Radu Paraschivescu

Drumul din lumea sportului către lumea cărților este mai scurt decât pare. În fond, totul este o problemă de sintaxă

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Paraschivescu
Ţara „nu cumva”-urilor

Campionatul înaintează spre ultimul minut al ultimei etape ca sergentul din poezia lui Alecsandri: „târând al lui picior”. E o ediţie de risc şi de asterisc, căreia i se va cuveni o notă de subsol în statistici: „Campionat început în […]

...

No panic, Man, sau „Primiţi cu fotbalistul?”

Ce rost are să vorbeşti despre un transfer după realizarea lui? E mult mai bine să baţi toba sau câmpii înainte ca el să eşueze. Asta dacă s-a pus cu adevărat problema ca un fotbalist să plece de la clubul […]

...

Vulturul a aterizat. În cap

Jucând aşa cum o face în ultimele meciuri, Lazio are şanse ceva mai mici să devină campioana Italiei decât are proaspătul candidat Kanye West să câştige alegerile prezidenţiale din America, eventual cu sloganul „Yes, we Kanye”. Elon Musk şi-a anunţat […]

...

Gripa vrajbei noastre

Sinteza cursului scurt de epidemiologie a fost rostită sâmbătă de specialistul Bogdan Vintilă: „Coronavirusul este o gripă cu un marketing foarte bun”. Pe aceeaşi logică, tigrul este o mâţă cu un marketing de poveste. Nu ucide doar şoareci, ci şi […]

...

Lecţia de sănătate

De-a nibelungul şi de-a nivelatul Germaniei, Bayern München îşi continuă defilarea. Mai sunt patru etape şi va fi din nou campioană. Clar, curat, fără scenarii de tipul „Ce-ar fi fost dacă?”. Şansele celorlalte echipe la titlu sunt astăzi fantezii aritmetice.

[…]

...

Până la noi dezamăgiri

Vin alegerile. Şi ce, n-au mai venit?

Permalink to Până la noi dezamăgiri
luni, 19 februarie 2018, 11:35

Când Emeric Ienei a spus, cu bonomia lui catifelată, „Nu-mi fac iluzii ca să nu am deziluzii”, lumea a râs tandru. Cu îngăduinţa pe care le-o arăţi celor ajunşi pe acoperişul succesului. Şi cu simpatia manifestată în faţa celor care urcă pe acoperişul vârstei. Vorba lui Ienei, prelucrarea un pic naivă a unui aforism din alte timpuri, a ajuns replică de film („Visul lui Adalbert”) şi lozincă pentru sceptici. Din fotbal, dar nu numai. Sunt pline forumurile de variaţiuni pe tema rescrisă de Ienei. O piesă de teatru care nu place, o tocană fără frison papilar, o cameră de hotel sub standard – toate atrag aceeaşi concluzie ambalată în promisiune: de acum încolo nu-mi mai fac iluzii ca să nu am deziluzii. Asta înseamnă că s-a râs destul, dacă nu cumva prea mult, de mărunta inabilitate retorică a lui Emeric Ienei. În fond, omul are dreptate. Şi spune un lucru atât de simplu, atât de banal, încât îl pierdem din vedere tocmai pentru că este simplu şi banal. Pe scurt: dezamăgirile pândesc de oriunde.

Inclusiv (sau mai ales) din preajma alegerilor. Indiferent dacă te pregăteşti să alegi un preşedinte de scară, de federaţie sau de asociaţie de locatari, lucrurile arată la fel în mentalul electoratului. Contracandidatul se prezintă splendid prin comparaţie cu deţinătorul funcţiei. Are chip luminos, trăsături ferme, discurs articulat. E aliajul perfect de bună intenţie, simţ practic, onestitate şi competenţă. Portretul lui curtează idealul. Şi e momentul să te întrebi: a avut şi titularul de azi un portret comparabil? De bună seamă, dar asta doar când a fost contracandidat şi când fostul titular era, după caz, „expirat”, „neisprăvit” sau „mafiot”. E simplu. Preluarea postului nu presupune doar răspunderi, ci şi o lună de miere care poate ţine o zi sau două ore. Fiindcă tocmai cei care au văzut în noul venit o apariţie providenţială şi un omnipotent generos vor începe, din multe motive, în general subterane, să-şi destructureze plăsmuirea. La început prin mici obiecţii de parcurs, apoi montându-şi tăiş la voce şi la urmă atacând cu ce le cade în mână.

Ionuţ Lupescu e văzut nu doar ca variantă câştigătoare a fotbalului românesc, ci şi ca soluţie la toate problemele din domeniu. Aşa să fie, succes şi pumnii strânşi. Dar dacă nu va fi? Ce se va întâmpla atunci? Cum se vor comporta cei care clamează astăzi că mandatul Lupescu va însemna automat salubrizarea arbitrajului, creşterea nivelului fotbalistic şi repunerea naţionalei pe o orbită vizibilă? Îşi vor recunoaşte partea de vină? Vor accepta oare că au trecut pe lângă avertismentul lui Emeric Ienei fără să-i priceapă sensul real?

Dintr-o mulţime de motive, Răzvan Burleanu trebuie să plece. Din altă mulţime de motive, înlocuitorul lui s-ar cuveni să fie Ionuţ Lupescu. Dar asta nu va preschimba buruiana în mixandră şi cloaca în muzeu de artă. Ceea ce va să spună că omul sănătos la minte trebuie să fie pregătit oricând pentru dezamăgire.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Tudor (25 comentarii)  •  19 februarie 2018, 12:14

Drept. Anii 2000 i-am petrecut în America de Nord. Fotbal, soccer, jucau, joacă la școală numai fetele. Echipament beton, teren cu gazon și nocturnă, spectatori părinți, o minge ce se mișca în voia sorții în jurul căreia bîzîiau toate fotbaliste mai puțin portarii. Pe lîngă că sînt fete, n-au tradiție, îmi ziceam, dar bine măcar că-i entuziasm. Mă-ntorc în România. Nici un băiat cu mingea afară fie la o miuță cu porți din bolovani sau ghiozdane, fie să șuteze în zidul centralei sau să facă duble, în schimb îi vezi cu părinții la magazin, în mașini, mai rar pe jos, în echipamente beton. Vin sau merg la antrenament. Părinți pe lîngă sau în tribuna sinteticului cu nocturnă, o minge ce merge-n voia sorții în jurul căreia bîzîie toți jucătorii mai puțin portarii, antrenor în echipament beton cu fluieru-n gură.

17 Nentori Tirana (169 comentarii)  •  19 februarie 2018, 12:37

E buna trecerea de la citate din Schopenhauer la nea Imi, desi cam "abruta", caci masele nu trebuie complexate si aburite cu cine stie ce nemti, filozofi si academicieni, caci atunci doreii face exact invers decit le explici tu – numa de-***. Dar va anunt ca conform documentului UEFA Direct din mai 2003, I L upe e neamt ca a stat 3 ani in Austria pina a fost inregimentat la 7 ani de militieni la Dinamo, ca a studiat la Köln (Germania) – unde a luat si licenta pro – apoi si-a continuat cariera academica la UNEFS cu un masterat in … ceva acolo ca putea fi si academia Goldij daca Nasu era la Arad, a lucrat efectiv 6 ani cu domnul academician Sandu – din pacate 2 fara EL caci s-a imbolnavit, exact cum a prevazut I L upe cind a spus ca Nasul e cancerul fotbalului romanesc. Dar poate stiati toate astea si tocmai de aceea nu spuneti maselor de ce ar trebui ca I L upe sa devina sef, espre ca sa nu se simta compexate masele de oameni ai muncii in fotbalul de sala, masa si voie buna la chefurili de la Gradistea se sus. --------------------- Toate bune si frumoase dar nu se intelege de ce Burleanu trebuie sa plece. A trebuit sa aflam singuri de la radio Erevan ca Burli se face vinovat ca au disparut toate echipele de traditie, de starea deplorabila a stadoanelor si bazelor lor sportive, de numarul de doar 12 mii de elevi legitimati in tot sportul raportat de MTS in februarie 2016, ca n-a putut da afara pe nimeni din vechiul FRF ba a trebuit sa reprimeasca cite un academicean ca Pruneea, de faptul ca nimeni din generatia de aur n-a vrut sa lucreze cu el si a trebuit sa aduca un politruc si un mecanic pe care s-a bazat mereu cind ii schimba lui cauciucurile – ca aderenta la strada e cel mai important lucru. Sper ca nu-i reprosati ca s-a lasat condus de colegul pe care l-ati tot laudat, antrenorul si academiceanul Vochin, unul care v-a fost prieten bun, unul pe care l-ati respectat, unul bun in meseria lui. Ca doar el a stat la pinda si l-a vazut pe saracu Sapun care venea la 3 noaptea cu taxiu de la analize si a scri apoi epocalu „fuga inainte de toate“, asa cum a scris si Hamlet – dupa parerea ministrului culturii – epocalu „dati navala la spartura !“. Si atentie, nu s-a referit la a lu Bianca Dragalusuncudica. Acuma, dintr-o data, ce-a fost bun, nu mai este bun ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Șerban (7 comentarii)  •  19 februarie 2018, 12:39

Ca aveți umor știam, dar nu și cel din catergoria umor negru, ca în exprimarea: „Cum se vor comporta cei care clamează astăzi că mandatul Lupescu va însemna automat salubrizarea arbitrajului ...”! Păi nu s-a mai băgat I.Lupescu să delege arbitrii, deși alta era misia lui la FRF - da, dar e cumva ca în cazul imprumuturilor în franci elvețieni, la distanță de vreo 10 ani băncile au vrut să mai dea o țeapă - și-au dat-o!!! Și la fotbal se dau multe țepe, chiar și între veri, chiar și între fin și naș. Plătesc loc în rândul întăi să-i văd fața lui G.Becali după primul meci Dinamo - Steaua sau invers, la care delegările au fost făcute de Cr.Balaj, noul șef al CCA, în epoca I.Lupescu.

parigi (5 comentarii)  •  19 februarie 2018, 13:22

Pe Ionut Lupescu il vedem acum ca pe salvatorul fotbalului romanesc dupa ce rand pe rand,pe viu,sau la televizor i-am vazut pe mai toti groparii fotbalului mioritic.Si acum vrem,ca un om, sa dreaga tot ce au stricat cu buna stiinta o multime de hoti si tradatori.Chiar nu inteleg nici pana acum,roman fiind, cum te lasa inima sa distrugi ceva ce este in sufletele a milioane de oameni - o iubire neconditionata fata de niste echipe vechi de zeci de ani...Astia au putut,n-au avut nicio retinere si nici un regret.Chiar trecuti prin puscarii,sunt convins ca o vor lua de la capat.Pentru ca Romania li se potriveste ca o manusa.Acum e mai greu,ca echipe sunt mai putine,dar gasesc ei niste vaci nepazite numai bune de muls...Revenind,nu se va face nimic.Lui Lupescu ii trebuie o echipa.Ca sa faca treaba,nu-i trebuie prieteni ci oameni de incredere.Pentru ca ,in general,pe prieteni nu-i poti da afara in caz de derapaje.O zi buna.

BYBY (1 comentarii)  •  19 februarie 2018, 13:56

Buna Ziua, Cred ca mai jos nu se poate ajunge! Asa ca dupa noile alegeri oricum trebuie sa fie o imbunatatire. Toata lumea (in afara de ostasii burleni) spune ca Lupescu poate sa mai indrepte din lucruri.

Cosmo (22 comentarii)  •  19 februarie 2018, 14:46

Eu nici nu-mi fac iluzii că starea fotbalului românesc va fi schimbata mult in bine in 4 ani de mandat lupescian. :) Se vor schimba persoanele factori de decizie la federație și atât. Și evident, cei care-l promovează cu patos pe Ionuț, salvatore della patria, nu vor recunoaște că-i acceasi Mărie cu altă pălărie.

LEFTER POPESCU (23 comentarii)  •  19 februarie 2018, 15:16

Buna ziua d-le Paraschivescu. Am sa va spun ca sunt foarte dezamagit. Ionut Lupescu si-a inceput campania cu "stangul" . Doreste un campionat cu 18 echipe in locul acestuia care , iata, in aceste ultime patru - cinci etape (dar si in cele ce vor urma) s-a "turnat gaz peste foc" si se joaca ceva... Sa ne imaginam ce ne-am fi facut noi cu cele 18 echipe ale d-lui Lupescu ? Ce meciuri plictisitoare am fi vazut acum sau am fi refuzat sa le mai vedem !?! Din cele 18 echipe, doar " cu ajutorul uniunii sovietice ", gasim 10 mai de Doamne ajuta. Daca dl. Lupescu ar fi spus ca vrea o super liga cu 10 echipe in care acestea ar juca 2 tururi si doua retururi , adica 36 de meciuri ... din care ar retrograda doua (locul 9 si 10 ) iar locul 8 ar participa la un baraj cu castigatoarea meciului dintre cele clasate pe locul doi celor al doua serii ( tot de 10 echipe din noua Liga a I-a) , parca l-as vedea ca un reformist dar asa , pare sau chiar este un "incremenit" al vechiului sistem (cooperatist inventat de lupta dintre Steaua si Dinamo care si-au impartit zonele de influenta ) in care a jucat el precum si "regele" Hagi.... Pe de alta parte , nu doresc ca interpusi - ai familionului becali - a acelora din " generatia de aur" care au ajuns sa joace"afara" datorita clanului. Nu pariez nici o ceapa degerata pe I. LUPESCU - retineti - va fi o mare teapa. A ajuns la FRF - impreuna cu Prunea - ca doi lideri "de sindicat" (pacalindu-i pe cei care ii susatineau), care s-au lasat cumparati cu functii bune de M. SANDU care dorea liniste , punandu-i, astfel, cu botul pe labe . ... Asa ca - d-le Paraschivescu -nu vad in acest moment unul care sa-l invinga pe AGAMITA DANDANACHE - BURLEANU cat este el de stelito-fecesebit . Intro mica-foarte mica - masura s-a mai opus lui GIGI VALIZA , dar nu intr-atat cat sa aiba curajul sa separe apele, sa respecte deciziile instantelor si sa anunte forul european ca fcsebeul este o echipa care nu mai poate juca in liga I si in cupele europene. Cu totii , vedem cum GIGI VALIZA CONDUCE FOTBALUL ROMANESC si cu ajutorul mass-mediei prin emisiunile de sport in care ii laudati (nu dvs., dar participati , uneori ,usor blazat, la acestea) desantat echipa ... In schimb cu Lupescu il va conduce cu mana de fier. GIGI VALIZA v-a anuntat ca il sustine pe Ionut Lupescu si ca influenta valizei sale isi va spune cuvantul (intr-o noua cooperativa) printre cei care vor vota .

++ (13 comentarii)  •  19 februarie 2018, 15:29

greseala, devina e doar Daum.

GHITA (3 comentarii)  •  19 februarie 2018, 17:31

A patra putoare[putere] in democratia de balta din romanica va avea grija sa inceapa demolarea la primul esec,asta pentru a adauga ceva la distrugerea totala a Romaniei,asa ca vorba lui nea Imi,nu-mi fac iluzii......

itu52 (40 comentarii)  •  19 februarie 2018, 17:46

Numi Tămaș face minuni, Lupescu poate doar să mai cârpească găurile în bugetul FRF. Zice și probabil știe că sunt portițe în zona accesării de fonduri din zona UEFA, mai ales în privința fotbalului juvenil. Mai zice că trecutul, nici chiar cel burlănesc să nu fie terfelit în lucrurile bine făcute, iar în privința organizării competiției interne este nedecis. Nu acceptă jecmănirea de puncte dar nici campionate terminate cu multe etape înainte, nu-l încântă(în afară de Italia, în vest socoteala e cam făcută). Aici cere sprijin în căutarea unei soluții care să mulțumească pe toată lumea. Personal, am zis să nu facem depunctări în play-off, dar să dăm posibilitatea echipelor urmăritoare să micșoreze pe teren, ecartul față de evadați. Dăm aici 4 puncte la victorie și 2 la meci egal. Ar trebui analizată și versiunea înjumătățim, iar în play-off mergem pe 2 puncte victoria și 1 punct egalul. Așa am putea proteja un pic premianții. Cu deziluziile e o altă poveste, venim din zona lor, deziluzia deziluziilor, matematic ar tebuie să ne plaseze pe un drum ascendent.

vasco (93 comentarii)  •  19 februarie 2018, 19:30

Jos palaria!Ca de obicei,normal la cap si vertical.

pawn (19 comentarii)  •  19 februarie 2018, 20:28

uite de asta votez eu cu stanga. pentru ca dreapta (de la guvernele lui constantinescu) se astepta la ce e mai rau, nene. si adecva planurile la weltanschauung-ul lor acru si fatalist. asta ca sa nu mai spunem ca domnul burleanu (si secretarul general, radu visan, ala care se lauda ca n-a vazut niciodata un meci de fotbal) au fost consilierii domnului basecu la cotroceni. da-i-ar dumnezeul care nu exista sanatate domnului basecu. la 3 metri sub pamant.

Mihai Balaescu (1 comentarii)  •  19 februarie 2018, 23:04

Oameni buni ! N-are ce sa se schimbe in fotbalul nostru indiferent cine e presedintele federatiei. Fotbalul dintr-o tara reflecta in mare masura felul in care merge tara respectiva insasi. La mizeria care e la noi cum poate fi fotbalul altfel ? Si eu mi-as dori ca Ionut sa fie ales dar nu-mi fac mari iluzii. Poate va reusi sa starpeasca mizeria din federatie. Dar in rest ma indoiesc.

Radu (1 comentarii)  •  20 februarie 2018, 0:27

Pai,candideaza dumneata ,Radu Paraschivescu,si totul va fi perfect!.

motanul incaltat (65 comentarii)  •  20 februarie 2018, 0:54

Suporterii nu au voie sa voteze din pacate. EU nu l-as alege pe Lupescu. De ce ??? Il propune ca si antrenor pe Satana. Unii zic ca astea sunt vremurile de pe urma . Se pare ca au dreptate.....Apoi Lupescu lasa un salariu enorm la UEFA si o vila pe malul unui lac feeric ca sa vina la Bucuresti si apoi sa umble prin noroaiele mioritice. De ce???? Cica sa dea inapoi ceva fotbalului..... Aiurea. Prin noroaiele mioritice se gasesc mai multi euro ca pe oriunde in Europa. Nu legal bineinteles. Dar cineva intr-un articol facea comparatie intre castelul lui Dragnea din unul din cele mai nenorocite judete ale Comunitatii Europene si casa unde locuieste Angela Merkel. Intr-unul din cele mai prospere landuri -dar o casuta si atit........

mg (227 comentarii)  •  20 februarie 2018, 10:43

..îmi vine, zău, să recit : "Nu spera şi nu ai teamă/ Ce e val, ca valul trece/ De te'ndeamnă, de te cheamă.." ,dar când aud sirene cu glas duios, murmurând-i la ureche lui Ulise rătăcitorul : "Căsuţa noastră, cuibuşor de nebuni, te aşteaptă ca să vii" simt fumul gros al micilor sfârâind pe grătare şi mă ia cu frisoane.. Cică ea, căsuţa, s-ar fi făcut din banii daţi de UEFA pentru dezvoltarea fotbalului juvenil.. Ei şi ? E cosa nostra, spun cei care ştiu cu mingea. Sper să nu repete isprava vecinilor de la sud de Dunăre, în frunte cu mămăligichi Stoicikov.. Iar noi, cei care nu facem parte din fenomen, ne consolăm cu partea plină a paharului (care între noi fie spus nu e nici pe sfert) : Andrei Vochin va reveni la profesia care l-a consacrat. Confraţii de breaslă îl aşteaptă, desigur, cu braţele deschise..

mg (227 comentarii)  •  20 februarie 2018, 11:44

@pawn - siguranţa asta a ta, garnisită cu certitudini, e dezarmantă.. Eminescu era ceva mai indecis când a scris : "Pe când nu era moarte, nimic nemuritor/ Nici sâmburul luminii de viatã dãtãtor/ Nu era azi, nici mâine, nici ieri, nici totdeauna/ Cãci unul erau toate si totul era una/ Pe când pãmântul, cerul, vãzduhul, lumea toatã/ Erau din rândul celor ce n-au fost niciodatã/ Pe-atunci erai Tu singur, îmcât mã-ntreb în sine-mi: Au cine-i zeul cãrui plecãm a noastre inemi?" Cât despre Băse, înţeleg că-l vezi urmând o carieră strălucită de vatman la metrou, da' tre' să mai pui vreo câţiva metri acolo, de la tine..:)

de pe ‘ici ‘sa (5 comentarii)  •  20 februarie 2018, 16:51

asa, si ce daca castiga Lupescu !? sau uitam cum ,,generatia de ***'' de conserva l-a sustinut pa Nasul si Corleone, cum se inchinau astora doi ca la icoanele facatoare de blaturi( sau minuni !?) ? repet si eu, sportul este oglinda societatii romanesti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (93 comentarii)  •  21 februarie 2018, 10:42

@pawn,subscriu,dar mai adauga vreo zece metri,ca-i in stare sa iasa si de acolo...

Ion Gheorghe (1 comentarii)  •  23 februarie 2018, 23:26

Corect, adevarat, dar trist articolul. Din pacate ! Sper din toata inima sa castige Lupescu, iar Burleanu sa ajunga la groapa de gunoi a istoriei fotbalului romanesc. Dar........un om singur nu poate face minuni. Sper sa fie sustinut de oamenii de bine din fotbal, din presa sportiva.

BarfaDeTeatru (8 comentarii)  •  27 februarie 2018, 4:11

Asta mai lipsea, sa mai fie bagat in seama un Emeric Ienei. Care culmea nu a putut sa tina in frau generatia lui Hagi, care sia facut de cap la sfarsitul carierei lor. De sa facut de ras si contra ITALIEI la CE. M.a.ha.laua este inca in plina dezvoltare. Lasati-o balta ca pute rau, pute de miroase de pe orice planeta. APROPO - CAND O SA VEDEM INVESTITORI ADEVARATI IN FOTBALUL ROMANESC, DE LA FIRME/COMPANII CREDIBILE, BANCI, ETC... nu niste bi.snitari, int.erlopi etc... ATUNCI SA NE ANUNTATI DE SCHIMBARI REALE IN FOTBALUL ROMANESC. Pana atunci tine-tio tot asa cu nivelul de M.a.hala!!!!!!

Andrei_Dumitrescu (1 comentarii)  •  28 februarie 2018, 0:40

Dorinel Munteanu unde este......de cand cu titlul castigat cu otelul a disparut complet din peisajul fotbalului romanesc. Cat despre Lupescu, " spune-mi cine iti sunt prietenii sa iti spun cine esti".

vasco (93 comentarii)  •  28 februarie 2018, 17:29

D-le Radu Paraschivescu ,apelez la dvs.pentru o lamurire :-de unde a aparut acesta idee cum ca Burleanu ar fi cel care distruge fotbalul romanesc,cum ca nu s-ar pricepe,ba mai mult ca ar fi chiar cancerul lui?Va stiu impartial,nu-mi imaginez ca vreodata a-ti fi in stare de vreun compromis,va stiu obiectiv,deci poate veti dori sa ma lamuriti,pentru ca la acuzele pomenite mai sus nu am vazut sau auzit argumente.Ele,acuzele,vin din partea unor oameni putin credibili,care au mai facut parte din fenomen si care manifesta o adversitate exagerata fata de un om care mie imi pare a fi elgant in discurs,discret ,civilizat si cu intentii bune.Care ar fi motivele inversunarii si ale jignirilor,fara argumente?Tocmai s-a incheiat conferinta de presa,unde ,in pofida unor incercari de provocare ale unor jurnalisti nu prea deontologi si nici prea cunoscatori,veniti acolo doar pentru a ataca,a ramas calm,a avut argumente si mi-a facut o impresie buna.Acuzele cum ca nu a jucat fotbal....sunt penibile,e ca si cum un manager de spital,spre exemplu,ar trebui musai sa fie medic.E prea mult venin si prea putin profesionalism si argumente in atitudinile contestatarilor.Nu credeti?Cel putin asa mi se pare mie,unui simplu spectator din nordul vestic al tarii.Pentru renasterea advarata a fotbalului romanesc nu cred ca e nevoie de cei care in viata privata sunt manageri prosti si care au mai fost in fotbal si rezultatele se vad.Cei care sunt manati cu adevarat de bune intentii pot pune umarul,dar oare care sunt aceia?Prunea,Mircea Sandu,Dragomir,Kassai?Cred ca stiti mai multe,mult mai multe din culisele fotbalului roamnesc decat mine ,sper ca nu v-am plictisit cu parerile si nedumeririle mele.Cu respect!

BarfaDeTeatru (8 comentarii)  •  2 martie 2018, 7:18

+Domnule Radu Paraschivescu - Oare cat o sa o tine-ti pe asta cu datu pe dupa cires? In Romania de mahala este la moda vrajeala, japca, minciuna si furtul. Ah...era sa uit, si bineanteles: CIORBA REINCALZITA, mai bine zis apa clocita din troaca reincalzita. Cand o sa vedem Investitori Adevarati preluand cluburile de Fotbal Romanesti, atunci mai avem o sansa la o revenire adevarata a fotbalului Romanesc; pana atunci tineti-o tot asa cu mahalaua. God bless! Peace!

Comentează