Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Trenule, minciună mică

Planuri peste planuri peste planuri. Pe când şi realizări?

Permalink to Trenule, minciună mică
luni, 14 ianuarie 2019, 9:42

Vorbind despre viitoarea linie de tren care va lega Aeroportul Henri Coandă de Gara de Nord, consilierul Gică Popescu a declarat zilele trecute: „Ne facem de mare râs, ne facem de băşcălie dacă nu va fi gata”. Observaţia e de bun-simţ. Pentru deplina cuplare la realitate, e nevoie totuşi de eliminarea ultimelor cinci cuvinte din enunţ.

Prăbuşirea în ridicol, o zonă pe care o vizităm des şi fără să învăţăm ceva, e la doi paşi mărunţi. Tot Gică Popescu spune că „suntem foarte aproape de obţinerea autorizaţiei de construcţie”. În traducere, asta înseamnă „avem o întârziere enormă, lucrurile arată groaznic”. Istoricul planurilor şi promisiunilor e pe cât de stufos, pe atât de neacoperit în fapte. Şi nu doar în ceea ce priveşte Euro 2020, ci toate domeniile unde lucrurile nu se fac singure.

O certitudine: soborul

Viteza de execuţie a lucrărilor româneşti de infrastructură te condamnă la pesimism. Staţia de metrou din spatele Academiei Naţionale de Apărare se va deschide cu prilejul sărbătorii îndeobşte cunoscute drept „calendele greceşti”, alias „Paştele cabalinelor”. Cioturile de autostradă terminate vor ajunge treptat la dimensiunile panglicilor tăiate la inaugurare. Singurul care se va mişca vioi va fi soborul chemat la sfinţire. Să nu avem dubii, el va binecuvânta şi materialul rulant dintre aeroport şi gară.

Între Viena și București

Asta înseamnă „omul sfinţeşte locul” în România lui 2019. Logodind romantismul cu utopia, Gică Popescu anunţă că trenul-minune va face 16 minute din terminalul aeroportului până la Gara de Nord. Exact cât face CAT (City Airport Train) de la Schwechat la Wien Mitte. Precizări: 1. CAT e deja în funcţiune de ani buni, pe când omologul de la Bucureşti se găseşte deocamdată în faza de nălucă. 2. Viena e capitala unei ţări unde lucrurile se fac la timp şi în general fără fisuri. 3. A crede că lucrurile pot sta identic la Bucureşti şi la Viena e, măcar în această privinţă, o falsă candoare.

Urmează staţia „Aveţi puţintică răbdare”

Minţirea de sine se conjugă bine cu amăgirea celorlalţi, indiferent dacă lucrezi la drumuri, la autostrăzi sau în fotbal. Diferenţa dintre ce e scris şi ce vezi în realitate e uriaşă. În vagoanele de metrou din Bucureşti există hărţi pe care, cu o linie punctată, se vede magistrala „în pregătire” cu care ar fi trebuit să ne fermecăm oaspeţii de la Euro 2020. Ea zice aşa: „1Mai-Pajura-Piaţa Montreal-Gara Băneasa-Aeroport Băneasa-Tokyo-Washington-Paris-Bruxelles-Otopeni-Aeroport Henri Coandă”. Ştiţi ce înseamnă „în pregătire”? Că încă n-au început nici măsurătorile, darămite săpăturile. Deocamdată suntem în faza trasului de aer în piept. A inhalării care anunţă efortul susţinut. În condiţiile astea, a miza pe cele 16 minute ale trenului dintre aeroport şi gară nu reprezintă decât un fel de a-ţi spune singur basme, aşteptând să adormi.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

aciduzzo (101 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 10:04

Păi nu e nimic nou sub soare domnule Paraschivescu! Stim toate lucrurile prezentate de dumneavoastra in acest articol. Nu-mi fac nici cea mai mica iluzie ca vom avea acel mijloc de transport pana in Euro. Asa cum foarte puțin imi vine sa cred ca vom avea si mult preconizatele stadioane....va fi iarăși pentru a nu stiu cata oara cand ne vom face de basm....după mineriade.... ,, mitinguri de protest "....pregătiri de preluari presedintii europene(!!!)....si altele.....eu cu altceva as vrea sa va provoc......aveti dumneavoastra asa....ceva vitamina in vene.....sa analizați si sa disecati putin interviul dat de Boloni in gazeta de azi??....ca eu după ce l-am citit tare mi-au venit in minte niste proverbe cu struguri si vulpea....cu câinele si drumul lung.....cu gura si friptura......domnule Loti.....domnule Loti....cum dai matale cu bâta acolo unde nu e cazu.....si cum ai parasit natale națională României....ca vorba aia....trădare sa fi fost da s-o fi știut si noi.....s.a...s.a ...s.a... .

Ion (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 10:05

Exceptional , respect !

Lenroc (10 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 10:54

Excepțional talent aveți să mă faceti să râd de lucruri care te fac, în mod normal, să plângi. Zbaterile federalilor ne vor mai face să râdem multă vreme se acum încolo, încuscreala lor cu politicul e doar grețoasă si păguboasă.

Catalin_cj (4 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 11:02

Ioane fără supărare dar nu ai dreptate. Loti, cum îl alinți tu, nu a făcut decât sa spună exact ce spune domnul Paraschivescu. Ca nu suntem în stare sa facem nimic dacă lucrul acela nu se face singur. Avem impresia ca suntem fenomenali dar singurul lucru la care ne pricepem e sa facem planuri pe care nu le respectam. Nu știu la ce struguri nu a ajuns domnul Boloni, dar asta înseamnă că și domnul Lucescu nu a ajuns la ei și atunci și-a văzut de drumul sau. Cu Hagi și cu ceilalți regi și prinți are mare dreptate. Deocamdată Boloni are în palmares cce nu Hagi sau mai știu eu cine. În rest, despre articol, nu e nimic care sa fie ieșit din comun. O satira ieftina în loc de un articol vehement. Păcat. Autorul poate mult mai mult dar se limitează la pamflete.

Catalin_cj (4 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 11:04

Îmi cer scuze, comentariul era pentru aciduzzo.

Florian Geyer (5 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 11:11

Hai mai dom Radule, serios? Stii matale cand trebuia sa fie gata noul aeroport de la Berlin? Si nici acum nu e. :( Si nici Viena nu e asa cum spui. In principiu ai dreptate, dar trebuia sa lasi deoparte comparatiile cu "Vestul" si laudele slugarnice si autoflagelante. Nu isi au rostul. In Germania sunt tocate anual miliarde pe tot felul de proiecte ridicole sau proiecte Sisif, nu se mai termina niciodata. Birocratie, coruptie, interese obscure sunt peste tot.

Andrei F (62 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 11:28

Poate ca lucrurile in infrastructura romaneasca stateau ceva mai bine daca formatorii de opinie ca dv. erau la fel de acizi si in alte vremuri...Poate asa se explica ca poporul a gasit nimerit sa aleaga pentru doua mandate un nene care ne spunea ca in Romania autostrazile sunt paguba curata sau s- a remarcat prin ,,Aici sunt banii dv.!,,...Ce ocazie ati pierdut neimplicandu- va....--++ Si credeti ca cel mai rau lucru in Romania este sa nu se inceapa lucrarile de infrastructura sau cele incepute sa fie realizate pe viteza mica?!?Aflati ca in tarisoara au fost realizate cateva obiective cu sacrificii mari dar cand sunt aproape gata sunt blocate...De exemplu ...hidrocentralele de pe Jiu unde sunt ingropate peste 150 milioane euro...Paradoxul romanesc ...nimeni nu se plange decat cand ,,trebuie,,...

pawn (19 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 11:37

3.9 miliarde $ pe rachetele patriot, armament vechi de 30 de ani, care ne apara de...tatarii din desert, desigur. acolo s-a rezolvat totul rapid, fara intrebari, fara studii, masuratori etc.

JFM (14 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 11:54

Cand am spus ca Popescui a baut apa dupa politicienii din PSD, cei care l-au angajat, mi s-a spus ca "gandesc negativ", "cum sa se faca tara asta bine cu din astia ca tine care mereu carcotesc?!" Nu, tara se face bine cand politicianul ales ori numit va incepe sa conjuge la trecut si/sau la prezent ori viitorul foarte apropiat... Am terminat o autostrada, am pus in functiune o linie de metrou, maine inauguram un terminal , la finalul saptamanii intra in functie noul spital, noua scoala, noua partie samd Termene scurte, sa vedem deja obiectivul ridicat, finisat avand de facut ultimele mici reglaje. Sa tot spui ca pe un camp o sa avem o cale ferata, o autostrada, in locul unor ruine vom avea stadioane noi, la tzipla asta tot prostul poate s-o faca, nu trebuie sa fii ales, numit sa ai sute de milioane pe luna pe langa multe alte avantaje. Aici nu ma refer la Gica Popescu ci la toata cohorta de politruci platiti gras ca sa nu faca nimic doar sa promita, sa faca "din gura" cum se spune la galerie.

Dan (2 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 12:43

Este interesant ca observatii similare s-au facut si acum fix 2 ani, si de-atunci lucrurile s-au miscat cu vreo 2 mm (=grosimea unei panglici).

eugen iustin (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 13:09

@geyer: domnule, daca dumneavoastra spuneti ca in vest e la fel ca la noi, cum e cu soselele si autostrazile? Dar cu wc-urile in fundul curtii? Dar scoli fara incalzire gasim multe prin Germania? Dar pensii care nu ajung nici pentru utilitati, gasim multe? Dar spitale infecte in care mori pe holuri gasim? Dar condamnati definitiv gasim sefi de camere prin parlament? Dar *** in cele mai inalte functii? Vedeti, faptul ca la si la ei exista probleme e una, la noi astea nu sunt exceptii si ar trebui sa luam ca model tot ce au ei bun nu sa ne scuzam ca si ei au uscaciuni si sa ne plangem de mila pe imnuri comuniste patriotice.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eugen Lang (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 13:10

Să ne amintim de campionatul european de gimnastică 2017 care trebuia să aibă loc la București, într-o sală polivalenta care și azi e tot în fază de proiect....

adi_stelistul (19 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 14:06

Nu exista criterii de promovare, de obicei managerii de proiect sunt niste baieti (sau fete) carora nu li s-a gasit alta sinecura la indemana. Sau, daca se produce o minune si chiar e vreun profesionist, da la randul lui in etapele implementarii proiectului de baieti (sau fete) carora nu li s-a gasit alta sinecura la indemana. Nu e nicio surpriza si e, daca vreti un rezumat scurt-scurt, cauza principala pentru care Bucurestiul nu e Viena si nici Romania nu e Austria.

Io (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 14:13

Gica Popescu ar putea organiza Liga Penitenciarelor. Are experienta, plus ca terenurile sunt deja gata. Ar putea sa beneficieze de ajutorul fostilor asociati in afaceri, sa faca " Celula de conducere a Ligii" Succes garantat marca Vanghelie sau Mazare

Carol_K (26 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 14:38

Pe masura ce se va apropia termenul de predare o sa tot iasa cu scuze, or sa spuna ca n-au fost lasati, ca nu-s bani, ca birocratia si greaua mostenire samd Vor gasi si vinovati, Johannis, Soros, Kovesi, #rezist... pt ca trebuie sa le dea ceva *** din propria ograda, orice, nu conteaza, ei intotdeauna asteapta sa li se dea niste vinovati pe care sa-si reverse furia proletara. evident sio niste ajutoare sociale din care sa-si incropeasca mizerabila existenta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aciduzzo (101 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 14:41

Pai sa-i dea cineva niste pastile de memorie maestrului Loti daca a uitat cumva....ceva.....pai Supercupa Europei a luat-o cu Carabageac si Drogeanu...nu cu Hagi langa el....care a mai avut si nesimtirea sa dea si golul victoriei....si el pune intrebarea ce a castigat Hagi?!...Pai apoi a mai castigat o Supercupa, a castiga si una UEFA.......apoi o finala CCE....si inca o semifinala.....de ce se supara maestrul Loti??.....ca Hagi e mult mai titrat decat el...asta e maestre...varsta...timpurile.....alea trei mondiale ale lui Hagi cui le lasi maestre Loti?...Pai in 94 poate cineva sa spuna ca Hagi a fost acolo un simplu participant cand el a fost unul dintre cei mai valorosi protagonisti!!?....Si apoi si celelalte doua europene peste Loti....96 si 2000?....P-alea le-a uitat Loti??..pai asa sa ne spuna el ce a castigat Lita Dumitru....sau Dinu Cornel???....Si vorbesc despre acel Boloni care i-a terminat cariera lui Zoff....care i-a bubuit pe ungurii lui de la Honved si MTK de i-a zapacit...care la Sevilla pleaca intr-o cursa de 40 de metri cu un handicap de vreo 3 in spate si ajunge atacantul cu un ultim efort si o arunca in corner....si inca multe si multe altele....trebuie sa recunoastem...stelistii...stim cu toti......fara Tudorel se juca....mai mult sau mai putin....(vezi Sevilla).....dar fara Loti nu prea....(vezi Tokio)....stelistii stiu ce scriu eu aici....dar sa vii sa spui nu stiu ce despre ce a castigat sau nu Hagi.....nu-i frumos!!

gotic (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 14:41

colac peste pupaza s-a suparat si Ion Tiriac ,calea ferata ii strica planurile la Otopeni!!

aciduzzo (101 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 14:56

Si vad replica lui Hagi.....buna ...buna de tot...ia CV-ul maestre Loti si citeste. Asta daca mai stii sa citesti romaneste!...Ca matale meciuri mari la Nationala ai cam cat sa le numeri pe degetele de la o mana, asta in masura in care se poate spune ,, mari''....pai Hagi are fara numar.....despre ce vorbim??

whiteredarad (2 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 15:18

Cu tot respectul, vizavi de dl M R Paraschivescu, un om pe care il apreciez, nu doar pentru ca ii place fotbalul, trebuie sa mentionez ca paralela dumnealui, intre ceea ce ne zice Gica Popescu si realizarea unor obiective asumate...de altii este ..cam de prost gust. Gica Popescu ne spune parerea sa, vorbeste, chiar decent, si el nu prea poate influenta mersul lucrarilor. Interpretarea- in stil personal- a vorbelor unuia, pare sa ne arate ca si dl MRP este...roman , ...aciuit pe linga ..bucuresteni, de si e plecat din vestul tarii. In rest, sa nu amestecam mere cu pere si sa pretindem sa scoatem...vin. Altfel, sint de acord cu cea ce ne spune importantul om de cultura, in Romania se vorbeste mult si se face putin, si prost si in pripa, asta este o realitate de necombatut. Pentru care Gica Popescu nu are vreo vina, si nu ar trebui "interpretat..printre randuri".

mg (227 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 15:26

..şi mai trist e că această linie de cale ferată, v-a afecta atât patinoarul cît şi sala de gimnastică patronate de Ion Ţiriac, respectiv Nadia Comăneci. Ea va trece şi fix prin campusul universităţii non-profit pe care Ţiriac intenţionează să o ridice la Otopeni, deşi există şi alte variante. E vorba de 40 de hectare pe care s-ar fi construit un bazin olimpic, o sală de sport cu 3500 de locuri, terenuri de fotbal, baschet, volei şi tenis. Ne gudurăm pe lângă campionii noştri, ne-nghesuim la poze cu ei, dar când vine vorba de susţinerea sportului, nici pe alţii nu-i lăsăm să facă ceva. E mentalitatea aia din fotbalul nostru : decât să dea gol coechipierul, mai bine dau eu pe lângă poartă..

adi_stelistul (19 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 15:52

A, da, nu ma pot abtine sa nu observ ca, avand in vedere cazierul, din toata generatia de aur actualul guvern nu putea gasi un consilier mai adecvat contextului. Dealtfel, daca suntem putin atenti la felul in care se ocupa functiile pe acolo, e posibil sa fie criteriu eliminatoriu. Da, stiu, malitios. PS Da, stiu, omul si-a ispasit pedeapsa, dar nu de el vorbeam, ci de cei ce l-au ales.

Ionescu (2 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 15:54

"Viena e capitala unei ţări unde lucrurile se fac la timp şi în general fără fisuri. 3. A crede că lucrurile pot sta identic la Bucureşti şi la Viena e, măcar în această privinţă, o falsă candoare." Ce-ai citit in viata ta si cite studii ai facut privind constructiile din Austria? Ce te indreptateste sa ai o parere? Pe ce te bazezi cind faci respectivele afirmatii? Care sint argumentele? O afirmatie goala, de "credinta" in minunatul vest, pt ca asa este obiceiul la noi?! Sa vedem fapte si nu visele si legendele tipice romanilor, care sint, pe drept, considerati pacalicii continentului: OE 24 Ärger um Koralmtunnel-Verzögerung Asta a inceput in 1990 ca discutii si planuri si am ajuns in 2019 si nu este gata! Se presupune ca o sa fie in 2025! Heute Umstrittenes Projekt am Heumarkt verzögert sich Das umstrittene Hochhausprojekt beim Wiener Eislaufverein liegt auf Eis. Seit fünf Jahren liegen die Pläne am Tisch, der geplante Baustart 2019 wird sich nun weiter auf 2021 verzögern. Aminari despre care nu poate spune nimeni nimic sigur , decit ca se amina cu ani de zile. ORF S1-Baustart könnte sich erneut verzögern Der Baustart für die Wiener Nordostumfahrung (S1) könnte sich auf 2020 verzögern. Zwar ist die Umweltverträglichkeitsprüfung seit März abgeschlossen. Allerdings fehlen jetzt noch der Wasserrechts- und der Naturschutzbescheid. Aminari de pe un an pe altul si nimeni nu stie de fapt niciodata finalul. OÖ Nachrichten Sparpaket zwickt auch die Gemeinden - Bauprojekte werden weiter verzögert LINZ. Der Steuervorteil für die Gemeinde-Gesellschaften fällt. Dadurch entstehen rund 20 Millionen Euro Mehrkosten. Aminari si costuri sporite cu o bagatela de 20 de milioane. Der Standard Bauvorhaben verzögern sich um Jahre Redaktion23. Februar 2005, 13:08 Fertigstellung von mehr als 30 Projekten verzögert sich teilweise beträchtlich - Auch mit exorbitantem Kosten­anstieg wird gerechnet Aminari pt 30 de proiecte si costuri care ajung sa fie numite exorbitante. Der Standard Großprojekte mit Verzögerungen und Verteuerungen in Österreich 11. Jänner 2017, 07:50 Krankenhaus Nord, Skylink, Stadion: Auch in Österreich läuft nicht alles nach Plan Aminari si scumpiri, adica ceva clasic. Concluzie: nimic nu se face la termen iar preturile la finale sint macar duble fata de cele scrise in proiect. Deci sa vorbim daca stim si nu din burta, ca asa credem noi! Vrei Germania? Pt Kanzler U-Bahn, linia 55, 4 statii de metrou, s-au inceput lucrarile in 1997 si s-au terminat in 2009. Altfel spus Kohl a dat prima lopata si pamblica a taiat-o Merkel. Vorbim despre 1,8 Km! Exista link pe Wikipedia cu amanunte. Trebuia sa coste 170 Millionen Euro, dar a ajuns la 320 Millionen Euro. "Kanzler-U-Bahn" bleibt ein halbes Jahr lang gesperrt Die U55 ist Berlins kürzeste U-Bahnlinie. Ab dem 5. Juni wird die Linie sechs Monate lang nicht bedient. Acum este inchis pt o jumatate de an, pt ca asa este traditia. Vrei odiseea aeroportului din Berlin? E cea mai comica poveste a unei constructii! S-au pierdut 5 miliarde, constructia a depasit toate termenele, iar la control au gasit peste 40000 de greseli si au constatat ca tot proiectul este gresit. S-a propus demolarea si construirea altuia nou vis-a-vis. Pt amanunte cauta, ca d-aia esti ziarist. Ar trebui sa citesti si sa informezi lumea cum trebuie, nu asa cum faceti de obicei, cind prezentati doar zvonuri si inventii. Nu va comparati cu ziaristii din vest! Si aia scriu prostii, dar in nici un caz cit voi! Ei nu-si prea permit, pt ca daca o tin numai asa, ramin sa se duca la o alta meserie si e cam greu.

daniel (17 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 15:59

tocmai asta ma face sa iubesc tara mea: faptul ca niciodata nu se termina ceva la timp, sau nu se termina niciodata, sau nu incepe nicicand..un scriitor cu talent ar lua premiul Nobel pentru un roman cu aceasta tema; un regizor mare, ar lua premiul Oskar cu un film facut pe aceeasi tema! de aia sunt ingrijorat: unde sunt scriitorul si regizorul?

Nica fără frica (21 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 16:56

Dacă mai trăia Ceaușescu s ar fi făcut de mult dar de când l-au omorât infractorii cu imunitate doar fură și nu mai construiesc nimic! Bine că se investește în stadioane că la capitolul sănătate murim cu zile!

ManX (28 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 18:02

Ca tot a avut afaceri falimentare Gica Popescu, poate acum reuseste sa prospere daca o sa investeasca într-o companie de taxi.

NCIS Lehliu Aerogard (5 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 20:35

se povesteste ca Ecaterina cea Mare a plecat sa-si viziteze imperiul, undeva pe un fluviu, cu barca( nu conteaza , nu asta e ideea), pe maluri erau facute mici orasele, sate, targuri, piete, etc, care din barca aratau bine, dadeau impresia de belsug si bunastare a iobagului rus, in realitate toate erau butaforie. la minciuna , aroganta si tupeul coalitiei de la guvernare, astia ar fi in stare sa faca o butaforie de tren pana la Otopeni, televiziuni si presa au care le-ar sustine ninciuna.

Emilian (15 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 21:07

Oare cum reuseste Popescu sa sara din lac in put?! Dupa ce s-a infratit cu becalienii de-a ajuns la puscarie, acum a sarit in caruta PSD si scoate niste gogosi pe care nici el nu le crede! Ciudat, Popescu parea un om cat de cat cizelat, nu inteleg cum poate indruga tampeniile alea cu trenul de la Gara la Otopeni!!! Probabil asa se explica si rateurile lui in afaceri, nu are pic de contact cu realitatea!

eugen neag (1 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 22:03

Intr-o tara normala la asemenea proiecte nu sunt cooptati infractori . Gheorghe Popescu ar trebui sa aiba un minim de bun simt si sa nu se mai afiseze , el trebuie sa inteleaga ca e un infractor . Eu ii recomand sa stea acasa si sa isi faca in fiecare zi mea culpa si daca accepta sfatul sa nu se mai coafeze

NebulaEXE (4 comentarii)  •  14 ianuarie 2019, 22:40

Se Mai fac lucruri, CA atunci cand se fac e loc de furat (vezi anveloparile din sectoarele trei si patru). Inca nu avem o modalitate de transport rapid SI ieftin intre aeroport SI oras SI din cauza politicienilor cu influenta care sunt in spatele unor firme de taxi.

motanul incaltat (65 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 1:16

Daca credeti ca in Ro se va face vreodata ceva va inselati amarnic. Ar trebui mai intii sa vina Burebista sa taie vita-de-vie, apoi ***, ***.Si apoi vom putea incepe sa discutam de masuratori.... Nu e vina nostra-noi nu ne mai vindecam cu nici o pastila straina, e vina Comunitatii Europene ca sta de vorba cu noi...Eu personal as refuza orice discutie cu cineva ce reprezinta Romania...E doar pierdere de timp .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (86 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 1:55

@Emilian : Gica Popescu cizelat ?! E la fel de cizelat ca 'giovani', prietenul lui, care te face 'de la brîu in jos'. Nici ca putea sa-si gaseasca trupa politica mai pe masura decit asta a lui Dancila, cu toate proiectele ciblate ptr 20-20

mihai motrescu (3 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 6:19

faptul ca un Ionescu scrie despre intarzieri de constructie in Austria intr-o limba imposibil de citit de un om normal ne duce cu gandul la un singur lucru: vedeti,intarzie ei,putem intarzia si noi.Nimic mai fals.In Austria nu gasesti bucati de autostrada,ori sosele stricate la sase luni de la inaugurare.In Austria partiile de ski dintr-o statiune au mai multi km.decat totalul partiilor din Romania:mai mult,noi am facut partii in locuri unde nu ninge.Au austriecii bazine de innot in sate nestiute de nimeni,au parcuri cu banci( de 1200 euro bucata)in locuri uitate de D-zeu,au cai ferate pe care mergi cu viteza melcului,au cumva puscariasi demnitari(ma rog,condamnati penal)?...mai nene Ionescule,nu te du in Austria,intra intr-un veceu din vama arad,pe urma vorbeste de Viena.Am fost in Austria,dar pe nici o sosea(nu autoband)n-am mers 6 ore pe un tronson de 250 km,cum fac acum intre Predeal si Bucuresti.Chiar si in weekend-uri.Daca Ionescu a vrut o paralela intre Romania si Austria,a reusit doar o gluma proasta.Nu mai vorbesc de litoralul nostru,din cauza lui plec de 10 ani in Grecia.Fara amanunte ca imi vin nerviiP.S. Nimic despre politica.

Marius (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 8:26

Ati spus dvs un mare adevar si impotenta politica de vreo... 30 de ani!la noi e cu "studii de fezabilitate"!!!!..cu fff multi " insi"care nu fac nimic doar dau din gura si cam atit!ba nu mai incaseaza si ceva "malai" lunar.mai uit la cele 4 stadioane pt euro(mamaaaa!!!)ma ia groaza si necuratu'va salut si va "citesc..ascult" mereu!!

MZM (31 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 8:54

Nici eu nu cred ca se va realiza aceasta linie ferata. Se pare ca intre reprezentantul guvernului, olteanul Gica Popescu si proprietarul patinoarului, ardeleanul Ion Tiriac, a avut loc urmatoarea discutie (ca in bancurile cu olteni si ardeleni): - Nu sunt de acord ca trenul sa treaca prin patinoarul meu! - Dar veti fi despagubit, domnule Tiriac. - Dar ce, nu s-a putut muta trecerea trenului cu 50 de metri la stanga sau la dreapta, ci chiar prin patinoar?? - Asa a reiesit din calculele inginerilor topometri. Dar, repet, veti fi despagubit. - Si cate trenuri vor trece in 24 de ore? - Destul de multe, zice G. P. Probabil cam unu pe ora. - Nu sunt de acord, conchide marele bussinesman! Eu nu pot obliga salariatii mei sa stea toata noaptea cu arma la picior si din ora in ora: deschide poarta patinoarului!, inchide poarta patinoarului!; deschide poarta patinoarului!, inchide poarta patinoarului!!

mg (227 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 13:43

@MZM - unde mai pui, că poa' să deraieze trenu', pe gheaţa aia lustruită.. :)

Observator (243 comentarii)  •  15 ianuarie 2019, 18:38

@ mg "... v-a afecta..."? Ce fel de discipol al titularului de blog sunteti? O.

Ionescu (2 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 9:55

mihai motrescu Era absurd sa cred ca se va retine ceva din cele ce le-am postat si care contrazic cele afirmate de romanii care traiesc cu capul prin nori. Intr-o asemenea situatie este exclus sa ajungeti sa aveti ceva, vreodata! Tu, cu educatia specifica *** din Arad, erai din start cu un mare handicap si ,ca activist, era deasemenea exclus sa poti intelege ceva. Citind prostiile pe care le-ai insirat mi-am adus aminte de o amune descriere facuta de Patapievici, care este posibil sa ti se potriveasca f bine. Era vorba despre f multe si obisnuite intirzieri in absolut toate constructiile de pe teritoriul unui alt stat relatete de presa acelui stat. Stiu, pt putina minte pe care ai dovedit-o in sublimul tau comentariu este greu de inteles. Nici nu am pretentii la atit de mult! Nu era vorba despre autobenzile voastre sau ce aveti sau nu! Ar fi fost absurd, tinind cont de lipsa de orice, pe care o dovediti din plin, sa ajungeti, vreodata, sa aveti ceva! Pina una alta austriecii taie padurile la voi si nu invers, iar Petromul a fost inghitit de o firma mai mica, ÖMV, deasemenea tot austriaca. Asta spune multe despre voi, care, dincolo de latratul prostiilor, nu sinteti in stare de nimic.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (5 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 11:52

Gheorghe Popescu a fost întotdeauna un mincinos.E suficient să privești fotografia de deasupra titlului😊

mg (227 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 13:42

@Observator - te-ai repezit ca guvidele.. :) Poftă bună ? Te-a angajat cineva corector şi nu ştim noi ? Discursul tău e plat ca un calcan călcat de buldozer. Suferi de platfus intelectual amice, iar bruma de gramatică de care faci caz nu te ajută.. "..forma fără fond nu numai că nu aduce nici un folos, dar este de-a dreptul stricăcioasă.." zicea odată Titu Maiorescu. Sau, mai pe-nţelesul tău, cum îi spunea mama iepuroaică lui Thumper, în Bambi : "Daca nu esti in stare sa spui ceva frumos, mai bine taci!".

Observator (243 comentarii)  •  16 ianuarie 2019, 14:27

@ mg Ce reactie stupida si exagerata la o atentionare la obiect! N-am vreunul dintre defectele despre care scrieti si sunteti si nepoliticos! De cele mai multe ori, folosesc doar eufemisme, deci stiu sa ... "imbrac" o critica intr-o forma acceptabila! O.

mg (227 comentarii)  •  17 ianuarie 2019, 13:12

..mult iubite şi stimate Observator(deşi Anonim ţi se potrivea mănuşă..), dacă vrei să dai lecţii de gramatică, ia-ţi jumate de normă la clasa pregătitoare, pentru că nouă nu ne spui nimic nou. Am absolvit(cred..) cu toţii clasele primare.. Erorile pe care le vânezi, cu o tenacitate demnă de o cauză mai bună, apar din motive care nu te privesc. În afară de asta, nu avem toţi pedanteria cu care tu ţi le corectezi pe ale tale(e pierdere de vreme, de altfel, crede-mă..) Ţi-am servit aceste adevăruri incomode, pentru că la rându-ţi ai fost nepoliticos cu titularul blogului, ironizându-l prin ricoşeu atunci când te-ai luat de mine cu acele insinuări nefondate şi răutăcioase.. Îmi asum cu această ocazie, ştiind că nu aprobă limbajul agresiv(sau, poate, tocmai de aceea..) riscul de a nu mai beneficia de obiectul invidiei tale.. Dacă nu ai ficat pentru asemenea polemici, nu mă mai provoca(nu-ţi doresc să afli ce-mi poate tastatura..) Vezi-ţi de platitudinile tale şi savurează-ţi( cu mai multă discreţie şi decenţă) micile victorii de pe tărâmul gramaticii de clasa a treia, cel mult a patra.. Sau( poate), ar fi mai bine să urmezi exemplul lui Thumper..:)

Observator (243 comentarii)  •  17 ianuarie 2019, 16:11

Domnu' @ mg, ma mir ca mai aveti tupeul sa raspundeti, dupa ce am calificat in mod corect reactia dvs. anterioara! Dar vad ca m-am pripit, intrucat vad ca dati dovada si de o aroganta exacerbata; domnule, n-am complexe de vreun fel in fata cuiva de pe acest site, daramite in fata dvs.! Poate am fost un pic prezumtios, dar, la felul (si cu repetitie) in care reactionati, meritati un tratament inca mai dur! Pentru ca sunt mai destept (cu siguranta) decat dvs., nu duc mai departe aceasta polemica fara obiect (din partea dvs.)! O.

vasco (1 comentarii)  •  17 ianuarie 2019, 16:17

Ar trebui să-i spună cineva lui Gh.Popescu că bunul lui prieten și asociat in afaceri,numitul VictorBecali,e in pragul depresiei,declară că nu-l mai caută prietenii....Hm,cam urâtă treabă!!!El credea ca are prieteni!Erau doar tovarăși de hoții,vremurile s-au schimbat,iar la ce “caractere”au,nu-i de mirare...Dar cred că “baciul”știe,iar el nu ca și ceilalți ,e mereu un prieten și asociat fidel...

Observator (243 comentarii)  •  18 ianuarie 2019, 7:03

@ mg Daca ati recunoscut ca greseala semnalata este de ciclu primar, cu atat mai rau pentru dvs.! Pe langa cele mentionate anterior, constat ca sunteti de-o aroganta pe care nici unii dintre cei care publica materiale pe acest site n-o au! Nu stiu si nici nu ma intereseaza ce va ... poate tastatura (in sens negativ, fireste), dar, pe langa prezumtiozitatea de care dati dovada cand va referiti la platitudinile altora, stati prost si la capitolele "educatie" si "simtul masurii"! Nu inteleg sa duc/port mai departe aceasta polemica fara obiect (pentru dvs.), asa ca va las in plata Domnului, cu exagerarile dvs., de toate felurile! Sper ca aceasta postare nu-mi va mai fi moderata/cenzurata! O.

GG (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2019, 16:23

Ca persoana neutra, percep lipsa de consecventa a unor personalitati care posteaza materiale pe acest site, care, in plus, redacteaza si materiale redundante! Daca ma refer la unele comentarii, nu pot decat sa incriminez stilul ireverentios la care apeleaza unii cititori unor postari care-i privesc! O.

Ilie (86 comentarii)  •  20 ianuarie 2019, 8:31

@vasco : ar trebui gazeta sa dedice un articol prezentului fostilor tovarasi in afaceri ai 'baciului'. Chiar ma intrebam zilele astea ce-or mai face fratii becali, gigi netoiu .. toti 'invitatii' de pe vremuri la procesul etapei

Comentează