Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Vedetele Islandei refuză naționala și selecționerul acceptă

Nu doar Rădoi își face griji. Gylfi Sigurdsson, Johann Berg Gudmundsson și Alfred Finnbogason au spus NU selecționatei la ultimele meciuri de pregătire înaintea barajului pentru Euro.

Permalink to Vedetele Islandei refuză naționala și selecționerul acceptă
luni, 7 septembrie 2020, 1:30

Nu îi este ușor lui Mirel Rădoi să fie selecționerul României. Primele meciuri, la 39 de ani, fără experiență, cu presiunea rezultatelor de la început. Dar nu este singurul care își face griji înaintea barajului pentru Euro. Erik Hamren are 63 de ani, multă experiență, are o carieră de peste trei decenii, și știe prea bine ce înseamnă să antrenezi o națională. A stat șapte ani pe banca Suediei și, din 2018, este la islandezi. Și tot are probleme. Poate mai mari.

Erik Hamren ar fi vrut să pregătească semifinala play-off-ului cu noi la „dubla” din Nations League. I-a fost imposibil. N-a avut cei mai buni jucători cu Anglia și Belgia, din cele mai variate motive.

Ragnar Sigurdsson, liderul apărării, nu era refăcut total după accidentare. Vârful Sigthorsson a suferit o leziune musculară chiar la încălzire, înaintea meciului împotriva englezilor, și a căzut și el. Căpitanul Gunnarsson nu a fost lăsat de clubul său din Qatar să vină la lot, Al-Arabi invocând noul regulament FIFA, care nu mai obligă grupările să lase fotbaliștii la națională în această perioadă de pandemie în anumite condiții, de carantină sau restricții de călătorie. Chiar dacă Al-Arabi are tehnician islandez, fostul selecționer Heimir Hallgrimsson.

Ultimii trei sunt sănătoși și nimeni nu le-a interzis acum să joace pentru Islanda. Totuși, Gylfi Sigurdsson, Johann Berg Gudmundsson și Alfred Finnbogason au spus NU. L-au anunțat pe Hamren că nu vor să piardă pregătirea cu echipele lor când nu mai e mult până la startul sezonului. Pentru ei, Everton, Burnley și Augsburg au fost mai importante în acest moment decât naționala. Și selecționerul a acceptat. S-a plâns într-o conferință de presă: „Nu le înțeleg decizia și nu îmi place situația”. Dar în cele din urmă a acceptat.

Mai supărat decât Hamren a fost stoperul Kari Arnason, 37 de ani, unul dintre veterani, care le-a arătat obrazul coechipierilor-vedete: „Simt frustrare de fiecare dată când nu ne adunăm toți aici. Nu suntem la fel de norocoși ca alții, nu avem un număr nelimitat de jucători din care putem alege”.

Arnason ratează și el partida cu Belgia, de mâine. A jucat cu Anglia, dar nu a călătorit la Bruxelles. Nici portarul Halldorsson. Amândoi sunt la cluburi din Islanda, Vikingur și Valur Reykjavik. La întoarcere, ar fi stat în carantină și ar fi pierdut câteva meciuri. Iar Ingason, alt fundaș central, eliminat sâmbătă, e suspendat!

Ceea ce înseamnă că Hamren nu va avea opt-nouă posibili titulari cu Belgia. Aproape întreaga echipă pe care o va folosi luna viitoare, contra noastră. Și care nu a mai evoluat de un an într-o formulă apropiată de cea standard! Până pe 8 octombrie, nu mai e niciun alt test!

Comentarii (11)Adaugă comentariu

Gigi Buzu (7 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 14:07

S-au ajuns vedete pescarii, vai de capul lor! Echipa de salahori, excelent claditi fizic si... atat. Numai stafiile din nationala Romaniei se tem de prapaditii astia. Insuportabilele incurajari ale fanilor islandezi nu sunt originale, fiind preluate de la scotieni. Datorita Guvidului 19 vor lipsi de aceasta data, ce bine!

serafim (1 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 15:39

si cu copiii rezerve ne bat pescarii din insulita inghetata...aide capu nostru. parca vad rusinea secolului.

Teo Mares (1 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 16:08

Din pacate la meciul de baraj e o singura optiune de pariu: 1. Romania e o echipa ratacita in urna B a Ligii Natiunilor si nu e in stare sa joace fotbal nici macar la nivelul modest al Islandei.

gio (16 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 16:28

Uiti insa ca Islanda are una dintre cele mai omogene echipe, ei jucand cam in aceeasi formula de nu stiu cati ani, iar tactica este una simpla adaptata stilului nordic, nu o sa aiba probleme sa-si intre in mana dupa cateva antrenamente.

Paraschiv (2 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 16:47

Ii batem si cu bucatarii pe prapaditii astia. Propun sa-i trimitem pe sefi la cutite sa-i gateasca la cuptor. Pestele merge bine pe gatlej cu vinul alb.

Pavel (4 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 17:12

Hee, hee, s-a suparat alde Skulason si nu mai vine la nationala. Fi-v-ar vedetele de ras, sa va fie! Staruri la "vanatorul si pescarul".

brutus (1 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 20:57

articol nascut din nimic,intr-o luna toti vor fi apti si vor juca,o sa vedeti ca se vor reuni la lot inaintea meciului cu romania,cota ca jucatori le creste in meciurile de la europene nu in cele de la club,punem pariu jumatate ca cei accidentati acum si rebelul de la arabi vor fi in echipa in meciul cu romania?

motanul incaltat (39 comentarii)  •  8 septembrie 2020, 5:42

Refuza Nationala pt ca meciurile din Liga Natiunilor sunt extrem de importante doar pt noi..... Sunt niste amicale care iti ofera, daca cistigi grupa si nu te califici din grupele preliminare la Mondial,sa mai poti avea o sansa. Islandezii stiu asta si se vor califica sau cel putin nici nu-si fac probleme direct din grupele preliminare.... Asa ca vedetele refuza sa faca deplasari aiurea pt aceste meciuri din Liga Natiunilor..... La meciul cu Romania-meci decisiv pt a avea o speranta la Campionatul European or sa ne dea cu terenul in cap.... Nici o vedeta de-a lor nu va refuza convocarea---mai ales ca joaca acasa.... Se pare ca n-ai nici o viziune. Scrii articole ca trebuie scris ceva ca sa-ti iei salariul....

Gigi Buzu (7 comentarii)  •  8 septembrie 2020, 10:20

Deschideti ferestrele, ***. Crapa de invidie pentru victoria Romaniei. Heee, heee, fa icter, disperatule!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gigi Buzu (7 comentarii)  •  8 septembrie 2020, 11:04

Crapa inima in Pista de necaz pentru aceasta victorie. Fa icter, disperatule! Bravo, baieti! Bravo, Radoi! Succes la pescuit in Islanda!

Comentează