Tudor Octavian

Finețea observației și meșteșugul își dau mâna în texte care pot fi citite și la berărie, și la biblioteca Academiei

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Tudor Octavian
Un articol care nu merge cu sarmale și cârnați

Un fost coleg de la filologie, devenit cercetător lingvist, a alcătuit, în paralel cu sarcinile de serviciu și, s-ar putea spune, în pofida acestora, două tomuri masive, coborând în istorie și apoi urcând “la zi”, cu cele două definiri ale […]

...

Mai bine pe tușă, decât în spital

Dacă arbitrii ar sancționa toate faulturile golănești – din spate, la glezne, la fibră și prăvălirile pe adversar – prin care cei mai mulți dintre jucătorii cu o tehnică precară și cu o genă de maidan a răzbunării, la jumătatea […]

...

Eu, noi și regalitatea

Pentru mine, cel crescut cu o istorie mincinoasă și îmbătrânind în diversiune, toate informațiile privind regalitatea și rolul ei în devenirea modernă a României, au renăscut cu un plus de sens, într-un imens vid afectiv, odată cu reîntoarcerea acasă a […]

...

O corvoadă și o pagubă-n ciuperci: Cupa României

Cu excepția lui Miriuță, condamnat să bată măcar în Cupă, până ce va ști dacă mai rămâne la Dinamo, și a unor echipe din Liga a 2-a, dar și acestea cu niște motivații în afara gloriei sportive, Cupa României la […]

...

Fotbalul cu epoleți de generali și colonei

Că, probabil, așa stau lucrurile în toată lumea. Și că nu e deloc bine să ai păreri foarte apăsate despre generalii și coloneii deveniți subiecții unor scandaluri bugetare, fiindcă orice ar face și ar drege aceștia, e pentru apărarea patriei, […]

...

Așa este, dar de ce e așa?

Ar trebui ca, la rândul nostru, să fim și noi supărați pe Gino Iorgulescu, însă cum să te superi pe cineva care nu există?

Permalink to Așa este, dar de ce e așa?
duminică, 29 octombrie 2017, 9:45

Articolul de miercuri, al colegului Tolontan, despre apatia cronicizată a șefului LPF, Gino Iorgulescu, a răspuns la toate întrebările, privind persoana și relația sa cu slujba, cu excepția celei mai importante. Știm cum stau lucrurile cu Liga Profesionistă, dar nu și de ce stau așa. De ce toți îl votează iarăși, deși le-a dat toate motivele să înțeleagă că va fi din nou ce a fost și chiar mai mult decât atât. Știm cine, ce, cum, cât, unde, nu și de ce.
O anecdotă de odinioară, cu toți cei 30 de copii dintr-o clasă care vin cu întârziere la oră fiindcă au ajutat o bătrânică să treacă strada o miră pe bună dreptate pe doamna învățătoare. Toți 30 ?!!, întreabă șocată învățătoarea. Da, răspund într-un glas copiii, fiindcă ea nu voia!

Gino Iorgulescu a fost ajutat iarăși să treacă strada, deși e vădit că, la fel ca acum cinci ani, el nu voia. Gino Iorgulescu a fost votat fiindcă a fost numit. Și a fost numit pentru că, după catastrofalii penali dinaintea lui, era sigur că va fi votat și le va rămâne astfel dedicat mereu celor care l-au trimis la un salariu de președinte de țară. Mai bine zis, de președinte de altă țară. Făcându-le voia celor care l-au împins șef peste fotbalul intern, a avut și are încă toate motivele să fie tot timpul supărat și să nu-i deranjeze prea des pe subalterni cu prezența sa și vorbirile sale. De altfel, nici pe noi, presa, publicul mare al fotbalului și societatea în general.

Ar trebui ca, la rândul nostru, să fim și noi supărați pe Gino Iorgulescu, însă cum să te superi pe cineva care nu există? Ar fi trebuit ca subalternii și cluburile care l-au reales să fie supărate pe el, dar aici treburile stau altfel. Cum să fie supărate pe cineva care nu le deranjează cu nimic? Pentru subalterni și, în general, pentru toți cei care au de-a face cu Liga, discreția de manualul psihanalizei a șefului Ligii e un noroc, care nu trebuie nici el deranjat. Burleanu, de la FRF, da, există!, dovadă că e acuzat de orice din toate părțile, dar lui Iorgulescu, de la LPF, ce poți să-i reproșezi când, exceptându-i pe cei apropiați, nimeni nu știe cine-i Iorgulescu și care-i treaba cu el?

Chiar așa, cine e Gino Iorgulescu și de ce?
O întrebare are mult sens dacă naște alta și mai plină de mistere. Că Gino Iorgulescu practică într-un mod întru totul profesionist absența, și nu numai de la serviciu, ci și din viața de zi cu zi a fotbalului, e un fapt care îngăduie și niște explicații pe persoană. O fi având omul o problemă de comunicare, dar în rest totul e cum trebuie. Întrebarea la care pot să răspundă zeci de mii de slujbași ai statului, care au niște șefi de paie, puși în funcție politic, privește chiar șefia omului de paie. Nu-i deloc rău să ai un astfel de ministru, manager, director sau stăpân. Banii din fotbal sunt tot mai puțini, cu toate acestea lefurile de la Ligă sunt tot mai mari. E adevărat că s-ar putea să nu mai fie deloc, să nu mai vină la meciuri decât angajații clubului și membrii familiilor, iar televiziunile să nu mai transmită niciun meci. E posibil, ba și chiar probabil ca lucrurile să meargă în direcția asta. Dar până atunci mai e. Nu-i vorba că mai e timp, e vorba că „mai e bani de luat”, cum aprecia un distins plătitor de bilet la meciuri.

Și atunci, care-i concluzia? Concluzia e una pozitivă, foarte pozitivă. Dacă avem totuși un campionat cu Gino Iorgulescu șef la LPF, îl avem pentru că Gino Iorgulescu e șef la LPF! Ce-i atât de greu de înțeles?!

Comentarii (12)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (71 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 12:03

Excelent articol!!!...foarte bine spus...banii din fotbal sunt tot mai putini ...dar lefurile la Liga sunt tot mai mari ...de unde ?...daca la majoritatea meciurilor vin cateva sute de platitori si la TV nu se uita 100 000 de oameni ... Cat de bine ati spus ...Gino Iorgulescu nu vrea sefia Ligii el a fost pus politic ...si crede ca ne face o favoare conducand Liga ...unde o conduce ?...pai la dezastru ...

Un spectator (7 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 13:21

Dupa era penalilor avenit cu adevarat era "ocupatilor". Cu ce se ocupa ? Numai ei stiu, dar nu de problemele fotbaluluio romanesc. Tot ce se face este sortit hazardului. Mare tristete. Gino Iorgulescu a jucat fotbal si fanii au crezut ca vrea sa faca ceva. Dar nu, s-a multumit ca are functia si salariu. Macar Burleanu este complet afon, si cei din anturaj. Acest lucru se poate spune dupa episodul trist cu Daum la nationala.

MZM (10 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 15:24

Da, in legatura cu Gino Iorgulescu si chiar cu LPF, am si eu unele nedumeriri si intrebari. De ex.: 1. De ce presedintele Ligii a fost votat doar de conducatorii celor 14 echipe din Liga 1? 2. LPF se ocupa doar de Liga 1? 3. Liga a doua din Romania nu este profesionista? 4. Fotbalul feminin cum e organizat, si cine il conduce? 5. Dar structurile de copii si juniori? 6.Cum se face ca Gino nu a avut decat un singur contracandidat (si acela practic necunoscu!)? 7.Oare era mai bine sa iasa presedinte cvasinecunoscutul contracandidat? P. S. Domnule T. O. va sugerez sa corectati fraza "Ar trebui ca subalternii si cluburile care l-au ales sa fie suparate pe el..." , deoarece este... putin gresita. Regula spune, dupa cum desigur stiti, ca, in cazul subiectului multiplu (subalternii si cluburile), cu genuri diferite, acordul se face cu masculinul, care are precadere asupra celorlalte (feminin si neutru). Poate ca e mai bine sa o refaceti in totalitate, de exemplu: "Ar trebui ca aceia care l-au ales (subalternii si cluburile) sa fie suparati pe el".

Carol K (6 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 16:11

Fotbalul intern NU este condus de Liga Profesionista ci de televiziunile care au cumparat drepturile de retransmitere adica de cei care tin in viata aceasta Liga ! Cu tot cu arbitri,comisii,presedinte...tot ce misca acolo.Fara banii lor poate am avea 6 echipe adica s-ar intra direct in Play Off si zau ca n-ar fi rea ideea daca e sa intrebi un telespectator infidel ca mine care nu mai suporta sa vada zeama asta lunga de campionat in care doar scandalurile mai trezesc lumea din somn. Asadar ca-l pun acolo pe Gino sau pe altul vor fi tot niste executanti ai ordinelor venite de la cele doua Televiziuni si din cand in cand de la politic.Macar Gino face parte din Sistem,vine din fotbalul mare,international,are relatii prin Europa samd Chiar daca pare ca nu face nimic.

dani (2 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 17:39

lpf ar trebui desfiintzata si cit mai repede. Este a 5-a roata la carutza. Altfel zis:DEGEABA! Bani multzi, pt NIMIC. O gramada de trintori coruptzi. Incapabili.

laur (1 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 19:05

Dacă semnează lizibil, Iorgulescu poate să fie ca fata morgana, să-l vedem numai când avem nevoie de el. :))

apoca (1 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 19:42

ha ha, excelent!

JFM (6 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 20:23

CFR-Gaz MM 0-0 Cred ca in Romania merge doar industria asta a rezultatelor bomba din care doar unii trebuie sa castige mult banet pt ca doar ei stiu cum se va termina.Oricum punctele se vor imparti la 2 la final asa ca de ce sa ne omoram cand putem sa ne pricopsim cumva in sezonul regular.

Cosmo (5 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 21:07

Din cate știu eu, Gino Iorgulescu e un prieten de-al lui Ovidiu Ioanitoaia.

daniels (1 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 21:37

excelent de bine zis!!! Gino un alt mitica care nu nimerește ușa de la celula închisorii de ani multi!

Mozzie (5 comentarii)  •  29 octombrie 2017, 23:32

Casele de pariuri sunt parteneri oficiali (sponsori) ai Ligii si FRF... Normal ca dicteaza rezultatele din cand in cand.

Urod (1 comentarii)  •  1 noiembrie 2017, 13:19

Foarte corect, dar ce te faci cu amicul Ioanitoaia care e prieten cu D-l Gino de la Liga.... Foarte corect articolul si asta este societatea pe care o produce coruptia.... La Liga nu a fost pus de un om cinstit, asa ca inca 5 ani de smecherie cu profit pentru unii indivizi...

Comentează