe covorul din sufragerie […]

...

„Muncesc și primesc cazare și de mâncare la gazde!”

Tinerii făceau voluntariat în ferme din România. „Vreau să duc experiența asta acasă, la ai mei, să încercăm să implementăm acolo ceea ce văd în călătoria mea!"

Permalink to „Muncesc și primesc cazare și de mâncare la gazde!”
duminică, 3 decembrie 2017, 11:08

După incidentele de ieri, la care am fost martor, în drum spre Brașov, am luat cu autostopul (e ilegal?, nu am luat bani) doi tineri. Unul era un băiat de 22 de ani din Australia, care ne povestea de ferma părinților lui de pe malul oceanului, de placa lui de surf, de rechinii inofensivi, de cum trebuie să împuști cangurul pe care îl lovești cu mașina și apoi să ai grijă de puii lui, de toți șerpii cu venin mortal pe care îi găsești cu nonșalanță prin curtea părinților săi. Celălalt era o ea, de 23 de ani, o fată din Turcia care face facultatea în București. E originară dintr-un sat de la granița cu Siria și vorbea de copiii emigranți rămași orfani din confruntările militare ale vecinilor și care ajung să cerșească pe străzi, de cât de tare îl urăște pe Erdogan pentru ce încearcă să facă în Turcia. De fapt, pentru ce a reușit. Le-am arătat imaginile din fața Guvernului, cu bătaia. Ea nu părea foarte surprinsă, în Turcia e la ordinea zilei, a zis ea. El da. „În Australia violența e doar în fata pub-ului și nu e o violență de tip latin, cu înjurături care încep și nu se mai termină, e o bătaie-duel, frățească, începută din scurt, fără pălăvrăgeală. Dar o asemenea bătaie, care să apară într-un protest social, e de neconceput!”.

Tinerii făceau voluntariat în ferme din România. „Muncesc și primesc cazare și de mâncare la gazde!”, spunea tânărul pistruiat și cârlionțat. „Vreau să duc experiența asta acasă, la ai mei, să încercăm să implementăm acolo ceea ce văd în călătoria mea!”.

La un moment dat s-a făcut liniște. Ajunsesem, undeva, înainte de Bușteni, blocați în trafic, pe DN1. Eu nu aveam stare, mă gândeam la autostrăzi, mă grăbeam cumva involuntar, fără motiv, sătul de stat în trafic, sătul de drumurile noastre. Le-am zis că acestea sunt șoselele din România dar ea mi-a răspuns că sunt perfecte. „Autostrăzile distrug natura, e mare lucru ca nu aveți șosele rapide!”. El a completat-o: „Yes, it’s wonderful!”.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

dutedica (1 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 12:03

ce taree…!!! WTH???

T1bbi (1 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 12:03

Da ***. E bine când stai 7 ore în trafic pentru 150 km. E bine când ai wc in curte. E bine când suntem conduși de niște trompete. E bine când exista jurnaliști atât de *** ca tine. Slavă cerului, bine ca nu am devenit o țară dezvoltată, ca nu știu ce draq ne făceam.

Florin Georgescu (1 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 12:09

…vai de capul tau si de articolul asta ofilit….mananci si tu o paine

Puisima (1 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 12:44

Din anumite puncte de vedere.au dreptate..nu intru in amanunte…Dar traim intr.o alta era..era miscarii rapide…fuga dupa bani…fuga politicienilor romani de afura..Ma intreb.de aici.de la Londra.daca va fi sau daca se va inventa un STOP.ptr aceste ***. Aici se investeste in tot… In cercetare.in invatamant.in tineri.care preiau ca la o stafeta totul. Autostrazi..drumuri..linii interminabile de metrou.catre toate aeroporturile.(si nu sunt putine) La 1.5minute aterizeaza si decoleaza un avion. Si au si parcuri..ha intinse de spatii verzi..ha intinse de terenuri de fotbal.de tenis.de tot felul.. Aici tinerii ..oamenii de toate varstele se misca..alearga cu sticluta de apa in mana..nu fac sport dupa manual..Ce fel de ministrii avem? In fine…cu toate astea au autostrazi..drumuri.pe care nu.ti rupi masina in doua!! ĹA MULTI ANI ROMANIA!

11 (1 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 12:48

Orele de varf si drumurile spre statiuni in weekend au sa fie aglomerate oricata autostrada ai baga, asa e in toata lumea, doar locuitorii din Bucuresti au impresia ca lor li se cuvine. Ca de aia m-am dus la capitala, ca sa fiu altfel.

Tudor (2 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 12:59

Am fost îndobitociți să credem că tot ce’i românesc e rău, învechit, imoral sau îngrașă, iar tot ce vine de’afară e numai bun. Îmi vine să rîd și să plîng cînd vin „verzii” să ne’nvețe cum să apărăm natura, cînd strămoșii noștrii ne-au lăsat singurele păduri neplantate din Europa, cei mai mulți lupi și urși, alte plante și animale ce prin Europa civilizată au fost stîrpite. De pildă hîrciogul a fost repopulat în Franța și, precum în alte țări dezvoltate, protejat de lege. Românii n’au făcut drumuri pietruite/asfaltate și orașe nu din nepricepere. Imperiul Roman a făcut drumuri pentru a deplasa ușor și repede trupe dintr-o parte în alt a Imperiului nu pentru omul de rînd. La fel autostrăzile sînt pentru comerț, să duci jandarmi unde e nevoie șamd.

petru matei (1 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 13:00

Asa este cu clovnii lui soros, bat batrani.

Hystory (2 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 13:34

Să nu mai voteze asemenea ***

calinescu (2 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 13:35

IN URMA CU 100 DE ANI GOGA , TITULESCU , GOLDIS , BRATIANU NE-AU UNIT ……!!!!!!!!!!
ACUM , ACESTI URMASI A LUI TRAIAN (BASESCU) NE INVRAJBESC ……!!!!!!
SIGUR CA AVEM SI DUSMANI IN EXTERIOR, CARE SUFERA DE 100 DE ANI , DAR DIN PACATE AICI, LA NOI, SUNT INFINIT MAI MULTE COZI DE TOPOR ……!!!!!!
ASA INTRAM NOI IN CENTENARUL MARII UNIRI …..!!!!!!!!
OARE DE CE ….!!!!!!
DIN CAUZA INTERESELOR MARUNTE ALE UNOR INDIVIZI IRESPONSABILI …..!!!!!
PACAT ….!!!!!!!

Hystory (2 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 13:36

*** Să nu mai voteze asemenea ***. Ati văzut ce vocabular avea ***.

Varabie (1 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 13:45

E ruda cu Visinescu ? Are are o privire blajina, nici nu crezi ca poate injura, dara sa mai lovesca si cu ceva. Prezentarea unui batranel ca o victima inocenta da bine aparent. Mosulica asta a mers la jandarmi sa-l instige la violente impotriva protestatarilor si pentru ca nu a obtinut ce a dorit, e nervi s-a manifestat. Ehe, acum 50-60 alta era soarta democratilor daca se intalneau cu nene asta …

Oreste (1 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 13:48

Ce usor e sa stai ca o tamaia in piata si sa arăti lumii ce revolutionar esti…ce prost treb.sa fii sa urli ca *** ca se ataca justitia dar tu ca o momaie nu urmăresti nici ziarele nici tvurile care arata cati oameni sunt batjocoriti lunar..mergand la arest…sau fiind prin puscarii la cheremul lui x sau y …deoarece judecătorul si procurorul au combinatii politice…sau economice…de unde sa stii tu sclavule ca esti trimis acolo sa zbieri ca lupul..in timp ce aia stau la căldura si beau vin fiert..urmarind si trimițând mesaje din fatza tvului…bah..asa multi *** are tara asta ca devine inspaimantator de locuit!au ajuns *** să spună ca e normal sa bati un mosneag fiindca era comunist..asta nu e revolutie bah..e involuție!

Cristi (2 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 13:59

Stati linistiti. Toti vom avea parte, mai devreme sau mai tarziu, de dezvoltarea si progresul inevitabile (industriale, tehnologice, alimentare etc.) si, in consecinta, mai toti (noi, parintii, copiii nostri) vom muri prematur de cancer sua alte boli vitale.

calinescu (2 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 14:22

BATRANELUL DIN IMAGINE ESTE EXACT INTRUCHIPAREA LUI MIHAILA COFARIU ……….!!!!!!!!!!!!!!!!!

gigimigi (1 comentarii)  •  25 ianuarie 2018, 14:11

Ce a vrut sa spuna autorul?

Comentează