Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

Covidul cosmic

Criza infectărilor din fotbalul românesc arată de fapt cât de puţini anticorpi are protipendada acestui sport

Permalink to Covidul cosmic
marți, 4 august 2020, 9:54

De fapt, n-a fost decât un coşmar… Campionatul s-a terminat la timp, niciun meci n-a fost reportat. Asta pentru că echipele n-au fost lacome şi nici nu s-au căciulit la nişte teste în plus. Au implementat un program inteligent şi riguros, cu distanţări şi fără evadări. Ce lume minunată şi responsabilă!

Ghici ghicitoarea mea despre ce campionat e vorba? Nu, nu cel al României. Poate al Germaniei, poate al Spaniei. Aici, la noi, lucrurile au fost făcute taman pe dos. Şi acum tragem ponoasele. Incapacitatea fotbalului nostru de a vedea dincolo de decontul de azi, de a se comporta ca şi cum într-o afacere trebuie să existe musai un păcălitor şi un păcălit (de unde au căpătat patronii, oare, aceste trainice deprinderi? Din afacerile cu retrocedări?) au dus la această parodie în care fiecare a scăpat, dacă a scăpat, cum a putut şi în care şantajele s-au înlănţuit precum driblingurile lui Hagi pe vremuri. Care Hagi, nici el, nu mai e ce-a a fost. S-a retras. O fi fost învins? O fi fost convins?

Virusul fără sufleţel
Totul a plecat de la testele practicate la 14 zile, un dezastru. În loc să se caute de coronavirus de două ori fix înaintea meciurilor cu un protocol clar şi salutar – test, izolare, rezultate, continuare cu cei negativi, iar test, iar izolare şi jucarea partidei cu toţi cei rămaşi (riscul nu era zero, dar ar fi fost infinit mai bine) – fotbalul a vrut să fie mai şmecher. Mai pe „las’ că merge şi aşa!”. Las’ că şi DSP-ul e ok cu schema asta. Ca şi cum DSP-ul ar fi avut vreo responsabilitate pentru terminarea la timp şi civilizat a Ligii Întâi. Ca şi cum n-ar fi depăşit de situaţie. De ce nu s-a făcut cum au făcut alţii mai deştepţi ca noi? Din motiv de arici la buzunar, chestie la care se reduce totul. Oamenii din fotbal, cei ce dau comisioane grase agenţilor şi plătesc averi unor jucători care stau mai mult accidentaţi, n-au fost de acord să cheltuiască în plus câteva zeci de mii de euro – atenţie, la bugete de mai multe milioane!

Lumea în care se poate orice
Au crezut că păcălesc virusul cum păcălesc mai mereu viaţa. Închizând ochii şi aşteptând să treacă. Şi n-a trecut. Căci COVID-ul nu are regulamente care să poate fi ocolite, comisii cărora să le poţi face cu ochiul, un preşedinte de Ligă pe care poţi să-l şantajezi cu votul sau o presă căreia să-i poţi spune despre o situaţie că e albă când e evident că are culoarea lui Scaraoţchi. Pur şi simplu metodele clasice de îmbârligare n-au mai funcţionat. Asta ne arată incapacitatea cronică a acestui sistem de a accepta realitatea şi adevărul. În lumea lor nu e aşa. În lumea lor orice se poate. Abia acum pricepem în ce lume trăiesc.

Bolile celor sănătoşi
Criza infectărilor din fotbalul românesc arată de fapt cât de puţini anticorpi are protipendada acestui sport apropo de ceea ce implică renunţarea la vechile metode. Şi, mai grav, faptul că perpetuarea micului joc de-a performanţa le-a amputat instinctul de conservare. Unii au zis că trebuie să îngheţe campionatul, dar să încaseze toţi banii din drepturile TV, alţii au crezut că pot neglija consemnele, că pot merge la pescuit în stare de infectare, că pot face orice, nimic nu se întâmpla. N-au înţeles că se joacă inconştient cu viitorul lor financiar, nemaivorbind de posibilele sechele pulmonare neimportante poate pentru un om oarecare, dar critice pentru un sportiv de performanţă. N-au înţeles, de fapt, că s-a schimbat joaca. Că acum e pe bune.

Cât va ţine gluma?
Pentru sezonul viitor se propune schema cu testări la 7 zile. Nu e suficient. Şi nici nu se mai poate merge pe încredere, pe mângâiat pe creştet. În NBA cine absentează un meci din cauză că n-a respectat regulile plăteşte 1% din salariu. La noi, când patronul Craiovei a încercat să impună o taxă de responsabilitate s-au înălţat urlete de indignare până la zei. Atât că, în ultima vreme, zeii nu prea mai au apetit pentru glumele muritorilor. Le-au pierit gustul şi mirosul, ce să vezi!

Comentarii (34)Adaugă comentariu

17 Nentori Tirana (103 comentarii)  •  4 august 2020, 10:42

Naum, singurul care a prevazut alba-neagra: „Titlul din eprubeta“ a fost scris de ziua copilului iar colegul gsp a si ales o poza cu o entitate cosmica, ceva intre copil si gunoier cu masca. Felicitari Naum. --- Era cit pi ce, as zice insa ca balamucul s-a terminat cu bine. Dan Penalti a dovedit inca odata ca este un sportiv, un profesionist iar ardelenii au priceput bine situatia. Scuze, dar era motiv sa-ti depui cetatenia daca clona neocomunista infiintata ilegal - pe cind adevrata U inca activa in liga secunda - lua titlul. Sint fan al dreptatii, nici in Coreea de Nord nu putea Kum Yon BUlguta - minc… stiti voi ce prazarilor – sa interzica altei echipe alergarea prin parcurile CraiOlga. Felicitari ardelenilor ! - au salvat inca odata Romania. Iar prazarilor, ba, fara ardeleni, voi n-ati fi existat, ati fi fost azi sub papucul bulgaroaicei, dar altfel, EA, pasarea vopsita v-ar fi calarit. Bravo Steaua !

Fane (61 comentarii)  •  4 august 2020, 11:58

Am ramas aceiasi,cei mai cu mot, numai ca acesta poate fi de diferite consistente. Totul tine de educatie si de respectarea regulilor,care din pacate una nu prea se vede ,iar celelalte bune-rele nu ii deranjeaza sa le incalce.

Vlad tepes (8 comentarii)  •  4 august 2020, 12:01

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dreptate (4 comentarii)  •  4 august 2020, 12:12

Mai marii lumii au hotarat ca state frumoase, usor guvernabile sunt cele de circa 10 milioane de locuitori, astfel Yugoslavia a fost facuta taitei, separarea Cehoslovaciei s-a produs la fel de usor, mai nou se incearca separarea Transilvaniei de la Romania, sub false lozinci “Ardealul liber”, Transilvania civilizata”, la fel in Italia se lupta pentru autonomia Padaniei, in Spania pentru independenta Cataluniei si a Tarii Bascilor. NU ascultati propaganda antiromaneasca pe care bautorii de lapte de iapa o fac aici, platiti de aceeasi susrsa care sponsorizeaza o echipa din Liga1.

Vlad tepes (8 comentarii)  •  4 august 2020, 13:17

@ Dreptate Foarte bine punctat. Propaganda defaimatoare a deposit cu mult sfera sportului, se incearca invrajbirea romanilor prin provocari ieftine: “prazarii olteni, lenesi”, “moldoveni in opinci, mamaligari”, in timp ce “ardelenii sunt mandria tarii, cei mai cinstiti si mai drepti”. Aceeasi sursa de dezbinare sponsorizeaza echipe din prima divizie, constructia de stadioane, nicidecum in Moldova sau Dobrogea, ci in zona de interes.

Dreptate (4 comentarii)  •  4 august 2020, 13:49

@ Vlad Tepes Steaua are 26 de titluri de campioana, Dinamo 18, ia ghici cine este pe locul trei? Echipa care a cerut finantare de la guvernul maghiar, da, chiar ei, franarii din Cluj. Ia ghici cine ramane cea mai titrata echipa din liga1, daca dispar Steaua si Dinamo? Sase titluri, la fel ca UTA si Chinezul Timisoara, Venus are 8. Lichidarea sistematica a echipelor de traditie din fotbalul romanesc post-decembrist capata contur, asa-i? Totul lucrat la mare arta, in timp ce romanii dorm somnul ratiunii, cel care naste monstri.

Vlad tepes (8 comentarii)  •  4 august 2020, 14:25

@ Dreptate Nu e vorba despre somnul ratiunii, lucrurile sunt mult mai grave, de peste trei decenii Romania este condusa de straini: Iliescu este din categoria bauturii marinarilor, Petre Roman, numele real Neulander este din neamul lui Moise, Virgil Magureanu, nume adevarat Astalos, maghiar. Actualul presedinte numai roman nu este, cine stie cati altii sunt camuflati sub nume romanesc. Cum crezi ca fotbalul ar putea face abstractie? Bisnitari, puscariasi, unguri, aromani, astia sunt patronii cluburilor din Romania.

Dreptate (4 comentarii)  •  4 august 2020, 14:42

@ Vlad tepes Romanii se fac “vinovati” de continuitatea lor pe aceste meleaguri, pentru unitatea in neam si limba, in ciuda separarilor vremelnice. Nicio tara din lume nu are aceasta unitate lingvistica, oriunde mergi in Romania te intelegi cu localnicii, chiar daca iti vorbesc in dialectul zonei. Se schimba accentul, nu sensul. Acest lucru il intelegi perfect daca mergi in Spania sau Italia, unde dialectele sunt complet diferite, chiar la 30 km distanta nu intelegi nimic din dialectul local. Sunt infinite motive pentru care romanii ar trebui sa fie mandri de istoria si originile lor. NU plecati capul in fata *** venite din pustietatile lumii sa ne invete civilizatia pe care o aveam deja de milenii. “Civilizatia” pe care vor sa ne-o impuna n-are ceva crestinesc, nici uman, ajunge sa privesti ce legi au fost impuse in Comunitatea Europeana pentru a intelege caror idoli se inchina acesti barbari.

geomate (5 comentarii)  •  4 august 2020, 14:57

E ceva sa stai la Mizil sau Vaslui si sa vezi pericolul maghiar. Si sa stii bine ce e cu Padania sau Tara Bascilor. Pentru baietii astia ETA probabil este etaj din care cineva a furat -j-ul. Se arunca periodic in piata teme false ca sa nu stam sa vedem cum ne fura politicienii nostri romani verzi, cum nu avem nici acum autostrazi decente sau cum ne furam caciula singuri. Dar cand imparti un nr extrem de limitat de neuroni precum @dreptate@vlad tepes, te astepti si la asta.

Dreptate (4 comentarii)  •  4 august 2020, 15:05

Incep sa apara deja ***. Faceti loc, incep injuraturile si jignirile celor care se declara români, dar le pocneste vopseaua camuflajului. Am plecat, aerul devine insuportabil, sunt certati cu sapunul, cu gramatica si mai ales cu civilizatia. Salutare românilor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad tepes (8 comentarii)  •  4 august 2020, 15:27

@ Dreptate Intr-adevar, au aparut raspandacii. Am plecat la aer curat, bafta, traiasca România!

Mihai Viteazul (1 comentarii)  •  4 august 2020, 16:25

@ Dreptate. Ai spus despre mai marii lumii, l-ai facut pe raspandac sa se dea de gol pentru cine lucreaza. Acelasi agramat cu 7-8 clase, repeta la nesfarsit 2-3 expresii pe care le cunoaste, aceleasi ponegriri, ascunse sub lozinca “noi romanii, la noi”, etc. Nu ne ingrijoreaza politica dictata de la Budapesta, am ocupat orasul in 1919 si 1944, a fost vespasianul nostru. Foarte interesant ce ai scris, jos palaria pentru informatiile difuzate!

17 Nentori Tirana (103 comentarii)  •  4 august 2020, 16:30

@Dreptate, de la cine astepti dreptate, pentru cine ? --- In primul rind vorbim de Clona CraiOlga, infiintata si promovata ilegal, care a fost invinsa pe teren ! „Patronul“ chiar a scapat – infractiunea s-a prescris – dar milioanele le-a carat dintr-o singura retrocedare cumparata ! - el si ai lui n-au avut nici un magar, el a cumparat dreptul unui OM la despagubiri, OM care daca n-ar fi vindut banditilor dreptul ar fi asteptat dreptatea pina sa-i creasca iarba pe piept. Plus apoi contracte cu Partidul. Totusi un astfel de amarit a publicat la primul meci cu Steaua un Program cu tenta neofascista !!! - plin de insulte la adresa stelistilor, o natie evoluata din „mindrute.“ Ce dreptate ar mai fi fost daca luati titlul cu eprubeta ? --- In loc de „dreptate“, scrii numai timpenii ca „Mai marii lumii au hotarat ca state frumoase“ … --- Vorbesti prostii. Bine ca n-ai amintit de stat frumos URSS. Jugoslavia a fost o republica federativa, toti liberi, pina si un ciumete ca tine devenea liber daca trecea Dunarea fara sa fie impuscat. Ceho+slovacia, parca asa s-a si numit. Ai uitat ? Calalunia este independenta din 79, a primit un statut imbunatatit in 2006, are mai mult decit independenta administrativa ! Bayer e Stat liber, independent ! Este ca n-ai stiut ? Tirolul, partea austriaca din nordestul Italiei – ocupata de Italia in 1918 – a fost si este independenta, germana e limba oficiala, in scoli si universitati se preda in germana. Acum, cu EU, oricum nu mai conteaza decit pentru prazari si mitici, dar uite ca Tirolul s-a si putut extinde spre sud si est, se vorbeste germana si mai la sudest de Trentino, nu-ti taie nimeni capul daca vorbesti italiana iar primari *** nu-ti vopsesc cosurile de gunoi prin parcurile verzi in rosu-galben-albastru. Eu as vrea ca Transilvania sa ajute Vatra Dornei, Suceava ... --- Fi barbat si spune, cine sponsorizeaza pe cine ? DrAgnea al vostru a promis descentralizare, autonomie administrativa, dar azi inca nu te poti base la Cluj fara sa ceri voie de la Bu-cur-esti. Pina si „retrocedarile“ - catre banditi, deci hotia – s-au facut acolo de unde rasare Soarele pentru Brasov – Lucescu mai are o fabrica, restul s-a dus caci asa a vrut Roman de la Bucale - si pentru Vatra Dornei – unde de azi 2000 de someri iar tu numesti asta dreptate. Pentru cine ? Pentru Lucescu, Gelu Eftimie, Rotaru, Jean ...Valvis ?

Kendo (12 comentarii)  •  4 august 2020, 16:43

@dreptate&Vlad tepes - Uite o teorie si mai tare: voi sunteti niste raspandaci jalnici, trecuti pe aici ca sa ascuta senzatia ca romanul e cel mai tare neam din lume. Desi ar fi niste probleme cu treaba asta, pentru ca aparent nu-l duce capul sa-si aleaga niste conducatori mai rasariti, se lasa condus ca vita la taiere si nici nu e in stare sa se prinda de toate conspiratiile pe care le debitati voi. Romanul nu e nici mai prost, nici mai lenes, dar nici mai destept sau mai muncitor decat altii prin Europa. Doar ca s-a lasat condus de niste nenorociti de 30 de ani incoace, iar prostia, hotia, pupincurismul si mizeria au devenit caracteristici ale multor concetateni, mai ales ca multi vad ca nu merita sa fii corect si sa arunci o hartie la cos, dar merita sa devii "boss" furand, injurand, facand scandal, lucruri pentru care nici nu mai esti pedepsit. Iar voi doi va bateti atata cu caramida in pieptul romanismului, ii dati cu gramatica, cu civilizatia, si habar n-aveti sa legati doua vorba fara sa jigniti. Luati-va, ba, pastilele si faceti ceva pentru tara asta, daca va doare atat la ficat, nu mai veniti cu tot felul de aiureli penibile.

itu52 (61 comentarii)  •  4 august 2020, 17:06

Bucla buclucașă a nației, infinitul învârtecușului mental la care am fost condamnați din născare, balastul genetic care ne-a băgat în malaxorul medicinii moderne, ne freacă de zeci de ani fără rezultate vizibile. Revăd notițe de acum 30 și ceva de ani și mă mir de actualitatea lor. Urmează și ele, fidel, traseul șotiilor și evenimentelor dezgolite de invelișul naturalului. Peste toate plutește zâmbetul de superioritate al aleșilor sorții, ceva asemănător pozei d_lui Naum, fericirea lor de a fi dincolo de baricadă. De aici se alimentează ei și seamănă haosul în zona năpăstuiților, a celor legați la mâini și cu ochii jartelați, la cei hrăniți zilnic cu *** sociale și belicoșenii mondiale. De ce, dar mai ales până când? Nicio speranță pozitivilor, dacă 30 de ani ne-au scăldat în lăturile „cotiturii”, următorii 30 ne bălăcesc în fanteziile „guvid 10 la -19”, că vorba „maestrul în ceremonii”, piticul nu are suflet. Mușcă al dracului, după spuse, mai ales fotbaliști și vedete, dar nu se atinge de lumea noastră a muritorilor de rând. Am ajuns să mă mir de „bolile celor sănătoși”, de justețea încadrării lor în această categorie. Cum te poți socoti cu scaun la cap când utopia-ți tulbură mintea și poporul tău este nevoit să consume otrăvuri și chimicale. Nicicând alimentația în România nu a atins nivelul ăsta de arificial și toxicitate. Parizerul și „petreușii” odioși ar fi ajuns „delicatețuri” incontestabile. Au ajuns legumele mai toxice decât carnea, brânza se întinde ca praștia, mierea este un tranzit prin albinele care nu au văzut în viața lor flori, iar pepenii, ce altădată se coceau de „Sfântă Mărie”, ne zâmbesc cu rânjet de fiolă de cum se topește zăpada. Asta e „pandemia cea mare”, e tot atât de invizibilă, dar mușcă vârtos și nu din condei. O vorbă din popor ne spune că „ce semeni aia culegi, numai că va fi un pic mai gozos”. Bag mâna în foc că așa va fi și în viitor, același fotbal(mai slab), același tărăboi(mai voluminos) și aceleași rezultate(mai slabe). Nu poate fi astfel într-un fotbal în care artificialul este la el acasă. Încă 30 de ani, ..., e groaznic!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geomate (5 comentarii)  •  4 august 2020, 18:59

@Kendo - respect. Legat de vitejii acestia cu nume istorice si cu cunostinte primite la ff pe filiera nationalismului ceausist, ramane valabil ceea ce spunea un mare profesor: “Sa te bati cu pumnul in piept ca iti iubesti tara este o specializare care nu cere prea mult efort, nici prea multa competenta” Este mai complicat cand trebuie sa fie civilizati, toleranti, sa aiba un limbaj urban, sa vada ce bârne au in ochi. Si sa inteleaga ca oamenii sunt peste tot la fel - mai buni, mai rai, in functie de educatie si de multe alte lucruri pe care nu le enumar aici. Iar ca noi am fi buricul pamantului este “demontat” elegant de Petre Țuțea care spunea sa fim seriosi, ca Domnul Isus nu s-a nascut la Falticeni.

Radu (1 comentarii)  •  4 august 2020, 19:33

4 august 1919: Armata romana a intrat victorioasa in Budapesta, restul e calcan

Observator (70 comentarii)  •  4 august 2020, 20:41

Ceea ce constat este ca se urmărește aneantizarea cluburilor de tradiție, chiar dacă unele au fost deoartamentale; în schimb, trebuie sa populam prima liga cu echipe din Ilfov, iar onor FRF solicita cluburilor de prima liga echipe feminine, pentru ca burleanu sa poată schimba regulamentul și sa aibă un al treilea mandat! Da, nu am fost precum nemții, dar nu-i mai puțin adevărat ca modul în care a fost la noi stăpânita pandemia a lăsat loc unor abuzuri, de care fotbalul nu a fost ferit! O.

Observator (70 comentarii)  •  5 august 2020, 7:58

Domnule Naum, pe la Digi se susțin la greu punctele de vedere ale oficialităților. Sunteți prea inteligent sa va încadrați în categoria "babelor fricoase", gen Prelipceanu! O.

aciduzzo (19 comentarii)  •  5 august 2020, 8:16

Avem campioane! Ca la noi...la romani! Una oficiala....una morala....una de moment...una de traditie....una a provinciei.....doar fotbal n-avem!! Si nu numai fotbal! S-a mai incheiat un campionat! Din care cred ca nimeni n-a inteles nimic! Urmeaza Europa! Acolo unde din nou nu vom face mare lucru. Inca 30 de ani!!!!!!!

Alexandru (1 comentarii)  •  5 august 2020, 14:22

Ii avem pe unguri, pe care ii batem ori de cate ori ii prindem. Ambitiosi cum sunt, au pierdut cu Luxemburg, de rasul curcilor. Avem mascariciul nostru, bun asa!

Observator (70 comentarii)  •  5 august 2020, 19:40

Colegul dvs. D. Stefanescu m-supărat, spunând ca Dinamo a marcat la o neatenție a constănțenilor! Exista neatenție mai mare decât un henț la o minge care trecea pe lângă bara!?! Dacă în cazul play-off-ul ui soluția a fost corecta, aici retrogradarea dinamovistilor, cu 5 meciuri mai puțin disputate ar fi strigătoare la cer; la fel a fost și interdicția de a nu se antrena și juca 2 săptămâni după ultimele cazuri (poate a fost o situație comparabila cu a clujenilor)!!

motanul incaltat (84 comentarii)  •  6 august 2020, 4:31

Poate fi usor rezolvata daca se vrea... Nu se amina absolut nici un meci---cine are un caz pierde cu 3-0.... Intr-un campionat cu 14 echipe---nu suntem in stare sa terminam cind UEFA voia lista cu cine merge in Cupele Europene. Dar culmea tupeului-vrem sa avem 20 de echipe ca Spania sau Anglia.... Pai aia au terminat cu mult inaintea noastra.Apropo -in Anglia este etapa pe 1 Ianuarie...

zorrozabal (60 comentarii)  •  6 august 2020, 9:34

@17 Nentori Te exibitionezi pana la nebunie, cu presupusa ta superioritate-numai si numai ca traiesti la Brasov?Mi-aduci aminte de Floriiiin Calineeeescuuu-care toata ziua la tv.ne injura pe noi cei din Romania Mica-ca nu ne risicam nici la genunchiul Timisoarei!Dar ambii lui parinti-profesori in Timisoara-erau originari din...Arges!Uitand ca Timisoara este orasul cu cei mai multi olteni dupa Craiova!Iar Brasovul?E orasul cu cei mai multi moldoveni dupa Iasi!Tu prea esti vorbaret,ca sa fii un greoi mancator de slana din Ardeal!Si daca pe Olguta o faci bulgaroaica- doar pentru ca traieste intr-un oras situat la 50 de km de Dunare si de Bulgaria-dar TU- care traiesti intr-un oras situat la 20 de km de Secuime-tu ce esti,dupa criteriul asta?Sau esti acea specie- de nationalitate incerta-pe care ungurii o numesc cu apelativul dispretuitor de...***?

Golombioschi Ilie (35 comentarii)  •  11 august 2020, 9:16

4 serii de B de 16 echipe, cad automat 4 promoveaza automat 4, cel mai bun sistem, perfect, cresc tinerii tarii in plan local, cu cheltuiali minime, se revigoreaza tot fotbalul de la suporteri, spectatori, la nationala. Scuze dar la Ioanitoaia apare Spam . De ce oare ?

Golombioschi Ilie (35 comentarii)  •  11 august 2020, 9:26

@Observator. 4 august 20:41 Atentie la FRF e aprobat, legiferat, reglementat, 3 mandate maxim pentru presedinte( din pacate de numai 4 ani, nu 5 cum ar fi normal). La LPF e reglementat mandate de 5 ani( din pacate numai 2 nu 3 cum ar fi normal)

Observator (70 comentarii)  •  12 august 2020, 8:19

Trustul Digi este un fidel susținător al propagandei guvernamentale în domeniul sănătății, deci nu ia atitudine în privința sumedenie de abuzuri de toate felurile! Atâta consecventa n-am mai observat decât în domeniul fotbalului, aproape toți jurnaliștii fiind fanii fotbalului spaniol; astfel, pe Digi 4K s-au transmis numai meciuri cu implicare spaniola, poate cu excepția zilei de luni! Îmi plac mult orașele Barcelona și Sevilla (pe ultimul l-am vizitat pentru a doua oara în februarie), dar nu sunt deloc obsedat de cele 4 cluburi, iar stadionul pe care Steaua a câștigat CCE mi se pare depasit! O.

Comentează