Radu Naum

Evadat din Turul Franței, s-a oprit o perioadă pe semicerc. Acum e în suprafața de pedeapsă. Are opinie, și ca editorialist, și ca moderator

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Naum
Handbaliatorii

Vocea lui Ştefan Birtalan e întretăiată, şi nu din cauza legăturii telefonice, nici urmare a micului şi simpaticului defect de vorbire, un bâlbâit care i-a adus porecla „Bibi”. Emoţie. Nu dintr-aceea de soap care să-ţi mulgă lacrimi, o emoţie adâncă, […]

...

Cei de pe urmă

Britanicii s-au culcat cu City-Utd 0-2 şi s-au trezit cu The Queen-Meghan 0-1. De Ziua Femeii. Care e, de fapt, o zi a drepturilor femeii, ceea ce ne reaminteşte paradoxurile unei umanităţi dornice să ajungă pe Marte, dar având probleme […]

...

Gura bate gândul

„E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest statut în sport se implică în același timp și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal […]

...

Cu sportul la psihiatru

„Închisoare pentru lesbianism, wow!”. Comentariu la articolul despre golgota Marianei Cetiner, fosta handbalistă care vorbeşte, în interviu cu Costin Ştucan, despre abuzurile îngrozitoare suferite pe când era copil şi apoi adult. Da, da, închisoare pentru lesbianism! Şi nu se întâmpla […]

...

Masonaras

E probabil ca preşedintele FRF, exasperat de castanele pe care le încasează în numele grecului, să-l fi forţat pe Vassaras să iasă şi să spună ceva, orice. Şi s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. În interviul de la Telekom, […]

...

A lua cu două mâini şi a da cu un deget 

“Când suntem pragmatici, câştigăm. Când ieşim la joc, pierdem”

Permalink to A lua cu două mâini şi a da cu un deget 
marți, 30 aprilie 2019, 9:04

Vorbele lui Dan Petrescu, antrenorul campioanei şi liderului, trebuie scrise cu corp mare pe prima pagină a dosarului de vânzare a drepturilor TV pentru Liga Întâi. După 5 ani se întâmplă din nou. Acum, LPF vrea un pic mai mulţi bani. Dacă întrebi pentru ce, poţi căpăta cel mult un răspuns prin negaţie. În lipsă de altceva mai bun.

Cerșitul cu tupeu

Fotbalul nostru, cu o echipă de frunte care practică filosofia prea puţinului şi cu cea mai populară grupare care nu adună participanţi la propriile meciuri câţi se strâng la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, e o umbră a sportului care hipnotizează planeta. Banii mulţi ceruţi sunt în contul unei relaţii de rudenie îndepărtate, aşa cum, demult, la Braşov, un ţânc mi-a cerut nişte bani sub pretextul că e ceva rudă cu Lăcătuş. Ca şi Liga, puştiul se ţinea tare, turuia o poveste aproximativă şi tot dădea, chipurile, să plece, de ca şi cum oferta pentru onoarea pe care mi-o făcea trebuia accesată repede. A rămas cu buza umflată. Teatrul jucat era prea gros. Coada prea sus. Nu era de ajuns că voia să mă tapeze de bani, trebuia să mă simt şi recunoscător pentru asta! La final nu i-a venit să creadă. Dar aşa se pot termina poveştile în care unii se cred, după cum se zice pe stradă, mai şmecheri decât prevede legea.

O vitrină de ascuns

Ce a făcut fotbalul de vârf cu cele peste 150 de milioane de euro pe care le-a primit în ultimul cincinal? A trecut numai de două ori de Anul Nou în cupele europene, nu a reuşit nicio calificare în Champions League (sezonul trecut nu a avut echipe nici măcar în grupele Europa League), cel mai scump jucător vândut a valorat zece milioane (mai puţin decât cota multor polonezi, de exemplu, care ani de zile au avut drepturi TV financiar sub cele de la noi) şi s-a făcut de râs când campioana i-a fost eliminată de o echipă din Luxemburg. A promovat tineri doar obligat-forţat. A pierdut echipe istorice şi a perpetuat modelul paternalisto-medieval al lui „Eu te-am făcut, eu te omor”. Sigur, a avut şi momentele lui de graţie, cu meciuri spectaculoase, dramatice, cu prestaţii ale unor jucători cărora simţeai că ai vrea să le dai o primă din propriul buzunar.

Patronii salariaţi

În esenţă însă, pentru banii mulţi încasaţi, echipele, cu puţine excepţii, nu s-au simţit responsabile să se dezvolte armonios, să se structureze logic, previzibil, sănătos. Au continuat întârzierile în plata salariilor deşi banii erau primiţi la timp de la televiziuni. Aceşti bani, în loc să fie doar baza unei atrageri de fonduri importante din alte surse, au creat un soi de dependenţă. Curgerea lor peste solul mereu uscat al fotbalului e percepută ca obligatorie, ca un soi de rentă, indiferent pe ce se duce şi cum e administrată.

Dacă ăsta e modelul unui business sustenabil în capitalism, atunci putem arunca la gunoi toate cărţile de economie. Nu că vreuna dintre ele ar circula prin fotbal.

Banii care nu aduc fericirea

Nu e exclus ca suma de 27,5 milioane de euro plus TVA anual să fie, până la urmă, plătită de cineva. Întrebarea e dacă în loc să fie o mască de oxigen, ea nu va fi o pernă pe faţa fotbalului? Succesul vânzării ar naşte reacţii de genul: „Aţi văzut că s-a rezolvat?”. Şi se va merge înainte tot aşa, cu sentimentul întărit al infailibilităţii. Numai că asta ar suna a orchestră care cântă tot mai tare pe o punte tot mai înclinată. Cluburile au nevoie să simtă lupta pentru supravieţuire, să iasă din anchiloză, să se cureţe, să vină în lumea de azi şi să nu mai aştepte o pară mălăiaţă. Altfel, totul e un fel de ruletă rusească. Nu poate merge la infinit. Sau dacă merge înseamnă că am reuşit să defectăm şi infinitul.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Fane (61 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 9:37

Timp pierdut degeaba cu un campionat inexistent. Sa dai asa de multi bani pe nimic inseamna ca te dau afara din casa sau nu ai ceva mai bun de facut cu ei. O explicatie exista totusi: can-can-izarea societatii lipsita de un minim de educatie. Dovada, comentariile suburbane ce insotesc fiecare subiect.

Je (2 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 9:49

Maestre...la noi circula o vorba. Nu-i prost cine cere....prost îi ala care da!!! Înseamna ca Zoltan Teszari are cel mai prost departament de marketing..cu scuzele de rigoare!!!

Ceferika (10 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 10:10

Despre ce e vorba aici de fapt? De frustrarile lui Naum legate de CFR sau de banii din dreturi de televizare? Nu prea e coerent. Sau poate trebuie sa intelegem ce mare barbat e Naum asta ca i-a dat cu flit unui "țânc" cersetor...? Naume, tatuajul cu fecesebe pe ce brat ti l-ai facut?

Golombioschi Ilie (35 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 10:32

Ca sa se indrepte lucrurile eu propun si dumneata domnule Radu Naum sustine-ma inclusiv in decizia DIGI in implementarea unui nou sistem privitor la drepturile tv, astfel: ..Achizitia drepturilor tv prin licitatie(inchisa sau deschisa) intre televiziunile interesate, pentru fiecare meci in parte din fiecare etapa in parte cu 10 zile inaintea meciului respectiv, plata, reteta financiara in 48 de ore de la efectuarea transmisiei. Apoi LPF in 48 de ore distribuie reteta meciului astfel:(40% catre echipele care au produs meciul respectiv 25% invingatoarea 15% invinsa, 20% fiecare in caz de egalitate) restul de 60% ramasi redistribuiti in mod egal intre celelalte 14 cluburi(cazul campionatului cu 16 echipe)+ LPF, deci la 15 rezultand respectiv 4% fiecare. Acest sistem, inventie personala,poate rezolva mulet probleme dintre care le-ati mentionat si dumneavoastra astfel, proportioneaza valoarea acestor drepturi la valoarea de piata reala si a momentului meciului respectiv.Echipele vor fi interesate sa obtina cat mai mult pentru meciul lor sa devina cat mai preformante, spectaculoase,telespectatori multi,stadioane pline, atmosfera propice spectacolului, performantei, autoperfectionarii. Redistribuirea intre cluburile neparticipante la meciul respectiv+LPF garanteaza venituri minimale pentru toate cluburile pentru sustinerea competitiei si LPF pentru activitatea ei inclusiv organizarea licitatiilor ce trebuie sa aiba un caracter deschis transparent. Sper ca am fost convingator si interventia va fi fructuasa pentru fotbalul romanesc si nu numai.

Andrei F (97 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 10:42

Daca lupta pentru supravietuire este asa de buna nu ati vrea sa se aplice si televiziunilor???Voi credeti ca va respectati telespectatorii? De exemplu faza cu Tanase si a treia simulare sau penalty aveam dreptul ca telespectatori sa o vedem de aproape sau din mai multe unghiuri? Dar penaltyul Craiovei de la Ovidiu...? De ce trebuie sa va cred pe cuvant ca ati vazut dv. o reluare din spate si se vede lovirea balonului...? DE CE SA VEDETI DOAR DV.?Daca este asa pe crezute si nevazute nu ar fi mai bine sa revenim la transmisiile doar radiofonice??? Nu de alta dar asa ati fi si dv. multumit- cluburile nu ar mai lua bani din televizare- dar nici noi nu am simti nevoia sa ne adresam ONPC...--- Cand ridicati piatra si o doriti in capul cluburilor de fotbal la greselile voastre va ganditi? Cum? Prin infiintarea a unei alte televiziuni de sport? Daca se vorbeste de penalty clar la Omrani la Dolce desigur ca la Digi nu a fost...La Digi Tanase are doua penaltyuri neacordate la Dolce trebuia eliminat!!!?Deci cat aveti de dezbatut!!!!( Stiu parerea proprie a dv. dar stiti,in unele sporturi arbitrii din propria tara nu li se ia in calcul autoritatea si realizatorii Digi sunt CFR prea pe fata ... Cum Digi se ocupa cu telivizarea meciurilor poate asa se explica de ce unele faze nu au reluari...)

a dica (24 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 10:55

Iar o petarda... Pai ne facem ca nu stim? Dau televiziunile bani asa ca le e mila de cineva? Dau pentru ca din fotbalul asta sarac fac acesti bani si ceva pe deasupra. Nu pe televiziuni trebuie sa le plangem, spectatorul, consumatorul , el plateste. Pe el trebuie sa-l multumim si sa-l tinem aproape, domnule ziarist. Si aici trebuie sa puneti si voi umarul. Nu plangandu-le de mila celor care se imbogatesc pe spinarea fotbalului tot mai sarac...

comabi (1 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 11:26

Mda... acelasi lucru se intampla si in politica si, in general, in societatea autohtona. Fotbalul este doar o ramura.

victor L (73 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 11:36

dl Naum trebuie apreciat: nu isi poate ascunde amaraciunea ca "***" de la Cluj vor lua campionatul. Si ce buuunii sint cei de la FCSB! Sint sabotati de arbitri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ciprian (2 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 11:46

Naume, meciurile sa fie puse mai devreme. Cel mai tarziu la ora 20. In rest, fiecare joaca cum poate si cum stie.

Albusibiu (5 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 12:10

Dupa o noapte de plans la iesirea din studioul Digisport, nenea Naum a tinut sa ne transmita aceste consideratii speciale despre calitatea fotbalului romanesc. Asta ca si cum calitatea acoperirii media a fotbalului din Romania e mai buna: filmari ca de nunta, cu 6-7 camere, reluari pe care le-ai face mai profi de pe un celular, comentatori absolut ridicoli care tot din 3 in 3 minute te trimit sa citesti ceva jalnic pe digisport , operatori ahtiati dupa gagicile din tribune si comentarii de studio in care e plin de gigisme. Pai, baieti, nu vreti sa transmiteti fotbal, nu platiti. E simplu. Treceti pe muzica populara si faceti audienta cu manele.

Golombioschi Ilie (35 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 12:39

Se mai modereaza mult acest material .....---Ca sa se indrepte lucrurile eu propun si dumneata domnule Radu Naum sustine-ma inclusiv in decizia DIGI in implementarea unui nou sistem privitor la drepturile tv, astfel: ..Achizitia drepturilor tv prin licitatie(inchisa sau deschisa) intre televiziunile interesate, pentru fiecare meci in parte din fiecare etapa in parte cu 10 zile inaintea meciului respectiv, plata, reteta financiara in 48 de ore de la efectuarea transmisiei. Apoi LPF in 48 de ore distribuie reteta meciului astfel:(40% catre echipele care au produs meciul respectiv 25% invingatoarea 15% invinsa, 20% fiecare in caz de egalitate) restul de 60% ramasi redistribuiti in mod egal intre celelalte 14 cluburi(cazul campionatului cu 16 echipe)+ LPF, deci la 15 rezultand respectiv 4% fiecare. Acest sistem, inventie personala,poate rezolva mulet probleme dintre care le-ati mentionat si dumneavoastra astfel, proportioneaza valoarea acestor drepturi la valoarea de piata reala si a momentului meciului respectiv.Echipele vor fi interesate sa obtina cat mai mult pentru meciul lor sa devina cat mai preformante, spectaculoase,telespectatori multi,stadioane pline, atmosfera propice spectacolului, performantei, autoperfectionarii. Redistribuirea intre cluburile neparticipante la meciul respectiv+LPF garanteaza venituri minimale pentru toate cluburile pentru sustinerea competitiei si LPF pentru activitatea ei inclusiv organizarea licitatiilor ce trebuie sa aiba un caracter deschis transparent. Sper ca am fost convingator si interventia va fi fructuasa pentru fotbalul romanesc si nu numai.

itu52 (1 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 14:04

Aparent cele peste 150 milioane de euro vin de la televiziuni. În realitate vin de la stat, care stat le stoarce de pe spatele românului de rând. Statul de fapt plătește spectacolul comandat și coordonat în sportul rege. Aici și în politică întâlnim cele mai mari scandaluri, cam toate terminate în coadă de pește. Bântuie stafiile marilor cluburi prin ligile inferioare și apar pe prima scenă a fotbalului ciudățenii demne de cascadorii râsului. S-au terfelit cu bună stiință cluburile de top căzute ”cu acte în regulă” pe mâna unor oameni ”cu imunitate”, că nici cei care au semnat nu mai au posibilitatea reparării. Haos aparent creat pentru a face loc ”terapiei de șoc” pentru a repara ADN_ul neamului. Așa se explică că între îndeletnicirile românului, fotbalul și politica sunt atacate cu atâta virulență. Terenurile unde metoda ”alba-neagra” dă rezultate imediate. E drept că absenteismul din ce în ce mai mare ar putea să ridice semne de întrebare în zona ”artizanilor”, pentru că riscă să se trezească numai ei la cabine și în tribune(chiar singuri în țară, in viitor). Artificialul bântuie societatea de peste 30 de ani, acest lucru este simțit în popor instinctiv și provacă reacții de adaptare pe care ”analiștii” le tot descoperă și tot ” învață. „Patronii salariaţi” au împânzit economia încă de pe vremea ”cuponiadei”, această cruciadă de demolare a ”mărețelor realizări”, în urma căreia au apărut ”emulațiile” care au modificat regulile economiei de piață și au trecut la ”furtul plăcintei”, iar după ce s-au încoronat ”patroni cu acte în regulă” au continuat în același stil(furt) pentru că s-a dovedit rentabil. Ce să faci, golul acumulărilor sociale multi seculare, trebuie ”forțat” și el, așa cum s-a forțat industrializarea, apoi ”capitalizarea” și evident democrația. Și capac peste toate acestea, în țara ”forțoșilor”, domnește slăbiciunea, incapacitatea unui progres real.

Valentin (1 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 14:15

Nu merita nici macar 1milion pe an toata liga asta de cacao.Fotbal mimat,vedete de carton,patroni masochisti,can can,prostie si nonvaloare,campioana ligii= campioana antifotbalului.Nu m.am mai uitat la un meci de liga 1 cap coada de ani buni si nici n.am s.o fac prea curand.Nu.i mai platiti ca banii nu raman in fotbal,lasati.i sa moara ,asa poate se va naste fotbalul din nou...

Danut Munteanu (1 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 16:25

Nu as pleca pe fenta asta... Cam cât e costul mediu al unui GRP pt un meci din campionat, versus din orice alta productie a televiziunilor ? Exista VREO SINGURA TELEVIZIUNE care sa fi iesit pe pierdere EXCLUSIV pe campionatul intern SI TOTUSI SA MAI FI ACHIZITIONAT DREPTURI DE TELEVIZARE ? Cred ca nu... Ah, costurile sunt mari ? Păi, e in conformitate cu legea cererii si a ofertei.

Marian Boeangiu (14 comentarii)  •  30 aprilie 2019, 20:33

Cica un om a plecat in strainatate si s-a inbogatit. A hotarat ca de norocul lui sa profite si oamenii din satul lui si la fiecare le trimitea lunar o suma. Dupa cativa ani bunatatea lui a fost privita ca pe o obligatie de catre sateni. Cand omul i-a anuntat ca fiul sau urmeaza o facultate scumpa si de aceea nu le va mai trimite obisnuitul ajutor ,comentariul a fost : " '***', isi duce copilu' la facultate pe banii nostri". Intrg sistemul care se ocupa direct sau indirect de fotbal e putred. Asa -zisii cautatori sau descoperitori de talente aleg pe cei prea putin inteligenti, fara viteza, fara talie ,FARA DRAGOSTE OBSESIVA DE FOTBAL. Antrenorii, formatorii nu dau doi bani pe carte, ba chiar isi fac un titlu de onoare din faptul ca renunta la studiu pentru ca ,chipurile ,se "dedica" fotbalului(Ha,Ha,Ha!!!). Aceeasi antrenori nu fac antrenamente specifice, stiintifice ,de finalizare, cu sau fara combinatii. Considera ca ultimii 30 de metri nu se antreneaza .FALS! Astea se antreneaza! Tactica se poate fura, se poate invata din experienta dar executiile CORECTE se antreneaza stiintific . Nu antreneaza nimeni partea atletica adica forta ,viteza pe spatii mici si medii. Partea atletica consta in alergari lungi, de anduranta, care nu folosesc in nici un moment al jocului. Sunt prizonierii ideilor falimentare ca fundasii nu e nevoie sa stie sa suteze sau sa stie "cu varza" ci ei trebuie numai sa bubuie toate mingile . Nu descurajeaza ci INTERZIC driblingul la antrenamente si joc. Repeta obsesiv :paseaza, paseaza. Ucid fotbalul pentru ca nu il inteleg si nu il iubesc. Antrenorii de la echipele mari, celebrii "Nea" sau "Dom' profesor" nu cresc calitatile absolut nici unui jucator cu care lucreaza 1-2 ani. Exemple: spuneti numele jucatorilor care au crescut in valoare sub comanda nefericitului Dica la Steaua sau implacabilului Dan Petrescu la CFR ? Lucreaza cu materialul clientului ,cum vine asa pleaca. Rezultatele sunt intamplatoare. Adevarate sunt numai socurile din intalnirile cu monstrii luxemburghezi, polonezi, muntenegreni, cehi, ca sa nu pomenim si extraterestrii. Dar cel mai grav lucru ca acesti inadaptati, necalificati, netalentati slujitori ai "fenomenului" sunt luati in serios de cainii de paza, jurnalistii. Sunt chiar promovati in detrimentul celor cu carte pe baza celui mai superficial si irelevant lucru din sport care este rezultatul imediat. Prea putine reactii in apararea lui Mangia. Chiar au fost de acord multi ca asa antrenori, ba chiar mai buni sunt si la noi. Ne incurca unul ca el!!! Sunt de acord ca in lumea -lume, lumea civilizata, cea la cateva bune sute de km. vest de noi sunt multi alti antrenori mai buni ca el. Da, dar acolo! Aici e cu ani lumina peste autohtoni. Stiu ca voi fi contrazis din eterna tafna nationalista, cam fara argumente ci numai cu impresii dar asta e adevarul. Concluzia e sa PROMOVATI ADEVARATELE VALORI. Puneti antrenorilor intrebari incomode de tipul ce exercitii pentru imbunatatirea loviturii de cap faceti? Cum antrenati centrarile? Ce stiti stiintific despre balistica si cum influenteaza ea lovorea corecta a mingii? Fizica de clasa a lX -a ,cu fortele, portanta etc. v-a ajutat in antrenarea executiilor corecte sau evitarea celor gresite?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cfr-campioana falsa (1 comentarii)  •  1 mai 2019, 12:45

cfr-campioana falsa: trasa de cap de grupul de la cluj, ajutata din greu de fluierasi- va claca in primul tur european in fata "campioanelor" din san-marino, feroe sau gibraltar

Dacia Automobile (3 comentarii)  •  1 mai 2019, 23:40

Publicul se plange continuu de calitatea slaba a fotbalului romanesc.Ce dracu, glia noastra poarta numele Germania si am uitat? Fotbalul nu poate fi mai mult decat e situatia economica a tarii.Noi nu avem drumuri in 2020 si vrem fotbal de inalta calitate. DRUMURI!!!

axel (7 comentarii)  •  6 mai 2019, 9:19

Eu zic sa va potoliti. Va dati cu fundul de pamant de vreo 2 ani la fiecare emisiune ca niste tate cu mainile in sold ca platiti prea mult! Aici sunt 2 variante si atat: 1. Sunteti prosti cu totii si dati prea mult pe un produs care nu valoreaza nimic. Si ar fi bine sa va dati demisia si sa plecati ca aduceti paguba societatii comerciale la care lucrati. 2. (si asta cred ca e adevarata, desi la multi dintre voi si o parte din 1 e reala) Va prefaceti ca sa va sporiti puterea de negociere, ca niste neveste care dupa ce te-au luat vor sa te convinga sa-ti tai unghiile in fiecare seara, sa te epilezi martea in partea din spate, sa speli vasele in fiecare seara etc. Si aici solutie nu e demisia din prostie, ci din asanare morala. Da, e imoral sa urli in fiecare seara ca dai prea multi bani, eu schimb postul cand vad *** asta. De ce nu se face licitatie pentru drepturile alea, se dau pe sub mana asa... Vorba prostului de Dragomir, el ar fi facut puscarie pe viata pentru manevrele astea. Romania e a 7-a tara din UE ca populatie, iar aceasta populatie (ca nu e un popor) consuma TV. Este un dezechilibru intre consumul de produs tv fata de evenimentele desfasurate live, derivat din nivelul de cultura submediocru impus de asa zisa democratie si din sedentarismul deja cronicizat al unei bune parti din populatie. Vi se pare ca fotbalul merge prost si le reprosati asta parlitilor care mai au un club de fotbal azi? Pai in afara de Becali sunt pusi de prin servicii sa stea de caraula sa nu se desfiinteze de tot! Tocmai voi (la Digi si la gsp) nu stiti asta? Dar ce merge bine in Romania (cu capital romanesc) sa judecati voi fotbalul? Ia, mai bine faceti voi o analiza de ce merge Romania din prost in mai prost ca tara. Vedeti ce se intampla cu consumul Romaniei, unde genereaza venituri si profit, aici sau afara, etc. si prezentati rezultatele "anchetei" cum ar numi-o dl. Tolontan. Ca nici Hagi nu e asa prost cum pare, pare prost doar pentru prosti care mesteca lozinci toata ziua. In '90 ne bateam cu aia de la egal la egal si nu numai in fotbal, cu un *** cizmar *** in fruntea statului. Azi? Sa fie doar... coruptia? Pe-asta cand o anchetati?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

GigiMigi234 (1 comentarii)  •  10 iunie 2019, 12:49

*** calului! Iar nu merge *** asta ... Hai sa testam

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează