Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Rânduri despre turismul de impresariere şi ponoasele lui

Permalink to No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”
luni, 13 iulie 2020, 9:22

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul unde joacă la un altul. Dacă nu s-a pus, nu-i nimic. Poate că o să se pună. Sau poate nu. Scenariul respectă principiul „Reclama e sufletul comerţului”, cu adăugirea „Iar comerţul – sufletul!”

În agenţiile de turism şi impresii

Dennis Man e la ora actuală turistul cel mai plimbat de impresarii fotbalului. Impresarii îşi merită astăzi numele mai mult ca oricând, fiindcă fac, de ani buni, negoţ cu impresii. Şi încearcă să-i convingă pe cumpărători de câteva lucruri: 1. Că sunt cumpărători (de multe ori bieţii oameni habar n-au). 2. Că li se oferă un chilipir. 3. Că dacă refuză chilipirul, printre ceilalţi cumpărători de la coadă o să treacă un freamăt de speranţă şi un fior de entuziasm. Dennis Man nu are nicio vină în toată povestea. E pion într-un şah de nebuni care dau ture prin fotbal şi cu regine care au cai favoriţi. Man e, în acelaşi timp, un produs de vitrină prost amenajată, cu exponate ciobite, pe care o mână interesată de profit lipeşte eticheta „premium”.

Viaţa unui comis-voiajor

Dennis Man face turism virtual de la un club la altul după ce Ianis Hagi a fost în sfârşit lăsat în pace. Obiceiul nu e tocmai nou în România. Cu destui ani în urmă, Mirel Rădoi, selecţionerul de azi, era disputat până la ruperea în patru de Manchester, Inter Milano şi alte forţe, înainte de-a pleca până la urmă la Al-Hilal. Bietul jucător era luni în Anglia, marţi în Italia, miercuri în Spania şi – în cea mai proastă zi a săptămânii – în Rusia. E vorba de acelaşi modus operandi, în care impresarul face figură de comis-voiajor şi nu scoate din geantă un mixer, ci o serie de DVD-uri montate abil, prin care clientul e făcut să creadă că tocmai urmează să dea marea lovitură. Aşa e peste tot? Aşa o fi, numai că prin alte locuri produsul de vânzare e însoţit de câteva specificaţii, printre care – de obicei – palmaresul.

Proces de nevânzare-necumpărare

Pe vremuri se glumea despre activitatea de ilegalist a tânărului Nicolae Ceauşescu prin formula „El, săracul, se ascunde, dar nu-l caută nimeni”. Riscăm la ora asta ceva asemănător: să avem jucători care sunt vânduţi mereu, dar pe care nu-i cumpără nimeni. Şi nu mai trebuie explicat de ce. Se ştie foarte bine. Consecinţele sunt de multe ori aceleaşi, chiar dacă regia spectacolului se bucură de o viziune nouă. În târgurile de mărfuri (vii sau neînsufleţite), exponatele stau pe loc şi cumpărătorii se perindă prin dreptul lor, aleg sau trec mai departe.

Colindul de tip nou

În fotbal marfa e itinerantă şi devine obiectul unui colind de tip nou. Ea circulă în compania celui care vrea s-o vândă, e pusă pe tipsia poleită a impresiilor (intereselor) şi e oferită la preţuri care de multe ori nu au legătură cu realitatea. Piesa e aceeaşi de multă vreme. I se schimbă doar finalul. Semnătura pe contract e mult mai rară decât sistarea discuţiilor şi reorientarea spre alte ţinte. Iar cel care suferă e, inevitabil, fotbalistul, numească-se el Dennis Man azi sau Denis Drăguş ieri (apropo, se mai ştie ceva de el?).

Comentarii (48)Adaugă comentariu

drucker (2 comentarii)  •  13 iulie 2020, 9:33

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (14 comentarii)  •  13 iulie 2020, 9:49

Se mai recurge si la trucuri, impresara nu abandoneaza niciodata varianta smechereasca, "Vi-l dau pe Man de la Steaua. Steaua e Steaua!"... Man n-a jucat niciodata la Steaua chiar daca presupunem ca ea s-a numit asa pana in 2014, prin atenta grija a unui hot de branduri. Asa cum toti pepenii din orice piata erau de la Dabuleni, toata branza de la Marginimea Sibiului si toti strugurii de la Murfatlar cam tot ce vand impresarii arondati clubului din Pipera sunt de la "Steaua" ... Poate pana la urma s-or gasi niste bieti retrogradati dintr-un mare campionat sa-i asimileze pe Man cu Lacatus, pe Morutan cu Hagi sau pe Florinel cu Ilie Dumitrescu. C-asa e la romani si mai ales la aromani.

victor L (69 comentarii)  •  13 iulie 2020, 9:52

Rezumat: "Bietul jucător era luni în Anglia, marţi în Italia, miercuri în Spania şi – în cea mai proastă zi a săptămânii – în Rusia." Ce observ eu: pentru ratingul ala blestemat, pardon, mult cautat, media este cea care ii vinde si transfera pe unii jucatori. Daca nu avem fotbal, au jurnalistii inspiratie.

dorian (3 comentarii)  •  13 iulie 2020, 10:04

f corect ce spuneti..dar ,ma intreb eu, mai e cineva care mai pleaca dupa "fenta " asta?adica mereu cand cineva vrea sa vanda un fotbalist de nationala ,inflameaza media cu stiri de genu asta ca l vrea echipa X sau Y (unde X si Y are ia valori de la Manchester United sau Real Madrid) pt ca in final sa esueze undeva intr o liga secunda din primele 5 campionate ale lumii (best case) sau la o echipa cu nume de shaorma din Orientul Mijlociu...deci daca noi cititorii nu mai credem asta, de ce ar crede scouterii unor cluburi cu bani ?despre ce vorbim?

Nilă Oprișan (4 comentarii)  •  13 iulie 2020, 10:35

1) In Romania nu exista impresari sportivi scoliti pe la Coverciano sau Clairefontaine, ca atare, toape cu doua clase din Dubai, devenite celebre prin posteriorul pus la bataie in schimbul imputernicirii forbalistului de a-l vinde in targ, precum mielul de Pasti, ori baetii jmecheri, autodenumiti mafeoti, scoliti prin puscariile tarii in arta negocierilor jucatorilor, propusi celor mai exotice cluburi Occidentale prin strigari in studiourile televizunilor can-can, ori interviuri luate pe marginea trotuarului; 2) Cel care avea sa fie numit “ciuruitul” era osanat la unison de intreaga presa aservita puterii, ca un tanar revolutionar care de la 15 ani dadea indicatii si orientari mai varstnicilor colegi de lupta proletara, abia dupa trecerea in neant, se va afla ca viteazul fauritor al comunismului roman, se ascunsese ca o potarniche in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Ce ironii pre-decembriste visezi, nenea Raducule? Le-ai citit in zatul de nechezol pe care il consumai cu aviditate? 3) Zvonurile neincetate cu privier la transferuril imaginare ale jucatorilor romani la cele mai importante cluburi din Occident VA APARTINE in totalitate. Publicatia din care matale faci parte, este in prima linie. Numai Dumnezeu stie cate eforturi ati facut de-a ne convinge de iminenta semnaturii lui Hagi Ianis sau Dragus Denis cu Real Madrid, Bayern Munchen sau CF Barcelona. Tehnica este aceeasi, difera doar candidatul. Man spre Man City, ca de la man la man, iesclusiva GSP, garantat! Sublim articol, la soare ma pot uita, la aiurelile matale, ba!

Andrei F (62 comentarii)  •  13 iulie 2020, 11:03

Ce sa mai zic de logica oamenilor destepti???Cica e rau ca se vorbeste despre posibilul transfer al unui jucator si mai ales de banii ceruti!!!!Va vine sa credeti???Asta o fi noua moda a presarilor?!Curios cum nasul lor cel fin nu s-a strepezit cand Coman ,Benzar,Nedelcu erau purtati prin n campionate la n echipe vestite!!!!Sau cum Ianis ni se spunea de bunii presari cum o sa joace si la Barcelona si la Bayern si la Galata si la Sevilla....!A ajuns la Genk cica -conform presarilor romani!!!-pe 10 milioane dar belgienii au spus ca de fapt a fost vorba de 4!!!Si ce sume erau aruncate cand se vorbea de Barcelona,Bayern... ,peste 10 milioane!!!!A deranjat lumea cea desteapta?!Nu, dar vai , acum Man nu a fost vandut la ultima clasata din Anglia!!!!-----Altfel da,Mihaila jucator de soi!!!Asta a obtinut penalty si despre el e bine sa se vorbeasca de oferte de 10 milioane nu ca Man care umbla cu sortul pe post de pancho si Acka a fost deranjat...!Desigur ca Barsan arbitru decent a inchis ochii sa nu-i vada lenjeria lui Man!!!Ca pana la urma despre asta este vorba,sa se abata atentia de la lucruri evidente.S-a intamplat cu Mediasul,cu CFR de ce nu si cu Steaua?Cum ne spunea Cornel Dinu?Titlurile se castiga si cu ajutorul Federatiei dar si cu aprobarea jurnalistilor!!!!

marian (6 comentarii)  •  13 iulie 2020, 11:07

s-au convins multi de valoarea acestui man elist.

Fotbal mercurial. Jucatori la promotie! (2 comentarii)  •  13 iulie 2020, 11:18

Inaintea inceperii negocierilor pentru oricare jucator al FcSB Jiji-mercuriali ar putea adresa potentialilor cumpararori traditionala intrebare de intampinare: ,,Primiti cu sorcova?" Apoi, dupa ce DVD-ul cu Man sare ,,ejectat,, Jiji poate ingana:,,ne dati sau nu ne dati?"

Maxentiu (17 comentarii)  •  13 iulie 2020, 11:19

Impresarii n-ar fi atît de eficienți în operațiunile de vopsire a fotbaliștilor dacă n-ar beneficia de complicitatea presei sportive. Ar fi indicat ca și colegii dvs. care se extaziază la fiecare pasă în lateral reușită de anumiți jucători să ia aminte la aceste rînduri.

Crapa vopseaua (3 comentarii)  •  13 iulie 2020, 11:23

Dragus este acolo unde sunt toate produsele iesite de la Vopsitoria Gica Hagi. Multumit de raspuns?

Ilie (4 comentarii)  •  13 iulie 2020, 11:24

Mare dreptate aveți! Dar e prietena lui Ovidiu. Și a lui Piți Talent.

Relu Ricsa (1 comentarii)  •  13 iulie 2020, 11:30

superb scris, foarte lucid si proaspat. Felicitari!

Durden (10 comentarii)  •  13 iulie 2020, 15:53

Ce imi place cand sunt contrariati ziaristii despre stirile astea. De parca nu tot ei ar scrie despre ele...

Sabotaj la prazari (2 comentarii)  •  13 iulie 2020, 16:20

Prazul da cumva reactii adverse?! Cum se explica inconstienta suporterilor olteni care nu respecta distantarea sociala fata de proprii jucatori si se bucura la victorie impreuna? E de-ajuns un caz confirmat de covid la cs Craiova si titlul e pa!

Achim (6 comentarii)  •  13 iulie 2020, 16:57

Apropo, stie cineva cand a scris Radu Paraschivescu ultimul articol demn de numele sau? Am dat anunt la obiecte pierdute, astept raspuns. Primiti cu joaca de-a ziaristul?

Alex (1 comentarii)  •  13 iulie 2020, 17:33

Cei care trimit comentarii probabil ca sunt niste pacalici in opinia dvs, nici macar nu le publicati. La fel si la dl. Alin Buzarin.

sorinescu (9 comentarii)  •  13 iulie 2020, 19:27

iar vitrina prafuita si cu perdelele necalcate...

ovidiu (2 comentarii)  •  13 iulie 2020, 21:44

mare adevar spuneti, cu anumite observatii - nu tin deloc sa am dreptate - cum ar fi: tonul ``bland`` pe care il folositi, maniera usor evaziva a abordarii, poate si disculparea acelor, vai lor, victime -fotbalisti. in realitate, consider ca avem de-a face cu niste escroci in blani de ``impresari`` in relatii toxice cu alti pungasi, adica patronii care vor sa vanda niste copii ratati (sunt curios cat si cum se antreneaza man) care, vorba anilor `80 ai secolului trecut, se nasc talente si mor sperante. altfel zis: nimic despre fotbal! sincer, daca a ajuns anmary triple x impresar si stim-noi-cine patron de fotbal, precum si aaa...cum il cheama? presedinte la federatie... lasciate ogni speranza! sa ne vedem sanatosi!

Mario (1 comentarii)  •  14 iulie 2020, 2:32

Poate raspunde cineva - care a fost ultimul fotbalist roman care a confirmat intr-un campionat decent? "Tepe" cunoastem foarte multe ...

Nică fără frică (21 comentarii)  •  14 iulie 2020, 3:49

Paraschivescule nu-mi place de tine dar articolul mi-a plăcut!

motanul incaltat (65 comentarii)  •  14 iulie 2020, 7:03

Nu cred ca intelegeti cu adevarat ce fac de ex impresarii cu Denis Man.... Era odata un banc cu un taran care vine la tirg sa vinda un cal. Numai ca saracul cal era in virsta, schiop si pe deasupra si orb. Un client il intreaba de ce l-a adus in tirg ca are multe probleme ... La care taranul ii raspunde: Sa-l fac de ras.....Cred ca este aceeasi treaba cu vinderea unui fotbalist roman in marile campionate..... N-au nici o sansa---dar impresarii vin la negocieri doar sa-i faca de ras....

ION (1 comentarii)  •  14 iulie 2020, 7:44

Peste tot astazi se foloseste multa vopsea...si aia proasta.

Observator (243 comentarii)  •  14 iulie 2020, 8:33

@ the_gunner O noua infrangere dureroasa pentru AFC, dupa ce a condus si lasa impresia ca se va impune in fata uneoi echipe cu probleme!! Dupa golul spectaculos al lui Lacazette, a urmat gafa copilareasca a cuplului Kolasinac-Luiz, un … „cadou cu fundita” pentru Son si Mourinho! Chiar daca „tunarii” au dominat teritorial in repriza a doua, ineficacitatea atacantilor a atras o noua infrangere, care putea fi chiar mai neta pe final! Din nou, Arteta nu s-a putut abtine si i-a introdus pe 3 dintre preferatii sai, dintre care Nelson s-a … afirmat prin totala lipsa de implicare (nici nu prea mai avea timp, ce-i drept). Singurul lucru bun facut de spaniol a fost introducerea de la inceput a lui Lacazette, care, n-am vreun dubiu, are calitati superioare lui Nketiah! In afara de francez, l-as remarca si pe Martinez, care l-a inlocuit cu destul succes pe Leno! Pentru mine, singurul lucru care ar sterge amintirea unui sezon nefast ar fi o victorie contra campioanei, in etapa urmatoare, ceea ce n-ar trebui sa fie prea greu, dupa modul relaxat in care evolueaza „cormoranii” dupa pauza provocata de pandemie! O.

Dan (1 comentarii)  •  14 iulie 2020, 11:24

Ati publicat pe GSP mai multe articole de genul "Jucatorul X de la FCSB se transfera la superclubul Y pe n-'spe milioane" (au mai aparut si in prosport si telekomsport) Articolele de genul asta nu sunt semnate de nimeni si sunt de obicei cap de pagina. Am postat odata un comentariu la un astfel de articol si cind am intrat mai apoi in sectiunea comentarii, unde am contatat ca postarea mea a fost "moderata" total pentru limbaj vulgar. In alte postari, cele mai multe fara legatura cu subiectul ,fanii fcsb,rapid,dinamo se trimiteau si isi sugerau diverse lucruri fara ca administratorul sa aiba vreo problema. Poate si articolul dvs va fi moderat de aministratorul site-ului ?

the_gunner (145 comentarii)  •  14 iulie 2020, 11:52

@Observator . Greu frate ,greu ! Orice pas greșit cu Spurs ma doare .De unde pina unde vecinul meu de peste doua case ma tachina tot timpul,Spurs fan fiind,acum e tăcut .Realizeaza ca Arsenal a fost peste ei . N-a fost vina lui Luiz de loc .El s-a dus pe poziția unde trebuia sa primească mingea normal,pe piciorul sting .Kolasinac a greșit ! Capul in pămînt la primire și la trimitere .Ma rog,așa a fost sa fie .Meciul de care depinde soarta sezonului e semifinala FA CUP . Dacă toată autoizolarea n-am avut nimic de făcut acum am trei mașini de restaurat .Toate ale unui singur proprietar ! Tot anul de munca .Un Mercedes 350 SE. W 116 model 1975 .Un Ford Capri 1972 și un Pontiac 1970 .Merc-ul e in stare jalnica.Paneluri cu rugina berechet,motor gripat și scaunele din fata rupte toate .Plus ceva mărunțișuri .Din Ford pot scoate și o sa scot o bijuterie .Pontiacul e cel mai ușor .Gasesc totul pe piața americană.Nemtii de la Mercedes sint de nici o culoare .Nu au in “arhiva” lor emblema de pe radiator,capacele de roti și schimbătorul de viteza .Noroc cu pistoanele,vilbrochenul,segmentii și cuzineți .Ba chiar s-au oferit sa-mi trimită un motor nou -nouț .La 35 mii euro e ridicol .Cu munca mea și piesele de schimb îl scot la 8 mii .Ce-i mai greu e vopsitul .Albastru închis ,aproape negru,e cea mai pretențioasa culoare .Orice greșeală,cit de mică, se cunoaște .Fordul,in schimb ,are toate componentele pe piața,iar culoarea,cafeniu deschis cu maro închis ,e o plăcere de lucrat cu ea . Pentru același proprietar am mai lucrat Mustangul ‘68 .Cred ca are o colecție de 10 mil . Fiecare om cu păsărica lui .Pe proprietatea lui are 15 garaje și spera sa le umple .Ma angajat sa-i fac service la tot ce are,chiar dacă nu umbla cu ele .Stie el ce știe despre oboseala staționară . Multă sănătate !

Observator (243 comentarii)  •  14 iulie 2020, 17:59

@ the_gunner Intr-adevar, de meciul cu City (care va dori sa castige FA Cup, pana sa pretinda la prima sa Liga a Campionilor) depinde in mare masura daca AFC are sanse sa joace din nou in Europa League! Ma intereseaza si sa-i invinga pe "cormorani", mai mult din orgoliu decat cu efecte in clasament! Ma bucur ca aveti mult de lucru si ca veti castiga in consecinta; colectionez si eu cate ceva (articole sportive), dar in niciun caz nu ma vor interesa masinile de epoca! Mi-ar placea sa pot colectiona ceasuri, dar, la cat valoreaza cele bune, ma voi multumi sa obtin unul decent, pe care sa-l port! Multa sanatate si spor la ... restaurat! O.

Observator (243 comentarii)  •  15 iulie 2020, 7:40

@ RP Relativ la ce ati spus aseara, printre altele: parerea mea este ca traversam o dictatura politico-sanitaro-mediatica! Acest triumvirat nu putea pune in scena o ... piesa (m-am abtinut sa nu scriu "farsa") mai sinistra!! O.

Observator (243 comentarii)  •  15 iulie 2020, 16:26

Daca exista grad de comparatie pentru "sinistra"! O.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  15 iulie 2020, 18:21

@ Toţi

Spre a înlătura o posibilă confuzie: la televizor am spus doar că lumea foloseşte cu nepermisă lejeritate cuvântul „dictatură” în tot felul de împrejurări. Atât, nimic altceva. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  15 iulie 2020, 18:22

@ Nilă Oprişan E inutil să scrieţi în dezacord cu majuscule, se observă foarte bine şi aşa. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  15 iulie 2020, 18:23

@ Durden Vă rog să-mi daţi un exemplu când am scris eu aşa ceva. Unul singur. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  15 iulie 2020, 18:24

@ Alex Sunteţi, nu pentru prima dată, în eroare. Nu vă cenzurează nimeni. R.P.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  15 iulie 2020, 18:25

@ Achim Vă invit să mai aveţi răbdare o săptămână şi gata, aţi scăpat. R.P.

the_gunner (145 comentarii)  •  16 iulie 2020, 3:10

@Observator. I-am bătut ! Greu,urit ,dar victoria e ,totuși ,victorie .Remarcatii mei sint Luiz,Martinez,care meci de meci demonstrează ca nu e portar de banca,Thierny și ...Lacazette .Ar fi o crima sa-l faci sa dispară din lot sezonul următor .Doar Arteta îl vede pe N’ketiah mai bun decit Lacazette .Cu Saliba,deja al nostru ,Mari ,bun de joc,și încă doi-trei consacrați va spun ca sezonul următor vom fi acolo unde ne este locul tradițional .Problema sezonului actual e sa prindem cupa UEFA .La mai mare și multă sănătate cu noroc !

mg (227 comentarii)  •  16 iulie 2020, 12:11

..domnule Paraschivescu, nu voi încerca să fiu sarcastic precum @Achim, pentru că există riscul să alunec și eu spre sardonic.. Deși(din unele comentarii) rezultă că se poate chiar mai rău.. De-nțeles, prin urmare, nevoia de "cordoane sanitare".. Folosirea lor în exces poate însă să vă îndepărteze de viața reală(cu bunele și relele ei). Dacă vrem să gustăm din farmecul vieții la țară, trebuie să acceptăm și noroaiele din zilele ploioase. Cine de cine scapă până la urmă? Desigur e mai agreabil dialogul cu oameni de o anumită calitate. Poate chiar și USR-ul(pe care-l promovați) se adresează de fapt unor elite și nu nouă tuturor celor dezamăgiți de vechea clasă politică, așa cum am sperat în zadar(urna alege..) Cât despre cenzură, @Alex are dreptate. Ea există și îmbracă deseori haine staliniste. Când impostura și incultura ridicolă își dau mâna se poate ajunge la situații absurde, de genul "ordonanțelor" lui Petrini.. Mie mi s-a cenzurat, de exemplu, recent(și în mod repetat..!?) numele lui Greg *** de la EL&P.. Se mai plătesc și polițe, iar șicanele sunt mici instrumente de tortură în mâna celor care vor să ne arate că pot.. Și toate beneficiind de alibiul convenabil al "Regulilor jocului" care prevăd(între altele) că "Utilizatorii care postează în mod repetat conținut abuziv, folosind un limbaj vulgar și/sau agresiv", pot fi banați. Ne credeți sau nu, noi cei care suntem la firul ierbii știm toate astea. E ca acest Sars-Cov-2, care pentru unii e poveste, iar pentru alții ciumă..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  16 iulie 2020, 13:28

@ mg Promovez USR-ul? Nu ştiam. R.P.

mg (227 comentarii)  •  16 iulie 2020, 15:24

..nu c-ar fi vreun păcat capital, dar v-ați afișat cu Dacian Cioloș(nu prea se găsea apă la acea masă..) și ați promis în public sprijin pentru politica pe care o face.. Iar noi am luat-o de bună..!? :)

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  16 iulie 2020, 16:22

@mg Aha, deci participarea lui Dacian Cioloş la o lansare înseamnă promovarea USR-ului. Să ştiţi că şi Dan Barna e din USR, nu mi se pare că l-aş fi promovat. Dar, da, aveţi dreptate, uitasem. Cititorul ştie mai bine. Număr zilele până la următorul articol, care va fi ultimul. Noroc că nu sunt multe. R.P.

mg (227 comentarii)  •  16 iulie 2020, 17:29

..repet, simpatia față de gruparea care-l propune pe Dacian Cioloș premier nu e vreun păcat. Dacă ăla nu a fost un gest de susținere pentru respectivul domn.. ok.. știți mai bine. Poate la următoarea lansare alături de Fuego..!? :) În rest, "Cand zeii vor să ne pedepsească, ne îndeplinesc dorințele!"..

Radu Paraschivescu (2249 comentarii)  •  16 iulie 2020, 19:22

@ mg Fuego... E cazul să mă retrag din discuţie. V-am judecat greşit. Scena vă aparţine. R.P.

mg (227 comentarii)  •  17 iulie 2020, 12:52

..a fost doar o glumă, dar se vede că sunteți supărat rău de tot.. Habar n-am ce impresie v-am lăsat, dar nu suntem îngeri, noi cei care ne băgăm în seamă pe-aici. Cu toate astea cele mai răuvoitoare(uneori chiar jignitoare, că te și miri cum trec de..) comentarii nu ne aparțin. E vorba de acei "meteoriți" cu (1 comentarii) care apar țintit, la momentul oportun, după principiul picăturii chinezești.. Ați deranjat niște interese pe-aici și cineva își freacă acum mâinile de fericire că v-a făcut să renunțați scârbit. Pare elegant să plecați așa, la modul mioritic, dar stilul ăsta îi încurajează pe ticăloși, le dă aripi. Cât despre bietul Fuego.. cu cât sarcasm(de calitate) i-ați mai tăbăcit spinarea.. dar dacă nici el nu vă mai face să zâmbiți.. Păstrez tradiționala dedicație muzicală pentru mult așteptatul ultim articol(pușchea pe limbă..) Iar în rest, vă urez sănătate pentru că(nu-i așa?), nu e gripă ca Covid-ul(îmi place cacofonia asta) și echipă ca Rapidul. În afară de Lazio și Real, desigur :)

Observator (243 comentarii)  •  17 iulie 2020, 15:06

@ the _gunner Stranie victorie, în condițiile în careArteta joaca "la ciupeala"! Cred ca nu da voie jucătorilor sa aibă vreo inițiativa personala; când încearcă câte ceva în afara desenului tactic, Ceballos se complica și greșește! Întrucat titularul acestui blog s-a plictisit de fotbal, va trebui sa schimbam impresii în alta parte, deși opțiunile mele sunt limitate; propun blogul Maestrului Cosasu, deși mi se postează comentariile și pe alte 2: T. R. Ungureanu și Radu Naum! O.

the _ gunner (145 comentarii)  •  18 iulie 2020, 13:36

@Observator .Deci fara RP ! Sa-l felicitam pt unele realizări de-a lungul carierei de ziarist sportiv și sa-i dorim multă sănătate ! A fost la înălțime pe vremea lui Brasil ‘14 .Impreuna cu amicul meu (RIP John) au fost sufletul blogului .O data cu plecarea lui John blogul a început sa se diminueze ușor,ușor și a ajuns un loc ca la usa cortului.Birfe ,înjurături,rasism etc . Cu permisiunea omului RP ! Deci va fi dl Cosasu,TRU,sau Naum . La revedere și sănătate !

Observator (243 comentarii)  •  18 iulie 2020, 17:25

Pana la decesul domnului John (RIP) era o placere sa întru pe acest blog; de atunci, titularul s-a supărat pe unii dintre noi, mai ales ca era greu sa se împartă între atâtea locuri "de munca". Probabil ca va activa acolo unde nu i se poate imputa nimic, direct sau indirect! Trăim într-o tara libera (am niște dubii acum) și fiecare e liber sa aleagă ce face! Sănătate și sper sa nu ne facem de ras cu City!

the_gunner (145 comentarii)  •  19 iulie 2020, 0:05

@Observator . Nu ne-am făcut de ris ! Omul meu pt nr 1 ,David Luiz .Aubameyang merita și el nr1 . Doua execuții de atacant de mare clasa .Maitland-Niles l-a ținut la cutie pe Mahrez,iar Bellerin nu i-a dat nici o șansa lui Sterling .Cu excepția lui De Bruyne toată echipa lui City a fost sub randamentul obișnuit .Ce-i drept și apărarea noastră a fost peste tot ce se putea aștepta .Ma gândesc cu groaza cind Leno își va relua locul .Martinez nu merita sub nici o forma sa-și piardă locul de titular .Argentina are ,in sfirsit ,un portar mare .De la Fillol încoace n-a prea avut .Numai pretendenți ! M-am mutat pe blogurile lui TRU și Cosasu .Mi-a venit trailerul cu cele doua mașini . Fordul a venit pe rotile lui .Gata cu vacanța ! Sănătate și virtute !

Observator (243 comentarii)  •  19 iulie 2020, 7:58

@the_gunner Da, a fost un meci foarte bun, iar apărarea a fost de netrecut! Ne-a ajutat și City, care a jucat destul de prost, fără inspirație în atac! Cred ca adversarul mai periculos este United, dar cu o prestație ca aseară totul este posibil! Rectific o formulare relativa la autor: fiecare este liber sa-și aleagă colaborările! Spor în restaurarea autoturismelor și multa sănătate! O.

the_gunner (145 comentarii)  •  19 iulie 2020, 22:17

@Observator . Ultimul post pe blogul D-lui RP . Sintem in grupele EL ! Chelsea s-a distrat cu ManU .Daca vom cistiga finala va fi un an cu trofeu,totuși . Dacă !

Comentează