Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Să fie fericiți că îl au pe Loți!

Citesc și recitesc cuvintele aspre, nedrepte, total greșite, îndreptate împotriva lui Bölöni și nu înțeleg. De ce se grăbesc unii să-l atace și de ce atât de brutal? Nici două săptămâni n-au trecât de când a preluat Gent!

Permalink to Să fie fericiți că îl au pe Loți!
marți, 1 septembrie 2020, 3:57

Unul dintre jucătorii importanți, Iaremciuk, al doilea golgeter alb-albastru sezonul trecut, spune după doar două meciuri, după o victorie, că „arătăm ca o echipă de liga a doua, nu înțelegem tactica antrenorului, e prea defensivă”. Iar jurnalistul flamand Tom Boudeweel vorbește de „metode de pregătire în stil vechi, de acum 20, 30, 40 de ani” și se întreabă „ce poate învăța președintele Ivan De Witte de la acest antrenor”. Serios? Chiar nu mai știm pe ce lume trăim? Are totul de învățat de la el!

Belgienii ar trebui să fie fericiți că îl au încă printre ei pe Loți. E cel mai inteligent tehnician din fotbalul lor, care știe să joace și spectaculos, când are oameni pentru asemenea fotbal, și închis, când situația e dificilă și e nevoie de rezultate. E același care cucerea titlul cu Standard în 2009, la primul său sezon în Jupiler League, cu o formație frumoasă, care-i avea lideri pe Witsel și Defour, și același care o transforma pe Antwerp dintr-o nou-promovată, după 13 ani departe de elită, într-una dintre cele mai puternice echipei locale. A cucerit Cupa Belgiei în vară datorită lui, deși pe bancă a fost Ivan Leko, de-abia aterizat pe „Bosuil”.

Despre el, fostul internațional belgian Marc Degryse (anii ’80-’90) afirma în 2019 că „e un excelent antrenor”, iar Philippe Albert, alt jucător important din naționala „dracilor roșii”, prevestea că „dacă rămâne Bölöni, Antwerp se va bate la titlu”. Nimic despre „metode învechite”!

La prima conferință la Gent, Loți le-a zis ziariștilor: „Știu că oamenilor le place să vorbească despre miracole. Și mie îmi plac miracolele. Nu-mi imaginez însă rezultate ieșind din neant”. Și a făcut exact ce trebuia să facă la început. Gent era vicecampioana Belgiei, dar într-o stagiune întreruptă definitiv pe 7 martie. Pornise noul an cu două înfrângeri în două etape, era normal să redea echipei rezistența apărării. Întâi organizare defensivă, apoi show!

Poate că unii jucători și jurnaliști nu au apreciat despărțirea bruscă de precedentul tehnician, Jess Thorup, danezul demis după doar două etape. Dar Bölöni nu are nicio vină. El a fost chemat să ajute Gent. Și el chiar o poate ajuta.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

nebulaEXE (12 comentarii)  •  1 septembrie 2020, 16:07

n-am citit atatea tampenii pe metru patrat in viata mea. ca si belgian, ma simt nevoit sa revin in cursul zilei de azi cu un comentariu argumentativ.

Yo (1 comentarii)  •  1 septembrie 2020, 16:26

Ca și? Mai bine taci dumneata din gură că se pare că ești agramat

Catalin Manica (1 comentarii)  •  1 septembrie 2020, 16:57

Perfect de acord cu Yo! Ca si (eu) belgian, scuteste-ne de comentariul tau ,, argumentativ’’. Domnul Boloni nu merita un asemenea tratament din partea acestui jurnalist. Cat despre Iaremciuk, nu à lovit neaparat in antrenor. Omul si-à exprimat anumite pareri pe care toata lumea s-a grabit sa le interpreteze.

Flaviu (42 comentarii)  •  1 septembrie 2020, 17:20

Lasă-l pe Bölöni ....... Răzvan Marin cel pe care îl ridicai in slavi la transferul la Ajax , comparând-ul cu De Jong ... tocmai a plecat cam pe usa din dos de la Ajax . Am și comentat atunci la articolul tău ..... Eu cred ca : ori va uitați strâmb la fotbal .... deși nu cred asta ...... ori scrieți articole așa ... ca sa faceți trafic . Oricum , domnule Teo , la cultura fotbalistică pe care o ai , scrii de multe ori alaturea cu drumul , cel puțin in ultimii 1-2 ani. .... Iar despre Bölöni ...... un meseriaș priceput , o minte ascuțita și mereu la obiect ..... un fost foarte mare fotbalist .... tactic , mental , fizic ... și marcator pe deasupra chiar din poziția lui de închizător

motanul incaltat (39 comentarii)  •  1 septembrie 2020, 18:32

Pai se poate rezolva usor----daca are metode de 40 ani tot ce trebuie sa faca e sa se uite pe internet si sa descopere fotbalul modern inventat de Mircea Lucescu cind o antrena pe Brescia... Cititi-i declaratile prin care se lauda ca a reformulat fotbalul modern prin ceea ce a aplicat.....

Expert 50% (1 comentarii)  •  1 septembrie 2020, 23:09

Bölöni este un fenomen! Un brand! Din care noi nu am reuşit să scoatem mai nimic. El pe unde a trecut a făcut performanță, începând de la AȘA, prin Steaua, pe la Standard, Antwerpen etc. A fost şi este un om serios, consecvent, lucid. Numai că lumea de astăzi nu are nevoie de asemenea personalități. Noi ne luăm după vorbele unor ''footbalişti''''experți''care nu ştiu ce înseamnă carte, lecție, muncă...

Observator (50 comentarii)  •  2 septembrie 2020, 11:44

E ceva ciudat in fotbalul belgian, populat cu persoane extrem de exigente, care n-au apreciat decat foarte rar fotbalistii si antrenorii romani! Ma refer doar la prezent, cand valoarea cluburilor conteaza mult mai putin in Europa decat acum 30-40 ani! In ultimii ani, ei l-au apreciat doar pe Razvan Marin, in timp ce pe Stanciu l-au considerat necorespunzator pentru un Anderlecht departe de faima si valoarea din ultimele decenii ale secolului trecut! Nici Bruges, Standard, Genk si Gent nu mai conteaza precum o faceau in trecut si alte 3 cluburi, Beveren, Mechelen (castigatoare a Cupei Cupelor) si Lokeren! Iar autorul materialului n-a pus niciun moment la indoiala valoarea de antrenor a lui Boloni! O.

Gigi Buzu (2 comentarii)  •  2 septembrie 2020, 17:47

Domnu Jumatate, imi permiti o jumatate de intrebare? De ce te agiti ca calu lui Greuceanu in cautare de jaratec? Te-a angajat Boloni cu jumatate de norma sa-l aperi impotriva dubiilor exprimate cu jumatate de gura de un jucator pe jumatate anonim? Vezi ca matale ai jumatate de camara mintii goala, confunzi drama cu tragedia, folosesti gresit "datorita" in locul lui "din cauza", lasa pledoaria asta pe jumatate falsa! Boloni se recomanda prin rezultatele obtinute, nu duce lipsa de avocati improvizati, pe jumatate agramati.

Gigi Buzu (2 comentarii)  •  2 septembrie 2020, 18:52

Jaratic... ptiu, m-ai molipsit domnu' Jumatate!

Gascoigne (2 comentarii)  •  2 septembrie 2020, 23:34

stimate domn autor, eu nu mai dau click pe nimic din ce va este publicat in editia on-line. Platituni mai mari decat d-voastra....si v-am dat dat vreo 16 sanse( v-am citit de ceva timp). PLATITUDINE! BANAL, MEDIOCURU, NIMIC, nici macar jumatate!

Gascoigne (2 comentarii)  •  2 septembrie 2020, 23:38

stimate domn autor, eu nu mai dau click pe nimic din ce va este publicat in editia on-line. PLATITUDINE! BANAL, MEDIOCRU,Un fel de NIMIC, nici macar jumatate.

Alex One (7 comentarii)  •  3 septembrie 2020, 10:43

Chestia cu metode de acum patruj da ani posibil sa se cam potriveasca, are si omul o varsta e greu sa mai citeasca sa se mai uite si la altii ,intervine clar autosuficienta. Beloni,cum ii ziceau ziaristii francezi cand juca la Steaua, este genetic un tip serios dar ce mari performante ,gen Lucescu, a avut ? Jucator foarte bun si antrenor decent la echipe de mana a doua-a treia in occident. La noi ar fi antrenat poate la Cluj dar fara performante, campionat +parcurs european banos zbura unu-doi !

Mihai (1 comentarii)  •  3 septembrie 2020, 17:09

Ca sa spui despre comentariile jucatorului de la Gent ca sint "aspre, nedrepte, total gresite", trebuie sa cunosti metodele de antrenament ale lui Boloni. Le cunoasteti?

Maria G (2 comentarii)  •  3 septembrie 2020, 17:28

Hi...your writing is fascinating. Don't listen to those haters. Lol

Maria G (2 comentarii)  •  3 septembrie 2020, 17:36

Hi....you're so right...

Ali Bec (1 comentarii)  •  3 septembrie 2020, 21:08

Nea Jumatate, ce e un golgeter? Ceea ce in engleză e un goaldjetter? Sau, ca sa pricepi așa ca (și) jurnalist crescut in ograda lu’ Ioanitoaia, atunci Laci in lb romană ar fi tot Laci și nu Loți. Și dacă tot nu pricepi, poate te va ajuta articolul colegului Geambașu de acu’ câteva zile.

Red Fan (3 comentarii)  •  3 septembrie 2020, 22:57

De acord cu Ali Bec ... daca tot incerci sa-i prescurtezi numele din Laszlo , macar fa un efort si afla cum se scrie corect ... adica LACI ! Sunt curios daca ai retinut pentru viitor !

Paraschiv (7 comentarii)  •  5 septembrie 2020, 10:19

Loti Boloni a fost unul dintre cei mai apreciati jucatori ai nationalei Romaniei, primul care a atins 100 de selectii. Loti ca antrenor n-a rupt gura targului, prea defensivist pentru gusturile multora. Forza, Loti!

Rotita (2 comentarii)  •  5 septembrie 2020, 10:43

@ Paraschiv Si mie imi place de Loti, care s-a facut de doi lei la nationala. Cu Loti "selectionez"-vorba lui Rat, Romania a pierdut sec cu 3-0 la San Siro cu Italia. Dupa al treilea gol s-au oprit italienii, altfel se termina 7 sau 8-0. CEA MAI DEFENSIVISTA ECHIPA A ROMANIEI, niciun sut, nicio actiune, aproape nu au iesit din jumatatea proprie de teren. Il propun la nationala Ungariei, poate ii duce si pe aia pe ultimul loc in Rankingul Uefa. Haide, Loti, curaj!

Comentează